- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Le írná valaki mivel érdemes akkor tesztelni a karit? Metro 1-nek jó és még?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Dark KillerX #1695 üzenetére
Döntsd el magad.
-
Dark KillerX
addikt
15k-t megér rádobni egy Sapphire 6850-re?
-
katt777
félisten
válasz
jozsef11 #1686 üzenetére
Honnan a fenéből vetted, hogy a FurMark stabilitásteszt?
Bírom az ilyet.
Hány embert láttam már, akinél az első játékkal összefosta magát a VGA a Furmarkkal "kitesztelt" beállításokkal.
Ott van rögtön a Metro 2033, na, ha azzal fél órát játszol maximális beállításokkal, akkor nagyjából stabilnak nevezheted a kártyádat.
-
válasz
jozsef11 #1688 üzenetére
NE MSAA-val tesztelj FurMark-ot mert akkor csak erőlködik a kártya! és nincs teljesen kihasználva a GPU, (az 10-15.FPS nem erőlteti meg a kártyát) és NE FullHD-ban! bőven elég 1024.ben és ablakos módban! Meglátod hogy egyből jobban lefogja terhelni a kártyát és 80.Fok felett lesz a GPU-d is!
-
jozsef11
tag
Lefuttattam egy 15 perces tesztet a Furmarkkal 1000/1150 stabil volt nem hibázott!
[link] -
wittman
aktív tag
válasz
katt777 #1683 üzenetére
Off
Gondolj bele a devizahiteles beperli az államot. Talán éppen hogy ki tudja fizetni a jelentősen megnövekedett részletet, tuti a pert bukja, így a perköltség is a nyakába zujan, azt nem tudja már kifizetni, jön a végrehajtó és már nincs is kéró... ki van ez találva...
On
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Furmárkkal kb menyi ideig kell tesztelni 10perc 20perc menyi idő kell kb míg kiderül hogy stabil azon az értéken a kártya? -
katt777
félisten
Menjen ez a kormány (is) a p.csába.
Megint faszán megy fel mindennek az ára, a VGA-knak is. Így akarjon az ember karit venni!
egyik nap 56k a HD6870, másnap 63k. Jobb világban be lehetne perelni az államot, és kártérítést követelni az okozott kárért. Nem értem, a devizahitelesek miért nem teszik.
-
arpi6k
addikt
válasz
polonic #1679 üzenetére
Nekem VTX3D 6850 van, és csak jót tudok róla mondani. A hűtő halk, (HD4870 után megváltás) és a teljesítménye is ott van a szeren. Tuningot nem próbáltam. Doboz minimálz design, csak a kártya meg talán egy driver cd. Ennek megfelelően olcsóbb is mint a többi gyártó kártyája. Nem bántam meg hogy Giga helyett ezt vettem.
-
polonic
félisten
Milyenek a vtx3d radeonok? Számomra ismeretlen márka, meghízhatóak ezek, merjek ilyet venni? Olcsóbb, mint a powercolor és sapphire.
-
rocket
nagyúr
válasz
kiSSrac #1677 üzenetére
Szia!
GPU Observer 3.7 -
kiSSrac
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy PowerColor 6870-et és az a kérdésem hogy valakinek Win7 64bit alatt műkődik-e valamilyen videókártya figyelő minialkalmazás (gadget, amgyarul hülyén hangzik
)
Köszi előre is!
Kissrac
-
wittman
aktív tag
-
snoopy
aktív tag
na én is teszteltem 1 órát f1 2010 és 1 óra wow játékkal. szerencsémre nem jelentkezett ez a hiba. win7 x64-et használok én is persze.
6850-es oc-s gigabyte
10.10e hotfix_win7_nov9 driver
driver alapon van. nem babráltam benne semmi sem. nem tudom kellene egyáltalán.
bios-t viszont nem találom amit frissíteni kellene a venti miatt, azt a f3-at vagy mit.egyébként baromi szép színeim lettek. csak pislogok. végre kitudom használni a display portomat is
venti meg valóban elég halk. ehhez képest a 8800gts-em hajszárító volt kb. -
Szotyi25
tag
Sziasztok!
Csatlakoznék a társasághoz egy Asus EAH6850 DCu-val. Nem hasonlítom össze az előző kártyámmal (Ati 4650 512Mb DDR2)
. A kártya eddig tuti, nem produkálja a fentebb leírt stand by jelenséget, pedig win7 64 bitest használok. Egy valamit furcsálok hogy IDLE-ben 250/1000 hajtja a kártyát. Lehet valami bekavar, de még nem bírtam rájönni hogy mi! Húzva még nincs majd ha szabin leszek kiproszálom.
Üdv.: Szotyi
-
Zyrius
aktív tag
Kicsit kezd bosszantó lenni ez a megállás. giga 6850
5 percen belül 3x állt meg a már korábban leírt módon. -
korcsi
veterán
VTX3D 6850-es hűtője mennyire hangos?
Nincs esetleg valakinek képe, linkje, a hűtőről?Vagy tartsam meg a Accelero S1-et?
-
Johnny001
senior tag
válasz
polonic #1659 üzenetére
Hi!
Nekem ilyen Sapphire-om van, meglepődtem én is, hogy milyen jól és csendben hűt! Vételkor gondolkoztam, hogy megvárjam-e a Vaport, de nem bírtam volna ki! A sima hűtés nekem jobban szuperál, mint az 5770 Vaporé, hőfokok kb. ugyanazok, csak halkabb!!! A 6850 Vapor-ról még nem tudok nyilatkozni, de nem biztos, hogy megéri a plusz pénzt a sima teljesen jól hűt és a ventit is kiválóan szabályozza.
Igaz kicsi a venti, de legalább nem a mókuskerekes megoldás
By.: Johnny
-
P.O.W.
tag
Nálam a Two Worlds 2 alatt csinálja ezt a hibát Win7 x64 alatt a Giga 6850 minden más szépen fut rajta.
-
polonic
félisten
Egyébként a sapphire 6850 hűtése jó? Olyan kicsinek tűnik a légkavaró.
-
katt777
félisten
Valaki próbálta már az elméletileg HD6-kompatibilis ATT-t?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wittman #1649 üzenetére
A hibaleírásból ez nagy valószínűséggel driveres hiba lesz. A fák kikapcsolása eléggé árulkodó jelenség. Sajnos az XP a driver rutinjaiban nagyon le van maradva. Gyakorlatilag minden frissítés Win 7-re jön, és az XP alig kapja meg az újításokat. Ez nyilván egy ok, hogy miért nincs hiba XP alatt.
Ezt a leírást egyébként jelentetted a driveríróknak? Ha nem, akkor itt meg tudod tenni. [link] - Ezt közvetlenül a rendszerprogramozók olvassák. Az nagyon nagy segítség, amit a Flamin Cliffs 2-nél tapasztaltál, hogy a fák hozzák elő, és írd le, hogy XP alatt nincs para.
-
wittman
aktív tag
Szia Abu!
Én jeleztem a topicban a hibát elsőnek, de sajnos egyre többen vagyunk. AMD fórumán is megy az okoskodás...
AMD forumA hiba csak win 7 oprendszert érinti. Az hogy nagyobb számban jelezték x64-en, mint x86-on nem azt jelenti, hogy az x64-el van a nagyobb probléma, hanem szerintem sokkal többen használunk x64-et.
Szóval a hibajelenség: a fentébb felsorolt játékokban, nem véletlenszerűen a videójel megszűnik, stanby-ba kerül a monitor, de ég még hang van. kb 5-10másodperc múlva a hang is összefossa magát, majd még a hdd dolgozik, majd leáll. Aztán a számítógépben csak a ventik pörögnek és csak a reset segít.
Ahogy írtam win 7 Catalyst 10.10-es bármelyik hotfixel csinálja, de win XP x86-on nincs ez a hibajelenség, tökéletesen futnak ezek a játékok Catalyst 10.10b-vel.
Mivel én szimulátorozok a Flamin Cliffs 2-vel vizsgáltam, mi okozhatja a hibát win 7 alatt. Ha kikapcsoltam a fák megjelenítését, akkor minden ok. Szóval nálam a fák megjelenítése hozta elő ezt a hibát. Win XP-n viszont semmi baja.
Teszteltem win7 x64-en Catalyst 10.10 összes hotfixével és Cat10.11 a régebbi vga-mon, ami egy Gigabyte HD4850OC 1GB-os kártya. Azzal sincs ez a hibajelenség.
Egyenlőre HD6850-el jelezték többen ezt a hibát külföldi oldalakon is, de van már Sapphire HD6870-es jelentkező is. A közös a felsorolt játékokban és win7-ben van.
WinXP-vel senki nem jelzett ilyen hibajelenséget.Szóval, ha tudsz nézz már utána...
-
wittman
aktív tag
Pontosan!
Ezen játékokkal tökéletesen fut mindenkinek, de idesorolhatnám a Metro2033-at meg stb, amin tökéletesen fut.
Aki találkozott ezzel a hibával, azoknak az Unigine benchmarkok is tökéletesen futnak, akár órákat is.Több játéknál jelentkezett ez hiba: Crysis(Warhead), COD
O, Bad Company 2, Flaming Cliffs2, Alien vs Predator 3. és csak win 7 oprendszeren.
winXP x86-on senki nem jelezte ezt a hibát ezekkel a játékokkal, tesztelték.
-
jozsi
tag
Nem is értem mi ez az ássuk el az amd-t meg a microfost hadjárat de azért, hogy én is hozzá szóljak a témához, nálam pl. tökéletesen fut a radeon 6850 és windows 7 64 bit párosítás, ráadásul a kari gyárilag emelt órajelen fut (powercolor+), vantage, heaven, maffia 2, SC conviction, dirt 2 mind fullon, gyönyörűen megy, fagyás és mindennemű leállás nélkül.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt sem tudom mi a probléma. Egy ideje nem követtem semmit, mert el voltam foglalva. Ha összefoglalod a gondot, akkor megkérdezem.
(#1636) alibaba78: Az nem olyan egyszerű. A hibát nem reprodukálni kell, hanem javítani is. A HD5000-es szürkehalál néven ismert kompatibilitási hiba ismert volt novemberben is, de az AMD később ismerte el, miután elkészült egy tesztjavítás. Utána meg ismeri mindenki a történetet. A driverben a refkarik javítva lettek, míg márciustól a gyártók is megkapták a jó BIOS-okat. Ezeket a nem refkarikhoz el is lehetett kérni.
Ennek az esetnek az ellentéte a GF GTX 400 sorozat pixelesedése. Itt a fórumon is van pár beírás erről. Szintén kompatibilitási hiba, mert alaplapfüggő, hogy előjön-e. Ezt nem lehet szoftveresen javítani, így új revíziót adtak ki a hardverekből augusztusban. Azóta nagyon lecsökkent a jelzeti hibák száma, de nyilván a a problémás termékek még piacon vannak. Ezeket talán el lehet intézni gariban. Ilyenkor a szoftveres javítás hiánya miatt az NV nem ismerte el a kompatibilitási hibát. -
wittman
aktív tag
Nem Giga-s kártyákkal van a baj!
Windows 7 oprendszeren jött ki a hiba csak, de most már többen jelezték az AMD fórumán is, hogy win7 x86-on jelentkezett a hiba. Sőt Sapphire HD6870 Catalyst 10.10e-vel win 7 x64 Call Of Duty: Black Ops-nál is jelezték ugyanezt a jelenséget.
AMD feedback-nek jeleztük a problémát. Remélem ki is vizsgálják és találnak rá megoldást.
Mindenesetre win XP x86 Catalyst 10.10b mellett nincs ez a hibajelenség.
Szerintem hűtés ügyileg a legjobb választás a Gigabyte, persze vga BIOS frissítés után. Ahol meg nincs probléma ott hasít a kártya. Nekem STALKER Clear Sky Complete mod Full HD, 4xAA 16xAF SSAA és gyönyörűen megy windows 7 x64 is!
-
snoopy
aktív tag
hogy nem néztem be ide korábban.
gigás 6850-ért megyek ma, remélem f1 2010-nél nem fog előjönni ez a gond. -
rocket
nagyúr
Kartyat alaporajelen hasznaljatok ugye?
Aki utoljara be irt AMD forumara annal tuningnal jott elo a problema, az meg ugye egyeni szocproblema, semmi koze az AMD-hez.
-
-
wittman
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #1613 üzenetére
Szeva Krisz!
Nincs leszarva, utólagos engedelmeddel a te win 7 32biten jelentkező hibád is benne van a listában az AMD fórumán, persze a nevedet nem adtam meg. Benne van az enyém is. Egyre többen jelentkeznek...sajnos.
-
alibaba78
őstag
De azert elismerhetnek a hibat, es megnyugtatasul nyilatkozhatnanak, hogy dolgozunk rajta, nem?!
"Nezem az AMD forumon Gigabyte support kuldott az egyik felhasznalonak valami 10.10-bol faragott drivert amivel volt gyorsulas, de a problema nem oldodott meg.
Masiknak meg azt tanacsoltak rakja fel a 10.11-es drivert, ez is mutatja mennyire kepben vannak a supporton"Ilyenkor sajnalom, hogy meg nem adtam be a cv-met a giga-hoz.
Eszembe jut az a szitu, amikor visszavittem a boltba a 768mb-os asus gtx 460-at kompatibilitasi hibara hivatkozva. Bootnal fagyott a masina, de 4870-nel f@szan ment. Azt mondta az elado: Keves lesz neki az OCZ 500w-os modularis tap. Kerdeztem: Irasba adod?
"Meg kell tanulni, a szamitastechnika nyelve az angol"
Ez sajnos igaz.
-
rocket
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #1633 üzenetére
Nem ok forgalmazzak, hanem az AIB partnerek.
Ezeknek a supportja meg kimerul a "rakjal fel uj drivert" megoldasban.
A Gigabytenak se lehet irni magyarul, hiaba van hivatalos Magyarorszagi forgalmazojuk, es weboldaluk.Kis orszag, kis piac, tojnak magasrol a Magyarorszagi felhasznalokra.
-
///Krisz\\\
senior tag
szerintem meg pont az AMD tehet erről, mert ha egyszer forgalmazzák Magyarországon a terméküket és vállalnak is rá garanciát arra, hogy az működni is fog akkor ne nekem keljen már megtanulnom egy nyelvet ahhoz, hogy működjön az ő általuk Magyarországon eladott termék. (persze tudom, hogy "nem túl szerencsés", hogy nem tudok angolul, de hát azért akkor is.
-
rocket
nagyúr
válasz
alibaba78 #1630 üzenetére
Arrol mar nem az AMD tehet.
Van, a cime "hol volt, hol nem volt"Nezem az AMD forumon Gigabyte support kuldott az egyik felhasznalonak valami 10.10-bol faragott drivert amivel volt gyorsulas, de a problema nem oldodott meg.
Masiknak meg azt tanacsoltak rakja fel a 10.11-es drivert, ez is mutatja mennyire kepben vannak a supporton#1631:Meg kell tanulni, a szamitastechnika nyelve az angol
Irjal magyarul hatha nem torlik kapasbol -
rocket
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #1628 üzenetére
-
rocket
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #1626 üzenetére
Megfelelo helyre kene irni, es akkor megoldodhatna a problema.
Amikor tobbeknel hasonlo hiba jon elo akkor persze Abu nem irogat az allitolagos AMD-s forrasainak, hogy mi a helyzet, hanem inkabb a fejet a homokba dugjaEzt a tapot ami neked van hordta le valami "szakerto" forumozo az AMD forumaban:
"dude get rid of that peace of crap power supply !! chieftec supplies are garbage !!
a 6870 requires atleast a good quality 500 watt supply , your supply is far from good !" -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
alibaba78 #1622 üzenetére
Tudom én, hogy erre nem fogok választ kapni, mert hát tényleg erre nincs is mit válaszolni. Viszont 2x is úgy írtam be, hogy utána írtak erről a hibáról (nem is volt sokkal előrébb ezektől a hozzászólásoktól az enyém) és simán bele írták, hogy ez a hiba csak 64 bites Win7-en jön elő 32 bitesen még nem jelezték. Szóval azért írtam ilyen "stílusban" (bocsánat ha megsértettem ezzel valakit), hogy végre valaki észre vegye.
-
rocket
nagyúr
válasz
wasek75 #1623 üzenetére
Akkor ez mar sanszos az AMD sara lesz megint mint a GSOD-nel a HD58xx sorozatnal.
Nalam meg nem volt problema.5 x Radeon HD 6850 (Asus, HIS, MSI, PowerColor, Sapphire)
Gigabyte kimaradt.
-
wasek75
csendes tag
válasz
wittman #1578 üzenetére
Sziasztok! Nálam is ez a hiba jött elő ,igaz egy 6870-es Sapphire karinál, elmegy a kép - monitor stby - minden kifagy - ventilátorok pörögnek tovább (NFS-nél, COD BO-nál ,durván 1 óra játék után). A hasonló teljesitményű ill. fogyasztású MSI 5850 karimnál nem volt semmi probléma - a hardware többi része a kari csere óta változatlan (valszeg nem táp hiba). Először alaplap - proci OC-re gyanakodtam, de alap beállításoknál is ezeket a problémákat produkálja. FurMark, benchmarkok alatt minden megy stabilan, hőmérsékletek átlagosak. Ha bármi megoldást tudtok , segítsetek légyszi!
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #1621 üzenetére
"mondjuk ezt már beírtam vagy 3x de senki le se szarta."
Ez nem igaz! Azert, mert nem kaptal valaszt (nem igazan lehet ra mit irni), meg ertekes info. Nem mindig erkezik valasz mindenre, de hidd el, ha hulyeseget irsz, arra elobb fog posztolni vki, hogy ezt most minek irtad ide, masik topic, vagy tartsd magadban, stb.
-
alibaba78
őstag
Ez rendben van, de hogy a nevuket adjak egy ipari hulladek huteshez?! A 6850-en levo valami nem referencia, idle-ben olyan hangja volt (az xfx-nek, ami csak a matricaban tert el a his-tol), mint a mostani 6870-nek load-ban. Szegyen! Koszonom a felvilagositast! Egy vilag omlott ossze.....
-
rolko
őstag
válasz
///Krisz\\\ #1613 üzenetére
Én is Gigát néztem ki
Remélem mihamarabb megoldják 64bit-en a hibát.
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Valakinek megy a 6870-e alapórajelen 1000Mhz-et? Úgy néz kifogtam egy asus-t ami bírja. Kíváncsi vagyok másnak megy-e. -
alibaba78
őstag
válasz
katt777 #1595 üzenetére
Szivesen!
Mar jeleztem kollegam fele, hogy lepjen meg a Metro2033-mal par napra. Ha megkapom (holnap, vagy holnap utan), jelentkezem az eredmenyekkel.
A HIS nagy csalodas....., nem gondoltam, hogy igy lejaratjak magukat. Ha mondjuk palit lett volna, le sem sz@rom. Azt hiszem Abu mondta, hogy egy helyen keszult mindketto, ne csodalkozzak!
mepet: Bogarat ultettetek a fulembe, ugyhogy az elkovetkezo par napban csak tesztelgetni fogok.
-
rolko
őstag
Sziasztok!
6850-es karit szeretnék vásárolni a napokban, és a hsz-ket vissza olvasva kicsit elbizonytalanodtam hogy problémázik a kari W7 64bit alatt, jó biztos lesz rá javítás idővel. Tehát akkor 32bit alatt semmilyen probléma nem tapasztalható vele, illetve próbálta már valaki Vista 64bit alatt? -
szab0729
tag
válasz
szab0729 #1607 üzenetére
Probléma megoldva, Afterburnerben a feszültség 1.3V-on volt(pedig visszaállítottam már vagy 3x) és be volt kattintva az apply overclocking at startup. Gondolom a magas FPS, feszültség és órajelemelés 150W fölé vitte a fogyasztást a kártya védelme pedig leállította..
Most már minden OK -
szab0729
tag
Köszi
A CPU-tesztnél? Az első GPU-teszt(repülős az is) lefut rendesen?(nálam ott áll meg, felmegy 5000FPS-ig az egyik jelenetben és nem sokkal utána 600-700FPS-nél no signal és fagyás..)Ami érdekes, hogy más progiban semmi problémám 900/1180-on, és a teszt alapórajelen 790/1180-on és még 800/1180-on is simán lefut, ill. akkor nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget,de Bad Company 2-vel egyszer-kétszer már volt hasonló Stand By-os fagyás.
-
mepet
addikt
válasz
alibaba78 #1589 üzenetére
Mindenki majdnem 1000Mhz-es alapfeszes 6870 tuningokról mesél, net tele van ilyen eredményekkel. MI lehet az oka, hogy nálam nem stabil 940 felett (Furmarkkal tesztelve)? EZ hatalmas különbség!
Csak pont az én 2db 6870-esem "rosszul sikerült példány", vagy a tuningolhatóság nagyban függ az alaplaptól/csipszettől/procitól vagy windowstól vagy akármitől?
Természetesen, 1db 6870-essel próbáltam, tápot tuit kap eleget (kártyánként sokamperes ág az 1.2 kilowattból)
Beszólogatósok kedvéért: Azért kérdem, mert nincs lehetőségem kipróbálni más alaplapban a kártyákat, ha lenne, nem kérdezném... -
Nyick
tag
Sziasztok!
Bocs hogy ide offolok de tudnátok nekem egy olyan oldalat mondani ahol összefoglalják az ATI, ezen belül is ha lehet a HD kártyák történetét?
Értem ezalatt hogy valamilyen erősörrendet állítanak fel.
Annyi ilyen kártya van már a piacon és már nem logikus a számozása, mert valamikor a magasabb szám jelent gyengébb teljesítményt.
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest