Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Nem kell mas, csak egy mono 3.5mm jack -> 1x RCA kabel es menni fog a Coax bemeneten keresztul. Vagy hasznalhatsz egy szetereo jack -> 2x RCA kabelt ott a bal (feher) RCA-t dugod a Coax bemenetre. De van par dolog ami lehet nem ugy fog mukodni ahogy elkepzeled. Nezz korul itt a topic-ban a hozzaszolasaim kozott vagy az SPDIF-es topic-ban.
-
Isti^
csendes tag
Genius SW-5.1 fa doboz

Csak kár, hogy 5.1...
Én ilyet szeretnék majd, elég meggyőzően szól, és fadobozos, meg szép is, nagyot is szól, és olcsó.. 25 bruttó. 
-
rog75
tag
hi all,
szétrobbant az audigy 2 zs hangkarim driver cd-je van vki-nek ötlete honnét tudnék egyet szerezni?
thx in adv
[Szerkesztve] -
penene
őstag
hát nekem így a szobába elég

bár nemtom... majd meglátjuk házibulin
addig majd szépen edzeni kell a hangfalakat, mert a 8 Wos kicsik lehet tényleg nem fogják bírni 
egyébként : mélyláda ki tud szakadni?
nem értek én hangcucchoz...
van a nagy luk rajta , meg az oldalán egy még nagyobb, ahol szépen mozog a cucc... na gondolom ott is vmi membrán van nem?
nehogy kivágjam.... 
mondjuk ez mán nem ez a topic, de te biztos értesz hozzá!!!
[Szerkesztve] -
penene
őstag
amit nem értek, a subwoofer az nem a mélyláda? annak nemtom állítani a hangerejét a menüben, vagyis nem reagál , hanem a távirányítón..
a cutoff level az viszont pazarul működik..
10 HZ RulZ
D -
penene
őstag
Hi!
Megvettem, s beüzemeltem a creative T79000at vagy mit hangrendszert
Konfig:
Audigy 2 Zs hangkártya ami a lényeg.
Szal reakciók a panaszokra + észrevételek ezzel a rendszerrel kapcsolatban:
1. audigy frissítés felment nekem Isti^ sorrendjében, és müxik is (mondjuk nemtom mi változott
)
2. ''amivel egy kicsit elégedetlen vagyok az az hogy zenehallgatás közben néha úgy érzem nem olvad rendesen össze a hangfal által adott zene és a subwooferből jött mélyhang''
Nálam ilyen nincs, pedig ínyenc fülem van.
3. nem akad a winamp se semmi. (DVD filmet még nem néztem, de hamarosan megnézek 1et, ill. gyűjtögetni fogom ha ilyen hangrendszerem van
4. távirányítón a bass level kb. 1/3adán van, beállításokban 50%on, csak a winampon van hangszínszabályozás, de a basszus ott is az alap magasságban van, csak sok minden más van negatívban, hatás:
B E S Z A R O K ! ! !
Mindenkinek melegen ajánlom ezt a hang összeállítást!!!
26k volt a hangrendszer, 16k a hangkártya. nem kevés, de ... hifi helyett zsír!
hangerőt meg kb. 1/5éig se húztam fel..... szóval iszonyat
tesztelni távol a környezettől javallom, mert csak egy vki nem örül ha ezt vásárolod: a szomszédod!
na pápá creative királyság!

(Aztán persze valszeg minden hangrendszer ilyen kafa, de erről a párosításról (kártya, hangrendszer) egyelőre CSAK jót tudok mondani!! -
N3gro
aktív tag
Hi!
Van egyszer egy Audigy 2 ZS hankártya aminek van egy digitális kimenete - kicsi, asszem 3,5-es jack. Adott egy 5.1 házimozierősítő, koaxalis és optikai digitális bemenettel. Gondolom már mindenki rájött, hogy össze akarom kötni a kettőt. A médijamárktos eladó szerint nem fogok ilyen digitális kábelt találni, vegyek 28000-ért egy audidzsi kütyüt, amin van dig. koax kimenet. Namártmost valahogy nem szeretnék ennyit költeni.
Szerintetek találok vhol ilyen kábelt, esetleg másmilyen uton-módon is lehetséges a két kütyü összekötése digitálisan?
Sry ha lett volna már válasz, de nem sok kell a szememnek hogy cseppfolyóssá alakuljon át. -
penene
őstag
1.5 óra múlva megyek érte boltba

hogy tudjátok jól elhelyezni a hangfalakat?? főleg hátcsókra gondolok. virágálványra vagy hova?
mondjuk ez már nem ez a topic sorry!! ennyi még beleférhet? többet úgyse kérdezek ezen a fórumon -
penene
őstag
Creative Inspire T7900 7.1 Hangszóró
Mágnesesen árnyékolt, 6x8W szatelit + 20W Center + 24W Subwoofer (RMS)
ebből melyik a mélynyomó, a 24W Subwoofer??
Bővebben: link
és az a 20 W Center az a picike ott középen?
Ez a 20 Wt, és a 24 W mélynyomó ez elég?? jó nem 100*100as teremben, de mondjuk egy
30-35 m2es termet be bír tölteni?? és mondjuk elég jó mély??
jó lesz az 20-25nek is... .
ha mondjuk házibulit akarnék szervezni...
[Szerkesztve] -
Chip1985
csendes tag
Én pont ezt a hangfalrendszert vettem a múlt héten, most is azt bömböltetem
Nem rossz, bár őszintén szólva amivel egy kicsit elégedetlen vagyok az az hogy zenehallgatás közben néha úgy érzem nem olvad rendesen össze a hangfal által adott zene és a subwooferből jött mélyhang. Ez most így nemtom menyire érthető, mivel nem vagyok nagy hozzáértő nem tudom jobban megfogalmazni. De az is lehet hogy csak valami nincs nálam jól beállítva, mert a DVD filmeknek viszont tökéletes a hangzása, csak kár hogy nálam 5 mp-enként beszaggat.. 
-
penene
őstag
Creative Inspire T7900 7.1 Hangszóró 21,200Ft 26,500Ft
Ez szerintetek jó hangfalcucc??
Mert hallottam hogy audigy Zsn a creative cuccok hallatszanak igazán jól! és ez 7.1es...
Creative Gigaworks S750 7.1 hangszóró rendszer 81,200Ft 101,500Ft
Ez meg kicsit sok lenne
-
Chip1985
csendes tag
Üdv.
Múlt héten vásároltam egy SB Audigy ZS hangkarit, és hozzá egy 7.1-es Creative hangfalrendszert. A probléma a következő: egyszerűen nem tudok normálisan filmet nézni, mert ha a dvd lejátszó programban beállítom a 8 vagy 5 hangfalat, egyszerűen elkezd szaggatni a film. És csak akkor ha több hangfalra állítom, tehát ha hagyom két hanszórón, azaz stereon, az égvilágon semmi gond nincs. Próbáltam a power dvd-t és a windvd-t is, mindkettőnél ugyanez a tünet. Nincs valami ötletetk mitől lehet? -
penene
őstag
ill. ennél frissebb driver nincs??

egyébként ez a sorrend logikus (Istié) -
penene
őstag
akkor most mi a helyes sorrend?
-
Isti^
csendes tag
Rosszul írtad a sorrendet ez biztos..
1. Eredeti install CD
2. SBA2_EAX4DRV_031031.exe
3. SBA2_PCWDRV_LB_1_84_55-R1.exe
''Requirements:Microsoft® Windows® XP Service Pack 2 (SP2) or Windows 2000 Service Pack 4 (SP4)
Creative Sound Blaster Audigy 2 or Audigy 2 ZS series internal audio device
EAX 4.0 ADVANCED HD Driver Update (SBA2_EAX4DRV_031031.exe Released on 19 Nov 2003) for Sound Blaster Audigy 2 and Audigy 2 ZS installed''
http://hu.europe.creative.com/support/downloads/download.asp -
Isti^
csendes tag
Nem pont így...
[Szerkesztve] -
Laczik
tag
Milyen hangfalatok van audigy 2 zs-hez, ill. milyet tudnátok ajánlani 35kig?
-
wolfman
veterán
Sziasztok! Lenne egy kis gondom az Audigy 2 Zs-mel! Felraktam hozzá a Driverjét újraindul a gép és bootoláskor jön a kékhalál! Ezt miért csinálja? És hogyan tudok tölle megszabadulni?

-
tepi5
csendes tag
én így csináltam:
1. feltettem a gyári cd-n kapott drivert majd ujraindit a gép
2. 1_SBA2_PCWDRV_LB_1_84_55-R1 frissitést majd uraindit
3. 2_SBA2_EAX4DRV_031031 és utoljára ezt és ismét ujraindit
és élvezd a hangeffekteket mert nagyon brutál.
ja és az ujrainditások fontosak mert különben nem tudod feltelepíteni a frissitéseket
-
Szitya
tag
Én csak a gyári drivereket használom. először feltettem a cd-én kapottakat, majd
a creative oldalárol letöltöm a frissitéseket és telepítem a vinyóról időrendisorrendben. A windows pedig automatikus frissitésre van állítva.
eddig semmi gond nem volt, mindig csontnélkül felment.
Ha pedig regisztrlász a creative oldalán, akkor emailban kapsz értesítést a frissítésekről. (fölösleges reklámokkal nem zargatnak) -
bela22
tag
Tegnap este töltöttem le mindent a winfos update -ről, szvsz teljesen naprakész a winfos, még az ajánlott frissítések is fenn vannak!
Te hogy raktad fel ezt a frissítést? Először fenn volt az eredeti driver? Leírnád, lépésről lépésre, ha megkérlek?! Milyen drivert raktál fel alapból a karihoz, mert lehet, hogy azt a drivert nem tudja frissíteni az update, ami nekem van?! -
bela22
tag
PAX driverről mi a véleményetek? Ez vmi audigy 4 driver módosítás? Jó ez?
-
bela22
tag
Azért kérdeztem a drivert, mert a creative oldalról letöltöttem a következőt :
SBA2_PCWDRV_LB_1_84_55-R1
Ez lenne, ha minden igaz a drivr frissítés, amit a sima audigy 2 és audigy 2 zs-hez lehet használni, de nem akar feltelepülni! Mikor elindítom, elindul a setup, de kiírja, hogy nincs audigy 2 a gépben!
Pedig elolvastam, hogy kell hozzá sp2 , meg egy eax 4.0 HD audió frissítés is kell előtte, na , az is fenn van, de mégsem akar menni!
Ilyenkor mi van?

-
-
penene
őstag
Megvettem..
Vazze.. beszarok olyan durva, pedig két kis aktív hangfalam van
eeez nagyon jó vétel
asszem nem szabad késlekednem a creative hangrendszerrel sem
)))) -
penene
őstag
oksa, értek mindent! Majd hangrendszer vásárlásánál a Creative-ot fogom előre venni a rangsorolásban!

powerdvd 7.1es cucca ok!
gondolom akkor is jobb a hangzás, ha csak sztereóban nyomom..
hát majd kipróbálom!
Mindenesetre 8 perc múlva megyek megvenni
utána meg kipróba, kiváncsi vagyok rá 
-
penene
őstag
aha, okés. akkor az a 15 ezer forintos az ami nekem kell ugyi?
akkor megyek azt meg is veszem. 
Már csak ez hiányzik kb. új gépemből, meg 1 mobil rack.. meg pár apróság (házventi, bill.
)
köszike! remélem hogy jó lesz!
Egyébként installálása egyszerű ugye? Gondolom drivert felpakolni és rádugni cumót.. pl. ha nekem csak 1 hangfalpárosom van, és ugye sztereot akarok, annak sincs akadálya ugye, tud ilyen primitivet is ugye?
mert most úgy használnám elsődlegesen, dolby hangcucc az a jövő. -
penene
őstag
nekem elég, ha rá tudom dugni a hangfalakat.. meg max. 1 mikrofon, esetleg line in (de ezeket nem használom)
szóval 7.1nél hogy van a dolby hatás?
mert most Abit An8 alaplapomhoz kaptam ilyen 7.1es integráltat, aztán ott van center hátsó első.
itt is így párokban van?
tehát egy párost kell hátsónak, 1 párt elsőnek, 1et középre??
mondjuk hangrendszernél egyértelmű, de ha esetleg nem rendelkeznék ilyennel.. csak kiváncsiság... nyilván a hangrendszernél megvan mit hova kell dugni... -
penene
őstag
aha, oka
gondoltam, csak rákérdeztem!
Akkor ezek közül melyik az ami nekem kéne? Az OEM?
Abból is van 2, különböző áron... és ugyanaz van ráírva..
Sound Blaster Audigy2 ZS 7.1 hangkártya OEM 12,400Ft 15,500Ft
ERRE nincs rá írva PCMCIA.. akkor ez az ami PCIs, és ennyi?
Az amúgy mi?
Jah, látom az nootbookhoz (is) jó..
akkor elvileg az a 15 ezres kéne nekem??
vagy a BOXos megéri??
az a 40ezres szerintem kilőve
)
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Ha jól látom, egy csomó nem is belső.. melyik az amelyik belső, és PCIra csatlakozik?? vagy nekem mind1 mire, csak bent legyen a gépben
)))
ÉS ne a procit zabálja
-
penene
őstag
ahan, thx mindenkinek, megsasolom őket boltban.

Aqua árlista:
Sound Blaster Audigy2 NX 7.1 USB hangkártya BOX 18,800Ft 23,500Ft
Sound Blaster Audigy2 ZS 7.1 notebook PCMCIA hangkártya OEM 17,800Ft 22,250Ft
Sound Blaster Audigy2 ZS 7.1 hangkártya BOX 17,400Ft 21,750Ft
Sound Blaster Audigy2 ZS Platinum 7.1 hangkártya BOX 32,400Ft 40,500Ft
Sound Blaster Audigy2 ZS 7.1 hangkártya OEM 12,400Ft 15,500Ft
Szerintetek mi a különbség a különbözők között? az áron kívül?
(Box még érthető)
[Szerkesztve] -
Szitya
tag
Én sb live 7.1 után váltottam zs-re nagy volt a külömbség.
Au 2-esem nem volt, az egyik barátomnak viszont az van és a zs driverével hajtja.
szerinte hangzásban kevés, viszont neki a hangfalak más típusuak lehet, hogy ezért hallja a külömbséget. A chip mindkettőn ugyanaz, talán az extrákban többet nyújt a zs. -
bela22
tag
Igen, az audigy2 zs ami most talán a legjobb, és elérhető áron van.
Azt, hogy az audigy2 , és az audigy2 zs közt mi a különbség, nem tudom, de ami biztos, hogy a live-nál sokkal jobb mind a 2 ! Remélhetőleg jön majd vki, aki tudja, hogy miben tér el az audigy2 a zs verziótól technikailag!
2 db aktív hangfal esetén nem tudom mennyire jön ki a változás, de valószínűleg érezhető lesz. Árban meg a zs verzió másfélszer drágább használt cuccnál, mint a sima. Ha boltban veszed, akkor nem annyira sok az eltérés, viszont mind a kettő drága! -
-
-
penene
őstag
Hali, szeretnék venni, jó kis hangkártyát,
Sound Blaster Live 5.1esről gondoltam váltok vmi vélhetően jobbra, Audigy2re..
Mennyivel, miben jobb ez a SB Live 5.1nél?? MEgéri a pénzét?? jobb hangzás? erősebb, stb.???
Teszt is jó. link is, minden. lécci lécci lécci
P
Thx -
Balee24
csendes tag
Sziasztok..Van egy Audigy2ZS-m.. Minden rendben vele egy kivétellel.Néhanapján fogja magát és elállitódik,,EAX Console/cmss3d ben néha a CMSS2-t néha pedig a Stereo Surroundot kell válaszutani hogy szépen szóljon.. Értem ezalatt hogy néha felcserélődik ez a két mód.. az első hangszóró erősebben szól ilynekor stbstb..Ilyenkor pl CMSS2 ről átállitom Stereo Surroundra és ugyanugy szól mint egy nappal előtte CMSS2-n.. Nemértem miért cserélődnek fel.. Már nem az első rendszer amin csinálja.. Kodekeket is váltogattam elég gyakran. Ugy is ezt csinálja...
-
bela22
tag
Nem akarja vki eladni az audigy2 hangkariját? Én vennék most egyet sürgiben, és a zs sorozat is érdekel, meg a sima is!
-
Hellsing
csendes tag
Ne az új driverrel, hanem a régi (fekete hátteres, nem a kék) és ott a Creative mixer EAX fül, ha jól emlékszem. Beállítod a több hangfalas módott, majd a kis képre kattintva bekapcs a forrást (wav, midi, cd, line-in, stb.) megjelenik az foteles ipsén és utánna lehet huzigálni melyik hangszórónál szóljon.
-
Laczik
tag
Senki sem tudja h kell az előlapi vezetékeket bekötni?
-
Hellsing
csendes tag
Hi,
Up!
Szóval senki nem tud segíteni, sehol egy audigy2 zs tulaj?
-
Hellsing
csendes tag
Hi,
Na még egyszer, hát ha valaki tudja a hangforrásokat lehet pozícionálni? (Legalább annyira mint régen az Sb live-on)
Üdv -
Laczik
tag
Tudna vki adni egy tippet hoiva kössem be az előlapi jack dugók vezetékeit a karira?
-
Hellsing
csendes tag
válasz
Aguinaga
üzenetére
Hát sajna a 20-as irq annyira nem gyanús, bár nem tudom hogy az audigy hajlandó osztozni-e a háló karival. Az irq beállításokat tudod nézegetni:
Start>Beállítások>Vezérlőpult>Rendszer és ott a Hardver fülön -> Eszközkezelő gombja, majd Nézet és Rendezés erőforrás szerint vagy valami ilyesmi. Nézted az eszközkezelőnél, hogy nincs-e ütközés az erőforrás fülön?
Kézzel állítgatás előtt próbáld másik pci slotba. Több ötletem nincs rakd újra az xpt az is egy módszer.
[Szerkesztve] -
Hellsing
csendes tag
Alap driverrel próbáltad?
A pci slot véletlenül nem valami butitott esetleg a régi móka irq verekedés.
Több ötletem nincs.
-
Aguinaga
őstag
Ugye a zöld színű kimenetbe dugom a jackdugót ?
Aopenen még nem voltak színek
Előbb már majdnem örömködtem itt, hogy milyen jól bírja a kiképzést, de aztán megint lefagyott.... fakk
-
Aguinaga
őstag
Annyit még, hogy javítanom kell magam, hogy van újabb driver, igaz, ez még csak fejlesztői verzió: 3538i
Bővebben: link
Innen tölthető, 2005 július végi, ha jól látom.
[Szerkesztve] -
Aguinaga
őstag
Még két hülye kérdés:
1. A KX driver fejlesztése megszűnt ? Én a 5.10.0.3537 verziót tettem fel, ez a honlapjuk tanúsága még béta, és 2004 februári ?
2. EAX-ot ugye nem támogat. Nekem csak egy sima, hangszórós rendszeren szól (erősítőn át) a hangkártya, itt egyáltalán számít az EAX hiánya ? Úgy gondolom, itt amúgy se lenne hűdenagy térbeli hatás.
3. Olyan lehet, hogy mégiscsak a kártya a rossz ?
Mindenkitől szorri a sok kérdésért, de gondoltam, itt van esélyem választ kapni rájuk (keresőben meg Audigy1 és WINXPHU akadásról találtam csak valamit, A2-ről semmi..)
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Asztrofotózás
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- Hegesztés topic
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung kuponkunyeráló
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- ASUS routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én ilyet szeretnék majd, elég meggyőzően szól, és fadobozos, meg szép is, nagyot is szól, és olcsó.. 25 bruttó.

P