Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Van azért még min javítani. Nekem akad gondom a felirat elcsúszásokkal és ezzel a gamma ingadozással is időnként (a topic-jánan részleteztem), az a baj, hogy ezek még kevesen jelentették a Futeko-nak, így nem biztos hogy javítva lesznek. De azért remélem.
(#50399) Beni2360: Milyen légegereid vannak? Én a Minix Neo A2 Lite-ot néztem ki, bár ez relatíve drága, de van billentyűzete és jók a review-ök róla. De nekem csak két feltételem van: legyen pontos a légegér és elemmel működjön.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Én csak azt nem értem, hogy mitől repül egy lég egér?
Nem a rádió frekvenciákon száguldozik?
Oszt Kínából de akár itthon is 2k alatt meglehet venni. Nekem van vagy 3 db és nem mentem tönkre bele.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kezo0
addikt
válasz SunMount3r #50397 üzenetére
De ugye már pöpec? Mert nekem a tegnapi fw-frissítés után már alig maradt gondom.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
SunMount3r
nagyúr
kivéve, hogy én "távkapccsal"-t írtam volna->Jajjj...
most akkor miben is nem értünk egyet?->Aki légegerezni akar, az vegyen egy légegeret magának.
->Ez az, hogy én pont a légegerezést akartam volna elkerülni, arról szólt a nyitó hsz.-em is. De már fáradok lehet, egész délután a Box-ot nyűttem, hogy minden pöpec legyen...
Akkor marad a légegér...
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #50388 üzenetére
A PowerAmp nem Androidos TV boxra van optimalizálva, ha nincs légegered akkor küzdés az egész és ez még néhány appra vonatkozik. Ha megnézed akkor pl. a YT app más mint ami a telefonon/tableten van.
A fejlesztőknek ebbe az irányba is lépniük kell.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kezo0
addikt
válasz SunMount3r #50394 üzenetére
"A távkapcsal nem csak a saját lejátszóját lehet kényelmesen vezérelni, hanem csodák csodája az olyan egyéb médialejátszó programokat, mint pl. a KODI-t is, hoppá..." --> pontosan így gondolom én is (kivéve, hogy én "távkapccsal"-t írtam volna), most akkor miben is nem értünk egyet?
Már azon kívül, hogy szerintem ez elsődlegesen se nem zenelejátszó, se nem játékkonzol. Ha meg szerinted ezért az árért illett volna egy légegeret mellékelni hozzá, akkor miért vetted meg így, hogy nem azt mellékelnek...?[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
(Mondjuk én tényleg nehezen érzem át a problémát, mivel számomra a Q10 elsősorban médialejátszó, ahhoz meg tökéletesen elég a mellékelt távirányító.)
->már bocs, de szerinted a zene nem a média kategóriába sorolható? (Persze értem, te a videókra gondoltál, de akkor is, mert ez egy tényleg egy médialejátszó, tehát szerintem az én igényem is jogos...) +A távkapcsal nem csak a saját lejátszóját lehet kényelmesen vezérelni, hanem csodák csodája az olyan egyéb médialejátszó programokat, mint pl. a KODI-t is, hoppá... De mélyebben tényleg ne menjünk ebbe bele...
->Ha viszont úgy veszem, hogy egy igényekre szabható Androidos miniszámítógép, akkor beleférne, hogy a légegeret magam vegyem hozzá külön. Az is igaz, ahogy írtam is, hogy ezért az árért már elvárható lenne egy légegér, ennyi a bibi a koncepciójukban, meg is írom a fórum-ukra az igényt (bár nekem már nem oszt nem szoroz).
Nyilván nem megy élményszámba a távirányítóval történő egérmozgatás, de néha, szükséghelyzetben jól jöhet.-> Hát, nem tudom te mennyit használtad így, de maradjunk annyiban tényleg csak szükséghelyzetben, 1-2 beállítást elvégezni vele.
Ha nincs más megoldás, akkor marad a légegér.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Beni2360 #50392 üzenetére
Nyilván nem megy élményszámba a távirányítóval történő egérmozgatás, de néha, szükséghelyzetben jól jöhet.
Aki légegerezni akar, az vegyen egy légegeret magának.
(Mondjuk én tényleg nehezen érzem át a problémát, mivel számomra a Q10 elsősorban médialejátszó, ahhoz meg tökéletesen elég a mellékelt távirányító.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Beni2360
félisten
Hát ha olyan mint az olcsóbb média boxokon és miért volna más? akkor az büntetés kategóriába tartozik.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kezo0
addikt
válasz SunMount3r #50390 üzenetére
Úgy értettem, hogy engedélyezed az egér funkciót, és onnan kezdve a távirányítóval mozgathatod a képernyőn az egérkurzort. Semmi okostelefon, semmi tablet nem kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Tudom, hogy be lehet kapcsolni, de ez nem légegér, gesztusokat nem lehet vele imitálni és nagyon lassú így a navigálás. Eljutottam így a Folder menüig, de pl. a mappákat bejelölni sem lehet rendesen így.
onnan kezdve a távkapcsolóval mozgathatod a kurzort mindenfelé a képernyőn.-> Ez nem értem most mire vonatkozik? Én a TV képernyőjén akarok navigálni, a Q10 Pro távirányítójával. (Ha arra, hogy okostelefonról, tablet-ről is lehet, akkor: nekem egyik sincs).
De köszi!
-
kezo0
addikt
válasz SunMount3r #50388 üzenetére
De hát a Q10-en is be tudod kapcsolni az egérmutatót (ha a beállításokban engedélyezve van), és onnan kezdve a távkapcsolóval mozgathatod a kurzort mindenfelé a képernyőn. OK, nem túl kényelmes, de néha jól jön.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Felraktam a PowerAmp Trial-t Android-os TV Box-ra (Q10 Pro), de sehogy se tudom benne előhívni se a file tallózóját, se a settings menüt, se semmit. Csak a lejátszó felülete látszik, a shuffle-beállításokkal és kész.
A Box távirányítóját használom, tehát semmi touchscreen nincs. Nyomkodom a Menu gombot a távkapcson, kattintgatok ide-oda, de semmi. Tudnátok erre valami tanácsot, ötletet? Vagy érintőkijelző (esetleg légegér) nélkül teljesen használhatatlan?
Köszi!
-
tsilver
aktív tag
a szép megoldás az lenne, ha akár csinálnál vagy vennél egy kis dobozkát (conrad vagy hasonló helyen) amivel fizikailag , kapcsolóval tudnád a bemenetet választani.
másik opció esetleg, ha a médialejátszás feladatát rábízod a PC-re. Arra felrakod a Kodit veszel hozzá 3-5000ft-ért eegy távvezérlőt és kész. így amédialejátsó nem is kell már.
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
-
ginola
addikt
Ilyen ársávban ez jó lehet?
-
Joshi
titán
válasz djnice #50371 üzenetére
Ok hogy a Soc tudja amit, de egy jó lejátszó nem csak abból áll hogy mit játszik le és mit nem. Ha jól rémlik valaki rákérdezett a képminőségre, de úgy általában jó lenne tudni hogy a kép és hang milyen minőséget képvisel stb. Persze ettől még lehet jó vétel, de még most is úgy gondolom hogy nincsenek csodák.
-
Multibit
nagyúr
válasz djnice #50374 üzenetére
Csak szarkazmus volt részemről a #50372
Mint technikai iránt érdeklődő embert tett kíváncsivá ez az mp. Mikor azt írtam, hogy jó vétel, nyilván a verhetetlen ár/érték arányára gondoltam. A jelenlegi mediaplayeremmel maximálisan elégedett vagyok (mivel még nem érint a HEVC és a 4K, a 3D meg soha nem hozott lázba).
Viszont végre itt van egy olcsó és jó(nak tűnő) játékos, amit jó szívvel lehet ajánlani azon fórumtársaknak, akik a különböző topikokban kínlódnak a tévéjük beépített lejátszójával. Most már nem lehet kifogás, hogy a külön mp drága! -
djnice
veterán
válasz Multibit #50372 üzenetére
Nyugodtan megveheted, nem fogsz csalódni benne, amúgy kb az egész az Odroid C2-nek köszönhető, ami hasonló mint a Raspberry Pi, csak S905 SoC van rajta és komoly fejlesztői közösség áll mögötte. A lényegi dolgokat onnan portolta át kszaq, létrehozva egy univerzális LibreELEC verziót.
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #50367 üzenetére
Pont neked teszteltem múltkor hogy mindenképpen szólni fog valami nem kell megijedni. Az Asus Oplay HDP-R1 semmilyen HD hangot nem ismer mégis minden esetben megszólalt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #50358 üzenetére
Jó, de ezen még analóg RCA kimenet sincsen, hogyan fogom így hallgatni az Atmos-t és a True-HD-t a Genius 2.0-ás aktív hangfalaimon?
(Amúgy még mindig nem tiszta nekem, hogy mi garantálja, hogy ha pl. az Atmos-t nem tudja, akkor legalább a True-HD megszólal, vagy ha azt sem tudja, akkor a True-HD core-ja... De majd átnézem a cikket, mára elég ennyi... )
-
blakey
titán
Minden beleszól, de még egyszer leírom, nem ez volt a kérdés. Az volt a kérdés, hogy tudja-e a HD hangokat vagy sem. Fórumtárs és a leírás szerint tudja, ennyi.
17 éve vagyok a HM és 27 éve a HiFi világába, tudom, hogy kb. mi mibe szól bele.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Elég továbbküldeni, semmi extra nem kell hozzá
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nyilván olyan rendszerről írok ahol ez érzékelhető, de most nem ez a lényeg.
-
Joshi
titán
válasz blakey #50358 üzenetére
Házimozi topikokban meg azt állítják a hozzáértők, hogy a core-hoz képest a sima HD hang se hoz annyit a konyhára. Nyilván ugyan azt a hangsávot hallgatva. Állítólag a HD hangokhoz már komolyabb hangfalszettre van szükség.
(#50356) nlpK az én 4k TV-ém passzív 3D, de simán van olyan képminősége mint egy aktív Samu 6000-es szériás TV-nek. Mondjuk mintha valahol olvastam volna hogy a 4k passzív 3D az jobb minőségű mint a FHD.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #50356 üzenetére
Nem vagy tisztában a formátumokkal, szerintem olvasd el az erre vonatkozó cikkeket, True HD, DTS-HD nem új, lassan 10 éves formátumok, az Atmos a Dolby True HD 3D hanngja, a DTS-X a DTS-HD 3D hangja. Azért nevezem így, mert + hangsugárzók segítségével érik el a "3D hangot".
Ha nincs + hangsugárzód akkor felesleges törekedni az Atmos hangra, úgyis max a True HD fog megszólalni és otthoni felhasználás során nem sok hátrány fog érni.
Tehát, amelyik lejátszó tudja a True HD, DTS-HD hangokat az tudja a HD hangokat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #50351 üzenetére
Akkor DTS-HDMA-nak DTS a core-ja és azt játszhatta le a TV-m?
Amúgy a linkelt listán nem szerepel a True-HD, Atmos és a DTS-X sem. Ezek pedig az új keletűbbek. Én ezekre írtam, hogy akkor nem biztos, hogy akár a core-t is le fogja belőle játszani a lejátszó.
Az Atmos a True HD 3D hangja (én így nevezem), DTS-X is hasonló, tehát ha van egy True HD és DTS-HD MA képes erősítőd akkor van HD hangod is.-> Mit értesz azon, hogy "hasonló"? A szabvány szempontjából szerintem nincs olyan, hogy "hasonló", vagy tudja, vagy nem a konkrét szabványt, nem? Pl. Ha van True-HD képes lejátszó/erősítő, de az Atmos-t már nem tudja akkor, csak nem lesz Atmos hang, csak True-HD...
(#50352) djnice: Pedig én fent akadok. Ok, lehet, hogy egy HOU-nál jobb minőség, de nem az LG TV-knél is alkalmazott passzív preferált megoldásról beszélünk? Mert szinte tuti, hogy jobb nála az aktív FP 3D minőségbe. Akárhogy csűrjük-csavarjuk, akkor is felezett a felbontás (ahogy írtad is) ahhoz képest.
De amúgy ezeket leszámítva biztos fain kis lejátszó (főleg, FŐLEG ennyiért). TV okosítónak szánnék valami hasonlót egy kisebb TV-hez. Csak ezekkel a fránya HD hangokkal lennék már tisztában, mert lehet az sem mindig mind1...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz djnice #50352 üzenetére
Most már Q10 Pron is megy Kodival és belső lejátszóval is.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #50347 üzenetére
De az lesz, de az eredeti forrásból átméretezve, újratömörítés nélkül, így jobb mint egy felezett mkv.
Képminősége teljesen transzparens, mint a Dune vonal, nincs utófeldolgozás.
Amúgy most teszteltem, mindent kadenciahelyesen visz, 23.976, 24, 25, 50, 59.94, 60 mind tökéletes.
Deinterlacing is nagyon jó minőségű, 4K, HEVC, 10bit mind megy, pl a 2013 Taipei tűzijáték is folyamatos, akadás mentes ahogy a 60p-s Samsung - Wonders of the World Italy is. Popcorn VTEN-en, Dune Solo-n ezeket ellehet felejteni.
7000 Ft-ért ez a lejátszó annyira best buy, hogy hihetetlen.
Nyugodtan fenn lehet akadni a felezett 3D MVC renderen, csak felesleges.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #50349 üzenetére
Amikor DTS-MA-ról írok akkor nem core hangról van szó, nem arról van szó, hogy megszólaltatja DTS-ben hanem megy a DTS-MA. A True HD egy kényes dolog és nem mindegyik tartalmazza a DD hangot, tehát a tv-d nem tudja a HD hangokat, ha tudná akkor HDMI-n ki is küldené, de csak DTS-t és DD-t tud, max DD+-t.
Az Atmos a True HD 3D hangja (én így nevezem), DTS-X is hasonló, tehát ha van egy True HD és DTS-HD MA képes erősítőd akkor van HD hangod is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #50348 üzenetére
Megint csak ott vagyunk, amiről már pár hónapja írtam itt valahol: ha arra gondolsz, hogy a core-t fogja megszólaltatni, ha nincs pl. konkrét Atmos támogatás a lejátszóban, akkor én ezzel is vigyáznék. Hirtelen megint csak ezek jutnak az eszembe: 1. A MPCHC a True HD megjelenésekor tök néma volt ezekkel a hangsávos videókkal, ha jól emlékszem a core-t sem játszotta le. 2. A TV-m belső lejátszója tudja még a DTS-HDMA-t is, de True-HD, Atmos-os videókkal meg se nyekken, se core, se semmi.
Bocs, ti biztos tudjátok mi az oka, lehet nem azért voltak ezek, amiért gondolom, csak ezek a tapasztalataim, ami szerint nem egészen úgy működik mindig minden, ahogy azt Vinetu elképzeli...
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #50347 üzenetére
DTS-MA is HD hang, Atmos, DTS-X akkor érvémyesül ha van megfelelően kiépített a hangrendszer, egyéb esetben a DTS-MA és a True-HD fog megszólalni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #50344 üzenetére
Hasonló megoldáson már én is gondolkodtam a PC, TV Box és a hangfal közé. Érdekes kísérlet lenne, kíváncsi vagyok mi lenne a végeredmény. De nálam külön kábelekkel és "dugdosós" megoldással lett végül kivitelezve. Kicsit kényelmetlenebb, de kevesebb a köztes kábel/átalakító, és így is 1 kihúzás és 1 átdugás az egész.
Össze gerjednek-> Ez biztos? Ha egyiknél sem túl magas a kimenő hangerő, akkor nem szólhat rendesen mind a kettő egyszerre ugyan azon a hangfalon? Csak kérdem. Szerk.: mondjuk kicsit fura elképzelni, jobban belegondolva, hogy 2 külön forrásból származó analóg jel megy tovább 1 kábelen.
Hát ha 2.1 a rendszer akkor 4.1 fog szólni.->Értem, hogy vicc, de mivel a hangkeltő csak 2.1, akkor is marad a 2.1. (De a te elméleted szerint akkor az is inkább 4.2- lenne, de ez tényleg képzavar).
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Hát ha 2.1 a rendszer akkor 4.1 fog szólni. (össze gerjednek)
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ACE-
addikt
Nem tudom jó helyre írom-e.
Anyáméknak vettem egy ilyet: [link]
A cuccot összekötöttem anyám monitorjával HDMI-n, kép van, minden faxa.
A hangot viszont úgy kéne megoldani, ha számítógépezik, akkor a számítógépen legyen a hang, ha éppen TV-zik, akkor a TV-n.
Kérdésem, ha egy ilyennel oldanám meg az jó-e.
A jack apa részét bedugnám a hangszóróba, a két anya részt pedig összekötném a gép hangkártyájával, és a DVB-C tuner analóg kimenetével. Működhet így? Nem fogja egyik a másikat zavarni? Nem hibásodhat meg?
Milyen más megoldás van erre?
Köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #50335 üzenetére
Félreérted. Ez nem ugyanaz mint a felezett mkv-k. A 3D ISO-ból halfou-ban teszi ki a képet. Tehát átmenet a kettő között.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #50334 üzenetére
HOU? Ennyi, még HSBS sincs? Végül is majdnem mind 1, mert ezeknek a minősége eléggé elmarad a Frame Packed-től, amit ezek szerint NEM TUD. Van azért sok jó 3D-s film, ami miatt érdemes 3D képes lejátszót venni, de aki már látta a különbséget egy HSBS és egy FP között és kell neki a 3D, az biztos nem ragad le a felezett megoldásnál... Én őszintén nem is ajánlanám a Half-os videókat senkinek, legfeljebb kipróbálásra.
Szkúzi, ha valamit én értek félre, de ez nekem nagyon így tűnik...
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #50333 üzenetére
Megy, persze azt jó tudni, hogy az Amlogic platformon ez van:
AML supports mvc decoding in half top-bottom, so is a middle ground between nothing and mvc+framepacking.Szóval azoknak tökéletes 3D ISO-ra is, akiknek passzív TV-jük van, aktív TV-hez, projektorhoz meg kell mellé tartani egy RPi3-mat és még így is 20k alatt vagyunk.
Amúgy a gyerekkel nemrég néztük moziban a Dínó tesót és a Szenilla nyomábant, a 3D alig adott valami pluszt, szinte egyáltalán nem volt pop-up effekt.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #50330 üzenetére
(#50331) Blaise: Gyors, főleg ha a NAND-ba telepíti az ember, de egy Class10-es microSD-n már jól pörög.
-
dethroner
veterán
Sziasztok Urak!
Időnként rám tör a gondolat, hogy kellene nekem valami olcsó film lejátszó. Többnyire pc-ről teszem ki a filmet a tévére, de néha az is előfordul hogy a tv beépített lejátszóját használom.
Erről mit tudnátok mondani? Mit tudhat ez ennyiért? Képminőség hol áll a MPHC és a beépített lejátszóhoz képest? Tudhat vajon 3D ISO-t lejátszani?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
M@trixfan
addikt
Köszi nektek! Bár eredetileg HTPC-ben gondolkodom, de megfordult a fejemben egy jobb lejátszó komolyabb átmeneti megoldásként, mert most mindig kábeleket kell dugdosni és már unom. Szüleimnek is kéne valami, bár simán kezelnék a HTPC-t ők is, azért lehet stabilabb hosszú távon egy Popi. Nem fér a fejembe, hogy ezek az újabb Sigma cuccok sem tudnak egy 60Hz GUI-t megjeleníteni folyékonyan. Sok szempontból nagyon jól használható lenne a legújabb Apple TV, de még az sem tud kadenciahelyesen 23.976-ot.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
M@trixfan
addikt
Sziasztok! Milyen a Popcorn-ok menüje sebesség szempontból, illetve milyen gyorsan ragálnak iPad-ről vezérelve? Élőben még próbáltam és néhány videón akadozni látszott, persze lehet csak a felvétel miatt. Hogyan viszonyul ilyen tekintetben egy Plex/Kodi PC-s reszponzivitásához? Köszönöm!
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
TCr
veterán
Srácok, Open Hour Chameleon-ról vélemény?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
devil-k
nagyúr
válasz Technoman #50312 üzenetére
Megmondom őszintén, én már próbáltam 3-4 féle ilyen különböző programot, de mindig arra jutottam, hogy értelmetlen és felesleges pénzkidobás. Van kb. 12 TB-nyi filmem, ez 410 BD. Ennek a kategorizálására törekedtem...
Aztán rájöttem, hogy mi a legegyszerűbb megoldás.
IMDB, saját lista, felveszem oda a filmeket, megjegyzésbe pedig beírom, hogy melyik HDD-n van a film. Ennyi. Minden más infó ott van róla, bárhol, bármikor elő lehet szedni. Ja és ezt a listát meg tudod osztani akár másokkal is. A listában lehet szűrni mindenféle kategória, évszám, műfaj... stb szerint is.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Technoman
őstag
Srácok, használ valamelyikőtök itt EMDB katalogizáló progot (Win 8.1-re)?
Az a gondom, hogy a prog nagyon faszányos, sőt letudom menteni akár az internetre is a filmadatbázisomat
(csinál egy ilyen htm szerűséget is), de már a uazon a hálózaton lévő telomon sem tudom megnyitni Feltételezhetően a gépemhez van kötve az elérése (amin az egészet csináltam), mert így kezdődik: file:///C:/Users/.....
Kérdésem az volna, hogy hogyan tudom más hálózattal (pld munkahelyen) is megnézni/megosztani a filmadatbázisomat?
Tudom, vannak HTML mentő progik. Ki is próbáltam egyet, de sajnos csak félkarú óriás a dolog. Meg, megtudom nyitni a katalógusomat, de nem túl interaktívan (nem tudom megnyitni pld a filmhez rendelt oldalt, nem tudok a "genre" könyvtárba keresgélni, stb)
Kösz[ Szerkesztve ]
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok!
Logitech z623 mat szeretném lecserélni egy aktív 2.0-ra. Maximum 60.000ft értékben, esetleg tudtok ajánlani nekem olyat, ami a dinamika mellett szép méllyel is kecsegtet?
Kell a hely az asztal alatt! köszi előre!
-
tsilver
aktív tag
válasz SunMount3r #50307 üzenetére
hello nekem a gyári original K1 plus van
lejátszókény jo, de nincs HD hang
Tuner, vesz fel HDD.re, van egyszerű EPG, nem is olyan rossz minőségű a kép , de nagyon egyszerű a kezelőfelülete, nem hasonlítható össze egy enigma dedikált műholdvevővel . ha ez nem szükséglet akkor működik.
nem is nagyon melegszik az enyém .[ Szerkesztve ]
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
SunMount3r
nagyúr
Erről mi a vélemény?: K1 Plus, 60$ körül mozog. Azért érdekelne, mert van tuner is benne, esetleg arról van valakinek infója, hogy TV adást is lehet e vele akkor rögzíteni? Sajnos a honlap elég szűkszavú és kezelési pdf sincs fenn...
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Nem is tudtam, hogy az újabb Zappiti lejátszók (4k), már szakítottak a Sigma/Dune duóval és most már Realtek-be (is) nyomulnak
-
Badogman
csendes tag
Sziasztok!
Médialejátszó vásárlás előtt állok és szeretnék tanácsot kérni hogy milyet vegyek.
Ami fontos hogy tudja a TrueHD és a DTS-HD hangot továbbítani HDMI-n keresztül. A 4K annyira nem lényeg.
A Himedia Q5 pro-t nézegettem, bár kicsit drágállom és írták páran, hogy vannak vele gondok.
Szerintetek a Q5 a jó választás vagy esetleg van olcsóbb alternatíva? -
Blaise
veterán
válasz Snoop-y #50271 üzenetére
Persze, íme:
Ha egy nas konyvtarat beraksz mondjuk shortcutnak azt el lehet erni a fo oldalrol ahova boot utan jutsz?
Mindez mennyi ido?(boot es kulon onnan a movie konyvtar)Sleepből azonnal feláll, a poszteres jukeboxig eljutni 10-15 másodperc körül lehet maximum.
Taviranyitoval kell e celozni?
Nem kell, működik célzás nélkül is oldalról.
A visszafele tekeres mennyire zokkenomentes?
Erre szerintem nehéz mit mondani, gyorsan reagál rá.
Illetve hogyan teker? Addig teker amig nyomod?
Nem, 2x-16x tekerési sebességek vannak, de lehet konkrét másodpercre is ugrani.
-
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Horgász topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- EA Sports WRC '23
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok