- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
csucsbicep #23273 üzenetére
Én is pont 500-as CTG-t néztem ki, olcsó, halk, viszont azt írja a nagyker, hogy nem megy kvázi szinuszos ups-el, de egyelőre még várok, van egy tartalék 400-as Seasonic-em, de lusta vagyok átszerelni (elvileg ugyanaz a kettő szóval nem sok értelme lenne) és megnézni azzal milyen.
-
diegho
nagyúr
válasz
csucsbicep #23238 üzenetére
Játék alatt csak kicsit hangosodik, pont hallhatóvá vállik, furmark+stress teszt közben viszont már eléggé felpörög, egyelőre hagyom így, de legalább azt tudom, hogy nem a VGA a hangos.
-
diegho
nagyúr
válasz
csucsbicep #23228 üzenetére
Én pont most tesztelgettem a gépet, mert játék alatt néha hangos és a VGA-ra gyanakodtam (XFX dual ventis, amiről mindenki állította, hogy hangos, eddig nem volt, gondoltam hátha igazuk van) beállítottam 30%-ra a ventit, nincs hangja, na mondom valami nem jó, hiszen játék alatt 25-28% között van. Lefixáltam a cpu és a vga ventit is, indítottam egy aida stress test-et és egy furmarkot és láss csodát a kis corsair CX400 emeli a fordulatát elég komolyan, de még csak nem is langyos a levegő amit kifúj, hanem a szobával azonos hőmérsékletű. Lehet tápot kell vennem, ha újra csendet akarok
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19329 üzenetére
Lehet nekem írni nyugodtan. Az előbbivel az volt a bajom, hogy a tesztet sem olvastad el, amivel érveltél. Sehol nem írtam, hogy a Sapphire nem jobb, mint az XFX, sőt elismertem, hogy szerintem a Sapphire, MSI, Asus talán a 3 legjobb, de az XFX sem szar ettől, szerintem a Gigabyte előtt van (manapság minden téren szinte minden gyártó előttük van, pedig 5 éve még...).
Gaboman és hogyan is lenne mérvadó egy 2 teljesen különböző helyen, különböző körülmények között készített teszt? Tuningolt tesztet pedig sosem fogok készíteni, ha több teljesítmény kell szimplán veszek erősebbet. Az viszont tényleg hülyeség, hogy olyan dolgon vagy felháborodva, amiben egyetértünk. Nem is értem!
-
diegho
nagyúr
Igen jobban fűt, de itt látható, hogy melyik hűtés mire képes a 6850-en, természetesen amelyik halk és jól hűt, az a 6870-en is hasonlóan fog teljesíteni, nem is tudom pontosan mennyi a különbség, talán 20W. Engem egyetlen dolog tántorított el a Sapphire-tól, az pedig a hőkamerás kép, az a közel 100fok eléggé kiábrándító.
-
diegho
nagyúr
Így van. Nem szerepel a tesztben az a Sapphire amiről szó van, egyetlen teszt van, amiben szerepel a Sapphire amiről szó van, a Gigabyte és az Asus is, valamint az XFX is, de az csak 6850-es teszt. [link] Mivel ugyanaz a hűtés van a 6850 és 6870 kártyákon, ezért ez a teszt mérvadó lehet a hang és melegedés összevetésére és itt már tényleg be lehet fejezni az egészet. Én ez alapján választottam az XFX-et, mert itt hőkamerával is megnézték, hogy mi mennyire melegszik, azonosak a körülmények, azonos időben készültek, nincsenek hónapok a 2 teszt között. Én ezt tartom egyedül hitelesnek és itt az XFX nem szerepel rosszul, egy átlagos teljesítményt hoz. Mivel itthon a 6850 és a 6870 között, amikor én venni akartam volt 3000ft különbség, utóbbi lett a választásom. Eredetileg Asus-t akartam, de mivel kb fél centin múlott, hogy befér a házamba, elvetettem az ötletet, mert az is lehet, hogy befér, az is, hogy nem.
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19319 üzenetére
Tudom, hogy a load húzva értékeit akarod bizonyítani, de továbbra is nem igaz amit állítasz. 3fok eltérés van ugyebár azonos hőmérsékleti körülmények között, no de milyen órajelen? Segítsek?
XFX: 1005/1245
Sapphire: 974/1170A kérdés még mindig adott: hol van a hitelesség, ha egy olyan teszttel akarsz valamit bizonyítani, amit el sem olvastál, csak megnéztél pár grafikont?
Nem kell rá válaszolni, most már tényleg felesleges a magyarázkodás
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19317 üzenetére
Nem hinném, hogy kettőnk közül én trollkodnám tele ezt a fórumot, hiszen még a saját magad által linkelt teszttel is az állításaidat cáfolod meg. Továbbra is nyitott a kérdés: hol is a hitelesség a szavaidban?
ps.: a lenéző kis megjegyzéseidet pedig olyannak tartogasd, akinél betalálnak
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19315 üzenetére
Pár hónapja még a Sapphire volt az isten nálad, mégis Asusod van, pár hónapja még itt bizonygattad, hogy majd a Bulldozer mennyire agyonveri az összes SB procit és hú hogy mennyivel jobb lesz, a sok hülye inteles majd cserélgetni fog stb, aztán mi lett belőle? Egy drága, sokat fogyasztó kacat, ahogy előre meg lett mondva. Szóval hol is a hitelesség?
ps.: tudom, mindenre van magyarázat, de kit érdekel a magyarázkodás? Ettől függetlenül természetesen jó a Sapphire, Asus, MSI, ezt senki nem vonja kétségbe, de az XFX sem szar, ez van.
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19311 üzenetére
Majd kiderül, nálam 4 hónapja megy, volt egyszer egy ilyen érdekes hangja, de megoldódott, talán a venti kábele ért hozzá a venti egyik lapátjához, nem tudom, szétszedés és összerakás után eltűnt. Ha netán szarakodna, akkor megy vissza az XFX-nek, mivel a supportot értesítettem a hangról (3 hónapja lehetett), ő tanácsukra szedtem szét, ha utána is lett volna a hang, cserélték volna. Nincs vele semmi bajom eddig, amíg kijönnek az új szériákból a hasonló teljesítményt adó, de kevesebbet fogyasztó kártyák, addig tartom meg, utána meg csere.
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19306 üzenetére
idézet a linkelt xfx tesztből.
With the large dual fan cooling system included with this card, I would expect that the cooling capacities far exceed that of the stock cooler in both temperatures and noise pollution. In this case, those expectations are both met as the XFX HD 6870 Black Edition card gives eight degrees cooler temperatures under load at stock which is impressive given the fact that I couldn’t even hear the fans when I put my ear right next to the card. Even at 100%, the card's noise level is nothing next to the behemoth stock fans that adorn most graphics cards these days and the temperatures are still very competitive.
Még annyit, hogy létezhetnek hibás vezérlésű darabok, amikor boltos voltam én is kaptam a nagykerben olyan kártyát, amin egyszerűen nem ment a ventiszabályzás (Galaxy 8800GT), természetesen azonnal cseréltük. Nálam a kártya jelenleg a 20-22 fokos szobában 30fok idle, minden ventim a házban minimumra szabályozva. Load nem szoktam nézni a hőfokokat, de úgy emlékszem 70-80 között volt szőrös fánk alatt, de akkor már hallottam némi hangot felőle. Viszonyításképpen a Sapphire 5770-hez, ami már 50%-on ordított ég és föld a különbség. Ennek olyan 60% körül jön meg a hangja és 100%-os ventik mellett is halkabb, mint a Sapphire volt egy sima szőrös fánk alatt 66% ventivel. Senkit nem akarok rábeszélni az XFX-re, de nekem olcsóbb volt, mint a Sapphire, +1 év garancia, kaptam Dirt3-at és rövidebb, mint az Asus, ami néhány házba nem fér el, nálam éppen elfért volna, de nem kockáztattam.
-
diegho
nagyúr
válasz
Zollkid100 #18597 üzenetére
A gyár kb 1 hónap átfutással cserél, jó esetben.
-
diegho
nagyúr
Mennyiért mennek most a 6870-ek? (konkrétan a 2 ventis kb 33 hó bolti garanciás XFX-emről van szó, lehet cserélek, de előtte még tesztelgetnem kell sok mindent)
-
diegho
nagyúr
válasz
Roxbury #15400 üzenetére
A V2 kártya fogyasztásáról semmi adat nincs, áttervezett tápellátás, ráadásul húzod, nem is kicsit és ilyenkor a 6850 többet kér, mint egy alap 6870, ami 150w-os, lehet csak a kártya kér 180w-ot, procid ugye 95w és ehhez jön a lap, vinyó, ram legyen mondjuk 30w-al. Nem olyan biztos, hogy elég az a táp.
-
diegho
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #15295 üzenetére
Nekem már 2 éve kevés volt a Q széria...
-
diegho
nagyúr
Nálam 11.8 felment 5770re, semmi gond, utána jött egy IGP, aztán 8600GT-hez az nv driver, aztán 11.8 6870-hez és most sincs semmi gondom vele.
-
diegho
nagyúr
Volt olyan, amit én sem vettem át, pl a csokis és a behányt gépet. Többet lefényképeztem és tettem fel a netre. Volt nagyon sok hülye vásárlóm és szervizes kuncsaftom is, már nem emlékszem mindre, hiába 3 éve nem foglalkozok ezzel (kivéve pár olyannal, akik a régi melóhelyemre bemenve elkérték a számomat a volt főnöktől és ott előtte hívtak fel, hogy te figyelj már kéne ez meg az, menjünk már át a másik boltba és ajánlj nekem valamit
- 2 ilyen ember volt)
-
diegho
nagyúr
válasz
kely1988 #14914 üzenetére
Láttam én már sok okos dolgot, szóval inkább az alapvető dolgokat kérdezem meg először.
Csak pár példa:
- gép úgy néz ki, mintha belehánytak volna, de nem jó csináljam meg. Alaplapon valami érdekes trutyi. Ez mi? Ja tegnap buli volt lehet valaki belehányt...
- IDE kábelen 2 eszköz csati van, emberünknek 3 kellett rá, fogott egy ide kábelt levette a csatit a végéről, random ráerőszakolta a másik kábelre valahová, még oda is ragasztotta és rákötötte a vinyót, majd jött a géppel, hogy nem működik
- nem jó a vga, nem ad képet, nézem valami barna izé van a kártya felső oldalán, ez mi? Lehet hogy csoki, mert ettem a gép előtt és leesett, nem találtam hová, de akkor ez lesz az... -
diegho
nagyúr
válasz
Malibutomi #14872 üzenetére
És ez még csak egy alkatrész. Tavaly év elején néztem az amerikai dell gépek árait. Az a gép amit itthon kihoztam oprendszer nélkül 130k-ból, az a dell-nél 3 év garival oprendszerrel volt 70k akciósan kint.
-
diegho
nagyúr
.
-
diegho
nagyúr
a 70-es amúgy többet megy tuningban, mármint magasabb órajelek érhetők el velük, vagy nem? Nem mintha húzni akarnám.
-
diegho
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #14846 üzenetére
Én semmi rosszat nem írtam róla, sőt azt mondom, hogy húzva egál a 2 kártya, de erősen nő a fogyasztása a 6850-nek húzva, ez is közrejátszott abban, hogy 6870-et vettem.
-
diegho
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #14844 üzenetére
Ha zavar minek olvasod el és minek válaszolsz rá? Amúgy nem értem miért zavarnak a tények...
Elolvastam a kis okosságod. Ha teljesítményt akarsz, akkor miért nem 6870-et veszel és azt húzod? Ez eléggé érdekes kijelentés volt, teljesítményt akarok és ezért veszek 6850-et... a hangról nem tudom ki szólt egy szót is, már hallucinálsz vagy mi van?
-
diegho
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #14839 üzenetére
Ez kb oké is, de néztétek a fogyasztásokat? Több tesztet néztem külföldi oldalakon, ahol a húzott kártya fogyasztását is nézték és az 1000-es órajel környékén járó 6850-ek már a 6870 felett kértek, esetenként akár jóval felette is.
-
diegho
nagyúr
Zaklattam a topicot 2-3 hétig? Valakivel erősen összekeversz... rendeltem egy sapphire kártyát, ami a mai napig nem érkezett meg az üzletbe ahol rendeltem ezért lett XFX, nem emlékszem rá, hogy 2-3 hétig kérdezgettem volna, hogy milyen kártyát vegyek, pláne nem tőled, hiszen neked csak a sapphire létezik, ami érdekes módon mások szerint nem is olyan halk...
Ha kicsit vágnád az informatikát, mint szakmát, akkor rájönnél, hogy az a "proci" téma valójában a Quick Sync-ről szólt (csupán 3-4szer említettem meg), ami ugye a vga-hoz kapcsolódik, de tudom ez neked már magas.
Szóval továbbra is, bocs, de nem süllyedek le -
-
diegho
nagyúr
-
diegho
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #14748 üzenetére
Fura, hogy elromlik egy 90 ezer forintos kártya? Hmm, a 90 milliós Bentley is elromlik, ez benne van, nem értem miért vagy ennyire felháborodva, pláne nem az Asus-ra, akinek kb semmi köze a kártyához, csak ráteszi a matricáját, esetleg hűtőjét, hacsak nem áttervezett kártyáról van szó, de szerintem ezek mind referenciák.
A hibás sapphire kérdésre pedig annyit, hogy egy cég rendelt volt melóhelyemtől 16 komplett gépet, 16 sapphire kártya került a rendelésbe, ebből 13 a kibontás után képet sem adott!
-
diegho
nagyúr
válasz
gordonfreemN #14702 üzenetére
Ne a teszteket nézd, hanem magad teszteld. Sok teszt alapján egy E8500@3600 keresztbe lenyeli az X4 640-et, barátom mégis erre cserélt és láss csodát gyorsultak a játékok (főleg multiplayert játszik, ott meg a proci számít). 3 mag már szerintem dobna valamennyit, főleg ha meghúzod 3,8-ra.
-
diegho
nagyúr
válasz
gordonfreemN #14692 üzenetére
Nem tudod unlockolni a 3. vagy 4. magot a procidon? Mondjuk egy sima Athlon X4 is előrelépés lenne néhány játékban.
-
diegho
nagyúr
Cyclone
Asus V2
Iceq
XFX 2 ventisEzek közül válassz, ha 6850 a cél.
Az Asus V2 már az Asus által tervezett tápellátó körrel van, ezért is van rajta 2 tápcsati, a sima pedig még a referenciával megegyező nyákra épül, csak a hűtés van lecserélve rajta.
HIS kártyákkal nem találkoztam mostanában, de pár éve még nagyon jó kártyákat csináltak.
6870-ből én az XFX-et vettem, mert ezt kaptam jó áron (43k) és erről tudtam, hogy halk, nem is bántam meg.
-
diegho
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #14668 üzenetére
Toltam egy játékot minden max beállítással (World of Tanks). Ebben a játékban a Sapphire 5770 77fokos volt és nagyon hangos. 100% gpu loadot monitorozott a gpu-z. Furmark nem érdekel, mert amíg 1280-ban furmark alatt csupán 62 fokos volt az 5770 és a venti sem ment 50% fölé, addig játékokban jobban melegedett.
-
diegho
nagyúr
Full terhelésnél felkúszott 70 fokra, venti fordulatszám pedig 31%-ra, továbbra sincs hangja.
-
diegho
nagyúr
válasz
gordonfreemN #14655 üzenetére
Nagyon igényesen van csomagolva. Nekem minőségibbnek hat, mint a Sapphire. Régebben csak referencia hűtős XFX kártyák voltak nálam, így azokkal nem tudom összehasonlítani, de ennek elég konkrét a hűtése.
-
diegho
nagyúr
Bent a gépben az XFX 6870. Semmi hangja nincs.
-
diegho
nagyúr
-
diegho
nagyúr
válasz
gordonfreemN #14626 üzenetére
Nem értem. Milyen konfig csere? Nekem olyan mindegy mit használ, csak a hülyeségeket ne terjessze már.
-
diegho
nagyúr
válasz
gordonfreemN #14624 üzenetére
Tényeket közöltem és részben a VGA-hoz is kapcsolódóan (lásd quick sync), nem pedig csak bődületes baromságokat. De nektek van igazatok, mindenki hülye akinek van pár ezressel több intelre
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #14620 üzenetére
Így van ki is merül ebben, de amíg ebből élek, addig használom is. Nem értem miért fáj neked, ha valakinek több pénze van alaplapra és processzorra és pláne nem értem miért kell egy teljesen másról szóló témát teleszarni a hülyeségeddel, valamint nem kell tovább bizonyítanod, hogy nem értesz hozzá, már mind tudjuk.
-
diegho
nagyúr
A Quick Sync csak ennyit jelent nekem:
Tehát 22 másodperc a 4 perces videó átkódolása SB IGP-vel, míg 6870-el kb. másfél perc. Nos igen, ilyen dolgok miatt veszem az intelt és tényleg túloztam a 3szoros sebességgel, mert valójában 4szeres a 6870-hez képest és közel 8 szoros egy gyorsítás nélküli rendszerhez képest. Nekem megérte azt a 10k különbözetet.
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #14595 üzenetére
Így van, arra szórom ki a pénzem amire akarom, de azt nem értem, hogy neked miért fáj, ha nekem nem felel meg a kedvenc processzorod? Plusz minek kell itt elkezdeni ilyen értelmetlen vitát arról, hogy a gyorsabb az szerinted nem is gyorsabb? Nekem bizony számít, hogy egy videó kódolásom 1 óra helyett csak 20 perc.
-
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #14575 üzenetére
Leírtam: szerkesztek képet, digitalizálok, stb és video szerkesztés is megy néha. Mindez a munkám miatt, azt pedig ugye nem kell elmagyarázni, hogy ezekben mennyivel gyorsabb egy i5, mint bármilyen AMD? Én sem értem azokat, akik AMD-t vesznek, számomra használhatatlan az összes processzoruk, mondom ezt úgy, hogy teszteltem az X4-et és az i5-öt is. Én úgy szoktam mondani, hogy mindenki azt vesz amit akar, vagy amire pénze van.
A csak szintetikus tesztes mellébeszélést pedig mindig az szajkózza, aki még sosem használt egy normális SB procit saját gépben legalább 1 hétig. Az intel pedig azért kerül ennyibe, hogy te megvehesd olcsón az amd-t, mert az intel olcsóbban gyártja le a procijait, tehát megtehetné, hogy az amd árán adja, de akkor mi lenne? Amd becsődölne és lenne egyeduralkodó a piacon az intel 1000$-os procikkal. Természetesen ezt törvény szabályozza, hogy ne történhessen meg. Örülni kell, hogy vehetsz olcsón processzort és nem kell azokat szapulni, akiknek a drágább kell. Téma itt le is zárható, mert nem ide való. -
diegho
nagyúr
Source-ban mennyi FPS-ed van? Nekem 300 körül mozog, néha femegy 600 fölé 1680 minden létező opció bekapcsolva és 5770 alapon, 6850 nem tudom mennyivel lenne több, szerintem egy 20%-ot tuti adna rá. 200 alatti FPS-t nem látok. Lost planet-et pedig találsz pl xbitlabs-on is, meg más nagyobb helyeken, de úgy 3 évvel ezelőtti cikkekben keresgélj, én lusta vagyok rá.
Jó mondjuk én magamból indulok ki és nekem a pénz nem számít, ha valami kell megveszem, de mindig csak azt veszem amire szükségem van. Jelenleg ez a minimum ami számomra elég, holnap megjön a 6870, elég lesz egy időre remélem, de ha megnézed a konfigom, akkor nem egy elszállt összeállítás irreálisan drága dolgokból, előttem is ott volt a lehetőség, hogy vegyek Q9400-at a P5K-ba, de inkább eladtam, csak a ramom árából vettem 4gb ddr3-at meg egy Freezer13pro hűtőt. Lap proci ram hármasom ment el 45k-ba, plusz a hűtő 3.5k tehát kb 49k volt az egész és 60 volt kereken az új cucc. -
diegho
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #14569 üzenetére
Igen a max értéke annyi, de valójában a 6850 szintjén mozog az átlagos fogyasztása, kicsit alatta, valahol ott ahol teljesítményben is van. Már nem tudom melyik oldalon teszteltek többféle fogyasztást is, de ott furmark alatt ugrott meg nagyon a fogyasztása a kártyának.
-
diegho
nagyúr
Szerintem le vagy maradva úgy 2-3 évvel a játékok terén, mert már a Q6600 érkezése után kicsivel volt olyan játék, ami elég sokat profitált a 4 magból (Lost Planet) azóta pedig már szinte kivétel nélkül minden játék profitál belőle. Próbálj ki egy i5-öt egy hasonló VGA-val ami neked is van és meglátod a különbséget. Én nem tudtam sok procit tesztelni, Q9400, Athlon II X2@X4, i5-2400, i5-2500k (@4400). A két SB proci egyszerűen annyival gyorsabb volt mindenhol, hogy feleslegesen is teszteltem az első kettőt. A 2500k húzásával viszont nem láttam akkora ugrást, amekkorára számítottam, így maradt az olcsó alaplap és a tuningmentesség. A 3x árú cserét nem értem abszolút. P5B eladható 6-7k-ért, ha van 4gb ramod, az kb 10k, a Q6600 pedig 18k. Na most egy 1155 olcsó lap 9k itt az aprón, 4gb ddr3 5k, i5-2300 33k (ezeket találtam most), tehát: 34-35k vs. 46k. Ez 11-12k különbözet az i5-el számolva. itt láthatod a különbségeket és mindened új. Ha netán fél év múlva elszáll a kb 5 éves P5B, akkor minimum 6-7k amiből szintén csak használtat veszel garancia nélkül. Ezért nem értem én a 775-re költő embereket. Egy teljesen halott platformba nincs értelme pénzt áldozni ilyen olcsó 1155 árak mellett.
-
diegho
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #14550 üzenetére
-
diegho
nagyúr
Ha elég neked a Q6600 akkor nincs gond. Nekem az E8500@3600-3800 már nagyon kevés volt, teljesítményben arra rádupláz a 2500k alapon (10k-ba került lecserélni). Persze nem csak játékról van szó, de mondjuk minimum fps-ben van ahol több, mint dupla az érték. Az egész gép sokkal gyorsabb. Melóhelyemen Q9400-at használok 8GB memóriával, sehol nincs a 2500k-hoz képest, már Win alatt sem. Én mindenkinek azt ajánlom, hogy még most szabaduljon a 775 platformtól, mert 1 év múlva senki rá se fog nézni, már most látni 7-8k körül 1155 lapokat, a ddr3 viccesen olcsó, az i3 procik pedig keresztbe lenyelik a Q9400-at is, viszont most még sokan keresnek 775-ös dolgokat, pl 4giga ddr2-ért kapsz 8gb ddr3-at, egy valamire való 775 lap 6-7k, tehát 1k rádobással van 1155 lap, innentől csak a procira kell költeni, ami megy ugye szintén nem sokkal több, bár nem tudom mennyi egy Q6600, de gondolom 20k körül van, annyiból már kapni i3-at is és minden új garanciás, ahogy kijön az ivy szépen lemegy az SB procik ára és lehet venni fillérekért i5-öt bele.
-
diegho
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #14462 üzenetére
WH-val nekem is ilyen volt, nem tudom mit csináltam vele, de megoldódott. Talán átraktam ablakba és vissza teljesbe és az megoldotta, nem emlékszem már, most nincs is kártyám, nem is vagyok otthon, de lehet kedden meg tudom nézni neked.
-
diegho
nagyúr
.
-
diegho
nagyúr
válasz
pepusos #14328 üzenetére
Aha persze
az a vicc, hogy a hülyeségedet akarod bizonygatni itt és persze 60 fokos terhelve 1%-on, ami maximum 50 fordulat/perc. Szerinted mindenki analfabéta itt, hogy ilyent elhisz?
Az a baj, hogy elhiszed a programnak, hogy annyin megy, megnézni meg nem nézed meg, holott világos lenne, hogy nem annyin megy, de értelmetlen vitázni, biztos csak neked van olyan kártyád ami 1% ventivel 60fok alatt van terhelve és azok a kártyák amiket én eladtam azok 50% ventivel se voltak 60 fok alatt terhelve.
-
diegho
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #14324 üzenetére
Akkor természetesen a 4850 sem szabályozható vele normálisan, az egész pedig azzal kezdődött, hogy ő 1%-on hajtja, ami vicc.
-
diegho
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #14321 üzenetére
5770, 4670, 4650 beállítom, hogy 20% és hopp 100%-on pörög újraindításig. Beállítom, hogy 0% ugyanúgy pörög, mintha 20-on lenne.
-
diegho
nagyúr
válasz
Malibutomi #14319 üzenetére
Corsair CX400 - már nem kapni
Seasonic SS400 - ez a tartalék tápomHa halk kell, akkor Arctic Cooling 550W.
-
-
diegho
nagyúr
válasz
pepusos #14314 üzenetére
Na most az 1% azt jelenti, hogy a max fordulat századát pörgi, ha 3000 a max, akkor 30-at, ha 6000, akkor 60-at. Ezeket szabad szemmel simán meg lehet számolni. Nem tudom milyen vicces programmal szabályozod, de az biztos, hogy nem 1% és az is biztos, hogy nem hallasz egy vga ventit 10%-on zárt házban 1m-ről. Milyen vga ez?
-
diegho
nagyúr
válasz
Malibutomi #14304 üzenetére
Sosem értettem mitől néz ki valami jól, meg ez miért fontos egy gépházban, de kinek a pap kinek a papné (nekem a lányuk). Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz ez az XFX 2 ventis, még nem volt XFX kártyám, mondjuk adtam már el párat 8800GT 8600GT és 9600GT formájában, de akkor még csak 2 év gar volt rájuk, ha jól emlékszem.
-
diegho
nagyúr
No 43ért találtam XFX 6870-et, azért még Gianni-ra rácsörgök hátha van neki is.
Érkezik csütörtökön nála 40-ért lesz, de nem tuti, hogy a dupla ventis.
-
diegho
nagyúr
Nos most beszéltem a bolttal ahol rendeltem a Sapphire6870-et. Már csak éjjel érkezik meg, nem reggel és persze, hogy nem vehetem át holnap, hanem talán csütörtökön. Nem szórakozok velük többet, ha netán garanciás ügyintézés lenne velük, akkor is itt szívnék. Viszont persze Hardverker-ben már elfogyott az XFX 6870
tegnap volt még nekik 2db és ugye azért vártam, mert a jófej cég jófej alkalmazottja azt mondta, hogy szerdán tuti átvehetem. Nos most jött el az idő, hogy nem számít a pénz, amit előbb kapok nem túlárazva azt veszem 6870-6970 között.
-
diegho
nagyúr
Hát én most egy kártya miatt nem cserélek házat, ha házat is kellene cserélnem, akkor már ráköltenék sokkal többet, legalább 6970-et vennék, de amivel játszok még ezen a 8600GT-n is elmegy, nem is tudom minek nekem ez a kártya.
-
diegho
nagyúr
válasz
Tothgera30 #14273 üzenetére
Mindig lesz erősebb kártya ugyanekkora méretben.
-
diegho
nagyúr
válasz
Tothgera30 #14271 üzenetére
28 centi van a kártyának és nem fogok házat cserélni, egyedül az Asus nem fér el, minden más igen. Egyéb "jó" ötlet? Amúgy meg ha nem kapom meg a Sapphire-t veszek XFX-et.
-
diegho
nagyúr
Na sikerült elérnem őket és elvileg holnap kapják ők meg az összes rendelést, holnap kora délután már érdeklődhetek. 1 napot még hajlandó vagyok várni, de többet nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Stellar Blade
- EA Sports WRC '23
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged