Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
-
Blaise
veterán
válasz Blaise #48988 üzenetére
Korábbi hsz-ben írtam a dilemmámról, hogy Himedia Q10 Pro, Popcorn VTEN, vagy Dune 4k Solo legyen.
VTEN lett a nyertes nálam a három közül, a Q10 Pro még mindig tele van hibákkal, kérdéses, hogy mikor javítják majd, míg a VTEN szinte tökéletesre lett csiszolva az elmúlt 1 évben, már az új Sigma SDK-ra építve jönnek ki a frissítések. Dune sajnos az ára miatt esett ki.
-
Teplic
tag
Nekem az S905-ök remekül teszik a dolgukat. amire nekem kell magyar kiegészítőkkel, movishark, stb. Film, stream, azokra nagyon kiváló
-
Snoop-y
veterán
válasz Patice #50191 üzenetére
Mindenkeppen irjal arrol hogy kell e celozni a tavkapcsoloval.
Valamint mennyire egyszeru navigalni a menuben (pl kirakok egy shortcutot hogy filmek akkor bekapcsolas utan mennyi idon belul vagyok ott a mappaban es bongeszek a filmek kozott?)
Milyen sorrendeket tudok letrehozni egy mappan belul? Van e thumbnail nezet a video mappaban? (boritoja a filmnek) Ha kezel boritot film infot ezt automatikusan vegigscannelve teszi e vagy nekem kell kezzel letoltogetni?New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Patice
Topikgazda
válasz bogabi #50187 üzenetére
Saját fényképezővel készült kép. De természetesen nem kell semmit elhinni.
(#50188) robi-k:
Elsőre OK volt, még csak pár percig volt bekapcsolva, amíg nyomtam rajta gyári reset-et, meg elkezdtem beállítani nulláról + raktam bele vinyót a fiókból (500 GB-os régi Samu, hangos, melegedős fajta ~ 7200 rpm), de azon nem volt túl sok film, így befogtam egy éppen üres 3TB-os WD RED-et, és épp másolgatok rá adatot a Popit használva külső rack-nek, csak nincs itthon USB3-as slave kábelem (azt nem kaptam hozzá), így csak USB2-es kábellel tudom tolni, de azt kihajtja a rendszer ~36-38 MB/s sebességet tud így, tuti bírna többet is.
A képminőségét még nem minősíteném, mert a TV-men a bemenet még máshoz van beállítva, még össze kell lőnöm őket, + megosztásokat is, de hétvégére meglesz ez is.
Dual OP rendszer érdekes lesz. Androidon sok mindenit ki lehet majd próbálni plusszban.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
robi-k
őstag
válasz Viktor0610 #50189 üzenetére
Mi az összeghatár, kell-e 4K támogatás, full BD menü, stb?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Kinéztünk egy ASUS O! Play Air HDP-R3 lejátszót, de kidetült, hogy ezer éves...Mit ajánlanátok helyette, ami kb. ugyanezeket tudja? (USB, HDMI, WI-FI-ről is játszik, stb...)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
nagyúr
"Nem ugyanaz a vxp mint az a400-ban?"
Írtam is, hogy tudja a fene, szóval én nem tudom. Lehet, hogy akad itt olyan, aki tudja.
"Hozza azt a szintet mint a popi v. jobb/rosszab fhd anyagoknál?"
Lényegtelen, amíg pl. kizárólag 1920x1080-as anyagot játszik le kadenciahelyesen full hd esetén. Tehát az elég gyakori más FullHD felbontást (1920x8xx, stb.) nem. Persze, gondolom javítani fogják előbb-utóbb ezt is.
(A Popcorn V8 óta megfogadtam, hogy SOHA többé nem veszek megjelenése után azonnal lejátszót. ) -
Patice
Topikgazda
Popcorn Hour tulajokat, kipróbálókat kérdezném, hogy a VXP-t hogy érdemes beállítani? Milyen értékeket használtok?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
DoItYourself
addikt
válasz szechistvan #50173 üzenetére
Amlogic S905 chipes lejatszo ez is, de a jobbik fajtabol: jo nagy hutoborda, fullos felszereltseg, qwerty air mouse, sajat forum, rendes support, himedia arszinten. Az S905 topikba meg senki sem jelentkezett be, hogy ilyet vett.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
szechistvan
csendes tag
Kinek van tapasztalata, véleménye a Minix 4k Neo U1 médialejátszóról?
-
DoItYourself
addikt
Tudnak, de csak ha openelec fw-el használod. Itt nézd meg a 2. hsz-nél az Audio support list-et. Az audio rész ugyanez oE alatt, mint az ODROID C2-nél.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
TCr
veterán
válasz DoItYourself #50170 üzenetére
Ezek a kis Beelink-ek tudnak HDMI-n DD és DTS (esetleg HD hangok?) passtrough-t?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok,
próbáltam visszaolvasgatni, de nem az én témám ez a mediaplayeres helyzet.
Viszont lehet hogy vennék egyet ha tudtok ajánlani megfelelőt.Amióta van lapostv a földön, én PC-ről használtam, és most is így van még (jelenleg PC-Harman erősítő-TV). De jöttek a problémák, és csak egyre több lesz.
Első, lecseréltem az FHD monitorom WQHD-ra, én alapvetően klónozva használtam a TV-t, mert ha ment a film-sorozat, akkor azt néztük a feleségemmel, és nem kellett a gép, így a monitor kikapcs, át a nappaliba és tv. Viszont most az eltérő felbontás miatt problémáim adódtak, elvileg nem lenne gond.
De próba 1:
Ha kiterjesztem a képet a TV-re, áthúzom a médialejátszót (VLC) beállítom hogy mi a hangeszköz stb, ok fullscreen, indít mondom happy. Megyek ki kikapcsolom a monitort mert minek menjen a hálóban, ha mi kint "tv"-zünk. Erre windows hang pikkpukkpokk (eszköz lecsatlakoztatva...) és megkavarja a lejátszást, kép elsötétül, sehol semmi, míg vissza nem kapcsolom a monitort.Próba 2:
Klónozás. Ok monitoron okádék skálázás, de TV-n tűéles kép. Ha kikapcsolom az erősítőt a monitor visszaáll 1440P-re minden ok. Erősítő bekapcs, mindkettő átvált 1080P-re mondom happy!
Elindítom a lejátszást, megy ok, monitor kikapcs, kép megakad a TV-n és 5-ből 3-4 alkalommal megy tovább egy döccenés után, más esetben megállt a film, TV-n feketeség.Bosszantó.
Régen amíg az előző Dell monitor volt ugyanúgy Displayporton csatlakoztatva soha soha nem csinált ilyet, kikapcsoltam a film meg sem akadt a TV-n nem kavart zavart be semmi.
A legújabb pedig hogy megszületett első trónörökösünk, és így ha eléri a független néhány hónapos kort, akkor átkerül a saját szobájába, ami azt jelenti, hogy marad ott ahol van, és mi megyünk át szülők, a másik szobába, ami kb 3 fokkal hidegebb (6 lakásos társasház, és az a szoba alatt van a kapubejáró az udvarra).
Viszont a PC jön velünk a hálóba, onnan pedig nem elég a 10M HDMI kábel, hanem kellene vagy 20M ráadásul nem is lehetne szépen elvezetni.Itt jött képbe nálam a mediaplayer.
Amit tudjon,
- minimum az a képminőség amit a PC-m hozott (nvidia kártyákat használok), akadás szaggatás képtorzulás nélkül
- hang küldése kódolatlanul az erősítőnek, ne akarjon belenyúlni
- legyen villámgyors, ne gondolkozzon, ha indítom a filmet induljon,
- ha belepörgetek akkor ne 2x-4x sebességgel hanem ugorjon időhöz és -+1perc 10perc stb.
- az azonosan filmnévhez elnevezett feliratot csatolja automatikusan, legyenek normál ékezetek, ne legyenek hieroglifák, és a normál ékezet alatt azt értem, hogy a betűstílusa legyen olyan mint a többi karakternek.
- egyszerű kezelhetőség távirányítóval, klikk filmek- klikk film- indul.
- hálózatos lejátszás synology NAS-ról.
- nem akarok semmi 3rd party progit telepíteni beállítani stb, TV-n van smart PLEX, a szemem kiesett és a belem kifordult mikor megláttam, mit művel a filmekkel sorozatokkal (persze feleségem képes volt nézni..)Keret 80K
Ha más nem marad az, hogy építek egy HTPC-t, vagy veszek egy Mac Mini-t, régen használtam 1,5évig egyet, és az teljesítette az összes fenti kritériumot.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #50165 üzenetére
A KODI miatt gondoltam, de majd meglátom.
Alszom még rá egy párat szerintem.
Mindenesetre a teljesen passzív cucc rendesen felpiszkált.Ugyanazt a kényelmet szeretném elérni most a lejátszó + NAS kombóval, ahogy eddig volt (van jelenleg is félig) a Popcorn + belső HDD-vel.
Csak bekapcsolom a Harmony-val, egyből a letöltési mappába tesz, és amikor kikapcsolom, akkor is pár másodpercen belül újra elérhető legyen visszakapcsoláskor (standby).[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #50165 üzenetére
Linux-ot akartam írni, nem Android-ot...
-
SunMount3r
nagyúr
Ha csak média lejátszóként akarod használni, akkor minek egyből billentyűzet is hozzá? Vezetékes bill.-el ami van felkonfigolod és kész. Vezeték nélkülit meg bármikor vehetsz később hozzá...
(Amúgy már akkor inkább. Microsoft all in One, vagy Logi K400+, ezeken vannak dedikált média gombok is (ha Win-es rendszert akarsz, Android-on passz, hogy működnek e a plusz gombok...)).
Persze nem akarok bele szólni, te tudod, hogy mi mire kell majd...
-
TCr
veterán
válasz Snoop-y #50158 üzenetére
A távirányítás megoldott lenne egy ilyennel + Harmony:
Bár kérdés, ha mondjuk egy OpenELEC + KODI verziónál maradnék, akkor vajon működne-e, vagy mindenképp Win driver kellene hozzá?
+ ugye ha már HTPC, akkor egy BT billentyűzet sem ártana hozzá, egy touchpad-os Rapoo 12-15e Ft plusz költség.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz DoItYourself #50159 üzenetére
Elvileg az enyemen (egreat) is van kedvencek menu ami hol mukodik hol nem (csomoszor azt mondja nem eri el az eszkozt) ha ekkor vegignavigalok a Movies/Network/Shortcuts/Elmentettloginom-jelszavam reszhez ami felhozza az adott sharet akkor utana abban a movie mappaban megtalalom amit akarok (az is kibaszott idegesito hogy ha kisbetuvel van valami akkor azt a legvegere rakja a listanak...
En csak annyit szeretnek:
bekapcsolom
Movies ----> benne vagyok a shareben ahol a filmek vannak.
Es ami fenti hozzaszolasomban volt ugye nem szeretnek cellovoldet jatszani a tavkapcsoloval lenyomom huhh nem pont odatalalt lenyomom megegyszer (de ekkro mar nyomkodom mint az allat) ekkor duplakatt es mashol vagyok mint szeretnem
ui:
nem annyira bizom az ilyen par dollaros kutyukben.
En komolyan nem sajnalnek egy komoly osszeget sem ha csak a fentiek mukodnenek egy megbizhato gyors cuccon.
Nincs tul sok kedvem valami dzsunka eszkozzel kiserletezni.
Lehet tenyleg valami gep epites lesz a vege
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
DoItYourself
addikt
válasz Snoop-y #50154 üzenetére
TCr: egy Beelink M18.
Faéknek egyszerű ez is, ha akarod, de túl is lehet bonyolítani. Arra akartam utalni, hogy a Kodi-ban mindenféle feature-ben, addon-ban turkálhatsz könyékig, elméletileg tudja is azt amit leírtál (kedvencek, stb.), de a gyakorlat nálam azt mutatja, hogy mégis kb. ugyanannyi gombnyomással jutok el a filmnézésig, mint a régi lejátszómnál.
A NAS-on gyűlik az anyag mint mindenkinél, pedig nem vagyok egy gyűjtögető. Volt egy alapvető könyvtárstruktúrám, amit az évek alatt megszoktam, megtanulta a család is, mit, hol kell keresni (fényképek, házi videók, mozifilmek, sorozatok, természetfilmek, gyerekfilmek, filmmúzeum). A Kodi viszont csak 2 kategóriát ismer: film vagy sorozat, ebbe ömlesztett bele mindent, győzzem kiválogatni. Ha a scraper benézett valamit, azt elég macerás kigyomlálni. Lehet, hogy én vagyok a fakezű, már többször nekifutottam, olvasgattam, próbálkoztam, de sokszor inkább a Kodi fájl kezelőjéből keresem ki a tartalmat.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
-
Snoop-y
veterán
válasz DoItYourself #50152 üzenetére
Nem kifejezetten vagyom gep epitesre
Nem hiszem el hogy ezen egyszeru elvarasoknak nem lehet megfelelni. Kb olyan faek egyszeruen kezelheto cuccot keresek mint egy BD player. Bekapcsolom klikk klikk navigalok a menuben es lejatsza amit szeretnek.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
TCr
veterán
válasz DoItYourself #50152 üzenetére
Milyen lejátszó ez?
Szívesen áttérnék én is a KODI-ra, de fontos feltétel, hogy:
- a kütyü hajlandó legyen a Harmony-val kommunikálni (ezért a Raspberry kilőve)
- teljesen néma legyen (ezért HTPC kilőve)
- kép és hangminőségben hozza minimum a Popcorn A210 szintjétSzívesen építenék néma (teljesen passzív) HTPC-t, de azt meg nem vagyok hajlandó megfizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Jelenleg egy Egreat medialejatszom van es ezt szeretnem lecserelni:
Elvarasok:
ne 88 menun keresztul lehessen eljutni egy filmig. (legyen mukodo favourite menu amibe en pakolhatom a parancsikonokat)
ne kelljen celozni a taviranyitojaval
Legyen gyors a navigalas a menuben
Legyen media library funkcio amiben olyan sorrendbe rakom a filmeket amilyenbe eppen szeretnem (rendezes mufaj,szinesz vagy filmcim szerint)
4K filmeket tudjon lejatszani.Gyakorlatilag funkcio szinten azt kene mindossze tudnia amit anno a windows media center tudott.
-
Beni2360
félisten
válasz headhunter #50147 üzenetére
Erről a linkről egy dal jut eszembe néhai előadótól ..Álmodj király lány....
És akkor még ott van az ingyenes Mindig TV adások 9 db amiből kettőt fizetősé akarnak tenni Júl.01-től. A nyaralók meg fognak őrülni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz headhunter #50147 üzenetére
Földfelszíni analóg adás már nincs, hogy aztán a szolgáltatók a központjuktól a végpontig analóg jelen továbbítja az adást az már nem tiltott. Az a gond hogy mindenki a profitot szeretné nulla befektetéssel, ma ilyen világ van.
-
Zirowe
nagyúr
válasz djnice #50139 üzenetére
Azért mondjuk 4k tv-n sd-túl ne várjunk csodát.
Fhd-n is max akkor néz ki jól, ha az alapanyag jó minőségű.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz headhunter #50135 üzenetére
Szóval egy 4k-s lejátszónál rossz pont, hogy az sd nem néz ki jól...
Big bulky box..
Ez már tényleg az a kategória, hogy nem tudtak mibe belekötni.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
blakey
titán
válasz LógaGéza #50136 üzenetére
Stable firmware.
Lehet, hogy velünk nem stimmel valami, nem rossz lejátszó lesz ha normális firmware-t kap, de ha ilyen tesztek születnek akkor sajnos nem fognak törekedni a jobbra, mert a tesztek azt igazolják, hogy okés a lejátszó.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
LógaGéza
veterán
válasz headhunter #50135 üzenetére
Very high price?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
headhunter
addikt
-
nagyúr
Sziasztok!
Egy 16 GB-os pendrive-ra telepítettem a Popcorn A-400 működéséhez szükséges nmt programokat. Most kivettem, és betettem a PC-be. Formázást kér, addig nem ismeri fel. OK, leformáztam. De csak egy 955 MB-os pen lett belőle. A számítógép-kezelésben megnéztem, 3 partícióra volt szedve, abból egyet lehetett törölni, így maradt 2. De ezzel a kettővel nem lehet kezdeni semmit, nem lehet törölni és egyesíteni a partíciókat. A "Nem lefoglalt" területnél NEM szerepel opcióként az "Új egyszerű kötet" létrehozása.
Hogy kell ebből újra egy 16 GB-os pendrive-ot csinálni?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
-
silboy
aktív tag
válasz Beni2360 #50126 üzenetére
Nyugdíjasok. A hári videól általában 1080p minőségűek.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Beni2360
félisten
válasz silboy #50125 üzenetére
Milyen idősek a szülők?
Az MKV sok mindent takar van amelyikhez már komoly gép kell.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
silboy
aktív tag
Sziasztok! Idős szülőknek keresek mkv, mp4 lejátszására alkalmas eszközt, sorozatok, házi videók nézésére. Mit ajánlanátok erre a célra? A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne...
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
TCr
veterán
Srácok, van valami ötletetek, hogy Ubuntu alól, hálózaton keresztül miért nem érem el a Popcornban lévő HDD-n lévő tartalmat?
A share mappáig eljutok, ekkor kéri a felhasználónév / jelszót (nmt / 1234), de nem fogadja el.
Windows-on gond nélkül működött.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
headhunter
addikt
What else is there?
For a more integrated KODI experience, and smoother movie playback, both the Minix U1 and NVIDIA SHIELD Android TV are excellent alternatives but neither can match the HiMedia for 3D. If KODI is not of great importance and the aesthetics of the user interface is also secondary then both the Zappiti 4K or Popcorn Hour A-500 are worthy options although they cost a fair bit more and, like the other two alternatives, offer no support for HDR.
HiMedia Q10 Pro Android Media Player Review...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
What else is there?
The most like-for-like alternative we’ve reviewed would certainly be the Zappiti 4K Player. We’d say the Zappiti trumps the Popcorn Hour for media organisation and the Magic Pixel technology is more pleasing than the VXP engine inside the A-500 but the Popcorn Hour wins out for overall support of different media files by a whisker. A Windows 10 (8.1) mini-PC with the ‘right’ chipset, running one of the development builds of KODI, is also another option and gives more flexibility than both, although HD audio pass-through can be an issue. If 3D video is of only minor concern and you see 4K as more important, both the NVIDIA SHIELD Android TV and Minix U1 are great choices; you could also check out the Wetek Core as another great all-rounder receiving solid manufacturer support. Also watch out for our HiMedia Q10 Pro review which will be coming soon as it’s another player with great promise.
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
válasz djnice #50117 üzenetére
Az a kép szebb, amelyiknek a forrása jobb, és ezt az alkalmazott megjelenítő is képes visszaadni.
Abba a vitába nem mennék bele, hogy sz@r forrásból rossz tévén kinek a kütyüjével lesz szebb a kép.
A Sigma Designs és a Dune „nevet” (biztonságérzetet, meghibásodási valószínűséget, Support-ot, …) meg kell fizetni. Ebből a szempontból teljesen mellékes a másik hasonló termék vélt vagy valós értéke.
-
dh66e
veterán
válasz Jumapili #50115 üzenetére
Szakik nyugodt szívvel egymás mellé rakják a Sigma-t és "kínai" chipet.
A himedia jelenleg a jövőbe mutatóbb hardveresen és ez nem csak a chip fajtájában merül ki szvsz.Fele áron.
Nem arról van szó hogy nem jó a Dune,csak az ár érték aránya....a jelenlegi hiányos szoftvere pedig még több embert riaszthat el.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz djherby #50113 üzenetére
Szia régebben írtam hogy nem működik a külső usb-s tápellátás a bfs-en. Lehet egy aktív usb hub megoldaná a problémát.Sajna ez a legnagyobb bugja a bfs-nek.
Nekem van másik hálózatképes lejátszóm így azon lógnak a külső hdd-im.A bfs így látja őket.(#50111) Tibcsó
Az olvasottak alapján én is inkább a Himedia-t venném,2x-es áron mérik a Solo-t ami hát nem túl barátságos ha a specifikációt nézi az ember.[ Szerkesztve ]
-
djherby
tag
Sziasztok!
Összehoztam egy 2,5"-es külső merevlemezt egy laptop vinyóból (500Gb seagate) és egy külső USB 3.0 tokból (Captiva alu). Rá akartam dugni a lejátszómra BFS 4KM. És semmi. Van a lejátszón egy 1 TB-os tár is, az külső táppal megy. A hordozható 2,5"-os sztem nem kap elég tápot, vagy semennyit. Jól gondolom? Ad egyáltalán valami feszültséget az USB 3.0 bemenet? Vagy semmilyen passzív külső HDD-t nem lehet rá dugni? Van vkinek ilyen tapasztalata?
Köszi
-
Jumapili
tag
válasz blakey #50109 üzenetére
A Dune nekem megfelel. Változás: a Solo 4K mérete kb. a Max 1/25-e, de még bele tehető egy 2,5”-os Winchester vagy SSD is. Kezeli az új formátumokat. Az „öreges” menü rendszer, az éppen lejátszott fájlban a navigációs lehetőségek, a feliratok helye/mérete/színe/kódtáblája beállítások továbbra is pont olyanok, ahogy szeretném.
Ennek ellenére nem azt írtam, hogy pont olyat vegyen a kérdező, hanem hasonló képességűt javasoltam.
-
-
blakey
titán
válasz Jumapili #50106 üzenetére
A mai világban nem feltétlenül éri meg valamelyik gyártó pártját fogni, 6 évig Dune-m is volt, Base 3.0, Duo, most eszembe sem jutott, hogy azt válasszam, eleve többe kerül, mint amennyit megér, másrészt nem tudnak elrugaszkodni a régi rendszertől ami nem is lenne baj, de valahogy nem érzem a fejlődést.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Jumapili
tag
válasz envagyok #50107 üzenetére
Egy asztali médialejátszónál szerintem fontos, hogy maga a hardver képes legyen az aktuális formátumok kezelésére, és ne egy szoftvertől várjuk, hogy majd egyszer kijön az a verzió, ami valamilyen szinten tudja.
Természetesen Rómába nem csak egy út vezet.
Elsősorban használni akarom, nincs kedvem szoftvereket telepítgetni, és nem is néhány hónapra tervezek vele, hanem újabb öt-hat évre.
-
Jumapili
tag
válasz Tibcsó #50105 üzenetére
Ha csak simán használni akarod „gond nélkül”, nem érdemes garasoskodni. Főleg akkor, ha meg is engedheted magadnak. Dune párti vagyok, Solo 4K és Max (öt-hat éve ez tűnt a jó vételnek) készülékem van. Természetesen ezzel azonos tudású más márka is biztosan jó lesz. Olvasd át az utolsó néhány száz hozzászólást, és valószínűleg megérted miért ezt a megoldást javaslom.
-
Tibcsó
aktív tag
-
-
Tibcsó
aktív tag
Üdvözöllek benneteket!
Végig olvastam elég hosszan az írásaitokat.
Nekem egy 4k és 3D képes média lejátszóra lenne szükségem, lehetőségekhez képest szép képpel,
és kevés szívással a használatával kapcsolatban.
Himédia Q10 pro és esetleg a Dune HD Solo 4k ( nagyon drágának tartom ) MP-kre gondoltam.
Mi az amit tudnátok ajánlani számomra, illetve mit lenne érdemes megvennem!Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest