- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Monitorozó programok miért nem látják a venti fordulatszámokat?
Szerk: H87-PRO
Előre is köszi!
-
szacsee
nagyúr
Ezt láttam akkor az Asus honlapján.
Akkor hogy is van ez... intel el... ta a PCI-E line kiosztását, hogy sovány a sávszél?... vagy marketing?
Másik, hogy az USB 3.0 vezérlő hibáit feltünteti az Asus az alaplapok dobozán?
Haswell megjelenése előtt volt róla szó, hogy a chipek apró hibával küzdenek.
Standby üzemmódra váltás után, ha USB 3.0 eszközről nyitottál meg egy dokumentumot, akkor a készenléti üzemmódból visszatérve megáll az alkalmazás mint a szög. Esetleg ezt próbálja kikerülni az Asus a chipjével, vagy az csak a sávszélt osztja szét?.... gondolom ezért van a manualban ennyi megosztás a PCI-E csatornák közt.... -
ST05
őstag
ezekszerint valami chip a felelős ezért!
AMúgy olyan mindegy,
első inditásra 2.0-nak nem is tetszett neki a wireless usb bill kombó, aztán megszerette
usb3 -nak is kell driver igy is ugy is.. nekem fel sincs téve, nem is mén a port szerintem
nekem usb3 plecsni tünt fel, mén a marketing ezerrel
jó tudni, köszi a nélkülözhetetlen információhalmazt
nekem usb3 plecsni tünt fel, na majd karácsonykor meglepem magam egy 3.0 pendrive-alhogy döntöttél biosilag? veszel még 1 lapot?
belegondolva ezek után ,én se merek kisebbre visszatérni ,hogy felfrissittettem -
radi8tor
MODERÁTOR
ASUS 8-as szériás lapjai kapták meg világon először USB 3.0 minősítést:
The TUF Gryphon Z87, H87-Plus and the B85-Plus motherboards with the 4th generation Intel Core processors will be the first ones to receive the USB 3.0 SuperSpeed certification. This is essential to ensuring that the devices are compatible with the USB 3.0 standard and only ASUS is able to offer this assurance for motherboards as of today.
Az én lapom pont nincs közötte.
Gondolom ettől még ugyanúgy tudja USB 3.0-t. -
ST05
őstag
szerintem el fog férni a hűtő, az a "négyszögnyi terület egyezik,
na meg elég magas az a hütő, most nekem ninja van, ez is elfér simán,
az armor kit még nemtudom mennyit fog magasítani,
azzal együtt már inkább bajos lehet..-vengeance-okat én nyugodtan szoktam ajánlani,mert 1,5V osak
nálam több kit ment többféle lapban, mindig ok volt a venge ( mint minden corsair cucc egyébként )
de a többi RAM gyártóval sem nyúlsz mellé, de mostmár kizárólag 1,5V osat végy
szerintem ,mert ugye már sandy óta "illene" -
szacsee
nagyúr
Köszi!
Lehet megvárom a C2-es steppinget, ha addig nem mennek el a cuccaim, de mindenesetre biztató, hogy van olcsóbb mATX-es tuningképes deszka is a Gene VI-n kívül.
A váltáson is emiatt gondolkoztam el, mert Z77M- Pro igaz, hogy bírná a tuningot, de nem akarok belenyúlni egy hibás lapba, Gene V pedig alig olcsóbb a Gene VI-nél. Intel NIC fontos lenne és az mATX méret is.
A jelenlegi deszkámat így is úgy is ugyanannyiért tudom eladni, így pedig 10K-t spórolok a GeneV árához képest.
Prociból pedig 2500K-hoz képest annyival drágább, amennyit hoz C2C.
Low Profile ramból mit érdemes választani, amit megeszik általában mindegyik Asus deszka?
Corsair Vengeance LP, Kingston Hyper-X?
Van itthon Team Extreme Dark is csak nem épp a legalacsonyabb, de AMD-s felfogatásúra állítva az Archont még elfér alatta...Hűtőt elvileg cserélni fogom idővel, viszont nem tudom, hogy a VRM bordázata nem magas annyira, hogy elérje az Archon HP részét...
Itt egy pikcsör a jelenlegi deszkám CPU környéki részéről 1-2 mérettel.
Szerinted elférne az Archon a Gryphon-on elforgatva, vagy kezdjek inkább hűtőt is vadászni mielőtt megvenném?
Köszönöm az eddigi válaszaid, sokat segítettek a döntésben... -
ST05
őstag
a
bootrestar az ilyen lightos[link]
de ugye ez nem TUF érdeme hanem a haswellé, szóval genV is hasonló lenne..
ugye korábban az igpu beállitás hiányát említettem, na de az megintcsak elég mellékes,
szóval csak olyan dolgok hiányát fedeztem fel eddig, ami tényleg nem is fog hiányozni ..maximusra azt szokták mondani a nevet kell megfizetni ,
állitólag a hiperszuper hangkeltő chip alatt is ugyanugy egy realtec1150 es chip lapul,
szóval azt én nem venném előnynek...
- intel lan gryphon -nál is jelen van ( hálstennek )
maximus: van rajta ez az ugynevezett mPCIe Combo II..
tök aranyos jópofa kis csatlakozó, de minek? kategoria ..
.táp ellátásilag kihütésileg van oylan ( maxin 60A-es choke-ok, gryphonmon is utánna nézem
50es és 70A-eseket is tartalmaz ezt a témát itt egy kicsit szétkaptam .
ugynevezett Dual Intelligent Processors 4, a gryphon nem reklmáozzza,
de a digi+chipet, és az Epu takarékosságos chipet ugyanugy tartalmazza,
ugyanugy állitható minden ,tehát konkrét előnyt igazábol nem tudtam most hirtelen átfutottam
a maximus javára találni -
ST05
őstag
szerencsére csak abban az értelemben van butitva, hogy a TurboV profit nem tartalmazza, tehát az auto tuningolás
lehetőségét, ami egyébként sem túl hasznos dolog..
itt láthatod a biost.. ( bios frissítéssel csak színében változott...)
szerintem ráadásul a sabertooth-al egyezik a beállitások, mert mint látható biosban is egyeznek,
szóval a butítás szót kár volt használnom, inkább talán mondom úgy házilag tuningra hegyezettEzen felűl több fesz is van itt mint kellene
eddig akik más lapokkal ilyen olyan
bug-jaik voltak, mérési hiba stb, ez nálam minden tökéletes, egy szenzor ne mmér félre,
jó látni a 10 szenzort harminc-pityputy fokokon, és nincs minusz 128 és egyéb
megszokott kretén adatok
Venti vezérlés mondatni kiváló , nem csak hőfokok függvényében lehet variálni,
hanem 3 tetszés szerinti hőfok százalékosan beállitható 3 bol melyikre mennyire reagáljon ugymond,
valamint van auto fan-stop, tehát le is állítja nullára ha nincs meg az általunk kivánt üzemi hőfok pl...
ennek különösen örültem, hasznos,!
összességébe, tényleg rosszat nem tudok mondani a kis lapra
talán csak egyet, hogy az armor kitet tényleg adhatták volna hozzá, ne kelljen még 10 est kidobni erre...
mert én azt szeretném majd mindenképp -
szacsee
nagyúr
Gryphon butítva lett?
Mennyivel tud kevesebbet?
mATX-es deszkában gondolkodom és az egyik jelölt a Gryphon, a másik a Maximus VI Gene.
Először Gene V-ben gondolkoztam, de nem sokkal többe kerül, ha váltok LGA 1150-re.
Manualhoz képest mennyivel kevesebb beállítás van valójában a biosban és a Thermal Radaron?
Fan Xpert -ben lehet mahinálni a hőfokok függvényében a ventik fordulatát?
Válaszod előre is köszönöm! -
ST05
őstag
szóval pendrive-ról sem tudod rátölteni a 0306-ot?
beszól hogy régebbi?érdekes lenne 4670k-mat megnézni abban milyen tuning lehetöségek lennének ,
illetve forditva is érdekes lenne gryphon-omba mit tud egy non-k
de gyanítom a bios frissitéssel nekem is modosult a 39rol 37.re
főleg hogy nálam is 0306 nevü a first realase, még ha más is valószinű -
radi8tor
MODERÁTOR
Megjött a hivatalos válasz ASUS-tól a BIOS downgrade-re. Hát mint mondjak siralmas.
"There is no public software option to downgrade UEFI BIOS on ASUS motherboards. In order to downgrade the BIOS you need to send the unit into service through the reseller or buy a BIOS chip for this motherboard from the internet."
Vicces, hogy azt javasolják vegyek egy BIOS chipet a neten.
Erre magamtól is rájöttem már. -
kekkec
aktív tag
Q-fan miatt, most turbon van, így gondolom jobban fúj, de ez a 40 is sokknak tűnik, főleg úgy hogy 20 mp stressz teszttől 80ra is felugrált, az meg sztem rengeteg, eddigi cpu-m (E6600) gyári óra jelen 29 volt IDLE, terhelve max 50-55 tudom AIDA félre mér, de viszonylagosan ekkorát nem droppolt a hő alap és terhelt állapotok közt.
Lehet rosszul van fent a cooler? Vagy a gyári pasta?
-
ST05
őstag
ha a hőmérsékletek tünnek magasnak ne aggódj,
80-90 alatt legyél "és kész"
mivel húzni ugysem fogod, mert nem K-s proci, igy sokkal több ugysem lesz a hőfokradi8tor1: terhelve van a cpu, ha nem is 100% de látszik a fogyi adatokbol, és az igpu is,
mert az nagyon max 20watt körül eszik -
ST05
őstag
ez legyen a legnagyobb baj, egyébként sem "illdomos" bios-on kívűl tuningolni,
de azért memót adnék többet az iGPU-nak , bár lehet ez is már teljesen mindegy,
mert dinamikusan használ 600-700mb ot is, pedig csak 256mb tesz magátol félre automatikusan ..
Hát igen , gryphon nem igp-zésre van kitalálva -
ST05
őstag
nem , de nincs igpu memo állítás lehetőség sem,
ezek a TUF-ok mások lettek , nekem az AI suite is primkóbb
nincs turboV sem, tehát auto tuning sincs, hanem több fesz ,több finomítási
lehetőség van kihegyezettebb tuningra fejlesztették ezeket talán..
nekem ugyanilyen mint a Saber ,
és a biosban sincs ilyesmik,
de azért köszönöm, jobb ha egymásra szólunk, mintha elkerülné a figyelmünk bármi is...
( igazábol össze kéne szedni a gondolataimat, listába szedni mit lehetne még modositaniuk,
és elküldeni asus-nak, hátha kövi biosba rendbe tennék..
terméktámogatásukrol hirős az asus, mindig válaszolnak meg ilyenek, kitudja bele raknák -
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
A lapomon (H87-PRO) a gpu boost "kapcsolót" mikor kell/érdemes "on" állásba pöccinteni?
Illetve van-e vmi amire ügyelni kell ezzel kapcs.?Csak 4570 igp-jét fogom használni egy jó ideig még.
Előre is köszi a felvilágosítást!
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, ha csak nem szellőzik kifelé nagyon jól a ház. Ha megreked a hő a házban akkor csak a meleg levegőt kringeti ami nem jó.
Arról nem is beszélve, hogy többnyire a toronyhűtők felülete jóval nagyobb mint az ilyen lapra fújó megoldásoké. Már pedig a hőátadásnál elsődleges a felület nagysága. -
Qru
MODERÁTOR
Ártani nem árt valóban de egy komolyabb hőtermelésű porcinál viszont a meghőt nagyon megemeli. És mivel a maghőtől előbb adja be a kulcsot a gép... VRM mehet 120 fokig is lazán, nem lesz baja tőle.
Itt nem sok értelme van a HP-nak, mert azon kívül, hogy körbemelegíti a lapot sok értelme nincs. Minkek szállítsd el a hőt ha ott sem tudod leadni ahová szállítottad? Ez p. vakaítás, mint a ramokon a bordák. DDR1 korszakban mikor még 2,6V-2,8V-ot kaptak a ramok... na ott volt hőtermelés de ma? 3-4W-ot fogyaszt egy modul full terhelésen (üresben még ennyit se). Ezek a cuccok nem cukorból vannak, nem olvadnak el ha kézmelegnél nagyobb a hőfokuk.
De azért ez a thermal armor nem lehet rossz, azt én is kipróbálnám. De az is addig ér vmit amíg van légmozgás, mert ha nincs, az is átveszi a hőt és szépen tárolja. Jót lehet rajta grillezni.
-
ST05
őstag
nem
De ugy gondolom elfér a levegő a kis huzat a vmr ek körül!
tegnap passzivba tettem a ninját, pár percre, 45w cpu stress ,és 20w
igp stressz egyszerre, bizony 5-8 perc után 60 fokot nyaldosták a vrm-ek,
pedig tisztességesen meg van oldva kompletten végigfut a hőcső a vrm-eken
Itt vannak a venge ramok is, melyek szintén szeretnek lanygosak lenni,
tehát egy 10x10cm es helyen van gyakorlatilag minden ami melegszik,
ott egy 12cm venti ér annyit, mint 3-5 leszabályzott házventi, persze van az is
de igy nagyon halk tudna maradni a ház hütés megoldás maga
( bizony érződik, hogy az armor kit -el együtt van megtervezve a lap ,
ha meg is van annélkül, igen meg fogja hálálni mondjuk 4.0 felett.. már érződik -
ST05
őstag
lejárt az időm, közben találtam egy elég jól kivehető képet, [link]
ha itt elfér, akkor a griffon-on is elférne úgy látom elég magasak ezek is
Ha már asus topik jut eszembe... Ti be regisztráltátok azzal a progival az asus termékeitek?
jó valamire ? gyári gari érvényesítés ez talán? -
radi8tor
MODERÁTOR
Jönne is az első kérdés: H87I-PLUS alaplapom gyárilag 0306-as BIOS-al érkezett.
Ez tudta mind a négy i7-4770 magot turbó módban 3.9GHz-en 39x -es szorzóval hajtani.Felraktam az újabb 0507 BIOS-t, azóta vissza veszi turbó módban a szorzót 37x -re.
Nem találok megoldást erre, hogy továbbra is 3.9GHz-en járjon a proci többszálas igénybevétel esetén is.
Csak az a megoldás, ha vissza rakom a régebbi BIOS-t? -
radi8tor
MODERÁTOR
Bő egy hónapja rajtolt el a Haswell, és azzal együtt a szintén új Shark Bay platform. Az Intel legfrissebb rendszerének három fő pillére a már említett Haswellre alapozó negyedik generációs "Core i" processzorcsalád, az LGA1150-es foglalat, valamint a Lynx Point kódnevű, 80-as sorozatú lapkakészletcsalád.
Ez a topic ASUS LGA1150-es alaplapjairól szól.
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 27% számlával! MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest