- PLC programozás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Hali
Adott egy Asus Z87-Pro lap...illetve Corsair vengeance cml8gx3m2a1600c9 2x4gb-os kit...
mai nap be kék halálozott és nem indult a masina...
55-ös kódot irta lap..megnéztem könyvét...memoria nincs a lapban...
kivettem az egyik memóriát..majdan el is indult...majd meg cseréltem őket...a másikkal is el indult...
majd a végén kisült hogy az egyik memória slot be halt a 4 -ből...
ez mitől a fenétől lehet...?
lefuttattam a memtest86+-ot, hibátlannak írja memóriákat a másik slotokban...
vagy tápom kezd baszkolodni? -
baboss
őstag
Tud valaki ebben segíteni.
-
LJ.
tag
válasz
katt777 #1994 üzenetére
Próbáltam kivenni az elemet, nyomni jumperral egy hard resetet is, de semmi nem változott. Igazából együtt tudok ezzel élni, mert minden más eddig teljesen jól működik. Vagy hát legalábbis amit eddig próbáltam.
Szeretném húzni a processzort is majd, de ha ott akad vele valami galiba, az már idegesítene... Nem akarom visszavinni, ha nem muszáj.... Meg kéne próbálkoznom a processzor húzásával, és megnézni hogy az jól megy-e? Ha igen, akkor megtartanám, ha nem, akkor instant megy vissza...
-
LJ.
tag
válasz
katt777 #1992 üzenetére
Engedélyeztem, bár gőzöm sincs mit választottam ki (L0s)... Mire kéne beállítani a link speedet? Mi a különbség a Gen1 és Gen2 között? Amúgy a default beállításoknak nem kellett volna megoldani ezt a rendellenességet? Vagy ez csak nekem furcsa, hogy attól sem javult meg? Nem lehet, hogy az alaplappal van valami?
Bocsi hogy ilyen hülyeségeket kérdezek, de nagyon új ez a bios nekem, és teli van olyan dolgokkal, amikről lövésem sincs. Én csak egy mezei Z68as Asrock alaplaon nevelkedtem, azon minden olyan egyszerű volt, mint a sicc.
-
LJ.
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, a helyzet a következő lenne: Néhány napja vásároltam használtam egy Asus Z87 Gryphon alaplapot (2103 bios verzió), amiben egy i5-4670K proci fut, 2x4 gb Corsair Vengeance LP rammal és egy GTX 750ti videokártyával.
A probléma a következő lenne: a gép indításakor lefut a self diagnosztika, felvillannak a piros ellenörző ledek, azonban a monitor nem kapcsol be, a post folyamatból és az Asus logóból se látok semmit, addigra kap jelet a monitor, mire a Windows bejelentkező képernyőjébe be kell írnom a jelszót. Ez kb bő 25-30 másodperc, SSD mellett....
Ugyan ez történik, ha windowson belül alszik a monitor. Megnyomok pár billentyűt, monitor ilyenkor még kb 20 másodpercig alvó módban van, és csak utána kap jelet és kapcsol vissza.Mi lehet a probléma? Valamit én ronthattam el? A videokártya, ram, monitor, ssd régi gépben tökéletesen futottam, most ezzel az új alaplap-processzor párossal jelentek meg a problémák. Készítettem pár videot, látható rajtuk mi is pontosan a helyzet.
Köszönöm a válaszokat!
-
katt777
félisten
Mert korszerűbb. Ami a lényeg, legyen 8 fázisos, esetleg minőségibb "solid capacitor"-ok, a többi kevésbé fontos, hiszen pl. lapon már nem sok hűteni való van, ami bordákat rápakolnak, csak vizuális tuning. Amikor a procim magjai 80° közelébe merészkedtek, a lapom akkor is 35 körül maradt.
Havernak egy AMD-s gépet építettem 7850K-val asszem a 2. legolcsóbb X88-as lapba, kapásból 4.6GHz-re tuningolva, feljebb nem is próbáltam. Szóval nem az ár az elsődleges szempont. -
szente
addikt
válasz
katt777 #1986 üzenetére
Én is Z97-et akartam először, konkrétan a Z97-A-t, de az 45 ezer, ez meg 28. A milyen alaplapot vegyek című topikban az ajánlott lapok között van.
Mondjuk ezt valamiért kicsit benéztem, mert alapórajelre 4Ghz-re emlékeztem.Így én is bőven meg lennék elégedve 4.2-4.3 Ghz-vel.
Miért szavaznál Z97-re amúgy? -
katt777
félisten
Nem fogsz 4.5-öt elérni, laptól függetlenül, ha csak nem kupakolod át a procit. Fejből nem tudom, melyik az, de legalább 8 fázisos legyen a lap. Én inkább Z97-re szavaznék.
Nekem Deluxe-om van (ebben aztán lehetne húzni 16 fázissal), de 4.2GHz-en már 75-78°C fokig hevülnek a magok, még csak Aida stabilitásteszt alatt, LinX-et rá sem merek engedni, pedig a Ninja 3 nem egy ótvar hűtő, vitt ez már 4.6GHz-es 2500K-t és 4.8GHz-es A10-6800K-t is ennél jóval hűvösebben. -
szente
addikt
Sziasztok!
Asus Z87 Plus-ról mi a véleményetek? Ezen gondolkozom Z97-A helyett, mert kb egy 20-assal olcsóbban be tudnám szerezni. Olvastam, hogy kell a BIOS frissítés a 4690K-4790K-hoz, de ettől függetlenül nincs vele baja? Tuningot bírja rendesen a lap? Olyan nagyon mondjuk nem szeretnék, max 4.5Ghz környéke lenne a cél.
-
katt777
félisten
A legjobb support az ASRock-é.
7870-topicban heteken keresztül szidott valaki, hogy baromságokat írok, akármit csinál, az ő XT-je a közelébe sem ér az enyémnek, hazudok. Annyira feldühítette saját magát (amennyi tesztet belinkeltem addig), hogy végül jobb híján kénytelen volt rájönni, lqrta az AB beállításait.
A kényszer tehát nagy úr, ne becsüljük alá.
Lehet, hogy vmi win update-tel akad, vagy hogy az kell neki.
Nemsokára megtudom.
-
-Solt-
veterán
válasz
katt777 #1982 üzenetére
Valamikor biztos, de addigra szerintem a maradék hajam is megőszült volna, és összevesztem volna az összes supporttal...
Nekem Intel + NV van, és így szívtam vele... lassan két éve most NV-t használok, egy dekával nem különb az AMD-nél szívások terén!
Igen, BIOS nyűg is lehet, és többek közt azért vettem Asus lapot, mert ők legalább javítgatnak rajta... A múltkori nyűgömet ( N14 adapter + winfos kikapcsolás ) is leadtam hibának, kíváncsi vagyok mi lesz. Jelzem, hogy a friss winfos telepítés esetén jó, utána hülyül be, hogy telepítem az NV drivert...
-
katt777
félisten
Ja, ezek tök jó hibák, de azért csak megnézted volna, nem?
Az említett hiba tipikusnak mondható Intel/AMD rendszereknél, bár természetesen nem az egyetlen lehetséges hibaforrás(pl. ha a kábel rossz). Nekem egy későbbi bios frissítés megoldotta, és ma már tudom használni (még 2 napig), de a legtöbb alaplapgyártó lesz.rja a kérdést.
-
-Solt-
veterán
Nem tudom... nekem egy Delock DP kábel pont ugyanezeket a hibákat produkálta. Sőt, olyat is csinált, hogy csak "hidegen" nem adott képet... áramtalanítottam, kihúztam az áramból, vártam kicsit, visszadugtam, egyből indult... X akta kategória...
Még szerencse, hogy a DVI-ról váltásnál történt ez, mert, ha alapból ezzel a DP kábellel rakom össze a gépet, akkor a büdös életben nem jöttem volna rá, hogy a kábel a hibás...
-
rol33
aktív tag
válasz
katt777 #1973 üzenetére
Mintha ezeket is megpróbáltam volna, de majd este megnézem még1x otthon...
..próbálkoztam egy ideig ki-be kapcsolással több mindennel is, de egy idő után meguntam a gép mögötti matatást az áramtalanítás miatt...
Igen volt, újra lőttem be mindent
az sajnos nincs most kéznél...
Még nem írtam nekik, egyébként van valami magyar support is vagy csak kint? -
rol33
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #1970 üzenetére
ja defaultal is.úgy hogy nem dugok rá semmit, még nem próbáltam, majd lehet ezt még megnézem.érdekes hogy egész addig hibátlanul megy a gép, míg vmi miatt újra nem indítom.és tuti hogy a 4790k óta van, mert előtte 4771 volt és azzal nem volt ilyen gondom...
-
rol33
aktív tag
maximus VI formula és a i7 4790k, mikortól fogják szeretni egymást, nem tudjátok?
bár igazából nagy gáz nincs vele, apróbb de bosszantó hiba van nálam, miszerint egész addig jól megy a gép míg restartot nem nyomok, na utána induláskor nem kap jelet a monitor és ott megáll a gép.kikapcs áramtalanítás után indul csak el, legutolsó hivatalos bios van rajt... -
-
baboss
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás #1966 üzenetére
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Üdv!
Nem akar belépni a bios-ba a Gryphon-om, és gyanítom magamnak köszönhetem. A gyors boot érdekében mindent lekapcsoltam amit csak lehetett, beleértve az usb inicializálásokat is. Uppsz..
Ugyan ezzel a billentyűzettel ment régebben, más portokban próbálva sem jó most.
Ki hogy állna neki? Ha jól emlékszem a reset gombot rá lehet kötni egy "azonnal uefi-be" tűre is a lapon, ez az egyik ötlet. Meg mintha lett volna valami kis util, amivel uefi-be lehet restartolni a gépet, de nem találom
Biost resetelni nagyon nem szeretnék
-
katt777
félisten
Azt tudom, bár ez elég szívás. Mondjuk az is igaz, hogy gyakran Kanadából is hamarabb rendeznek egy gart, mint helyben, csak sok pénz, inkább kifizetem a 10 éves gart. Ráadásul az 1-3 éves garos Samuk nem is voltak olcsóbbak, ez a legszebb az egészben. Na jó, nagyon átmentünk offba.
-
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #1960 üzenetére
Tudod, mi az érdekes? Hogy pl. Intel 520-at is ajánlottak olcsóbban, mint találtam, aztán utánanéztem: szinte mindenütt csak 1-3 év gart adnak gyárilag 5-10 év garos SSD-kre, beleértve a 850 Pro-t is.
-
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #1946 üzenetére
SSD topicban tájékozódtam, Samsung 850 Pro lesz 10 év garral (ez SMC-s), vsz. 128GB-os, mert ezen elfér a rendszer partíció + +1 minden egyéb szoftvernek, játékokra viszont legalább 400-as kéne (megnéztem, mennyit foglalnak, és ez még tömörített meghajtó, zömük meg autós v. RPG, tehát nem törölhető), arra meg nincs pénzem.
Ombi5: Pedig nagyon pöpec kis cucc, és olyan ereje van, mint egy külön routernek. A lakás túlsó végében is tudok pl. megosztott netezni, vagy éppen ott hallgatni fülessel a zenét, amely eredetileg a gépen megy, és nem kell külön vez. nélküli fejhallgató, stb.
-
eventus
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #1938 üzenetére
Ugyanilyen lapom van és szintén hülyeséget közöl.
Csak a program vezérli a ventiket, így nem pörögnek fel, mert huvosebbnek látja. Létrehoztam profilokat és manual váltók, alap/ game között.
-
baboss
őstag
Nálam ASUS alaplaphoz van WIFI GO program.Ezt fel lehet rakni telefonra is és akkor a telefonnal is tudom irányítani a PC-t.Ugyan azt látom mint a monitoron és ugyan úgy lehet használni mint ha a gép előtt ülnék,csak sokkal kisebb a képernyő,rengeteg mindent lehet vele csinálni.Lejátszhatod a PC.n levő zenéket a telefonon,vagy fordítva.VIDEÓ És ez csak egy dolog a sok közöl.
Ez kell hozzá,amit az alaplaphoz adnak.Alaplap típus és márka szerint változik a kinézete. -
baboss
őstag
Nálam ASUS alaplaphoz van WIFI GO program.Ezt fel lehet rakni telefonra,tablet -re is és akkor a telefonnal, tablettel is tudom irányítani a PC-t.Ugyan azt látom mint a monitoron és ugyan úgy lehet használni mint ha a gép előtt ülnék,csak sokkal kisebb a képernyő,rengeteg mindent lehet vele csinálni.Lejátszhatod a PC.n levő zenéket videókat a telefonon,tabletten vagy fordítva.VIDEÓ 1 - Videó 2 És ez csak egy dolog a sok közöl.
-
Ombi5
őstag
Vki irta,h wi-fin keresztul iranyitja a gepet. En csak teamviewerrel szoktam. Elmagyarazna vki,hogy mit kell tenni hozza?
-
Lacaus
csendes tag
Szevasztok...
Van egy ASUS MAXIMUS VI EXTREME lapom és 40 hibakódot ír ki nem tudom mi lehet a gond,ilyennel még nem találkoztam.
Előre is köszönőm a segítséget... -
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #1946 üzenetére
Kösz az infót. Viszont akkor nem értem, hogy a 10x hamarabb elhasználódó TLC SSD-kre a Samsung miért ad 10 év gart, a papíron gyorsabb, valójában ugyanolyan sebességű MLC-s SSD-k meg alig 3 év garral kaphatóak, esetleg 5.
No de asszem átmegyek SSD topicba ezzel, leginkább itt az érdekelne, háklisak-e valamelyikre az ASUS lapok, ill. melyiket szeretik, ha lehet ezt mondani.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
katt777 #1941 üzenetére
Én is errefelé hajlok inkább. Csak van már annyira profi és korrekt az Asus, hogy saját deszkájának a hőmérsékletét saját szoftverrel pontosan tudja kijelezni. Ráadásul nem is egy 12 ezer forintos deszka, elvárnám... Az lenne a legbiztosabb ha tudnék szerezni valahonnan egy pöpec infrás hőmérőt. Bár alapon 35°C körül lehet, hogy odapróbálok egy mezei lázmérőt.
-
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #1944 üzenetére
Itt van. Ja, ez is EVO.
Mi a baj a TLC-vel? Ez mondjuk nekem nem mond semmit.
37-ért van 250-es, de az megint 5 éves TLC-s. Én csak a teszteket olvastam, hogy tartósak és strapabíróak ezek. Játékhoz viszont 512GB-os kéne (csak egy CoDAW + FC4 elfoglal 90B-ot + még rendszer), arra meg nincs keret, illetve nem is adnék annyit értük.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
katt777 #1943 üzenetére
Intel lapnál nem láttam kompatibilitási hibát, HyperX-ek hajlamosak belassulni, azt ne vegyél.
Szerintem, ami 5 év garis az már teljesen jó.
Sima 850-ről én nem tudok, de EVO-t nem vennék, azt hiszem az TLC-s, nem MLC-s chipekkel van szerelve. 240-256GB kategóriában gondolkodnék, ha játszol, már nem elérhetetlen, illetve lehet lesz most árcsökkenés, valahol olvastam. Ezen kívül az árfolyam is gáz... -
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #1942 üzenetére
Lényegében csak egy hőmérő mond igazat. Asszem a P6T Dlx-hoz még adtak anno egy kábelt, olyan vékony érzékelővel, hogy elméletileg procira is rá lehetett tenni hűtő alá.
Gondolkozom egy 128GB-os Samsung 850 Pro SSD-ben, esetleg egy 850 120GB-osban, mert jóval olcsóbb, viszont 10 helyett csak 5 év a gar. Van valami extra, amit tudni kell ezekről, esetleg gondot okozhatnak? Csak mert sokféle SSD-ről olvastam a legkülönfélébb kompatibilitási hibákról.
-
katt777
félisten
válasz
Én az ASUS-nak hinnék, persze a saját szoftverével. Nálam eddig beváltak.
Lehet, a többi programnál be kell állítani valamit, mert elég spécik az ASUS cuccai, tehát korántsem biztos, hogy jó értéket mutatnak. Velem is előfordult, hogy tempek más értéket mutattak, aztán jött hozzájuk frissítés, ekkor meg ugyanazt, mint az asus.
Szerintem meg ne azoknak higgy, akik azt hiszik, hogy valami "3rd party" program mindig jobb egy gyártó saját szoftverénél. Aztán persze lesz majd hülye vindóz meg ócska vga driver, stb. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #1939 üzenetére
Ó...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Ne az Asus-nak higyj!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy Gryphon Z87-en a CoreTemp is és RealTemp is melegebbnek írja a procit, mint a Thermal radar? Alapjáraton 4-5 fokkal, terhelésen akár 10-12-vel is. Kinek higyjek? Gondolom inkább az Asusnak, de ha van magyarázatotok az jelenségre azt örömmel venném.
Üdv,
Fób -
Ombi5
őstag
válasz
#Morcosmedve #1935 üzenetére
Ezt talaltam a honlapon a masik lapnak,es megy. Ujabbat fel se rakjam akkor?
-
Ombi5
őstag
válasz
#Morcosmedve #1933 üzenetére
M7F,nemvagom?!
-
Ombi5
őstag
válasz
#Morcosmedve #1931 üzenetére
Igen,es most mar szuper win alol. Epp ismerkedek a progival...
-
Ombi5
őstag
válasz
#Morcosmedve #1926 üzenetére
Orok halam...
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Pár hete vettem egy ILYET, és amióta használom a gép leállítása az eddigi pár másodperc helyett bő egy perc lett. Ha visszarakom a régi TP-Link adaptert, akkor semmi gond...
Hallottatok már ilyet? Esetleg valakinek valami ötlet?
-
Ombi5
őstag
válasz
#Morcosmedve #1926 üzenetére
Termeszetesen nem ma kezdtem,igy kezdtem alapbol...
-
Ombi5
őstag
Hiaba kattintok ra barmelyik setuopra is ebben a konyvtarban nem reagal semmit se (AISuite_3_Win7-8-8-1_M7F_V10083), ez miert lehet?
-
Ombi5
őstag
XMP Profile beallitasat hol a fenebe talalom,eleddig megvolt?! Maximus VI Formula...
-
Ombi5
őstag
válasz
#Morcosmedve #1919 üzenetére
2x4 meg nem eleg. Remenykedem...
-
katt777
félisten
Skacok, amiket nem talál a win, azokhoz az Intel management komponenseket kell telepíteni, ha már aktiváltátok biosból!!! Ha jól emléxem, az SM buszvezérlő v. a kommunikációs cucc a MEI-ben van (telepítés után kiderül
), IRSS, ISRT, ISCT meghajtóra/szoftverre szintén szükség lehet konfigtól függően. AsMedia és egyéb vezérlőkre sem árt figyelni (pl. Intel LAN, Realtek LAN), stb. Nem szórakozásból van annyi cucc a support oldalon. Ja, és vmelyik eszköz csak AiSuite telepítésével fog működni, abban van a driver. De én anno 1 éve felpakoltam minden szükségeset, és azóta sincs gondom vele, szóval ennél pontosabban nem rémlik.
Jut eszembe: sok ASUS hardver van, és ált. érdemesebb hozzájuk a support cuccát használni, mint eredeti, pl. Intel drivert. Ha meg valaki más lap Suite-ját pakolja fel, hát, az sem életbiztosítás, bár nálam a Z97-féle tökéletesen működött, csak valamelyik funkciót már nem találta meg, ami a Z87-esében megvan. -
Ombi5
őstag
válasz
Trailblazer #1914 üzenetére
Vmit felpakolt,de nem oldotta meg a pci kerdest...
-
Trailblazer
veterán
AMDA00 interface drivert szokta hiányolni még, lehet ez az, ami visszavan.
-
Ombi5
őstag
válasz
#Morcosmedve #1912 üzenetére
Xerintem intel chipset drivert lekapom az intel honlapjarol,de erdekes,mert regi win 8.1-em aszem netrol keresve megtalalta. Ma meg ujraraktam es semmit se talal. Idegesit...
NAh intel chipset new driver es el is tung.
A masik megmaradt?!
-
#Morcosmedve
veterán
Nekem csak az SM driver van, de még sose küzdöttem le, pedig meg van a lap mióta megjelent... de nem érdekes, semmihez se kell, vagyis nem tudom, mert nálam sokminden le van tiltva BIOS-ban...
Hardverazonosítóra ezt találtam.
-
Ombi5
őstag
Maximus VI Formula.
Win 8.1 legutso frissitesekkel es kurva sm buszvezerlot, illetve pci egyszeru kommunikacios drivert keres.Ezt miben talalom meg?
-
baboss
őstag
válasz
katt777 #1908 üzenetére
A leírás elég gyér.
Az Aerocool Strike-X előlap még a másik gépemből maradt meg:A ventilátor vezérlő része nem is volt bekötve ,csak a dizájn miatt raktam be + az 5 db senzor miatt.Az Al suite 3 programmal sokkal több és jobb beállítási lehetőségem van mint ahogy írtad is,mint a ventilátor vezérlőn.
Az Aerocool Strike-X megy eladásra.Az Asus ROG panel szintén csak dizájn miatt lett berakva,illetve 1-2 funkció miatt ami a másik vezérlőn nem volt.
Az LV1-LV2 gyári értékeket szeretném beállítani más értékere ha lehet. -
katt777
félisten
Nyilván kaptál hozzá valamiféle leírást.
Én amúgy nem értem ezt az előlapos mániát. Még nem láttam olyan ASUS lapot, amely ne lett volna képes tökéletesen vezérelni a ventilátorokat. A mostaninak is mindegy, PWM v. sima, in-max fordulatig szabályoz, ahogy ÉN beállítom, és még le is kapcsolja őket, ha nincs szükség rájuk. Sztem benne volt az árában bőven, hogy tudja. -
törölt tag
Nem olyan régen vettem egy Vanguard B85 lapot, mert hogy ez milyen jó. Egyedülálló minőség, blablabla. Pont erre volt szükségem, nem többre. A minap észleltem, hogy 3db USB 3-as csatlakozó nem működik (a 4+2-ből). Csak úgy ismeri fel a rádugott eszközt (mindegy mi az), ha arra az USB csatlakozóra csatlakoztatva van az eszköz és úgy indítom újra a gépet. Ekkor működik, viszont ez nem normális.
Windows 8.1 Pro és Debian 7.7.0 alatt is ugyanazt tapasztalom. Előbbi esetére a létező összes driver-t letöltöttem az Asus oldaláról. Gyárilag nem a legfrisebb BIOS volt rajta, tehát azt a 2103-as verzióra már minden hiba nélkül, sikeresen frissítettem. Küldjem vissza gariba vagy van valami ötlet?
-
baboss
őstag
Segítséget szeretnék kérni a következőkben.Kicseréltem az előlapi Aerocool Strike-X - érintőképernyős vezérlőpanelt erre.
Azt szeretném megtudni,hogy a gyárilag beállított:
LV1=3.9GHz LV2=4.5GHz -es értékeket a hozzátartozó feszültség értékekkel együtt meglehet valahogy változtatni más értékekre a biosban,vagy az előlapi panelhez telepített programban,vagy illesztőprogramban ? -
baboss
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden fórumtársamnak,
(és jó étvágyat a desszerthez.) -
katt777
félisten
válasz
Csabesz666 #1901 üzenetére
Igen, főleg, ha ASUS-ról van szó. Komolyan, nem viiiccelek!
Bios frissítés lapon/kártyán, és persze egy mail a supportnak, hátha küldenek spéci biost maguk.
Éppen a minap kellett biost frissíteni egy 290X ASUS kártyán, mert az sem akarta a jót.
Nem véletlenül nem veszek évek óta ASUS VGA-t. -
Csabesz666
aktív tag
Alaplapot cseréltem, ugyanolyanra (asus z87-plus) az eddig szépen futó saphire hd5770 tökéletesen futott a lapban, most az új lappal, az istenért sem akar bekapcsolni... A kártyát leteszteltem másik gépbe, ott tökéletesen működik. Az új alaplapban próbáltam másik 2 kártyát is, egy kiegészítő tápost, illetve anélkülit is és azok is elindultak benne, tehát nem lehet gond a pci-e foglalattal sem.... most mit lehet tenni??? ilyennel, még nem találkoztam.... hiába vinném vissza, a lapot garanciába, mert beletesznek egy kártyát és működik..... létezhet olyan, hogy ugyanaz a típusú alaplapnál VGA inkompatibilitás?...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- PLC programozás
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest