- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
Szerintem röhejes hogy a béna AMD nem képes tisztességesen még egy ventiszabályzást sem megoldani (csak BIOS frissítéssel), miközben a GTX 460-ak köszönik, fogynak .
Nem flame-et akarok kelteni, de tényleg nem értem, miért ügyetlenkednek? (..és ez még csak nem is driverhiba, amit Nvidia/AMD is összehoz néha.. )
Nem volt 1 vérpistike + 1 vérmarikám, akik leteszteljék a kártyák hangját 3D/2D alatt ?! -
rocket
nagyúr
Megneztem Techpowerupon a BIOS-okat, ASUS, Powercolor, XFX-ben 22% a legkisebb venti fordulat 55fokig ugyanugy mint az eredeti Gigabyteban, Sapphirenal pedig 22% es 50fok.
BIOS verziok:
ASUS: ATOMBIOSBK-ATI VER013.007.000.002.038735
Gigabyte Original: ATOMBIOSBK-ATI VER013.007.000.003.000000
Gigabyte Beta: ATOMBIOSBK-ATI VER013.007.000.003.000000
Powercolor: ATOMBIOSBK-ATI VER013.006.000.005.000000
Sapphire: ATOMBIOSBK-ATI VER013.007.000.002.038735
XFX: ATOMBIOSBK-ATI VER013.007.000.002.038735Gigabyte a legujabb, es ugyanaz a verzio a BETA mint az Original, magyarul semmit nem csinaltak, csak atallitottak a fan cyclet (%) es a tresholdot (°C).
-
Pierre75
senior tag
"Szerintem elbeszelunk egymas mellett"
Nekem is volt egy ilyen gyanúm.
Ezért szeretem a számítástechnikát, mindig meg tud lepni valami váratlannal.
Így viszont már megértem a felháborodásod.Megnéznéd, hogy nálad KMPPlayer alatt működik az Enhanced Video Renderer? (nálam nincs kép, csak hang ennél a beállításnál). 4850-n még ment.
-
drakkar11
tag
Végülis ti tudjátok szevasztok..
-
drakkar11
tag
válasz
DroiDMester #585 üzenetére
Bocsánat én azt nem tudtam hogy te ilyen pontosan tudod mi hogy mülödik.
-
rocket
nagyúr
válasz
Pierre75 #586 üzenetére
Szerintem elbeszelunk egymas mellett
Az uj BIOS-ban (ami letoltheto a Gigabyte oldalarol F3B a neve es 64kb-os) 50% a fan cycle 55fokig, magyarul 41foknal (ami a linkelt kepeden van) 50%-on kene menjen.
A kartyan levo BIOS-nal meg 22% a fan cycle 55fokig.Itt vannak a kepek megegyszer:
Original BIOS:Magyarul nalad amikor 41fokos az uj BIOS-szal es 25%-on megy a venti akkor az nem a BIOS alapjan mukodik.
(nalad ugye mar az eredeti BIOS-szal is mas sebesseggel ment idle mint nalam, de nem ugy ahogy a BIOS szerint kellett volna)Egyebkent kozben rajottem, hogy load alatt is rosszul mukodik a venti vezerles az eredeti BIOS-szal, mert 93-95fok kozott kene 70-80% kozott porogjon a venti, nalam nem ment 60 foknal feljebb.
Erosen X aktas a tortenet, lehet Scully kellene ide
-
Pierre75
senior tag
Innen letöltöd az új bios-t:
http://www.giga-byte.hu/products/vga/bios/gv-r685d5-1gd.html
kibontva az exe-t ezt kapod:
vga_bios_gv-r685d5gd_f3_b
Innen pedig a programot:
http://ee.giga-byte.com/download/vga/utility/20317/
telepíted, megadod az új bios-t, pár mp alatt megvan, kér egy újraindítást és élvezheted a hangtalan kártyát. -
-
Pierre75
senior tag
Nem, vmit félreértettél. Miután hazahoztam a kártyát, azon a régi bios-szal volt alapon idle-ben 50%-ra téve a venti. Ezt a CCC-ben manuálisan 40%-ra tettem, és lőn csend. (Jelzem 50%-on is halkabb volt, mint a 4850-m, de a zajt nem szeretjük.)
Ma tettem fel az új bios-t, mint a képen is látod 25%-on jár a venti. (Bekapcsolás után 22%, némi játék után 39% volt a fordulat.) -
-
drakkar11
tag
válasz
DroiDMester #583 üzenetére
ABU85 és DroiDMester:
Én csak azért kérdeztem, mert szintén egy nyákokat gyártó cégnél dolgozom.
( gépész)
Ezért tudom hogy a gyártás során több szük keresztmetszet van.
Gondolom ezt ti is tudjátok.
Ezért gondolom, hogy egy gyártó nem képes kiszólgálni a többi gyártót, és a vásárlókat.
Ha csak nem két hónapal ezelött készültek a kártyák és várták a bejelentés pillanatát.
De tévedhetek. -
válasz
drakkar11 #580 üzenetére
Mert NEM gyártanak, csak ha megkapják az engedélyt AMD bácsitól hogy mostantól készíthetnek egyedi nyákot és egyedi hűtést rá, nameg eltérhetnek a referencia órajelektől is!
Ha pedig megkapják a zöld utat akkor nem egy referencia nyákot fognak tervezni ami létezik már, hanem egyedi megoldásokat!
Egyébként a ref nyákos kártyákat kizárólag az ATi legnagyobb partnere a SAPPHIRE készíti ahogy ez már kezdetek (2001. Június) óta így van, és így is marad amíg létezik a Sapphire!
-
rocket
nagyúr
válasz
Pierre75 #579 üzenetére
Nem hergelem magam.
Tudod ugy mukodik a dolog elvileg, hogy megveszek valamit es ha valami problemam van irok a supportnak, de azok ha tojnak az egeszre magasrol, akkor en is rajuk, ennyi.Egyebkent ezek szerint akkor a BIOS amiben 22% a fan cycle 55fokig 75%-on jaratja, amiben meg 50% 55 fokig 22%-on, hat ez zsenialis
Kepet dobjal mar be legyszives. -
szepsy
senior tag
Asus lessz szerintem, komolyabbul nézki mindnél
Mondjuk ugyse látom mert lefele lessz
-
Peter13
senior tag
Nekem konkrétan ez van (VTX), és tényleg tök ugyanaz mint a ref kártya (sőt, ez igazából egy referenciakártya
). Nagyon masszív darab, nagyon egyben van: én meg vagyok elégedve vele. Hangja 2d-ben nincs, 3d-ben már hallható, de tényleg szolid (elég háklis vagyok erre, szóval tőlem ez nagy szó).
Éppen ezért én a 6870-re voksolok (én is ezt vettem, mert nem volt nagy a különbség árban a kettő között, akkor meg már miért ne)
-
-
LGabor001
tag
Sziasztok
Segítséget kérnék
Nagy választás előtt állok épp most adom el az alap ref hűtős 4870 512mb -os karim
és most gondolkozok hogy vegyek Gigabyte Radeon HD 5850 OC Ultra Durable 1024MB DDR5 VGA
vagy egy 6870-es vga-t
de most megint vegyek egy ref hűtős karit...
ti melyiket vennétek meg?
am 56e ft körül van mindegyik és újak -
szepsy
senior tag
Lentebb fog menni az ára 6870-nek, ha kijön a 6950/70/90.?
És mikor jön ki? -
szepsy
senior tag
Miért ment le 64-re az Asusnak az ára? Tegnap még a legdrágább volt?Nekem ez csak jó, a Sapphirenek meg fel 70-re pedig azt akratam, de így Asus lessz , amit először akartam
-
rocket
nagyúr
Mar nem sokaig, bekaphatja a Gigabyte
2 nap alatt nem tudtak valaszolni legalabb annyit, hogy "koszonjuk hogy megkeresett minket a problemaval, a levelet tovabbitotuk a megfelelo kollegaknak, akik hamarosan ertesitik a tehendokrol".
Felreertesek elkerulese vegett angolul irtam nekik ahogy kell, tehat nem azert nem irnak mert nem tudnak egy mukkot se magyarul, es nem tellik tolmacsra#569:Nem raktam fel mert emiatt, es ebben a BIOS-ban mar 50% a fan cycle 55fokig.
-
rocket
nagyúr
Kezdesnek majd nezd meg legyszives a CCC-ben a venti fordulatat idle
#554:Egyelore en nem ajanlom a Gigabyte kartyajat, mert idle nem mukodik a BIOS szerint a venti vezerles (22% 55fokig), nalam 74-75%-on megy idle is a venti (masok szamoltak be hasonlo problemakrol, itt PH-n valakinek 40% korul megy de az meg mindig nem a BIOS szerinti), a Gigabyte oldalara felkerult egy BIOS ami elvileg javit a probleman (mar ha az annak veheto, hogy 22% helyett abban mar 50% 55fokig a venti szabalyozas), de fele akkora a BIOS mint amit lementettem a kartyarol, a Gigabyte support meg nem valaszol a felmerult problemakra.
-
6870.ből én eddig csak Referencia hűtőseket láttam ami azt jelenti hogy maga az egész kártya 100.% ban ugyan az mindegyik és a Szokásokhoz híven mindet a SAPPHIRE készíti (csak BIOS ban térnek el egymástól, ha a megrendelő nem referencia BIOS-t kér rá) és küldi szét a többi gyártónak akik csak a saját matricájukat ragasztják rá a kártyára meg bedobozolják! De ez nem újdonság minden új Ati kártya ilyen amik Ref hűtősek és Ref nyákosak!
Tehát mindegy (most amíg nincs egyedi nyákos és egyedi hűtős 6870.es) melyiket veszed csak a hozzá adott körítés más!
-
katt777
félisten
válasz
DroiDMester #564 üzenetére
Hát elméletileg ref. kártyám van, csak a hűtés más (silent eff.) Akkor már csak azt kéne tudnom, melyik HD6870-et vegyem meg, vagy legyen ASUS Smartdokival.
-
s.s.j.goku
tag
"rocket" sikerült meoldani a giga 6850-es problémádat?
vagy felejtsem el ezt a kártyát? -
katt777
félisten
Na, a Trixx semmit nem ér HD4870-en. Órajelek alapra ugranak vissza, feszt nem kezeli, egyedül a hűtést vezérli (mondjuk már ez is jobb, mint a CCC). HD6870-en működik vele minden?
-
Zanik
addikt
válasz
s.s.j.goku #554 üzenetére
olvass vissza, rocket épp most szív vele, de remélhetőleg orvosolható a baj.
-
s.s.j.goku
tag
Hali
Van valakinek tapasztalata ezzel a karival:
GIGABYTE GV-R685D5-1GD-B HD6850 1GB
http://ipon.hu/webshop/product/_gigabyte_gv_r685d5_1gd_b_hd6850_1gb_pcie/163689
GIGABYTE GV-R685D5-1GD-B HD6850 1GB PCIE
Érdekelne hogy alakulnak a hőmérsékletek és mennyi hangos,mert GTX 460 esetében nagyin dicsérik a gigy dupla ventis megoldását. -
LuzZzer
tag
Ez várható volt, egy Q6600 kicsit már régi DDR2vel meg a 65nm technológiával, tuning nélkül meg 2,4 GHz. Véleményem szerinte ezt a vidókarit egy Amd P2 3Ghz+, Intel oldalon meg a i5 és afölött már kihajtja rendesen(E8xxx és Q9xxx is valószínű).
Ott a Stalkeres benchem, este megcsinálom azonos beállításokkal mint Ari és szerintem elviselhető különbség lesz. Vantageban a gpu scoret néztem, jól látható hogy az i5 számításban jóval jobb mint egy Phenom II. -
Gaboman
nagyúr
Igazából nem is ott jön majd elő a különbség, Q6600 és az i5 között teszteltünk ugyanolyan CF kártyákkal, játékoknál néhol nem kevesebb mint 25-30%os különbség is volt.Jobb ramok, alaplap, proci elég nagy különbségekre képes.
FarCry2
Q6600:57,30 Fps
i5:72,25 Fps
26%STALKER CoP
Q6600:88,5 Fps
i5:112,25 Fps
26%Ennyit jelent egy jobb rendszer, és a játékok többségében tapasztalható is ez az arány.
-
P.O.W.
tag
Hamarosan én is tagja leszek a klubnak egy Gigabyte HD 6850 WindForce kártyával. Remélem ma meg is jön!
-
tzsolesz
nagyúr
Hm... Úgy 4Ghz környékén meg tudnád nézni?
Nekem 24/7-ben 4200Mhz-en fut az E8400-am. Kíváncsi vagyok mennyire elég ma egy farkas az új szériához. Gondolom egyáltalán nem elég, ha bár 1920 vagy az felett már nem sok lehet az előnye a többi proci. A minimum fps-eket azért tuti megdobják a mai modern CPU-k, az újabb, hatékonyabb körítéssel. -
Elrond
senior tag
Esetleg ha valaki Asus-ból szeretne venni 6870-et keressen meg, lesz 2-3 darabom holnap!
-
Ari18
őstag
válasz
DroiDMester #530 üzenetére
-
-
Ari18
őstag
-
Peter13
senior tag
Ari18 kolléga tesztjein felbuzdulva én is leszedtem és lefuttattam pár dolgot. A Call of Pripyat teszt siralmas lett, a Unigine kb összemérhető Ari eredményeivel (mindkét esetben lemásoltam a beállításokat hogy össze lehessen hasonlítani).
OK, hogy én 1920*1080-ban tolom, nem 1680*1050-ben, de ez a COP eredmény pofán vágott...úgy tűnik ide tényleg kevés a kis Wolfi...hmm, lehet hogy kicsit megcibálom kísérletképpen, de jobban szeretem a dolgokat alapon hagyni, nem véletlenül árulják annyinak amennyinek... -
Ari18
őstag
-
LuzZzer
tag
CPU csere nem ma lesz, mert nem akad semmi. Tuningot meg levettem a prociról mert nem tetszett hogy idleben 80W-tal többet fogyaszt mivel cnc-t akkor kikapcsolom amúgy 3700on ment régen a proci csak írdatlanul melegedett, aztán ment 3400on ott elég stabil volt, de még mindig meleg, mert erre most nem vettem komolyabb hátést csak egy AC Freezert.
Megnéztem mit művel a ref hűtő, extrame burning alatt 80 fok [link]
-
LGabor001
tag
Sziasztok
Segítséget kérnék
Nagy választás előtt állok épp most adom el az alap ref hűtős 4870 512mb -os karim
és most gondolkozok hogy vegyek Gigabyte Radeon HD 5850 OC Ultra Durable 1024MB DDR5 VGA
vagy egy 6870-es vga-t
de most megint vegyek egy ref hűtős karit...
ti melyiket vennétek meg?
am 56e ft körül van mindegyik és újak -
szepsy
senior tag
És hűtése egyforma mindek?asus,msi,giga,sapphire?
-
szepsy
senior tag
válasz
simlisgumis #511 üzenetére
Miért ne lennehozzá, mi kellene még a kártyán kívül, crossfire, pci tápátalakító,cd,
http://www.youtube.com/watch?v=bfORZwfzzTAÉn sapphire mellett döntök szerintem, ugye mind 1 forma belül csak külsőre más?
Ehez ilyen újabb fajta táp átalakítót adnakDe ha a sapphire matrica ferdén lessz felragasztva a ventire, komolyan vissza küldöm, akár hány videót néztem mindegyik ott jójózott, tiszta gáz, ilyen komoly kártyánál figyeljünk már erre is szerintem.Mert nekem a külső is számít.
Meg kell hagynom az Asus a legszebb
-
LuzZzer
tag
Sziasztok!
Akkor csatlakozom a klubbhoz egy Gigabyte 6870-rr neveztem be, azért a Giga mert erre 3 év gari van nem 2 mint az MSIre és a Sapphire-ra és olcsóbb volt mint az Asus. 4850ről egy jó nagy ugrás volt szerintem, nem tuningolom és egy Phenom II x3 720(4maggal, 2,8 GHz) ami hajtja. Vki azt mondta CPU limites, majd ha ezt megérzem játékban cserélek procit.
Vki kérdezte mit tud Vantageba, nekem ezt csinálta extrémeben 8AA és 16AF mellett.
[link]szerk: a dobozban lévő cuccok nem vágtak fölhöz. 2db pcie táp átalakító, egy cf híd és egy dsub-dvi átalakító.
-
simlisgumis
tag
válasz
BraderZoli #495 üzenetére
Én asust vettem,a karin kívűl semmi nincs hozzá! Viszont a legdrágábbak egyike de emelt orajeles,igaz nem sokkal 915 / 1050
-
Johnny001
senior tag
válasz
DroiDMester #509 üzenetére
Hi!
Addig tesztelgetem így, majd rakok fel eredményeket. 1000Mhz-el már biztosan nem megy a Gpu alapfeszen, de 900 az még jó, a memória is megy 1100-en, feljebb még nem is néztem.
Úgyhogy most tuningot nézek, a flashelés lekerült a napirendről átmenetileg.By.: Johnny
-
-
Johnny001
senior tag
válasz
DroiDMester #506 üzenetére
Hi!
Már le se menti az eredeti biost, Not valid adapter hiba, atiflash is ezzel fogadott, én is úgy gondolkodtam, ha le tudja menteni valószínűleg fel is tudja írni! Inkább meg kéne várni az új atiflasht, aztán belecsapni csak! Sajnos külföldi oldalakon se találtam még útmutatást, legalábbis flasheléshez, csak olyan Sapphire kártyát mutattak amin mind az 1120 shader aktív, de az úgy volt gyárilag.
Akkor még egy kis türelem
By.: Johnny
-
Johnny001
senior tag
válasz
DroiDMester #506 üzenetére
Hi!
Mindjárt megnézem, köszi!
By.: Johnny
-
válasz
Johnny001 #499 üzenetére
Próbáld meg WinFlsah-CMD-ből
írtam bele 3.db CMD-t: BACKUP, UPDATE, RESTORE próbáld meg a backup-ot ha kitudja olvasni hibátlanul, akkor a felírás is menni fog!! Csak letöltöd kicsomagolod lehetőleg a C.gyökerébe és a BACKUP.CMD-n nyomsz egy enter-t!
akkor sikeres ha ilyesmi ablakot látsz utána
De nézd meg a könyvtárába akkor jó ha 128.k méretű a lementett ORIGINAL.BIN fájl
Ha sikeresen lementette akkor csak másold bele a könyvtárába HD68xx.BIN néven amit felírni akarsz és most az UPDATE.CMD-re nyomj entert! -
madgie
titán
válasz
BraderZoli #502 üzenetére
Meglepő volna, ha nem lenne hozzá a dobozban átalakító, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest