- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz RyanGiggs #18004 üzenetére
Vagy az van mint amit előttem írtak, és már nem megy azokon az órajeleken, vagy még az is lehet hogy ha cseréltél drivert az nem kedveli ezt a beállítást.
Esetleg még megpróbálhatod alacsonyabb hőfokon elérni ezeket az órajeleket.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
emre
veterán
válasz RyanGiggs #16977 üzenetére
Szerintem meg felületes vagy, és azt sem tudod mit beszélsz, csak vagdalkozol össze-vissza. (szóval nem a progi a szar)
használati utasítás olvasd el.
De tőlem nyugodtan szétcseszheted a vga-d bios-át is.
A továbbiakban nem kívánok ezzel a kérdéssel foglalkozni."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
emre
veterán
válasz RyanGiggs #16962 üzenetére
Lehet spórólni is, meg kaphatsz egy random lefagyó kártyát, ha elöbb nem teszteled ki az órajeleket mondjuk ati tray tools-al.
Szerintem felesleges a bios mod. told fel az ATT-t, kísérletezgesd ki az órajeleket, feszültséget, aztán mentsd el egy külön profilba mindegyiket."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Bada Bing
tag
válasz RyanGiggs #16865 üzenetére
Csak megerősíteni tudom, hogy GFX Chillával azok az értékek megmagyarázhatatlanul magasak. 50°C körüli hőmérsékleten kellene tartania a GPU-t még terhelés alatt is. Az említett hőmérsékleteket egyébként az anyag elviseli, de mindenképpen a felső határon vagy vele. Attól függően hogy abból a hőből mennyi jut át a kondenzátorokra, akár a töredékére is csökkenhet a kártya élettartama (mondjuk ha ez 6 év helyett 3 év, nem biztos, hogy zavar, de nekem már két 4850-esem is megdöglött).
Azért mondom csak mindenképpen, hogy nézz utána mi lehet a baj (a többiek jó ötleteket mondtak), mert ha GFX Chillával így üzemelteted, az olyan, mintha városi közlekedésre vennél vagyonokért egy Ferrarit.
-
fagy53
nagyúr
válasz RyanGiggs #16872 üzenetére
Akkor lehet, hogy elég a csavarokat utánahúzni, nálam lazultak le egy idő után és a meghúzásuk 10°C-ot jelentett.
Az oldalsó venti jó dolog, de igazán akkor jó, ha egy ujjnyira van a VGA vagy a borda szélétől, tehát nagyon közel hozzá, használtam én is így.
Fordulatot így nem tudsz adni neki látom, maradnak a korábban említett és a fent írt tanácsaim. -
fagy53
nagyúr
válasz RyanGiggs #16869 üzenetére
Ezek a hőmérsékletek mind a GPU lapkájának a különböző területein mért adatok, valóban a DispIO a kijelzett GPU hőmérséklet.
Ebben a melegben és ilyen terhelésnél nem túl rosszak ezek a hőmérsékletek, de határesetek a beavatkozás és a "hagyjuk a francba" között.
Célszerű nyáron a tuning visszavétele és az ATT-ben egy kisebb fesz beállítása, ill. ha lehet a venti ford növelése, ha számít akkor a ház oldalának a leszedése, vagy újrapasztázással egybekötött hűtőborda tisztítás, mint az már előbb elmondták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest