- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Mini-ITX
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0zsef
tag
Igazság szerint elmesélhetném a sztorimat az MSI 4870-ről, de inkább hagyjuk. Elég annyi, hogy 2 kártyát adtam vissza két külöböző boltban, mert nem az volt a dobozban, mint amit hirdettek/megrendeltem, ÉS még a típusszám/név se stimmelt. Ikszdé.
A legtöbb helyen ahol interneten tudsz rendelni, ott raktárról szállítanak, és nem tudják garantálni a doboz tartalmát, néha még el se olvassák pontosan mi van a dobozon, és rosszat vesznek le a regálról.
Szerintem még lehet találni régebbi hűtéssel, ha más nem itt a hardveraprón vadászhatsz.
és igen, megváltoztam, hirtelen! :p
-
0805
tag
válasz
zolka78 #3398 üzenetére
De akkor mért tévesztik meg az embereket????????????????????????
ÁÁ komolyan fogom magam és bemegyek 1bótba személyessen
Csak az a baj h ott drágábbak ezek mint a neten
Lehet még kapni olyat ami a képen van újonnan(régi hütöset)???
Köszi h irtál.....Amugy már írtam az iponra is hátha vki ír de Te gyorsabb voltál -
Ricco_hun
senior tag
válasz
#49155328 #3388 üzenetére
Akkor mégis hogyan használják nagyon sokan a crt monitorukat a videókártyához adott dvi-->d-sub átalakítóval? Amíg nem lett meg a dvi-s tft monitorom, addig én is az átalakítót használtam a 17"-os crt-mhez, mert a HD4670-en már nincsen natív d-sub kimenet - szerencsére natív s-video még van rajta. Dvi-digitális, d-sub-analóg és csak egy 4cm-es átalakítóról van szó.
-
0805
tag
Köszi...de amugy az lenne a biztos aki vett mostanság onnan pont ilyent és az megmondhatná melyik mit takar...vagy egy iponos emberke erre tévedhetne
De csak van ezeknek vmi kódjuk h melyik milyen vagy vmi tipusszám...gondolom nem ugyanazzal a kóddal dobálják ki az új hütösöket mint a régieket..
j0zsef hirtelen de megváltoztál
-
j0zsef
tag
Első tippre a drágábbon lehet hogy az új hűtő van rajta.
Második tipp az hogy van hozzá extra tartalom.Nem tudják garantálni hogy mi van a dobozban, szóval ha kinyitod és nem az van benne amire te számítottál, akkor felviszed a garanciára és reklamálsz, hoznak neked másikat.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
cintula187 #3385 üzenetére
Gondolom csak egy driverCD jár hozzá.
-
zolka78
senior tag
-
gyiku
nagyúr
5770 vapor-x - 42.5k
-
Locutus
veterán
válasz
Rover623 #3372 üzenetére
Azt miért is zártuk ki, hogy a radeonhoz jó ez a VGA->s-video átalakító?
Ha jól tudom a DVI-I kimenetnek az a lényege, hogy jön rajta analóg jel IS. Namost ha ez át van alakítva DSUB csatira, az pedig s-videora, akkor elméletben működnie kéne. Ha jól vannak összekötve a lábak... nem? -
gyiku
nagyúr
válasz
FragMaster #3380 üzenetére
nagyon remelem, hogy amit rendeltem az meg a teglahutos, az valahogy jobban bejon.
-
FragMaster
addikt
válasz
fenergie84 #3366 üzenetére
Persze, hogy olcsóbb az új, másért nem cserélték volna. A hangsúly azon van, hogy legalább nem lett rosszabb.
-
HSM
félisten
Elvileg komolyabb HDR-t csinál a DX11 (8bites színcsatornák helyett 16bitessel) valamint HDAO-t számoltat, elvileg ha mediumra rakod a postprocess-t, és ezekszerint lehet az árnyékokat is HIGH-ra kéne csak.... Amúgy ahogy néztem anno a konfigfile-t, nagyon "modulárisan" voltak a grafikai fokozatok felépítve, tuti be lehet lőni a DX9 szintjén, csak nem hülyegyerek módon, mindent maxra tolva...
(#3361) castiel: Na oké, de ha jól rémlik azt írtad, hogy a fejlesztők vesszenek, mert DX11-ben csak DX11 módban (lassabban) fut a játék. Erre írtam, hogy be lehet lőni ott is DX9 színvonalra, más téma, hogy ott ez már nem fog max-nak látszani, de attól még a natív DX9 sem max....
-
ha a cfg file-ban kiveszem a tesszelációt, ill. az ambient occlusiont, akkor azonos beállítások mellett durván 17%-kal lassabb a DX11-es renderer, mint a DX9-es (ha meg ezek benne maradnak, akkor 20%-kal
). viszont árnyékokból DX11-ben sokkal több van. talán a DX11-es renderer külön render targetre teszi az árnyékokat, aminél ugye DX9-ben nem lenne AA - majd Abu megmondja, ha erre jár
-
fenergie84
addikt
válasz
FragMaster #3364 üzenetére
Ez a hűtőcsere nem egy ügyes pénzügyi húzás volt a gyártók részéről?
Mert mikor kijött a kártya, istenítették a hűtőt (ami valóban jó, tapasztalataim alapján is), h milyen jól sikerült. Tehát nem indokolta semmi, h más megoldást keressenek.
Lehet ez olcsóbb mint az előző és így tudnak több nyereséget realizálni, mivel az árak nagyon nem estek...mod: Amúgy jónak tűnik, csak az nem tetszik, h a ramokon nincs semmi. Okés, h éri a levegő, de elbírna egy bordát, legalább egy oldalon...
-
FragMaster
addikt
Volt már?
V1 vs V2 hűtés összehasonlítása -
bajnokpityu
félisten
válasz
Rover623 #3351 üzenetére
elvileg pedig lehet.csak úgy kell a szinkronjelet kikérni a VGAról,hogy a TVnek pont jó legyen.létre kell hozni egy nem PNP monitort,és beállitgatni a képfrissitést,soremelést,pontfrekit.
akinek meg nem ismeri a drivere ezt a lehetőséget,annak meg léteznek erre okos programok. -
-
castiel
aktív tag
ezt már rocket-el kitárgyaltuk hogy nem lehet átírni a cfg-ben se átállítani sehogy, de ha ő mid-re teszi akkor már nem maxon van.. és most épp erről volt szó
a water semmit nem húz le a teljesítményből, kipróbáltam ultra-n meg low-on és ugyan az.. az mehet nyugodtan maxon
a crowd meg post process viszont már sokkal többet segít, de viszont sokkal csúnyább is lesz a kép és ezt dx11 alatt jobban látni mint dx9 alatt.. mintha low-on lenne a game -
HSM
félisten
válasz
castiel #3348 üzenetére
Konfig fájlban tuti át lehet írni... De szerintem ha kézzel átrakod a CROWD, WATER, meg mégvalamit, HIGH-ra ultráról, a Postprocess-t pedig MEDIUm-ra, ami a max amúgy DX9-ben, akkor elvileg neked is olyan gyors lesz DX11-ben....
Ráadásul a konfigfájlban is lehet valait mókolni, hogy force DX9, vagy valami hasonló....
-
Rover623
félisten
-
Speed®
titán
válasz
Rover623 #3351 üzenetére
Matrox G450DH-hez ilyen kábel járt anno és szépen ment is a dolog.
Hogy ennek a GPUba integrált TVO chip-e a feltétele, az más kérdés. -
Amartus
senior tag
Nálam annyi a különbség, hogy sehol sem lehet kiválasztani más frissítést csak a 60Hz-t. Hiába pipálom ki, akkor is csak 60Hz van.
Kínomban visszaraktam a 7800GT-t és kölcsönkértwem egy 22'' monitort. Láss csodát, a négy éves kártya tökéletesen tolta a felbontást és frissítést a tulajdonságok ablakban. Monitor drivert nem raktam fel. Kezdem osztani a bios-szal kapcsolatos véleményedet.
Lehet, hogy valami nem kerek a bios-szal?
-
-
castiel
aktív tag
válasz
picur220 #3345 üzenetére
akkor megsúgok valamit
a fejlesztők olyan jól írták meg a játékot hogy nem lehet állítani dx9 és 11 között, hanem:48xx vagy régebbi -> only dx9
57xx vagy újabb -> dx11 in win7; dx9 in win XPszóval ha win7 van fent a gépeden akkor neked dx11-ben fog futni, míg haverodnak dx9-ben fut és abban még nem is csoda hogy nem akad a játék.. de viszont nálad már igen.. ja és a HDAO alapból van dx11-en amit nem lehet szintén kikapcsolni és az olyan mintha belenne kapcsolva egy 4xAA és 4xAF alapból..
sőt sajnos még tuningolt 5770-en is van olyan pálya ahol 30fps-el megy, pedig máshol 60-70..
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Svájcinéger #3332 üzenetére
Közben leesett, hogy hülyeséget kérdeztem, mert a nyák adott.
-
picur220
veterán
válasz
castiel #3342 üzenetére
Mondj már egy játékot, amiben nem tudom 1680ban maxon játszani, mondjuk 2x AA és 8 vagy 16x AF mellett! (Crysissel meg GTAval hagyjál, Stalkerral szintén, nem érdekelnek, tudom, hogy nem fognak menni)
Géboltos ismerősöm athlon2 250-nel meg 4850-nel dirt2-zik maxon.
Pislants vaki hszére! -
rocket
nagyúr
válasz
Amartus #3318 üzenetére
Kiprobaltam CRT monitoron, valami tenyleg nem stimmel, igaz monitor drivert nem raktam fel, csak default monitorkent szerepelt Win7 alatt is, de hiaba rakom CCC-ben 75hz-re visszaugrik a felbontas 1024x768-ra, 1280x1024-ben csak 60hz-en hajlando mukodni.
RefreshLock-ban hiaba irtam at, es aktivaltam, hogy 75hz-et kenyszeritse 1280x1024-ben, 60hz-en ment tovabb.
Monitor settingsbe ugyanugy mint az LCD-nel csak 60hz-et mutat, ha nincs kipipalva az opcio, hogy elrejtse a nem tamogatott modokat, ott is csak 60hz szerepel. -
vaki
aktív tag
No, én is tesztelgettem kicsit Stalkerral, azoknak, akik esetleg 5750-ben törik a fejüket:
Extreme TESS ON AA OFF HDAO High
High Minden Advanced OFFSzerintem mindkettőnél kijött a procilimit, a max. FPS értékek nagyon közel vannak egymáshoz, lehet húznom kellene még jobban. De amúgy full HD-ben szerintem egészen korrekt eredmények.
Sunshaft módban mondjuk érezhetően lassú volt mindkétszer, de a többi résznél, csak 1-1 beszaggatás volt a zoomolásnál, meg az utolsó jelenetben a fal mentén.Ui: ja, az lemaradt, hogy a proci 13x233on megy jelenleg
-
castiel
aktív tag
-
lsc
nagyúr
válasz
Gaboman #3336 üzenetére
50 és 60 fok között is lehet érezni a különbséget, egyiket sem mondanám melegnek a ramok, fetek szempontjából . Placebohatás miatt biztosan nem árt rá /hozzáteszem valamit biztosan ér is/, de én inkább hiszek egy mérésnek . Gondolom akkor az 5850 csak olyan elcseszetten megy , ennyi .
-
Gaboman
nagyúr
Belinkelte valaki a képeket erről itt a fórumon keress rá ha érdekel.
castiel kérdezd meg miért is jó ha van rajta,ő már csak tudja!
Ha valaki tényleg a tuningal is foglalkozik biztos hogy nem árt rá,és alapórajelen sem csinálsz vele semmi rosszat.
Mérni úgy nem tudtam mert nincs hozzá mérőeszközöm,úgy csináltam hogy 3D terhetlés alatt megfogtam hűtőborda nélkül a memókat és a mosfeteket és utána hűtőbordával.
Lehetett érezni rendesen a különbséget a két hőmérséklet között. -
lsc
nagyúr
válasz
Gaboman #3331 üzenetére
Arra a 100 fokos tesztre kíváncsi lennék, a hasonlításod számszerüsíthetnéd, az elég meleg nem valami meggyőző, a kezednek a 60 fok is már forró . Ahogy olvastam tuningban sem hozott sokat, nem értem miért kell rá ha a gyár szerint nem szükséges . Ha jól tudom most 5850-ed van, abból is karácsonyfát csináltál, azt a hűtést is ugyanazok a mérnökök "cseszték el" . Röviden, ha számokkal is alátámasztanád akkor meg is érteném, addig viszont egy elég "érdekes" próbálkozás .
-
Krike
aktív tag
Üdv
Elnézést, de némi információt szeretnék kérni. Kedves barátom vásárolt egy XFX 5750-es kártyát, amivel a gyári driver használatával belefutott egy olyan problémába, hogy a COD 5-nél sajnos a célkeresztet, illetve a hátteret is sokszor hibásan jeleníti meg. Alapból egy AMD-s környezetben próbálta, majd a kártya ugyanezt produkálta egy munkahelyi Inteles környezetben. Pontos hardverkonfigot ugyan nem tudok, de mind a 2 konfig komplett grafikus/video munkaállomásra is alkalmas. Az operációs rendszer win XP 32 bit volt. Ha van ötletetek örömmel venném. Köszönöm
Krike
-
Svájcinéger
őstag
Hello ! Azt nem tudja valaki, hogy a vaporok rövidebbek a ref. kártyáknál általában ? Kinéztem a vaporos 5770-et, de a fiam gépében ha 22 cm-es a kari, akkor már üti a winyó kábeleit.
-
Gaboman
nagyúr
Az én kártyámon kipróbáltam mit is tud feszemeléssel és anélkül,a kártyára nem csak azért került fel a hűtőborda.
Persze ha valaki tuningolva fogja használni azért nem árt ha van rajta.
Belinkeltek egyszer egy linket hogy hány fokosak a memók és a mosfetek,100C körül mozogtak.
Azzal nem teszek rosszat neki hogy rátettem,a hőmérsékletet én ahhoz hasonlítottam amikor nem volt rajta hűtőborda.Gyuri27Ha baja lenne ugye a süniket nem lehet leszedni és úgy visszavinni a gariztatáshoz!!!!
-
picur220
veterán
-
zolka78
senior tag
Na, megvan végre. Ez egy öröm kártya, nem bántam meg, hogy ezt vettem, még ha sokan drágának tartják most. Én azt hittem nagyobb a 3850-nél, de nem. Viszont két helyet foglal a házban. Régi és új
Ami nekem furcsa, hogy hangosabb a réginél. Bár ezt meg lehet oldani a catalystba, vagy ATT-vel. Egyáltalán az ATT kezeli már ezeket a kártyákat? Viszont van egy furcsaság, a képernyő beállításoknál 3 kijelzőt jelez a ringyóz, pedig csak egy monitor, meg egy lcd tv van rákötve. Ez mitől van?
-
Packersbay
tag
válasz
fenergie84 #3321 üzenetére
Persze rádugtam. Az lessz,holnap kipróbálom egy másikban is és kiderül...
-
fenergie84
addikt
válasz
Packersbay #3320 üzenetére
Visszafelé kompatibilis szóval az nem lehet gond.
Gondolom a 6pines tápcsatit rádugtad a karira, ugye?
Ki kellene próbálni egy másik gépben is azt a karit... -
Packersbay
tag
válasz
fenergie84 #3309 üzenetére
Előtte egy X1600-as volt. Az nem lehet a baj,hogy az alaplapban még 1.1-es PCIE slot van viszont a kártya csatolófelülete 2.0-ás? nem kompatibilisek visszafelé? Mást nem tudok elképzelni...
-
rocket
nagyúr
válasz
Amartus #3318 üzenetére
Hardveresen nem tudom mi okozhatna ilyen problemat, van a GPU-ban kulon display controller, de az vagy mukodik, vagy nem, ilyen hibat nem okozhat.
Talan a VGA BIOS lehet ludas, melyik BIOS verzio van a kartyadon?Valahol van egy CRT monitorom, megprobalom majd azzal mire megyek.
-
rocket
nagyúr
válasz
Amartus #3316 üzenetére
Nalam ott mindket esetben csak 60hz van, mig a CCC-ben van tobb valaszthato frekvencia is.
Fura, hogy a third party programokkal se lehet kikenyszerinteni a nagyobb frissitest, ha valami Catalyst problema lenne akkor azzal kellene menjen.
Nincs tobb otletem egyelore. -
Amartus
senior tag
Eredetileg WinXP volt fennt, ott cseréletem kártyát.Mivel ott nem volt sikerem, ezért tettem egy próbát a Win7 RC-vel. Szintúgy kudarc.
A szoftveres problémával fenntartásaim vannak, mert az op.rendszereket mindig újra telepítettem az első sikertelenség után.Hacsak nem a Catalyst a ludas...
-
rocket
nagyúr
válasz
Amartus #3310 üzenetére
Nalam XP alatt kiirta a monitor tipusat a CCC ami a 9.11-es driverhez volt.
Hardveres problema nem lehet, valamilyen szoftveres gond lesz.Probald ki, hogy ne indisd el a CCC-t, es ugy probald az korabban ajanlott programokat. (Powerstip, es a RefreshLock)
Milyen monitorod van?
-
Amartus
senior tag
Ott is átalakítóval használtam. Most WinXP van fennt. És itt is az a furcsa, hogy a "sima" megjelenítő tulajdonságoknál kiírja a monitor típusát jól, de a catalyst-ban nem. Nvidia-s meghajtóval/kártyával sosem volt ilyen. Ennyire vacak drivert írnak az Ati-nál?
Szóval, akkor a kártyának az a része, ahol a frekvencia szabályozás történik, nem lehet hibás. Ha ez lenne a gond, akkor mit kéne tapasztalnom? Egyálatán lehet olyan, hogy csak ez rész a rossz?
-
fenergie84
addikt
válasz
Packersbay #3306 üzenetére
Valóban elégnek kellene lennie a tápodnak...
Előtte milyen VGA-d volt? -
rocket
nagyúr
válasz
Amartus #3303 üzenetére
Nem hiszem a kartya rossz lenne.
Masik kartyaval amit lecsereltel nativan a DSUB-ra volt kotve, vagy ott is DVI atalakitoval hasznaltad?Ami feltunt, hogy csak "default monitor"-kent ismeri fel a CCC (XP alatt felismerte rendesen), nalam is igy van, probaltam, hogy a monitor drivert ujra raktam (amikor a CCC-t telepittem mar fent volt monitor driver, igy ezt az iranyt nem probaltam ujra), de nem valtozott semmi.
Win7 monitorral kapcsolatos menujeben a tulajdonsagoknal jol irja a tipusat. -
Locutus
veterán
Ahogy elnézem ezeken a kártyákon már nincs s-video port. Akkor hogy lehet összekötni hagyományos tv-vel (scart)? Létezik átalakító hdmiről ?
-
Packersbay
tag
válasz
fenergie84 #3305 üzenetére
Igen bocsi,azt elfelejtettem.
Tehát az alaplap Asus M2N4-SLI a proci egy amd AM2 3800+-os egy dvd iró, dvd olvasó, 3 samsung vinyó és egy tv tuner. Sztem ennek a fogyasztása nem lehet több mint 150W sőt kevesebb akkor nem tudom miért fagy ki mindig a windows?? és miért indul el olyan nehezen? -
fenergie84
addikt
válasz
Packersbay #3304 üzenetére
Leírhatnád a pontos konfigodat, abból látszana, h elég-e a táp vagy sem...
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
Tegnap megvettem egy Gigabyte 5750-t. Beraktam itthon a gépbe,a tápkábeleket is összekötöttem. Ekkor bekapcsoltam,alig akart elindulni a windows is,de amikor sikerül belépnem és fölismeri a kártyát, rögtön kifagy mind a windows 7 mind az xp. Én arra gondoltam,hogy kevés a táp, 450W-os coolermaster. De akkor a windows se indulna el nem??Nektek van valami ötletetek??
-
Amartus
senior tag
Azt hiszem feladom. Mindent kipróbáltam, telepítettem WinPX, Win7-t többször is; catalyst-t ati-ét is és Asus-ét is, semmi eredmény.
A kártya nem fagy, nem szemetel, egyáltalán semmi látható hibát nem produkál ezen kívül.
Lehet ez a probléma a kártya hibája? A szervizes azt mondta ki van zárva, ilyet vga nem csinálhat.
-
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
Svájcinéger #3279 üzenetére
Nálam 350-es FSP-vel csont nélkül...
-
bzs73
őstag
Ha valakit érdekelne 5770
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- YouTube
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest