Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dareiosss
senior tag
-
junkpod
veterán
válasz Dareiosss #51796 üzenetére
Az a stand by módból való ébredés lesz. Nem mindig jó így leállítani ezeket, pl aktív marad a hdmi és a cec-es eszköz (erősítő) nem kapcsol le emiatt...
Fel perces hideg boot idővel nem érzek problémát, a tv se indul gyorsabban. Fel percnél gyorsabb boot idejut nem hiszem hogy talalsz.Box's don't touch!
-
sebgutkopf
őstag
válasz Dareiosss #51796 üzenetére
Hű ez elég meglepő! Pozitív értelemben.
A gyártó oldalán szerepel a 21 sec. Ott valamit máshogy mérnek? Ha a 4 sec igaz, akkor abbahagynám az aggódást. Van valami deep sleep energiatakarékos mód, ahonnan ilyen gyorsan ébred?
Nekem az is bőven jó, nem akarom teljesen áramtalanítani. -
Dareiosss
senior tag
válasz sebgutkopf #51795 üzenetére
A bootolás olyan 4 másodperc körül van.
-
sebgutkopf
őstag
Sziasztok!
Meglévő media lejátszóm felett eljárt az idő, szeretnék valami újat és minél időtállóbbat venni, de ezeket az új márkákat nem igazán ismerem és eléggé összemosódik a kínálat.
Amit elvárnék:
- hdmi 2 (vagy inkább 2a)
- időtálló chip tehát 4k/60p-t és a magas bitrátákat bírja
- feliratok teljes körű támogatása (srt és a többi).
- optikai hangkimenet (beállítható legyen, hogy a sok.1-et is mixelje le digitálisan 2.0-ra a kimeneten)
- usb-n tudjon etetni külső vinyót és róla bármit le tudjon játszani (belső vinyó nem feltétel, de lehet)
- infra távvezérlés,
- egyszerű és gyors kezelő felület, ahol a lejátszást hamar el lehet érni (nő is van a családban), egy hangsáv, vagy felirat váltás nem igényel menüben turkálást, hanem 1 dedikált gomb
- preferált a passzív ventilátor mentes felépítés
- gyors bootolás (ne kelljen már egy film, vagy sori indítására fél percet várni)
- előny, ha wifi képes (számítógéppel ha látják egymást és át tudnék a lejátszó vinyójára másolni tartalmakat az jó lenne)
- internetet böngészni nem akarok vele, klaviatúra, egér nem lesz rá kötve, így ez semleges,Egy másik topic jóvoltából képbe kerültek az androidos eszközök is, mint hw elég jónak tűnnek a HiMedia q5 pro és q10 pro. Ezekkel így elsőre csak a bootolási idő nem tetszik. 21 sec-et nem akarok várni a gombnyomás után a használhatóságig. Az szintén nem derült ki, róluk, hogy a két típus között mi a különbség? Az alap hw ugyanaz, mert a q5 legalább passzív, ami plusz pont.
Ez a Dune teszt, amit most olvastam nekem óriási csalódás volt. Alig van rajta kimenet és még hdmi 1.4???
Tudtok valamit ajánlani, ami megfelelhet az elvárásaimnak? Egyáltalán reálisak az elvárásaim?
-
pinnacle
nagyúr
Kodi Edition Raspberry Pi Case-ről mi a véleményetek? Lehet, hogy még senki sem vett, mert hozzászólás nem találtam.
-
Monsterr
csendes tag
válasz DoItYourself #51785 üzenetére
Így elsőre belefutottam egy hibába, "can't access tty: job control turned off"
Eddig nem találtam rá jó megoldást a neten, megpróbálok rádobni egy régebbi verziót. -
Monsterr
csendes tag
válasz DoItYourself #51785 üzenetére
Most láttam csak, hogy van ilyen topic is, és a leírás után már nem is kell keresgetnem ezt az LE t. Köszi
-
nagyúr
-
DoItYourself
addikt
-
nagyúr
válasz Monsterr #51777 üzenetére
"A fura hogy egy 3 éves LG tv a beépített lejátszóval szépen, folyamatosan játssza ezeket a formátumokat"
Akkor jól gondoltam. 24p juddert látsz. Ezt a tévé belső lejátszójával azért nem látod, mert azok mindent 60Hz-en játszanak le, ott nem jelentkezik az akadozás, szaggatás.
[ Szerkesztve ]
-
Monsterr
csendes tag
válasz junkpod #51781 üzenetére
Igen. Nem szívesen használom, de MxPlayer nem nyomja át az 5.1 et az erősítőre, a VLC pedig némelyik filmnél hangsáv váltásnál egyből összeomlik... És ott nem tágít, ha valami megöli elsőre, akkor az utána állandóan. Tehát néha maradna a kodi, de ott meg ez az idegesítő jelenség élvezhetetlenné teszi a filmet.. Nekem legalábbis.
-
envagyok
veterán
Na, a mai Dune teszten mulattam egy jót
-
Monsterr
csendes tag
Olyan jelenséget látok a filmeknél, amit sem Xbox nál, sem youtube 60fps videóknál nem. Ezekben az esetekben a kép hibátlan, gyönyörű és folyamatos. Egy másik 200hz es régi LG tv n sem jelentkezik a dolog (gyári lejátszóval, nem próbáltam még ki az androidossal). Csak ez a box és csak videóknál. Direkt próbáltam Blueray ből kevés veszteséggel gyártott mkv t lejátszani (kb 24Gb volt) de ott sem volt az igaz. A régi LG pedig a pár gigás cuccokat is folyamatosan lejátssza, csak hát messze nem azzal a képminőséggel mint a plazma... Tudtommal semmi képjavítás nincs rajta bekapcsolva, de ha ez volna az ok, más forrásoknál nem jelentkezne ez a dolog, vagy a youtube is gáz lenne. Ezért reménykedem, hogy filmeknél is el fogom tudni érni az elvárt minőséget. A jelek szerint minden adott, csak ez a filmes dekódolás lehet problémás. A végső megoldás egy Blueray lejátszó lesz ha ez nem oldódik meg, gondolom ott már nem lehet nagy buktató.
-
Monsterr
csendes tag
válasz djnice #51770 üzenetére
Jogos, elírtam, 24 akart lenni.
De köszönöm a tippet (blakey nek is), utánanézek ennek az LE nek és reménykedem.
A fura hogy egy 3 éves LG tv a beépített lejátszóval szépen, folyamatosan játssza ezeket a formátumokat, bár lehet ott a 200hz miatt van valami ami segédkezik ebben) -
kelly7
aktív tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni médialejátszóval kapcsolatban. Be újítottam egy Yamaha RX-V 675-öt. Ehhez szeretnék egy megfelelő lejátszót venni. Teljesen láma vagyok a témában.
Ami fontos lenne, tudjon külső merevlemezt kezelni, néha nézek 3D-t. Ne akadjon, ne kelljen vele mindig kínlódni. Használt sem gond, Ebay,stb is jó beszerzésnek. Árat kb első körben 25000-et szánnék rá.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
sziasztok,
a gearbest.com-on nézegetem a beelink minimxiii-at és az eu-s raktár mindig üres...felejtsem el v érdemes várni?
köszi -
nagyúr
válasz Monsterr #51768 üzenetére
"nagy képmozgásoknál bizony látható az "akadozás". Nem vészes, de a teljesen folyamatostól messze van."
Gyanítom, hogy a 24p juddert látod. 23,976 és 24p esetén természetes jelenség. Ha nagyon idegesít, az adott tévén lévő interpolálás (IFC, Motion Plus, TruMotion stb.) bekapcsolása csökkenti, de az meg más (számomra még zavaróbb) képhibákat produkál.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Monsterr #51768 üzenetére
Tegyél fel egy LibreELEC-ket (Kodival) ha csak médialejátszónak használod, minden gondod megoldódik, bár nem árt tudni, hogy milyen lejátszód van.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
Nem gond van egy HD telefonom cseréljünk és akkor nem lesznek aggodalmaid.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Monsterr
csendes tag
Sziasztok,
Keresgéltem sok helyen, de nem találok választ két gondra, remélem itt lesz olyan aki tud segíteni Nekem is egy S905 chipes tv boxom van, (2GB ram bár szerintem nem számít) és az első problem, hogy a filmek 29FPS e nem igazán tűnik 29 FPS nek. Tehát nagy képmozgásoknál bizony látható az "akadozás". Nem vészes, de a teljesen folyamatostól messze van. Gondoltam hátha a tv a gyenge (PS50 es samsung plazma) de a youtube alatti 60FPS es videók hibátlanok és gyönyörűek, igaz nincs belőle túl sok. Tehát van valamilyen gát ebben a rendszerben, ami egy film esetében esetleg lebutítja a képfrissítést? Rossz codec mondjuk? Próbáltam komplett BD ripes mkv t lejátszani, azzal már volr egy kis javulás, de még mindig nem az, mint amit szeretnék. A lejátszókat is csereberéltem, de az eredmény nem változik.. Egyéb gondok, hogy az MXPlayer nem viszi át a digitális 5.1 et (optikai kábelen), a Kodi pedig olyan hibát produkál HD filmeknél, amit nem tudok leírni Az arcok mozgásánál nagy területek lassan frissülnek pl. Vagy csak azoknál észrevehető, passz, de elég zavaró. Olvasgattam valami overscan meg underscan ról, hogy talán az, de ez már nekem sajnos magas.
-
psg5
veterán
válasz DoItYourself #51766 üzenetére
Igen.
Nos köszönöm mindenkinek, egyenlőre nem veszek fel uhd-ban semmit és így nem is kell lejátszanom olyan formátumban. Meg asztán az 50ST60-as plazma sem képes 4k megjelenítésre vagyis egyenlőre nem opció csakhát a telefonom meg tudja...F.K.T.
-
DoItYourself
addikt
Eddig S905 chipes lejátszókról volt szó, de úgy látom huszáros vágással áttértünk a RPi vonalra. Úgy látom létezik arra is LE, de ott nincs passthrough és 4K lejátszás, ha ez fontos egyáltalán.
Szerk.: most látom ezt már mondta neked djnice...[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
psg5
veterán
-
Dorian
félisten
válasz DoItYourself #51760 üzenetére
Konzultáltam az irodában, kolléganőm mondta a tuti tippet, ami esztétikusabb a szigszalagnál: fekete körömlakk!
(#51762) Beni2360 :
Akkor nem is nagyot hallasz, hanem csak kicsit[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Beni2360
félisten
válasz Dorian #51756 üzenetére
és junkpod
Azért valamire jó ha az ember már nagyot hall.
De mivel bútor csere van kilátásban el kell tüntetni ez a kevés kb 20 db vezetéket.
1 méterre van mellettem a proji és annak sem hallom a ventilátorját.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dorian
félisten
válasz Beni2360 #51755 üzenetére
Lan átvitel távolságtűrő, ez a lényege. Én is próbáltam a nappaliban a NASt 3 helyen is, de venti zúg, vinyó kerreg, nálam borzasztó zavaró volt, mert amúgy nagyon kicsi a lakás alapzaja. Kínomban betettem a fürdőszobába (nem röhög) egy fél évig, amíg nem hívtam egy villanyszerelőt, h szereljen dugaljat a WC-be. A kábelnek meg átfúrtam a falat. Most csukott WC ajtó és nyugalom van.
Router villogását sem bírtam elviselni (pont a TV alatt van), befordítottam először a fal felé az elejét, pont a legélénkebb kék színnel villognak rajta a LED-ek. Nemrég már az is zavart, h ez a falról visszatükröződik, úgyh húztam rá egy papírzacskót Most igénytelen, de nyugi van. Majd nézek az elejére vmi öntapadós fekete fóliát vagy ilyesmi...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #51750 üzenetére
Hát a helyzet, hogy kb 10 éve bent van már a T-kom cuccai itt a nappaliban és itt a modem meg egy router. Számítógép és egyéb nyalánkságok. Most fogom átrendezni a szobát és igaz erre még nem gondoltam de jó volna innen máshova helyezni ezeket. De akkor kell vennem egy köteg lan kábelt, dugókat meg egy fogót. Mennyire távolság tűrő veszteség nélkül a lanon való film továbbítás? és mennyire lehet elzárni a NAS-t?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
psg5
veterán
Sziasztok! Az lehetséges hogy rpi2 nem játssza le a telefonnal készült uhd-s videókat és a hd-s 60fps videókat?
Ha igen, akkor melyik vállalható, de rpi-től nem sokkal drágább lejátszó a bestbuy, esetleg rpi fejlettebb verziója képes rá?F.K.T.
-
junkpod
veterán
válasz Beni2360 #51749 üzenetére
Nekem van egy kis szekrényke lerekesztve a gardrób szekrényben, oda kértem kiállást a kábeltv-coaxnak amiről jön a web is, ott összezárva ajtó mögött tengeti életét egy kábelmodem, egy router, egy NAS és tegnaptól egy gigabit switch is. Nappaliban, hálóban meg ilyen helyiségekben nálam se lenne maradása zúgó-villogó eszközöknek. Egyszer volt ventilátoros médiaplayerem, nem kell többé
Patice: a kérdező azt se tudta mik a lehetőségei, csak a funkciókat sorolta fel, de nem tudta mi az előnye/hátránya ezeket egy dobozba rakni.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz Multibit #51747 üzenetére
Soha nem tenném oda! - hanem hova?
Nekem a nappaliban van és nem zavar senkit. Vagy fúrjam át a falakat és vigyem ki a zárt verandára?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Multibit
nagyúr
válasz junkpod #51746 üzenetére
Biztos, hogy jobban járna! De mindig is voltak hívői az all-in-one cuccoknak. A fanatikusok állítják, hogy jó helyen van a NAS mediaplayerként a tévé közelében (nappaliban, hálóban). Soha nem tenném oda!
Eddig leginkább csak annyit lehetett megtudni ezekről a NAS-mediaplayerekről, hogy van rajtuk KODI. Ez viszont még önmagában nem jelent semmit! Nem ártana biztosan tudni, hogy a NAS-on futó KODI minden frekvencián kadenciahelyes (23.976, 24.000, 25, 29.97 stb)? Automatikus a frekvenciaváltás? KODI és KODI között is van különbség (lásd S905 boxok droidos és LE-s változatai).[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz blakey #51744 üzenetére
Hajrá, a gyári Remix OS miatt mindenképpen érdekes. Tavasszal kampányoltak vele, de végül bukta lett.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
Találtam egy érdekes boxot, lehet, hogy bevállalok egyet.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SG3rg0
őstag
Egyvalamit magyarázzatok már el nekem.
Megcsináltam én is ezt az LE-e micro sd és onnan fut a kodi dolgot. De alapesetben az 5.1 droidon is rajta van a kodi.
Tehát miért job LE OS alatt a Kodit használni?
-
Patice
Topikgazda
Neked inkább akkor egy HDMI-s NAS kell (pl. QNAP-ok között van sok ilyen). Illetékes topik --> erre tessék.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
kiszu
senior tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen Media lejátszót vagy Nas-t vegyek.
Az igény :
Számítógép nélkül töltsön le és vissza torrent oldalakról, majd ugyanezen eszköz jatsza is le. Természetesen van laptop ha valamit számítogeppel kell konfigirálni. Tehát legyen megoldott az átvitel a full hd vagy akar Uhd tv felé és ami ugyanilyen fontos, hogy legyen megoldva a hang kimenet egy 7.1 erősítő felé. Az erosítőn van Lan, hdmi meg mindenféle bemenet.
válaszokat előre is köszönöm. -
-
Beni2360
félisten
válasz #73499136 #51730 üzenetére
LibreELEC 007 erre fele.
-
blakey
titán
válasz SG3rg0 #51727 üzenetére
Beállítások/Megjelenés/Felszín/Felszín
-
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #51724 üzenetére
Handbrake esetén a profil tartalmazza ezt is, konkrétan nem kell állítanod semmit, az eredmény 4:2:0 lesz. Van még néhány progi, csak ez volt kéznél.
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #51722 üzenetére
Handbrake-kel, 5 másodperc alatt kész volt. Az anyag meg 48 másodperc, nem csoda, hogy leállt.
Majd másik progival is megnézem, hogy mit lehetne csinálni.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #51716 üzenetére
ha átteszem 4:2:0-ra - ezt hogyan viszed véghez?
A laptopon a WMP nem a VLC igen de zippes képek vannak a fehér csíkoknál. Míg a gépen levő KODI szépen lejátssza. Most próbálom a 905-LE-n. - ott nem megy csak a hang indul de az is leáll és 1 perc után kilép.
Most megyek át a droidba, ott se jobb az archos mp valami képet szaggatva de mutat. A VLC gyorsítási hibára hivatkozik.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz SG3rg0 #51720 üzenetére
Mit szeretnél? Nem felszínt szeretnél változtatni?
-
SG3rg0
őstag
Kodin belül valamilyen média lejátszó addont tudok ajánlani? Ez a gyári nem tetszik!
-
blakey
titán
válasz lukxy1 #51717 üzenetére
Amivel kérted MiniMXIII+LE/Kodi ill. 2 másik eszközzel, volt amelyik nem vitte, a számítógépes Kodi vitte. Nem állítottam át semmit csak szabványosítottam, ebbe beletartozik a szintér átállítása is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Egyébként, hogy világos legyen, natív megjelenítés esetén a Dune HD Duo/Base 3.0 jobb képet ad, mint a Popcorn A-400, Himedia Q5/Q10 Pro, bizonyos anyagok esetén ahol a képjavító javít az anyagon ott a Popcorn képe kikapcsolt VXP mellett jobb képet ad (ilyenkor is minimális hatása van az anyagokra), a Himedia képe egyértelműen jobb a Dune és a Popcornhoz képest is, a finomhangolás nagyon jól működik. Az Amlogic S905-ös lejátszók LibreELEC-kel a Dune képéhez vannak közelebb.
Ha a natív belenyúlásmentes képet vesszük alapul és ezt tekintjük referenciának akkor a Dune/S905 LE+Kodi a jobb, ha tetszési indexet nézünk akkor nekem a Himedia képe tetszik a legjobban, finomhangolva , ebben az esetben a HD anyagoknál nem túl zavaró ha belenyúl. Mindezek mellett teljesen elégedett vagyok egy LE+Kodi párossal és felesleges hitviták elkerülése végett írtam le.
-
blakey
titán
válasz lukxy1 #51709 üzenetére
Ez valami nagyon érdekes anyag, 1080i/25Hz, 4:2:2, mpeg2 hang, ez nem teljesen szokványos, csak hang van, kép nincs, ha átteszem 4:2:0-ra akkor viszi. Tesztanyagnak nagyon jó, meg is tartom.
-
djnice
veterán
Nem hinném hogy agresszív vagyok. Ha valami jó, akkor azt el kell fogadni. Ha valaki jó médialejátszót szeretne olcsón, képjavítók nélkül, akkor nincs más lehetőség mint az S905, ez van.
Ha valaki 3D-t is szeretne és aktív TV-je van, akkor én sem ajánlom, de inkább mondom azt, hogy akkor vegyen mellé egy Raspberry Pi3-mat csak 3D-re és még így is jobban jár mintha pl egy VTEN-t vagy Med600-at venne.envagyok: Köszi
-
envagyok
veterán
DjNice nem agresszíven reklámozza az Amlogic, hanem objektíven, jó szándékkal, hitelesen.Tesztelve.
Neki köszönhetem én is, hogy lassan két éve megrendeltem egy s805-öt. Nem bántam meg. S905-öt már magam vettem, kezdtem is bánni,mert fél évig nem történt semmi, de most már teljesen tökéletes.
Van összehasonlítási alapom: asrock beebox htpc, asrock ion htpc, egyéb hdmi kimenetes laptopok,PC-k, wdtv live, Nvidia shield, hisilicon chipes himedia klón, raspberry pi 1-2, plusz még sorolhatnám. Egy pi2-őt tartottam meg i2s daccal, a többit eladtam. -
SunMount3r
nagyúr
Viszonyítási pontok: eddig csak egy 15"-os TN paneles noti kijelző, integrált 4500 Intel GPU, Win 7 + MPCHC (inkább hagyjuk) és egy H6400-as TV saját lejátszója: szo-szó...
Q10 Pro:
1.0.3-as fw: hű ez marha jó!: kontraszt, színek, részletek és a fekete/sötét részek is sokkal részletesebbek a H6400-as TV-n....
1.0.5-ös fw: továbbra is jó (első benyomásra), képminőség a régi, de mintha a feketékkel lenne valami gond: mosott, szemcsés a sötét scene-ek többsége és erős után húzás (black area ghosting) ha valami világosabb rész van a képen. (Néhányan TV hibával/beállítási gonddal magyarázták, pedig azelőtt nem volt, úgyhogy hagyjuk.)
1.0.7-es fw: A ghosting teljesen javítva (hála a Fueko Fórum-os lobby-nak), de a fekete/sötét részek továbbra is minőségen aluliak, szemcsések, részlettelenek. Erre jött még, hogy az Imprex egyenkénti szűrőit most még túllőtték a "normális" határon. Ami régen az "közepes" beállítás volt az most az "alacsony", ami az "alacsony" volt az most az "OFF" (vagy még erősebb). Ráadásul kiderült menet közben, hogy a sima "Imprex OFF" kapcsoló, ami elvileg teljesen leszedne minden prodprocess-t, sem működik teljesen. Ergo=bye-bye "neutrális" kép (úgy alapból), ha kell, ha nem, tolja az Imprex a szűrőit, még ha néha minimálisan is. Ez olykor elég észrevehető (ehhez kell, hogy azonos videó forrásból már ismerjük a szűrők nélküli képminőséget viszonyítás képen egy előző fw-el).
Szó se róla: SD és zajosabb, de még a túlzott FHD Film Grain-es anyagok esetén tényleg jól jön az Imprex Noise Reduction-ja pl. (Számomra ez is használatos néha.) És ad egy plusz-t, hogy lehet játszani, az egyéni igényhez igazítással is. De nem olyan áron, hogy rendes FHD forrás esetén kikapcsolhatatlanul ráerőlteti az Imprex minden esetben a képre a sokszor elmosó, részletfakító, felesleges szűrőit.
1.0.8-as fw: Megváltás?! Csodálkoznék, ha az lenne, mert eddig, ha valamit fontosat javítottak, egy másik fontos dolgot épp úgy el is szúrtak. (És most csak a PQ-ról beszélek.) De ez még nem törvényszerűség és én még reménykedek....
-
Joshi
titán
válasz envagyok #51711 üzenetére
Az a gond hogy mindenkinek az éppen aktuális megoldás a tuti, ez esetben mondjuk az Amlogic. Érdekes módon anno a Sigma VXP volt hájpolva ami mára tök "felesleges" ficsör. Na én erről szeretnék diskurálni, de mindig én vagyok a hülye. Jó hát változik a világ nincs is ezzel baj, de hogy a vélemények is ezzel "korcsosulnak" az már inkább érdekes.
ui.: abszolút nem vagyok Himedia FAN. Elég ha beleolvasol a Himedia topikba.
ui. ui.: ha reklámarcokról kellene beszélni, akkor inkább djnice aki az Amlogikot reklámozza meglehetősen agresszívan. Na persze még sokan mások is.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz blakey #51700 üzenetére
Szerintem hagyd Joshit
Ő a Himedia "reklámarca"
Egyszerűen nem fogja fel, hogy van az ő Qxx lejétszójánál jobb is ötödáron.
DjNice is próbálta meggyőzni.
Sikertelenül.
Pedig ő nagyon profin tolja.
Képkockákat kiszed filmekből, azokat hasonlítja.
Magyarázd el egy vaknak, milyen szép a világ -
Beni2360
félisten
válasz lukxy1 #51709 üzenetére
A "MINI MXIII vagy S905" -egy és ugyan azon csoportba tartozik.
Ha Penre Kiírom jó lesz?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
lukxy1
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok nézni, hogy ezt a teszt videót viszi-e a MINI MXIII vagy S905, esetleg egyéb vas?
-
BBéci
legenda
Még sosem akartam bizonyítani, miért tenném?
Akinek a natív nem jó, válasszon VXP-s vagy hasonló lejátszót, esetleg kakiljon sünt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest