- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
leonel
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #15994 üzenetére
-
cavman
tag
Sziasztok
Segítségkérés: Gigabyte 6850 oc kártya, AMD Athlon II X3 (3x3000), 2X1Gb Kingmax ram. A Battlefield 3 sajnos nekem szaggat, és sokszor lefagy. Már állítgattam a játékban, levettem sokmindent, élsimítások is levéve. 1680X1050 felbontás. Kevés lenne a 2x1gb 800mhzÖtlet?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
leonel #15993 üzenetére
Na látod ez jó kérdés, mert feszt én nem nagyon emeletem (alapfeszen is elég jól bírja), de az tuti, hogy 1.2V-ot gond nélkül kaphat, hogy a fölött meddig mehetsz el azt nem tudom, de volt itt olyan aki rövid távon 1.3V-ot adott neki és az alatt az idő alatt nem volt gond.
Ha a pipálás sem segít akkor ezt kéne megpróbálni.
Nincs mit!
-
leonel
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #15992 üzenetére
Megnézem, bár úgy emlékszem az is megvolt.
Amúgy ha sikerülne - mennyi a még egészséges max fesz?Köszönöm a segítséget!!!
-
leonel
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #15990 üzenetére
Nem enged feszültséget emelni. Nincs csúszka.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
leonel #15988 üzenetére
Persze, MSI Afterburner-el lehet.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
blackconvers #15985 üzenetére
Én nem igazán ajánlanám a giga ezen kártyáját, egyrészt mert valószínüleg egyből fw-t kell majd frissíteni rajta a bugos ventivezérlés miatt, másrészt ezeknél a kártyáknál kött ki legtöbbször az a black screen hiba.
Legyen inkább MSI, Asus stb.
-
válasz
blackconvers #15985 üzenetére
IDLE 42-45C, Furmark 65-70C (házszellőztetés on-off), játék alatt a maximumtól lejjebb adja 5C-al, persze itt is házszellőztetést is nézni kell.
-
blackconvers
csendes tag
Sziasztok!
Új videókártyát akarok venni (ma délután szeretném lerendezni), a gigabyte 6850-es kártyájára gondoltam, néztem róla jópár tesztet és megfelelő lenne. Csekély infót találtam azonban az üzemi hőmérsékletéről, valaki tapasztaltabb tudna írni róla valamit? Ipon-on írta az egyik srác, hogy 101 fokra felmelegedett neki, bár nem volt engedélyezve a manual fan control.
Előre is köszi
-
juhasz406
tag
válasz
///Krisz\\\ #15981 üzenetére
oks köszi a válaszokat.
-
sinya85
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #15981 üzenetére
Igazábol nem pont erre találták ki a V-Sync
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
juhasz406 #15979 üzenetére
Erre való a V-Sync, ha ezt engedélyezed akkor a játék futása nem lehet gyorsabb, mint a képernyő képfrissítése. Magyarul ha 60Hz-es a monitorod akkor maximum 60fps-t kapsz játékok alatt. De olyat nem hiszem, hogy lehet csinálni, hogy megszabni képkockára pontosan, hogy hány fps-t préseljen ki magából a kártya.
-
juhasz406
tag
full hd-be a videókártyám átlag mostani játékokon 35fps-t tud. 720p-be 55fps. De minek csinál annyit? állandóan 100%-on megy a kihasználltság. nem lehet beállítani mondjuk 35fps.re és a videokari meg akkor megy 50%-on és kész.
-
oldi88
csendes tag
Köszi mindenkinek!
Akkor megnyugodtunk! -
polonic
félisten
válasz
oldi88 #15973 üzenetére
Pfuuu.
Be is b@szna, ha ez a káryt a 500 w-ot enne. Még a 6990 sem eszik tuning állásba kapcsolva 500 w-ot.Nem lesz semmi baj a géppel. Teljesen fölösleges aggódni.
A vga 151 w-ot eszik egyébként.
A srácnak meg mondjátok meg, hogy hülye volt és nehogy terjessze ezt az oltári nagy baromságot!
-
oldi88
csendes tag
Sziasztok!
Tesóm egy pár napja vásárolt,illetve rakott magának össze egy gépet, ASUS M5A97 lap,AMD Phenom X2 565 Black Edition,2X2GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz CL9-es memória,GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870-es VGA,1 Terrás vinyó,és egy 550W-os Chieftech tápegység.
Erre egy haverja azt mondta neki,hogy az a kari (a gyártó honlapja szerint)eleve 500W-ot eszik önmagában,ezenfelül ott van még ugye minde proci,memória,merevlemez,DVD író,ventik..stb..nem fogja,bírni,és a többi alkatrészt,pl videokari is kiütheti,ha meghal a táp......Ettől függetlenül eddig gond nélkül üzemel a gép...
Erre a srác azt mondta: Ki tudja meddig....
Szerintetek van félnivalója,vagy fölösleges aggódni??
Előre is köszi a válaszotokat! -
Alister71
nagyúr
válasz
cavman #15966 üzenetére
Nem kell letörölni semmit. Egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni a hibaüzenetet. mint írtam a Visual CC korábban már feltelepült, ezért a Catalyst telepítő nem tudja még1x feltenni. De a többi szegmens telepítése ettől még sikeres.
Misua: 1776 nap alatt még nem tanultál meg szerkeszteni és PH alapelveket olvasni?
-
cavman
tag
Köszönöm! Kipróbálom.
-
cavman
tag
Sziasztok!
Gondom akadt a telepítésnél. Most cseréltem le a régi 9600Gt kártyámat Gigabyte 6850 R685oc -re. Nem akarja rendesen feltelepíteni a drivert.AMD catalyst telepítéskezelő hibaüzenetet dob. Alkalmazás telepítés:telepítőcsomag hiba.
Majd a végén az összegzésnél: Microsoft Visual C++ 2010 redistributable 32bit fül alatt sikertelen- 10.0.30319
Ötlet? -
leonel
aktív tag
Sziasztok.
Giga 6850 Oc-n lehet valahogy feszt emelni?
Köszi előre is!
-
Malibutomi
nagyúr
No megvettem a GTA sorozatot steamen én is a hétvégén, a IV fel is ugrott a gépre. Szépen fut, de döbbenet rosszul optimalizált az engine.
Alapban megy 55-60 fps-el mindig (1280-ban, vsync on), és a kártya alig teker 45-50%-on, és 60 fokos. De az átvezető videókban mikor dumálnak, a kártya 90-95%-on dolgozik, és felment tegnap is 70fokig. Elég vicces. -
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Töki bácsi #15928 üzenetére
Jól sejtettem, neked is van logitech cumód. Arra fagy be, nem tudom, hogy leszedjem-e azt inkább.
-
Turbolada II
őstag
válasz
csucsbicep #15948 üzenetére
Az én Sapphire-om is sípol, de csak Furmark alatt. Csak egyszer futtattam le kíváncsiságból. Terhelés alatt hangos a 6850 Toxic. Az 5850 Xtreme sokkal hűvösebb és halkabb volt.
-
Kissjeno
tag
válasz
csucsbicep #15952 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, inkább ilyen berregő hangja van ami rohadt idegesítő, a szálzajt nem is hallok nem a lapátok keltik a zajt, olyan mintha csapágyas lenne.
-
D.Orion
veterán
válasz
kungzi #15949 üzenetére
Nem. Néha előfordul, hogy válogatott GPU-kat kapnak az extrém tuningos szériák. De a "sima" OC-kban csak annyi a plusz, hogy gyárilag magasabb órajeleken járnak a chip-ek, amiket bármelyik nem OC példány is tud. Esetenként előfordul fesz. emelés is. De ezt is meg lehet csinálni a legolcsóbbal is.
-
Kissjeno
tag
válasz
csucsbicep #15948 üzenetére
Lefogtam a ventit a zaj eltünt. Esetleg ez a zaj lehet garanciális probléma?
-
Kissjeno
tag
Tapasztalt valaki asus 6850 dcu-nál a ventillátorból jövő sípoló hangot?
-
-
kungzi
veterán
amúgy az oc karik mitől oc karik?
-
-
Akos2110
tag
giga hd 6850nek nagybb az elhalásozási aránya v. sapphirenak?
-
Misua
senior tag
válasz
DeckardCain #15925 üzenetére
Ha a menő márka nem számít annyira, akkor mégis beépítünk a gépünkbe a VTX3D-t, mivel 99% powercolor (még a poweroloros bios is rámegy VTX3D-re), külömbség csak árban van
-
smisa
őstag
válasz
Tothgera30 #15929 üzenetére
Pedig amikor megjelelnt a 6850/6870 szinte minden 3. kártya szar volt a Gigának mert más beszállítotól vettek egy chipet valahova (talán Volt szab.) még az Ati/AMd is vizsgálta. mikor kiderült külföldön talán vissza is cserélték ha akartad
-
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
gordonfreemN #15927 üzenetére
Nekem csinálta, de csak a Rage driverrel...
-
-
miresz
veterán
válasz
DeckardCain #15925 üzenetére
Nem építünk be VTX3D-t,akkor inkább Powercolort,ha már mindenképp ez a kérés. A VTX3D Powercolor leányvállalat azt hiszem. Powercolorból viszont nem valami sok jön vissza,mondjuk mostanság nem is sokat építünk be. Régebben jobban mentek,nem rossz kártyák.
-
-
Akos2110
tag
válasz
Tothgera30 #15921 üzenetére
a giga is?
-
-
-
aya
addikt
válasz
Tothgera30 #15909 üzenetére
Szerintem is giga, mert 1050 gpu meg se kottyan neki
-
miresz
veterán
Szerintem az elírás lehet,mert a 2GB-os az ez:
És nem a black edition.(#15916) Tothgera30: Ezért írtam,hogy szerintem.Nálam sok hardver megfordul,és a gyártók közül ebből érkezik vissza a legtöbb garanciába. Szerencséd volt velük eddig. Pl Giga VGA-ból rengeteg jött ill. jön vissza memória hibával.A legtöbbön "énekel" a memória terhelés alatt sípol. Ez Kb 100kártyából 10-en tuti.
-
válasz
miresz #15910 üzenetére
Nálam 900/1150Mh-n volt hajtva, úgy tudom az OC alapból válogatott GPU-val készül. Bár akaratlanul is OC kártyákat szoktam venni, de nem tudom biztosra venni hogy mennyivel jobb a ref. modellnél. Alaplapból 2 Giga lapom volt, semmi gond nem volt velük, sőt anno tápom és VGA-m is sok volt Giga, eddig egy hibás darab sem járt nálam, bezzeg Sapphire-ból már igen.
#15911 polonic:
1: Oké, ezt én is tudom.
2: Így gondoltam én is.
3: Tesztelve van, nem hasra ütés szerűen mondtam. Nekem nagyon bejött, bánom hogy eladtam, a jelenlegi Asus nem sokkal jobb. -
denko
senior tag
XFX 6870 kátya tulajok:
A 2 ventis (dual fan) változatbol több fajta is létezik?
mert mindegyiknek más a refszáma ahogy elnézem.
az a kérdésem hogy Black Edition ami itt:
[link]szerepel. Az melyik ? "ZD" ?
Mert 3 fajta XFX 6870 - létezik. + 2 gbs változatok
Üdv -
denko
senior tag
XFX 6870 kátya tulajok:
A 2 ventis (dual fan) változatbol több fajta is létezik?
mert mindegyiknek más a refszáma ahogy elnézem.
az a kérdésem hogy Black Edition ami itt:
[link]szerepel. Az melyik ? és hol lehet ilyen karit kapni.
Üdv
-
polonic
félisten
válasz
Az OC jelen esetben semmit nem jelent. Ezekre az órajelekre kézzel is fel lehet húzni.
A második indok az rendben van.
A harmadik meg az ő szempontjából mégis mit számít?
-
miresz
veterán
válasz
Mitől OC ? Attól a 30Mhz-tól amivel meg van emelve a gpu? Vicc kategória Bármelyik 6850-es megy annyit. Ez az OC csak egy üzleti fogás. Szerintem a Gigabyte az egyik legrosszabb gyártó minden téren, mind alaplapban mint VGA-k terén. Persze hozzá teszem ez az én véleményem,és mindenki azt vesz amit akar.
-
-
Akos2110
tag
Sziasztok!
Tervezem HD 6850 vételét, viszont lenne egykét kérdésem. Ezt a két típust néztem
GIGABYTE GV-R685OC-1GD
SAPPHIRE 11180-00-20R HD6850Nem tudom melyiket válasszam, (árba 1k a különbség). A házba/alaplapba befér? (alaplapom: Gigabyte GA-MA770T-UD3, ház: Cooler Master Elite 331, a jelenlegi vgam egy sapphire hd4850)
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #15905 üzenetére
Szerintem semmi jelentősége, az enyémen is le van törve. (nem én törtem ugyan le, már így vettem használtan)
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #15903 üzenetére
Na kiszedtem aztán vissza és tényleg.
Köszönöm mindenkinek!Viszont amikor kiszedtem elfelejtettem a PCI-E sínen lévő kis rögzítő pöcköt eltolni így mikor húztam ki a karit sikeresen ketté törtem a rögzítő fület, mondjuk nem fontos, mert így is a helyén marad a kártya, hála a 2 csavarnak ami a házhoz rögzíti. De most kereshetek valakit akinek ugyanilyen a lapja és megtudja nekem mondani, hogy hogy van a helyén a pöcök, mert én nem jegyeztem meg.
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #15902 üzenetére
Hidd el, hogy semmi mást nem kell tenned, mint kivenni a karit és visszarakni. 3 perc alatt megvan, és megnyugszol, hogy megint 16X-osan fog menni.
-
///Krisz\\\
senior tag
Csak ezzel a 2 programmal néztem (másról nem tudom, hogy kiírná), de ugyanazt mutatják.
-
aya
addikt
válasz
///Krisz\\\ #15900 üzenetére
Biztosan 8x a pci?
Szerintem nézd meg több progival is, lehet hogy csak az az egy ir ki hülyeséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest