- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
univerzita
addikt
válasz SunMount3r #67219 üzenetére
Már több mint négy éve a ,,legócskább" (320) Zyxelem van. A ventilátor nem zajos, igen amikor torrent megy és még a stream- elés akkor kicsit hallani. De még a 4K filmek sem akadoznak. A 325-ös még jóval erősseb .
-
univerzita
addikt
válasz migabi24 #67188 üzenetére
Először ennézést kérek tőled és azoktól is akik olvasni fogják a hozzászólásomat a helyesírási hibákért. Én elhiszem hogy a You Tube erősítőn keresztűl jól szól. De csak a TV hanjához képest. Most néztem a számítógépen hogy mijen a hang minőség de sehol nem találtam. Na most egy hang rendszer annyira szólhat jól amennyire a leggyöngébb ,, láncszem " engedi. Én elhiszem hogy nagyon jó a rendszered( nem írtad hogy sztereó vagy töbcsatornás) de nálad a leggyöngébb láncsem a forrás( You Tube.)Felesleges beruháznod egy média lejátszóra.De! ha tobcsatornás rendszer van ( vagy lesz) akkor bizony már megéri.Mivel optikán csak ( veszteség mentes és tobcsatornás DD,DTS) megy átt akkor a igazi koncert felvételekre kell a média player( főleg a DTS-MA) hangzáshoz. No itt már van hangzás( dinamika,térhatás stb.) Tudom most a hifisták megköveznek. Van több felvételem( Duran DuranACDC,Pink stb.) . Nos ezeknek a minőségit nem hiszem hogy megkapod ott.Csak ennyit ( még egyszer a helyesírásért elnézést.)
-
univerzita
addikt
válasz curmpli #65665 üzenetére
A legtöbb lejátszó ( Zidoo,Egreat stb.) bőven ki fogja szolgálni a mostani renszeredet. Itt inkább a érősítő és hangfalak szabnak határt. Amit a True HD hangot illeti a DTS től nem olyan,,brutális " a különbség. És magyar nyelven nagyon kevés van. De! pl. TruHD ban néztem othon a Bohemian Rapszódia filmet. Nagyon,,ütős " volt.
[ Szerkesztve ]
-
univerzita
addikt
válasz Gáboromm #65588 üzenetére
Szia. Ahogy olvasom a fórumtársak írtak tanácsokat hogyan lehetne megoldani amire választ kerestél. Tehát ha van LAN kábel mindkét szobában akkor könnyen megoldható. Ha médialejátszó mellett döntesz akkor nem kell használni Plexet vagy más. Viszont NAS -t akkor érdemes ha kihasználod ( pl.a 4K filmeket megtartod). De ha megszokod a kényelmet amit nyújt akkor más nem kell.
-
univerzita
addikt
válasz Gáboromm #65573 üzenetére
Most csak úgy gyorsan. Igen a HDD- s lejátszóján saját torrent program fut. Nem kell a számítógépet használni.Viszont ilyenkor célszerű ha lejátszó közel van a tv hez mert a kettőt HDMI kábellel kell összekötni. Ha a NAS a megoldás akkor a NAS lehet a másik szobában és LAN kábelen összekötve a többi eszközzel ( router, lejátszó). Tehát a legjobb megoldás ha a médialejátszó a tv-hez közel van. A NAS lehet akár a másik szobában is de akkor kábelen csatlakozni kell minden eszközzel ( számítógéppel,router,média lejátszó). Természetesen a NAS lehet abban a szobában ahol van a számítógép. A lényeg hogy a kábelezést mennyire lehet megoldani. Nálam azért van NAS mert nagyon keveset fogyaszt, hozzá lehet férni a tartalomhoz tableten WiFi -n, és csendes. Úgy hírtelen ennyi. Esetleg ha lesz több kérdésed szívesen válaszolok. De jól gondold meg hogy számodra!! mi a legjobb megoldás. Nem fillérekbe kerül egyik megoldás se.
[ Szerkesztve ]
-
univerzita
addikt
válasz Gáboromm #65571 üzenetére
Majdnem mindegyik gyártó forgalmaz olyan média lejátszót amibe HDD-t lehet rakni ( Zidoo X10, Egreat stb). A másik verzió egy NAS ( nekem Zyxel van,egylemezesz,de pl.Synology kicsit drágább de nagyon jó). Nálam NAS és a legolcsób Zidoo x9s média lejátszó kombináció van. A legolcsób Zyxel NAS 30-ezer körül van( kétlemezest) és a Zidoo X9s 100€ körül van. A X10 -es Zidoo 180€ körül van.
-
univerzita
addikt
-
univerzita
addikt
válasz general #65269 üzenetére
Ha van ARC akkor a TV -ből nem kell optikai kábelen a hangot a érősítőbe küldeni. De mivel a Samsung nem támogatja a DTS -t ( még a passtrogh -ot sem) hiába a optika. Inkább az a szomorú hogy a Apple a Apple TV -ből ( 200€ készülék) nem képes egy néhány centes optikai kimenetet tenni ( ez okozza a problémát). A splitteren a audio outputra válaszd ki menny hangfalat használsz ( általában 5.1). Ha ARC vel van összekötve a TV és média center akkor pl.be lehet állítani hogy amikor kikapcsolod a TV -t akkor kikapcsol a média center. De a ARC keresztül akár több dolgot is lehet aktiválni.
[ Szerkesztve ]
-
univerzita
addikt
válasz general #65264 üzenetére
Ének így csinálnám : a Apple TV HDMI kimenet a Marmitek HDMI Imput -ban. Marmitek ARC Ouput1- a Samsung ARC HDMI imput -ba. Marmitek Audio only Output2 -ből a Denonba Audio imput ba. Ha nincs elég HDMI kábel akkora esetleg Digitalaudio output -ból Denonba. A ARC gombal tudod kapcsolni hogy mikor működik. A ARC kábelen a TV -,,leveszi " a képet és a hangot vissza küldi a Marmitek -be.
[ Szerkesztve ]
-
univerzita
addikt
válasz SunMount3r #64965 üzenetére
Akkor elnézést,én tudtam rosszul. Nekem is volt ilyen probléma és vagy a médialejátszóba vagy a érősítőbe álítottam hogy DTS.
-
univerzita
addikt
válasz #99791104 #64677 üzenetére
Jó kérdés. Erre azért később adok válasz mert a sok Film között van egy ami PCM be van és talán másik formát is rajta van,meg kell majd keresnem. De nálam a Pioneer mint több csatornás PCM írt volna ki. DTS szerintem nem ugyanaz mint PCM -ből. Majd megnézem hogy ez nálam hogy van.
-
univerzita
addikt
-
univerzita
addikt
válasz xerobyte #64334 üzenetére
Én a kifutó X9s vettem ( akkor volt akció,100€ körül volt). Eleinte nagyon idegesített a kadencia, de a frissítés nagyon jó lett. Ha hálózatról nézed a tartalmat akkor szerintem felesleges a 10- es. Nekem előtte egy Egreat volt,nagyon olcsó volt és minden vitt ( 4K és Atmos persze nem). Persze ahogy többen írták van más megoldás is.
-
univerzita
addikt
válasz muranyig #63670 üzenetére
No most próbáltam én is a Kodi -val letölteni egy feliratot ( igaz a filmeknél má volt) de nem is akarta keresni a neten). Én a Kodi -t már nem nagyon használom mert a hangot sem kezeli kifogástalanúl. Feltettem a XBMC-t és azon számomra jobb. Azon próbáltam feliratot keresni és az keresett is.
[ Szerkesztve ]
-
univerzita
addikt
-
univerzita
addikt
válasz s7evcsenko #63658 üzenetére
Szokott. Én a H6- ost akartam megrendelni( talán 60€ volt) majd közölték hogy elfogott ( holott amikor kosárba tettem még volt) és ajánlották a z9s-t talán 110€- ért és hogy kapok mellé még másik fajta billentyűzetet. No aszt már nem tették a csomagba. ( Sokat leveleztem velük ( roh..mocs...ban...) Nem ez a oldal volt amit linkeltél.
-
univerzita
addikt
válasz donceleger8 #63653 üzenetére
Én is zodoot vettem,azon is van sata.
-
univerzita
addikt
válasz donceleger8 #63653 üzenetére
5400 fordulatos elég ( ezek csendesebbek)
-
univerzita
addikt
válasz Roland861010 #63595 üzenetére
Ének is szerettem a Samsung sajá lejátszóját csak hát a True HD és a DTS -MA -ot már nem vitte. Bocs,nem vettem észre hogy írtad hogy van gép. És amúgy a Q6-os képileg jó?
-
univerzita
addikt
válasz Roland861010 #63593 üzenetére
Én pont ezért nem használom a Plexet. Egy Q6-os megérdemelne egy külső asztali médialejátszót. Én vettem nemrég egy Zidoo x9s. Meg vagyok vele elégedve. De van több márka is( Egreat,Dune, stb.) Nekem a filmek hálózatról mennek, de van sok ami külső meghajtón van.
-
univerzita
addikt
válasz vito555 #63571 üzenetére
Én Servio-t nem használtam úgyhogy nem tudom megitélni hogy mennyire más mint a Plex. Agy darabig használtam a Plex -et de mivel nálam a átkodolás be volt kapcsolva nagyon terhelte ő pc -t. Most vettem egy média lejátszót úgyhogy ezen keresztül hálózatról megy minden.
-
univerzita
addikt
válasz Gaben92 #63527 üzenetére
Nemrég vettem lejátszót,idáig úgy volt hogy NAS -ról egyenesen ( mellesleg jó hosszú LAN kábelen,legalább 10m) a Samsung tv-be é az a saját lejátszóján játszotta le a filmet mé DTS -ben is. Csa néha az volt a baj hogy ha filmbe betettem a magyar feliratot aszt nem látta.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Peugeot, Citroën topik
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Mobilarena észrevételek, hibák, javaslatok
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok