- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Canon EOS DSLR topic
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoxaM
aktív tag
Gyanítom, hogy egy egyszerű algoritmusnál nem sokkal fog többet dobni az fps szám (talán a minimum?).De egy Crysis 2 vagy battlefield 3nál már elég durván kidomborodhat a dolog..(főleg multiplayer résznél)..meg úgy az összes jövőbeni játéknál, ahol lassan már szétdobálják több magra a processeket..bár nem sok ilyen van, ami nagyon jól kihasználja, de akad akad már pár. (bár, ahogy nézem nekem már cs:source alatt is szinte dupla annyi az fps-em, 20 embernél :S)
Más : Valaki nem tud esetleg olyan progit ami kezeli az órajeleket a 6850-en?Mármint...hogy ha 3D-ben hajtom (magyarul játszok
) Akkor felveszi a tuning órajeleket..hameg kilépek a game-ből vissza állítja a ventit meg az órajeleket is...Egyébként nálam a memória idle módban nem vesz vissza
csak a gpu 300-ra...
-
White
tag
válasz
petyus_ #15773 üzenetére
Ez a középen lévő 1 ventis hűtésű példány? Mert az nem hőcsöves. Én is azt hittem (bár én a 6950-es verziót vettem belőle) és jól pofára estem, hogy milyen gagyi a hűtés.
Hála a gyártónak meg sem indult a gépemben a kártya, úgyhogy egyből cseréltettem egy sapphire 6870-re. A 2 ventis az már hőcsöves.
Az XFX-ekbe tényleg nincs semmi tartozék.
Mondjuk az egész egy Gigás 5870OC-val kezdődött, ami megadta magát 1 hónap után. Ezt cserélték a 6950-re, majd ebből lett a 6870. Teljesen halk a hűtése még teljes terhelés alatt sem megy 2000 fordulat fölé, csak van egy alap pattogó hangja, ami kicsit zavaró.
-
Roxbury
őstag
válasz
sinya85 #15702 üzenetére
Én régebben csináltam egy tesztet a GTA 4 alatt. [link]
Valóban egy kivétel az, mert az zabálja a magokat. Az alá kizárt, hogy elég lenne a 2 mag, mint láthatod is a tesztből.
Az akkori konfigom: egy X4-es Athlon úgy emlékszem 3000MHz-n, meg egy 5750-es, az is húzva.
Nálam megérezte a BFBC2 is a 4 magot, elég rendesen.
-
miresz
veterán
válasz
alibaba78 #15786 üzenetére
Jövő héten remélem már a 6870 CF-et tesztelem.
Ne kezdjük el már itt is azt ami a Bulldozer topicban van,mert már hányok tőle. A sok IFT-s (Intel Fanatic Troll's) Ott ül és azt várja,hogy valaki hozzászóljon és már kötnek is bele. Gusztustalan! Kinek a pap kinek a papné,azt kész!
(#15789) ///Krisz\\\: Dehogy hagyom csak már beleuntam. Szemellenző van rajtuk.
Méghozzá kék!
-
törölt tag
Pár nap és megjön a Sapphire 6870-em. Addig csak olvasgatlak titeket és irígykedek
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #15784 üzenetére
Jogos.
Kineztem volna az amd-bol, hogy cpu+vga oc-vel egyutt sem nagyon ugrik a pontszam.
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #15781 üzenetére
Nem hiszem.
Raadasul a masodik kartyanal lehet nemi gubanc, mert nem 2.0 x8-at ir, csak x8-at.
Szerintem a graphics score-nak nem kellene ilyen alacsonynak lennie. A pisix meg ertheto, ugye "smarter choice"?
mod.: (#15782) miresz: Valami jatektesztet is probalhatnal esetleg. Nincs benched? Mondjuk avp, vagy warhead?
-
miresz
veterán
válasz
alibaba78 #15780 üzenetére
Cpu limit az sajna van benn,de mikor a 6850-et is beállítottam a 6870 órajeleire (915/1050,cpu 3600Mhz) akkor 6940pontot kapott a rendszer,aztán Cpu 4000mhz Gpu-k 915/1050 akkor 7120pont. A gpu-t nem húztam tovább mármint a 6850-est mert ugye a 6870 alapon ment csak mellé állítottam a 6850-est,mert nem akartam a 6850-esen feszt emelni,mert nem az enyém.Csak a kíváncsiság hajtott,hogy hogy viselkedik a két kártya együtt.Készülök én is CF-et építeni,hamarosan megjön a másik 6870-es a másik mellé!
-
misterX
csendes tag
válasz
wittman #1479 üzenetére
Szia!
Megoldódott már időközben valami?
Most vettem egy Gigabyte 6850 Oc-t és nem tudok vele játszani pár perc után pixeles lesz a kép kimaradnak textúrák és időnként le is fagy pár másodpercre.Nem tudom mi a hiba mindent próbáltam már!
Ha tudtok valami megoldást időközben írjátok meg légyszíves!
Gépem: Gigabyte M68MT-D3P alaplap, amd phenom 2 955, 4 giga kingston hyperx, gigabyte 6850oc win7 ultimate 64 bit.
Köszönöm előre is!
-
petyus_
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15755 üzenetére
Végül XFX 6870 lett belőle, ezen nem a referencia-hűtés van, hanem egy hőcsöves darab, 8 vagy 9,2cm-es ventivel, úgyhogy gondolom halkabb lesz, mint a gyári, de kipróbálni csak hétvégén tudom majd. Ja, és ehhez nem járt 6pin-re alakító kábel
, úgyhogy majd holnap beszerzek egy olyat.
-
zsole84
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15759 üzenetére
Ilyen alapon, ha nem nyúlsz hozzá a kártyához és "szemét" a szervíz ugyanúgy mondhatják, hogy többen nem hallották "kattani" a csavart. Ha nem látható rajta sérülés/beavatkozás, akkor nehogy már bukjam a garit...
-
Hikvision
senior tag
Üdv Mesterek. GTX560 at cseréltettem garanciában egy 6870-re, ugyanazokkal a beállításokkal, érezhetően lassabb a crysis 2. Pedig elvileg az 560Ti-vel van majdnem azonos teljesítményen a 6870. Természetesen Reinstall és hasonlók megvoltak. A Vantage pedig kevesebb pontot ad a CPU-nak mint Nvidiával, lehet, h a Phisyx miatt? Más játék kb úgy ment mint az 560al.
-
Frenky89
addikt
Hi!
Azt szeretném kérdezni, hogy a nem tégla hűtős alap Sapphire 6870 mennyire hangos, ill. milyen hosszú, valamint azt, hogy a 6870 vonalon is a TwinFrozer/Cyclone/Windforce a nyerő választás?
-
pinnacle
nagyúr
Ez a Vantage eredmény DVI-on. Az elsőnél Robust Graphics Booster Turbo volt, a másodiknál auto.
A DisplayPort hiba mi lehet? A Bios betöltésénél 4-5 függőleges kékes-pirosas vonal villan fel és akkor is amikor a teszt fekete képernyőkkel vált. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #15761 üzenetére
Én is levettem a hawk hűtőjét, de egyrészt nekem ferdén volt fent gyárilag, és most jó, másrészt usa-ba nem hiszem, hogy visszaküldeném garizni...
-
lsc
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #15761 üzenetére
mert ugye azon is látszik ha durván tekerték ki és darálva van.
Az előbb írtam a megoldást, ennyi. A gyárban is felrakják valahogy, még sincs megdarálva, ha nem konyhakéssel csinálod többször is le ill vissza lehet rakni.
Mod 15763 : Az milyen ?
Ez is mehetett volna szerkesztve. -
HartgeH3-2.8
addikt
Bocsi, lejártam nem tudtam szerkeszteni
Igen ezt én is hallottam megfelelő csavarhúzó megfelelő erővel meghúzva meg nem árt vigyázni a csavar fejére is mert ugye azon is látszik ha durván tekerték ki és darálva van.
De pont ezek miatt még csak kísérletet sem teszek ilyenekre..Egyébként tisztelet azoknak akik komplett hűtéseket cserélnek a VGA-n
Valahol meg is értem őket.. -
lsc
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #15759 üzenetére
Egyszerű dolog, megfelelő csavarhúzót kell használni ahogy a gyárban, akkor senki sem veszi észre hogy hozzá volt nyúlva.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
zsole84 #15758 üzenetére
Szervíz : Mi többen vagyunk és többen láttuk "nem hallottuk a csavar roppanását" te meg egyedül vagy egy sima user egy sima garlevéllel a kezedbe amibe ott kötünk bele ahol épp akarunk
Viccet félre egy ismerősöm ezen bukott meg laptop szervízzel kapcsolatban.Levette a hátlapot kifújkálta stb stb, valamit gariztatni kellett és belekötöttek.Igen nonszensz de létező és megtörtént eset.
Szerk
elenyúlsz egy gyárilag összerakott, lezárt termékbe.Ami már nem tartozik a rendeltetés szerű használathoz, ezt ott fogják neked bizonyítani ahol csak van pofájuk..
Ha rendes a bolt akkor azt mondja oké visszavesszük -
zsole84
senior tag
válasz
Azt mivel bizonyítaná a szervíz, hogy nem "roppant" a csavar?? Azért ne essünk túlzásokba!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Azért ha nekem azzal akarná visszaadni a szervíz, hogy garvesztes mert nem roppant a csavar, akkor eléggé a képébe röhögék...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
petyus_ #15753 üzenetére
Én a Toxicról tudok nyilatkozni de ha jól emlékszem itt egy fórumtárs azt írta , hogy "kb" a hűtő mindegyik egy kutya, sőt elvileg én a 6870es ref hűtőjét kaptam ha minden igaz..de cáfoljatok meg mert nem biztos ez.
Alapon "picit" magasabb az átlagnál nyáron 40-45, terhelve viszont az istennek nem menne 70 fölé még extrém tuning esetében sem és több órás nyúzás alatt sem.Átlagba egyébként jóval alatta is marad 60-65.Ventinek lesz hangja arra számolj.Én egy "custom" megoldást alkalmaztam tehát én állítottam be milyen hőfokon mennyit forogjon a venti.Játék alatt annyira nem zavaró, de van akit ez kellemetlenül érint.Idle ben nincs hangja ahogy szerintem egyiknek sem.
Hűtőcserét meg én nem szorgalmaznám , igen vissza lehet tenni a gyárit és le tudod gariztatni ha bármi lenne..csak a szervízesek se hülyék és simán "beleköthetnek" aztán nesze neked gari, user fail miatt.
Szerk: ilyeneket néznek pl hogy roppan a csavar amikor kicsavarják vagy sem..(vicces de ez így van!!) Én mondjuk soha semmi körülmények között nem nyúlok bele új és még garis dologba.Pont ezek miatt.
-
petyus_
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15752 üzenetére
Sapphire-t fogok venni én is.
Hűtésről tapasztalatok?
-
petyus_
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15748 üzenetére
Közben kiderült, hogy hülye vagyok, a 8pines az nem PCI-E, hanem alaplapi
Már majdnem megrendeltem az átalakítót, köszi, hogy szóltál
.
-
sinya85
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15742 üzenetére
az én cpumon is24/7es tuning van
gpu tuning tesztet meg majd holnap, mert mennem kell dolgozni -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Most fogok venni egy 6870et. Ezen a VGA-n ugye 2 6tűs PCI-E tápcsatlakozó van. A tápomon (Corsair CX430) viszont egy 6+2, illetve egy 8tűs. Az lenne a kérdésem, hogy másnak rá lehet dugni a 8tűset is, vagy kell venni valami átalakítót? Illetve a referenciahűtőn mennyire hangos? Érdemes lecserélni?
-
smisa
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #15742 üzenetére
az igen 970-n megy a GPU-d
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
sinya85 #15738 üzenetére
Persze én tökéletesen egyet értek az álláspontoddal amit tesztek alá is támasztottak
Viszont ezek szintetikus tesztek amit ugye sokan "vitatnak" és egész más besorolásba tesznek a valós gameplay*-el szemben.de.. (ebben nem tartoznak bele a Quad igényű játékok és a "multiplayer!!" ami mint tudjuk plussz erőforrásokat igényelnek mind a CPU mint a VGA tekintetében.)
Azért csinálj egy OC változatot is a kedvemért.
[link] Kis mocsadék pont ilyenkor marad el 16000 alatt amikor prezentálni kéne..
Szerk: Azt pedig ne felejtsük az én Quadomon "csak" egy 24/7 es tuning van.
Hűtő/Memória miatt sajnos nem tudom prezentálni a 4Ghz "körüli" órajelet. -
smisa
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #15737 üzenetére
Ha jól nézem csak a CPU miatt kaptál több pontott én pont ezt irtam hogy maga a VGA ua hoz ki illetve gonodolom neked se 2400 Mhz megy a Quad tehát akkor vissza térve ugyan azt hozza ki a GPU-ból
Közben Sinya gyorsabb volt
-
kungzi
veterán
a giga oc 6850 milyen? mert voltak vele gondok az elején
-
sinya85
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15737 üzenetére
És ugyebár ha jól emlékszem ugy indult az egész hogy a 6850hez elég vagy sem a két mag.
ha nem lenne elég a tesztekben is kevesebb pontot kapnék. az hogy a játék támogatja a 4 magot más kérdés evidens hogy 4maggal könnyebben gurulnak, de nem hoz + fps-t "nem cpu limites a vga" tehát akinek kevés pénze van feles 4 magra költeni még megy minden. pl nálam 60 fps full hd-ben mindenben megvan. aztán ha már nem lehet játszani akkor sem 775-be kell fektetni mert a multé. Én ezeket a dolgokat igy látom.Neked huzva hozott olyan értékeket mint nekem alapon
-
sinya85
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15733 üzenetére
igen default
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szerintem tolok én is egy új tesztet mert nemrég húztam újra a rendszerem meg a 11.9 es catalystal még nem néztem..
VGA az default volt? Úgy értettem
-
kungzi
veterán
sziasztok
6850 és 6870 között mekkora a különbség fullhd-ba? a 6850-et kicsit húznám. egy phenom ii x6 lenne mellette
-
sinya85
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15729 üzenetére
ja nem állítottam el semmit performanszban nyomtam egy tesztet
-
sinya85
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15727 üzenetére
az tuti hogy 4 mag jobb, de nem arrol ment a konzultáció, hogy a 6850hez elég a két mag?
na meg a mostani játékokhoz. és a 775be nem érdemes beruházni de ha kevés a gempa nem is kell még uj platformot venni, majd ha 40fps alá megy full hd-ben lehet gondolkodni valami uj technikában. -
HartgeH3-2.8
addikt
Vantage-ból elvileg utolsó: Latest version: 1.1.0
smisa Szvsz ezzel nem értek egyet, az órajel rendben van ott már elég bitang az a proci én is láttam olyat működés közben, de ebben az esetben "a kevesebb több" elved nem igazi.Egy 4magos-t soha nem adnék egy 2 magosért, akár hova van húzva.Magonként egy laza 3Ghz 3,5Ghz es értéken bőven jól érzi magát egy Quad és mellette a VGA is.
Ahova meg fizikailag 4 mag "szükséges" mert bizony van már olyan játék ott meg hiányzik majd a másik kettő, hiába húztad agyig.A kettő sose lesz négy akármit csinálsz vele.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi az FPS/hőmérséklet mutató tippet! Akartam írni, hogy olyan legyen, mint a RivaTuner, látom ez pont az.
Vantagenél megint kaptam egy hibaüzenetet. A felbontás maradjon 1280x1024? -
smisa
őstag
Nem akakrok nagyon vitatkozni veletek de azért az órajel nagyon is számít, nekem egy Q6600-m volt a 6850 melett 2,4 Ghz helyett ment 3Ghz-n tudom volt még benne több is de már így is egy kis kazán volt a maga 100-120W fogyasztásával ezt becseréltem egy E8500 ra ami most megy 3,8 Ghz-n. A benchmark programok eredménye szinte ugyan az de a játékokban az eredmény amit vissza add az E8500 nyer, lehet hogy pszihés a dolog én azért úgy érzem jobban jártam és ami azért nem mindegy hogy a két proci egy ár lehet, hogy a Q9xxx gyorsabb és jobban kitekeri a procit de a E8500-nél másfélszer (20k vs 30k) többe kerül és egy S775nél ez már nem éri meg. Az hogy a E8500 nak mi lesz a vége (remélem 4,5Ghz) arról meg ne is beszéljünk.
-
sinya85
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #15722 üzenetére
Milyen verzió? vagy az mind1?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
pinnacle #15718 üzenetére
Vantage-ban egy P (Perfomance) eredményt csinálhatnál, mert átlagban azzal mérünk.
Nem kell semmit állítani csak fent perfomance és összes pipa legyen benne.
Szerk: Jó hogy jöttél mert itt pont a 2mag kontra 4mag amiről volt vita a fórumtársaknál ezért én is megnézném érdekesség gyanánt mit hoz neked a kártya vantage-ban az én 4magos Quadomhoz képest.
-
atesz0071pro
tag
Nos most lettem boldog tulajdonosa egy Sapphire 6870-nek.
Jöhet a tesztelés.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #15719 üzenetére
Vagy ha kezeli a kártyát, akkor az MSI afterburner, az mutat fps-t, hőfokot, feszt, ventit, meg mindent.
-
pinnacle
nagyúr
Végre megvan a Sapphire HD6850 kártyám. Még egyszer köszönöm a videókártyás topicbeli segítséget. Kicsit teszteltem. Ez a szőrös fánk, hogy megváltozott.
Utána a GPU Core, Memory össze-vissza ugrált, majd kisimult. 3DMARK, Vantage. Nem tudom, hogy ezek az értékek mennyire jók, én örültem, hogy nem fagyott le, illetve egyszer a Vantage dobott egy hibaüzenetet, a DisplayPort frissítési frekvenciájára panaszkodott, de másodszorra már simán lefutott. Milyen programmal tudnám játék közben az FPS-t illetve a hőmérsékletet nézni?
-
miresz
veterán
A 4 mag szerintem azért dob a játékélményen! De hát kinek mire fussa azt veszi. Sokáig toltam én is 2 maggal,de azért látható a változás a mostani procimmal.
-
sinya85
senior tag
válasz
Alister71 #15707 üzenetére
Nem hirdetek semmit oda írtam, hogy szerintem
a teszteket amiket csináltam, abból ez jött le+ pár fps. Persze mindenki azt vesz amit akar meg amire pénze van.
és megjegyezném ha megvan a 60fps-em mindenhol akkor hova jobbat?
mellesleg 60 felé nem is tud menni a VSync miatt "legalább is nálam mert 60Hzes a monitorom" -
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok!
Melyik gpu-z-vel tudnám megnézni a valós feszt?
Az 5,5-el folyamatos 1,2v-ot ír. -
Torry
addikt
Egyébként aki tuningolni akar, most találtam meg az ultimate megoldást.
OCCT
Olyan mint a furmark, viszont tud Error-t nézni, szóval mielőtt lefagy a gép, tudsz neki +feszt adni, vagy vissza venni kicsit az órajelből. -
atesz0071pro
tag
Holnap érkezik a 6870-em.
Egy 5770-t váltok le vele. Remélem jó lesz, bár a mostanival sincs semmi gondom.
-
Turbolada II
őstag
Én is tökéletesen elvagyok egy i3-2100-assal, ami egy HD6850-essel működik együtt. Szerintem az i5 semmiképpen nem ér meg 20K felárat, főleg olyan felbontásban amin én játszok.
-
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #15703 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
dangerzone #15700 üzenetére
Én ezzel értek egyet, amit most írtál. Nem rossz proci, főleg a korához képest.
Erről nem kell meggyőzni, mert ezt tudomSztem ez volt erős: Az a proci még egy radeon 7990-hez is elég lesz..
-
sinya85
senior tag
válasz
Alister71 #15693 üzenetére
2maggal multizok full hd-ben
f1 2011 az fix 60 fps
Call of Duty Modern Warfare 2 - Multiplayer fix 60
Batlefield 3 45-55 fps
mindez egy e 8500al
a 4 mag számit 1-3 + fps-t az i5 meg +5 fps-t
csináltam amdvel tesztet 2 és 4 maggal. a kétmagos tesztet hirtelen nem találom de 2-3 fpsel volt kevesebb.
Szoval szerintem az hogy nem elég a kétmag a játékokhoz meg a 6850hez parasztvakítás.Teljesen 1etértek HartgeH3-2.8 Kollegával :[link]
-
Winne
nagyúr
válasz
dangerzone #15700 üzenetére
Nem kell itt senkit meggyőzni semmiről, a tények magukért beszélnek, akit érdekel a téma, az úgyis komolyan utánaolvas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CNC topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elden Ring
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elektromos autók - motorok
- Jövedelem
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest