- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aguinaga
őstag
Plíz help valaki !
Vettem nemrég egy havertől egy Audigy2 OEM kártyát, de nem tudom, mi a baja, néha csonttá fagyasztja a rendszert.
Azért gondolom, hogy a hangkártya, mert az előző (egy ezeréves AOpen AW300-as Maestro2 hangcsippel) semmi ilyet nem csinált.
Szóval az van, hogy kb. 5-10 percet megy a hangkari, aztán fagyi, ha épp szólt valami zene/akármi a hangszórókból, akkor éles sípolás, ha nem, akkor néma csönd.
Először menni sem akart a másik PCI slotban (nem ismerte fel a gép), átdugva az előző hangkártya helyére felismerte, fel is telepítettem a drivert, és akkor jött ki ez a dolog. Creative vagy kX driverrel, mindegy, effekt dettó ugyanaz.
(Most is fosok, hogy sikerüljön elküldenem a hsz-t, mielőtt megfagy..)
Rendszer: A64, MSI rs480 lap, PCIe-s 6600GT-vel. WinXPPro Hun SP2.
Ötlet anybody ?PSN: OldSlowhand74
-
Balázs24
csendes tag
A KX oldalán valaki nemtudná megkérdezni a KX olalán hogy olyan drivert ami kompatibilisebb valamivel és tudja az EAXot mikor dobnak végre ki?? Ha kidobnák tuti megcsappanna a creative tábora. Sajna nemtudok annyira inglisül hogy megkérdezzek ilyenekt.Volt AUDIGY 1 em próbára otthon. A Cod akkor még nagyon számitott. Eaxal meg stb vel naon bugos volt. Aztán visszavittem és megvettem a 2ZS-t.. Ezzel is stereoban kell codoznom mert EAXon bugos No csak azt irtam le h mekkora lúzer vagyok De egy tuti h KX driverrel olyan hangefektek is kijöttek a codban amit a Creative driverrel nem is lehetett hallani.. KX el gyönyörüen lehtett.. Háttérzajok, távoli bombázás(ez is házttérzaj) AMi sokkal élvezetesebbé tette a gamét...
Balázs
-
Hellsing
csendes tag
válasz Balázs24 #1391 üzenetére
Hi!
Az digitális kimenteről pár dolgot tudok tapasztalatból, jobb a hang mert nehezebben vesz fel ''zajt''. (minél jobb minőségű az analóg kábeled annál nehezebb észre venni a különbséget).
Egyszerűbb egy kábelt vezetni mint 3-at.
A digi kimente fogadásához digi bemenet kell, az hogy utánna az erősítő végzi a dekódolást vagy a hangkártya már csak ''fül'' teszt kérdése, amelyik neked jobban tetszik . (A geniuson van ilyen digi? Tudtommal nincs, se belsóő dekódere.)
Kábelezés függ a távolságtól is (hangkari erősítő), Szerintem geniushoz elég sima monjack-rca kábel (Sb livenál, zs-nél nem tudom hogy van). Vagy monjack-rca átalakító és rca-rca kábel.
A KX pont olyan mint amilyennek írtad, a kompatibilitás az ára. Jobban szól, de keményen kell setupolni, ha játékok közé tévedsz. Ha főként játékra használod szerintem nem ér annyit. (De ez csak az én véleményem, ne mvita miatt írtam).
Hangkártya proci leterheltség elég furcsa kérdés, mert hát amikor fullra hajtod a hangkari procit (bár ilyet még nem láttam), akor kezd el beterhelni a gép cpuja felé. Mivel azért ez cél proci nem hiszem hogy térhangzásos dekódolás megfogná. A másik inkább hogy a gép egésze hogy bírja a jel folyamok továbbítását. Tehát a hangkártya procija nem szűk keresztmetszett, azaz hiába tehermenetesítesz nincs sebesség növekedés. A másik a cél proci csak cél feladathoz nyúl, azt meg érdemes ráhagyni.
ÜdvAz amatőrök szörfölnek, én cirkálok a neten :)
-
Balázs24
csendes tag
Sziasztok. Kérdésem lenne.Van egy AUDIGY2Zs hangkártyám(OEM), és egy Genius 5.1 Theater. Nagyon szépen szólnak együtt. Most analógban vanak összekötve. Az lenne az egyik kérdésem, hogy ha megcsinálnám digitális kimenetre, akkor mennyivel lenne jobb a hengzás, AC3 és a többi audio dekódert kell e használni, valamint a digitális kimenet mennyivel csökkenti körülbelül a hangkártya processzorának az igénybevételét. Legvégül mi a véleményetek a KX driverről ( http://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1 )
Elvileg sokkal szebb a hangja mint a creative drivereknek, de az EAX o-t vagy melyiket nemtudja és gondok lehetnek vele a gaméknál..Zenében iszonyu szépen szól, ezt tanusithatom... 5.1 es digitális kimenethez milyen kábelt vegyek??Mi legyen rajta? Ehez sötét vagyok...Balázs
-
Hellsing
csendes tag
Hi!
A2 zs kártyát vennék, de a fórumokon olvasgatva elég zavaros kártyának tűnik, következő kérdéseim lennének:
1, Jelnleg egy sb live dgital coax digit kimeneten van összekötve egy yamaha rx450-es erősítővel. A coaxon gyönyörűen át megy a jel az erősítő szépen váltogatja a dekódolást és végzi a dolgát - ez így 5.1-es rendszer, az erősítő dekódol sb live-on csak átfolynak az adatok.
Az a2 zs-t coaxxal kötöm az erősítőre akkor menni fog a 6.1 (erősítő 6.1-es, tehát ismeri a kiterjesztett szabványokat, zs-nek csak át kell adnia a ''folyamot'') ?
2, Egyszerre hány eszközt tudok csatlakoztatni (és persze használni )? Pl.: egyszerre szeretnék használni a mikrofont, fejhallgatót, digitális out (coax) és analóg aktív hangfal párt.
3, A 6.1-hez is kellenek már a spec csatlakozók, amiket nem kapok alapban a kártyához? Esetleg valaki tudja a csatlakozók szabatos megnevezését, árát?
4, Esetleg tudok progit rendelni adott kimenethez, vagy pozícionálni vagy csak mint régen az sb livenál wave, mid, stb., pozícionálás támogatott?
Válaszokat előre is köszi.
ÜdvAz amatőrök szörfölnek, én cirkálok a neten :)
-
Kraptor
őstag
Most tlepítettem újra a rendszert és egy kis problémával találtam szembe magam. Nem tudom felinstallálni a legfrissebb Audigy 2 drivert. Hibával killép, hogy nem találja a kártyát. A CDn lévő drivert feltudom installálni szól is és az EAX 4.0 HD driver update is felmegy de valamiért a 12 may 2005-ös driver nem. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?
-
Trak
addikt
válasz Raymond #1385 üzenetére
Csak nehogy lemaradj egy új Creative topikról:
Bővebben: link''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Raymond
félisten
-
-
Trak
addikt
válasz Raymond #1379 üzenetére
Egy ismerős kérdés jön
(De mégsem, ha jobban megnézzük )
Audigy 2 Platinum eX kártyához tartozó Audigy™ 2 External I/O Module kompatibilis-e, egy Audigy 2 ZS BOX kártyával ?
Már továbbléptem a Platinumról az EX-re
Tudom, hogy unod, de most egy ilyet találtam olcsón
És még valami:
A6Gc0fy54EJ:www.creative.com/products/product.asp%3Fcategory%3D1%26subcategory%3D204%26product%3D151+audigy+2+platinum+ex&hl=hu" target="_blank">Bővebben: link
Mivel ezen a linken azt látom, hogy a Platinum EX kártya kicsit más felépítésű, mint a sima, az External modul nélkül használható rendesen az a kártya?
(Ha esetleg hasznosítanám az External modult, de a kártyát el szeretném adni.
Bár, ha szereznék olcsón egy ilyet, akkor lehet ezt használnám, és az én Audigy 2 ZS-met adnám el)''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Lui76
őstag
Azt esetleg nem tudja vki ,hogy a 3. dugaszba belemenő spec jackdugót,
elektronikai boltokban lehet e kapni?
(SUB/Hátsó center/meg még vmelyik)www.kezmuveskeramia.hu
-
Raymond
félisten
válasz tal-garius #1378 üzenetére
Ez a sima SoundBlaster Audigy 2 (ahogy a dobozra is ra van irva ). Az a kartya, ami az SB Audigy es az SB Audigy 2 ZS kozott jelent meg.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
tal-garius
aktív tag
Egy vmi erdekelne engemet. Ez a kartya pontosan melyik audigy2-es kartya? Az tuti hogy se nem value se nem ZS De akkor melyik? THX minositesu, aranyozott csatlakozok, 6.1es.. es
(mivel nem jeleniti meg a kepet, nemtom miert, de jobb gombbal elohozhato )
[Szerkesztve] -
Lui76
őstag
Én most léptem a már nem is emlékszem hány éves sb live Value-mból,
audigy 2-be de talán épp ezért....Szóval most asszem elég jó a konfigom
és megérdemel egy korhű hangkarit ! Nehogy az legyen a gyenge láncszem.
Ez egy 0240-es ami rendes Audigy2 de semmi több.
A CD-n van THX logó akkor az mit jelent ha csak a ZS THX-es?
Már ha fontos ez egyáltalán...
Majd letesztelem a rendes nagy hangfalaimon a minőséget.
Kis gyenge rendszereken szerintem ugyse nagyon jön át a''minőség''
Azoknak max az a fontos hogy adott hangkari teljesítménye is
segíti a rendszert...www.kezmuveskeramia.hu
-
Raymond
félisten
válasz Pietrosz #1373 üzenetére
A Firewire-on kivul DTS dekodolas nem csinal a Value es nincs hova rakotni a Gameport-ot (nem hinnem hogy ez gond lenne).
Bővebben: link
Jatekokban ugyanazt nyujtja mindketto es a T5900-nal nem lesz kulonbseg hogy kell rakotni. Annyi plusz van a Value-n hogy a digi jack (a feher) alkalmas a kulon kaphato coax/optical I/O modul csatlakoztatasara.
Az A2ZS-nek picit szebb a hangja.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Pietrosz
addikt
Hali!
Gondolom lerágott csont, de nem tudok dönteni
AU2 Value oem vagy AU2 zs oem?
THX és firewire-n kívül van valami lényeges különbség?
Megnéztem a creative honlapján a két kártyát, és a value-n kb fele annyi az anyag Ez nem sok jót sejtet.
Hallottam valamit a jack dugókról is, hogy nem biztos, hogy kompatibilis
Én egy Creative T5900-at kötnék rá analóg kimeneten. 3 jack dugóval. Center/SW+Front+Rear
[Szerkesztve] -
Raymond
félisten
Inspire T7700 topic:
Inspire T7900 topic:
A ket rendszer hangzasilag gyakorlatilag ugyanaz, ezert erdemes mindket topicot elolvasni.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Laczik
tag
copy /paste
Szerintetek audigy 2 zs-hez melyik hangfal lenne a legjobb megoldás?
A creative a t7900 at erőlteti és nekem is vmi ilyen megoldás kéne: 100-150w, lehetőleg 7,1 (ha már ilyen karim van, ami tudja a 7,1et)
T7900 tulajok milyen tapasztalatot tudnak mondani róla?
Milyen alternatívát tudtok mondani a logitechnél, stb? -
nagyúr
válasz Dying Fetus #1366 üzenetére
alaplapi hangkari alaplapi marad akármit kötsz rá. szvsz ha van pénzed végy egy audigy 2 valuet. megéri. 1000x jobb mint a lapi.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Dying Fetus
tag
helósztok!
az lenne a kérdésem hogy kéne egy 2.1es hangfalrendszerhez is vmi normálisabb hangkari vagy jó az alaplapnak az 5.1 kivezetésére kötni???
ja és a logitec x230 as aminek a subja 20w os a satelitek 2*6w osak
ezt kb 10-12 körül tudnám venni
vagy azért érdemes a +8w miatt a logitec z3 at venni(sub:23w satelitek8.5w) ezt kb 18-20k -
Guruka
senior tag
Megéri lecserélnem a most meglévő SB LIVE! 5.1 Digit kártyámat egy Audigy 2-re? Egy Genius hangfalrendszer van rákötve, a legkisebb.
-
Raymond
félisten
-
Bubee82
őstag
válasz Raymond #1361 üzenetére
De pl a zene problémája mindegyik játékkal előfordul, amelyik használ eax-et. Pl. Icewind Dale 2, Star Wars: KOTOR 2 stb. Ha kikapcs eax akkor meg minden oké.
De ha 2 speaker-re állítom, akkor meg mi értelme az eax-nek? Akkor no surround meg ilyenek, nemde? Amúgy 7.1 van
U.I.: A NOLF2-vel nem volt dolgom. -
Raymond
félisten
válasz Bubee82 #1359 üzenetére
Nem tudom, Halo-val nem jatszottam nagyon mert nem jott be valahogy. Az utolso patch (1.03) fent van ?
A jatek ahol letunik a beszed nem a NOLF2 ? Ha jol emlekszem talan ott volt valami hasonlo. Azt codec gondok okoztak. Nalam mondjuk nem jott elo.
Ha tobbhangszoros rendszeren jatszol akkor probald meg 2 Speakers vagy Headphone beallitassal is. Lehet hianyzik neki a Center. Csak egy tipp.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Bubee82
őstag
Hát végső esetben ez is megoldható. De ajánlom figyelmedbe az itt Bővebben: link található driver packet. Ez egy ''tuning'' driver, valamelyik másik hasonszőrű témában találtam rá ahol SBLive! tulajoknak ajánlották. Evvel elérhetik azokat a funkciókat amit pl egy Audigy hozhat (nem mindet természetesen). Én is le fogom tölteni az Audigy 2-höz járó packet, amivel elvileg Audigy 4-es hangzásvilág kreálható (mindenképpen jobb hangot produkál mint gyári driverrel).
De sztem Raymond többet tud erről mint én.
[Szerkesztve] -
Bubee82
őstag
Raymond: nem tudod a gyógyírt az én bajomra? Lásd a hsz-omat.
[Szerkesztve] -
Raymond
félisten
válasz DigitXT #1357 üzenetére
Nem biztos hogy ugyanaz. A meghajtok a Reatil kartyakhoz vannak, az OEM kartyaknal a PC gyarto kene hogy adja a meghajtokat akinek le lett gyartva a cucc a megrendelese alapjan. Vannak kulonbsegek a kartyak kozt aszerint kinek eppen mi kellett. De mostanaban mar a Creative oldalan talaljhato meghajtok mukodnek az ujabb OEM kartyakkal is. Ez viszont nem szabaly. Ennyi.
-
-
Tom5
addikt
Bubee82-nekigyu!Nemtudnád be imagelni,az eredeti Value drivert?És elérhetővé tenni nekem?!?!?Kíváncsilennék!Mert így eredeti driver nélkül vannak dolgok amik nemúgy működnek ahogy kéne!!!Driver frissítésnél énis megkaptam:Nincs Audigy2 a rendszerben hát akkor mia...fene...van?!?!?!?Amúgy king a VALUE!ÉS nagyon olcsó is volt...csak ez a driver mizéria....
-
DigitXT
nagyúr
válasz Calogero #1350 üzenetére
Ebben csak az a vicces, hogy a sima Au2 nem szerepel benne, mintha az nem is létezne... Én pl. tudom, hogy nem Value kártyám van, de azt is tudom, hogy nem ZS, szóval a kettő között: node ott mi a különbség? Jobban szól a ZS, jobbak a ZS-hez járó driverek, vagy mi? És ha igen, mennyivel? Azért érdekel, mert kicsit kiakadtam, hogy a driverfrissítés nem ment fel, mert ''nem talált Audigy kártyát a gépben''! Még az lehet, hogy a WinXP SP2 bizonyos komponeneseit hiányolta, de éppenséggel nem erre utalt, szóval egy kicsit berágtam a szoftverére, és mivel úgyis egy Win újratelepítés esedékes (A64-rulez), ezért gondolkodnék, hogy érdemes lenne-e egy ZS-re ráfizetni...?
-
Bubee82
őstag
Nekem egy kérdésem lenne evvel az Audigy 2-vel kapcsolatban. Két játéknál is előfordult hogy ha az EAX be van kapcsolva akkor a zene megszűnik létezni, csakúgy mint pl. a beszéd illetve a Halo-ban nincs fegyverropogás és a tárcserénél sincs semmi hang. Gondolom ez nem default. Hibás lehet vmi? Netán szoftver gond?
Jó lenne ha vki tudna segíteni. -
Calogero
addikt
Itt van egy osszehasonlitas: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
DigitXT
nagyúr
A Value-n nincs Firewire, a többi viszont kb. az, mint a sima Au2 és a ZS közt, de még ezt sem tudom pontosan. Amúgy meg egy kérdés: mi a halál van az Au2ZS dobozában, hogy +10K-t ér? Ja és ha már így beírtam ismét, szerintetek érdemes egy sima Au2-t némi ráfizetéssel Au2ZS-re cserélni, és ha igen, mennyi az elfogadható értékkülönbségük? Előre is köszi!
-
Tom05
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség az Audigy2 Value és a ZS között?!?!?Mert nekem Value van,nemrég vettem mindenféle driver nélkül...nagynehezen találtam drivert hozzá,az egyéb cuccokat pedig egy ZS telepítő cd-jéről szedtem le! 7.1,THX,
van...minden ok...De mégis mi a 2kártya között a különbség?!?!És hol szerezhetnék ''eredeti'' VALUE telepítő cd-t?!?!Creativ honlapon nemtaláltam... -
Raymond
félisten
válasz Calogero #1345 üzenetére
A Model Nr. alapjan amit a NYAK-on talalsz:
Bővebben: linkPrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Calogero
addikt
Ezt egy arlistan lattam
SB 5.1 PCI Audigy2 OEM
Letezik 5.1 es Audigy2-es? vagy csak eliras? 10 000FT
Elso tippem Sound Blaster® Audigy® 2 Value (ar alapjan)
De az 7.1-es nem? -
george11
addikt
Vettem egy ilyan kártyát,de nincs hozzá egy darab driver cd sem.
Ha valakinek van ilyen karija, és megvannak a CD-k,akkor az szóljon pls.,mert nagy szükségem lenne rá .
Minden megoldás érdekel,csak meglegyen végre ."5 millióból kijön? Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal: -Mit is mondott azokról a pillangókról...?"
-
Vangelis
félisten
Srácok ehez az audiqy-hez melyik drivert kell feltolni, hogy kihozzuk belöle a max-ot, mert még nem vol audiqy hangkarim
Creative SB0090 Audigy Player Sound Card PCIFogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
george11
addikt
Az EAX4.0-t valahogy majd kibírom
De ettől függetlenül jó kis zajkeltőnek tűnik.
Kíváncsi vagyok,mert eddig egy Philips Acoustic Edge volt a gépben, remélem azt a szintet megüti azért,vagy legalább megközelíti"5 millióból kijön? Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal: -Mit is mondott azokról a pillangókról...?"
-
Raymond
félisten
válasz george11 #1336 üzenetére
Valamivel kevesebbet. Pl. nem tudja az EAX4.0-at.
Bővebben: linkPrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
george11
addikt
Menet közben megoldódott a probléma,mert az Extigy elkelt.
Szal,ha minden jól megy,akkor jövőhéten érkezik postán az Audigy2 NX. Remélem jó választás lesz.
Amúgy ez többet vagy kevesebbeet tud,mint mondjuk egy au2ZS? (bár majdnem tökmind1,mert nem akarok PCI-os hangkártyát többek között helyszűke miatt)"5 millióból kijön? Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal: -Mit is mondott azokról a pillangókról...?"
-
george11
addikt
Hello mindenkinek
Remélem tudtok segíteni,mert sehol sem találok érdemi infót a dologról ....
USB-s hangkarit szeretnék venni. Már van 2 variáció,hogy milyen legyen,de nem tudok dönteni. (árban nagyjából ugyan annyi mind2, szóval az most nem számít)
Zene,játék, és film a 3 fő csapásirány, szóval mindenre kell...
Az első versenyző az SB Extigy, a második az Audigy2 NX.
Namost az extigy elvileg többet tud,és sokkal szompatikusabb is,viszont csak USB 1.1-es, és olyasmiket olvastam róla, hohy emiatt játékra nem feltétlen ajánlott,mert kicsi a sávszélessége,és emiatt ''akadhat'' a hang.
Most lehet,hogy ez egy emeletes baromság,de mindenesetre valami Creative support-os oldalról volt beidézve.
Ha valakinek van ezzel tapasztalata az nyugtasson már meg, vagy adjon tanácsot,vagy mittomén,mert az Extigy-t a mai nap elviszik,ha nem ''csapok le'' rá."5 millióból kijön? Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal: -Mit is mondott azokról a pillangókról...?"
-
Fortis
csendes tag
ja,és még annyi kérdésem volna,hogy az effekteket,hogy tudom betölteni?
Az efekteknék a kx weboldalán ugyanoda visz ahol az alapprogit lehet letölteni.
Vagy az tartalmazza az effekteket is? -
Fortis
csendes tag
Sziasztok. A kérdésem az volna,hogy hol tudom szoftveresen állitani a basszust ha a kx driver van fent? A kártya : Audigy 2 ZS. felraktam ezt a drivert,ebből is a leguújjab verziót,szépen is szól,de nekem sok a basszus amit alapból kiad. És nem akarom full minimumra rakni a hangszoró tekerőgombjával.
Az eredeti drivernél volt lehetöségem a vezérlőpultban a hangoknál állitani külön a mélyeket és a magas hangokat. itt,hol? -
DoubleD
aktív tag
válasz Raymond #1329 üzenetére
Köszönöm.
Szomorú, jó lett volna egyszer rendesen belenyúlni. Nem vagyok elkeseredve, mert jelenleg elég szép hangja van a rendszernek. Azért megkérdezem, az analóg esetben miféle 5.1 jön ki a gépből?Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
válasz Raymond #1325 üzenetére
Analóg esetben jön ki az igazi 5.1????????
Nehogymá'. Ha jól értem, akkor analóg esetben pl. a far cry is 5.1-ben szól? Meg nfs ug(2)? Viszont akkor az analóg kábelezéssel csak a játékok hangján nyerek valamennyit, ha jól értem.Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
válasz Raymond #1322 üzenetére
Ha jól értem, az s/pdif a ss-ot leszámítva jelenleg csak a dvd-k esetében nyomat kifele ac3-mat (és ugye ekkor is csak átengedi...)?!
Mod.: ez esetben mit változtatna a dolgon, ha átkötném a rendszert analógra?
[Szerkesztve]Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
emre33
addikt
van rá valamilyen mód hogy az audigy 4 driverét felrakjam az audigy2 zs -re?
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Raymond
félisten
válasz DoubleD #1320 üzenetére
Hat ez egy eleg komoly erosito. Sajna igazi 5.1 SPDIF-el nem lesz - mindegy mit allitasz be a meghajtoknal vagy a jatekban. Nincs AC3-ba kodolas meg mindig - a Soundstorm-os info nem valtozott azota. Recsegni altalaban attol szokott ha valami eroforrasproblema van a gepben. A nagy hangero nem recsegteti meg. Egy optikai kabelt egy hangkari araert venni talan nem volt a legjobb dontes Igaz most legalabb jo minosegu hang jon ki a gepbol. Egyik SB sem jon optikai kimenettel alapbol, igy a jo oreg mono jack -> RCA megoldas az ervenyes mindegyik kartyanal (persze a Platinum es a Platinum Pro-n kivul). Inkabb probald meg beirni ide mit mond a Realtek meghajto es miutan ki lett bogozva tehetsz egy kort analog atkotessel. Igy meglatod mekkora a kulonbseg analog es SPDIF kozott meg hogy mit is ad igazabol a rendes pozicionalas egy jateknal. Mondjuk egy BF2 vagy SW Battlefront-nal szerintem jobban bejon, de ez az A2ZS alapjan mondom full EAX mellett. Far Cry csak EAX2.0-at tamogat ha jol emlekszem, igy kulonbseg ott inkabb a sebessegben van egy SB es a Realtek kozott.
-
DoubleD
aktív tag
válasz DoubleD #1320 üzenetére
A mennyitnek nekifutok mégegyszer:
gondolom, A2ZS-t ajánlanál. Ha eljönne az ideje, mondjuk ennyit. (vajon az x-fi sokba' lesz?)
Mod: közben eszembe jutott: optikai kábel kimenete már elég sok karinak van, hogy a kábel se' menjen a kukába.
[Szerkesztve]Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
válasz Raymond #1318 üzenetére
Igen, bár egyelőre csak Far Cry-jal próbáltam.
Erősítő dtsES-ig bezárólag osztogat szépen. (Illetve tulajdonképpen zenéhez Neo:6 Music-ot, vagy sima 6ch stereo-t, játékhoz PLII: Game effektet használok, dolgozzon csak a dsp).
Teszem azt Far Cry megszólalna 5.1-ben (beállításainál van ilyen opció...)?
Ha a játék menüjében erre állítom, az erősítő csak sztereó jelet detektál. Viszont az erősítős zsonglőrködéssel egész élvezhető.
Régebben nyaggatalak ilyesmivel - írtad, hogy csak SoundStorm kever kifele 5.1-t mindenfélére. Változott azóta a helyzet?
Mennyit: igazából egyelőre nem is rossz a helyzet: lehet, hogy csak a bot fülem, de egyelőre nem tudtam annyira feltekerni, hogy recsegjen.
Volt (van) SB-em másik gépben, szerettem, a feature-ek miatt. Most ott tart a helyzet, hogy jött az új masina, alaplapi kütyüvel, én meg nem általkodtam megvenni az optikai kábelt egy hangkari áráért. SB-n még mindig csak a jack kimenet van, mint optikai (és a jóöreg jack- ''mono'' RCA megoldás... )?
Igazából a meghajtókra lehetne csak panasz - kb. semmit nem tudok állítani most a realteken. Szedegettem nVidia meghajtót is: ha hiszed, ha nem, nem ment vele az optikai kimenet (és btw. a _zsírúj_ alaplap fronthangszóró kimenete SEMMIVEL sem nyikkan meg. Realtek meghajtó a jackfelismerő programnál karattyol valamit, hogy látja, hogy valami nem stimmel, de attól nem lettem okosabb. Még jó, hogy optikai kimenettel ki lehet váltani, mert most nagyon nincs kedvem alaplapot gariztatni. Ha ez eddig nem lenne épp eléggé bonyolult, az előlapi ''front'' hangszórókimenet meg megy. Nade vissza is a témához.
Ez a nagy helyzet, igazából csak érdeklődöm, mert korábban meggyőződtem a szakértelmedről (honnan értesz ennyire a creative vérvonalhoz, ha nem vagyok indiszkrét?)Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
---Lasali---
Közösségépítő
Na! Fogadást kötöttetek hogy nem fogtok segíteni vagy mi?
Valaki talájjon má' ki valamit a recsegésemre! Amit itt írtatok már mindent kiprónáltam, de ugyan olyan. Eccerű probléma, Boiling Pointba gta sa-ba stb játékokba néhány hangefekt beadásakor egy kis recsegéssel kezd. Nem igaz hogy erre nincs valami gyógymód... -
DoubleD
aktív tag
válasz Raymond #1315 üzenetére
Szia Ray!
A8N SLI Deluxe alaplapom van, pusztán digitálisan koax kábelen küldöm a hangokat a Yamaha erősítőbe. Nyilván tudod, de egy ALC850 a felelős érte (-1 pont a pocsék driverért, plusz egy az EAX2-ért).
A kérdésem az lenne, szerinted érdemes-e aud2 felé kacsintgatni, avagy a digi kimenet miatt ez nem számít?!
Köszönöm.Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
Raymond
félisten
válasz Blackdeath #1312 üzenetére
Akkor valami mast csinaltal elotte, nem tudom hogy lehetne meg ezt kijavitani. Csak ugy a poen kedveert a Creative Diagnostics-ot lefuttathatod hogy mit mond.
-
BPuma
csendes tag
Sziasztok! Még nincs Audigy2m, de tervezek venni, az lenne a kérdésem, ha a bemenetére ráködöm a TVm (sztereo jel, mondjuk a HBOrol vmi dolby-s filmet), akkor abbol tud nekem térhangzást elöállitani a 7.1es hangrendszeremhez?
-
Blackdeath
aktív tag
nah, odáig már eljutottam, hogy felsikerült rakni mindent, csak most valami olyasmit ír ki az eax konzol megnyitása közben hogy: Error: No components are registered.
és ennyi, a thx-es műxik, de ez a többi még ráadásul meg se nyikkan.
lehet hogy kicsit sok reget töröltem a registryből? -
DigitXT
nagyúr
válasz Raymond #1304 üzenetére
Update a web-rol
Én épp 1-2 napja toltam egy ilyen WebUpdate-et, le is töltötte szépen a friss cuccot, aztán az install közben kiírta, hogy nem talál Au2-t a gépemben: elég gáz... Aztán végül annyit megtettem, hogy újraraktam a drivert, ezzel az újjal frissítve (kicseleztem az install behalásást, tényleg csak a drivert adtam be neki), de a szoftvert még nem is próbáltam: megy az agyamra a Creative a marhaságaival...
Egyébként a ''SBA2_PCWDRV_LB_1_84_55-R1.exe''-t lehetett letölteni, és ez ''egész véletlenül'' uaz volt, amit az automata lehúzott, s uazt is csinálta...
Mod: azért az ajánlott lépéssorozatot lehet, hogy majd végrehajtom, ha nagyon összekeveredik nekem az egész... Szerencsére még azért szól így is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Raymond
félisten
válasz Blackdeath #1308 üzenetére
Akkor csinal ugyanazt ami az #1304-ben van, de a 4 es 5-os pontok koze szurj be egy registry gyomlalast. A HKEY_CURRENT_USER\Software es a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE alol torold a Creative bejegyzeseket.
Igy mar nyoma sem lesz hogy valaha volt A2ZS a gepedben. Ha az install meg mindig nem megy akkor ott valami mas a gubanc.
[Szerkesztve]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
neduddki
nagyúr
válasz Blackdeath #1308 üzenetére
HI!
Sok mindnet el lehet mondani a sb driverere, e aszt mongyuk nem hogy csak ugy uk mukfuk megmekken, leglabbis az aud2/zs/ felkre ait most haznalok, hacsak az embor vmivel nem cseszegette nagyon...
azon gondolkodom mi a fene lehet...
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Blackdeath
aktív tag
de most még így sem jó!
és ne humorizáljatok ezzel a sz*r format c-vel, mert most marhára nem kellene!
1 hete hogy fel van rakva ez a g*ci winfos az új vinyóra, és tessék! ez lett belőle! -
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
-
Raymond
félisten
válasz Blackdeath #1303 üzenetére
1) Boot Csokkentett modba
2) Vezerloplut-ban uninstall mindent ami Creative
3) A C:\Program Files\Creative mappa torol
4) Az osszes TEMP folder kiurit
5) Boot normal modba
6) Reinstall a CD-rol
7) Update a web-rolPrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Blackdeath
aktív tag
akkor elmondom 1 kicsit világosabban: hang az van, de a szoftvereket 1szerűen nem lehet
felrakni, mert telepítés közben valami eax.dll-t és társait hiányolja a Program Files\Creative
mappából, vagy honnan a rákból, és így szinte semmit sem rak fel!!!
de nemtom, hogy mit akar onnan, miközben minden a telepítő cd-n van. -
Raymond
félisten
válasz Blackdeath #1301 üzenetére
Ahogy mondtam - ctzapxx.exe - ez mukodni szokott ha a sima uninstall/install nem is jo. Mindkettohoz a programot hasznald.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 32 colos Phillips okos TV ( 1 napos) gari + számla
- Msi Bravo 17 Ryzen 4800H Rx 5500 4gb 256gb ssd 1tb hdd 1080p 120hz
- Dell XPS 13 7390 2in1 - 13.3" 4K UHD Érintó - i7-1065G7 - 32GB - 1TB - Win10 PRO - MAGYAR
- ZBook Firefly 16 G10 16" FHD+ IPS i7-1355U RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest