- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Mini-ITX
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
castiel
aktív tag
válasz
fenergie84 #3198 üzenetére
sajnos én sem tudom, bár egyszer volt nekem is hogy mikor elindítottam és ment a kamera akkor 3csíkban vágta a képet, de ez csak egyetlen egyszer fordult elő, újraindítottam a játékot és jó lett.. esetleg lehet hogy túlhajtottad a kártyát? vagy valami program a háttérben megeszi a géped, azt kevesebb erőforrás jut a játéknak.. (bár ezt sztem észrevennéd mert akkor minden lassabb lenne)
utánanézek hátha találok valamit ezzel kapcsolatban -
Amartus
senior tag
Az normális, hogy a frissítési frekvencia csak 60 hz? És nem is enged nagyobb értéket, holott a monitor driverben, amit a 7800gt is használt, normálisan, akár 120 is lehet?
Így ki fog folyni a szemem...
-
törölt tag
válasz
fenergie84 #3192 üzenetére
Tedd, vissza a 9.11-et sztem is .
-
castiel
aktív tag
válasz
fenergie84 #3192 üzenetére
mi az hogy tökéletes beállítás? akár hogy állítod, ilyet nem kéne produkálnia... inkább tedd fel a 9.11 drivert..
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Nekem is egy 5770-em van, CCC 9.12 van fent, és a Dirt 2-ben függőlegesen vágja a képet...
A gépem az adatlapon, 1240x1024 ben nyomom, majdnem minden High-ton, és 75Hz-en a moncsi.
Valaki tapasztalt ilyet? Mi a tökéletes beállítás? -
Andrew_31
Modder
Catalyst hotfix a Dirt 2-höz:
-
polarx
tag
válasz
oli1992 #3182 üzenetére
Nekem is ugyan ez volt(???) a gondom ,de talán ma sok oak utána járás után megszünt csütörtök hajnal óta nem volt ilyen fagyás újraindulás, kopp kopp. Az eseménynaplóban levő problémákat igyekeztem megoldani, sok gúglizás sok türelem és elvileg jó lesz. Ha megint lesz ilyen fagyás akkor meg haveromhoz tesztre a kártya h nála is ilyen dolgokat csinál e.
Remélem tudtam segíteni, itt ph-n nem sok értelmes választ kaptam a sok beképzelt okoskától, persze tisztelet a kivételnekbár nekem a hűtéssel elvileg nicns gond, alapon olyan 40 +-2 fok terhelve meg max 63 fok.
-
törölt tag
Srácok !
Dirt 2-vel hogy a fenébe kell Multiplayert játszani ?
Windows Live nem enged mert magyar vok bazze ! -
oli1992
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám.Van egy Sapphire Radeon Hd 5770-em 64-bites Windows 7-el.
A probléma a következő.2d-ben netezés vagy filmnézés közben egyszercsak gondol egyet fekete lesz a képernyő majd becsíkozódik(függőleges,színes csíkok),majd újraindul a gép. Olyan is volt,hogy egyszerűen csak hibát észlel és leállnak a programok.Játék közben is ugyanezek jönnek elő,vagy hibát észlel és kilép a játékból vagy fekete kép és csíkok,majd újraindulás.
A hőmérséklet a Catalyst szerint 50 fok körül van,de néha felugrik 56-ra majd visszahül mindez 2d-ben.3d-ben nem tudtam lemérni mert kiakad.
A kártya nincs tuningolva,minden alapértéken fut.
3 féle driverrel próbáltam(Hotfix,8.66.6 és 9.11-el is)mindháromnál ugyanez a probléma.
Szerintetek mi lehet, driver probléma vagy a karival van valami?Esetleg a hűtés nem működik megfelelően?
Valaki tud segíteni? -
castiel
aktív tag
válasz
amdkiller #3179 üzenetére
nemkell.. sőt tehetsz egymás mellé egy 5770-et és egy 5750-et is a CrossFireX segítségével, de ugye annak nem sok értelme lenne mert lehúzná a gyengébb kártya az erősebbet.. csak az a lényeg hogy egy családból származzanak 57xx csak 57xx-el, 58xx csak 58xx-el, 59xx csak áh.. gondolom már tudod.. a márka már oly mind1.. amelyik olcsóbb lesz, bár persze érdemes egyforma órajelűt összerakni, de még azt sem muszáj...
-
amdkiller
aktív tag
Srácok!
jövőre mindenképp CF-et szeretnék, csak és kizárólag egyforma "márkával" próbálkozzam? -
cintula187
addikt
TIsztelt 5750 felhasználók. Tapasztalat szerint rev 1 vagy rev 2 kártya hüt jobban és halkabb? NEm akarok rá ramsüniket tehát mindkét megoldás jo. Előre is hála a válaszokért. Asus érdekel a legjobban.
-
Manitou
veterán
Ez az olcsóbb ár vajon mikor ér ide?
[link]Most néztem árlistában egy V1-es Sapphire 5770-est és egy V2-es hűtéses 5770-et, árban alig volt olcsóbb a V2-es ( ~1000Ft)
-
castiel
aktív tag
válasz
Amartus #3165 üzenetére
hát legelőször kellett volna a driver sweeperrel leszedni az nvidia drivert aztán fel az atit, próbáld megmind2-t leszedni nvidia+ati ha így sem megy akkor muszáj lesz a win reinstall :S
Ricco_hun:
nemtudom azok hogy kerültek a gépre és törölni sem engedi egyiket sem úgyhogy fenthagyom
látnád a dvd mappámat -
rocket
nagyúr
válasz
castiel #3160 üzenetére
DX11 alatt elvileg sehogy, csak a minoseget tudod allitani low es high kozott
Csak "water", es "crowd" eseteben lehet allitani a tesszalaciot, "cloth" eseteben nincs kulon jelolve a tesszalacio, low es a high beallitas kozott csak minosegi elteres van.<option name="low" >
<cloth enabled="true" detail="0"/>
<option name="high" >
<cloth enabled="true" detail="1"/> -
Amartus
senior tag
-
castiel
aktív tag
válasz
Amartus #3163 üzenetére
milyen windows? driver cd-ről tetted fel vagy netről töltötted le? CCC vagy sima driver? milyen kártya volt benne előtte? volt windows újratelepítés mikor betetted az új kártyta? ha nem volt akkor rendesen letisztítottad driver sweeperrel a gépet?
kérlek mindegyikre felelj
-
Amartus
senior tag
Üdv!
Megvan az ASUS 5770-es kártyám, a következő problémákba ütköztem:
1. felraktam a grafikus meghajtót és amikor a monitor meghajtót raktam fel, akkor közölte, hogy a framedyn.dll nem található. Emiatt a monitort nem is tudja rendesen kezelni.
2. megvolt a meghajtó install és az újra indítást követően közölte, hogy a Microsoft UAA high audio eszközhöz kell telepítenem valami meghajtó programot. Na ez mi a rák lehet?
Az eszközkezelőben az legszebb, hogy semmilyen sárga figyelmeztetésem nincs.Találkozott valaki már ilyen dolgokkal? Mit lehetne csinálni?
-
-
rocket
nagyúr
DIRT 2 DX11 lista:
"Hardware tessellated dynamic water with ultra quality settings
Hardware tessellated animated crowd with ultra quality settings
Hardware tessellated dynamic cloth with high quality settings
DirectCompute 11 accelerated high definition ambient occlusion (HDAO) with high quality settings
Full floating point high high dynamic range (HDR) lighting always enabled
Full screen resolution post processing with high quality settings"A cloth beallitasnal tovabbra sincs tesszalaciora utalo jel az .xml fileban, valoszinuleg az is akkor "always on" DX11 alatt.
-
castiel
aktív tag
válasz
Tata001 #3152 üzenetére
hát a 790-es mindenképpen többet tud és jobb mint a 785-ös, egy kis idézet egy külföldi fórumból:
790x= 16x,16x , this is a really good chipset but alas almost everyone abandoned it,dont know why though the only boards available with this chipsed is the MSI K9A2 CF, MSI K9A2 CF V2 and the Gigabyte GA-790x-ds4
790GX=8x,8x, not bad but not uber performing, has some really mondo mobos with this chipset
790FX= 16x,16x(two way), 8x,8x,8x,8x(quadfire), the uberest of uber chipsets best performance and all the hooblah that you get right there
-
Tata001
csendes tag
válasz
castiel #3149 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget.
Annyira nem is vészes az ára ezeknek az általad ajánlott lapoknak
Viszont arra kíváncsi lennék, hogy a frissebb kiadású vezérlője mellett, tud-e annyival többet, mint amennyivel többe kerül? (természetesen nem a számokra, adatokra, hanem a tényekre gondolok)
Ezt sajnos be kell kalkulálni, mert elég gyakran előfordul, hogy az újdonság gyakorlatilag csak fazonírozáson esik át, de jelentős különbség nincs az azonos kategóriájú elődmodellhez képest, ellenben esetenként akár jelentősen is drágább lehet.
-
Chaser
legenda
válasz
Tata001 #3148 üzenetére
Én nem hallottam róla rosszat
Sideport nem sokat oszt vagy szoroz, szép meg jó meg minden, csak azt felejtik el megemlíteni, hogy 16 bites buszon kapcsolódik a vram, valaki javítson ki ha tévednék..Asuson szutyok hangkeltő van, meg standbyban is sokat "fogyaszt", asrock meg asrock, elve 2 év gar, a másik 2-re meg 3. De ez már nagyon off.
castiel : Nem olyan régi az, pár hónapos, kevered sztem a 780g-vel. SB710 v 750 van mellette, 4magosítani' lehet vele.
-
castiel
aktív tag
válasz
Tata001 #3148 üzenetére
sajnos annak az alaplapi vezérlője elég régi (785G)..
én ezt ajánlom, igaz drágább is..
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
ennek már 790X, vagy egy 2ezer forintal drágábbat aminek meg 790GX:
GIGABYTE GA-MA790GPT-UD3H
ha nincs rá plusz pénzed akkor inkább maradj a 785G-nél! -
Tata001
csendes tag
Hali!
Köszi a segítséget
A Gigabyte lapok közül a GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H milyen minőségű lap?
Én az alábbi 3 alternatíva közül tervezek választani:
1, GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
2, Asus M4A785TD-V Evo (128MB DDR3-1333MHz memory sideport-tal)
3, ASRock M3A785GXH/128M (128MB DDR3-1333MHz memory sideport-tal)Ezekről mi a véleményed?
-
castiel
aktív tag
nos, összedobtam egy kis Gamplay Video-t a játékból, igaz nem vagyok mester az ilyenekben, de sztem jó lett, töltsétek, nézzétek:
dirt2_xvid.part01.rar
dirt2_xvid.part02.rar
dirt2_xvid.part03.rar
dirt2_xvid.part04.rar
dirt2_xvid.part05.rar
dirt2_xvid.part06.rar
dirt2_xvid.part07.rarui:
sajnos csak xvid minőségben tudtam megcsinálni mert így is 3 és fél perces és 811mb lett.. HD-ban meg csak 1080p engedett és úgy megy 25.9GB lett -
Tata001
csendes tag
Sziasztok!
Egy új vasat szeretnék összerakni, amibe egy HD 5770-est tervezek.
A proci egy Athlon II X4 620, a deszka vagy egy
Asus M4A785TD-V Evo (128MB DDR3-1333MHz memory sideport-tal) vagy pedig
ASRock M3A785GXH/128M (128MB DDR3-1333MHz memory sideport-tal) lenne!Ez a konfig mennyire életképes?
Bár nem pont ide illik, de hátha valaki tud ebben is segíteni:
Mekkora táp kellene a rendszernek amibe még a leírtakon kívül szerepel egy Samsung 1TB-os vinyó, DVD-író, 2x2GB 1333MHZ-es DDR3 memória, 26"-os monitor?Előre is köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
Le tudtam tölteni csak újra kellett indítani a steam-et.
Az MSI OSD nektek sem írja az FPS-t a Dirt2- nél ?
Minden másnál működik csak ennél nem. -
hkari
őstag
Sziasztok. Hogy tudom letölteni a dirt 2-őt az ajándék kuponnal? Addig eljutottam hogy Steam nevü progiban regeltem a kódomat,de utána hogyan tovább?
-
castiel
aktív tag
egy kis csemegével készülök a Dirt2 rajongóknak és azoknak akik nemtudják megéri-e megvenni az 5770-et vagy éppen a Dirt 2-t
nemsokára többet is megtudhattok
-
Gaboman
nagyúr
Esetleg akit érdekel de csak XPs sajnos.
8.12 Béta 8.680.0.0000Az én driverem 9.11
Driver Packaging Version 8.671-091104a-091527C-ATI -
Chaser
legenda
A honlapjukra azért felrakhatták volna
-
Zenty
őstag
"Energiatakarékos Radeon HD 5750
Az új videokártyával a gyártó nem titkolt célja, hogy megóvja a környezetet, ugyanis véleményük szerint az energiatakarékos termék használatával csökkenthető a légkörbe jutó széndioxid mennyisége"
[link] -
P00By
nagyúr
-
szasanyi
félisten
válasz
#49155328 #3121 üzenetére
Korábban - talán többször is - volt szó róla, hogy a 9.12 lesz az első, teljesítményt is ígérő, jobban optimalizált driver... by Abu85. Várhatóan javulás lesz a későbbi verziókban is. DE nem mondta senki, hogy megtáltosodik az 5770, és 5850 lesz belőle! Én sem, így ez csak egy fölösleges, kötekedő hsz volt. Egyes, ülj le!
-
rumkola
nagyúr
válasz
FragMaster #3118 üzenetére
hogy utána a 10.01 lehessen a fontos
-
szasanyi
félisten
válasz
FragMaster #3118 üzenetére
Mert ha minden igaz, az lesz az első driver ami mondhatni kiforrottabb, és teljesítmény javulást is hoz.
-
zolka78
senior tag
Videókarim kezd kicsit öregecske lenni, tehát eljött az idő egy cserére. Amit kinéztem magamnak az egy 5770-s kártya csak egy kicsit dilemmában vagyok. Kártya cserével nem tudok várni mivel az enyém megy egy netes gépbe, oda még pont jó. Viszont a monitorom egy régi 17"-s max. 1280X1024 felbontással, amihez ugye sok egy ilyen kártya. Monitort csak jövő nyáron fogok cserélni akkor meg mindenképpen 22"-s HD lesz minimum. A kérdésem a következő, mennyire fogja vissza kártyát az alacsony felbontás? És ez mennyire fog esetleg procilimitbe ugorni. A procim megy 3-3,5 GHz-t gond nélkül, E5200. Továbbá a tápom elbírna még ezzel a karival, úgy, hogy két HDD-t is hajtania kell?
-
Gaboman
nagyúr
Tudod ezt már sokszor elmondták hogy most jön ehhez a szériához meg ahhoz a szériához a jó driver.
Én sem hiszek ebben túlzottan,de mivel új fejlesztésű VGAról van szó,várható némi javulás még támogatottság terén.
Én is így gondoltam nem pedig hogy itt megtátosodik a kártya +50%al. -
pyxystyx
tag
válasz
castiel #3102 üzenetére
Köszi! Így van állítva, csak így pl. TV megynyitásakor vagy ablakgörgetéskor, képnézegetéskor fel-felvált 3D- be v. UVD-be, bár aztán vissza is áll 2D-be.
(Valószínű, hogy ha a váltogatások közben futott a RACTask, az közrejátszott a driver elszállásokba, mert mindig ilyen műveletek közben dobta el magát...)
Meg 2D-ben is próbálnék feszültséget csökkenteni. -
-
szasanyi
félisten
Van már vmi infó az újabb - várhatóan jobb - Catalyst megjelenési idejéről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós topik
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- YouTube
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest