Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
válasz Gasparius #1795 üzenetére
Szia!
Igaz, hogy nem tudok konkrét tanáccsal szolgálni, de szerintem ne kapkodj. Nekem nincs semmilyen médialejátszóm, én is csak olvasgatok, kérdezgetek, tanulgatok itt a srácoktól, hidd el nem éri meg elsietni a vásárlást. Ha most nem teheted meg, hogy ki adj 40 rugót, akkor gyüjts még hozzá!
Számolgass egy kicsit: belinkeltél egy 29 ezres viszonylag jónak tűnő lejátszót aminek kicsit hiányos a leírása (legalábbis a Te linkeden). Ahogy én már itt olvastam a WD-nek sem minden típusa nyerő. Sőt a kicsit régebbi WD TV-re kifejezetten gyenge jellemzések is vannak.
Javaslom, mérlegelj: ha vársz még két hónapot és gyüjtögetsz mondjuk még 10-12 ezret hozzá, akkor meglehet a WD TV live Hub, amire most sokan esküsznek, szerintem is a legjobb ár/érték arányú készülék. Én is ilyenre gyüjtök. Erre most abszolút jó véleméynek vannak. De ha még tovább vársz, akkor lehet belőle egy Dune HD lite is, ami meg abszolút nyerő.
Esetleg szét lehet nézni az Egreat modellek között is, állítólag a Popcorn szoftverét kapta és Realtek csipes, ami az egyik legjobb. A Himedia szintén jó készülékeket gyárt, csak figyelj oda, hogy realtek, vagy sigma csipes legyen.
Hidd el, hogy magadnak csinálsz problémát, ha elsieted. Én 4 hónapot adtam magamnak. Már megvan egy része a vételárnak, de valószínüleg csak karácsonyra veszem meg. -
GuruZone
őstag
válasz Gasparius #1792 üzenetére
a linkelt készülék felskálázza videoanyagot 1920x1080i-re, ami messze nem Full HD.
Full HD = 1080p = 1920x1080p
A tudása akkora mint egy mai erősebb (HDMI kimenets) DVD lejáccónak. azaz KUKA!
És az asztali DVD-kből SEM létezik olyan ami jáccik BluRay-t
Tisztábatéve a dolgokat, a legeygszerűbben úgy tudsz kényelmesen mozizni, ha
1. veszel új tv-t médialejáccó funckióval (olcsóbbak jáccák divx-et, drágábbak MKV-t)
2. vagy veszel normális médialejáccót (mivel hangrendszered úgymond nincs), válassz egy olcsó o-play-t vagy WD TV Live-ot.
Ha HD-t, Full HD-t akarsz egyértelműen kell a lapos tv! Máskülönben nem érdemes ilyet töltened képcsövesre.
A HD-s filmeket 4 féle képp szerezheted be:
1. HD: 720p MKV
2. Full HD: 1080p MKV
3. bemész a vótba és vesző eredeti BluRay filmet
4. BD25: 25gigás BluRay lemez másolata
5. BD50: 50gigás BluRay lemez másolata(1) és (2): Ezeket "beszerzed", és utána le tudod jácni a drágább tv-n, és természetesen a médialejáccón. Mint itt írták előttem, a drágább tv-t is meg lehet fogni ezen filmek hangsávjaival, néha még a kiváló minőségével, szinte nincs két egyforma film, létrehozásuk formáját tekintve. Azért írtam oda hogy MKV, mert ez a Matroska Oroszországból. MIÉRT? pléda: Az 50 gigás BluRay videoanyagát 10 gigára tömörítik a matroskával, úgy hogy laikus észre sem veszi hogy tömöritett. Durva cucc.
(3): Csak BluRay lejáccóval játszhatod le, drága, vagy ha másolod, még drágább
(4) és (5): Drágább médialejátszók képesek lejátszásukra, mindenképp belső vinyóra vagy külső HDD-re másolod eme kicsiny fájlokat. Nem lesz gondod hanggal, képpel egyaránt.
Kérdezz ha vmi nem világos, de mindez attól függ mennyibe fog kerülni a majdani plazmád.
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Amantius
senior tag
válasz Gasparius #1792 üzenetére
Én nem akarok a pénztárcádban turkálni, de ez a készülék túl olcsó, hogy igaz legyen, egyértelműen az árával próbál kitűnni a többi közül, azonkívül nem tudom hányan hallottak itt róla. Jómagam nem vagyok otthon a témában, persze, hogy nem hallottam erről (sem) semmit. Viszont pl. egy Himedia készülék már bizonyított, sokan használják megelégedéssel. Népszerű termék, ha adott esetben nem is hivatalosan, de vannak hozzá frissítések, stb. Amit írtál, én is írhattam volna (nálam is sztereo hang, CRT TV) és nekem is fontos volt az ár. Ennek ellenére nem akartam csak azért megvenni valamit, mert olcsó, mert a korábbi tapasztalataimból kiindulva, megbántam. Lehet, hogy csak egy apróság hiányzott a "csodához", de az nagyon. Ennek fényében vettem egy WD TV Live HUB-ot. Soknak tűnhet a 42 ezer a 20-hoz képest ( 20 ezer és még egy terás HDD is benne van? Hüm, hüm), de ha kivonom az 1 terás HDD árát belőle (ami nem állt a rendelkezésemre), akkor egész jó vétel volt szerintem. Lényeg a lényeg alaposan gondold át.
Nagy gáz, kis szerencse!
-
Gasparius
aktív tag
Vagy esetleg ez?
Ennél több pénzt mostanában nemigen tudnék kinyögni...
áá hülyeség, ebben meg nincs HDD
[ Szerkesztve ]
-
Gasparius
aktív tag
válasz Mercutio_ #1790 üzenetére
Köszi, mivel sajnos még full laikus vagyok, megtennéd, hogy leírod röviden, hogy mégis mi a lényege?
Mert asztali DVD is lejátssza a BlueRay-t, ha olyan.
Nekem tehát az a lényeg, hogy ha lehúzok a netről egy filmet, legyen az xvid, avi, DVD, HD, vagy full HD, azt meg tudjam nézni róla.
Hangilag szinte semmi igényem nincs, van két nagy hangfalam, amiről jelenleg az erősítőm jön sztereóban, engem az kielégít.
Nem vagyok bolondja a képpontok számolgatásának sem, tehát nem vagyok nagyigényű.Leginkább az a célom, hogy ne kelljen állandóan DVD-ket irkálni, hanem csak kiválasztom a TV-n, ami a HDD-n van és már mehet is a film.
Az mkv fájl az valami matrjoska, nem tudom, mi használja, nem tudom mi ez.
A H.264-ről is olvastam a neten, nem értem, hoyg mire való.Mindezek fényében kérlek, vigyél közelebb a megértéshez, mint láthatod, hipermodern luxusra nem vágyom, nem is várok el ennyi pénzért, csupán azt szeretném, hogy a későbbi fullHD plazmatévét eredményesen kiszolgálja, a fenti formátumú filmek tekintetében.
Ilyet írnak róla:
"A készüék upscaling funkciója optimális eredményt biztosít videóinak is, azokat akár 1920 x 1080i-ig optimizálva."
még1szer a lényeg tehát:
sima DVD (video_ts) igen vagy nem?
DIVX, XVID igen vagy nem?
avi igen vagy nem?
HD igen vagy nem?
Full HD igen vagy nem?köszi
Ez is mit jelent?
-
Endor
csendes tag
válasz Mercutio_ #1785 üzenetére
Az LG tv-k beépített médialejátszóinak a legnagyobb hiányossága, hogy nem kezeli a DTS hangsávot. De sok mkv-t amúgy sem játszott le, azt hiszem a 4.1 profil felettieket, de ez nem egyértelmű, mert volt olyan, amit magasabb verzióból is lejátszott, és volt olyan, amit alacsonyabból sem. Néha még a tv is újraindult egy-egy fájl elindításakor. Amit viszont lejátszott, az kifogástalan minőségű volt, a feliratkezelése is nagyon jó. Lejátsza a ts file-okat is. Elvileg vob-ot is, de azzal nem mentem semmire, mert a rippelt DVD-k anamorf képét nem tudja normálisan megjeleníteni. mov-ot sem játszik, iso-t sem.
Ilyen hiányos lejátszási képességekkel nem sokat ér a tv beépített lejátszója. Sok macerás és sikertelen konvertálgatás után egy mindent vivő médialejátszó mellett döntöttem. -
Mercutio_
félisten
válasz Gasparius #1789 üzenetére
A leírás alapján csak annyit játszik le, mint bármelyik mai asztali DVD-lejátszó, se H.264, se .MKV Valami öreg 1TB-s HDD lehet benne, csak amiatt nincs értelme megvenni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Gasparius
aktív tag
Na itt vagyok megint ezzel:
A leírásából szerintetek milyen fájlok lejátszásával lehet problémája?
Csak azért, mert olyan vonzó az ára, hogy már csak a HDD-ért megérné, erősen gondolkodom rajta.Tehát mi az, amit nem tudhat?
BlueRay, ilyesmi?
Nem értek hozzáFilmek, DVD, xvid, HD FullHD-ra kellene....
-
jas39
tag
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
-
Mercutio_
félisten
Konkrétan melyek azok a formátumok amiket nem játszott le az LG TV? Csak mert van egy arc a netbookos topicban akinek az a vesszőparipája, hogy semmi értelme Brazos-os netbookokat mediaplayernek használni, mert a mai TV-kbe épített playerek már se formátum, se felirat terén nem maradnak el a PC-s megoldásoktól
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Endor
csendes tag
Ezt nem tudtam kipróbálni igazán. Amin ki tudtam próbálni, azon nem biztos, hogy volt menü is. Azokhoz egy egységes formátumú Audio, Subtitle, Chapter és Extra menüstruktúra jött fel a film közben, de főmenüt nem tudtam elővarázsolni.
A leírás szerint BD Profile 1.0 + BD Lite-ot tud. -
Alex91
félisten
válasz Marci93 #1780 üzenetére
varni varhatsz, szo szerint... A tobbi lejatszo is ugyanezt produkalja, ugyanazok az alapok.
Ha epitesz egy HTPC-t, akkor talan. De a notidba valoszinuleg ugyis csak 150-es az N-es WiFi, tehat jo, ha 70-80 Mbits-al fog menni...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Marci93 #1778 üzenetére
"Másolás alkalmával, amikor egy 10 GB-os filmet próbáltunk a WDTV Live Hub belső merevlemezére továbbítani, átlagosan 8900 KB/s körüli értéket sikerült elérni, ám amikor ugyanezt a fájlt elkezdtük visszamásolni, akkor már csak 6400-6800 KB/s-os sebességet tudtunk elérni. Ehhez képest akkor, amikor másolás közben filmet néztünk a WDTV Live Hub-ról, akkor már csak 800 KB/s körüli értéket mértünk, amikor hálózaton keresztül a lejátszó merevlemezére másoltunk, amikor pedig róla indítottuk a másolást, akkor az adatátviteli sebesség már csak 6220 KB/s körüli átlagértéket ért el. Ezek az értékek csak azért kiábrándítóak, mert a WDTV Live Hub – ahogy az a bevezetőben szereplő táblázatból is kiderült – már nem 100 Mbps-os, hanem 1 Gbps-os hálózati vezérlőt tartalmaz, ám a benne rejlő lehetőségeket sajnos nem tudja kihasználni. Hogy ennek mi az oka? Nos, az, hogy a SigmaDesigns SoC chipje végez mindent, azaz ő játssza le a különböző tartalmakat, ő biztosítja a hálózati szolgáltatásokat, sőt, még a belső rendszereszközök kezelésének terhei is az ő vállára helyeződnek, ennyi feladatot pedig a jelek szerint képtelen hatékonyan ellátni a SoC. Azt azért nem árt szem előtt tartani – mielőtt még végérvényesen leírnánk a gépet –, hogy a WDTV Live Hub nem egy NAS, hanem egy NAS funkciókat is kínáló asztali multimédia lejátszó, amely extraként hálózati szolgáltatásokat is kínál, amelyekkel tulajdonképpen nincs is semmi baj, hiszen amire szánták őket, arra maradéktalanul alkalmasak."
Magyaran ennel tobbet ne is varj, meg ha gyorsabb is lenne a WiFi-d (de nem igazan lesz gyorsabb )...
Here are a few examples of typical max advertised speeds and actual TCP performance:
•802.11b Advertised: 11Mbps | Actual: 5-6Mbps
•802.11g or 802.11a Advertised: 54Mbps | Actual: 25-30Mbps
•802.11n (dual-stream) Advertised: 300Mbps | Actual: 150-160Mbps2 meteres tavolsagba en mar kihuznam kabellel !
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Marci93
tag
a router kb 2méterre van mind a lejátszótól mind a notitól
igazából nem is lejátszani szeretnék wifin, tehát nem az a lényeg, hogy egy mkv-t tud-e vinni, hanem szimplán, ha egy a notin lévő 5gigás mkv-t át akarnék húzni a médialejátszós HDD-re, akkor mondjuk ne kelljen órákat várni rá
-
tlala
addikt
válasz Marci93 #1776 üzenetére
Sajnos személyes tapasztalattal nem tudok szolgálni, pláne konkrét átviteli adatokkal nem.
Hálózatos lejátszás tekintetében ahogy olvasom, az egész lánc EGYÜTT a problémás (hiszen az N-es stick is egy valamilyen USB 2-es csatlakozóba van dugva + a további csatoló elektronika sávszélessége a chip felé), + azt mondják, nagyon sok függ a WIFI zajtól/távolságtól/stb. - egyszóval az "átlagos" mkv még megy/mehet N-es WIFI-n, a nagy adatsűrűségűekkel gond van.
Miután minden lakás fenti paraméterei (WIFI zaj, stb.) más, nem lehet általános elvet mondani.[ Szerkesztve ]
-
Marci93
tag
a médialejátszók többségére kötött meghajtót hálózaton keresztül lehet látni PC-ről vagy csak
fordítva? -
kraftxld
félisten
Na, én is keresek médialejátszót, hátha valakinek van ötlete.
1, Vigyen minnél több formátumot, az idők során felgyűlt vegy .avi, dvd iso és egyebeket.
2, Wireless N, mert a jelenlegi helyén nincs rendes utp kábel, és nem is lesz, bérelt ház, nem fúrok.
3, Hálózatról tudjon lejátszani egy NAS-ről (Synology DS411j)
4, Hibátlan kép, és GYORS legyen, nem akarok fél éveket várni mire beolvas egy filmet.
5, RCA csatik, a TV még oldschool majd esetleg karácsonykor lesz lecserélve.
6, HDMI is kell, mert a jövőben lesz rendes tévé.
7, Optikai+koax hang kimenet, mert lesz normális hangrendszer is egyszer.[link]
Ezt a TViX cuccot néztem, de nyitott vagyok másra is| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Endor
csendes tag
Megjött pár napja a Himedia HD600A.
http://www.himedia-tech.cn/en/product_show.php?id=24
28600 volt postával a futeko.com-tól, Angliából, és 5 munkanap alatt ért ide.
A kinézete számomra tökéletes, nagyon igényes az egész, komoly a távirányítója is.
A képminősége hibátlan, és mindent lejátszik a mov-tól kezdve a menüs DVD, vagy BD ISO-ig. Csak 3D-t nem, de az nem is volt elvárás. A magyar feliratkezelése is jó, bár nálunk még nem forgalmazzák. A menükezelése és annak gyorsasága is jó. Tud 24p-t is, azt automatikusan felismeri, viszont a 25p, vagy 30p esetén manuálisan kell beállítani a formátumot.
Külső DVD/BD lejátszó is csatlakoztatható hozzá SATA-n, vagy USB-n, bár nem próbáltam. Elvileg gigabit LAN-os, de azt sem tudtam kipróbálni.
Rengeteg web applikáció mellett web böngésző is van hozzá, de kicsit lassú, és a beágyazott videókkal nem boldogul. Kissé nehézkes és bugos a kezelése is, plusz legalább egy egér kell hozzá.
Amikor nemrég TV-t vettem (LG 42LD650), szempont volt a beépített médialejátszó is, de csalódnom kellett, hogy amellett, hogy a DTS-t nem kezeli, és egy csomó formátumot le sem tudott játszani. Van egy Blu-ray lejátszóm is (LG BD550), szintén USB-s médialejátszó funkcióval, ami kezeli ugyan a DTS-t, de egy csomó formátumot szintén nem. Eleinte próbálkoztam átkonvertálással, de macerás, és sokszor szintén nem működött. Ezért döntöttem végül a külön médialejátszó mellett.
A választott típus elvileg tökéletes is lenne, de azért vannak hibái is, amik remélem új firmware-rel megszűnnek majd. Előfordult pl., hogy újraindult egy film indításakor, ami utána ment rendesen. Sok fájlnál az első másodpercben akad egyet a hang. Ez zenés klipeknél zavaró. Van CRT tv-k-hez optimalizált overscan kompenzációs funkciója, és néha erre állt át magától és nem töltötte ki teljesen a képet, a menüből újra kellett állítani. Plusz a webböngészője is nehézkes (de legalább van). Szóval van pár bosszantó kisebb hibája, de ezek ritkán jönnek elő, és remélem kijavítják őket. Olyan soha nem volt, hogy lejátszás közben fordult volna elő probléma. Amúgy tud mindent, képminőségben tökéletes, professzionálisan néz ki, és az ára is kedvező. Néhány hete kezdtem médialejátszók után kutakodni, de vagy drágák voltak amik jók lettek volna, vagy korlátozott tudásúak és gagyi kinézetűek. Ezen a fórumon dícsérték sokan a Himedia 10 000 Ft-os mindent játszóját, azután megnéztem milyen komolyabb típus van ettől a gyártótól, és akkor bukkantam rá erre, majd azonnal rákattantam.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Gasparius #1769 üzenetére
Sajnos a készülék lelkét adó chipset típusára nem térnek ki, annak ismerete, és jó sok vásárlói velemény nélkül én nem vágnék bele. Előbbit talán megtalálod a neten, utóbbiból valószínűleg nehéz eleget feltúrni az ilyen noname cuccok esetében.
A legjobb aláírás a héten
-
Gasparius
aktív tag
Sziasztok!
Mivel rövidesen TV vásárlás elé nézek (Panasonic G30-as plazma) egy médialejátszó is kellene hozzá, mert a hírek szerint a hordozható HDD-n tárolt fájlok közül nem mindent játszik le.
Most találtam ezt:http://www.pixmania.hu/hu/hu/03999472/art/memup/mediadisk-fx-merevlemezes-medialejatszo-1-tb-fekete.html
Ez azért ilyen olcsó, mert annyira gagyi, vagy csak mert noname, vagy miért?
Úgy látom full HD-t tud, 1 terás HDD, mi kell még ahhoz, hogy letöltött filmeket tudjon nézni az ember?
Szóval?
-
jas39
tag
Srácok, kéne egy kis segítség! A Popcorn A-210 megbírkózik rendesen az LPCM hanggal úgy, hogy rendesen 5.1 ill 7.1 ben küldi az erősítő felé. Több player-t kipróbáltam és csak sztereo-t küldött ki. Van egy pár filmem és sok koncert videom LPCM-el, és ha már tömörítetlen a hang szeretném kiélvezni. A napokban megvenném. és itt [link] nem egyértelmű.
Köszi és Üdv Jas
-
v.attis
őstag
Sok médialejátszó írja az adatlapján, hogy külső dvd vagy bd meghajtóval le lehet játszani a lemezeket. Használja valaki ezeket a funkciókat? És milyen meghajtóval? Suma usb-s optikai meghajtó és működik minden?
Mondjuk egy WD TV live hub, vagy egy dune lite 53d és kategóriabeli társaik a szóbanforgó lejátszók. -
Alex91
félisten
válasz Marci93 #1763 üzenetére
A 2. ponthoz annyit, hogy a WiFi sajna ennyi. Ha váltasz n-esre, akkor valamivel lehet gyorsabb. (Ez gyakorlatban 100-as LAN sebességet se igen fogja elérni. Szerintem a lejátszók többsége a 150 mbites WiFi-vel lehet szerelve.)
Mondjuk 1 film felmasolasa kivarhato lesz...
-
Marci93
tag
a napokban szeretnék venni egy médialejátszót a következő tulajdonságokkal:
1,
természetesen kiváló kép-és hangminőséggel (5.1) rendelkezzen, valamint a feliratokat is normálisan lehessen állítgatni (méret, típus stb stb)
2,
a rácsatlakoztatott winchestert wifin keresztül lássam a notebookomról...
ez fontos, hogy ne csak a médialejátszó lásson wifin egy másik adathordozót, hanem a médialejátszóra csatlakoztatott vinyót is lássam hálózatbanehhez kapcsolódóan kérdés: jelenleg olyan routerem van, ami állítólagosan 54mbit adatátvitelre képes, tehát elvileg 54/8= 6-7mb/s körül kéne mennie a fájloknak hálózatban... kipróbáltam, s 2,5MB/s , tehát kb 20mbit-tel ment az adatátvitel 2 vinyó közt
egy gyorsabb routerrel érhető el sebességnövekedés? hiszen kábelen ugye 25mb/s körül simán másolok vinyóról vinyóra USB2.0-n.
3, esetleg legyen benne blu-ray meghajtó is, bár nem tudom, hogy ez a megoldás mennyire elterjedt... ez nem annyira lényeges
a legfontosabb a 2. pont, hiszen én távolról kábel nélkül szeretném a letöltött filmeket a lejátszóra kötött vinyóra töltögetni
előre is köszönök minden választ
-
erdoke
titán
válasz v.attis #1760 üzenetére
Mivel az USB 2.0 gyakorlati sebességét egy 1.8" vagy egy 4200-as 2.5" HDD is simán hozza, a gyártók előszeretettel teszik ezeket "márkás" keretbe, és nem kell nekik külön táp, egyetlen mezei USB port 500 mA-e is elég.
Ezzel szemben már az 5400 rpm-es kettőfeles vinyók többsége nagyobb áramerősséget igényel nem csak induláskor, de íráskor is.A legjobb aláírás a héten
-
v.attis
őstag
Heló!
Ez engem is érdekel. Többnyire a keret + hagyományos vinyó két usb kábelt kér (1 az adatnak, 1 a tápnak) vagy van tápegysége. Mindkét megoldás kényelmetlenséggel jár(hat), ellenben a kész gyári külső vinyó egy usb-s is lehet és szinte egyiknek sincs saját tápegysége. Mégis azt mondod, hogy előnytelen? Ez rossz hír! Vagy mit jelent a saját elektronika? Valami gondolom a legegszerűbb külső vinyóban is van, márcsak az usb csatolás miatt is... -
Gombinyó
őstag
A Dune Lite 53D-hez inkább notebook hdd-t ajánlott venni vagy ugyanolyan jó hozzá a külső usb-s? Lehet belőle valami hátrány, ha külső hdd-ről akarok filmezni?
-
foppa
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Popcorn A210-es lejátszónál hogyan kell megadni a filmcímeket vagy a könyvtárneveket, hogy felismerje a borítók letöltéséhez? Jó a magyar is vagy mindenféleképpen angolul kell? Ha jól tudom, akkor az IMDB-n keres, de ott már szerencsére magyarul is fent vannak a filmcímek! -
erdoke
titán
válasz Amantius #1753 üzenetére
Kösz mindkettőtöknek az infót. Olyan álmaim egy pillanatig se voltak, hogy 3-4 full HD filmet néznék róla egyidejűleg. Csak annyit remélek, hogy a gigabites LAN-on érezhetően gyorsabb lesz rá a másolás, mint ha 100-as lenne benne. Az is természetes, hogy az első (pár) nagyobb feltöltést külső vinyóról fogom csinálni, pl. elindítom este, és reggelre készen van.
Amire nekem max. kellene, az az 1 db full HD film nézése melletti 1-2 iPad kiszolgálása az otthoni hálón.A legjobb aláírás a héten
-
v.attis
őstag
válasz kisgyerek85 #1728 üzenetére
Mit értesz ez alatt? Lejátsza a másik, vagy sem? Mármint egy másik eszköz? Legyen az egy másik médialejátszó, vagy egy számítógép a vinyót tartalmazó médialejátszón megosztott anyagot.
-
Amantius
senior tag
Nem tudom honnan való az idézet, de megerősíthetem. Aki gigabites tempót vár, az csúnyán pofára esik. Pár (pl.: 10) gigás fájl(ok) másolására tűrhető (azt vettem észre, hogy ha stanby üzemmódban másolok, vagyis a lejátszó áll, csak a merevlemez működik, akkor átlagban nagyobb tempót értem el, másolás közbeni lejátszásra nem történt változás), ennyiért nem másolom át egy külső HDD-re, hogy aztán onnan rakjam rá a lejátszóra, de több tíz, illetve 100 gigát már inkább külső meghajtón keresztül célszerű rárakni.
Nagy gáz, kis szerencse!
-
tlala
addikt
válasz v.attis #1747 üzenetére
Elméletben az 1080P és a H.264 feliratoknak elég kéne lenni, de sajnos galádul ráírják pl. a Boxchip-es hulladékokra meg a digitális tv vevőkből (DVB-T) kókányolt silány lejátszókra is - szóval ebből sajnos garantáltan nem tudod megállapítani.
A chip típusa már segít - pl. ökölszabály, hogy "valódi lejátszóban vagy Realtek vagy Sigma chip van".
Ha egy készülékről nagyon titkolják a felhasznált médiachip típusát, ha az egész netet feltúrva sem találod meg - az mindig gyanús. -
v.attis
őstag
A médialejátszóknál meg lehet azt csinálni, hogy a számítógép dvd olvasóját megosztom és hálózaton keresztül veszi az adatot a lemezről? Mondjuk egy dvd filmet így nézek a nagy tv-n a médialejátszón keresztül.
-
TTANI77
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni egy olyan médialejátszót, ami szaggatás nélkül lejátsza a kamerámmal felvett 1080/50p-s m2ts formárumban lévő fájlaimat, és van benne legalább 1tb. merevlemez, de az is elég ha lehet hozzá csatlakoztatni ilyet, és arról sem szaggat. Ez még talán jobb is, mert ezt szívesebben hordozom, mint egy médialejátszót. Esetleg a Blu-Ray filmeket is tökéletesen kitólja akadásmentesen a TV-re hdmi-n keresztűl. (nem kell blu-ray olvasós, csak úgy winchesterről).
Esetleg erre a célra megfelel egy PS3-is, mert annyival nem több, és játszani is lehet rajta, de a lejátszás ügyében nem tudom, hogy megy e neki?
Gondolom a DivX-ek + feliratok, az mindegyiknél alap?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
v.attis
őstag
Honnan tudom meg egy lejátszóról, hogy lejátsza a full hd tartalmat? Persze nem írja sehol, tehát nem szerepel az adatok között, hogy HD lejátszó, vagy ilyesmi. Mondjuk valami felbontás, vagy fájltípus alapján ez kiderül?
-
Alex91
félisten
"Kipróbáltuk azt is, hogy mi a helyzet, ha filmet nézünk és a WDTV Live Hub belső merevlemezéről ezzel egy időben egy, a hálózatban jelen lévő másik gépre is továbbítunk egy stream-et. Két Full HD-s tartalommal gond nélkül megbirkózott a rendszer, de egy harmadikat már nem bírt el (egyet néztünk róla a TV-n, egyet pedig hálózaton keresztülnyitottunk meg egy számítógépen). Azt is megvizsgáltuk, hogy mi a helyzet akkor, ha egy Full HD Blu-ray ripet nézünk a WDTV Live Hub merevlemezéről és ezzel egy időben hálózaton keresztül másolást kezdeményezünk, amelynek célja a lejátszó belső merevlemeze. Mielőtt ezeket az adatokat ismertetjük, érdemes néhány szót ejteni arról is, hogy milyen adatátviteli sebességek érhetőek el akkor, ha a lejátszót éppen semmire sem használjuk."
"Másolás alkalmával, amikor egy 10 GB-os filmet próbáltunk a WDTV Live Hub belső merevlemezére továbbítani, átlagosan 8900 KB/s körüli értéket sikerült elérni, ám amikor ugyanezt a fájlt elkezdtük visszamásolni, akkor már csak 6400-6800 KB/s-os sebességet tudtunk elérni. Ehhez képest akkor, amikor másolás közben filmet néztünk a WDTV Live Hub-ról, akkor már csak 800 KB/s körüli értéket mértünk, amikor hálózaton keresztül a lejátszó merevlemezére másoltunk, amikor pedig róla indítottuk a másolást, akkor az adatátviteli sebesség már csak 6220 KB/s körüli átlagértéket ért el. Ezek az értékek csak azért kiábrándítóak, mert a WDTV Live Hub – ahogy az a bevezetőben szereplő táblázatból is kiderült – már nem 100 Mbps-os, hanem 1 Gbps-os hálózati vezérlőt tartalmaz, ám a benne rejlő lehetőségeket sajnos nem tudja kihasználni. Hogy ennek mi az oka? Nos, az, hogy a SigmaDesigns SoC chipje végez mindent, azaz ő játssza le a különböző tartalmakat, ő biztosítja a hálózati szolgáltatásokat, sőt, még a belső rendszereszközök kezelésének terhei is az ő vállára helyeződnek, ennyi feladatot pedig a jelek szerint képtelen hatékonyan ellátni a SoC. Azt azért nem árt szem előtt tartani – mielőtt még végérvényesen leírnánk a gépet –, hogy a WDTV Live Hub nem egy NAS, hanem egy NAS funkciókat is kínáló asztali multimédia lejátszó, amely extraként hálózati szolgáltatásokat is kínál, amelyekkel tulajdonképpen nincs is semmi baj, hiszen amire szánták őket, arra maradéktalanul alkalmasak."
-
Alex91
félisten
Sajnos ez a gigabites LAN a medialejatszokon csak marketing . A Sigma chip lesz nálad a korlát, sokat nem lehet várni tőle...
-
kisgyerek85
senior tag
Tudom. Csak sajna nekem a médialejátszók 100Mbit-esek, a nasonba gigabites ethernet van, de a gyenge vas miatt nem bírná amúgy sem kihasználni.
Mindegy van egy 1TB-os külső vinyóm aztán ezeket a nagyobb cuccokat erről nézem.
Viszont 1080-ba szoktam sorozatokat is nézni és ott még nem tapasztaltam akadozást. -
erdoke
titán
Alex91 kollégának hála, bő 42e Ft-ért egy WD TV Live HUB-ot vettem, illetve holnap megyek érte. Van benne 1 TB HDD is. Asztali PC-ről gigabites LAN kártyával, az említett gigabites routeren keresztül remélhetőleg elég nagy sebességgel lehet majd másolni. Az elméleti maximum ugye 125 MB/s. A gyakorlatban ha 90-95 elérhető, az már az USB 2.0 háromszorosa.
-
erdoke
titán
válasz kisgyerek85 #1730 üzenetére
Erre találták ki a gigabites Ethernetet. Szerencsére a routerem gigabites, és a hálózati lejátszóm is az lesz. Azok az eszközök, amik WiFi-n csatlakoznak majd (iPad-ek és okostelefonok), nem igénylik a Full HD-t.
-
Gaben01
őstag
válasz Tomix24 #1499 üzenetére
Hali!
Esetleg elárulod mivel szüntetted meg a kompromisszumokat?
Illetve tudnál ajánlani sigma chipes lejátszót 20-25K környékén?Nem kell beépített hdd,van egy 500-as wd mybookom,csak filmnézésre kéne,arra meg elégnek gondolok egy médialejátszó+külső vinyó kombót.
Előre is köszönöm.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
sandró60
addikt
Szia!
Ez nem kimondottan média lejátszó,de ahogy elnézem egyenlőre ez is jó lessz indulás képpen! Ha digikábeles vagy akkor nézheted a Hd-adásokat és mellete még tudsz felvenni is a kábelről. Mkv-divx meg a többilejátszása az usb-re rácsatlakoztatott eszközökről. Itt a link!! !http://koscso.blog.hu/2011/07/21/techwood_dvb_c_tuner_kabel_digitalis_adasokhoz_8_500ft -
vlevi
nagyúr
"+3 db halozatos (20k HUF/db) lejatszo..."
Vagy olyan tévé, ami a DLNA-t látja, és akkor nem kell a lejátszó sem. Persze ehhez kell olyan NAS, vagy médialejátszó is, ami képes DLNA megosztásra. Viszont a nagy bitrátájú filmek átvitelével akkor is gond van a hálózaton, főleg wifin. Nekem már volt olyan, ami akadozott -
Alex91
félisten
válasz v.attis #1727 üzenetére
Tudnak, de én nem igazán ajánlom, bár te tudod, hogy hogyan szeretnéd használni.
Olvass vissza, erdoke-nak ajánlottam egyet, ami elfogadható áru.
-
dlaccc
aktív tag
Hát van a laptopom, az is wifi-ről megy, ahogy a pc is wifin csatlakozik a routerre. Oda-vissza megy az 1080p mkv fájlok lejátszása. De lehet pufferel is a lejátszó, nem vagyok otthon annyira ebben. Ilyen wifi-s oplay lejátszót már csak megvét után tudok kipróbálni, akkor meg már tök8 hogy viszi vagy nem
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz v.attis #1717 üzenetére
A NAS elmegy csicsikalni, ha nem hasznalod... 3 TV-rol volt szo... Szoval 1 NAS (erre eleg lesz egy WD MyBook Live is, 3 TB-os olyan 60k koruli aron, kisebb persze olcsobb)+3 db halozatos (20k HUF/db) lejatszo...
-
tlala
addikt
Popcornhoz letölthető az új Facebook kliens!
Végre egy használható verzió. -
v.attis
őstag
Olyan médialejátszó nincs amelyik ellátja ezt a feladatot is? Nekem nincsenek nagy igényeim, tulajdonképpen a gyerek, ha néz egy mesét, akkor jelenleg nem lehet kimozdulni a szobából. Nem lehet szellőztetni, nem lehet takarítani a szobában, ilyesmi. Nincs full hd eszközöm sem. Mondjuk ez még változhat. Szóval, csak meg kellene osztani az egyik lejátszót és az abban található merevlemezt és kész. Egy ilyen NAS nekem több kényelmetlenséget okozna, mint kényelmet, ugyanis hetente kb. kétszer fordul elő a fent említet probléma és ezért cserébe plusz hely, plusz eszköz, plusz fogyaszó, plusz ki-be kapcsolás amit a NAS 'okoz'.
-
Warter
addikt
Mivel a wifi sávszélessége ezer dologtól függ, így nehéz próba nélkül megmondani, hogy átfogja-e vinni a 1080pt. Ráadásul nem csak a wifitől, hanem a forrástól is függ, hogy átmegy-e. Ki kéne valahogy próbálnod, hogy nálad megy-e, de legtöbbször csak a 720p ami garantálható, néha még az se.
-
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Most van 3 tévém a házban és van egy számítógép+internet+ wifi router.
Mi az a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, hogy mindent tudjak nézni mindenhol? Tehát ha veszek egy médialejátszót amiben lesz hdd és vennék két nagyon egyszerűt, nagyon olcsót ami mondjuk a hdd-sről le tudja játszani a tartalmakat. Valami ilyesmire gondoltam. Szóval hogyan lehet ezt megoldani? Több variációt is szívesen olvasok. -
tibyg
csendes tag
Üdv.Segítséget szeretnék kérni.Vásároltam egy Emtec N150H készüléket.Bekötöttem,egy scart csatlakozóval kötöttem össze,és az rf in-bemenetbe dugtam a digis kábeles tévémet(koax kábel).viszont csatorna kereséskor semmit sem talál.próbáltam scart helyett hdmi csatlakozoval azzal sincs találat.mit csinálok rosszul?
-
foppa
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Popcorn A210-es lejátszónál hogyan kell megadni a filmcímeket vagy a könyvtárneveket, hogy felismerje a borítók letöltéséhez? Jó a magyar is vagy mindenféleképpen angolul kell? Ha jól tudom, akkor az IMDB-n keres, de ott már szerencsére magyarul is fent vannak a filmcímek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest