Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
"Super Trióda. Az alábbi fotón jól látszik, hogy az erősítő megérdemli az ST betűjelet"
"A 3. harmonikus közel 13dB-el a 2. harmonikus alatt van."Szuper!... no és hogyan sikerült összehozni? Csak nem a fesz.erősítő és meghajtó fokozatok torzításának szándékos növelésével?
-
dyscus
tag
Nos elkészült Lancerboy erősítője. 6,3 Ohmon 35Wattos. A fotón az egyik csatorna erősítője látható. Majd kap még egy előlapot zebraáno fából.
Mérést csak egyet teszek fel, jelesül a spectrum analizátorost. Erről többek között leolvasható a THD is százalékosan, de nem is az a lényeg, bár igen jó a 0,02%-os érték 10 Watt teljesítménynél. A fontos az erősítő neve: ARC M60 DST. Ezen belül is az utolsó két betű: Super Trióda. Az alábbi fotón jól látszik, hogy az erősítő megérdemli az ST betűjelet, miszerint aki ért hozzá, az tudja, hogy a triódás erősítők főleg páros számú harmonikusokat termelnek pont úgy, ahogy ezt barátunk erősítője teszi. A 3. harmonikus közel 13dB-el a 2. harmonikus alatt van.Összegezve elmondhatom, hogy ez az erősítő egy PP erősítő, amely triódás jegyeket mutat fel, de mentes a szokványos és agyon hypolt noNFB-s tápcsővel, vagy 300B és társaival épített erősítők mindenféle bajától. Azaz jó a hatásfoka, kicsi a torzítása, van benne hajtóképesség, és olcsó, nem ezoterikus csövekből épül fel.
Bővebbet majd az audiofórumon olvashattok róla. Kérdésekre természetesen válaszolok. -
törölt tag
"2) Some of the very worst rooms I've heard for reproducing music have been designed by acousticians, usually because over-use of absorbents results in a dry, lacklustre, unengaging sound."
Életem legszörnyűbb kulináris élményének tárgyát egy szakács követte el. Mi következik ebből? -
törölt tag
-
Dorian
félisten
Soha. Mint már sokszor elmondtam, számomra a jó minőségben történő zenehallgatás az igazi hobbi, a hifizés csak egy ehhez részben szükséges, amúgy egyre inkább a hátam közepére kívánt tevékenység.
Ilyen fiszfasz apróságok tekintetében, mint a villabanán pedig számomra bőven elég releváns emberek szava.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bta1
őstag
válasz bkercso #6567 üzenetére
"Ekkor jobban alagutaznak az elektronok, mintha kisebb nyomású, de arányosan nagyobb felületet kapnának. Ld. a kapcsolók, relék kialakítását is"
Más dolog egy kapcsolási feladatot ellátó eszköz érintkezője, és más dolog az analóg jeláram tökéletesen torzítatlan átvitelének igénye. Utóbbi esetben az alagúteffektussal járó elemi potenciálgátakat éppen hogy nemkívánatos tényezőnek tartja a spekuláció.
-
bta1
őstag
válasz #92251648 #6505 üzenetére
Tehát ellenvélemény közlése nálad kötözködés. Innen már csak apró lépés a kitiltatni, elhalgattatni
A változatosság kedvéért "kötözködjön" veled kicsit a HFN&RR technikai szerkesztője is:
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz bkercso #6494 üzenetére
Marhára unom már, hogy el nem követett dolgok miatt kell szabadkoznom! A hozzászólásomban nincs semmiféle érvelés, ergo érvelési hiba sem lehet benne.
"szerinted fapaci véleményét érdekei torzíthatják"
Nem. Még utalást sem tettem rá, ezt te csak te látod bele. A vélemények többsége magától is "torz". Pontosan ahogy a zárójelben írtad. -
törölt tag
Ha valamit meg akarsz nyerni az ebay-en, akkor az az egyik trükk, hogy egy nagyobb összeget kell ráígérni a végén, lehetőleg úgy, hogy más már ne tudjon ellenajánlatot tenni. De az nem azt jelenti, hogy ezt ki is kell fizetned, hanem csak valamennyivel többet, mint a legnagyobb ajánlat. (leírják ezt sok helyen lépésről lépésre, talán érthetőbben is, mint én). Tehát már a 152,5 dollárral te volták a legnagyobb ajánlattevő ("highest bidder"). A rossz hír az, hogy erre még ÁFA és vám is jön, bár az ebay-en a global shipping program ezt talán fedezi, ha jól emlékszem. Én 5 EUR-os használt CD-ket vagy könyveket veszegetek néha az ebay.co.uk-ről, ott még versenyezni kell, és vám nincsen, így ezt a részét annyira nem ismerem.(ja, és ha megnyersz valamit az ebay-en, az nem azt jelenti, hogy az eladó köteles is azt eladni, simán elállhat az ügylettől, sajnos én már jártam így egy pár ezer Ft-os könyv esetében. De bízom benne, hogy a te partnered korrekt.)
-
Dorian
félisten
Szabó Zolival beszéltem, azt mondta, ő semmi előnyét nem látja és nem tapasztalta a villának a banánnal szemben, ill. a jelentős nyíróerő miatt igen jó minőségű terminál csati kellene a villához, ami meg általában nincs a termékekbe beépítve, mert bazi drága.
Kérem banánnal az egészet, abban nem hibázhatok.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz bkercso #6566 üzenetére
Alps Blue itt is két helyen, nagyon jó feeling. De a következő lehet egy relés lesz.
Illetve kipróbálnám még azt is, amikor a poti az input stage gain-jét állítja, tehát nem meglévő bejövő jelet csillapítunk egy fix erősítésű fokozat előtt (ez egyre kisebb hangerőn egyre gyengébb SNR-t ad), hanem az erősítés mértékét változtatjuk magán az aktív eszközön.
PS Audio adta ennek a "gain cell" becenevet, az eredeti Gilbert cell variable gain amplifier után.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Nem az van, hogy 152,50-nél Te voltál még a nyerő legutóbb, mikor benéztél, aztán otthagytad, biztonság kedvéért még tettél rá egy 202-es ajánlatot, de mivel nem verték felül a 152,50-edet, azon az áron lett leütve az automata által ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dorian
félisten
Közben kiderült, erre jön még rá a szállítás, meg a vám-áfa-ilyesmi, tehát 79-a vége. Ok, ez tiszta.
"Spade" akarja jelenteni gondolom a hangfalvillát, de ebből három félét is ír:
Spade Standard 1/4" [6.3mm]
Spade Oversized 5/16" [8mm]
Spade Barrier Strip 3/16" [4.8mm]Most melyikkel kérjem?
De ha ez nagyon gyorsan nem tisztázódik, akkor kérem banánnal, oszt jónapot.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
Bocs srácok, megint "unatkoztam" kicsit...
Tegnapi kábelcserebere folytatása... délután előkotortam a semmiből egy ősöreg AQ Topaz drótot. Évek óta nem használtam. Hmmm, érdekesen muzsikál a lelkem. Ez ugye tömör rézdrót, a kb. 25 évvel ezelőtti múltból, más hozzáállás, más elképzelés a jelátvitelről.
Egész másképpen formázza a hangokat. Jó, jó, újra be kell járatnom szinte... Az ízvilága teljesen más, mint a ZU-nak. Tömöttebb, zártabb, igen erős középtartománnyal, kiváló térrel. Magasban visszafogottabb, kevésbé nyitott, így kissé elfedő, ugyanakkor ő is tud olyan hangokat "előszedni", amit pl. a ZU nem tud. Meglátom, képes leszek-e hosszabb távon is bent tartani a lejátszóban. Annyira más és én is annyira máshoz vagyok szokva már évek óta, hogy akklimatizálódnom kell/ene hozzá. Olyan a Topaz, mint mikor bekapcsolom az LP játszómat és elkezdek lemezt hallgatni... t.i. teljesen más fogad, mint amit digitálisról szintén évek óta hallgatok. Nagyjából minden másképp szól.. alapvetően kevesebb van mindenből, vagy mégsem .. csak épp analógot hallgatok? Emlékszem, sokan szidták anno, hogy zárt, unalmas, aztán pont emiatt szerették is, mert hogy "lineáris".. azoknak, akiknek nem belépő szintű, "sikítós, buta hangú" CD játszóik voltak.. Nekem elég sokáig volt etalon IC-m. Szóval az idő halad, a kocsi szalad... és jó sokat változott a világ.. vele én is.
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
Nah, itt vagyok. Úgy látom megnyertem a kábelt, de igazából nem értem az egészet.
Megajánlottam 202 dodót, hogy biztosan az enyém legyen (le akartam zárni a témát, és gondoltam, ha drágábban is veszem, többet ér az időm az árkülönbözetnél)
De most értesített, hogy az ebay, hogy 152,50-nel megnyertem.
Valaki felvilágosítana, mert nagyon nem vagyok ebben az egészben otthon...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bkercso #6566 üzenetére
"Egyszerűbb és olcsóbb akkor már, ha a DAC és az erősítő összegyógyul."
Ha semmivel nem rosszabb, mint egy önálló egység. Tudod, ezek az "egybegépek" általában gyengébbek szinte minden tekintetben.
Villához: Biztosan így van, nem jártam utána alaposabban, csak gondoltam, amit gondoltam. Eddig nálam a kényelem is fontos volt. Ha jobb a villa, akkor így jártam.. Talán egyszer ledobatom' a banánokat és rakatok fel rá villákat.
"csak a zene van"
-
bkercso
nagyúr
válasz dgyuri0123 #6543 üzenetére
Ez szerintem nagyobb felület, mint amit egy villa tud.
Jobb, ha a nyomóerő egy kisebb felületen oszlik meg, amennyi az áram szempontjából még értelmesen választott. Ekkor jobban alagutaznak az elektronok, mintha kisebb nyomású, de arányosan nagyobb felületet kapnának. Ld. a kapcsolók, relék kialakítását is! Csavaros rögzítéssel ráadásul jóval nagyobb a nyomóerő is.
A csupasz kábelvég meg nem bűn, csak törhetnek az elemi szálak, ha sokat macerálod. Ha nem, akkor 15 év után sincs vele gond, ha jó be van szorítva, gondoljunk a 230V-os elosztószekrények csokijaira.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz dgyuri0123 #6536 üzenetére
Mai "eszemmel" lehet hogy ajánlanék közepes forráshoz is pl egy Zu Mission ic-t, mert amit az tesz a hanggal, az igazán szimpi. Kérdés, ki akarna venni 30e-ért (másodkézből) IC kábelt az 50 ezres erősítőjéhez és 50 ezres dacjához, pedig...
Egyszerűbb és olcsóbb akkor már, ha a DAC és az erősítő összegyógyul.hű de meghallgatnám, hogy mennyit hoz a konyhára egy jobb IC kábel (vagy bármilyen kábel) "alacsonyabb" szinten is.
Számomra akkor különbséget okoznak kb., mint a potméterek. Akkor már kell az ALPS Blue is az erősítőbe, különben "nem látszik át" a kábel, csak alig.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #6564 üzenetére
Lefelejtettem a szállítási díj, áfa, vám, vámkezelési díjat. Legyen akkor 7-szeres különbség és persze így csak egyféle, vagy ha 0,5-ös átmérőjűt is veszünk akkor 2 féle vastagságú lenne benne (de az már kevésbé érné meg, keresztmetszet alapján).
Mostmár tényleg megszűnök . -
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #6563 üzenetére
Amúgy albertéből 1 szál az 0,5mm², tehát 13 szál (tudom azt nem lehet kettéosztani) lenne az a keresztmetszet ami a Neotech-re meg van adva (és az árban is nagyjából ugyanannyi volna). De akkor nem 1 méternyi hanem 10m kábelünk volna. Igaz nem gyári meg fajin borításokba lévő és még tefloncsövet is kéne hozzá venni (de ez utóbbi már nem akkora összeg). Szóval a gyári Neotech ~10x drágább.
Ezek alapján már érthető pl. AQ-nál a néha óriási, akár 50%-os engedmény is.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz fehér_ember #6560 üzenetére
Gyártótól tehát us, de ez úgy is rohadt jó ár, egy rohadt jó kábelért. Mert legyen 70k a vége, 2x3 méterért, de tudásban ilyen áron sehol semmi szvsz
-
fehér_ember
addikt
válasz #01758976 #6559 üzenetére
Honnan? Mostmár akár el is árulhatod.
Vagy csak annyit hogy EU-ból? Ha nem, akkor az "viszonylag sok" lesz a végére.
Ezekből úgy lett 50-60 ezer közötti összeg a végére (szállítással, vámmal, áfával,vámkezelési díjjal) hogy 96,15$-ral illetve 100 dolcsival sikerült megnyerni.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #6552 üzenetére
Köszi, erre a típusra gondoltam.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #6551 üzenetére
Na hát, most belèm tetted a kisördögöt
Most vegyem megy az egyiket vakra?
Megèri ennyièrt? Vagyis könnyen tovább adhatò, ha esetleg?
Csak azt nem tudom tesztelni mikor lesz időm...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz dgyuri0123 #6551 üzenetére
A kép csalóka. Valóságban sokkal vékonyabb... RCA dugóhoz lehet hasonlítani, úgy azért látszik, hogy nem egy hajókötél.
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
válasz Panthera #6550 üzenetére
Úgy emlékszem (persze nem tuti) hogy az ilyen kialakításúakat hívják Z-nek: [link1]; [link2]; [link3] ...
Erről jut eszembe, múltkor kácsáéknál az eladó kioktatott hogy nincs olyan hogy micro B usb meg mini B usb csatlakozó, csak olyan van hogy micro usb meg mini usb Érdekes világ ez ... Vevőközpontú[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
A Missiont nem tudtam összehasonlítani VDC Silverrel, mert azt már rég eladtam, de szerintem a Mission is kb az a karakter, mint a Libtec, csak ugye ez még korábban lép a rendszerbe. Emlékeim és tippem szerint csúnyán elverné a Silvert. Ez simább, "vastagabb", egyszerűen megvesz kilóra...
(#6549) lancerboy Egy vékonyka ér fut és az is a vége előtt kettéágazik. Biztosan szét lehet szedni valahogyan, de az "Y" elágazás utáni darabok biztos mennének a levesbe. Nagyon vékony kábel. Monóban fene tudja mennyire lenne "cérna hatású"? Én legalábbis vaskos kábelekhez vagyok szokva.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #6546 üzenetére
Z-nél...
Pontosan melyik fajta banán dugót érted alatta (gondolom nem Zu-t)? Nehéz a felfogásom.
-
törölt tag
A Zu Mission kábelt szét lehet szedni? Nekem két mono kellene...
-
Dißnäëß
nagyúr
Acongyák jobban érintkezik az összes többi "mobil" megoldásnál. (Tehát a forrasztásnál nem).
Az én képzeletemben a banán kb. az, ahogy fehér_ember is leírta. Jó, de nem jobb a villásdugónál.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #6546 üzenetére
Na jó, z-nél legyen inkább 3 vékony vonalban a ZU audiósnál a dőlés miatt meg valószínűleg hozzájön még + 2 pont, akkor legyen 6.
Szerintem totál passzolás biztos nincs egyik fajta banándugónál sem.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Panthera #6545 üzenetére
Szerintem nem (de mindenkinek a térbeli képzeletére bízom); ennél 4 "ponton". Egy Z-nél meg 2 db. hosszabb vonalban ...stb. Szóval olyan szempontból én villánál maradnék. Persze csak ha a felületek síkak, rászorítás után meg párhuzamosak.
Én kényelem miatt voltam banándugópárti. A dobozaimat rengeteget pakolgattam mert csak úgy fértem nagynehezen hozzá a hifiállvány hátához ha a mellette lévő hangfalat mindig eltettem onnan.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Ha a hangsugárzó kábelén a dugó aljzat állása miatt van egy kanyar (főleg ha a plug magasan és/vagy a hf kábel nehéz), szerintem jobb a villa a kisebb terhelés miatt (és jobban is néz ki). Az előző doboznál gyorsan be tudott így "állni" a kábel, a mostaninak jobb a kialakítása.
De ahogy dgyuri is írta, a dugónál nagyobb az érintkező felület. Ebből a szempontból nem kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Megírtam hogy mindkét végre banándugókat kérek. Később visszakérdeztek hogy mik közé kellene. Megírtam hogy (akkor még) Yamaha RX-V3800 és Dynaudio Audience 72 közé. Visszaírtak hogy erősítőhöz oké mert ott nagyon sűrűn vannak az aljzatok, de a hangfalnál jobb minőséget kapnék ha csak simán beszorítanám (azt ezekszerint ők is tudták/megnézték hogy az a dinó nem fogad villást). Erre én nem reagáltam mert már egyszer elugattam hogyan is szeretném. Aztán mikor megjött akkor láttam csak hogy ennyit számított
Utána rendeltem kácsától 4 banánt.Amúgy a szubot megnyertem, úgyhogy végre megint lesz egy fajin, svs sb12-nsd meg rel strata után.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Lehetséges, de függ a termináltól is. Ha ki tudod tekerni annyira, hogy aláférjen a villa, akkor semmi gond. Én inkább vagyok banán párti, mert szerintem egy ilyen banán
a terminál belsejében összenyomódik és szinte a teljes felületén érintkezik a hüvely falával. Ez szerintem nagyobb felület, mint amit egy villa tud. Enyém pont ilyen... aztán ki tudja.
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz fehér_ember #6541 üzenetére
Háráso dobta át múltkor a linket, ami 3 m-es kábelpár. Ha jól értelmezem, akkor ez még a gyártónál maradt új kábel, választható csatlakozókkal.
Angol csávónak én is adtam ajánlatot, annyit írt vissza, hogy a postaköltséget tudja vállalni, aztán meg azóta nem volt időm ezzel foglalkozni.
Center engem kevésbé izgat, mert mozin az EQ miatt majdnem mindegy a kábel.
Remélem nekem nem bírálják felül, mert agyfszt kapok ha még nekem kell csatikat szereltetni...
(#6537)dgyuri0123:
IC-ként én egy Fülelek által javasolt, ráadásul olcsó(!) ezüst kábelt használok. Összehasonlítva az VDC Silverrel, annál egy kicsit (tényleg csak kicsit) jobb: a magasak kerekebbek.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
Én olyat nem látok, de szurkolok. Amúgy még ott az [angolé is] (amiről az erősítő oldali csatlakozókat le kellene szerelni). Meglepődtem mert nekem a minap csak úgy felajánlotta 130-ért. Gondolkoztam rajta egy kicsit, mert ugyebár centerhez is jó lenne egy ugyanolyan mint a frontokhoz, de mivel egy jó szub is épp akkor volt licitre feltéve inkább hagytam. Centernél megpróbálok majd mókolni/kísérletezni: egy rendes vastagabb réz hangfalkábel mellé teszek majd egy-egy szál nagyon vékony kácsás ezüst fejhallgató kábelt is .
A villa elméletileg nagyobb felületen érintkezik, + ha felfelé áll a hangfalcsatid akkor a kábel visszahajlása is kisebb (van aki a terminálon fordít). Mondjuk én azt megoldottam [KáCsás szoritós banánnal].
Amúgy én is banánt kértem alapból mindkét végére de felülbírálták és a hangfaloldalra nem tettek semmit [kép] .[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #6539 üzenetére
Nem tudom, hogy jobb-e. Ill. most hirtelen nem is vágom, hogy erősítő-oldalon ezt lehetséges-e csatlakoztatni.
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #6537 üzenetére
Nekem 5 óra múlva jár le egy licit a Libtec hangfalkábelre. Rátettem egy értelmesebb pénzmennyiséget, mert 8-kor épp gyerekfürdetés-altatás lesz, nem érek rá ezt figyelgetni. Remélem behúzom, és ez is letudva.
Sztetek érdemes banán helyett villával kérni? (Sosem használtam villát, miért jó az?)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz dgyuri0123 #6536 üzenetére
Most látom, [link] van is eladó... na nem az enyém.
Nekem most a Phono kéne, de le vagyok eresztve anyagilag...[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #6535 üzenetére
"Na akkor voltam igazán hálás azért (meg azóta is), hogy szóbakerült az is a hifis fórumon, hogy a kábelezés is számíthat."
Ez "minálunk" kézenfekvő. Nem is értem, hifis fórumon ez miért vörös posztó, mikor ordító különbségek vannak drót és drót között. Ez a kis VDC kábel visszarepített kb. a Denon DA300 világába, de inkább még annál is alább, ami úgy 2-3 kategóriával az N70 alatt leledzik. "Csak" ennyit számít a kábel. Mai "eszemmel" lehet hogy ajánlanék közepes forráshoz is pl egy Zu Mission ic-t, mert amit az tesz a hanggal, az igazán szimpi. Kérdés, ki akarna venni 30e-ért (másodkézből) IC kábelt az 50 ezres erősítőjéhez és 50 ezres dacjához, pedig... Mondjuk nincs bizonyítékom rá, hogy megérné, kipróbálni sem tudom sajnos, mert nincs már semmi "olyanom" otthon, pedig hű de meghallgatnám, hogy mennyit hoz a konyhára egy jobb IC kábel (vagy bármilyen kábel) "alacsonyabb" szinten is. Lehet hogy te csináltad jól, mert nem cseréltél dacot sem, csak kábelt. Így is el tudtál jutni magasabb élvezeti szintre anélkül, hogy egy ökör árát költötted volna elektronikákra. DA300 mellé is ki kellet volna próbálni az összes ma birtokolt "jobb" kábelemet.. lehet, ma is az lenne a forrásom???
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #6534 üzenetére
Nálam már a 268-006-000-ás is elvitte a hangzást a számomra kicsit már túl "fényesbe".
Utána már egy egyszerű narancssárga/fekete bespeconak is tudtam örülni, egy black rolandot meg egy igazi minőségi ugrásnak éltem meg.Na akkor voltam igazán hálás azért (meg azóta is), hogy szóbakerült az is a hifis fórumon, hogy a kábelezés is számíthat.
Ha már akkor is a sok "pofabe a kábelezésről" inkvizítor lett volna hatalmon, akkor azóta is egyfolytában elégedetlenül és folyamatos bukókkal cserélgetném a DAC-okat és már rég totál elegem lett volna az egészből. Így meg még mindig ugyanazt használom.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
A Silver session valóban jobb nála (nekem is volt), de az nekem meg túl fényes (talán izgága is) volt és nálam kicsit felfelé húzott. Tudom hogy neked tetszett a hangja..
Áráért igen, de akkor inkább valami, ami nem ennyire zavaros hangú drót, akkor is, ha többször ennyibe kerül. Nagyon sok információt elnyel...bár anno pont azért "tetszett", mert csillapította az akkori rendszerem hibáit, túlkapásait.
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #6530 üzenetére
Áráèet nem rossz az a VDC kábel, de azért anno èn is gyorsan lecserèltem, hasonlò kásásság ès sávszèl-gond miatt, mint amit ìrtál. A VDC silver session IC már teljesen más, kifejezetten minősègi hangù.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #6530 üzenetére
Gyuri, ez melyik cikkszámú Van Damme kábel? Sajnos nem tudom leolvasni a képről.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bkercso #6528 üzenetére
Mivel kb. halott a topik, gondoltam zavarok kicsit.
Minap unalmamban kihúztam a ZU Mission RCA-t és beraktam a helyére ezt a VDC kábelt, mondván, elég jó kis kábel volt ez anno, megnézzük, ma mit tud.Háát, nem sokat... Röviden: 128-as MP3-at csinál minden zenéből. Sávszélek elvesznek, zavaros, kásás a hangzás, tere beszűkült, részletek eltűnnek, stb. És még merje bárki azt mondani, hogy egy drót az csak drót. Most azt nem tudom, hogy vagy a ZU Mission ennyire jó, vagy a VDC ennyire rossz. Úgy emlékeztem, hogy picit visszafogott kábel, de hogy ennyire, az csak most derült ki ennyire nyilvánvalóan. Zu RCA-val kinyílik minden, mint tavasszal a virágos mező... Lemegy a pincébe, előkotor minden apró hangot nem is tudom honnan, ugyanakkor semmi elhúzás, vagy durvulás. Ha lesz egyszer valamikor "családlátogatás", elviszem magammal a Mission-t is, hadd halljuk, másnál mit mutat.
Tigris: Én pl. ezért sem kötök be minden drótot fixre... ha kell "önigazolás", van mit, hova csereberélni. Milyen lenne már az N70A-ba beforrasztani az RCA-t ? Te képes lennél rá? Túl azon, hogy azonnal bukom a 3 év garanciát..
Ja, nagyon olcsó ez a VDC kábel, szereléssel együtt is kb. 5e Ft, de na. Ha szigorúan veszem az ár minőség mutatót, akkor annyit is ér, amennyibe kerül. Zu-hoz mérten még annyit sem...
"csak a zene van"
-
bkercso
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #6520 üzenetére
"Na, a Bizsók is megszûnôben, vagy megszûnt. Tiszavirág életû volt..."
... mint az összes többi, hazai, hangsugárzó építős kezdeményezés az elmúlt 15 évben, pedig volt néhány, az egyikhez nekem is volt közöm. Nagyon más dolog néha megrendelésre összerakni egy dobozt, mint cégszerűen, sorozatban árulni őket.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #6519 üzenetére
Kvardlipot: Én is remélem, hogy sokat hifizhetünk együtt
dgyuri:
Megforditottad a történetet.
Hallgattam többféle kábelt,nem akarom lecserélni. Egyetlen dolgon gondolkozom, ami cserés lehet, az pedig a DAC, de ez is kérdéses, hogy mire, s egyáltalán. (az is lehet, hogy a Pioneer-re, ami pl neked van, vagy épp tapaizonak, de ugye ebből is lejátszó mentes kéne...szóval passz).
Innentől kezdve visszafelé sül el az egész.
Hallom, hallgatom a rendszerem dugókkal és anélkül. Tehát nekem van viszonyitási alapom, hiszen eddig dugókkal hallgattam, s az rca-nál még mindig azzal teszem (meg van pár tápdugó is egyenlőre.
Ha kiveszem az rca dugókat és a dugaljakat a jel útjából, akkor ugye fogom hallani, hogy van e változás, ha van, akkor milyen irányban. Kell e a dugó és dugalj mentesség, vagy maradjon, mert azzal jobban szól?
Kérdem én: ezen mi a placebo? Miért kéne folyton folyvást ellenőrizgetnem magam, hogy vajon ettől jobb, meg ettől is, meg attól is jobb e igy?
Ott van a rendszerem, azokat a kábeleket akarom használni, mert használtam mást is és az nem kellett.
Mobilitás sem érdekel ilyen szempontból, mert ugye ezek a kábelek kellenek.Nem, NEM akarok vég nélkül hallgatózni, meghagyom azoknak, akik folyamatosan akarnak.
Viszont: TE hallottad a rendszered dugók nélkül? Dugaljak nélkül? Ha nem, akkor nem lehet, hogy az a placebó? Honnan tudod, hogy a te rendszered nem placebós? Hisz Én próbáltam a rendszert dugókkal s ki fogom anélkül is...neked van tapasztalatod? Ha nincs és nekem van, akkor miért én kapom meg a placebós veszélyét? Miért nem azok, akik dugókat használnak?
Megkaptam azt is, hogy azok reszelgetik a rendszerüket folyamatosan, akik nem elégedettek a hallottakkal. Nem, nem most, de régebben. Miért lennék én elégedetlen a rendszeremmel akkor, mikor ÁLLANDÓRA kötöm, förrasztom, csinálom?
S miért kéne visszaigazolásra lehetőséget hagynom?
Ha eljön valaki, meghallgatja a rendszerem. Olyan, ott van, kész van (kész lesz). Nem akarom azért dugók és dugaljak tömkelegével hallgatni a rendszerem, mert másoknak tudjak vissza igazolásra lehetőséget biztositani, hogy ezzel vagy azzakl a kábellel jobb! Ezt kapom egyik érvként, nem cserélhető...nem kell annak lennie! Volt cserélgetve a kábel, megvolt az össze hasonlitás, pont.
Ha valaki azt akarja megtudni, hogy milyen a rendszer dugózatlanul és dugaljatlanul, eljön, hallhatja, Hogy mi a különbség dugókkal? Mindenkinek akad otthon kábele, hajrá
Szóval forditottan magyaráztad, érvelted le a tetteim. Már túl vagyok a változtatok mindenhol, mert hátha valami jobb. Nem érdekel. Szeretem a rendszerem, hallgatom, végigviszem a logikám mentén a változtatásokat, s ennyi. ha nem lesz jobb, tudni fogjátok, a furutech is lehet jó. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz #58092032 #6521 üzenetére
Nemrég jutottak eszembe, megnéztem ma délelôtt a weboldalukat, a kezdôoldal hibás, a galéria és a többi jó. Hmm mondom mi van itt. Megnézem a Facebook-ot, ott is régi bejegyzések, semmi aktuális.
Cégjegyzékszám alapján ránéztem, 2019 októberi dátummal "végelszámolás alatt". Eddig bírták volna ? (Vagy átszerveznek, de se a weboldal, se a facebook nem erre utal). Szerintem rápróbáltak erre a sztorira és nemjöttbe valamiért.
-
Dißnäëß
nagyúr
Na, a Bizsók is megszûnôben, vagy megszûnt. Tiszavirág életû volt. Ennyire nincs igény csiniszép hangfalakra.. (Pénz pláne nincs)..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #10726912 #6517 üzenetére
Az a "baj" veled, hogy azt gondolod, a kábel vagy csatlakozó csak egy szükséges rossz. Ez egyrészről igaz, mert klassz lenne kábelek/dugók nélkül az élet. Mennyi pénzt megspórolhatnánk...
Másrészről viszont a kábel, vagy csatlakozó hasznos is tud lenni, mert mindegyiknek van "saját hangja", amit hozzátéve a rendszered hangjához, gyönyörűen össze lehet passzintani' vele. Dugók úgyszintén. Tehát, ha pl. dugó nélküli kötésnél hallod, hogy valami másképpen szól, az a "másképpen" lehet, hogy épp pozitív változás volt, te meg kigyomlálod, még mielőtt biztosan tudnád, hogy jobb-e, vagy csak más, ami ismételve önmagam, lehet jó is meg rossz is. Értsd úgy, hogy nem vétózom meg a csatlakozó nélküliség változását a hangra, inkább mondom azt, hogy nem biztos a végeredmény. Arról nem is beszélve, hogy csatlakozók nélküli, fixre forrasztott kötésnél nuku oda-vissza meghallgatás, tehát simán elvihet ez az egész mizéria a placebo világába. Onnan aztán nincs vissza... vagy, nagyon nehéz a valóságot ismét meglelni."csak a zene van"
-
törölt tag
Utolsó fejezet: Forrás, dac, kábelek, dugók.
Hf ábelnek a Taralabsot választottam, kammerer emlitette mint jóhangú dolgot, de nem akarta, hogy megvegyem, megvettem. Azóta is 200 ezer Ft környékén látom, ha látom ezt a kábelt külföldi oldalon (pl ebay,), én itthon vettem egy adagot 65 ezerért, a dobozok belsejébe Németországban találtam ugyanezt kb 52 ezerért, szerencsém volt. Tápkábelnek is Taralabs Prism-ből készitettet vettem, ebből van 3 darab, illetve van egy Musicable Reference PowerChord nevű ezüstözött, ez van most a forrásnál. A falialjzattól a tápkábelekig Audio Note B kábel van berakva, ezt háráso ajánlotta, van még belőle, ki fogom próbálni az ezüstözött helyett is. Villásdugókat, dugaljakat, elosztót stb nem, illetve egyre kevesebbet használok, erről irtam már, dinamikusabb, jobb a rendszer, minnél kevesebb ilyesmi van, annál jobb a rendszer hangja. Cserébe nincs mobilitás, meg nincs cserélhetőség, hamarosan direktbe kötök mindent fél méter vezetékkel a direkt nekem épülő Paks 2-re ( kammerer pedzegette ezt ).
IC kábel sokáig Taralabs Vector 2 volt, ez mindig kikerült megfhallgatásokon a rendszerből, megvettem egy Kondo ksl2-őt és egy Wireworld platinum mikro reference ezüstöt migabitól, illetve egy kondót mástól is, igy ez még kérdéses, hogy marad e az ezüst ic-nek, vagy kondo lesz végig. Dugókat és dugaljakat itt is hanyagolni fogom, direktbe kötés itt is meglesz, hatásáról be fogok számolni. Usb kábel Chord Silver van jelenleg, nem tudom, megmarad e, ki fogok próbálni rézből is, akár kondóból készitettet...majd alakul.
DAC és forrás a Marantz NA 6005 volt, jóhangú darab, de amint meghallottam a Nuprime HD AVA usb dacját, a Marantznak mennie kellett, a laptoppal is sokkal jobb volt a Nuprime. Tört áron vettem meg 75 ezerért, mivel az előerősitő center és sub kimenete nem szól. Ezen akkor fogok tovább lépni, ha valami megveri egy az egyben olyan mértékben, hogy ne legyen választásom, persze elérhető áron.
Forrásnak vettem végül hosszas tanakodás után a Bodor pc-t, ezt szintén hallották páran (Earl001, ő azt mondta korrekt, háráso, ő oda vissza volt tőle), azóta ugye járatódott, finomodott a hangja ennek is. Még csak win10, fidelizer, jriver és Tidal megy rajta, a hangja valóban megszolgálja az árát, bár egyszerre változott minden, de összehasonlitásképp volt próba HP EliteBook-ommal is, amin a Bodor előtt is hallgattam a rendszert, hát...a laptopom egy darab kuka...s a fiam laptopja is a Bodorhoz képest.
Emliteném még a LiquiPads type4 készülék alátétet: ez ugye folyákony-szilikonos gélpogácsa műanyagban. Hatása ennek is jó, simább, szebb lesz a hang tőle, megértem, hogy az AV Online-n tesztje után a tesztelők is elkezdték használni. Doboz alátétnek homokkő van, egyszerű fémtüskével, beszerelésre vár a ViaBlue tüske. Hifiállvány gránitlap aluvázon, kb 120 kiló.
A rendszer hangját előzőekben leirtam, igy attól eltekintenék. köszönöm a türelmet mindenkinek, a beszámoló végére értem Mindenkinek további jó hifizést
Megköszönöm kammerer, háráso, tapaizo, migabi, kvadlipot, ozzy segitségét (s másokét is, akik nem ismertek a fórumon), beszélgetéssel és hallgatódzással, konkrét tanácsokkal stb segitettek kiismerni magam a hifn belüli igényeimmel szemben. Köszönöm mindenki más segitségét is, akit elfelejtettem megemliteni -
Z.É.T.
őstag
válasz #92251648 #6478 üzenetére
Köszi a választ, picit tartottam tőle, hogy ezek lesznek a szerencsésebbek, mert a falusias/tanyasi környezetben alacsonyabb árkategóriában (és/vagy felújítandó) a házak többsége nem ilyen, inkább a tégla, vályog, terméskő - vagy ezek kombinációja - jellemző.
(illetve némely tájegységre jellemző még a szilikát és társai, de azokat egyéb jellemzők miatt ignorálom)Ja, bta1: a legtöbbünknél szerintem az "akusztika" a legdrágább eleme a zenehallgatásnak, ha a 100e - 1 milliós m2 árakat nézem :)
46 éves, nős, idealista :)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek