Hirdetés
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
Rover623 #7789 üzenetére
Hát sajnálom hogy csak erre a 3 értelmetlen mondatra futotta, de egyébként volt a gépembe azonos 95W TDP-vel rendelkező 2 magos proci az egyik elment passzívan a másik pedig nem azonos procihűtő melett. De azért majdnem ráhibáztál mivel Én nem próbálom hanem csinálom is ezt már jó pár éve és a mostani 4 magos is passzívan megy pedig 95W TDP...Nincs lehetetlen csak tehetetlen....
És szerintem elég is volt ennyi off..
-
Hanok
senior tag
válasz
Rover623 #7787 üzenetére
Két gyártó gyári TDP hasonlítgatása nem mérvadó a hőtermelés szempontjából mint ahogy amd és intel esetében is egy azonos TDP-vel rendelkező 2 proci között is elég szép eltérések vannak. De még ha az adatok szerint azt vesszük hogy a két kártyának majdnem azonos a TDP-je, akkor megint csak ott tartunk "hogy (gyári) passzív hűtéssel korrektül működhet egy gamer kari..." az esetünkben a fent nevezett 5750, mivel szerinted semmivel sem melegszik jobban egy 96GT-nél. Akkor még mindíg nem értem hogy a Te elveid alapján miért nem lehet komolyan gondolni azt hogy ez akár " korrektül működhet "...
-
Hanok
senior tag
válasz
Rover623 #7781 üzenetére
"mint egy 5750, ami azért messze áll a gamer megnevezéstől..." Olvasd át mégegyszer az 5750-re írtam hogy messze van a gamer kártyától, de ettől függetlenül amit írtam csak alátámasztja hogy igen is lehet csinálni rendesen működő passzív kártyát jóval nagyobb hőtermelés melett is..semmi köze a műszaki érzékhez...
-
YoungOld
tag
válasz
Rover623 #7752 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásodat. Talán nem nagyképűség kijelentenem, hogy szorult belém egy kevés műszaki érzék, egyebeket nem tekintve elég komolyan foglalkoztam hűtéstechnológiával is (beleértve a hőcserélőket is). Te természetesnek tartod, hogy megvásárolsz egy terméket, ami nem teljesíti a dobozára írt specifikációkat? A specifikáció nem egyenlő a marketinggel.
A HD 5750 terhelve 86 W-ot fogyaszt. Ezt a hőmennyiséget passzív módon játszva el lehet(ne) szállítani, pláne egy jól szellőző házban. Jól megtervezett hőcserélővel. És szerintem itt van a blöki elhantolva. -
Hanok
senior tag
válasz
Rover623 #7752 üzenetére
"Akibe szorult egy kis műszaki érzék, az nem gondolja hogy (gyári) passzív hűtéssel korrektül működhet egy gamer kari..."
Lehet az működőképes, passzív 9600GT idle 43C load 65C fölött még nem láttam, (2db 9cm-es venti van a házban) hibátlan a cucc úgy hogy elég durván többet eszik és jobban is melegszik mint egy 5750, ami azért messze áll a gamer megnevezéstől...Ott valami más lett elszabva, (pedig a képek alapján elég termetes borda van rajta) ami számomra is elég szomorú mert a teljesítmény melett nálam is fontos hogy halk legyen a gép.
-
JNashville
senior tag
válasz
Rover623 #7752 üzenetére
Nem hiszem, hogy beszoptuk volna a marketinget, csak nem gondoltuk, hogy van pofája egy nem éppen noname gyártónak kiadni úgy egy videokártyát, hogy gyakorlatilag arra a teljesítményre képes stabilan amit az 5000 forintos 8400GS-em tudott.
Orrba-szájba, többek között ezen a fórumon is az volt kommunikálva, hogy az 5xxx-széria jobb fogyasztású és főleg jobb hőtermelésű, mint egy 4850 vagy 4890. Mindemellett ezen a sz.ron van egy 25 mm vastag borda.
Nyilván lutriként vettem meg én is, hogy most vajon izzani fog-e a cucc terhelés alatt, vagy csak simán bírja majd, de mivel megy a levegő a házamban, mint a passzátszél, szerintem joggal vártam el, hogy működjön.
-
-
szasz1ka
tag
válasz
Rover623 #5151 üzenetére
Sziasztok.
Alul látható a konfigom,és szeretnék hozzá venni egy HD5770 est 850Mhz 4500Mhz -s fajtát.Az lenne a kérdésem hogy 1680*1050 felbontáson,minden maximumra tolva ,elég e ez a kártya ehhez a 4 játékhoz, akadásmentes futtatáshoz? :Dragon Age: Origins
Counter Strike Source
Need For Speed Shift / Undercover -
Szpisti
addikt
válasz
Rover623 #4945 üzenetére
De irigyellek, hogy van rá kereted...
Anno a cFos nevű alkalmazást vettem meg 2000Ft-ért, ne tudd meg mit hallgattam az asszonytól emiatt... Hűségesen vizsgálgatja azóta a bankszámlakivonataimat minden hónapban... Az alkatrészeket is csak összekuporgatott mellékesből tudom megvenni, csak személyesen... -
borat26
aktív tag
válasz
Rover623 #4932 üzenetére
Abszolút semmi?
Na elolvastam. Nekem is volt combo lapom, de nem teszteltem benne ddr3-at
Mondjuk az Asrock volt. Szintén egy érdekes gyártó mégérdekesebb lapja. De má NINCS!Szal E8400-am alá ne dobjak ddr3-as konfigot.
De a köv generáció meg (U)ultrabrutáldrága!!!!!(/U) -
borat26
aktív tag
válasz
Rover623 #4928 üzenetére
Fejet hajtok. Elismerem, h ennek a hírét sem hallottam
De nem hinném, h 100% értékűdx11-et alkotnak Vista-ra.
A vista alapból sz.r-> egyéni véleményem.No de megcibáltam ismét a rendszert, és íme:
CPU: 4,5GHz
VGA:960/5200MhzDe ha már itt tartunk. Ugye adott az E8400+ a HD5770 Vapor-x
Alatta egy DDR2-es lap, DDR2-es ramokkal.
Mekkora teljesítménynövekményre lehet számítani, ha cserélnék DDR3-as lapra és ramra.
Esetleg személyes tapasztalat? -
Perillustris
senior tag
válasz
Rover623 #4312 üzenetére
Ma megpróbálom más gépben, legalább azt sikerüljön behatárolni, hogy biztosan nem a VGA hibás.
Nyilván úgy agyalták ki anno, hogy az adott kész konfiguráció menjen együtt gond nélkül. Ez ténylegesen így is volt.
Amúgy az OEM-nek szerintem nem kellene szitokszónak lennie, hiszen miért dobozolnának be többezer alaplapot, ha azt úgyis összeépítik azonnal. Az, hogy mégis az, nem a fogyasztó hibája.
Nyilván tanulok az esetből.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Rover623 #4309 üzenetére
Nyilvan felcserelheto a sorrend, am mivel eleg sok ember velemenyet megkerdeztem, akik nem talaltak kifogast a tervezett cserevel kapcsolatosan, nem erzem magam kulonosebben hibasnak. Termeszetesen oket sem. Plusz ugye a hazai es kulfoldi forumok szerint van pelda az ujabb ATI HD szeria es az alaplap bekes egyuttelesere. Egyebkent ez egy Asus alaplap a gyakorlatban, eddig nem volt semmi baja. Persze lehet, most sincs.
-
Zeratul
addikt
válasz
Rover623 #3410 üzenetére
Ha nem értesz valamihez akkor ne szólj bele.
VGA kimenet eleve analóg, simán scartra vagy S-Videora át lehet kábelezni, a chip csak azért kell hogy nem 800x600 interlacedbe kellje hajtani a VGA-t, hanem teszőlegest átméretezzen erre a méretre és interlacedet csináljon belőlle.
-
Locutus
veterán
válasz
Rover623 #3372 üzenetére
Azt miért is zártuk ki, hogy a radeonhoz jó ez a VGA->s-video átalakító?
Ha jól tudom a DVI-I kimenetnek az a lényege, hogy jön rajta analóg jel IS. Namost ha ez át van alakítva DSUB csatira, az pedig s-videora, akkor elméletben működnie kéne. Ha jól vannak összekötve a lábak... nem? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Rover623 #3351 üzenetére
elvileg pedig lehet.csak úgy kell a szinkronjelet kikérni a VGAról,hogy a TVnek pont jó legyen.létre kell hozni egy nem PNP monitort,és beállitgatni a képfrissitést,soremelést,pontfrekit.
akinek meg nem ismeri a drivere ezt a lehetőséget,annak meg léteznek erre okos programok. -
Speed®
titán
válasz
Rover623 #3351 üzenetére
Matrox G450DH-hez ilyen kábel járt anno és szépen ment is a dolog.
Hogy ennek a GPUba integrált TVO chip-e a feltétele, az más kérdés. -
castiel
aktív tag
válasz
Rover623 #3223 üzenetére
és szerintem tanulj meg értelmezni, ha szted faszság amit írok.. mégis mi volt benne a faszság mond már el? értelmes magyar mondat volt..
szerk:
én nekem nem a számítástechnika a munkám ez igaz, és nem feltétlen nő a tapasztalat ahogy telik az idő.. attól függ ki mennyire fogékony és mennyire érdekli.. azon kívül én sem tudom mennyi idős vagy de ha már találgatsz én miért ne tehetném?
és az ember nyugodtan képezheti magát másban is, ismerek olyat aki pék de bármelyik történésznél jobban tudja a dolgokat! -
castiel
aktív tag
válasz
Rover623 #3223 üzenetére
már bocs de honnan tudod mennyi idős vagyok? sztem az apád lehetnék, vagy kétlem hogy 50 éves lennél, vagy ha igen, akkor 10éves voltál mikor én születtem...
egyébként szted honnan tudja a windows hogy mikor bedugsz egy monitort az milyen: 1280 vagy 1680 felbontást tud? biztos csak tippel.. nekem már windows telepítés közben felismeri a monitoom és 1680*1050-ben telepíti a winfost.. mármint miután felment és meg kell adni a pc nevet meg felhasználó nevet.. amikor a régebbi monitorom volt ott meg tudta hogy 1280-ban csak.. és akkor abban volt.. pedig akkor még semmilyen driver-t nem telepítettem fel..
-
castiel
aktív tag
válasz
Rover623 #3217 üzenetére
képzeld el nekem van 3féle átalakítóm és pl a single link DVI-D átalakítóm nemtud analog jelet csak digitálisat... Egyébként sokat foglalkozom a számítástechnikával, mindig mindennek utána olvasok, minden érdekel ami ezzel kapcsolatos úgyhogy igen, sok mindenhez hozzá tudok szólni... csak mert te nem érted amit írok, és nem hallottál még ilyenről mert csak 1 dolog érdekel téged a játék, ezért erről nem tehetek és nem kéne beszólni másnak a tudatlanságod miatt..
és pl a Pin 8: Analog vertical sync -> itt megy ki a vertikális képrissítés, és ha a monitorod nem tud csak 60-at egy adott felbontásban, akkor azt ezen keresztül szabályozza..
fenergie84:
tedd a Post Process-t medium-ra, kb +20 fps-ed lesz de látványban nem lesz rosszabb! -
Racecam
nagyúr
válasz
Rover623 #2765 üzenetére
Most itten ne izéljél, inkább azt mond meg, hogy jól tettem, hogy ilyet vettem?
u.i.: Ebben a tesztben szinte ugyanazok a cuccaim.
(i7-920 @3800, Corsair TR3X6G1600C8D)
-
-
nixx-21
őstag
válasz
Rover623 #2759 üzenetére
cikibb lenne egy piros X-et megnyomni ott a képernyő jobb felső sarkában mint itt kötekedni?
(#2757) castiel: hát elégséges, de ott már van pénz 5870CF-re is sztem, no mindegy
háát igen van benne realitás, hogy lefizetett cikk
de nem feltétlenül igaz, lehettek még olyan állapotban a driverek
meghát Crysis sem éppen CF kedvelő játék és ha valami nem optimális egyből le tudja húzni az FPS-t de manapság már optimalizáltak így Crysis-ban is simán elérhető a 60%-os gyorsulás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini-ITX
- PlayStation 5
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Politika
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja