- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- Milyen videókártyát?
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
válasz Foglalt név #1624 üzenetére
Ha te állítod be az irq kiosztást akkor jó lehet, de úgy tudom, hogy alapból ki vannak ezek osztva, és pl. egy irq-n osztozik az agp-s videókártya, meg valamelyik pci slot. Mondjuk nekem nem volt még gondom a kártyával, pedig már átraktam néhányszor másik slotba.
-
attilam
őstag
válasz Foglalt név #1619 üzenetére
Szerintem is IRQ ütközés lesz, de az azért durva, hogy kékhalált kapsz pusztán attól, hogy rádugod a hangfalat. De legalább ilyet is hall az ember. Na lényeg, hogy megoldódott.
-
attilam
őstag
Nem nem nem. Nem gondoltam kártyacserére. Én is csak a hangminőséges kérdésedre próbáltam választ adni. Sajna nem értek ezekhez a driverekhez úgyhogy gőzöm sincs miért szól jobban a kX-szel, de valószínűleg egy kis szoftveres beavatkozásról lehet szó. Végülis egy kicsit módosított jelet nyugodtan lehet küldeni a DAC-ra, és a kX-nél nekem gyanúsan sok a basszus.
-
attilam
őstag
Hangminőség javítására esetleg EAX-on keresztül van lehetőség. Ott talán valamilyen Fourier-transzformációs zajszűrőt használhatnak. Amúgy szerintem nem javítja a ZS a hangminőséget, hanem ''eredetibben'' adja vissza a hangokat köszönhetően a jó minőségű DAC-nak, és a 108 dB-es jel/zaj viszonynak.
-
attilam
őstag
Nekem szerencsére ZS-s kártyám van, de bizony ha sima lenne, akkor nem tenném fel rá a ZS-s drivert. Hardveresen nem ugyanaz a két kártya, és mivel nem én írtam a drivert, ki tudja éppen mit csinál a kártya. Szóval lehet, hogy elmegy vele, de korántsem biztos hogy ez így ideális.
-
attilam
őstag
Bővebben: link
Itt van olyan hogy Audigy 2 ZS Series Testing Methodology. Ott megtalálsz mindent ami csak kell. -
attilam
őstag
Egyáltalán szól valami a mélynyomón? Mert alapból a kártya nem küld ki rá semmit, tehát be kell kapcsolni a Bass Redirection-t. Ha ez megvan, akkor a hangerőszabályzónál lehet állítani a hangerején, de ha ez sem segít akkor a mély legyen max-on a többit meg halkítsd jóval lejjebb. Így gyakorlatilag kiemeled a mélyet, bár erre van kitalálva az equalizer is.
-
attilam
őstag
válasz Johnny Cage #516 üzenetére
Játékra tényleg nem ajánlott, de megy az Audigy 2 ZS-vel. EAX nem lesz, meg 7.1-es hang sem (csak 5.1 lehet maximum). De tényleg nagyot szól.
-
attilam
őstag
válasz Johnny Cage #505 üzenetére
A kX Driver ezt megoldja.
-
attilam
őstag
Sikerült megoldanom az eredeti driverekkel a problémámat: igen zavaró erős zajt lehetett hallani a hangszórókon.
A megoldás: A Mixerben a CD Audio-t mute-olni kell.
Gondoltam leírom, mert hátha segít valakinek. -
attilam
őstag
SPDIF: Sony Philips Digital Interface Format.
A digitális jelet ilyenkor változatlanul továbbküldi a kártya a megfelelő kimenetre. Egy külső DAC végzi el a szükséges műveleteket, hogy hang is legyen belőle, nem pedig a kártya saját DAC-e. Digitális erősítőkhöz például kimondottan ez ajánlott, bár az Audigy 2-nek nagyon jó minőségű a Digital Analog Converter-e, tehát az analóg hang is nagyon jó. -
attilam
őstag
Innen e: Bővebben: link
-
attilam
őstag
SB Audigy 2 ZS kártyám van.
Sajnos az újabb creative-os driver nekem csúnyán zajos volt, a réginek meg nem volt itt a telepítő CD-je, úgy bátorkodtam feltelepíteni a kX drivert.
Eredmények:
RightMark Audio Analyzer 5.4, Sampling mode: 24-bit, 96 kHz
régi még jó creative driverrel:
Az első very good, a többi excellent
kX driverrel:
Mindegyik excellent. A frequency response szinte tök egyenes, egyedül 20 kHz-nél vág le ahogy kell is, nincs benne olyan hupli mint a sima driverrel.
THD-nél ugyanúgy megjelenik egy éles csúcs 1kHz-nél, úgy tűnik ez hardveres tulajdonság, az IMD viszont szintén sokkal jobb lett. A többi nagyjából megegyezik.
Összegezve sokkal jobb a kX driver, (hallhatóan is jobb), de sajnos EAX támogatás nincs a játékokba, és egyelőre a 7.1-es hangzást sem tudja. Ezzel a driverrel, néhány professzionális hangkártya is elbújhatna mögötte. A mélyeket viszont nagyon durván nyomja, le is kellett egy kicsit szabályoznom, nade ez a legkevesebb.
Szóval nagyon jó ez a kX.
Megjegyzés: Ez nem a reklám helye volt, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek ez hasznos. -
attilam
őstag
Amúgy egyszer találtam itt a PH-n egy linket ahol le lehetett tölteni az eredeti gyári CD-t ISO-ban. Ezt nem tudja véletlenül valaki? Remélem ez nem minősül warezolásnak, ha igen akkor ezer bocsánat, többet nem fordul elő.
-
attilam
őstag
De sok UP lett hirtelen.
Sajnos nekem is ez a gondom, és van még egy:
A Creative driverekkel sajnos a hangfalaim elég zajosak: Ha nem megy semmi és a hangerőt a maximumra állítom, lehet hallani ahogy zúg az egész. Úgyhogy le is szedtem gyorsan, és most kX-et használok. Ezzel már nem zúg, viszont sajnos nincs EAX.
A kérdésem az lenne, hogy a sima Creative driverekkel ti is tapasztaltatok-e hasonlót? -
attilam
őstag
Van olyan, aki meg tudta oldani, hogy a házon lévő fejhallgató kimentet összekötötte valahogy az Audigy 2 ZS kártyájával? Egyáltalán van erre lehetőség?
-
attilam
őstag
Creative MediaSource-szal kell lejátszani, és ott az EAX menübe engedélyezni kell a CMSS-t, vagy ha ZS kártyád van, akkor a Tools -> DTS Neo:6 Settings-nél is bekapcsolhatod. Persze csak az egyik működhet egy időben. Ha Winamp-et használsz, akkor keress valamilyen plugint hozzá a neten.
-
attilam
őstag
Nem tudjátok, hogy lehet-e sima Audigy 2 ZS hangkártyához fejhallgatót bekötni? A házamon van fejhallgató kimenet, és azt kellene valahogy rákötni a kártyára, már ha lehetséges.
-
attilam
őstag
Sziasztok. Én nemrég vettem egy Audigy 2 ZS-t, és a véleményeteket szeretném kérni: Melyik 5.1-es Upmix módszer a jobb, a CMMS vagy a DTS Neo:6?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- AliExpress tapasztalatok
- BMW topik
- Milyen videókártyát?
- PR-Telecom
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest