Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- ZIDOO médialejátszók
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
Bocs, hogy belevauvauzok, de:
A kép fizikai megjelenítése sokkal nagyobb feladat a készülék számára, mint az, hogy belemegy a digit jel valamilyen dróton, oszt a végén pedig kimegyen belőle egy másik valamilyen dróton, bele a képalkotóba.
Ezért aztán kevés pénzből lehet előállítani olyan cuccost, amely nem cseszi el a bemenő képet (jeleket), esetleg fel is javítja (?) valamelyest.
A képi láncban a megjelenítő a legszűkebb keresztmetszet, ez a legkényesebb, legdrágább, ennek ellenére a kép elcseszésének döntö nagy részét ezek okozzák, szegények. Akár az audio-nál: a lánc minden eleme rongálja a hangot, de a legnehezebb dolga annak az eszköznek van, mely fizikailag is megjeleníti a hangot, vagyis a hangfalaknak.
Szerintem, még a legjobb TV-ken megjelenített képek esetében is, a kép forrása (ha mondjuk ez legalább egy max. 3-4 éves, új korában kb. 30-40 e Ft-os ketyere és nem egy házi barkács valami) csak nagyon kis részben "felelős" a kép minőségéért.
Vetítők: igaz, hogy a nagy, marha (és jó) kép nagyon őszinte tud lenni, de az 1 pontból nagy(4-5 m2) kép vetítése műszakilag akkora feladat, hogy beletörik a vetítők bicskája (most hagyjuk a vásznat, az egy külön pénztemető). Nemrég vettem vetítőt és először nagyon csalódott voltam, mert azt hittem, hogy egy 4 plazmányi, megegyező minőségű képet fogok látni. A valóban okosok elmondták, hogy 30-50 e € (új ár) magasságában már léteznek olyan vetítők, melyektől ezt elvárhatom, de attól, amit vettem, sajnos nem. A legsajnosabb az, hogy igazat mondtak...Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest