Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Teclast Tablet Topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Csatlakoznék.Az L110-es baromi jó kis ketyere,de én azt olvastam,hogy csak a saját wifi adapterével tud működni,mással nem->Lap legalja körül...
Más...Kipróbáltam a külső optikai meghajtót rajta és felemás képet fest a dolog.Működik a dolog(tud róla vagy rá másolni is),de csak és kizárólag DVD és DVD ISO-t olvas,mást(Divx.MKV,stb...)nem.Én FW hibára gondolnék,mert ezen filmeket csont nélkül mennek vinyóról.Remélem ezt a hibát orvosőlják,mert ha ezt meglépik akkor párja sem lesz eme gépnek ilyen áron.Van egyáltalán olyan kis média box ami kezel külső optikai meghajtókat?
[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
helló
lenne egy Orion dvd lejátszó ami hdmi-n keresztül van összekötve egy full hd lcd tévével,a kérdés az lenne hogy szerintetek miért van az hogy csak a egyéb(hátsó)hangokat lehet hallani de a beszédet nem(eredeti dvd-ket nézek és nem mindegyik filmnél van ez)
amúgy a kép is jó!!vélemény.....??mert fogalmam sincs hogy mi lehet a gond!!!
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
tlala
addikt
válasz Goatman #1296 üzenetére
Csak azért írok, mert hozzászólásod szerint "más ajánlatokat is keresel".
Nehéz ezeket a téglafal dolgokat megjósolni, de kettébontva a kérdést:
- nekem nagyon bejött a Hyundai L110-es lejátszója 20e Ft-ért,
- ehhez kapsz egy Canyon WF518N3-as WIFI sticket 3e Ft-ért. Ez így együtt ugyanannyi, mint az Asus.Hogy ezek hogy oldják meg nálad a falakon keresztül átjátszást különböző bitrátájú filmekkel, hogy az Asus lejátszója lesz jobb vagy az általam beírt kombó - azt ember nem tudja előre megmondani.
Lehet, hogy a különálló WIFI stick erősebb mint a beépített - nem tudom.
Nézz bele még fórumokba, de a végsó döntést neked kell meghoznod. -
tlala
addikt
Jaja, csatlakozom dh66e kollégához, a measy a gagyi Boxchip-pel szerelt, míg a dh66e kolléga által említett 9900 Ft-os HiMedia HD200B a Realtek legújabb, erős (nem hálózatos) chip-jét alkalmazza.
Ég és föld!!! -
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy milyen viszonylag olcsó médialejátszót tudnátok ajánlani, ami Wifi-s? Egy DNS-320-as NAS és egy TP-Link 1043ND router társaságába kerülne és kb. 1000-1500kbps-es Xvid-eket streamelnék vele egy századeleji bérház téglafalán keresztül anyámék CRT TV-jére egy szobával odébb.
Eddig az O!Play Air-t találtam csak, ami vállalhatónak tűnik, van valakinek esetleg más ajánlata?A választ előre is köszi
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
dh66e
veterán
Nem ismerem ezt a típust és nem is olvastam róla sehol sem,de ha ultra olcsón akarsz magadnak(10k) egy mindenevőt-némi túlzással- akkor nézd meg ezt a kínai csodát.Igaz egyszerű kis szerkezet semmi csicsa,de mindent vitt eddig,sőt.Vannak még gyerekbetegségei de remélhetőleg orvosolják egy fw-vel.Havernak vettünk ilyet azóta lepattant a laptopról.[link]
-
jonasg
csendes tag
A médialejátszót (measy) csak kölcsönkaptam havertól aki nyaral, hogy ismerkedjek vele mielőtt beruházok egy sajátra! (Szerintem totál olcsó kategoria lehet ez a measy)
A probléma az volt hogy letöltöttem már több filmet is ugyanolyan hanggal és egyiknél volt magyar hang a másiknál meg nem.... -
jonasg
csendes tag
Letöltök egy mkv vagy m2ts formátumú filmet de az asztali médialejátszó nem ismeri fel a magyar hangot! Számítógépen minden frankó! Ilyenkor mi van???
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Megvettem a Hyundai l110-et.Nagyon tetszetős gép.Eddig PC-vel HD-ztem,de ég és föld a kettő.A kis ketyere(borzasztó apró)sokkal élesebben és folyamatosabban játssza a filmeket,mint a 955&6870CF kettőse.Szépen szól az 5.1gond nélkül,bár kicsit halkabb mint a PC-s hangkari,de ez legyen életem legnagyobb gondja.Az összes netes MKV filmet viszi,köztük az animéket is(amiknél van egy két érdekes kódolású)és szépen kezeli a feliratokat is(bár itt kicsit érdekes volt a beállítása,de ez az én hibám volt mire rájöttem...).FW frissítés pofon egyszerű és szépen honosította magát.A menü és a kezelése áttekinthető és a legújabb FW szerint kezeli a külső optikai meghajtókat is(ezt le is fogom tesztelni).A kép méretezési funkció pazar.Húzhatod,vonhatod,nagyíthatod,jobbra,balra akár egyénileg is.Viszont az tény,hogy melegszik(bár elolvadni nem fog) ezért nem raknám zárt helyre és javallott a talpat használni hozzá,így jobban szellőzik.
Összességében sokkal jobb mint számítottam rá,nagyon jó kis gép -
TCr
veterán
-
s7evcsenko
addikt
Én viszont azt mondom, hogy ha már veszel egy jobb képességű TV-t, akkor ne a minőséggel köss kompromisszumot, hanem a mérettel.
Gondolok itt arra, hogy az lehet, hogy 4m-ről az 50-es TV nagyobb élményt nyújt, de csak a méretkülönbség miatt.
A 40-esnek is ugyan olyan lenne a képminősége 4m-ről, csak kicsivel kisebb emberekkel.
Viszont ha beülsz a fotelbe, mert épp ahhoz van kedved, hogy onnan játssz, vagy filmezz akkor véleményem szerint mindenképp jobb a fullhd.
Nem beszélve arról, hogy ha majd cserélni akarod nagy sokára, akkor egy fullhd-s tv-t sokkal könnyebben tudsz majd elpasszolni, mint egy hdready-t.
Az is igaz, hogy jelenleg 720p-s játékok vannak leginkább, de ez igen hamar el fog múlni, kiindulva az iszonyat tempójú fejlődéből ami jelenleg zajlik
Én tuti nem vennék hdready tv-t semmi pénzért, de ez az én egyéni véleményem."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
spydermanus
csendes tag
Ezek szerint senki nem találkozott még innen a HiMedia HD300B-vel?
Sikerült 4 lejátszóra szűkítenem a kört:
HiMedia HD300B
LG DP1W
Raidsonic Icy Box IB-MP3011
Egreat EG-R6AÁrban szeretnék max 25k alatt maradni.
Jótanács ezekkel kapcsolatban?
Leginkább személyes tapasztalatra lennék kíváncsi.
Fórumokat böngésztem, leginkább csak az LG-ről találtam infót...... -
Patice
Topikgazda
Így van! De ha nem hiszed, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a topikot. Az első hsz. egy nagyon jó összefolglaló, a vége felé van egy bekezdés és egy jó kis grafikon a nézési távolságokról, a képernyőmértekről és a felbontásokról.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
TCr
veterán
Viszont ha a 42-es fullhd-t venném, akkor fotelból tudnék 1,5 méterről játszani PS3-al, bár ehhez az is hozzátartozik, hogy a játékok 95 %-a csak 720p, vagy valami subhd felbontású.
Tehát azt mondod, hogy 4 méterről az 50-es hdready és 42-es fullhd között nem vennék észre felbontásbeli különbséget, bluray és egyéb 1080p-s tartalmakkal sem?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Én is a 42S30-on agyalok, de megláttam az 50C3-at (ez csak hdready), és most nem tudok dönteni.
Nálam picit nehezebb a helyzet, mert fullhd (igaz csak 32-es) Samuról váltanék.
Viszont az 50-essel a PS3 játék is mehetne 4 méterről (így lenne a legkényelmesebb a szoba elrendezése miatt), csak nem tudom, hogy milyen képminőséget kapnék.
Ejj ez most nagyon nehéz szülés nálam...https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
bl4ze
veterán
nem, Genius SW-5.1 Home Theater
az 5.1 DVD player megvan, de sajnos abból nem tudom hajtani a HD filmeket, és az új tv pedig "igényelné" (Panasonic TX-P42S30E plazma)
szóval mindenképpen egy media player kéne amivel a HD filmeket tudjuk nézni, és a hangot is tudom hallgatni
lehet mégis be kell ruházni arra az ajánlott kütyüre a 220Volt-nál. ha minden igaz az visz mindent
.:. bl4ze .:.
-
Patice
Topikgazda
Hagy találjam ki. Genius 5000-es?
A 9 pólusú mini din csati is analóg. Átalakítóval meg lehet oldani az összeköttetést, de a másik oldalon ugyan úgy analóg 5.1-nek kell lennie, szóval ugyan ott vagy!
Legolcsóbb megoldás egy analóg kimenetes DVD lejátszó, de azok sem olyan túl olcsók és akkor le kell mondanod a HD-ről.
Sajnos ez van manapság.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bl4ze
veterán
igen, ide is
ajj, ez rossz hír. 45-75 ezret nem adnék ki érte.
a hangdobozon van még az 5.1-nek egy 9 pólusú mini din csatlakozó is.
az esetleg jobb, segít olcsóbb media playert találni szerintetek ?
mert az 5.1 rca dugós megoldás tényleg drága nagyon, valami olyan megoldás, hogy a hang bemenjen a 9 pólusú mini din csatin a playerből ?valaki ?
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Segítséget kérnék tőletek.Média lejátszót szeretnék venni MKV filmek lejátszására(AC3 5.1) és a két kiszemelt az Asus Oplay Mini és a Hyundai l110-es.Egy Sencnor 5.1-es aktív rendszerrel lenne összekötve amin van Sztereó és Digi Koax bemenet.Én eddig a pct(alaplapi hangkari) a coaxal kötöttem össze és szépen is szólt minden rajta.A kérdésem a következő.Melyik a jobb kötési mód.Asus és a sztereóval kötném össze a rendszert.Vagy a Hyundai és a Koax kötés.Ha valamit számít a 5.1-ben van saját dolby dekóder(ha ez van akkor mindegy hogy hogy kapja a jelet úgy is dekódolja 5.1-be? )...Sajnos nem értek az egészhez ezért kéne a segítség.Ha az Asussal is menne az 5.1 akkor azt venném,de ha szükséges a koax akkor a Hyundait.Tehát nagy elvárásaim nincsenek csak szóljon szépen tisztán az 5.1.
A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
tudom, tudom 5.1 analog out nem menőőőő
DE,,,, tud valaki ajánlani olyan media player-t ami jó, visz mindent (full hd, blu ray, mkv stb.) és van rajta analog 5.1 OUT ?
egy Panasonic TX-P42S30E plazma-ra lenne kötve..
-
spydermanus
csendes tag
"Teszteltetek-e már HiMedia HD300B
Ez engem is nagyon érdekelne, mert elsőre nagyon megtetetszett ez a lejátszó! Főleg az egyszerű HDD csatlakoztatás győzőtt meg.Szóval már ketten vagyunk, akik kíváncsiak valamiféle tapasztalatra a lejátszóval kapcsolatban!
Előre is köszi!"
HiMedia HD300B-vel esetleg valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Sziasztok.
A kulso HDDt milyen filerendszerre erdemes formazni, hogy a medialejatszonak a legjobb legyen ? (ntfs)?[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz winfier #1264 üzenetére
Pedig támogatja Nekem is az van, bár nem nézek feliratos filmeket de moddolt fw-vel(kétféle is van egy orosz hacker jóvoltából) még a tömörített fejléces mkv-k is mennek ill. you tube,hálózatkezelés, shoutcast,netrádiók,feliratszín ill.mérete stb stb stb.Amennyiben mindenféleképpen váltani akarsz akkor nem szóltam csak halkan megjegyeztem.
[ Szerkesztve ]
-
winfier
senior tag
Hali!
Ti melyik médialejátszót ajánljátok?
- Eminent EM7167 (RT1055)
- Egreat EG R1 IIHosszú távra terveznék (az eddigi lejátszóm (WD TV HD Media Player 2. gen) nem támogatta a PGS felírat formátumot , egyéb gondok is voltak, de min. ez a tudás kéne.)
Köszönöm a segítséget
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
eeXaa
addikt
sziasztok!
...lehetséges, hogy a Philips BDP2850 és a Panasonic DMP-BD75 Blu-ray playerek játszák a feliratot is ha flashdriveról nézek avi-t -
vlevi
nagyúr
Drága
Viccet félretéve nem ismerem őke, de én pár napja szemezgetek egy Himedia 200-assal. 1db Szent István acrképet szoktak kérni érte, és ahogy láttam a neten, van hozzá rendes 2011-es firmware, szóval nem túl régi darab. Szintén a neten található információk szerint mindenevőnek tűnik. -
jonasg
csendes tag
Szisztok! Nem nagyon vágom a témát valaki tudna nekem véleményt mondani erről:
http://www.bestdigital.hu/full-hd-multimedia-lejatszo-hdmi-p-306.html
és erről
http://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/hauser/mkv-1080-p41312058/termek-leiras.htmlTalálható ezekhez frissítés? Érdemes lenne valamelyiket is megvásárolni? A válaszokat előre is köszönöm!
-
őstag
Korábban feltett kérdésemre tud valaki válaszolni?
[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
vlevi
nagyúr
Igaz, nem médialejátszóm, csak simán a tévére van rádugva, de minden zokszó nélkül együttműködik az USB3-as WD MyBook Essential vinyómmal. Ez egy 3.5"-s MyBook essential, a 2.5"-s könyveket nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz s7evcsenko #1253 üzenetére
Jó, de azért mikor ez a téma 2-3 naponta oda-vissza ki van vesézve, és minden nap bekérdezi ezt valaki az már egy picit unalmas.
Legközelebb inkább nem is írok semmit, bár megjegyzem sztem az előző írásommal is elég sokat segítettem, feltéve ha nem lusta a kedves fórumtárs 5 perccel többet áldozni az idejéből e célra.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Drakuf
tag
Üdv!
Médialejátszót keresek max. 20 e Ft-ért. Feltétel, hogy hálózatra köthetô legyen. Ebben az árkategóriában mit tudtok ajánlani? -
TomiLi
addikt
válasz spydermanus #1245 üzenetére
Teszteltetek-e már HiMedia HD300B
Ez engem is nagyon érdekelne, mert elsőre nagyon megtetetszett ez a lejátszó! Főleg az egyszerű HDD csatlakoztatás győzőtt meg.Szóval már ketten vagyunk, akik kíváncsiak valamiféle tapasztalatra a lejátszóval kapcsolatban!
Előre is köszi!
Bogyorisz
-
spydermanus
csendes tag
Sziasztok!
Külön témát is nyitottam, de engedelmetekkel megkérdezem itt is:
Teszteltetek-e már HiMedia HD300B-t?
Kíváncsi lennék rá, hogy mik vele a tapasztalatok.Kacsintgattam a HD200B-vel is, csak úgy tűnik hogy hosszabb távon hasznosabb lehet egy "nagyobb tudású" készülék. (családi fotók videók belső vinyón tárolása, LAN funkció)
Amúgy ezek a lejátszók bármilyen wifi stick-kel működnek?
-
metron
tag
Sziasztok,
Reg jartam erre Tegnap vegre vettem egy PC-s sata BD lejatszot, LG amugy. Radugtam egy sata-usb atalakitot es ezt tervezem hasznalni rippeleshez. (Sajat megvasarolt lemezek, mielott felmerulne a warez gyanu ) Kivancsisagbol radugtam a Dune-re es felmountolja mint optikai lejatszot es szepen le is jatszik DVD-ket. BD-t mar viszont nem. Elinditja a BD lejatszast, majd kiirja, hogy cancelled due to security violation. A dunen 1 hete frissitettem a legujabb sw-re. Nezegettem kulfoldi forumokat, vegigcsinaltam minden ajanlott lepest a rendszermemoria torlest stb.., de semmi valtozas. Lehet ezzel vmit kezdeni? MOndjuk nem erre vettem a cuccot, hogy lejatszak BD lemezeket a Dunevel, de azert megis.
Eddig ossz. 2 db BD lemezem van, egytokba csomagolt joarasitott "olcso" filmek, tesztelesre vettem. De egyiket se jatsza le. Regiokodos gond elvileg nem kene, hogy legyen, mert a lemezek elvileg A-B-C regiosak.
(MAs, bar lehet nem itt kellene kerdezni. Milyen progit erdemes hasznalni BD lemezek rippelesehez? Semmi warez, csak fel akarom tenni a NAS-omra a filmeket, minden menu nelkul. Meg esetleg kivenni belole hangokat, feliratot ill betenni magyar feliratot esetleg.A cel a backup, meg nem akarok lemez hadat a polcon. ) -
őstag
Sziasztok!
Még új vagyok ebben a multimédiás lejátszók világában, de lenne pár kérdésem ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Ahogy látom a Playon! -ról írnak a legtöbb jót.
Nekem a A.C.Ryan Playon!HD Mini+ Wlan ami nagyon bejön.
Szeretnék egy ilyet vásárolni, olyan 80-90 euróért láttam.
-Csak azt nem tudom, hogy ha nem HD-s tv-re kötöm rá akkor is lejátssza a filmeket, csak más felbontásban? ( később tervezem HD-s tv-t venni)
-A Mini-k közül csak a ACR-PV73200 - típussal lehet torrentezni?
-Melyik firmware szükséges hozzá ( torrent-hez) ?
-És létezik-e hozzá magyar nyelvű firmware?
-Működik szerverként is? pl: Ha USB-vel egy külső vincsesztert csatlakoztatok hozzá akkor az adatokat máshonnan is el tudom érni, nem csak otthonról?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
vlevi
nagyúr
Nem kell USB 3. Az USB2 átviteli sebessége (25-30MByte/sec, azaz kb 200Mbit/sec) a többszöröse a bluray 40MBit/sec maximális bitrátájának. A legtöbb 1080p felbontású mkv viszont inkább 15MBit körül van. Ha így nézzük, ugyanarról a vinyóról nézhetnél 10-15 mkv-t egyszerre akadás nélkül
Nem is tudom, létezik-e olyan tetűlassú szutyok pendrive, amit olvasni nem lehet 3Mbyte/sec-el. Saccperkábé ennyi kell egy akadásmentes mkv lejátszáshoz.
Viszont a vinyóra rámásoláskor jól jön, ha 100MByte/sec-el szalad rá a film, és nem 25-el[ Szerkesztve ]
-
printpro
csendes tag
Keresgélek de nem értem. A csak zene lejátszók jóval drágábbak mint hd média lejátszók.
Mennyire menne egy olcsó média lejátszó kezelése monitor nélkül? -
printpro
csendes tag
Létezik még csak zenére kihegyezett asztali média lejátszó? lehetőleg beépíthető hdd-vel.
Munkahelyen szükség volna egyre, sajnos nem tudom monitorra kötni, emiatt semmilyen vizuális visszajelzési lehetőség nincs. Ez mennyire probléma egy digitális média lejátszónál? Fontos volna még a távirányíthatóság. -
törölt tag
válasz headhunter #1233 üzenetére
Még ez is elég mert 1 óra alatt is több mint 90 ezer MByte (85Gbyte felett) anyag továbbítódhat rajta,ami túlmutat a jelenlegi (pl. a BD-lformátum által használatos,másfél óra/50GByte/lemez) eszközök igényén.
[ Szerkesztve ]
-
hitman77
senior tag
válasz s7evcsenko #1226 üzenetére
Ja igen, köszi.
Nekem valahogy kábelen sem ment át a stream transcode nélkül, pedig a gépem megjeleníti, a box meg nem szól bele, mivel csak fogadja és kirakja a TV-re.
Na még próbálkozom egy kicsit.
-
Kal-El
senior tag
Erre én is kíváncsi lennék, hogy kell-e usb 3.0, hogy akadás mentesen le lehessen játszani nagyobb méretű mkv filmeket?
(Vagy csak egy jó lejátszó kell és akkor az usb 2.0 is elég) vagy mind1 -
Zoty4
őstag
Köszi szépen
Közben elolvastam még a Egreat EG-R6A lejátszónak is a tesztét és most erre a kettőre szűkült a választásom.
A kettő között van vmi érdemi különbség? Árban nincs nagy difi és esztétikusabb az egreat, ez is ugyanolyan jó, stabil?
Illetve ezekhez milyen külső hddt érdemes hozzá venni?
Ezt viszi? WD 500GB My Passport Essential 3.0 (USB 3.0ás) -
hitman77
senior tag
válasz s7evcsenko #1214 üzenetére
Gondolom kábellel nem Wifi-n.
Milyen transcode beállítást használsz?
-
s7evcsenko
addikt
Szia.
Minden alapbeállításon van, semmit sem állítottam el.
Egy pipát tettem be pluszba, mégpedig a DTS-hang lekeverés nélküli áthozatalát.Ja, és érdekességképpen, ha a TV-re küldöm ki a képet a számítógépről, akkor a BD filmek, szépen mennek (ugye ezt nem kezeli sajna a PS3), viszont az mkv-k valamiért akadnak... a PS3 viszont csont nélkül viszi bármelyiket...
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Shodan
addikt
Sziasztok!
Aktuálissá vált wd tv HD media lejátszóm leváltása.
mivel első gen-es, ezért nem tudja a DTS-t, sima gyári fw, volt rajta, de ha jól sejtem ez semmilyen custom fw-vel nem hozható elő ugye?
3 között vacillálok most, WD TV Live,
Asus o!play hdp-r3,
a.c ryan hd2 mini.A legfontosabb szempontok amit szemelőtt tartanék, hogy tudja a DTS-t, 1080p lehetőleg akadás nélkül játszon le. Gyorsan reagáljon a menuben, illetve ha a filmbe tekerni szeretnék. Legyen benne felirat eltolás, pozició, méret.
WD TV Live on az utobbi valami fw-vel megoldható.? Másik kettőben meg semmi infot nem találtam felirat kezelésről, pozicionálásról.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Zoty4
őstag
TCr: köszi, végigolvastam a komplett topikot, csak jól esik személyre szabott ajánlatot kapni, pláne olyanoktól akik szintén azt használják és meg vannak elégedve vele
jpeetr köszi. mkv-t is le tud játszani ez? Simán rádugok egy hordozható vinyót és le is játssza róla a filmeket?
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
Legyetek kedvesek segítsetek nekem. Ajándékba vennék egy médialejátszót.
Nem kell hogy hálózatról játsszon le filmet, saját vagy külső hdd-ról bőven elég ha tud.
720-1080p lejátszás akadásmentesen menjen, ne keljen sokat variálni vele, idősebb ember is tudja kezelni, aki még vhshez szokott Árban is elfogadható legyen.
Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz s7evcsenko #1214 üzenetére
Hogyan van beállítva a PMS, hogy ne akadjanak a HD anyagok stream-elés közben?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
tlala
addikt
válasz hitman77 #1213 üzenetére
Ez a "Realtek nem jó, csak a Sigma" egy veretes baromság.
Épp a minap ugrasztottam össze a csúcskategóriás Popcornomat egy Realtekes játékossal.
Leírom majd a tesztet részletesen, de elöljáróban elárulom, nincs semmi mellbeütős különbség egy 127 cm-es full HD Panasonic plazmán - sőt. -
tlala
addikt
válasz hitman77 #1211 üzenetére
A 9900 Ft-os Himedia HD200B nagyon jó vétel, a legjobb ár/érték arányt képviseli most, ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy hálózatba is kösd. A legújabb fejlesztésű nem hálózatos Realtek chip van benne, már 2 ismerősömnek is vettünk, szép képe van, és menü stb. szempontokból is egész jó.
Feliratkezelése kiváló, és vígan hasít rajta az 1080p is.[ Szerkesztve ]
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy TV-t és gondoltam nézek rajta végre 1080p mkv-kat. Egyenlőre a PC streamel (PS3 media server) és az Xbox360 lejátssza verzió van használatban, de ez nem igazán birkózik meg az 1080p-vel. A 720p még úgy ahogy megy de az a maximum.
Nézegettem a média lejátszókat és szeretnék egy kis segítséget kérni.Himedia HD200B (árban nagyon jó, de Realtek), vagy WD TV live (ez Sigma, de drágább).
Érdemes a drágábbat venni, láthatóan jobb a képminőség?
-
MR_Joe
senior tag
Dankesün! Milyen használható médialejáccó akad 15-17k-ig bezárólag, amit érdemes lenne megvenni? Nagyon nem a high-end a kitűzött cél. A megjelenítőn még hdmi sincs és csak 720p-s felbontású, szóval fullhd-re nincs szükség. Persze nem baj, ha mondjuk MKV-t, divx és xvid lejátszást támogat Meg mondjuk az se baj, ha hdd bővítést tud, vagy legalább usb-s külső hdd-t kezel. Tipp?
Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
MR_Joe
senior tag
Embörök! Valakinek ismerete és véleménye a Wayteq MP-500 HD-ről?
Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
Zoty4
őstag
Sziasztok.
Elég sok oldalt végigolvastam ebben a topikban és látom többnyire a Dune meg a popcorn lejátszókat ajánljátok.
Viszont nem tudom nekem mi lenne az ideális.2 alternativa érdekelne.
1. Szeretnék ajándékba venni egy médialejátszót egy családtagnak, akinél nincs wifi és a netkábel se megoldható a tv közelébe. Így hálózatról nem lehet filmet lejátszani.
Először a WD Elements Play 1TB-ra gondoltam neki, mert elfogadható árban, van benne 1 TBos merevlemez és még letisztult kinézete is van a szerkezetnek. Igaz a minőségéről nem tudok nyilatkozni. Kérdésem az volna hogy hogyan lehet erre a merevlemezre másolni filmet anélkül hogy hurcolászná az ember azt és rákötné a számítógépre? Más alternativa is érdekelne, pl a vinyoval nem rendelkező modellekhez pl egy hordozható kisvinyot rádugni és arról filemt lejátszani. Mit javasoltok erre a helyzetre?
Még egy apró megjegyzés, bár nem tudom hülyeség e. Van upc directes beltéri, nem akadnak azzal össze ezek a médialejátszók?2. Szeretnék magamnak is venni egy médialejátszót a közeljövőben, az még nem annyira égető dolog. Nekem viszont kicsit komplexebb megoldás kellene. Én egy komplett hálózatot szeretnék. TV+médialejátszó+wifi+(NAS vagy ilyesmi)
A nas vinyóján szeretném tárolni a filmeket, illetve torrentet futtatni róla. És kommunikáljon a számítógéppel, meg akadás mentesen játssza a filmet. A TV-vel meg az a gondom , hogy nem tudom milyet érdemes venni. Filmhez a plazmákat ajánlják, viszont a többi dologra meg lcds tvt. Nekem a LEDes lcdk szimpatikusabbak. Minimum 46"osat szeretnék, a samsung új, szürke modellei nagyon tetszenek. DE azokban alapból van médialejátszó is. Kérdés milyen minőségű. Vagy lehet venni mádialejátszóval nem rendelkező modelt is?
Milyen konfigurációt javasoltok számomra?Segítségeteket előre is köszönöm
-
Danecay
addikt
Sziasztok! Erről hallott már valaki valamit? NBOX V3
[ Szerkesztve ]
-
-
Superman
nagyúr
Van öt DVD lejátszóm, de egyikben sem találtam olyan opciót, hogy kezelni tudja az olyan AVI filmek alatti hangsávokat, amelyek DUAL AUDIO-ként lettek megszerkesztve.
Tehát mondjuk van alattuk magyar és angol hang. Vagy mindkettő hallatszik alattuk, ami nézhetetlen kategória, vagy a lejátszó megfekszik tőle és le sem játssza.
Kérdés: van olyan lejátszó, amely támogatja ezt, vagy az ilyen filmeket csak PC-n tudom lejátszani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest