Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Egyébként miután megpróbáltam felrakni a 2.33-ast (nem könnyű eset: nem engedi magát feltenni addig, amig lát létező drivert/szoftvert előző verziókból felrakva, utána meg hiába teszi fel magát, ha előtte az összes lényeges dolgot leszedette velem
), azóta dobja ki ezeket a hibaüzeneteket, hiába tisztitom le szűzre a rendszert. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Mindemellett egyelőre úgy tűnik, hogy normálisan működik.
-
Johnny Cage
addikt
Néhány apróság a 2.23 telepitésénél:
-Amikor az Audigy4 driver-t telepiti, a következő hibaüzenetek jelennek meg (nálam):
RegSvr32 fails to register C:\Program Files\Creative\ShareDLL\CADI\ctpxspi.dll
RegSvr32 fails to register C:\Program Files\Creative\ShareDLL\CADI\ctsf.dll
RegSvr32 fails to register C:\Program Files\Creative\ShareDLL\CADI\ctksspi.dll
RegSvr32 fails to register C:\Program Files\Creative\ShareDLL\CADI\ctmbspi.dll
-Normális az, hogy az AudioHQ-ban három eszköz alatt ?? szerepel? -
Johnny Cage
addikt
Most a PAX-NewYear2005-öt töltöttem le és telepitettem apróbb nehézségekkel, de végülis rendben felment. Az első benyomások egyáltalán nem ragadtattak el: semmilyen új használható funkciót nem látok, és a MediaSource is meglehetősen silányan szól (no és mi a fenéért szól a sima sztereó forrás valamennyi hangsugárzóban?). Úgyhogy egyelőre nem vagyok elájulva tőle.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Ja igen, Audigy2 ZS dobozosom van.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Frissits a Creative hivatalos oldaláról az Automatic Update (support\) szekcióban. A 2005 év végi driver egyébként a legfrissebb (ami nem beta), és kétlem, hogy annál látványosabban szebb hangot produkálna egy másik - már igy is jelentős a különbség az első gyári driver-hez képest.
Próbálj inkább finomitani a mixer-ben, elsősorban a basszus és magas szabályzókkal, én telepités után egyből azzal kezdem - alapértelmezett (50%) beállitásokon meglehetősen puritán hangot ad. Én konkrétan a magas hangokat 89 a mélyeket pedig 75%-on tartom, és ehhez állitom a hangerőszabályzó basszusait is. (Emellett, mivel viszonylag kicsi a szobám a kellemetlen rezonancia elkerülése végett 100Hz-re szabályzom a mélynyomót /speaker settings/).
A Calibrator-al nem érdemes vacakolni, beállitás után majdnem mindig tompább és halkabb hangot ad, de játéknál pl. nagyon hasznos tud lenni, ha nem tud az ember pont középre, a ''sweet spot''-on belül helyezkedni.
Az EAX hangszinek közül nálam a Rock vált be a legjobban: teltebb, erőteljesebb hangokat ad. Hátránya, hogy olyan játékoknál, melyek használják az EAX-ot, ki kell kapcsolni, különben a játék néma lesz. (De pl. a Half-Life-nál, ami saját szoftveres dsp-t használ, nyugodtan lehet használni.) -
Johnny Cage
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Én a világ összes pénzéért se mernék most Audigy driver-ekkel kisérletezni - elég nekem azokat normálisan feltepeliteni... emellett a legújabb hivatalos driver-ek illetve update-ek kiváló minőséget nyújtanak, legfeljebb annyi a bibi velük, hogy kissé bugosak és lassúak (ergo nagy erőforrást igényelnek).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Nos a következő infót találtam erről a diver-ről:
''Azok a felhasználók, akiknek olyan SB Live! és rokon kártyája van, mely tartalmaz EMU10k hangprocesszort (DSP-t), már teljes kihasználtságban eshet neki a kX project által fejlesztett kX driver használatának. A meghajtó program főleg zenészeknek készült.''
''Én anno még live-al kipróbáltam, nagyon jó sőt, de játékra használhatatlan, mert ha ez van fennt, akkor ugrik mindenféle 3d szabvány támogatása.'' -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Én úgy látom ez Live! driver, nekem viszont Audigy2-esem van.
-
Johnny Cage
addikt
Csak nagy a meghibásodási arány - ezek szerint. Ennyi pénzért tényleg nagyon jól szól, bár a drivere minden update-elés ellenére meglehetősen bugos. A fórumon már többen jelezték ugyanazt a problémát, amivel most küzködök énis (recsegő, torz hang egyes hangforrásoknál, mintha bizonyos frekvenciát nem vinne ki torzitás nélkül - hangfal / fejhallgató hibája kizárva). Ennek ellenére senkit nem akarok lebeszélni róla, őszintén szólva szomorú lennék, ha nem lehetne valamit kezdeni vele és ki kellene cserélnem egy más tipusra, bár minden bizonnyal nem igy lesz.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
üzenetére
Üdv. Megcseréltem, a probléma ugyanez. A jelenségben annyival jutottam előre, hogy ha leveszem a hangerőt pl. Equalizer-ben (-dB), az erősitőn pedig feljebbnyomom, akkor gyakorlatilag abban a pillanatban ugyanakkora hangerőt kapok és a jelenség megszűnt. Persze ez csak egy buherált megoldás, ez még egyértelműbbé teszi, hogy a hangkártyán van valami túlvezérelve - bár hardware-hez nem értek, de logikusnak tűnik, hogy az hibás. Mindenképpen visszaviszem, amint lesz rá időm.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
üzenetére
Nos nem tudom, pontosan egyre gondolunk e. Van egyfajta recsegés, pattogás (szabálytalan időközönként) ami egyértelműen az internet használata alatt jelentkezik, valószinűleg alaplapi probléma, az USB megszakitását a windows egy megszakitásra teszi a hangkártyáéval. Ezt BIOS-ból sem lehet felülbirálni, buta XP. Ez nem is lenne probléma, mert egyértelműen tudható, hogy nem hibásak a hardware-ek. Az a fajta recsegés viszont, amiről én beszéltem inkább torzitás: mindenféle mp3 formátumnál, látszólag csak bizonyos magas hangoknál recsegő, torzuló hang (a forrásoknak mindig kb. ugyanazon a pontján), ami pontosan úgy hallatszik, mintha a hangszórók nem birnák kivinni a magas hangokat, igy torzitanának. Az probléma az, hogy fejhallgatón keresztül pontosan ugyanezt produkálja - ami valljuk be, nem kissé meglepő, igy egyértelműen hangkari problémáról van szó. Ilyesmivel találkoztál te is?
-
Johnny Cage
addikt
/Mivel a problémámra specifikusabb ez a fórum, ide is bevágnám:/
Nemrég cseréltem le eddigi, Sound Blaster PCI 128-as kártyámat egy Audigy2 ZS-re, és rögtön egy érdekes dologgal szembesültem: olyan hangforrásoknál, melyek az előző hangkártyámon probléma nélkül működtek, a hang recseg. Az érdekes ebben az, hogy NEM minden hangforrásnál, tehát játékoknál, DVD-nél pl. még egyáltalán nem találkoztam ezzel - ezeknél a hang makulátlan. Azonban most már egyre több mp3-ba, avi-ba és egyéb forrásba futok bele, ami mind fejhallgatón, mind hangszórókon keresztül bizonyos pontokon (kb. ugyanazokon a pontokon) recsegő zajokat ad, olyan, mintha túl lenne vezérelve. Természetesen kipróbáltam régebbi driverekkel is, és minden létező beállitással ill. azok alacsonyra vételével, eredmény: semmi változás. Visszatettem az előző kártyámat, a probléma megszűnt. Mégegyszer ismétlem, kétségtelen volna a hardware-hiba, ha minden létező hangforrásnál recsegne, azonban nem igy tesz. A Creative Support nem tudott olyan tanácsot adni, mely kiküszöbölte volna a problémát (mindent kipróbáltam). A kártya a lehető legtávolabb van a videokártyától illetve minden lehetséges zajforrástól, bár nyilvánvaló ha valami hardware zavarná, akkor mindennnel probléma lenne. Találkozott már valaki ilyesmivel vagy van valami ötletetek mi lehet ez? Lehet esetleg driverhiba? (Alaplap: Asus CUBX-E [régi BX chipsetes], processzor: Celeron 600 => 900)
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- ASUS routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Milyen egeret válasszak?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NBA és kosárlabda topic
- CES 2026: ASUS-újdonságok tartalomgyártóknak
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), azóta dobja ki ezeket a hibaüzeneteket, hiába tisztitom le szűzre a rendszert.
menjen.)