Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz st6969 #55698 üzenetére
már megint a szokásos volt reggel, a vésőkalapácsot és a flexet ötösével vitték a nepperek, gondolom jófogáson már holnap fent lesz 40-ért. én is egy paneldzsungel közepén élvő boltban találtam, mindenhol máshol le volt fosztva, fél 8-kor így is csak két darab volt már a negyedik helyen.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz st6969 #55710 üzenetére
ja, azt nem írtam, hogy itthon Ytong van, abban nem hiszem, hogy megakad igazából a kicsi is viszi, csak felborul, ha belefogom a tokmányba, meg ezt egyszerűbb derékszögben odatartani. de ahogy nézem az SDS+ koronafúrók árait, lehet nem is veszek és marad a mostani rendszer.
szerencsére nekem van nagy akksi, mert tavaly még adtak az orrfűrészhez, a kicsivel nem is próbáltam, azzal a fűrészek is elég vacak teljesítményt nyújtanak, ha betont akarsz fúrni, tuti, hogy kell majd.
arra, hogy miért így csinálja a LIDL (mindenkinek):
a kérdés nagyon jó, én sem értem. bár nagyon rég elhagytam már az FMCG vonalat, de én se értem a stratégiát. egyértelműen nem ezen akarnak profitot generálni, szerintem nullszaldóra van beárazva, azért kell, hogy behozza az embereket. van némi kereslet élénkítő hatása, jó arra, hogy behozzon olyan embereket, akik egyébként nem jönnek és bár valószínűleg nem mérhető konkrétan, vagy ha mérhető, akkor sincs az elemzéshez elég adat, de exhas azt mondom, hogy nem hoz annyi plusz forgalmat és nem érdekel annyi visszajáró vásárlót, hogy pontrendszert fel lehessen húzni rá.
amit leginkább nem értek benne, hogy miért engednek egy embernek 1-2db-nál többet venni egy eszközből. a másik meg, hogy miért nincs webshopban, ha a sógoroknak amúgy is gyártják egész évben. írni lehet nekik, de onnan úgyis valami bullshit szöveg fog visszajönni, a valós okot max ismerőstől tudnánk meg, de olyanom csak az Aldinál van.I hate morning people. And mornings. And People.
-
pacman_123
tag
válasz st6969 #55811 üzenetére
Az ütköző, a 2 oldala teljesen egy síkban van?
Csak mert ha nem, akkor ez is elviszi a vágást. A derékszöget ugye az egyik, tipikusan a bal oldali ütközőhöz állítod be. Ha az imbusz húzáskor nem vitted el a derékszöget, akkor az viszi el ha a két oldal nincs sikban. Rajzoltam egy mórickásat, ha nem lenne érthető mire gondolok. Persze az alsó egy durva szemléltetés. De ha ez nincs síkban, ahogy felfektetetd a másik ütközőnek is az egyenes anyagot, ugrott a derékszöged.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
pacman_123
tag
válasz st6969 #55833 üzenetére
Hát ez elég misztikus.
A derékszögű "szánkózás", és a nem derékszögű szánkózás között a különbség ugye az hogy utóbbinál vágsz is, tehát terhelés éri a szánt/a billenőmechanikát a fűrészlapoin keresztül ... lehet ott van olyan pontatlanság, ami csak vágáskor jön ki. Jó lenne látni ezt az egészet, meg is nézném, 2 ünnep közt szabin vagyok, dehát én Miskolc, te meg ...?
Egy kis videót az egész folyamatról nem tudsz csinálni, valahova feltölteni? Most már kezd tényleg érdekelni. Ne intézzük el annyival, hogy Metabo ... Nekem a nagytesója (254 M) nem csinál ilyet.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
pacman_123
tag
Meg annyit megtehetnél , ha nem is videó és nem a szomszédban vagy, hogy:
- lefényképezed valahogy az eltérést, odateszed a vágott élre a derégszögedet.
- csinálj egy olyan vágást, ahol a fűrészlap épphogy csak lecsíp a végéből, max 1 mm-t az anyagból. Az sem derékszög már?Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
epmd
tag
Én biztos hogy nem derékszöggel nézegetném,hanem azonos szélességű próbadarabokat vágnék.Utána a darabokat egy vonalzó mellé rakva,összetolva sokkal jobban mutatják az eltérést a derékszögtől.Az ütközőt is érdemes leszorítani mielőtt meglazítod a csavarjait és úgy állítani finoman.
[ Szerkesztve ]
-
York
tag
-
nagyúr
válasz st6969 #55861 üzenetére
Arra lennék kíváncsi, hogy az általam itt taglalt problémával találkozik-e manapság az, aki használja ezt az akkus parkside performance fúró-csavarozót? Egyébként megbékéltem ezzel a leoldással, különösebben nem akadályoz. Persze jobb lenne nélküle, de olyan jó kis gép egyébként, hogy a több jó felülírja ezt a kis rosszat.
Egyébként ugyanaz kapható most is, vagy a mai már más, mint a kb. 1éve kapható típus?[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz st6969 #55861 üzenetére
ja, az a külső gyűrű kicsit fura, de attól még egyenesen lehet vele fúrni, úgyhogy sose érdekelt. én valamikor tavaly tavasszal vettem a 20V zöld Parkside-ot, nekem az jó csavarozásra, kis csavarokhoz megtartottam, a nagyokhoz már úgyse elég benne a kraft, arra vettem ütvecsavarozót. abból is kíváncsi lennék amúgy, mit tud a Parkside, ami most volt, de abból meg már vettem rendeset, szóval annyira nem fűtött a vágy.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
indianjoe23
csendes tag
válasz st6969 #55879 üzenetére
Szia!
Szerintem is engedd el az akkumulátoros vonalat. Gyűjts egy rendes merülőfűrészre vezetősínnel, az evolúció úgyis ebbe az irányba vezet. A Makita tökéletes választás a mi hobbi szintünkön. Nekem DeWalt van, hasonló képességekkel, annak idején csak azért ezt választottam, mert van hasítóék benne, de a "merítése" tényleg sajátos, szokni kell. De Pacman többször jellemezte a Makitát, és mindig dicsérte, és neki hiszünk . -
Caldera1
tag
válasz st6969 #55879 üzenetére
A gépdeponál “csak” 97900 Ft. Koffer nélküli változatban még tudsz az árból faragni.
Egyszer veszed meg és le van a gondod hosszú időre. A Makitában biztos nem fogsz csalódni. De táblák vágására elég a körfűrész is, az alap kék Maki 30 párezer Ft. Sín+adapter+körfűrész: 70 ezerből komplett meg van.
Dewalt és a Makita között hezitáltam annak idején és nem bántam meg a Makit. -
Caldera1
tag
válasz st6969 #55902 üzenetére
Inkább úgy fogalmazok, hogy kényelmesebb, kevésbé porol, cserébe drágább. Nekem voltak olyan szituk, amikor a körfűrészemnél (6601) sínen vágáskor zavart a védőburkolat. A merülőnél oda teszed ahova akarod a sínen, a körfűrésznél a védőburkolatot hátra kell húznod, ha felülről akarod rátenni. De én csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani... nekem az összecsukható asztalomról még az 1 méteres sín is lelóg, és ilyenkor nem a sín elejéről akarom indítani a gépet. Legutóbb 18mm-es rétegelt lemezt szorítóztam rá asztallap gyanánt, mert hosszú, keskeny anyagot kellett vágnom. Na ott meg az 1 méteres sín rövid volt, az 1.9-esem meg hosszú. Asztali fűrésszel kellett volna vágnom, az lett volna a legoptimálisabb lehetőség, de akkor nem volt még. Azóta vettem asztali körfűrészt, de egyszer biztos lesz merülőm is Miért? Mert hobbista vagyok és nem racionális érvek alapján döntők.
Persze, a Metabo is jó lehet, a DeWalt is, amelyik megtetszik. Nekem Makita van, erről tudok véleményt mondani. Az adaptert nagyon pontosan be lehet állítani, nem lötyög, nincs akadási pont a sínen, az egyenes tökéletes egyenes, a Makita gyári fűrész lapjai is jók alapból. Van rajta lefújó funkció, ami jól jön szabadon vágáskor. Ja, és öntvény talp. Hirtelen ennyi. -
pali923
aktív tag
-
pacman_123
tag
válasz st6969 #56362 üzenetére
"de az Anesty-ről konkrétan voltak pozitív vélemények is"
Nekem is azon a néven futott mikor megvettem (azóta haver elkunyizta) én is dicsértem.
Hidd el, tökmindegy milyen néven, címkével és színben találsz rá :-) Most sokat nem fektettem a keresésbe, de pl íme Katsu néven.
-
pali923
aktív tag
válasz st6969 #56362 üzenetére
Az ember ebben a "szakmában" is előbb-utóbb rájön, hogy nincs ingyen ebéd.
Ami olcsó, az kockázatos, messziről jön, nincs garancia.
A közepes árúak vagy jók, vagy nem, és ha találsz egy kicsi hibát is benne, biztosan esz a méreg, hogy miért nem vetted meg a drágábbat.
Ami meg drága, az lehet akár jó is, de drága.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz st6969 #56366 üzenetére
Nálam otthoni dolgokra is ez a vezérhangya indult el. És mivel akkus megoldásokban gondolkodom belevágtam egy rendszer első elemébe. Majd most hogy kellene pl egy orrfűrész rá kellett ébrednem hogy ez zsebbenyúlós kör lesz pl a Parkside termékekhez képest. Ugyan tuti hogy nem bánom meg az új rendszert... de orrfűrész nem tudom hány alkalommal kell majd a következő pá révben. Parkside 15e most szombattól, míg az új márkából 45e környéke. Az 3x ár... A másik verzió hogy veszek egy kis kézi fűrészt és meg is van a testmozgás arra a napra
-
generatoros
tag
válasz st6969 #57306 üzenetére
A dió bútor nem igazán kültérre való. A dió rönköt minél előbb gatteroltasd fel és ha rám hallgatsz 6 cm vastagra. ha lesz 4db használható szélességű anyagod az sok mindenre nem elég, de úgyis száradnia kell és majd gyűjtesz még hozzá. a lényeg hogy kéreg nélkül és ne rönkben tárold.
-
generatoros
tag
válasz st6969 #57310 üzenetére
A tölgy alkalmas lehet kültérre,de a bütüre ülni nem tudom szerencsés-e, persze ez már ízlés kérdése is. A diót kár eltüzelni pár év múlva esetleg gondolsz egyet és akkor van száraz anyagod. ha tudod tárolni és szép egészséges fáról van szó , akkor ne legyen a tűz martaléka.
-
-
mdk01
addikt
válasz st6969 #57324 üzenetére
Belegondolva teljesen érthető a Lidl hozzáállása. Ezt a gépet 22e-ért vettük és mivel akciós volt ezért gyanítom "csak" , 100% haszonkulcs volt a gépen.
Biztos vagyok benne, hogy ha elkezdik szervizelgetni, meg postázgatni, ennek a gépnek a javítása legalább 20e-be kerülne nekik. Inkább küld egy újat és elfelejtik. -
York
tag
válasz st6969 #57324 üzenetére
En eddig ketszer garanciaztattam az Aldiban. Eloszor (2-3 eve) a kek WZ csavarbehajtomat, utott a tokmanya. Megkertek, hogy vigyem be az uzletbe, leadtam. Postan kuldtek egy ujat, annak is utott a tokmanya, jobban mint amit leadtam garba, jeleztem telefonon. 2 het mulva kuldtek egy masikat. Az mar jobb volt, de nem volt az igazi. Eladtam mindegyiket es vettem egy piros WZ-t. Legutobb meg a vesogep markolatanabol szakadt ki a fem amivel rogzited kulonbozo poziciokba a gepet. Leadtam es par het mulva jott az uj. (Nekem nem gond bevinni az uzletbe, mert itt van helybe.) Mindig segitokeszek voltak, nem volt semmi kellemetlen erzesem. PS cuccobol keves van amit sokat hasznalok, igy azok meg jok. Meg valahogy a WZ cuccok jobban bejottek.
-
MCGaiwer
addikt
-
generatoros
tag
válasz st6969 #57701 üzenetére
Egész pontosan ,elveszíti a teljesítmény egyharmadát. Ez azonban nem jelenti azt hogy 12 helyett csak 8-as fúrót tudsz majd használni. Ezek az öntvénygépek általában 370 w-os 3 f -u motorral vannak szerelve a kici kínai meg 250w-os 1 f-u és mégsem az az élményed mikor egy 10-es fúróval egy darab vasat fúrsz, mint a kinai esetében. A kínai gép simán lefordul az asztalról, ha valami hiba van az előtolással a nagy meg az anyagot fordítja ki a kezedből ,de marad az asztalon. mindkettő igen veszélyes. A teljesítményvesztés egy kisipari vagy hobbi műhelyben szerintem nem igazán számottevő, széles körkivágó vagy forstner esetében én nem vagyok rest csökkenteni a fordulatot és ez is használ valamit. Azt merem gondolni, hogy a jó megközelítés az hogy a 380 v 370 w esetében adott idő alatt x furatot tudsz elkészíteni, ha ezt a gépet kondival 220 v-ról használod akkor 3/4x furatot tudsz csinálni.
-
kavalkád
aktív tag
válasz st6969 #60430 üzenetére
hasonlóan rejtettem el én is a PC-t, de én raktam bele 2 szellőzőrácsot, egyet-egyet a két oldalba (nyilván nálad a jobb oldalba beépítés nem járható út, mert az is zárt részbe vezet, esetleg az ajtóba, vagy lentre) és mögé beépítettem egy-egy 120-as ventillátort (egyik szív, másik fúj) ami kis fordulaton folyamatosan biztosítja a légmozgást, így nem kell kinyitni az ajtót. hangja nincs, mivel kb 500-as fordulaton megy csak. PC-n ezt könnyű megoldani, az alaplapra kötöttem, konzolnál nem tudom van-e lehetőség ilyenre.
a tetejét egyetlen lapból csinálnám (úgy mint az alját) nem háromból mint a képen.
ha mind a 4 sarkát a falhoz fogatod akkor hátlap nem indokolt.
tipli jó, de mivel alulról sosem fog látszódni ott akár csavarozhatod is ha az kényelmesebb.
[ Szerkesztve ]
-
indianjoe23
csendes tag
válasz st6969 #60430 üzenetére
Szia!
Én még nem csináltam ilyen rendeltetésű elemeket, de a kérdésekre azt mondanám, hogy
- 3 darabból csinálnám meg, hogy könnyebb legyen mozgatni,
- 3 mm-es hátfal legyen, mert az összetartja a korpuszt,
- én lapostiplivel szoktam összerakni, mert igy könnyebb a pontosságot elérni,
- az ajtókra kivető pántokat tennék, és felnyíló és lenyíló vasalat HS315C-t, ami korlátozná a nyithatósági szöget,
- a méreteket élzárással együtt add meg a lapszabásznak, és közöld vele, hogy így adtad meg,
- a felfogatásra bútorakasztó 35x45 mm-es ikea lenne a javaslatom -
kicsi kecske
tag
válasz st6969 #60434 üzenetére
Egy jó tanács.
Obiban vegyel egy 650ftos hecht multibluet. Azzal nagyon könnyű bejelölni a kivetőpántok helyét meg a szárnyas talpakat is könnyű feljelölni a korpuszra. Blumnak vannak ilyen 110 fokos kivetőpántjai az egész jól kinyílik.
Másik tanács talán az hogy mindig nézd hogy melyik a látszó oldal és azt a lapot ha lehet egész lapból csinálod.
Itt például a fedlap És az alja legyen egész bútorlap Így nem látszik majd a toldás és hasonló. Én az alját csavaroznám, de a tetejét biztos tipliznem hogy ne látszódjanak a csavarfejek.
Azokat az éleket ahol bútorlap bútorlappal találkozik nem célszerű élzárni.
Két szélére mehet hátfal hogy merevítse korpuszt. Felfogatás talán IKEA vassal vagy valami hasonlóval lehet a legegyszerűbb“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
pali923
aktív tag
válasz st6969 #60443 üzenetére
Vagy átrajzolod, vagy megmondod pontosan milyet szeretnél. Nagyon nem mindegy, másfajta pánt kell hozzá. Szakember tudni fogja, hova fúrja a lyukat.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
kavalkád
aktív tag
válasz st6969 #60546 üzenetére
próbálj ki valahol egy lefele nyíló ajtót, mert szerintem nagyon kényelmetlen dolog amikor hozzá kell férni a szekrény tartalmához, de ez nyilván szubjektív.
arra gondolj, hogy vajon lesz-e elég helyed ahova a pánt fix részét rögzíted. 125-öt mély szekrény, a pántnak kell kb 70-90 mm. be fog férni az XBox/PS oda? vagy a pántokra fogod rakni? esetleg a pántok a széleken lesznek és közte lesz a masina?[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz st6969 #60546 üzenetére
Nekem az alsó megoldás jobban bejön, plusz ha lefelé nyílna, akkor kellene valami ami megtartja vízszintben, mert a pánt nem fogja és feszülne lefelé...
Illetve én úgy csinálnám, hogy a felső lap 20mm-rel előrébb álljon, így az ajtólapokat felülről takarná, és akkor az ajtók lehetnek sima ráütődőek. A két szélső ajtót jobbról-balról nyitnám, szóval az oldalakon lenne a pánt, a középső ajtó pedig félig ráütődő pánttal (mindegy melyik oldalról). Így kicsit szimmetrikus lenne, plusz szemből nézbe nem látszódnának az élek. Ezen kívül a 3 ajtót kérd úgy a szabászatban, hogy az erezet folytonosan fusson, mondjuk vízszintesen. Nálunk ezt front visszavágásnak hívják. -
Tomko78
őstag
válasz st6969 #60556 üzenetére
Most néztem egy bosch körfűrész lapot 28 ezer forint és 800 vágást ígér laminált parketta vágásnál , az azért harmat gyenge , én meg veszem a Makita laminálthoz való dekopirfűrész lapot 700 ft-ért , és nagyon szépen és gyorsan vág
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
varsam
őstag
válasz st6969 #60558 üzenetére
"Ezt úgy kell elképzelni, hogy a két szélső ajtó akkor csak a köztes függőleges korpusz lapok feléig érne?"
Igen. Mínusz fuga.
Szerintem fölösleges 3db-ból külön megcsinálni, csak plusz anyag, plusz súly, plusz költség. A két szélén 2-2 ráütődő, középen 2db félig ráütődő pánt.
Fugának jó a 1,5-2m körbe, azaz 3-4mm-rel kisebb a front mint a korpusz.
Szóval ha 1,5 körbe, akkor 1,5-422-3-422-3-422-1,5mm szemből. Front szélesség 422mm.
Függőlegesen pedig 337-18-3 = 316mm a front magasság.
Ha jól számoltam gyorsan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest