- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Dell asztali gépek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
és (#396) kristof123 ez roppant érdekes, elég sok gépet rakok össze 99%-ban -Asus-t - Sandy-től-Haswell-ig- és nem találkoztam még hasonló jelenséggel, minden segédprogram gond nélkül települt-települ és mindíg a legfrissebbet szedem le a supporttól
Ha gyári lemezről telepítitek akkor is ez van?
-
-Solt-
veterán
Rendben, ha nagyon nem boldogulok, akkor áttérek oda!
Akkor, hogy "on" is legyek... az miért lehet, hogy letöltöm a lapomhoz tartozó szoftvercsomagot (ASUS AI Suite, Ai Charger, EZ Update, stb), kitömörítem, elindítom a telepítést, és semmi nem történik... :S Több verzióval is próbáltam, de nem jutok előrébb...
-
jim bcs
nagyúr
van erre külön topik
-
-Solt-
veterán
EZT igazán lefordíthatná egy "unatkozó" hozzáértő...
-
csabsz13
aktív tag
a freezer 4pines, a ház ventije, ami a CPU-opt az csak 3 pines.
kihúztam a 3pinest, így már állítható a freezer!
köszi!ST05:
igen, de sajnos 4 házventi van és csak 3 chasis venti pin, ezért dugtam a negyediket a CPU opt-ba.
van esetleg olyan lehetőség, hogy 2 teljesen azonos venti pin-jeit egyesítve 1 db aljzatra lehet dugni? -
-Solt-
veterán
Köszi Urak... tuti az energiagazdálkodás lesz a ludas...
Tehát akkor elég, ha csak a CPU Core Voltage-t fixálom mondjuk 1.1V-ra, minden más V érték maradhat auto-n?
-
ST05
őstag
energiagazdálkodási lehetőségek: kiegyensulyozottra tedd ,akkor leveszi az órajelet,
teljesitménycentrikusban nyomatja max beállítotton ( 5. pont bekezdés )
Feszültséget Vcore- állitsd offsetre, és minusz 0,15 is akár elvehetsz ,
majd tesztelj. prime vagy erős játék, linx stb, ha eldobja kevés, akkor visszábbveszed csak 120mV végy el
és igy tovább amig nem stabil,
egyébként ilyen 4gzh alatt az sem kizárt , hogy akár 0,2V is elvehetsz
kezdheted ennyivel ,másnem kifagy...
-vagy az a B megoldás amit kristof123 írt ,hogy fix fesszel megkeresed az " allját"
az adott órajelhez .. ( pl 1,1V al nem kizárt a 4000 akár a 4100 nak is elegendő lehet. ..) -
kristof123
őstag
"Továbbá mit tegyek, hogy ne feszelje túl? Ehhez az alacsony órajelhez is valami 1.25xV-t ad neki terhelve..."
CPU Core Voltage-et tedd manuálra és adj meg neki egy értéket pl.: 1.1 V..."Mit állítsak a bios-ban ahhoz, hogy visszavegye a CPU az órajelet?"
Windows-ban is nézd meg az Energiagazdálkodási lehetőségeknél is.(#383) ST05:
+1. -
-Solt-
veterán
A0 = IDE initialization is started
Közben rákerestem, azt írják ez így normális...
Mit állítsak a bios-ban ahhoz, hogy visszavegye a CPU az órajelet? Minden default értéken van, de így is folyamatosan 3.9GHz-n ketyeg a CPU. Továbbá mit tegyek, hogy ne feszelje túl? Ehhez az alacsony órajelhez is valami 1.25xV-t ad neki terhelve...
Próbálom kibogozni az angol guide-ból, hogy mit miért, de a 2600K és a Gigabyte biosa után ez valami irgalmatlan kavalkád... annyira belém égett, hogy semmi nem lehet auto-n, viszont itt annyi variáció van, nem merek semmihez hozzányúlni...
-
ST05
őstag
válasz
kristof123 #378 üzenetére
mehet az új ..
-Solt-: keresd ki a leirásodbol mi a hibakód -
kristof123
őstag
Az újabb BIOS-t egyesével kell feltölteni, vagy rögtön mehet a legújabb?
-
Trailblazer
veterán
El sem tudom képzelni, hogy ne az épp legfrissebb bios legyen a lapomon. Elég kiforratlanok még ezek az 1150-es lapok, szükség van a hibajavításokra.
-
ST05
őstag
fat 32 -belegyen formázott pendrive,
és azthiszem még az hogy ne tul nagy, 4, vagy 8,
hanem 512/ 1-2 gigás pendrive kellr9550: a monitorral nem ok valami, lehet egyszerüen csak az , hogy analóg.
alaplapon ha ad képet ,ott át lehet kapcsolni pcie-re az elsödleges kijelzést
onnantol a vga-nak is kellene képet adjon. VGA-n nem két DVI-van? -
r9550
senior tag
megoldottam havernál minden tökéletes boot is van de mikor hazaérek és berakom a vga-t ugyan az fogad csak ugy háttérbe elindul a win telepítés ha a vga-ból kihuzom a monitor kábel meg visszadugom kb 3mp-ig van kép aztán off mintha folyamat felülírná az integrált pedig be lett állítvan hogy pci-e-röl induljon a gép bár az integráltat nem kapcsoltam ki de ha ez igy lesz mindennel akkor megvagyok lőve a monitorom csatlakozója pedig ien a felül lévő van az alaplapon nekem meg olyan kellene mint az alsó tehád analóg a monitorom a ground felett és alatt lévő tüskék nincsenek a lap csatiján valamint a ground is kisebb rajta
-
-Solt-
veterán
Ha már BIOS...
Leszedtem a Maximus VI GENE-hez a legutolsó BIOS-t, (CAP formátum) rámásoltam egy pendrive-ra, de a BIOS ultility alól azt írja, hogy nem UEFI bios... mi lehet a gond?
-
frem1790
őstag
Meggyőztetek, frissítésre fel
-
Frod
addikt
válasz
syler123 #364 üzenetére
Na, hát pont ilyen dolgokra gondoltam
Nekem még a gyári legelső volt rajta a megvásárláskor, azóta már a 4. jött ki, szóval úgy ez még nekik is az útkeresés, amik 1 éven belül fognak érkezni azokra biztos cserélni fogok, utána úgy gondolom már kellően stabil lesz az alap. -
Frod
addikt
válasz
frem1790 #360 üzenetére
Én régebben ódzkodtam mindig is a Bios-tól - mondjuk az előző configom egy P4 3.GHz és annak megfelelő, Dos-kinézetű bios volt- de a H87-Pro lapomat már kétszer is frissítettem az újra.
Szó szerint gyerekjáték az egész usb-n keresztül, tényleg nem nagyon lehet elrontani.És tudom, van aki szerint bios csak akkor szabad nyúlni ha nem jó a gép, de úgy gondolom a Haswell még egy túl friss széria, így amik jönnek 1-2 havonta újabbak azok még bőven az ajánlott kategóriában vannak a fejlesztések miatt.
-
ST05
őstag
válasz
frem1790 #360 üzenetére
leellenörzi az usb-n a biost, ha rendben találja, csak akkor kérdi felrakja-e
teljesen biztonságos, elrontani csak akkor tudod, ha áramtalanítódsz közben ..
A késöbb érkező pl: i3 procik támogatottságát tartalmazza ált.ban,
de egyék apróbb stabilitással kapcsolatos dolgokat is javíthattak:
szerk: szerepel némi leírás a gyári oldalon: pl
BIOS 0504:
First release Bios
BIOS 0906:
Improve system stability. -
frem1790
őstag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni van-e valakinek tapasztalata a H87M-Pro lap usb-ről történő BIOS frissítésével? Nincs vele semmi gubanc? Jól hangzik de a bios frissítés mindig kritikus pont volt, most ilyen simán megy?
Illetve érdemes-e egyáltalán frissíteni, a procit alapból tudja a lap első biosa, leírást meg hogy mit tartalmaznak az új frissítések nem találok, de lehet csak én vagyok vakegér
-
Ombi5
őstag
Üdv.
Most váltok foglalatot,mivel 2700k-m elszallt,es 4770k kapok helyette. Így alaplapok után kutatgatok,hogy mi lenne a megfelelő. Tuning az fontos lenne , így ezt néztem ki: Asus maximus VI formula. Használ ilyet vki,esetleg tapasztalat stb... ?
Köszönöm
-
ST05
őstag
akkor :bios reset:jumperrel alul, vagy elemmel,
majd, biosba lép gomb, igy kell képet adnia!
az alaplapon legalábbis. (legyen ezen a lap DVI on a monitor ha lehet)
(monitoroknak gyakran van egy bemenet kapcsolo, nem-e az van analogon digi hellyett pl)
( ssd még ha rá sincs dugva, biosig be kell jusson) -
ST05
őstag
ahol égve marad "visszajelző led, ott a gond: van cpu- led, ram led,
boot .azaz satáknak, és pcie- is...tehát felvillan cpu. ok akkor kialszik ,
és megy sorra, ha valahol elakad ott azt látod világítani(piros led mindez)
ram mellett van egy gomb, ami jo idözitésbe teszi azt még esetleg megnyomhatod bekapcsot
követöen hosszan.A biosba pedig bejutsz , legalul van gomb neki oda is van irva!
-
r9550
senior tag
Hali nemrég szert tettem egy gryphonra és egy kingston v300 60 gb-ra az lenne a problémám hogy a gép bekapcsol bejön a logó de utánna se kép se hang uefibe sem tudok belépni boot led folyamat világít új mindkettő ssd nem volt még formázva és dvd meghajtón kívül semmi nincs mellette
-
kristof123
őstag
válasz
syler123 #351 üzenetére
Az hagyján, de az én processzorom 4.2 Ghz-en kevesebb feszültséget kér, mint a tiéd 4 Ghz-en. Az én profilom neked nagyon rossz lenne szvsz. Magadnak kell kitapasztalni mit tud a processzorod. Lehet, hogy neked röhögve viszi majd a 4.8 Ghz-et ~1.3 V körül... (Nekem itt, ha jól emlékszem nem is bootolt be.)
-
syler123
veterán
válasz
kristof123 #347 üzenetére
Ha egyszer ráérsz nem mentenéd el nekem a beállításaidat oc profilba? Mert akkor ki tudnám próbálni
Hálás lennék
Vagy bárki más megtehetné, aki 4ghz-en használja a procit.
Áh most nézem nem egyforma a lapunk
Korábban írtak valamit, hogy az Intel beépített feszültségvezérlőjét ki kell kapcsolni. Nem tudom, az melyik, hol kell keresni.
-
-
syler123
veterán
válasz
kristof123 #347 üzenetére
Köszi.
Így egy fokkal jobb a helyzet. (LLC: Level 8) De így is 1, 095V-al stabil a 4ghz. Alatta nem jó. Akkor az enyém tuningra alkalmatlan példány. Fantasztikus, nem ezért vettem K procit.
Máshol azért olvasok rosszabbat is az enyémnél, lehet a tiétek ennyire jó példány. Van itt még 4670k tulaj?
"The i5-4670k is 4ghz @ 1.125 voltages (lowest it will go before BSOD). The temps I'm getting are 75 degrees max on prime95 after a 30 minute blend test. The cooler is a hyper 212 evo with a noctua f12 fan."
-
kristof123
őstag
válasz
syler123 #346 üzenetére
"Sima manual Core Voltage-t állítasz be?"
Igen.
"A szorzót ott állítod, ahol sync all cores van?"
Igen.
"Vagy manual? Vagy Per Core?"
Még egyiket sem próbáltam ki.
"Nem hogy nekem a Cache Voltage-t kellene állítanom?"
Ilyet sem állítottam még be.Beállításaim (kb, mert fejből írom):
Ai Overlock Tuner: Manual
CPU Core Ratio: Sync All Core
1 - Core Ratio Limit: 42
2 - ....
Min CPU Cache Ratio: Auto
Max CPU Cache Ratio: 42
DIGI+ Power Controll / CPU LLC: Level 8
CPU Core Voltage: 1.07 V -
syler123
veterán
válasz
kristof123 #344 üzenetére
Sima manual Core Voltage-t állítasz be? A szorzót ott állítod, ahol sync all cores van? Vagy manual? Vagy Per Core? Nem hogy nekem a Cache Voltage-t kellene állítanom?
-
syler123
veterán
válasz
kristof123 #344 üzenetére
Nálam valami más baj lehet, teljesen más beállításokat állít be. Lehet az asus optimized-el volt a baj, majd még egyszer kipróbálom. Ahogy észrevettem nem az órajellel volt baja, mert 3,9ghz-el is hibát dobott. Utána belépve uefi-be 39 helyett tiszta random számok voltak, 41, 43, stb. Ilyet nem állítottam.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #341 üzenetére
Nálam valami bazi nagy bug lehet az uefi-ben. Beállítom az értékeket és nem menti el. Beállítottam 42-es szorzót sync all cores. Oké elindítom, látom nem annyin megy. Belépek uefibe, erre ott van hogy per core és 42, 41 összevissza random szorzókat beírt. Hát érdekes...
-
-
ST05
őstag
válasz
csabsz13 #339 üzenetére
mivel hütesz ?
[link]
ebböl talán ki tudsz indulni, vagy itt
ismerkedhetsz az intel extreme tuning utility-be is,szépen látsz höfokot ésmagfeszt,
ezek a fontosak, meg szorzókat mindent, tudsz ott is ugyan tuningolni, de mindeképp a
biosban ajánlott ,azt szokd meg , ott tuningolj, ott el tudod menteni, ha nem stabil tezsel rá, ujra rámentesz
stb..
elég gáz, a magyarázókám, de azért próbálok segíteni :R
ha vmi nem tiszta kérdezz csak, semmi különöset nem kell állitani ezeken kivül
és baj sem lehet, ha nem haladjuk meg az 1,2V ot ( 1200mV )
vagyoffset beállítás esetén 4ghz- ig minusz 0,1V de akát 0,15V ( 150mV ) -
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
tegnap óta zümmög a gépemben egy 4670k proci ASUS Z87-A alaplapon.
ha esetleg van valaki itt a topicban, aki ugyanilyen konfiggal rendelkezik és már nekiállt tuningolni, akkor szívesen venném, ha írna 1-2 tippet, tanácsot és beállítást, hogy mivel meddig jutott.köszi!
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #336 üzenetére
Így jobban megnézve nem biztos, hogy egyforma házunk van
A Fractal Design Core 3000-ből nem foglalna el ennyi helyet az a lap
Csak rejtélyesen hasonlít, a tartók, meg a ventik miatt
A ramokat látom a távolabbi foglalatba tetted. Az első számúba nem is fért el a hűtőtől?
-
smiti
veterán
válasz
syler123 #336 üzenetére
A gyárihoz képest 15 fokkal hűvösebb idle. Bár nem tudom, hogy minden 4670K-hoz ezt a slim hűtőt adják-e de ez valami borzasztó volt.Terheletlenül szinte nem is hallani a hangját, teljes fordulaton viszont megjön a hangerő, de szerintem inkább szélzaj mint a venti. De viszont ekkor már nagyon hűt is. Az is igaz, hogy én minden ventit leszabályoztam a lehető legkisebb fordulatára, nekem a csend a fontosabb.
mod.: Az adatlapod szerint Neked egy FRACTAL DESIGN CORE 3000 házad van, nekem ez egy Arc Mini.
-
joecontra
addikt
válasz
inteltunder #332 üzenetére
Válaszoltam a másik topikban.
Üdv,
J -
inteltunder
tag
Sziasztok
ma itt fogom boldogítani népet
tyúval lenne egy ilyen lapom sabertooth z87 + Intel Pentium G3430
a problémám az lenne hogy videókártyára már nincs keret szóval tavaszig a prociból táplálkoznék
monitorom dvi-os viszont alaplapon csak displayport meg hdmi van, melyik átalakítást/márkát ajánljátok?
displayport -->dvi vagy hdmi-->dvi
itt nézelődtem de elvesztem
[link]
előre is köty
-
csabsz13
aktív tag
válasz
#91166208 #326 üzenetére
én tegnap este szereltem be, rá egy 4670k procit. amit kipróbáltam rajta az a venti beállítás (4 van a házban + a procin egy) ahhoz nagyon jó kis segédprogit tettek rá. a szerelés könnyen ment és gyorsult rendesen a rendszer. a bios is jónak tűnik, nekem hobby játékosnak is könnyű eligazodni benne.
-
Sziasztok!
Nem tudom hol kérdezősködjek ez ügyben.
Gyártanak vhol Dual Socket (1150) alaplapot ?
Azt tudom,hogy vannak Single Socket szerver alaplapok. -
törölt tag
válasz
kristof123 #327 üzenetére
köszi
-
törölt tag
válasz
Trailblazer #322 üzenetére
Melyiket valasztanad? Tuning vagy tuning mentes?
-
-
ST05
őstag
válasz
#91166208 #319 üzenetére
nincs azzal gond, hogy leírtad, hanem hogy aki itt figyel" ugymond,
azoknak nyilván asus lapuk van, mint nekem is,
tudod igy nem fogunk tudni itt segiteni, más lapokrol nem lesz vélemény..
szolgáltatások függvényébe szükits a keresésed, nagy atx et akarsz esetleg mAtx?
hang valami komolyabb legyen? sok fázis kell e erös tuninghoz?
ezeket nem én kérdem, hanem érted ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak,
akkor egy egszerü pl ipon webshopban le tudod szükiteni a 120 lapot, pl méretben és árban , -
törölt tag
Sziasztok...asus maximus vi gene alaplap van valakinek?velemeny es tapasztalat erdekelne, pm is irhat koszonom!
-
Tuja1
aktív tag
Sziasztok!
Asus H87M-Plus alaplapom van.Van egy kicsi problémám. Elképzelhető, h valamely energiagazdálkodási lehetőség leállítja (kikapcsolja) a hangkártyát majd vissza? Időnként zavaró pattanó hangot hallok a hangfalaimból. Mintha éppen bekapcsolnám az erősítőt. Ha zenét hallgatok, filmet nézek, játszom nem jelentkezik. Csak ha netezek, vagy éppen szöveget szerkesztek..... tehát amikor nincs használatban a hangkártya. Előtte Gigabyte P35 DS3 lapnál nem tapasztaltam hasonlót.
Win7 energiagazdálkodásban nem engedélyeztem sem hibernálást, sem alvó állapotot, sem a HDD-kikapcsolását.
A lap BIOS-ában nem nagyon turkáltam. -
-
Y72
aktív tag
Hello, szerintem használd az AI suite-t a tuningolásra:
Verziótól függően vagy a TPU beállításoknál Extreme tuning-ot kiválasztod, vagy a 4-, 2-way gombra kattintasz és azon belül TPU/extreme tuning-ra.
Szépen végigzongorázza a busz és szorzó értékeket miközben a feszkót is hozzáigazítja (remélem). Nekem kb 25%-al sikerült így túlhajtani a procit (3,4--> 4,4 Ghz ) pedig lövésem sincs az egész tuningoláshoz.
Manuálisan lehet többet is ki lehet hozni, de én nem látom értelmét, melegedni fog nagyon a proci. -
ST05
őstag
a Network i-control -ra gondolsz? Itt van némi leírás,
talán ha össze tudod kötni wireless a tapicskolós droiddal valahogy,
akkor lehet hogy tudnád ébresztgetni, ha erre gondolunk..
nekem nincs hozzá eszközöm .. -
fail0verflow
csendes tag
válasz
fail0verflow #304 üzenetére
-
fail0verflow
csendes tag
Helló!
Úgy egy hete vásároltam egy B85M-HD3 alaplapot.
még nem volt alkalmam kipróbálni mivel nincs még ram a gépembe.A problémám az hogy ahova a cpu-t kell tenni ott mintha lenne valami probléma.csatoltam egy fájlt, kis fekete pontokat tettem oda ahol mintha feljött volna az a kis cucc.amikor ráteszem az ujjam akkor érdes, érződik hogy nem sima...
U.I:Ha kicserélik azzal csak jól járok, mivel szeretnék egy normális mobot venni és nem egy minit.. -
gluck
csendes tag
Sziasztok! Z87-pro alaplappal beléptem a táborba.
Szeretném megkérdezni, hogy távbekapcsolást, hogy lehet beállítani, ha egyáltalán lehet.Üdv
-
darvin555
tag
Sziasztok nincs vkinek otlete hogy miert nem kapcsol ki a gepem?, helyette ujraindul a leallas helyett. Most lett osszerakva a gep teljesen uj, a bios beallitasok alapon vannak. Asus b85m-g. Tanacstalan vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bekebelezte az Untether AI mérnökeit az AMD
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged