- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat, segítséget és tanácsot!
Első körben akkor egy médialejátszó lesz, optikai kimeneten a hang ( valószínű, hogy egy MINIX NEO U9-H , mert az ára és a képességei is tetszenek), aztán a HD hangminőség miatt később egy Denon AVR-X2500H 7.2 HD erősítő.
-
general
addikt
válasz
SunMount3r #65497 üzenetére
vagy igen, vagy nem. lutri.
egyébként a hang már akkor is csúszik kicsikét, ha az ember a tv-ből optikain hangot küld egy erősítőbe. ha mindkét eszköz fel van hangosítva, hallható. ebből kiindulva mindig csúszni fog, ha külön megy, ezért törekedni kell a legkevesebb eszközön való átvezetéshez. szerintem. persze lehet, hogy rosszul gondolom.legutóbb pont ezt találtam ki szinkronizáláshoz, mivel hdmi-n megy a hang a tv-ig az eszközeimen keresztül, így a tv-n maga is ad hangot. felhangosítottam, és úgy ellenőriztem a késleltetést, amíg csak egy hangot hallottam.
ez legalább egy proof, hogy ha csak a tv-t hallgatnám, beavatkozás nélkül, ott úgy szólna.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
general #65494 üzenetére
Az Egreat H10 azért nem biztos, hogy ugyan úgy csúsztatja majd a hangot, mint a Marmitek. Van egy elég dicsérő user review róla és itt nem említenek ilyesmit. Online rendelés esetén pedig ott a 14 napos elállás.
-
-
blakey
titán
Régen volt 507-esem, de szerintem nem lehet olyan nagy különbség az optikain érkező és a HDMI-n érkező hangok között, nem akkora eresztés, hogy ne legyen elég az optikai kimeneten érkező AC3, DTS hangok. A helyedben olyan lejátszót vennék amin van a HDMI mellett egy optikai kimenet is, így a HDMI megy a TV-be, optikai meg az erősítőbe. Később meg veszel egy jobb AVR-t és akkor mehet a HDMI az AVR-en át. Ennek fényében a helyedben megnézném az Amlogic S912-es boxokat, a Zidoo X9S-t, Z9S-t, Himedia Q5/Q10 Pro-kat.
-
univerzita
addikt
-
Beni2360
félisten
Igen de a számítógépet mindenképpen LAN kábelen kell kapcsolni a média boxhoz.
Igen nálam is így van avval a különbséggel. hogy egy NAS és a ZIDOO X10-ben levő HDD-ről kapja az anyagot. Van egy S905-s és egy S912-s boxom amin egy SD kártyán CoreElec rendszer fut amit kb 10 perc alatt lehet élesíteni. Na meg ott a zidoo x10 is. Az AVR már 2 HDMI kimenetes és az egyik egy projektorhoz csatlakozik.
Hát a 160 E Ft meg az eladott AVR árából bőven kifutja. Persze az AVR lehet használt is. Én is az OKYOT használtan vettem és a DENONT Németből vettem újonnan jóval olcsóbban mint itthon.
Számítógép sokat fogyaszt míg egy box minimális fogyasztással és minden készen van nem kell sokat vacakolni a beállításokkal a jobb megoldás szvsz. Még torrentezés is megoldható a boxokra dugott HDD-re.Azért írom, hogy türelem játék ha nem akar az ember egy láncolatba belefutni ami jóval drágább megoldás.
Körbe kell nézni a házimozi topikban meg az amlogic topikban kérdezősködni osztani szorozni. -
Bodor
veterán
válasz
Beni2360 #65485 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy az Egreat A11 170K-s összegéből érdemesebb lenne egy 4K HDR képes erősítőt venni és egy olcsóbb médialejátszót?
Ebben az esetben a médialejátszó hálózaton keresztül megkapná a számítógépből a forrást, HDMI 2.0a-val kiküldené a jelet az erősítőnek, amely ezek után lejátszana minden HD hangot, majd a képet érintetlen formában továbbítaná a TV felé. Jól gondolom? Így az esetleges audio delay probléma is ki lenne küszöbölve.
-
Beni2360
félisten
Én az AVR cserét egy olcsóbb médialejátszó esetén írtam, aminél a fennmaradó összeg lenne a cserére fordítva. Egyébként megoldható a sz.gépről való lejátszás csak az nem ide való. Olvastam már róla valamelyik topikban. Látom nehéz a bányászbéka sorsa, nem kell elkapkodni. :-) Sok apró gondok jöhetnek elő.
Én egyet vettem és 1.5 év alatt 2x cseréltem AVR-T. Pio-Onkyo-DENON és még nincs 4K TV-m. -
Bodor
veterán
válasz
Beni2360 #65480 üzenetére
Igen, igazad van, de az avr csere sem megoldás - mert kiderült, hogy a Dell Precision M4800-as laptopomban lévő NVIDIA Quadro K2100M kártya akadozva játssza le az UHD 4K HDR filmeket, és a procit is nagyon pörgeti - szóval mindenképpen médialejátszóra lesz előbb-utóbb szükség.
(#65481) general: Köszi, hogy ezt megemlíted. Neked milyen lejátszóval van az audio delay?
Miből gondolod és miért írod, hogy " szinte biztosra vehető az audio delay" ?
-
general
addikt
válasz
SunMount3r #65472 üzenetére
nyugodtan írjuk le ezúttal a hdmi splitter ajánlásakor (sőt, a dupla hdmi out-nál az eleve kettéválasztáskor), hogy a split miatt a hang csúszni fog a képhez képest!! nekem is ajánlották itt, de ezt nem mondta senki sajnos. szopok vele azóta is.
ha tehetném, én is lecserélném az AV erősítőt egy modernre, ami tud minden új képformátumot érintetlenül továbbítani a képernyő felé, 4K, HDR, stb... az a legegyszerűbb és a legproblémamentesebb valszeg, hiszen együtt megy a képés a hang, csak a kép megy tovább is.
a fórumtársnak is inkább ezt ajánlom, mint kétfelé tolni a hangot és a képet, szinte biztosra vehető az audio delay így! és nem, nem is olyan egyszerű szinkronba hozni utólag, ha meg is van hozzá az beállítási lehetőség! (ehhez annyira nem értek, de de ha pl a hang később jön, mint a kép, az erősítővel előrébb nem lehet hozni, csak késleltetni! ezt max a médiaplayer tudja már a forrásnál, vagy ha az nem, akkor egy szoftver, pl MrMc, de mondom esetleges, nyűgös, nekem még eddig nem sikerült rendesen beállítani, folyamatosan kételkedem, jól hallom/látom-e
)
-
Beni2360
félisten
DE én írtam az AVR cserét is a megmaradt pénzből. Elad-pótol-megvesz.
És nézzél utána az Egreat támogatásának, fejlesztésének.
És nem találok hirtelen a LAN sebességéről semmit 100 vagy 1GB-s ? Nem mindegy ha fejleszteni fogsz és hálózatról szeretnél 4 K anyagot lejátszani.
Megtaláltam: 1 GB-s -
Bodor
veterán
válasz
Beni2360 #65477 üzenetére
Zidoo Z1000-nak és az X10-nek is csak egy HDMI kimenete van, szóval az nem jó.
(#65476) SunMount3r: Igen, tényleg az tudja még a Dual HDMI-t, de még drágább mint az Egreat A11 4K.
Dune HD Max 4K wifi is Dual HDMI, de az meg 238K....
(#65478) jeni: Vicces....
Szóval ha nincs senkinek ( tapasztalat alapján ) ellenvéleménye, akkor megveszem az Egreat A11 4K-t.
-
Beni2360
félisten
-
Bodor
veterán
válasz
Beni2360 #65474 üzenetére
Ahogy elnézem, sem a ZIDOO sem a Zappiti megfelelő választás, hiszen nekem olyan médialejátszó kellene, aminek DUAL HDMI1x HDMI 2.0a, 1x HDMI 1.4a. kimenete is van, így nem kellene két eszköz ( egy médialejátszó és egy splitter is)
Elsőre ezt találtam, de nagyon drága. Tudtok megfelelő olcsóbbat ?
-
Bodor
veterán
válasz
SunMount3r #65472 üzenetére
És ha nem splitter, akkor ez jó megoldás lenne?
Zappiti One 4K HDRÍgy legalább tehermentesítve lenne a laptopom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #65471 üzenetére
Szerk.: HDMI audio extractor splitter kell. Természetesen olyan ami tudja a 4K / HDR átengedést az egyik kimeneten, a másikon csak a hang menne ki. Egreat H10.
(Az elősző hsz. törölhető).
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Panasonic TX-FZ800E OLED 4K HDR10, HDR10+, HLG képes tévét, és ehhez szeretnék venni egy olyan média lejátszót, amely hálózatról, számítógépről lejátszik minden típusú UHD filmet. Mivel a számítógép lenne a háttértár, ezért nem szükséges, hogy a média lejátszóba legyen, vagy lehessen tenni merevlemezt.
Ami megnehezíti a kiválasztást, az a következő: Az Onkyo TX-SR507-es ( DTS-HD Master Audio(TM), DTS-HD High Resolution Audio(TM), DTS-HD Express, Dolby(R) TrueHD, Dolby(R) Digital Plus Decoding képes) erősítőm, melyet nem szeretnék újabbra lecserélni, csak HDMI bemeneten tudja a fentebb leírt audió formátumokat kezelni, optikai bemeneten ezeket a formátumokat nem játssza le, szóval hiába küldöm ki a jelet a TV-ből toslinken. Illetve még az is a probléma, hogy csak FHD videojelet tud a HDMI-n érkező adatokból továbbítani a TV felé, tehát 4K-ra nem használhatom.Köszönöm az ajánlásokat!
-
nTom
aktív tag
Sziasztok
Ezek az olcsó lejátszók boldogulnak a sacd iso és fájl formátumokkal?
Amire eddig gondoltam az a popcorn 500-as lejátszó, de még használtan sem találok -
lg82
csendes tag
válasz
SunMount3r #65466 üzenetére
Aha értem már. Most először megcsinálom inkább a PC-t a TV-vel ahogy az elején írtam aztán ha majd úgy alakul és lesz rá pénzem akkor egy médialejátszóra is beruházok. Csak nem tudom hogy milyet vegyek majd, HiMedia Q5 vagy Q10, Amlogic, vagy Zidoo de szerintem ráérek majd akkor gondolkodni ha már meg tudom venni. Mindenesetre MINDENKINEK nagyon szépen köszönöm a segítségét és a tanácsát.
Ha esetleg ebben a témában segítségre szorulnék remélem ismét fordulhatok hozzátok. -
SunMount3r
nagyúr
Ja igen, természetesen USB-n rákötött winyóról is ugyanolyan a lejátszás. Csak javaslatként írtam, hogy ha a PC-t használod általában és pl. úgy is be lenne kapcsolva, akkor az azon lévő tartalmakat is el tudja érni a lejátszó a belső hálózatodon keresztül és nem kell a külső winyóra másolgatni. De erre már régóta képes kb. minden dedikált lejátszó, alap.
-
Beni2360
félisten
Szinte minden egészséges, usb portal ellátott médiaboxra kötött külső HDD használható lejátszásra. Nekem is van 2 db ilyen és egy hasas. A Zidoo x8-x9s is ilyen. Meg a többi amlogic boxok egy SD kártyán futó CE rendszerrel még olcsóbb.
-
lg82
csendes tag
válasz
SunMount3r #65463 üzenetére
Sajnos nincs és annyira nem értek hozzá. Külső merevlemezről szoktam nézni a filmeket a tv-én. Vagy Blu-ray lejátszóról de azokat csak lemezről. Sajnos nem 4K-s.
(Sony BDP-S590)
-
lg82
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Ha úgy adódik pénzügyi téren akkor beruházok egy HiMedia Q10 Pro-ra.
-
lg82
csendes tag
válasz
SunMount3r #65456 üzenetére
Olvasgattam HiMedia topicot. Igazán nekem csak arra kell hogy UHD MKV filmeket tudjak nézni rajta. Szerintem ez a lejátszó megfelelne nekem. Nincsenek nagy elvárásaim ezen a téren.
-
SunMount3r
nagyúr
Elvileg ilyen átalakító kell igen. De a HTPC-zésről bővebben itt olvashatsz (összefoglaló), illetve kérdezhetsz, az a kártya elég jó HTPC alapanyag amúgy.
A Q10 Pro-tól pedig az itteni összefoglalóban olvashatsz, minden hiányossága fel van sorolva. Nagyon jó képminőségű lejátszó (a dedikáltak közül talán a legjobb), visz minden formátumot, de vannak vele kompromisszumok, amik más lejátszókkal talán nincsenek, de ez attól is függ mik még az igényeid és ezek a hibákat mennyire tolerálnád. Ha esetleg lenne róla kérdésed még ott is felteheted.
A Zappiti-t, meg a Dune-t pedig inkább felejtsd el. A Zidoo Z9S-t szokták itt még ajánlani, amit esetleg én is tennék.
-
lg82
csendes tag
A Himedia Q10 Pro médialejátszóról tudsz mondani valamit? Megbízható?
-
lg82
csendes tag
válasz
SunMount3r #65451 üzenetére
Ilyenre gondolsz?
https://kabelvilag.hu/Gembird-DVI-D-24-1-VGA-atalakito-adapter
-
lg82
csendes tag
válasz
SunMount3r #65451 üzenetére
Akkor kössem össze a monitort DVI-VGA átalakítóval és 4K HDMI kábel kell és akkor össze tudnám kötni így a tv-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motoros topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BestBuy topik
- Politika
- Gitáros topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest