Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
Trebron09 #21807 üzenetére
Hm tényleg frenki lett ez a 7770! Le a kalappal előtte. De hogy ne csak FPS-ekről legyen szó...
Mértem némi hőmérsékletet. AC L2 Plus. Mivel a VGA-n levő (ASUS kecseg) csatlakozóra nem ment rá az AC-é ezért 7V-on és 12V-on teszteltem. A tesz egy benchmark futás az Unigine Valley tesztprogival.
KB 5 fok difi..és 12V-on alig hangosabb. Bár a Shader-core lehetne alacsonyabb, de gondolom hangban korrektül csendesebb a a gyárinál.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Trebron09 #21798 üzenetére
Ez egy teljesen torz ábra. A GTX650 Ti nyers erőben kb 20%erősebb a HD7770-nél mégis gyengébben teljesít egy olyan játékban, amit az AMD pénzelt...nem furcsa kicsit, hogy egy Gaming Evolved játékot raktál ide? Elég egyértelmű, hogy ezt a GCN architektúrára optimalizálták...
Mondjuk az is igaz, hogy az új konzolok miatt egyre több ilyen lesz..
It a HD5770 kb egy szinten van a GTS450-el, ami megint hülyeség, hiszen az a HD4850-el van pariban..
Szép példája ez a driver optimalizációnak...
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Trebron09 #20990 üzenetére
Több paraméterböl is meg lehet állapítani ezeket a dolgokat de ez csak felvetés, mivel ott volt a "ha" kötőszó.Ez nem csak a vga-ra vonatkozik, minden egyes alkatrész tuningolásánál-túlhúzásánál, vagyis nem a gyári értékeken való üzemeltetéskor ugrik a garancia, ahogy írtam ez több helyen is fel van tüntetve. persze vissza lehet állítani a gyári értékekre sok mindent, értelem szerűen garanciáztatásnál nem "túlhúzva" adjuk be a gépet/alkatrészt.
Most lehetne mondani a másiknak, hogy húzza nyugodtan, feszelje, semmi gari vesztéssel nem jár, de pont azért mondtam mert ez nem így van.
VGA-t húzni egyébként sincs sok értelme mert gyorsaságban és teljesítményben sok esetben elenyésző a különbség. (mondjuk ez i csak saját vélemény, ettől függetlenül még nem biztos hogy 100%-ban így is van, de én a VGA-t semmi pénzért nem ocznám)
-
The Kuti
csendes tag
válasz
Trebron09 #20832 üzenetére
Heaven-en ugyanez a jelenség látható, furmarkon pedig pixelhibák. 3Dmark 2011 Basic-en nem találtam semmi rendellenességet. Win7 és filmek alatt semmi hibája nincs a képnek, sőt még a Modern Warfare 3 is megy elég jó grafikával. Driver hibára gyanakszom, de eddig nem sikerült 100%-osan működő drivert találnom
. Esetleg valaki megtudná mondani melyik catalyst-tel jött ki a kártya mert a telepítő CD hozzá eltűnt és fogalmam sincs melyik catalyst volt rajta.
-
KissLucifer
csendes tag
válasz
Trebron09 #20772 üzenetére
Egyik srác itt ph-n írta, hogy neki 6770es ment az alábbi lappal:
Alaplap: [Foxconn 915M12-GL-6LS Socket 775]Az én lapom újabb és korszerűbb is, ha jól tudom. Akkor nem kéne mégis mennie???
Még egy kérdésem lenne, ha 5xxx-est tudnék szerezni próbára és az menne a gépemben, akkor a 6670 vagy 6750-nek is mennie kellene vagy nem??? -
SLC09
tag
válasz
Trebron09 #20432 üzenetére
Használtan vettem (kb. fél éves), megbízható a faszi, visszafizeti az árát, ha nem sikerül megoldani. Egy nem tudom milyen márkájú 450W-os táp van a gépben.
Catalyst Control Center verzió - 2011.1205.2215.39827
OpenGL Verzió - 6.14.10.11399
Direct3D Verzió - 7.14.10.0887Elvileg a legújabb.
Szokott olyat csinálni, hogy befagy a kép és pár másodperc múlva kiírja, hogy a driver ismeretlen okból leállt, de újraindult.
-
-
joker1220
őstag
válasz
Trebron09 #16194 üzenetére
Szerintem vegyél egy új tápot ami legalább 500-550 W os azzal 100% hogy minden elég áramot kap
Egyébként az AMD oldalán fent van az 5750 hez szükséges tápegység min 450 W os kell hogy legyen;
,,450 Watt or greater power supply with one 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)''
Még egy cikket is találtam hogy miért is kell egy jó táp is a jo config mellé
-
válasz
Hát nem mai darab a tápod (és a hatásfoka se valami fényes 70.% a lényeg ugye a 12.V része 18+16.A tud kombinálva összesen 300.W ot és ugye a mai konfigok 90.%-ukat a 12.V ból kérik!)
Nekem a 5770.CF játék alatt (ahol 100.% on le van terhelve mind a 2.GPU) 330-350.W ot eszik TISZTÁN! (ebből már a táp hatásfoka vissza van számolva) De nekem jóval nagyobb gép van alatta i5-750. 4000.en járatva ramok is 2000.MHz-en járnak! Neked ugye csak egy E5200.asod van szintén 4000.re húzva de az még úgyis csak 3.adát fogyasztja mint nekem az i5-750.es
Nameg ugye az 5750.eleve 20.W al eszik kevesebbet mint a 5770. tehát simán elégnek kell lenni a 350PNF tápnak a 5750.CFX-hez!
-
Misua
senior tag
válasz
Bőven elég neki a 350-s FSP, de ha pontos kikalkulált wattadatokra vagy kíváncsi: [ Mennyit fogyaszt a gépem?]
-
GAbre
veterán
válasz
Trebron09 #13000 üzenetére
Hát én feladatkezelőbe mindíg 1 magot láttam.
Hiába volt felrakva a crysis mód is,ami javittota az fpst,nemigazán vált be.
Droid:
Hát minden jó játékkal játszottam 6-7 évre visszamenőleg.
Nem néztem mindíg,h melyik játék hány magot használ.
De fórumoztunk már róla kb fél éve.
Akkor arra jutottunk,h kevés van(2-3 játék).
És kevés progi is van,ami 4 magot használ(asszem).
De a magfeloldás mindenképp jó,ha működik stabilan.
Csak sztem még nincs nagy többmagos "mánia".
De ami késik,az majd úgyis eljön... -
szacsee
nagyúr
válasz
Trebron09 #12948 üzenetére
No meg Q9400 hiába rendelkezik kevesebb cach-el alapból magasabb FSB, és alapfeszen normális határokon belül húzva is kevesebbet eszik mint egy Q6600. Azon a frekin pedig a legtöbb játék letojja az L2-t és csak a frekit tolerálja.
Mondom ezt úgy, hogy sosem volt IDLE 60W-os konfigom 2007 óta és nem a VGA étvágya miatt.. -
-
-
válasz
Trebron09 #12874 üzenetére
OP rendszer mindegy! a lényeg hogy rendszer gazda ként kell bejelentkezve lenni! és ne az asztalról futtasd! csomagold ki a C-re simán!
Tehát => c:\winflash\UPDATE.CMD -t indítod!
Ha sikerült a frissítés és nem FAILL-t ír akkor úgyis bead egy ablakot hogy most indítod újra vagy mégse akkor csak kilép a progiból! frissítés után nem lép életbe az új BIOS csak restart után! tehát addig hiába nézegeted GPU-Z meg Everest el!
-
válasz
Trebron09 #12872 üzenetére
Még azt elfelejtettem mondani hogy Rendszergazda módban kell tevékenykedni!
amég FAILL-t ír addig NEM sikerült a felírás! NE indítsd újra a gépet amég nem sikerül! lépj ki a progiból és próbáld újra! és mikor kicsomagoltad ajánlatos a C.meghajtó gyökerébe nem 3-4.mappa mélységbe!
-
válasz
Trebron09 #12869 üzenetére
Lehetőleg semmi NE menjen a háttérben!! a legjobb ha előtte restartolsz és semmit nem indítasz el hanem egyenest elkezded a műveleteket!
Tudom melyik BIOS van a kártyádon everest ablakba kilestem!
Garancia nem veszik el és a kártyát sem tudod tönkre tenni még ha nem sikerülne a frissítés akkor sem!
-
válasz
Trebron09 #12859 üzenetére
Meg kerestem ezt a BIOS-t ami van a kártyádon TÉNYLEG szarul van gyárilag benne a konfiguráció!
De át írtam neked csak fel kell tenned a kártyára és lefogja venni az órajelét 157/300.ra!
Kicsomagolod és csináltam bele 3.db konfig CMD-t
BACKUP.CMD = Ezzel kell kezdened!!! ez lementi a kártyádról az eredeti BIOS-t
RESTORE.CMD = Ezzel tudod vissza írni az EREDETI BIOS-t a kártyára amit lementettél róla!
UPDATE.CMD = Ezzel tudod az ÚJ BIOS-t felírni a kártyába!
Tehát semmi mást nem kell tenned csak letöltöd kicsomagolod és először a backup.cmd-t elindítod (lehetőleg a saját gépből indítsd! ne total komanderből vagy egyéb fájl kezelőből) ez elmenti az eredeti BIOS-t ha ez megvan kifogja írni egy kis ablakban hogy sikerült az elmentés. Ezután OK-t nyomsz és megvagy a lementéssel!
Valami ilyesmit fogsz látni majd
Ha ezzel megvagy akkor elindítod az UPDATE.CMD-t ez fel fogja írni a kártyába az új BIOS-t hasonló képen mint az előző műveletnél csak itt a végénél majd kéri hogy indítsd újra a gépet! (jobban mondva csak rá kell nyomnod magától újra fogja indítani a gépet) ha minden jól csináltál akkor ezek után már jó lesz a PowerPlay és lefogja venni a kártya órajelét!
-
keke69
őstag
válasz
Trebron09 #12859 üzenetére
Régebben is voltak ilyen problémák!Akiknek fent állt az azért volt mert 2 megjelenítőt használt!Ha te csak 1-et használsz akkor emeld meg az órajelet(elég csak minimálisan)általában ez segített,visszavette 2D-ben 157/300-ra!
De volt olyan is Pl nekem át kellett írnom a biost mivel a bioson belül rossz helyen volt a 157/300-as érték beállítva.Bár meg lehet oldani egy bios frissítésel is! -
válasz
Trebron09 #12857 üzenetére
Express Uninstall módba leszeded az ati drivert azután restart és DriverCleaner.NET_v3.4.0.0.7 progival összetett módba ATi és ATi CCC kiválasztásával lefuttatni!
(legyél türelmes!! a progi géped teljesítményétől függően 5-10.percig is eltart mire végez mert Registry ből is kiszedi ami nem oda való ATi cucc)
Ha megvagy megint restart és mehet fel a 10.8 driver
-
válasz
Trebron09 #12843 üzenetére
Hát 2D-ben 157/300. nak kell lenni az órajeleknek! ugyan úgy ahogy az összes 57xx és 58xx kártyának!
De most az everest-ben úgylátom semennyire sem veszi le marad 740/1200.on! Vagy nem jól távolítottad el a 4830.as cuccait és ez miadt zavarodik össze a PowerPlay vagy pedig levan fixálva az órajel kilső progival! szedd le teljesen az ATi drivert aztán Driver Cleaner-el leradírozni még ami maradt az uninstall után! aztán mehet egy friss 10,8.telepítés ezután jónak kell lenni!
-
válasz
Trebron09 #12831 üzenetére
először is Everest ből frissebb kell mert az 5,30.már régi! tessék a leg frissebb=> EVEREST_Ultimate_Edition_v5.50.2253
FurMark ból is szedd le az 1.82 est
Végül: ha BenchMark ot csinálsz vele akkor csak a Xtreme Burning et jelöld be a mapping és az FX opció nem kell!
itt az én tesztem! bár nekem 5770.em van!
********************************************************************************
lsc: Miért ne használnánk? nem mindenki 24/7.be csak játékot tol a gépen!
-
strh
csendes tag
válasz
Trebron09 #12759 üzenetére
asrock 945 gcm-s de ugy fest veszek egy asust mert azt mondták nekem hozzáértők hogy régen volt olyan asrock alaplap amelyik válogatos volt és nem mindegyik kártyát fogatta el és h van rá esély h ez abbol a falytábol valo mert a kártyának nincs baja alaplapnak sincs és mégsem jo
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro GP100 16GB HBM2
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest