Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Elektroncsöves Hi-Fi
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mini-ITX
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
futizoli
tag
válasz
Dealer20 #15087 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen, terheléskor jön elő a magas frekis hang.
Az a helyzet, ez a zizegő hang az egyik pillanatról a másikra jött elő. A vicc pedig az, hogy éppen a zajt csökkenteni kívánó akcióm után. Régi hűtő le, új hűtő fel, s máris jött a zizi. Régi hűtő vissza, idegesítő hang megmaradt...
Ennyi a történet, számomra rejtély... -
futizoli
tag
válasz
DroiDMester #15077 üzenetére
Teljesen értetlenül állok a jelenség elött...
Nem az új hűtés a ludas. Megpróbáltam venti nélkül is, úgy is előjön a probléma. Visszatettem a gyári hűtőt, meglepetésemre ugyan úgy nyekereg mint egy rossz merevlemez. Kivettem a VTX-et, hátha más okozza a hibát, mást hallok, de nem, az integrált vga-val semmi hang. Játékok, tesztek betöltésénél, futtatásánál jön elő a rendellenesség.
Egyértelművé vált, a kártya valamelyik alkatrésze (kondi, tekercs...) adhatja a hangot, s biztosan nem a ventilátor.(...de, hogy bocsájthat ki zajt egy passzív alkatrész...?)
Amikor a TR V2 hűtő volt fent, ráadásul egy fix fordulaton ment a venti, minden alkalmazásnál.
Vajon miért pont most a hűtő cserénél állt elő a jelenség? Adódhatna a válasz, biztosan okoztam valami mechanikai sérülést a szerelésnél. De nem, vigyáztam rá mint a hímes tojásra... Guta megüt...
Tehetetlen vagyok, kínomban már próbálkoztam driver cserével, persze semmi változás... -
futizoli
tag
Ma felkerült a VTX-re a Thermalright V2, valamint az AC F8 PWM. 8-10 fokkal hűvösebb a kártya, valamint ezzel a ventivel már a legkisebb zajforrás is lett a gépben.
Sajnos mégsem lehetek maradéktalanul elégedett...
Az új hűtő felszerelése után az eddig néma kártyából nagyon zavaró hangok jönnek elő. Telepítéskor, játék futtatáskor, borzalmas frekvenciákon cicereg, nyöszörög, zizeg, és még sorolhatnám a jelzőket. A ventilátor hibátlan. El nem tudom képzelni mi lehet az ok.
Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem.Üdv: Zoli
-
futizoli
tag
válasz
DroiDMester #15055 üzenetére
... akkor eldőlt...
Holnap délután átveszem a Thermalright V2 hűtőt, és már kajtatok is az ARCTIC COOLING F8 után.
Még egyszer köszönöm a segítségedet! Ha fent lesznek, beszámolok az eredményről... -
futizoli
tag
válasz
DroiDMester #15049 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom...
Már keresem is a Thermalright V2 forrást...
DroiDMester, az általad használt Zalman venti jó választás, esetleg tudsz ajánlani más csendes ventilátort is?Üdv: Zoli
-
futizoli
tag
Sziasztok!
Tájékozatlanságomnak, s főként türelmetlenségemnek köszönhetően elkövettem egy óriási hibát. Vettem egy VTX3D VX5770 1GBD5-HV2 PCIE vga-t.
Csalódásom oka, a zavaróan zajos ventilátora. Így utólag olvasgatva a fórumokat, látom nem vagyok egyedül a problémámmal.
Az MSI Afterburner-el 25 %-ra levéve a fordulatszámot a zajszint csökken, de még így is simán hallom a lakás egy másik helyiségéből, a géptől 10m-re. Nagyon zavaró...
Olvastam, a gyári hűtőre nem igazán lehet felszerelni más ventit. Már arra is gondoltam, leszedem a gyári ventilátort,a számítógépház aljára teszek egy távtartót, amelyre felszerelek egy csendesebb pörgettyűt, a kártya hűtőbordája alá pár mm-re.
Talán idétlen elképzelés, de más nem jut eszembe.
Ha nincs más megoldás, tudna valaki egy igazán halk ventilátort ajánlani, amivel elkövethető lenne a hatékony, de csendes hűtés?Üdv: Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- Asrock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D3 6G OC
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest