Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi
senior tag
Visszatérve az előzöre lehet hogy rosszul tudom ,de az Audigy2 6.1 és nem tud DTS ES-t se THX-et. Az Audigy2 ZS pedig 7.1 és DTS ES+THX.
-
manner
csendes tag
Hali!
Az au4-gyel kapcsolatban van vmi ötlet mi lehet. Volt már driver-csere +ilyenek! De csak annyit értem el, hogy az anlóg jelek+ a DVD Video megy, de a DVD Audio nem! Mihamarabbi választ várok.PLS!!!!!!!!!!!!! -
Raymond
titán
Ha sima akkor 6.1 a kimenet. Szines csatik = OEM verzio.
Kartya identifikalasa: Bővebben: link -
Gorneck
legenda
Miről lehet felismerni, hogy milyen audigy2öm van?! Annakidején vettem Giannitól! ZS-re gyanakszom, de az hol van feltünteve?
-
Itthon, a gépemen csak modemes net van. A tárcsázás megkezdésekor reccsen egyet a hang. Lehet ez ellen vmit tenni? Vagy egy modem csak akkor képes tárcsázni, ha felzabálja az összes erőforrást?
-
Trak
addikt
válasz
Warlock_42
üzenetére
Mennyi OEM ZS-t láttál már?
Mert én 4-et, és a kettővel innen az utóbbi hozzászólásokból az már 6 db, és mind aranyozott... Én OEM-ből még nem láttam nem aranyozottat.
Ettől függetlenül még persze lehet, de nem hiszem, hogy ennyi dobozost szétszedtek volna OEM-nek... nekik sem érte volna meg. -
DigitXT
félisten
Az alaplapikat már a Live is oda-vissza veri, a Live-ot pedig az Audigy, az Audigyt pedig az Audigy2. Ezekután mire vársz?
(Bár a Live-nak is voltak tartalékai, ha jól tudom...
) Amúgy én Live4.1-ről váltottam Au2-re - főleg az 5.1 hiánya miatt -, és az elején jó kis szenvedés volt, mert összeakadt a driver (a Live-ot elfelejtettem uninstallolni), meg PCI latency ügyeim is voltak vele stb., de aztán - kicsit később - volt egy teljes rendszerfrissítés (98->XP, én is jókor váltottam, tavaly nyáron
), és azóta minden nagyon ott van.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
válasz
Warlock_42
üzenetére
nekem OEM ZS-m van és aranyozott csatik vannak rajta...
és a színkódokat meg egy matricával jelöli, amit a felhasználó ragaszthat rá a hátlapra a dugaljak köré
[Szerkesztve] -
manner
csendes tag
A driverét már korábban újra raktam az Au. 4-nek. De semmi. SZinte mindent +próbáltam már a beállításoknál is. Először a sima DVD Video sem ment. A PowerDVD-vel nem vold hangja use spdifen + sehogy. A problémámat a WinDVD oldotta meg. De az AUDIOnál semmi változás. A crea. saját játszójával sincs hangja + a WinDVD-vel sem.
-
Darken
aktív tag
válasz
Warlock_42
üzenetére
Az én ZS-m aranyozott, és OEM!
-
Warlock_42
senior tag
Az OEM-es verzió csatlakozói valóban nem aranyozottak, a dobozosak viszont igen. ZS-nél is, nekem is olyan van. Pl. egy kép: Bővebben: link -
sirály12
őstag
Egy live 24bit és egy au2-es között sok különbség van, mármint prociterhelésben? Mert nem tudom, hogy az alaplapi live-ot használjam és adjam el az au2-est, vagy tiltsam le az alaplapit és használjam az au2-őt?
-
Zenty
őstag
Proci terhetlségel nem lesz gond!
Audigy 2 volt ebben a király ,csak a soundstrom tudta legyőzni pár százalékal (cpu terhetségbe)
Szoval ez egy fő erősége az audinak
! -
DigitXT
félisten
Egyébként próbaképpen beírtam a google-ba, hogy ''audigy 2 CPU usage'', és találtam egy notebookos tesztet, amiben EXTRÉM zúzással csikartak 8%-os CPU terheltséget egy 1.6-os mobil pentiumból. Szóval semmi 25%, nyugi!

Meg találtam még vmit: Bővebben: link
(Vagy ezeket már mind nézted, csak nem voltak elég meggyőzőek?
)
A lényeg: The Audigy 2 offers superior performance.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Egyelőre csak egy NFSU2 tesztet csináltam - ottragadtam online
-, de nem tudtam kimérni a különbséget: fél FPS az még simán mérési hiba 75-ös átlagnál. (Lehet, hogy a main volume lenullázása nem kapcsolja ki a hangot?
Amúgy ahogy ígértem majd megnézem a Prince of Persiaval, csakazértis, ott tudom, hogy van EAX ki/be, meg minden, ami szem szájnak ingere: jó esetben nem lesz különbség, mert Audigy2 lenni nagyon jó kártya!
)
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
-
manner
csendes tag
Hali mindenkinek! Az a problémám, hogy nem tom lejátszani a DVD Audio lemezt. Helyesebben megy a lejátszás avval a progival amit adott a Creative DVD Audio-hoz, csak hang nincs! Ez mitől lehet? Kérlek segítsetek! PLS!!!!!!!!!!!!!!
JAH! Amúgy egy Audigy 4 platról van szó, ami majd nem megy egyezik asz Au. 2 ZS-sel. -
DigitXT
félisten
Értem, de azt ne várd, hogy több kártyát/lapot is letesztelek, mert egy van.
Persze ha mások is kedvet kapnak...
Na, meglátom, mit tehetek, és majd megírom az eredményeket. NFSU2 biztos lesz, esetleg 3DMark hangteszt eredmény, meg mondjuk felrakom valamelyik PoP-ot, és nosztalgiázok.
-
Trak
addikt
Dobozost nem nagyon éri meg venni... Au1-nél, és 2-nél a dobozoson aranyozott csatlakozók voltak még plusszban, de ZS-ből még nem láttam nem aranyozottat, OEM-ben sem.
CD-ken kívül kapsz még egy szép kis dobozt, de kb. ennyi.
Jó az OEM is
A KX driver jó zenéhez és filmhez, de játékhoz felecsd (direkt írtam így, mielött jön egy Grécsi László utód
) el. De megfelelő hangfallal, fülessel nem lesz gond a gyári driverrel sem, nem kell aggódni.
Írj egy mailt, hogy pontosan mennyiért tudod venni a kártyát, lehet hogy tudok olcsóbban. -
F-ECT$
titán
Bővebben: link
Itt van pl teszt, valami ilyesmi kellene
-
DigitXT
félisten
Milyen kábelek kellenének?
Max. a CD-t kötöd be, de lehet, hogy azt se.
Driver: én a gyárit használom, letölthető, simán megy. Nem volt vele gondom.
Játékok alatt hogy teszteljem le? Mondjuk kapcsoljam ki full a hangot, és mérjek FPS különbségeket neked NFSU2-ben?
(Procilimitált beállítások mellett természtesen - nálam ez a 800x600-nál kezdődik.
) Mindig is imádtam tesztelgetni, meg méregetni, szóval ha ez jó ötlet, akkor állok elébe.
[Szerkesztve] -
F-ECT$
titán
Inkább a játékok alatt érdekelne, mert pl az integráltak akár 25%-ot is megzabálnak. OEM-re is van gari, a kérdés az, hogy a CD-ken kívül adnak-e mást is (kábeleket leginkább), vagy van-e valami extra még benne.
Milyen drivert érdemes hozzá használni játékokhoz/zenékhez? (Ez utóbbihoz gondolom a kx-et.) -
DigitXT
félisten
Az Au2 az itteni gyorstesztjeink szerint kb. 0%-ra terheli a CPU-t.
(WinAMP-nál pl.
) De azt nem tudom, hogy a játékoknál az EAX mennyit eszik, ha ez lenne a kérdés, viszont valsz, hogy sokat nem, mert igen jó kari ez!
Dobozos: ha neked fontos az a hozzáadott pár játék, akkor igen, de egyébként elvileg nem sok minden van, amiben több. Gari gondolom az OEM-re is van...
[Szerkesztve] -
F-ECT$
titán
Érdemes dobozosat venni?
Hol van arról teszt, hogy az egyes hangarik mennyire terhelik a cpu-t? -
F-ECT$
titán

-
plg
tag
Köszi mindenkinek! (10 percen belül 3 válasz:
nem semmi...) Szerintem nekem is lesz egy ilyen cuccom. -
plg
tag
Sziasztok!
Jól vettem a leírásából, hogy a dobozoshoz adnak olyan átalakítót, ami midi/gameportot csinál? -
F-ECT$
titán
Ha már volt, akkor sorry. Audigy 2 ZS Oem 12k, dobozos 16k nettó. Ezek jó árak? Mivel tud többet a dobozos? Megéri azt venni?
-
attilam
őstag
Egyáltalán szól valami a mélynyomón? Mert alapból a kártya nem küld ki rá semmit, tehát be kell kapcsolni a Bass Redirection-t. Ha ez megvan, akkor a hangerőszabályzónál lehet állítani a hangerején, de ha ez sem segít akkor a mély legyen max-on a többit meg halkítsd jóval lejjebb. Így gyakorlatilag kiemeled a mélyet, bár erre van kitalálva az equalizer is.
-
sirály12
őstag
Nekem is van egy au2-esem, de most nem használom. Az új lapomon egy 7.1-es live lapul, eddig tetszik a hangja. De nem tudom később nem jön-e elő valami gebasz vele. Szerintetek eladjam az au2-őt? Vagy tartsam meg?
-
Gergi
senior tag
Hali!
Van egy Audigy 2 zs hangkarim és az a gondom vele h a ménynyomó része nagyon halkan szól! A többi csatorna fasza. 5.1-es hangfalrendszerem van. Próbáltam már mindenfélét beállítani (hangszóróbeállításoktól kezdve a hangerőbeállításokig mindent).
Lécci segítsetek!
-
attilam
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Játékra tényleg nem ajánlott, de megy az Audigy 2 ZS-vel. EAX nem lesz, meg 7.1-es hang sem (csak 5.1 lehet maximum
). De tényleg nagyot szól. -
Cane
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
-
törölt tag
Jó az a SS, de azért az Au2 sokkal szebben szól! (Olyannyira, hogy szerintem ennél a kártyánál már a hangfal válik szűk keresztmetszetté.) Igaz, a valós idejű AC3 encoding-ot sosem teszteltem, pedig játékok alatt ezzel tud villantani a SS. (Viszont Au2-vel EAX-ot is kapsz a szuper minőség mellé - nagyon baba effektek, sosem hittem volna, hogy ennyi pluszt ad a játékhoz!) Zenék, DivX-ek szebben szólnak Au2-n, ez a DVD-kről is elmondható, feltéve, hogy nincs külső dekódered.
Ami ellene szól, az az ára. Kérdés, a felsorolt előnyök megérnek-e Neked annyi ezer magyar pénzt, amennyibe a kari kerül. -
Mankó
veterán
Van olyan haver aki az alaplapi Soundstrom-ot választotta az SB Live 5.1 helyett. Ha pedig az Audigy 2 leveri a Soundstromot, akkor nem gondoljátok, hogy érdemes lenne váltani Live 5.1-ről? Ez érdekes.
Győzzetek meg, hogy tényleg nincs olyan sok értelme váltani!
MP3, audió, sok film, DVD, játék - ezekre használnám. -
Mankó
veterán
Én is feltennék egy kérdést: érdemes-e Live 5.1-ről Audigy2 ZS-re váltani?
MP3, audió hallgatás, kevés játék az amire használnám.
A válaszokat előre is köszi. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Nos a következő infót találtam erről a diver-ről:
''Azok a felhasználók, akiknek olyan SB Live! és rokon kártyája van, mely tartalmaz EMU10k hangprocesszort (DSP-t), már teljes kihasználtságban eshet neki a kX project által fejlesztett kX driver használatának. A meghajtó program főleg zenészeknek készült.''
''Én anno még live-al kipróbáltam, nagyon jó sőt, de játékra használhatatlan, mert ha ez van fennt, akkor ugrik mindenféle 3d szabvány támogatása.'' -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Én úgy látom ez Live! driver, nekem viszont Audigy2-esem van.
-
Darken
aktív tag
Igen, ez a legegyszerűbb megoldás, amit írtál.
Tegnap viszont engedélyeztem az alaplapon a csodás Soundstormot, majd a már leírt pinekre rácsatlakoztattam a front panel kivezetést. Nvidia driver install, majd próba: és müxik.
Ahogy Badboy írta, csak a Vezérlőpult / Hang bla bla-nál kiválasztom hogy melyik az alapértelmezett és az szól.
Így gamenél, teamspeaknél: Nvidia Soundstorm a front panelon
Filmnél, zenénél, stb.: Audigy 2 ZS 5.1
Kösz a segítséget.
-
gabx76
senior tag
0%

Itt dübörög a fülemem a kicsike! Minden petákot megért ez a cucc! köszi a bátorítást! -
Raymond
titán
Menni kene siman mindnek egyszerre. A titok nyitja a telepites sorrendje, de olyan regen volt mar hogy nem biztos jol emlekszem:
1) Kapcsold ki a gepet es vedd ki a Live!-ot es az Audigy-t
2) Szedj le minden Live! es Audigy2ZS meghajtot Csokkentett Modban. Ha nincs mas Creative cuccod akkor torold az egesz Creative konyvtarat
3) Rakd vissza a Live!-ot es boot Normal Modba - a Win megtalalja es telepiti a sajat meghajtoit
4) Reboot utan rakd fel a LiveDrvUni-Pack(ENG).exe csomagot es megint egy reboot otan egnezheted rendesen teleput e az egesz (ott a Diagnostics)
5) Most rakd be es telepitsd az A2ZS-t
Ha nem jol emlekszem, akkor viszont az utolso haromnak ebben a sorrendben kene tortennie: 5, 3, 4. -
gabx76
senior tag
Itt a cucc az asztalomon, tillárom haj! Ma este tesztelek!!!
-
DigitXT
félisten
Majd írd meg a tapasztalatokat: most vettem csak észre, hogy te is épp headsethez akarod így használni!
Amúgy a kimenetek leosztása természetesen nem rossz ötlet, de az adott esetben szerintem annyira nem jó, mert a headset mellett nem akarod, hogy szóljanak a hangszóróid, ha jól sejtem...
Mod: amúgy én egy tök mezei jack-jack (apa-anya) kábellel ''moddoltam'' a gépházon keresztül egy frankó kis előlapi kivezetést a line-inhez.
Ill. egy hasonló kiosztású USB kábellel 1USB portot is előrehoztam.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
A kX Driver ezt megoldja.

-
-
Johnny Cage
addikt
Csak nagy a meghibásodási arány - ezek szerint. Ennyi pénzért tényleg nagyon jól szól, bár a drivere minden update-elés ellenére meglehetősen bugos. A fórumon már többen jelezték ugyanazt a problémát, amivel most küzködök énis (recsegő, torz hang egyes hangforrásoknál, mintha bizonyos frekvenciát nem vinne ki torzitás nélkül - hangfal / fejhallgató hibája kizárva). Ennek ellenére senkit nem akarok lebeszélni róla, őszintén szólva szomorú lennék, ha nem lehetne valamit kezdeni vele és ki kellene cserélnem egy más tipusra, bár minden bizonnyal nem igy lesz.
-
Badb0y
addikt
Én 3 hangkártyát használok

Nem kell letiltani. Én asztalra kiteszem az audio eszközöket a vezérlőpultból és az audio fülön a hanglejátszásnál váltogatom melyik szóljon. Az alaplapit az 5.1es hangszóró készlethez használom, az audigy2 ZS-t a ZMRS6F-hez az sb liveot pedig zene hallgatásra. Filmnézéshez szívesebben használnám a liveot, de ha mindkét drivert felteszem akkor vmelyik nem műxik. Erre nem lenne rosz egy megoldás. Mert ha csak az audigy driver van fennt akkor a livenek csak a zöld dugasza műxik
-
DigitXT
félisten
Elvileg semmi extra: van egy alapértelmezett, mindenki azt használja, kivéve, ha az adott progginak megmondod, hogy nana, itt a másik, tessék azt használni.

Ha jól tudom normálisabb
programokban be lehet állítani, hogy melyik audioeszközt használja: szerintem azzal simán megoldható.
Mondjuk egy példa: WinDVD-ben ki lehet választani a ''Hangelőadót'': Waveout / Közvetlen hang / Automatikus, ami nálam nyilván megfelel az Audigy2 / DirectX / Automatikus beállításnak, több hangkártyám meg nincs, az alaplapit én is letiltottam... Pedig nem is rossz ötlet ez a több ki/bemenet dolog!
Lehet, hogy majd próbálkozok vele, mert mondjuk pl. headset-eléshez is poén lenne, ha nem kéne dugdosni.
Egy érdekesebb példa: BSPlayer/Preferences/Audio/Kimeneti eszköz:
Rendszer alapértelmezett - ezen van, és tuti!
SB Audigy 2 Audio [E800] - erre is rakhatnám akár, nem változna!
Bluetooth Audio - na ez vicces, csak megszívatott, amikor automatice felvette rajta a keresztül a mobilom1teszthívásnál, mind1, nem használom.
Default DirectSound Device - jelen esetben ez is az Au2 lenne
Default WaveOut Device - dettó
DirectSound: Bluetooth Audio - no comment
DirectSound: SB Audigy 2 Audio [E800] - no comment
Azért írj, ha vmit rosszul gondolok/írtam az ügyben!
[Szerkesztve] -
Darken
aktív tag
Van egy Audigy 2 ZS hangkártyám ami tök jól működik, az alaplapi csoda(Abit NF7-S) Soundstorm le van tiltva BIOS-ban. Ha engedélyezem, és rákötöm a front panel kábelt a lapra akkor tudom használni az elülső panelt headsethez . De nem tudom mit eredményez két hangkártya a winfosban...
Hogy mikor melyiket használja, csak hardver tiltással oldható meg?
Mert ugye amikor játszom akkor headset elülső panel + Soundstorm lenne, ha pedig film, zene, stb. akkor a szokásos Audigy 2.
Ha valaki tud infót megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- VR topik
- Gitáros topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Peugeot, Citroën topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Max. a CD-t kötöd be, de lehet, hogy azt se.

). De tényleg nagyot szól.