- Projektor topic
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskacz
senior tag
(MÉG) Hagyományos 50 hz-es képcsöves tévém van.
Mi történik, ha a frissen vásárolt médialejátszó kompozit video jelén ráküldök egy nagyfelbontású mkv-t, BD iso-t, vagy más ilyen cuccot?
Látni fogom, vagy csak hang lesz?
(Célszerű most megvennem a médiaplayert, vagy várnom KELL a HD képes tévére?)
Köszi!!!!
-
erdoke
titán
Ha jól értem, egyetlen HDD-t támogat a hub-ra dugva. Ha tényleg a darabszám számít, és ezt korlátozza a FW, nem sokat tehetünk. Viszont ha az áramfelvételt nézi, egy külső tápegységes USB hubbal akár műkódhet is a dolog. Van is itthon ilyenem, de nem biztos, hogy a hozzá kapott tápegységet megtalálom.
-
kisgyerek85
senior tag
Olyan programot keresek ami gyorsan végigscanneli a videót fájlt és a végén kiírja, hogy mennyi volt a legmagasabb bitráta érték.?
Hálózatból már elég sok 1080-as anyag szaggat bizonyos jeleneteknél és ezért érdekelne.
-
totog
tag
Nézegetem a lejátszókat, és elkezdtem szemezni a WD TV Live Hub-bal, erre pont ennél úgy látom, hogy nem támogatja az usb hub-ot... (szerk: [link]) Vagyis azt lehet rá dugni, de több vinyót nem.
Szóval ez mégsem ilyen triviális...
Használ valaki több vinyót ugyanarra az usb hub-ra kötve a lejátszójával?
-
totog
tag
Én kezdek beleőrülni ebbe a sok lejátszóba...
Kéne egy táblázatos jó kis összehasonlító oldal, mint pl. a telefnokhoz ott van a gsmarena.
-
cantus
tag
Sziasztok!
Kezdek beleőrülni ebbe a tuneres világba, a régi videómagnóm nem volt ilyen válogatós... A helyzetem a következő:
Adott egy Emtec 850H dvb-t tuneres hiper-szuper kütyü, amivel eddig mindent megoldottam, ami kellett, főleg a műsorok felvétele. Most átköltöztünk egy panelbe, ahol csak digi kábeltv van, vagyis dvb-c tuneres cucc kéne. Mi a LEGolcsóbb megoldás, hogy fogjam a digi műsorait, de ugyanakkor továbbra is tudjak felvenni?
Olyan verzió létezik, hogy ne keljen venni egy újabb ketyerét? Tehát elméletileg a tv tunerje képs venni a digikábelt és akkor vmilyen kábellel talán még használhatom felvevőnek az emtec-et?Érdekelne továbbá olyan 2 tb-os vinyo, ami már valakinek bevált médialejátszóba.
-
totog
tag
Ok, szóval szerinted bármelyik tudja, tehát ez ne legyen szempont. A táp nem gond, 3,5"-osokról van szó, tehát külső táp az van.
Alapvetően ezeket a vinyókat hosszú távú tárolásra és nem adatmozgatásra használom, nem kell folyamatos elérés, és az adatok nagy része film vagy sorozat. Mivel külső, ezért ha kell, cipelni lehet, a NAS-ból se olyan egyszerű gondolom 1 vinyót kikapni. Szerintem a NAS felesleges, az árához képest nem ad sok pluszt. Persze később lehet, hogy beruházok, ha ezt is kinövöm, de egyelőre így akarom.
Amúgy tesztben olvastam, hogy lejátszás közben 1 plusz műveletet azért még simán szoktak bírni.
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok, akartam egy olcsó lejátszót, de sajnos a HIMEDIA 200-ról lecsúsztam
Néztem az Egreat EG-R6C-t és úgy látom, hogy nincsen rajta coax kimenet, ez nekem nagyon fontos lenne. A honlapon az van írva, hogy van rajta, de ez a lenti képekből nem úgy látszik, szerintem elírás.
Létezik átalakító 5e Ft-ért + 2e postaköltség, de akkor már 22-nél járok. Ennyiért inkább vennék egy másik típust Pécsen. Lan nem fontos, külső vinyót tudjon, usb alap. Mit ajánlanátok? Előre is köszönöm
-
erdoke
titán
válasz
Champipi #2379 üzenetére
Mit jelent a "veszek egy Xbox 360-at, felrakom rá az XBMC-t"? Van rá ilyen alkalmazás? Vagy arra gondolsz, hogy PC-n fut az XBMC média szervere, és onnan játszol le a box-szal? Utóbbi nem lesz nagy élmény, elég sok formátumot nem támogat a konzol. Nekem még az SD AVI-k jó részét is konvertálta a PS3 Media Server.
-
Champipi
aktív tag
Az XBMC hogyan viszonyul a médialejátszókhoz?
Jobb az XBMC, mint egy Duna vagy Popcorn?
Ha veszek egy Xbox 360-at, felrakom rá az XBMC-t, akkor azzal mindent le fogok tudni játszani, mintha csak egy Popcorn A210-et vettem volna? Vagy kényelmetlenebb lesz valamiben?
-
Warter
addikt
Veszel egy 2e Ft-os usb-s elosztót és kb bármelyik lejátszó megfelelő lehet neked. Ráadásul ha külső tápos vinyókat használsz, akkor még kisebb az esély, hogy nem fognak működni.
Itt az a probléma, hogy nem tudja vagy legalábbis nem úgy tudja, mint egy nas. Leginkább az a veszély, hogy megveszed, elkezded használni és rájössz, hogy te nem ezt akarod és a végén mégis venned kell egy nast. Egy ilyen média player nem alkalmas arra, hogy nas legyen. Lehet ezzel bűvészkedni, de hosszútávon senki nem ússza meg a nast, szervert vagy a vinyó hurcolászást.
A kedvenc sorozatod nézése közbe elindítasz másolást, akkor jó eséllyel diavetítés módban fogod nézni tovább a filmet. -
erdoke
titán
"Mindig rá vannak kötve a lejátszóra, ha épp használom, felpörögnek, amúgy ki vannak kapcsolva."
Ez nem biztos, hogy ilyen egyszerűen működik az asztali lejátszókkal. Nálam pl. úgy néz ki a dolog, hogy amíg a Win7 látja őket a hálón, addig pörögnek, és csak a PC lelövése után kapcsolnak le. Persze nekem már csak notebook vinyóim vannak az asztali lejátszóban ill. rákötve (3*1 TB), úgyhogy ez a probléma nem izgat. Más kérdés, mi fog történni a WD MyBook Live-val, ha azt közvetlenül a routerre kötöm. Remélhetőleg a saját szoftvere lekapcsolja ~20 perc után, ha semmi nem használja aktívan.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Ismertek olyan médialejátszót, ami tud külső forrásról (SCART, RCA) file-ba menteni?
A helyzet az, hogy van egy hdd-s STB, amin a mesecsatornákról felvett meséket gyűjtjük otthon, majd amikor már kezd megtelni, akkor kiírjuk a felvevős DVD-re. Ezt a DVD-t szeretnénk kiváltani egy médialejátszóval, amihez kellene a felvételi funkció is.
(az STB sajnos nagyon jól védi a rajta tárolt file-t, az nem kinyerhető, csak lejátszható) -
totog
tag
válasz
v.attis #2323 üzenetére
Nos, a három külső vinyóm méretei: 2 TB, 1,5 TB és 1 TB. Ez szumma 4,5, és alább nem adnám, viszont még mindig a 2 TB-os vinyóknak a legjobb az ár/érték arányuk, ergo ezeket most még nem fogom lecserélni. NAS túl drága, egy hub az pár ezer forint, és ha a playert tudja, akkor minek szívjak NAS-sal?
Azért kell egyszerre, hogy szép kényelmesen elérhetőek legyenek. Mindig rá vannak kötve a lejátszóra, ha épp használom, felpörögnek, amúgy ki vannak kapcsolva. Ha éppen beszereztem néhány új filmet, a kedvenc sorozatom nézése közben hálózaton felmásolom őket. Mivel laptopom van, nem akarom mindig bedugdosni őket, ezért is jobb, ha a lejátszóba vannak bedugva konstans, viszont hálózaton bármikor elérhetőek.
Tehát továbbra is: usb hub-ot kezelő, illetve jól moddolható lejátszók érdekelnek. Nehogymár egy WD TV Live-ot kelljen vennem, ami min. 2 éves modell, és a b-rad-os firmmel nyúznom.
-
erdoke
titán
válasz
v.attis #2369 üzenetére
A Plazma TV-s topik tűnik a leginkább megfelelőnek.
-
v.attis
őstag
Nem tudtok olyan topicot, ahol gyártóspecifikusan foglalkoznak tévékkel?
Jelenlegi tervek szerint Panasonic és LG plazma van a palettán 50" körül. Az egyik kb 60 rugóval olcsóbb és jó lenne olvasgatni róla, hogy vajon a másik annyival jobb is, mint amennyivel drágább? -
daniel2121
őstag
válasz
GeneraL_XTX #2349 üzenetére
Egyfolytában cseszegtetsz a Popi A110-el, nem csodálkozom hogy nem viszi csak próbálom kihozni belőle a maximumot. Most már meg van, egyébként mindent egybevetve nagyon jó kis kütyü. Én idegenkedem az Asusoktól, laptop vásárlásakor is messze elkerültem.
-
kiskacz
senior tag
Na, most már elegem van
magambóóóóóól.....
Az egész úgy kezdődött, hogy nekem itthon minden szükséges cuccom megvan, a DVD lejátszóm USB portos, és viszi az avikat is, stb.
Ugyanakkor a barátnőmnél régebbi cuccok vannak, és ha viszek is át pendrv-on filmet, át kell vinni a lejátszót is - no' gondoltam itt az ideje egy média lejátszónak - kicsi, okos, "mobil" stb - legyen.
A felső határ olyan 10 - 15 pénz.
Elkezdtem olvasgatni, aztán rájöttem, hogy némi többletért SOKKAL jobbak is vannak - de az egyikből ez hiányzik, a másikból az, és amiben minden benne van, az SOKKAL többe is kerül... Aztán a tudásommal szinkronban nőttek az igények is - és most már eljutottam odáig, hogy nemtom' mitévő legyek. Lapostévém'még nincs (de rövidesen lesz) internet a lejátszón nem érdekel, torrentezni nem fogok rajta -
Tehát a kérdésem: Ki mit javasol?
Igények (mer' azok azé' vannak)
-(lehetőleg)Kis méret,
-ISO, BD ISO, MKV lejátszás a többi mellett,
-Koaxiális audio, HDMI, és (nem ugrik be) hagyományos RCA video kimenet,
-Jó lenne USB 3,0 és SATA (nem E-) csatlakozó.Az ár 10-45 között. KÖSZÖNÖM!
-
Norbika88
senior tag
Döntöttem.
Ezt veszem meg.
[link] -
Vindex
tag
válasz
daniel2121 #2342 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a BD iso-bol csinálj mkv-t.
-
vlevi
nagyúr
Ahogy olvastam, nem hagyták le.
"Jobbra haladva egy-egy univerzális csatlakozó formájában jelenik meg a kompozit videó + hangkimenet és a komponens videókimenet. A V8 csomagjában természetesen megtaláljuk a speciális adaptereket ezekhez, melyek végén a szokásos RCA aljzatok (amelyek most nem fértek el az apró hátlapon) lengedeznek."
-
TCr
veterán
Néztem, de nem segített.
Viszont ma reggelre az egyik admintól megkaptam a megoldást, már megy minden faszán, Win7 hálózati para volt.Amire viszont még én sem számítottam: a Popi adott a hangrendszernek egy olyan dinamikát, hogy most szinte minden meglévő anyagom egy új élmény.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Kérdezted mit ajánkunk BD iso nézéshez, erre te kapásból azt veszed amire mondtuk hogy ne tedd. És most csodálkozol hogy nem viszi a BR ISO-kat??
-
mzso
veterán
válasz
Az mkv nem ront semmin. Az egy konténer formátum nincs hatással a minőségre. Egy az egyben át lehet rakni mkv-ba az összes streammel együtt a filmet. Pl. a MakeMKV pár kattintásból megcsinálja, csak ki kell pipálni az összes stream-et.
-
madgie
titán
válasz
Lehet ám nagy bitrátával is konvertálni mkv-nél is. 20-25 Mbit/s, esetleg 2 pass mödszerrel, hogy helytakarékosabb legyen picit és kábé ugyanazt csinálod, amit a "netes" BD25: azokat is sokszor újratömörítik az eredeti lemezhez képest, hogy kevesebb helyet foglaljon.
-
tlala
addikt
-
TCr
veterán
Popcorn Hour tulajoktól kérdem:
Laptopon megosztott (Win7) tartalmakat hogyan tudom elérni?
Samba megosztással a Popcorn A210-em root jelszót kér... -
Alex91
félisten
Pénz végül is van rá (ésszerű mértékig), de cserébe jó megoldásnak kell lennie min. pár évig.
Hmm, ez igy eleg fogos
. Senki se tudja megmondani, hogy milyen uj dolgok jelenhetnek meg esetleg a jovoben amire a jelenlegi hardveres lejatszok nincsennek felkeszitve. Valoszinuleg a "markasabb" gyartoknal varhato, hogy esetleg a regebbi keszulekek is jobban lesznek tamogatva es esetleg fejlesztik a szoftvert (bar az is lehet, hogy pont azert, hogy vegyenek az emberek uj lejatszot ezt megse teszik
). Mondjuk Popcorn lehet ilyen gyarto...
Persze a szoftverrel csak a lejatszo hardveres korlatain belul lehet jatszani, aztan csak cserelni kell...
HTPC ilyen szempontbol talan jobb, bar itt is ki tudja milyen erossegu hardver kell evek mulva... De talan kevesbe van az ember kiszolgaltatva szoftver szintjen.
En azt mondom, hogy vagy veszel egy olcsobb lejatszot, amit par ev mulva nem fogsz sajnalni kidobni. Esetleg egy dragabb, "markasabbat" (bar eleg nehez megmondani szerintem, hogy ki itt a markas gyarto
) veszel, es remenykedsz, hogy minel hosszabb support lesz
. De epithetsz egy HTPC-t is, csak talan kicsit macerasabb, es hosszu tavra nezve talan itt is a dragabb megoldas johet szoba...
-
Wyll
őstag
Erre valaki? De vissza sem kell tekerni:
Sziasztok!
Nem nagyon mélyedtem még bele a témába, de nálunk is befigyel lassan egy ilyen rendszer otthonra, és a terv az, hogy NAS lesz, plusz egy valamilyen lejátszó a jelenlegi tévéhez (és esetleg majd sokára szintén egy lejátszó + tv kombó egy másik szobában is).
A kérdésem a lejátszó volna (mivel nem láttam rá választ az első hsz-ben), hogy ez esetben HTPC-t vagy egy médialejátszót javasolnátok inkább?
Pénz végül is van rá (ésszerű mértékig), de cserébe jó megoldásnak kell lennie min. pár évig.Az igények amúgy nem nagyok: BD eddig még soha nem járt nálunk, és a TV sem FullHD (még). Ezekből a BD szerintem nem is lesz igény, de azért a fullhd meg az mkv meg mindenféle digitális, pendrive-on hozott cucc ne okozzon már neki gondot. Beépíthető vinyó nyilván nem kell, cserébe kezelje flottul a NAS-t.
Mit javasoltok?
(Leírás/cikk/link is jöhet a témában, ha úgy ítélitek, hogy arra van szükségem.) -
Alex91
félisten
-
Vindex
tag
válasz
daniel2121 #2332 üzenetére
Ha nem működik úgy sem, ahogy madgie írta, akkor csinálj belőle mkv-t.
-
leindler
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy elpusztult a Pana ES-15-ös DVD felvevőm, és nem akarok 75.000-ft.-ot kiadni egy másikért. Az a kérdésem, hogy tudtok-e olyan DVD lejátszót, amelyiken van PVR funkció, azaz USB-n keresztül fel tudom venni a TV műsort külső pendrive-ra vagy vinyóra?
Hdmi kimenet is kellene.Előre is köszi.
-
wulf_tomi
csendes tag
valaki tud segíteni milyen eszközt vegyek ahoz hogy tv adást át tudjam vinni a monitora hdmi.
előre is köszi t-home van bekötve kábel tv -
Norbika88
senior tag
Véleményeteket kérném egy ilyenbe gondolkodtam:wd elements play 2tb
-mindenféleképpen belső hdd-s legyen
+vinyó kell, ebbe ugye van 2tb
-ha lehet akkor formátumokat jól és gyorsan kezelje
-hálózati elérés nem fontos, (ha wifi usb felismeri nem hátrány)
-egyenlőre régi tv-n nézném, tehát RCA composit játszik
-legfontosabb 30-40k körül maradjon vinyóval együtt.Előre is köszi a válaszokat.
-
madgie
titán
válasz
daniel2121 #2332 üzenetére
Ne csak a stream mappát, mindet. Egyébként csodálkoznék, ha úgy vinné, nekem az A-210 jobban szereti az ISO-t, mint az ömlesztett M2TS-eket.
-
daniel2121
őstag
válasz
GeneraL_XTX #2328 üzenetére
Hát nem tudom én az Asus meg társaitól fázok, olvasni arról is rosszakat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
daniel2121 #2326 üzenetére
Próbáld kicsomagolni az ISO-t, hátha úgy megy.
-
erdoke
titán
válasz
v.attis #2324 üzenetére
Sajnos nem tudok még tippelni sem, nem olvastam arról, hogy valaki próbálta volna Blu-Ray játékossal. Én magam nem is tervezem, hogy ilyet vegyek.
USB-s billentyűzetet kiválóan kezeli, de ez nem támpont a lejátszóra nézve.Ami a TV-kbe épített lejátszókat illeti, elég nagy különbség van az egyes márkák között. A Samsung és az LG pl. jobbakat épít a magasabb kategóriás készülékeibe, mint a Panasonic, de ezek se érik el egy 15-20e Ft-os asztali lejátszó szintjét.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Én mondtam neked hogy azt a lejátszót felejsd el, nem versenyképes a mai olcsóbb lejátszókkal sem.
-
dh66e
veterán
válasz
Az ciki.Nem neked hanem a popinak.Azért nézzél meg egy másik forrást is nehogy csak ez a release legyen kaki.
-
dh66e
veterán
-
v.attis
őstag
Nem ehhez a kérdéshez tartozik, de mivel tudom, hogy neked van live hub-od, ezért kérdezlek: Szerinted usb blúréj olvasót kezel ez a készülék? Ha hosszú távra rendezkednék be, akkor valószínüleg ilyen lejátszót is vennem kéne, vagyis ha kezeli a wd, akkor csak egy külső olvasót. Az az igazság, hogy én szeretem a mindentudó kütyüket, tehát ha egyetlen készülékkel, egy ismert szoftverrel és egy távirányítóval működne a lemez lejátszás, a médialejátszás és esetleg a digitális tv adások, akkor az nekem maga lenne a kánaán! Nem szeretem, hogy egy sor kütyü és még egy sor távirányítót használok. A dune asszem kezeli mindhárom funkciót. Na, de a wd?
És mégegy kérdés, ez már mindenkinek szól:
A lapos tévékben található médialejátszók teljesen felejtősek? Tehát nyomába sem érnek mondjuk egy live hub-nak? Itt a minőség érdekel és a kompatibilitás, nem az, hogy szarabb a menüje.
Mint említettem sajnos szeretem az egybe dolgokat és ha mondjuk egy 150 ezres tévéhez hozzáteszem a médilejátszó árát, ami kb. 50 ezer, akkor ezért a pénzért sem kaphatok olyan tévét ami felér a külön egységekkel? -
totog
tag
Rákerestem a "hub" szócskára itt a fórumban, és mindenhol csak a Live Hub-ról van szó. Ami engem érdekel, és számomra a legfontosabb szempont (jó, persze, játszon le mindent, meg a szokásos), hogy mivel min. 3 vinyót szeretnék rádugni, támogassa az usb hub-ot. Ha max. 40-50k-s kategóriában nézelődök, szerintetek melyik a legjobb ilyen készülék?
A WD TV Live-nál tetszett, hogy van az a bizonyos b-rad féle custom firmware, amit lehet szépen moddolni. Ha jól értem, az OPlay-ekre is lehet tenni plusz appokat, de az újabb készülékekről nehezebben találni ilyen infókat, illetve túl sok készülék van, elveszek köztük.
Szóval kérek szépen tanácsokat, tippeket!
Preferenciáim tehát:
- usb hub támogatás
- hálózati elérés (erről azért van infóm)
- testreszabási lehetőség
- (jó távirányító, játszon le mindent, esztétika, blabla...) -
eagle161
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy LG külső blu-ray írót rá tudok kötni a tv-re úgy, hogy blu-ray lemezről játszak le .mkv fájlformátumot? Vagy, ha nem esetleg van olyan média lejátszó ami kezeli? Csak azért kellene, mert éjszaka idegesít hogy hangosan zúg a számítógép. Előre is köszi a válaszokat, üdv, Gergő -
TCr
veterán
PCH A210 félrerakatva, este megyek érte.
-
kiskacz
senior tag
Köszi mindenkinek!
Azt hiszem belevágok
DVD olvasóm nekem is van, de pont az a cél, hogy kiváltsam egy "mindenevő"-vel - ugyanakkora helyen. Közben annyit módosult a tervem, hogy nem az R4, hanem más Egreat média lejátszókat nézek, mert az R4-en nincs koaxiális audió...
Pl. R300. Azé' az jó lenne, hogy beépített wincsi, mindenevő USB, sata DVD lejátszóóóóó....
-
RZozo
aktív tag
válasz
kiskacz #2304 üzenetére
Ezzel a típussal nincs, más Egreat lejátszókkal van tapasztalatom.
Igen, akár asztali DVD olvasóként is üzemelhet a rákötött SATA DVD meghajtó, habár én így soha nem használtam, mert van rendes DVD lejátszóm.
De elképzelhető, hogy az eredeti DVD-ket nem fogja lejátszani, tapasztalatok szerint a gyári fw nem tartalmazza hozzá a megfelelő jogosultságokat. -
katsi
tag
Jelentem, kolléga megkapta az Egreat R6c lejátszóját a gyorsboltból.
Hétfőn.
Állítása szerint tök ugyanaz minden benne, mint az én HiMedia HD200b-mben.
50%-ot emelkedett az ára a HiMedia-hoz kepest (10k->15k). -
Yurp
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem egy már megvásárolt médialejátszóhoz kapcsolódik.
Nemrég vettem egy Raidsonic ICYBOX IB-MP3011HW-B-t
A problémám, hogy nem figyeltem jól a felirat kezelésre, így magyar feliratot úgy tűnik nem kezel...
Az alábbi kódolásokat ismeri: UNICODE (UTF8), Western, Turkish, Central European, Greek, Cyrillic, Hebrew, SE European
Kérdésem, hogy a magyar feliratok megjelenítéséhez milyen kódolás szükséges, és megoldható-e ennek a telepítése a lejátszóra.
Köszi
-
Gali1234
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #2292 üzenetére
"Én is tegnap vettem egy olyat kifejezetten BD anyagok nézésére és a 3D-s BD filmeken kívül mindent tökéletesen vitt."
Ezeket miért nem vitte? A 3D-s BD filmeken nem a torrentes SBS, half SBS mkv fájlokat érted?
Én egy LW5500-as 3D TV-t szeretnék venni.. most megint elbizonytalanodtam....
akkor mégsem jó választás számomra az A. O Play Mini?Köszi a választ!
-
v.attis
őstag
Lehet, hogy én is a Te módszereddel vágok bele. A legelső terv nálam is a live hub volt, ha nem tetszik legfeljebb eladom és megpótolom az árát. Persze pár ezret bukok vele, de ha bejön, akkor meg minimum 20 ezret spórolok...
A külön Nas, nem túl szimpatikus "pénzügyileg". Oké, hogy 2-3 terrát kapok cirka 30 ezerért, de az már összesen soknak tűnik a lejátszókkal együtt. Azért annyit nem ér az egész, annyit nem használom őket, hogy 100 ezret költsek rájuk... -
erdoke
titán
válasz
v.attis #2303 üzenetére
Nem próbáltam még Dune-t. Biztos, hogy van különbség, de nem feltétlenül olyan területen, ami nekem vagy neked fontos.
Én valószínűleg veszek majd még egy lejátszót a hálónkba, és attól függően döntök a drágább és olcsóbb között, hogy akkoriban milyen véleménnyel leszek a meglévőről. -
kiskacz
senior tag
válasz
v.attis #2303 üzenetére
Az Egreat R4 tip. kütyüvel van valakinek tapasztalata?
Van rajta Sata csatlakozó, és olvasmányaim alapján lehet rá külső DVD-t kötni. Ez mondjuk azt jelentené, hogy egy sz.gépből kikapott olvasót rá lehet rakni, és akkor asztali dvd olvasóként üzemel (ne?)
Egyéb tapasztalat ezzel a típussal?Köszi!!!!
-
v.attis
őstag
Volt Dune lejátszód? Vagy használtál már olyat? Nagyon nagy különbség van a live hubodhoz képest az 53D-íg? Mert ha az általad leírt megoldást nézem, akkor az sokkal jobbnak tűnik, de még olcsóbb is, ráadásul azonnal tudom használni a live hubot, majd a többi elemet szépen sorban is meg lehet vásárolgatni. A dune esetében meg kell még minimum egy vinyó, hogy használhassam... Drágább, lassabb kiépítés...
-
erdoke
titán
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon mélyedtem még bele a témába, de nálunk is befigyel lassan egy ilyen rendszer otthonra, és a terv az, hogy NAS lesz, plusz egy valamilyen lejátszó a jelenlegi tévéhez (és esetleg majd sokára szintén egy lejátszó + tv kombó egy másik szobában is).
A kérdésem a lejátszó volna (mivel nem láttam rá választ az első hsz-ben), hogy ez esetben HTPC-t vagy egy médialejátszót javasolnátok inkább?
Pénz végül is van rá (ésszerű mértékig), de cserébe jó megoldásnak kell lennie min. pár évig.Az igények amúgy nem nagyok: BD eddig még soha nem járt nálunk, és a TV sem FullHD (még). Ezekből a BD szerintem nem is lesz igény, de azért a fullhd meg az mkv meg mindenféle digitális, pendrive-on hozott cucc ne okozzon már neki gondot. Beépíthető vinyó nyilván nem kell, cserébe kezelje flottul a NAS-t.
Mit javasoltok?
(Leírás/cikk/link is jöhet a témában, ha úgy ítélitek, hogy arra van szükségem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest