Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #6552 üzenetére
Köszi, erre a típusra gondoltam.
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #6546 üzenetére
Z-nél...
Pontosan melyik fajta banán dugót érted alatta (gondolom nem Zu-t)? Nehéz a felfogásom.
-
Panthera
őstag
Ha a hangsugárzó kábelén a dugó aljzat állása miatt van egy kanyar (főleg ha a plug magasan és/vagy a hf kábel nehéz), szerintem jobb a villa a kisebb terhelés miatt (és jobban is néz ki). Az előző doboznál gyorsan be tudott így "állni" a kábel, a mostaninak jobb a kialakítása.
De ahogy dgyuri is írta, a dugónál nagyobb az érintkező felület. Ebből a szempontból nem kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz bkercso #6338 üzenetére
Persze, nagyobb méretű lapokra gondoltam, hogy minden irányban túllógjon rajta (ahogy lehet is látni komolyabban kezelt szobák fotóin).
fapaci:
A kőzetgyapot akkor nem jó vagy csak más típusa kell? Ha jó, akkor is szívesebben használnék más anyagot a célra.alphamooncam: natúrba felragasztani? na, azt nem erőltetném.
-
Panthera
őstag
válasz #92251648 #6332 üzenetére
Tudom.
Konkrétan erre gondoltam. Szóval ha nem tapétázom tele a falat, csak a képen látható módon a hangfal mögé eső nagyobb területet kezeljük. Nyilván a hangsugárzónak megfelelően, mert a képen egy polcsugárzó látható. Ennek is lehet már áldásos hatása?[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz bkercso #6290 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi, hogy a mély hangoknál lenne-e változás (pl. kioltás megszüntetése egy adott frekvencián).
(#6292) Dorian:
A legjobb az lenne, persze, ha tudnám ajánlás szerint akárhova állítani őket, de nekem sincs külön szoba erre - sajnos. Így marad a kísérletezés.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #6274 üzenetére
Köszi a cikket, ezt még nem olvastam.
Ezt érdekesnek találtam:
"Tegyük olyan közel a monitorokat az előttünk lévő (a monitorok háta mögötti) falhoz, amennyire csak tudjuk . Minél közelebb visszük a hangdobozt a falhoz, a kioltó hatás annál magasabb frekvenciákon érvényesül."
Persze hivatkozik is a használatira. A kézikönyv szerint >40 cm távolságot kellene tartani a faltól, de mivel első bassreflexes álló hangszóróm van, ki fogom próbálni. -
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #6267 üzenetére
Ha átrendezted, akkor is tennél majd fel mérést? Simán lehet, hogy a szoba az oka és nem fog változni ez az 50Hz.
Írtad, hogy "Kipróbálom/megfülelem hogy jobb lesz-e a hangzás ha a mostani ~65cm-es hangszórótávolságot (a mögötte lévő falhoz képest) megnövelem ... "
A 65 cm a hangszórók síkja lenne? Mert nem sok hely van a hangfalak mögött - és elég nagyok a dobozaid ha jól emlékszem.
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #6257 üzenetére
Nem értek hozzá...30Hz-nél is elég hosszú az utózengés, ugye?
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #6251 üzenetére
Nem jó a REW link.
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #6025 üzenetére
Pont ennek próbáltam utánajárni...a képen ez milyen Triangle?
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #5954 üzenetére
Azt hittem csak nekem nehéz a felfogásom.
-
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #5719 üzenetére
"Meg persze doboza is válogatja, hogy mikor, mi, mennyire "szól át" a szomszéd helyiségbe. A Triangle nálam is művelt hasonlót... a ProAc-ot szinte nem hallom, ha kimegyek a szobából... pedig bent tisztességes dinamikával szól a zene és semmi nem változott a szobám akusztikájában."
Azért valami mégis változott, szerintem a hangsugárzó is benne van az akusztikában. Elég, ha a kabinetre gondolsz. Vagy rosszul látom?
A Te Proac-od (148?) zárt doboz? Ez is lehet befolyásoló tényező.Nálam hátsó reflexest váltott az Elara (utóbbi első kialakítású). Mindkét esetben feltűnt az, hogy 2-3 helységgel arrébb - nyitott ajtók mellett, kb. ugyanott fordul elő extra mélykiemelés. Nem az az érdekes, hogy hasonlót tapasztaltam, hanem hogy ott kialakul ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz #58092032 #5546 üzenetére
Szerintem is. És ha utóbbi dolgozott a stúdióban, akkor cserélgethetünk mi bármit, nem leszünk elégedettek a kapott hanggal.
Pár hete találtam egy cikket (akkor sajnos nem volt időm ide betenni, most meg már nem tudom hol keressem). Egy külföldön ismert(ebb) magyar zenész nyilatkozott, hogy rossz irányba ment az egész zenei ipar...ami legjobban megmaradt bennem, hogy túl sok a mesterséges hangerő...vagy ilyesmi. Van benne valami. Elég, ha csak arra gondolok, hogy elektronikus zenében is mennyi szemét minőségű akad. És hiába keresem meg pl. a Tidal-on, az sem jobb.
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #5246 üzenetére
Pl. a Mede8er médialejatszókkal is eljátszották ezt.
Piacgazdaság... Dobd ki és vegyél újat.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #5231 üzenetére
Az alkalmazás és távirányító problémánál van nagyobb gond is (ha tudod mit keresel, be lehet szerezni régebbi alkalmazásokat illetve tanítható távok is léteznek - jó, lehet kompromisszummal).
Még nagyobb szívás, amikor egy pár éves modell alól egyszerűen kihúzzák pl. a YouTube és zenei stream támogatást. Láttam az utóbbi időben több ilyet. Ezzel már nehéz mit kezdeni.
Sajnos egy ideje minden fajta eszköznél arra kell berendezkedni, hogy vársz a frissítéssel (amíg mások letesztelik) vagy pedig adott legyen a visszalépés lehetősége.
-
Panthera
őstag
válasz #03969024 #5142 üzenetére
Tudtommal Foobar alatt a dsdiff plugin kell a lejátszáshoz. [link] Viszont a link nem jó benne. Ha kell, szívesen felteszem valahova a plugint.
A Daphile-t próbáld ki, szerintem is. Én használom már egy ideje, jó a formátumkezelése, és driver vagy bármi konfigurálás nélkül viszi az XMOS chipes DAC-om.
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #5032 üzenetére
Ma szerencsére sokkal könnyebben helyzetben vagyunk. Akinek vásárlási szándéka van, utána tud olvasni / nézni, meg még hallgatni is. Rosszul érinthetett, elhiszem.
Egy ötvenes hifista ismerősöm (aki már elengedte a dolgot) szokta megjegyezni a forrás anyagok miatt, annak idején nem volt ilyen egyszerű egy áhított lemez beszerzése. -
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #4768 üzenetére
Annyiból már inkább élőben, utazással együtt is futná egy pár előadásra.
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #4659 üzenetére
és kammerer:
Nagyjából 1 éve érdekel a sztereó világ, akkor kezdtem el követni az itteni topicot is. Az utolsó 3-4 hónapban sokat költöttem a korábbi HM rendszeremhez képest (amit korábban nem is gondoltam volna), így most nem akarok rohanni. Szükséges a tapasztalás is, hogy magamtól ráérezzek a változásokra, amelyet pl. egy kábel csere hoz. Aztán majd meglátjuk.
-
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #4640 üzenetére
Tudom, elmaradnak a hangsugárzótól.
Nem sokat ment eddig az Elara, de bejön a hangja, kellemes karakter, jó a térábrázolása, a kezdetek óta a mély tartomány is javult sokat (először kevésnek éreztem).
A DAC-ot elsősorban azért vettem, mert így a meglévő forrásokból bármit a CA elé tudok tenni. Szolgáltatásban és összességében így ok, egyébként túl sokat nem vártam tőle. Az ilyen kategóriájú DAC-okat nem véletlen cserélgetik.
(#4645) Dißnäëß:
A tápról olvastam, be fogok hozzá szerezni egyet.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Üdv!
Ebbe a láncba milyen ic és hf kábelek ajánlottak? A DAC előtti rész még képlékeny, de általában laptop USB (flac, Tidal).
SMSL10th - CA Topaz SR10 - Triangle Elara LN07
-
Panthera
őstag
...majd ment és elkezdte addig csavargatni a javított phonót, szemmel láthatóan tudva mit csinál, ( hiszen, mint elmondta, ezt tanulta Kondóéknál Japánban pár héten át) amíg mérve már nem, de hangra gyakorlatilag egyforma lett a kettő. Aztán másnap és harmadnap még kicsit variált az erősítőn és kész lett a javítás.
Azt lehet tudni nagyjából mit állított, milyen szinten nyúlt bele? Forrasztás nélkül szabályozható áramköri elemekre kell gondolni vagy pl. elkót cserélgetett?
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #3791 üzenetére
Ha alkalmanként használnád később is, de nem akarod telepíteni, akkor a one-time-boot menü is elég, nem kell BIOS-ban lépegetni. Ez a laptopod típusától függ, hogy melyik F1-12 gombbal működik. Milyen laptop?
A Daphile-t én fél éve így használom live módban. És semmi baja, a Windows 10 ott van rajta.
Egyszer a saját hibámból azért sikerült belepiszkálni rendesen, de akkor telepíteni akartam ugyanarra az SSDre amin Windows van.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Falra nem egyszerű feltenni őket.
A könnyű változat akkor csak egy sima szivacs? A vastagságát nem is figyeltem eddig, azt hittem a linken található panelek (nemcsak a tiéd) mind valamilyen QRD diffúzor, csak kaptak egy szövetborítást. Bár miért is akarna bárki egy ilyen diffúzort elrejteni? Már a látvány miatt egy berendezési tárgy. -
Panthera
őstag
válasz #07400704 #3595 üzenetére
Mi hiányzik a hangjából? Ha viszonylag semleges karakter a PM8000, akkor ez a tulajdonsága (szerintem) hagyhatná érvényesülni a hangsugárzót. Bár a kábelekkel is játszottál már annyit emlékeim szerint, hogy tényleg az erősítő a következő lépés.
Az RP8000F-et hallottad már máshol is? Lehet, hogy ezek már ki voltak tárgyalva, csak elsiklottam felette. -
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #3502 üzenetére
Jó hogy kipróbáltad ezt nem szokványos dupla kábelezést. Nekem már jutott eszembe, de a megvalósításig nem jutottam el. Mondjuk én egy végfok kimenetet használtam volna. Dupla erősítéssel nem kap túl sok kraftot a hangsugárzó? Mivel jelen esetben csak 1 pár bemenet van...
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz #71562240 #2508 üzenetére
Erre számítottam, hogy a szimmetria lehet akár jó is, de a távolságon és a berendezésen változtatni kellene. Tudom őket közelebb vinni, csak útban vannak úgy...de ki fogom próbálni. Köszönöm az észrevételeket. Arra van ajánlás, hogy a tengelytávhoz képest mekkora távolságra van a sweet point?
Az utolsó bekezdésen jót nevettem, de teljesen jogos.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz #71562240 #2474 üzenetére
Mostanában írtál arról emlékeim szerint, hogy érdekes megoldás lehet a szokásos fal melletti felállás helyett az átlóban elhelyezés is. Nálam a kettő közötti jött össze.
Kb. 4x4,3 méteres szoba. A hallgatási pozícióból nézve, a bal oldali falon végig szekrénysor van, ettől fél méterre húztam el az egyik hangfalat, nagyjából a szoba közepére. A jobb oldali pedig az átlós saroktól 40 cm-re. A tengelyük 310 cm, hallgatási pozíció 220 cm (ez is a sarok irányában, de attól 1 méterre).
A hangfalak érkeztek utoljára, így ez jutott nekik. Már meg akartam kérdezni tőletek, hogy ez rosszabb-e egy átlagos elhelyezésnél, csak rajz nélkül nem biztos hogy világos lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz python1 #2465 üzenetére
A CA Dacmagic hangban hol van egy 100$-os távol keleti DAC-hoz képest? Bemenetek tekintetében nagyon jó, de a használt árából veszek 2 újat. Neked volt ilyen?
Ha akusztikai elemeket is építesz, akkor szerintem más nevében is mondhatom, hogy szívesen látnánk itt az ilyen irányú tapasztalataidat.
-
Panthera
őstag
válasz #71562240 #2076 üzenetére
Köszönöm, ennyi nekem elég is, csak tisztázni akartam. Jobban nem érdemes belemenni.
Dißnäëß:
Ok, így mentettem.Jorus:
Olvastam kicsit a CD mintavételezésről, bitrátáról és találtam egy érdekes gondolatot. Analóg rendszereken egyesek szerint azért szólnak jobban a hagyományos anyagok, mert a nagyobb sávszélesség okán az ember által nem hallható frekvenciák azért hatással bírnak az alsóbb hangtartományra is.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Ha már a témánál tartunk, egy audio CD-t milyen mintavételezéssel érdemes flacba alakítani (kHz, bit)? Nyilván számít, hogy kinek milyen lehetőségei vannak a visszajátszásra is. Pár lemezt szeretnék így lementeni jó minőségben.
Másik dolog...a flac tömörítésnél mindig ugyanazt minőséget fogom kapni, csak a ráfordított idő változik a fájlmérettel fordított arányban? Ugyebár ezt 1-8 közötti érték lehet, én hagytam az alap 5-t.
Biztos nagyon triviális a kérdésem, de a legutóbbi alkalommal még wav-ba szedtem le (lehet flac se volt akkor).
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Nagyjából erre voltam kíváncsi. Akkor gondolom előzetes méréssel lehetne előrejelezni változásokat, ha tudnánk hogy most milyen a görbe.
niof:
Nemcsak Neked szántam. Elgondolkodtató amiket írtatok. Lehet egyelőre mégsem erőltetem ezt az átalakítást.Köszönöm mindkettőtöknek az észrevételeket.
-
Panthera
őstag
Értem, köszönöm.
Sok helyről hallottam már azt az állítást, hogy egy padlós szobában jót tesz a hangnak a (padló)szőnyeg. Én ezzel a kérdéssel nem foglalkoztam eddig.
Mi a helyzet akkor, ha a jelenlegi vastag (teljes) padlószőnyeget le akarom cserélni laminált padlóra? Az gond lehet, ha csak a szoba közepére tennék kisebb szőnyegeket, de a szekrények alatt nem lenne? Elektronikus zenénél előfordul rezonancia a bútorok miatt, a szőnyeg kiesése miatt ez is erősödhet? Vagy az ilyen jellegű anomáliák közvetítő közege inkább a levegő, tehát nem az a legnagyobb gond, hogy padlószinten csökken az elcsatolás a szekrény és a hangsugárzó között? (Sajnos az egyik doboz közel van a szekrényhez.)[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Ha nem is olyan mint egy süketszoba, természetes körülmények között attól jó példa a puszta. Egyszer volt alkalmam megtapasztalni a Kiskunságban, hogy milyen a csend egy fa (és látszólag állatok) nélküli pusztában.
Az általad említett használt bélyegző szilikon párnát honnan lehet beszerezni?
-
Panthera
őstag
válasz MasterMark #653 üzenetére
A gyakorlatban ez a pánt egy pillanat alatt elvégzi a feladatát, tehát a munkát nem szükséges végig úgy végezni (ha helyben marad az ember)? Ezt az alapján gondolom, hogy rendszeresen tapasztalok kisülést fém karzathoz érve, az érintés következtében a töltés egyből a földre kerül.
Köszi!bkercso: "Ezen kívül a meleg hűhőbordát sem érdemes műanyaghoz szerelni."
Az antennázás miatt, vagy másra gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
És a csuklópánt másik végét hova kötöd? Szervereknél előfordul dedikált csatlakozó, de egy átlag PC-nél vagy egyéb műszaki dolognál nem.
Egy helyen ezt írják: "Győződjön meg róla, hogy az antisztatikus csukló fém csatja teljesen érintkezik a bőrrel, és a csuklópánt másik vége megfelelően csatlakozik a készülék földelő aljzatához."
-
Panthera
őstag
Most jutott eszembe (nem tudom eddig miért nem), hogy keressek egy alkalmazást a vezérlésre.
Ha jól értem Te is böngésző alól próbáltad (Kicsi gombok, 2 részre osztott képernyő).
Az alkalmazás neve Squeezer, ez sokkal kezelhetőbbnek tűnik, még egy kövület android tableten is fut (ezen az eszközön böngésző alól használhatatlan volt). Kapásból meg is találja a daphile szervert a hálózaton. Még az IP cím sem kell neki. -
Panthera
őstag
Mindkettőtöknek igaza van, mert gagyi a D/A is, de mivel Linux alatt nincs probléma, így a szoftveres oldalon kell keresni a hibát. Most már végig fogom nézni a hang beállításokat, fericske, köszönöm a tippet.
Szerk.: ok, most látom, hogy már megbeszéltétek.
tapaizo:
Szerintem sokan megvannak DSD nélkül is, de a zavarokat ilyen esetben is ki kell szűrni lehetőség szerint.kammerer: Köszönöm Neked is az észrevételeket.
Próbálok olyan DAC-ot keresni, amelyen van SPDIF is, hogy ne legyek lekorlátozva a tesztelési lehetőségekben.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz #01758976 #557 üzenetére
Igen, a jack kimenetet használom. Normálisabb D/A alatt Te nem az integrált chipet érted ugye, hanem akkor lesz belépőszintű forrás ez a laptop, ha veszek egy DAC-ot (pl. SMSL 10th)? Úgy is kérdezhetném, hogy egy DAC-al végülis ki lehet küszöbölni az integrált chip hiányosságait? Vagy teljesen kikerülni akkor sem lehet?
(#556) fapaci:
A lejátszólista kezelése nehézkes, nem sikerül elmenteni. Arra már rájöttem, az asztali Tidal appban elmentett listát be lehet tallózni. (Lehet hogy a lista készítést asztali környezetben kellene inkább elvégeznem?)A napokban több furcsaságot tapasztaltam amid eddig nem (telefonról vezérlem). Nincsenek hi-res felvételeim, de tesztképpen hallgattam egy dsf fájlt, amit visz, de a listába betéve látszólag fel sem veszi és egy másik random track borítóját és adatait mutatja helyette.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
A Win 10-es laptopomon nem sikerült eddig összehozni, hogy normális jel jöjjön ki (kíváncsi lennék hogy egy USB DAC ezt megoldaná-e ?). Nem nüansznyi dologról van szó (ha basszus van lejjebb veszi a hangerőt és ha nincs mély éppen, akkor meg feltűnően emeli). Mindegy milyen erősítő és hangszórópár van a végén, élvezhetetlen a zene. A Fidelizert és az ASIO-t csak felületesen próbáltam ki, lehet hogy nem is volt jól belőve.
Linux alatt már hallgatható (Daphile), de a szoftver kezelhetősége lehetne picivel jobb is. Persze egy belépő asztali lejátszó talán még kompromisszumosabb szoftvert tekintve (is?).[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz RetepNyaraB #411 üzenetére
Pontos elképzelés arról, hogyan kéne mondjuk egy általad jól ismert felvételnek megszólalnia, függetlenül a teszt eszközöktől...
Ez lehet egy áhított (de elérhetetlen) rendszer hangja vagy inkább élőben hallott előadásra gondolsz? Mi legyen inkább a referencia?
(#403) Dorian: az ilyen eseteket hogyan éled meg, részletesebb a hang tőle vagy figyeltél már erre? Nem, nincs tapasztalat erre vonatkozóan, csak hallottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- PH! Darts
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- SSD kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest