Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Dekopírfűrész vásárlás előtt állok, ezek közül melyik lenne szerintetek a legjobb vétel? Esetleg 40K alatt egy jobb ajánlat? Itthon szoktam fa bútorokat összerakni, hobbi szinten pl: konyhaszekrény, beépített szekrény stb! Egy megbízható "örök darab kellene", most van egy bosch pst 650-es de azzal vágni kínszenvedés. A segítséget előre is köszönöm!
A Makita JV101DZ azért került be mert van hozzá való akksim.
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz fasyrt #38798 üzenetére
Elkezdtem olvasni visszafele a fórumot, úgyhogy sikerült kizárni még pár darabot, sőt a Makita JV0600K még ajánlott is van aki már jó ideje használja, erről az Extol 8793103-ról van valakinek tapasztalata, vagy a Metabo STE 100 Quick-ről?
Mellesleg a linkekkel sok bajom volt, mert nagyon sok egy webshopra vezet de már nem is kapható ott a termék, ráadásul a gép neve sincs felírva, így elég nehéz kitalálni hogy miket ajánlottatok az elmúlt időszakban.
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
Újra itt, lenne egy kérdésem felsőmaró ügyben: Ez a Dewalt típus volt már valakinek a kezében? D26204K DWP611PK Ez a kettő ugyanaz csak az első 230V a második 110V.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz yooccoo #38816 üzenetére
Igazság szerint 900W-tal és a süllyeszthető talppal simán lehet felsőmaróként használni. A kérdés az lenne: Mekkora az élmaró fix talpán a plexi nélküli furat? Mert én asztalba építeném, konyhaszekrényhez marnék vele ajtót, 22mm-es borovi fenyőből. 42mm-es a maró átmérője, átfér-e a plexi nélküli furaton?
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
Teljesen igazad van hogy a Dewalt nem arra lett kitalálva, ha tudom még húzom egy kicsit a vásárlást hátha az idén még akciózza az unimax. Ahogy írod több kisebb fogással terveztem volna de ha sikerül egy Triton-t szerezni akkor megy az asztalba, és élmarásra tudom használni a GKF600-at.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz thomgrande #38836 üzenetére
Néztem a videókat, de a saját talpával mindössze 4 csavarral tudom rögzíteni az asztalhoz, sokkal egyszerűbb mint külön emelőmechanizmust csinálni hozzá, meg elszívást. A plattoló marót nem is raknám rá mert ahhoz azért kevés a teljesítménye (d=62mm)
-
Kiscsőke
aktív tag
Nem is kellett írnom, leakciózták! holnap lehet meg is rendelem. Így, hogy csak 2 ezressel kerül többe mint a Dewalt D26204K, így jobban megéri.
Ha valakit érdekel akciós most a legkisebb porelszívójuk is![ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
Épp az asztalba építés miatt választottam, a Tritont, van még otthon egy GKF600-as élmaróm és egy Parkside felsőmaróm is, a parkside-ot nem sajnálom nem volt egy drága vétel 12k, de vannak dolgok amikhez nagyon kevés. Valakinek van esetleg a Tritonhoz 1/4 és vagy 1/2 colos pefogóperselye?
-
Kiscsőke
aktív tag
Szétnéztem a felsőmarók között, itt a nagy vízválasztó az asztalba építés volt valamint a befogópatron méret, a Tritonhoz van mind a négy méretben gyári patron(12,7, 12, 8. 6,35). jelenleg 6.35-ös szárú maróból van a legtöbb itthon, és ahonnan szerzem 12,7-es és 6,35-ös van többnyire. Ha megnézed 50-100 között nem is nagyon lehet értelmes felsőmarót találni ekkora teljesítménnyel, talán a hitachinak van, de még jó nem hallottam róluk, a Bosch inkább kihagyom, bátyám építőiparban dolgozik, nagy Bosch fan de lassan kiábrándul ő is. Mindig a szervízbe hordja a gépeit. Az ácsgyaluja az Makita, az megy. Dewaltból a DW625 elég nagy de az is már 100k, ehhez pl van minden méretben patron talán 8-as nincs de az asztalban való használhatósága nem a legjobb.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz ecaddsell #38877 üzenetére
A fúrókalapácsot nem bántom, mert az az egy gépe ami 8 év alatt csak egyszer volt szervízben, kopó alkatrész cserén, amit az kapott nem is lehet rajta csodálkozni, de a felsőmarója, a kézigyaluja, akkus csavarozók, körfűrész max 1-1,5 évet bírtak ki, pedig bátyám kőműves évente max 1-2 tetőt csinál és ezek nagy része ilyonkor kerül elő =>majd szervízbe, a flexeket nem is említem(kapott tőlem egy régi halványkék/szürke 230-as Einhell-t apósomé volt(ő is kőműves volt) ha valamit nagyot kell vágni nem is nyúl máshoz
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz ecaddsell #38879 üzenetére
Nem húztam le a teljes gépparkját a Boschnak a fúrókalapács(ipari) nagyon bírja, a többi gép rendeltetésszerű használat közben halálozott el, a felsőmaróval(zöld) élt mart, a gyaluval(ipari) gyalult, és nem gerendát mert ahhoz a nagy makitát használja, nekem is van egy régi sötétzöld Bosch kisflexem, minimum 20 éves, még használtan vettem, semmi baja, volt egy régi kék dekopírom azzal se volt semmi baj csak kaptam egy zöldet és gondoltam eladom, na azt egy héten belül megbántam, ráadásul az új gazdája leejtette a tetőről vissza se bírtam vásárolni. Nekem van egy régi lengyelpiaci nagyflexem akkorát ránt amikor indul mint egy lórúgás, még nem bírtam megölni, pedig azzal vágtam már vasbetont is tengelyig nem két métert, mondjuk ezt is apósomtól örököltem, annyi baja van hogy a tengelyrögzítője kiesett. De erre most már vigyázok is, ha ennyit kibírt, még egy pár év biztos benne van. A Boschnak is vannak jól sikerült gépei, csak sajnos ezelőtt 10-15 évvel sokkal kevesebb panasz volt rá.
Nekem jelenleg a hobbiasztaloskodáshoz sok Parkside gépem van, mert kb 4-5-ször annyiért tudnék minőségit venni, de ezekre legalább adnak 3 év garit, nem úgy mint a hobbi kategóriás gépekre amik még drágábbak is. Tény hogy ezekkel kompromisszumot kell kötni, de a szervizzel és a garanciáztatással még nem volt bajom, igaz még csak 2 gép halt el gari időn belül. Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy hobbiból 2 milláért építsek gépparkot, de ezzel szerintem mindenki egyetért. Majd ha lesz műhelyem és egy két munkát el tudok vállalni, valószínűleg lecserélgetem a gépeimet, de akkor sem egy márkára, hanem mindem géptípusból megpróbálom megkeresni a legmegbízhatóbbat, és persze a legjobb ár/érték arányút.[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz GeronimoTama #38886 üzenetére
Amúgy nem az a lényeg, hogy egy gépet, hol gyártanak, hanem az, hogy milyen minőségi feltételekkel. Kínában is lehet ipari minőségű gépeket előállítani, és Európában is lehet ótvar gagyit gyártatni.
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
Valakinek van konyhapult összemaró sablonja? Ilyen vagy ehhez hasonló? Kértem rá árajánlatot és amikor megkaptam, hogy 2 illesztésért meg egy mosogató kivágásért 150k-t elkérnek majdnem lefordultam a székről, miközben az alapanyag ára 35-45-ből simán kijön és nem a leggagyibb munkalapot néztem.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz sanzi89 #38941 üzenetére
Szia!
Nekem egy ilyenem van. Kb 6 éves, elég jól bírja a gyűrődést. Annyi baj lehet az új verzióval, hogy a kisebb első görgő miatt jobban "törik" a szalag. A görgőket nézd meg hogy végig vannak-e gumizva!3 év nem "tacskós" garancia sokat számít, otthoni felhasználásra szerintem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
-
Kiscsőke
aktív tag
Lenne egy kérdésem, munkatársam konyhaszekrényt vett és nem kért a sarokba összemarást a munkalapon. Egymás mellé van tolva a két lap, a gyári lekerekített él mellé került egy élzárt. Hogy lehet a toldást megoldani, hogy ne legyen ott az a rés? Sajnos nem hosszabb annyival, hogy összemarjam neki.
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz sanzi89 #39188 üzenetére
A Parkside elvileg Einhell gyártmány, ha az Einhellnek van hasonló gépe akkor elvileg meg kell egyeznie a szalagméretnek, ha nincs akkor valamelyik más gyártó szalagját is használhatod szerintem! Mellesleg nekem is Parkside merülőm van, vezetővel!
UI:
Finom csiszolószalag kétoldalas ragasztóval lehet, hogy működőképes lenne!
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz sanzi89 #39621 üzenetére
Nekem van egy, szerintem többet ér mint a bosch barkács kategóriája és csak kb felébe kerül, plusz jár hozzá egy alap marószárkészlet. Az enyém még egy régebbi kialakítás. Ennek még jobb is a mélységállítása (precízebb mint a régebbi típusnak) + a párhuzamvezetőn ha jól látom van műanyagburkolat. Ennyi pénzért 3 év garival nem kapsz jobbat az tuti!
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz szetcsuszott #39661 üzenetére
Cegléd, sógor akart venni 4 db-ot, a felesége ott dolgozik mondta, hogy csütörtökön vittek egy raklappal(180db). 2 jutott neki, kb 30 méteres sor állt 6:30-kor a bolt előtt.
Nem magának akarta, kellett volna apósának is meg az egyik kollégájának.[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz rlazol #39811 üzenetére
Én itthon minden fa bútort lakkoztam. ha nem alapozol akkor az első réteget teljesen beszívja, sőt a második sem fog teljesen fedni, így kell 3 réteg. Ha lenolajjal alapozol akkor a fát kicsit megszínezi, kap egy sötétebb árnyalatot, nekem kifejezetten tetszik, nálunk minden azzal készült, egy réteg lenolaj két óra múlva szöszmentes ruhával áttöröl, így lejön a felesleg kb két nap múlva kentem a lakkot a beltéri ajtókra. Ha teszel bele hígítót a lenolajba akkor hamarabb szárad, nem kell két nap, így készült már a konyhaszekrény. A kérdés az, hogy melyik a drágább 3 réteg lakk, vagy 1 réteg alapozás plussz két réteg lakk. Jahh az első réteg lakk után finoman át kell csiszolni a felületet, mivel "felszőrözi a fát"! én 320-as csiszolás után lakkoztam az első réteget és még így is felszőrözte. Ha jól emlékszem van teljesen színmentes alapozó is lakk alá.
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
Csak ma! Vegyétek!
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz generatoros #39908 üzenetére
Képet tudsz felrakni róla?
-
Kiscsőke
aktív tag
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz sunnysys #39979 üzenetére
Szia!
Nem tudom használtál-e már dekopírfűrészt, csak azért kérdem, hogy tudod e a különböző típusok, súlyát, fogását, mennyire kényelmes, milyen vezetni stb
Nekem volt egy zöld Bosch-om, egy régi kb 25 éves kék Boschom, Einhellel is találkoztam már, és az idén vettem egy JV0600K-t!
Hát ha megengedheted magadnak akkor nem fogod megbánni! A Stanley-ről nem tudok véleményt mondani, de erről a Makitáról igen, elsőre nehéznek tűnt a többihez képest, de használat közben, sokkal kezesebb mint az elődei (kivéve az öreg kék Bosch-t de sajnos azt bolond fejjel eladtam[ne keverjük a mostaniakkal]). Ahol kanyarodni kell kanyarodik a fűrészlapot szögben tartja(persze ha nem siet vele az ember, ésszel tolja), a 90mm-t is elviszi.Nem erőlködik csinálja amire kitalálták.Fűrészlapot vegyél hozzá Bosch-t eddig azok a legjobb ár-érték arányúak.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz trialboj #40087 üzenetére
Én vettem annak idején egy használt kézi körfűrészt, vezetőnek használtam hozzá egy 2m-es alulécet, aztán csináltam belőle asztalit, 2 összecsukható bak tartja az asztallapot amiben cserélhető betét van. Az egyik betétbe körfűrészt raktam a másikba felsőmarót. A vezető még mindig az aluléc, most már 4 bak van, így tudom hosszabbítani, vagy szélesíteni az asztalt. Stellert még nem csináltam, közben csapágyházas lett a körfűrészem, úgyhogy projekt stop van. Sajnos a külső burkolattal egybe van öntve a csapágyház. Vennem kell egy másikat(hacsak valaki nem tud szerezni egy AEG K66-os burkolatot?). Holnapután megyek a sógorhoz kölcsönkérni a körfűrészét. Asztalos szorítóból sosem elég. Akkus csavarozót is vettem az idén a régi haldoklott, plusz jött még az idén excenter és delta csiszoló is. A szerszámgépek nagy része Lidl-is. Kb 1/3-ad áron használható dolgokat lehet, kapni. Nem ipariak, nem hiba nélküliek, de barkács célra használhatóak! Ha konkrét gépről kell infó szerintem szívesen segítünk, pont az asztali körfűrészt nem engedhetem meg magamnak, hogy pontatlant vegyek, profi gépre meg nincs pénzem. Inkább mérek kétszer háromszor. Majd ha elkészül a műhely akkor lehet beruházok egyre. Igaz szerintem egy kombinált gyalura nagyobb szükségem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz thyeby #40313 üzenetére
Nekem most jött egy megérzésem, tudom nem a témába vág, de nem bírom megállni, hogy ne írjam le, Ahhoz képest, hogy thyeby fórumtárs a nyári időszakban kicsit "hanyagolja a fórumot"( tuti a sok idénymunka miatt van) amikor itt van és hozzászól valamihez, akkor szívvel lélekkel elmagyarázza a dolgot. Szeretném megköszönni a magam és a hozzám hasonló laikusok részéről azt a rengeteg segítséget amit nekem személyesen (privát üzenetben) és a fórumtársaknak nyújtott, úgy el tud magyarázni dolgokat, hogy én (aki még életében talán 2 szál deszkát gyalultam egyengető gyalun) is megértettem.
Viszont ki is használom az alkalmat mint kis pénzű hobbiasztalos, milyen kombinált gyalut érdemes venni? Igazság szerint kb 25 centis gyalulási szélességben gondolkoztam, de nem baj ha csak kb 20 centit tud, fontosabb lenne hogy a vastagsági része tudjon 20 centis magasságot átengedni. Mindenképp mozgatható kellene, vagy mozgathatóvá alakítható. Egy fázis van jelenleg itthon, és nincs tervbe véve a 3 fázis. Használt gép is szóba jöhet, nem kell újnak lennie, csak lehetőleg lehessen hozzá alkatrészt szerezni. Ez lenne a géppark utolsó berendezése. A rászánt keret max 200000Ft Vásárlás nem most lenne, kb 3-4 hónap múlva.A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz Hooligan1990 #40317 üzenetére
Ne értsd félre, nem kérdőjeleztem meg a tudásodat, a te válaszaid is érthetőek, csak a thyeby nél vettem észre, hogy olyan szinten le tud írni dolgokat, hogy nulla hozzáértéssel is simán megértjük, (Mobilról egyszer írtam, azóta meg se próbálom!) aki pedig nem érti véletlenül a szakmai részt kérdezzen, azért fórum.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz generatoros #40320 üzenetére
Hát néha 20x20-as gerenda is kerülne bele de inkább pallót kellene vele gyalulni, meg 10x10-es oszlopot. Az asztali körfűrészem nem bírna el az oszlopokkal. Lehet még a padlók is feladnák neki a leckét. Kettőt találtam végül is
Hyundai
BernardoCsak nem akarok beleugrani tapasztalat nélkül.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz thyeby #40332 üzenetére
Nyomon követem a fórumot, olvastam Zerda kérdését is, és a válaszokat is, annyi a "kis" különbség, hogy nálam borovi és vörösfenyő lesz gyalulva. Keményfába nem vágom a fejszémet! Vagy már bele is vágtam?
Zerdának van 3 fázisa, az nekem nincs sajnos.A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Kiscsőke
aktív tag
Kollégám szerszámtervező. Elkezdtem rajzoltatni egy ilyet.
Elvileg holnap befejezi, aztán az egyik beszállítótól kérek árajánlatot 1db-ra és mondjuk 5db-ra ha valakit érdekel, vagy szeretné tudni a méreteket, esetleg van hozzá pár tanácsa akkor szóljatok.A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz #05304832 #40423 üzenetére
Volt itt nemrég egy kis matekunk egy 100ezres derékszögről amit lehet fűrészhez szögvezetőként használni. Abból jött az ötlet, hogy kicsit leegyszerűsítve és könnyebben hozzáférhető alkatrészekből is meg lehet csinálni, mindössze ezt a kettőt kellene cnc-zni hozzá a többit be lehet szerezni.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz #05304832 #40432 üzenetére
Ahogy elnézem ugyanolyan horony van felül a vezető szélén mint alul a pillanatszorítónak. Ehhez nem nehéz rögzíteni, csak a horony méretei kellenek. Magas kopásállóságú műanyag betéttel simán koppintható és illeszthető szinte bármihez, egyszerűbb mint az enyémet. Nekem csak egy peremem van. Meg van már a Festool szögmérője?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Robot fűnyírók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Diablo IV
- PDF topik
- Asztrofotózás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.