Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Mondtam én bármikor olyat, hogy a ProAc-nál nincs jobb?
Előbb kóstold meg te a saját fekáliádat, utána mesélj, hogy hogy ízlett az, amit velem akarsz megetetni, te okostojás
(#6049) ozzy711 Ez is pont úgy van, ahogy mondod. Van a embernek' egy 300 ezres "vacakja", elmegy, meghallgat egy 700 erzes másik vacakot és sokkal jobban tetszik neki, amit hall. Ott, akkor eldönti, hogy kell-e neki + 400 ezerért az a másik gyári hulladék, vagy sem. Ennyi. Ja és ezek új hangfalak, De mi van akkor, ha én 300e-ért veszek egy új áron 800 ezres dobozt? Hm?? Én pont így tettem. És bármikor összeereszteném egy 300e-be került, külsőre is elfogadható kinézetű diy dobozzal, nem valami "deszkamodellel", amit függöny mögé kell rejteni, olyan ronda.
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
Véleményem szerint ez a hozzá nem értő vevő becsapása.
Ez ebben a formában szerintem nem igaz. A "hozzá nem értő vevő "-nek elvileg van két füle, amivel meghallgatja a "túlárazott" dobozt és majd eldönti, hogy a kapott hang megéri-e neki a címkén szereplő árat.
Az is elég szubjektív, hogy egy hangdoboz mikor nevezhető "túlárazottnak". Ez ingoványos talaj.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#10726912 #6042 üzenetére
Autó és tuning... meg talán kicsit HiFi is.
Egy kollégám éveken át lelkesen tuningolgatta a leharcolt Opeljét. Saját bevallása szerint kb 3 milliót költött rá, szinte mindent kicserélt az autón jobbra, erősebbre, nagyobbra. Épített egy erőgépet, ami nekem is döbbenetes élményt okozott egyszer, ettől még egy vállalhatatlan, megbízhatatlan, csúf szörnyeteg született. Hősünk öröme mindig csak pár napig tartott egy beavatkozás után, aztán már a következő lépésen törte a fejét és ez így ment éveken át. Aztán vett egy nagy levegőt és egy gyári sportkocsit. Azon nem tuningolt semmit, csak élvezte. Mikor rákérdeztünk, hogy miért nem áll be vele a műhelybe és kezdi buherálni, csak annyit válaszolt: "Minek?"
-
-
dyscus
tag
válasz
#01758976 #5978 üzenetére
Örülök, hogy egyet értünk Hárásó. Én is azt írtam, hogy ha egy készüléket belül rendbe teszünk, akkor utána van értelme a külső pl. kábel pőróbálkozásoknak. Addig még valaki nem ismeri ezeknek a jobb minőségű alkatrészek hatását, addig csak sötétben tapogatolódzik. Amúgy meg minden gyártó a legolcsóbb alkatrészekből próbálja kihozni a legjobbat. Ez a profit elérésének egyik lehetősége. Mindenesetre lesujtó, ha egy felárazott, pl. hangfalban gagyi dolgokat találunk. Véleményem szerint ez a hozzá nem értő vevő becsapása. Én annak vagyok a híve, hogy legyen a legjopbb cucc beépítve, és inkább olcsóbb külső támogatást alkalmazok. Csodálkoznak is sokan, hogy olcsó kábelekkel milyen hangot tudok produkálni. Nem véletlen.
-
dyscus
tag
válasz
dgyuri0123 #5972 üzenetére
Nos hallottam már jobbat a Proac-nál. De ha neked ez van, akkor hallgasd. Amúgy a fekával meg tudod mit csinálj. Késsel és villával...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#10726912 #6042 üzenetére
Ha már autós hasonlat... Volt 20 autóm eddig kb., a fele újonnan. Egyiket sem akartam tuningolni. Olyan volt amilyen. Ha volt pénzem jobbra, vettem egy jobbat.
Így is lehet, hidd el nekem.
Ha meg Zu kábel hasonlattal élsz, akkor képzeld el, hogy az az autógumi, amiből szart sosem veszek.Pedig aztán autóra lehet igazán költeni, ha tuningról beszélünk....
Szóval lehet így is, meg úgy is, csak legyen szabad a tánc... -
törölt tag
Lusta vagyok vissza keresni, ezért amblock válaszolok mindenkinek (megpróbálok
).
A hifi reszelgetésre reagálnék először: megvan mindenkiben az a kép, mikor a tévén nézted a képet és állitottátok az antennát? Mikor állt meg az antenna forgató? Mikor már 15-ször körbeforgatta az antennát, és rájött, mikor a legélesebb, legjobb a kép a tévén.
Ez az oka annak is, hogy reszelgetem a hifim. Nem az érdekel, hogy mennyire jó a rendszerem, hanem az, hogy milyen lesz akkor, mikor mindent megcsináltam, amit elterveztem.
Egyszerű vaslogika, autós példával szemléltetve: mész 200 km-et kocsival, ebben van 140 km autópálya, mehetsz rajta a megengedett 130-al (mert ugye senkise nem hajt gyorsabban), zavartalan jó utazás. Siklik az autó, zajtalanul. Aztán van egy szakasz, lakott terület, bukkanók, kanyargós, váltogatás, torlódás, úthiba hegyek...és oda lesz a 140 km autópálya dicsősége, szépsége, rázkódik a kocsi, tovább tart 60 km-et megtenni, mint a 140 km-et... Ismerős ez esetleg valakinek?
Nos:, a hifi rendszer TELJES egésze a hangváltóval, kábellel (dobozon belül is), az erősitő, a hf és ic kábelek, a DAC mind-mind a 200 km-es út része. Amennyi hibát benne hagysz, annyival kevesebb lesz a jó élmény a HANG-nak, a hangjelnek, a hangváltón is át kell mennie a hangjelnek, a kábeleken is, pontosan egyformán fontos, teljesen mindegy, hol hagysz a rendszerben egy porcelán ellenállást, egy alapszintű elkót, egy rossz minőségű "gyártói" kábelt dobozon belül, mindnek hatása lesz, minden rossz hatás egy gödör, lámpa, torlódás a hang útjában. Nem kompatibilitás, nem szerelhetőség, nem a befektetett munka és cserélhetőség a lényeg, hanem a HANG minősége!
Érdekes ellentmondások tucatjaival birkózik a tisztelt fórum: dobozon belül lehet X minőségű a kábel, de a doboz másik oldalán már legyen ZU meg VD, meg kutyafüle...miért csak kivűl számit? Miért számit kivűl, ha belül nem? Gyári legyen doboz belülről? Akkor a tápkábel miért ne legyen gyári kábel? HISZEN A GYÁR ADJA, GYÁRI KÁBEL, AHOGY A DOBOZON BELÜL IS! Hangváltó alkatrész csak a gyári jó? Akkor minden legyen gyári minőségű, a kábelek is, hiszen egy vasmagos tekercs is VEZETÉK, átmegy rajta a delej oszt jóvanaz! Ha jobbat akarok, akkor megveszek jobb dobozt és abban majd lesz jobb hangváltó alkatrész?
MIVAN??
2 milliót elkölteni dobozra, mert akkor a jobb hangszóró-doboz már megérdemli a jobb hangváltó alkatrészt? Ezt igy hogy...? A hangváltó szükséges ROSSZ, akadály a hang útjában, tetézzük egy rosszabb minőségű hangszóró hangját rosszabb minőségű hangváltó alkatrészekkel is? Miből adódik, hogy rosszabb? Hát nézz körül kedves fórumozó: Látsz 3-6 milliós hangdobozban KERÁMIA ellenállást meg ehhez hasonló flincflancot, főleg sorosan kötve?
Senki ne sértődjön, ez szimpla logikai levezetés, senkinek nem irtam, személyeskedésképp, egyszerűen csak a saját logikámat próbáltam levezetni. A fenti gondolatmenetek miatt döntöttem úgy, hogy reszelgetem a rendszert, nem azért, mert nem vagyok megelégedve, hanem azért, mert nem tudom, hogy mi a legélesebb kép a tévémen. Forgatom az antennát, lassan körbeérek. Ennyi a történetem
Hogy mit hallok, azt majd mások eldöntik, mennyire jó vagy rossz...nem, távolról sem állitom, hogy ez tökéletes, a rendszerem ahhoz képest hyperugrás, ami volt, s mindez a tuning miatt lett sokkategóriával jobb önmagához képest.
Olvastam azt is, hogy a milliós rendszernél gondolkoznék e azon, hogy letápdugózzam, meg a milliós dobozt hangváltó tuningolni akarnám e?
Én inkább forditanék a kérdésen: milliós rendszered van, darabonként milliós? Mert ott várhatóan több jutott minőségibb alkatrészekre, mint a párszázezresnél, tehát az olcsóbbat éri meg jobban tuningolni, hisz az olcsóbb azért olcsóbb, mert nem költhet a gyártó bármennyit, nyereség is létezik, árrés, stb...tehát minnél olcsóbb egy eszköz (valahol bennem új árat nézve 6-800 ezer körül van ez a határ), annál valószinűbbnek tartom, hogy alkatrészáron számolva 150 ezerért nagyságrendi javulást érhetsz el a légmagos tekercsekkel vagy fólia tekercsekkel, a jobb kondenzátorokkal és ellenállásokkal. Ez egy durva álltalánositás, biztosan meg lehet cáfolni zsigerből, de a mondandóm logikája talán kiszűrhető: 300 ezres új árú doboznál (vagy akár 500 ezres) ott fognak spórólni, ahol a legkönnyebb: hangváltón, kábelen, belső csillapitó anyagok minőségén. Ezért van létjogosultsága a tuningnak: bőven millió felett kell vásárolni, hogy olyan hangot kapj, amit egy 400 ezres doboz-plusz tuning 250 ezer (hangváltó alkatrész és kábel) szintjét elérhesd. Emiatt tuningolok.
Térjünk vissza kicsit a dugók elhagyására: Leget venni tápdugót, elosztót, rca dugókat sokezerért, banándugókról nem beszélve. Tegyük hozzá, hogy a készülékekben található dugóaljzatok sem egyforma minőségűek, egyértelmű remélem, hogy a 3 milliós erősitő jobb minőségűvel van szerelve, mint a párszázezres.
Tehát: ha a jobb dugókat (és azok aljzatait) össze adjuk, nem beszélve az elosztókról, akkor mekkora összeg jönne ki, pl 4 tápkábel, és 2 ic kábel esetén? Plusz elosztó...mert abból is van sokezres...a hihg-end kategória itt is megvan, mennyi az összeg, amivel a gagyi, belépő szintet kiválthatod felsőkategóriásra?
Elárulom: NULLA, azaz 0 forint!
Pusztán ki kell szedni, kiiktatni, ami nem KELL, az ne legyen, ne használj feleslegesen belépő szintű banándugót, elosztót, minden szirszart. És máris high-end hatású csodát tettél a rendszereddel.
Emellett a logika mellett tettem le a voksom, ez miatt szedek ki minden olyan dolgot a rendszeremből, amik nélkül a rendszerem működik. Minden gyártó azzal dicsekszik, hogy a dugó, az elosztó nem szól bele a hangba, semleges, nyitott, nem módosit, csak átengedi a hangot, zavartalanul továbbitja az áramot, stb. Nos, ha nincs, az minden bizonnyal megfelel ezen elvárásoknak
Mindez az én felvállalásom, a fentiek csak magyarázat arra, hogy mit-miért teszek. A cél pedig az, hogy a tévémen a legélesebb, legjobb képet láthassam. Nem fogom kidobni a tévém, az antennát sem. Beállitom a legjobb helyre és ennyi.
Remélem sikerült pár homályos kérdést megválaszolni a tetteimmel kapcsolatban[ Szerkesztve ]
-
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #6027 üzenetére
Pedig ez képről úgy tűnik, hogy 4 csavar ki és már a kezedben is a váltó. Ezek szerint van még valami trükk. Viszont kizárólag hátulról szerelhető, tehát valamit nem jól csináltál szerintem, hogy nem jött ki.
Billenteni/buktatni kell valamelyik irányba és ki fog jönni. Bár minek szednéd szét, ha jó... -
Panthera
őstag
válasz
dgyuri0123 #6025 üzenetére
Pont ennek próbáltam utánajárni...a képen ez milyen Triangle?
-
bta1
őstag
Csak akkor zavarjon, ha gagyi a kivitelezés. Ma már mindenből gyártanak gagyiváltozatot.
Viszonylag kis méretben, 20-30 amperig a lapos csúszósaru az egyik legmegbízhatóbb, legidőtállóbb bontható csatlakozás. Komoly ipari elektronikáktól elkezdve a főzőlapokig mindenhol használják. A nagyobb méretű, közepes áramú, nem beforrasztható kondenzátorok többségén régóta ez a standard...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #6025 üzenetére
Nos, az én hangváltóm is a terminálon van, de mivel [így néz ki] , hiába próbáltam többször is szétszedni, sosem ment. Mert hiába venném a ki a drivert, egy újabb fa lapba ütközöm, ami még csillapító anyaggal is be van kenve
Szóval egyszer láttam kiszerelve a hangváltót, azóta sem.
-
migabi24
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #6024 üzenetére
Valóban ez a jobbik megoldás
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #6024 üzenetére
Amúgy Triangle-nél is hasonló (volt eddig) a "szokás". Náluk is rá van (volt?) hegesztve a váltó a hangfal terminálra, de azt hátulról mégis ki lehet szerelni/billenteni... a "hülye" Franciák ugye?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
migabi24 #6023 üzenetére
Bővebb magyarázat, csak ha érdekel és "csak neked"..
Nálam annyival "jobb"/másabb a helyzet, hogy nincsenek félméteres kábelek, mint általában a biwiring terminál/crossover között szokásos. Egy kb. 3 cm-es pálcika jelenti az átkötést. Ha okoskodni akarnék, azt mondanám, hogy ez a jobbik megoldás, mert az a 3 cm-es jumper pálca, talán jóval kevésbé szól bele a hangba, mint a méteres vezetékek a hangfalterminál és keresztváltó között a "másik" dobozban (pl. akár Dorianéban, meg úgy általában...), mínusz a saruzás több ponton, mert nálam az sincs. Mivel nálam a keresztváltó közvetlenül rá van ültetve a hangfal terminálra, így mínusz egy kötés és mínusz 40-40cm kábel, ami biztos. Ez is egy gyárilag "okoskodó" megoldás szerintem, hogy hozzon valamit a hangminőségen. Ami hátrány, hogy csak a hangszóró kiemelésével lehet hozzáférni a váltóhoz.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
migabi24 #6020 üzenetére
Kár volt szétszednem, azóta zavar a tudat, hogy ilyen lötyögős saruk vannak belül
Persze mióta megszüntettem az átkötést és megszorítottam a belső csatlakozásokat amennyire lehet, azóta kicsit úgy hallom, hogy mintha tisztábbak lennének a magasak, de tisztában vagyok vele, hogy nyilvánvaló placebó. -
Nem nagy ügy forrasztani. 2k egy páka, pár száz egy kis ón, aztán youtubeól megtanulsz 10 perc alatt.
Én meg azt nem értem, miért nem biampolnak többet felső kategóriában.
Tervezgetek most magamnak egy biampot kompoziterősítőkből, kapcsolható 2.1 funkcióval. 24V 2-3A adapterről menne, belső -24V inerterrel, csatornánként 25-50W csúcsteljesítménnyel (8-4ohm), hangszórónként. Az aktív hangváltóban csak NP0 kondik lennének, és a hangváltópanel egészben cserélhető lenne (foglalatban).
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
Ha itt nem is, de a trash audiofórum másik "Mestere" megrögzötten tagadja, hogy léteznek egyáltalán jóhangú alkatrészek. Mivel nem igazán fogalmaz szalonba illően, a forrásmegjelöléstől hadd tekintsek el
-
bta1
őstag
válasz
dgyuri0123 #6006 üzenetére
Van benne igazság? Ez nem érdem, sőt... nincs rosszabb az egyoldalú féligazságok áradatánál.
-
kukulec
őstag
na gyerekek, nem bírom már a stresszt: ideje levezetni egy tökös nótával
-
rukh
senior tag
válasz
dgyuri0123 #6006 üzenetére
+1
Gondolom azt, hogy a jobb alkatrész a hangváltóban is jó eredménnyel használható, senki sem vitatja - de hogy ezt miért ilyen stílusban kellett előadnia ....[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ozzy711 #6005 üzenetére
Van sok igazság abban amit mond, csak ne lenne ilyen bicskanyitogató stílusban tálalva. Én is tudom, hogy bele lehetne nyúlni a dobozomba, de én soha nem ezt az utat fogom választani. Én inkább veszek egy jobb dobozt, (ha mégis váltanék) ami pont annyival lesz jobb, mintha belenyúlnék ennek a keresztváltójába. Ergo: anyagilag kb. ugyanott leszek, de lesz egy még magasabb kategóriájú dobozom, amit természetesen ugyanúgy lehetne upgradelni és így tovább egészen a végtelenségig (mondjuk Focal Grande Utopiáig, de abba is biztosan belenyúlna a "kolléga", mert természetesen egy gyári Utopia is ipari hulladék ) de az ismételten nem én vagyok. Akkor most agyhalott vagyok?
Qrvára ki vagyok akadva... na.
-
ozzy711
őstag
válasz
dgyuri0123 #6004 üzenetére
Az önjelölt próféta itt a gond ezt neked is látnod kell. Gyakorlatilag szemben megy az autópályán, ez a frekvenciaváltós ámokfutása, meg tényleg minden határt átlépett.
Gondolom a személyiségéből adódik ez a fajta kinyilatkoztató stílus. Ne vedd magadra. Természetesen nem Dorianról beszélek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én bírom a stílusodat, ezért ( meg azt gondolom az esetek nagy többségében,igazad van) írhattam volna így is: dysc nagy kakas, bta kis kakas, gyuri záptojás
, de nem foglak az igazság bajnokának tekinteni, amit meg +1 adtam ettől még igaz. Vagy ha nem is teljesen, de jó eséllyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politikai mémek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Filmgyűjtés
- Futás, futópályák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MSI MEG Z490 UNIFY + Intel Core i7-10700K BOX + G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2X16GB) CL15 3200MHz
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest