Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Butcher-HUN #1799 üzenetére
Persze, hogy fontos, kell, hogy minden rendben működjön. Driver reinstall elméletileg segíthet. Eltávolítod a régit, aztán restart és pucolás után szabályosan telepítesz. Intel driver, v. a legfrissebb a laphoz, én utóbbit javasolnám.
-
katt777
félisten
válasz
Butcher-HUN #1797 üzenetére
Rosszul telepítettél, az SM Bus lenne az első az Intel chipset driverrel. Esetleg kihagytál egy restartot, v. belepucoltál. Nálam csak kommunikációs vezérlő marad ki, annak az ISCT v. ISM meghajtó kell, ha bios-ból aktiválva vannak. Ha nem, akkor meg sem jelennek, és utóbbi nem is kell.
-
katt777
félisten
válasz
alfiboy #1793 üzenetére
CPU/DRAM frekvenciát kézzel állítva jön elő, asszem Digi+ menüben. Keress rá a táblázatomra.
Amúgy az új bios-szal a 4.2GHz-es beállításommal el sem indul a gép.
Qrwára optimalizálhattak valamit.
Viszont most 4100 OK NB--t is ide húzva. Majd nézem tovább, valahogy csak működésre lehet bírni magasabb FSB-vel is, de ha kivették a VRM-es támogatást, kiakadok.
-
-
katt777
félisten
válasz
Trailblazer #1790 üzenetére
Az A jó lett volna, Z97-ben sem drága, 8-as. Nekem már P6-nál és Z68-nál is annyira bejött a 16 fázisos megoldás (persze akkor egy sima Pro-hoz is adták), hogy ez az első, amit keresek. No meg amikor én vettem a lapot, sokkal olcsóbb volt, mint ma. 100k volt procival együtt.
Megpróbálni azért érdemes, a Digi+ elméletileg elég sok trükköt ismer. Gyakorlatban majd kiderül, mire elég a 4 fázis (na, 4-est semmiképpen nem vennék). Mondjuk ismerősnek 4-es (még tápcsati is csak 4-es volt) AMD konfigot raktam össze ASUS A88X Pro-ban, elég szépen zúz benne 4.5GHz-en a 7850K különösebb állítgatás nélkül, miközben a takarékossággal sincs gond (és nem forr fel).
-
Trailblazer
veterán
válasz
katt777 #1789 üzenetére
4 fázisosról beszélünk (Z87-K), mert sajnos vásárláskor nem a fázisok száma, hanem az ár volt elsősorban a szempontom. Abban a pillanatban, ami a régi rig (3770+Z77) eladása után előállt, vastagabb zsebbel nyilván több variáció közül válogathattam volna, és ebben az esetben valszeg jobb specifikációkkal rendelkező deszka mellett tettem volna le a voksomat.
-
katt777
félisten
válasz
Trailblazer #1788 üzenetére
Hát ezeknek a prociknak kell a fesz, ez van.
De, LLC tudná, én is azért használom maxon, meg érzékenységet is 500-ra tettem, és minden egyebet maxra. Éppen az a lényege, hogy a lap lehető leggyorsabban és a lehető legnagyobb mértékben reagáljon a teljesítmény-igényre. Nálam pl. még LinX alatt is visszavett a max. feszből, ha csak egy pillanatra is nem volt rá szükség. Persze nem mindegy, hogy egy 16-fázisos, vagy egy 8-as lapról van szó, de mindenképpen segíthet. Kevesebb fázissal szerelt lapon biztosan magasabb értékeket fog adni egy többeshez képest, de nem folyton a legtöbbet. Mindehhez persze egy jó offset beállítás is kell. -
Trailblazer
veterán
válasz
katt777 #1787 üzenetére
Bár azt azért jó lenne tudni, miért ad ekkora eszméletlen feszkót az alap 1.200V-ra nemhogy LinX és társai, de még egy AIDA FPU stresszteszt alatt is. (Egész 1.282-ig felmegy.) Load Line Calibration és a többi ahelyütt lévő, számomra elég homályos beállítási lehetőség nem tudná ezt negatív irányban befolyásolni?
-
katt777
félisten
válasz
Trailblazer #1785 üzenetére
Mint láthatod, a stabilitás és a teljesítmény korántsem azonosak.
blu79: Lapnak van kézikönyve, MSI-t meg ne. Mondjuk mit várnál ASUS topicban?
-
blu79
addikt
sziasztok , szeretném kérdezni, hogy az Asus H87-Pro engedélyezve van a proci tuning? most a legújabb Bios van fent, gondolkodom "K" processzor megvételén, illetve érdemes lecserélni ezt a lapot egy Msi Z97-G55 lapra?
-
Trailblazer
veterán
-
katt777
félisten
válasz
Trailblazer #1783 üzenetére
Ami azt jelenti, hogy a régi beállításokat nem tesztelted ki rendesen.
Vert már itt 4.1GHz-en futó progi 4.4-eseket, mert ezek nagyon érzékenyek minden finombeállításra (nálam NB sebesség és RAM-időzítés is sokat dobott a teljesítményen). Ezért kell minden feszt pontosan eltalálni, időzítéseket, LLC-t, stb-t, mindent alaposan kitesztelni. -
Trailblazer
veterán
Csak így zárójelesen kiegészíteném még magamat az azóta történt tapasztalatokkal: a módosított adaptív beállításokkal 4.3 ghz-re visszatett proci a mai napon eddig próbált benchmarkok, tesztprogramok szerint (pl. Cinebench, 3DMark, PassMark PerformanceTest) még soha nem volt ilyen erőteljes, mint most!
-
katt777
félisten
Hibásak az említett SSD-k, pár napja írtak róla.
aero2zero: A fő, hogy "optimalizálták" a biost.
Lefordítva: meg
szívatnak, kínlódhatsz vele, de végül ugyanúgy megy, mint a régi. Nálam egyébként 4GHz-ig a lap beéri az újabb bios-szal kevesebb fesszel, felette meg "papíron" többet kell adni neki, vagy random fagyások "idle" módban. Csak gratulálni tudok az ASUS-nak. Azt mondjuk kevésbé értem, hogy miért kell működőképes dolgokon "fejleszteni", magyarán elszarni.Más:
WiFi Go-t mennyire használjátok? A távvezérlés tökéletes, de a fájlátvitelnél nálam "lefagyott" a teló. Másolás indul, csík már nem, oszt' jó napot, azaz nem visz át semmit. Vagy ehhez is trükközni kéne hálózati adapterekkel, mint Mobilnet megosztásnál?
Ezt nem hinném, de ki tudja? Ja, tényleg, ki tudja?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #1701 üzenetére
Közben rájöttem, mi volt a bsod oka: az új biosban valamit variáltak az adaptív módon, így kevés kakaót kapott load alatt a cpu. Más megközelítéssel kellett beállítani az adaptívot, így most minden a régi, a kitesztelt feszkót kapja 4.3-on fagyás nélkül.
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Van egy Asus H87M-E alaplap, CPU i3-i4340. CSX 2x2GB DDR3 Ram, Samsung 840 SSD, Windows 7 Professional 64bit ENG
WINDOWS - fontos windows update-ek telepítve
BIOS - frissítve
SSD - frissítveSajnos érdekes fagyások, jelenségek vannak és nem tudom merre felé induljak azonkívül hogy minden kicserélek
Jelenség:
- rendszertelenül kifagy a rendszer, de volt már érdekes jelenség hdd-vel is másolás közben
- windows update install error-ok voltak-prime95:
- alapból furcsa dolgokat csinál (lehet szar a program nem tudom) mert a worker threadekre néha kiírja hogy leálltak holott látom hogy futnak (adott mag terhelése 100%)
- sokszor kilépnek a worker threadek hibával-Memtest:
- CD-ről futtatva 100% hibamentes, órákon át tesztelve.Azt vettem észre hogy ha kicsit is megmozgatom a DIMM modulokat akkor a képernyő becsíkot és lefagy a gép, nem erőltetem a mozgatást csak éppenhogy, szerintem ez nem normális, pakoltam méásik foglalatba is már. Nem tudom mennyire érzékenyek ezek a dolgok de furcsa ez nekem.
Ötlet?
Segítségeteket előre is köszönöm.Attila.
-
alfiboy
aktív tag
válasz
katt777 #1773 üzenetére
Köszi szépen!
Este futtattunk Aida rendszerstabilítási tesztet 100%, 5%, 10%-on teljessen rendben volt. Végig nézzük több %-os terheléssel is.
Már kezdem bánni, hogy eladtam és váltottam 4790K-ra, azt még nehezebb beállítani. Pláne így, hogy a srácnál csak egy CM Hyper 212 EVO van rajt, én meg H110-el hűtöttem, persze feljebb is jártam vele, itt lent nem is nézegettem. -
katt777
félisten
AMD APU Rulez: Zóccsó és tuning is van, megküldöd szorzót, kis feszt neki (ha kell), aztán szalad.
6800K lazán 4.8GHz, 7850K hasra ütve (ismerősnek) 4.6GHz, ráadásul egy 8k-s hűtő alatt sem melegedett túl. Az már más kérdés, összehasonlításban ezzel a sebességgel is hol vannak.
Sandy teljesen OK, az K-s verzióban 4.6-on olvadásveszély nélkül szaladt atomstabilan. Állítgatni mondjuk kellett sok mindent hozzá.alfiboy: A baj az, hogy vagy nem terhelnek mindent, vagy nem maximálisan (ha 4GB RAM-mal teszteltél, az tutira nem max), illetve nem nézik a terheletlen beállításokat. Ezeknél a prociknál 90%-ban a terheletlen beállítás okozza az instabilitást, persze nem a sztem max. értelmetlen full maxi fesz és órajeles beállításoknál. Viszont felforr a proci, talán vízzel elviseli az i7, ha minden rajta van.
Én Aida64 rendszer-stabilitástesztet javaslok, az nem égeti el a magokat már egészen kis tuningnál is, viszont megbízható, legalábbis sem AMD, sem Intel procival nem borult még meg semmilyen bállításom, amelyen az lefutott. -
katt777
félisten
válasz
alfiboy #1767 üzenetére
Ha párat visszalapozol, csatoltam egy táblázatot 3.8-4.2GHz beállításokkal, NB-t (uncore) mindig a procihoz emelve. Ezek viszont csak irányadóak, mivel minden hardver más, semmi tuningra nincs garancia, azt mindenképpen neked kell kitesztelned.
bluyoo: Na, 4.1GHtz-en lényegében visszaállt a régire. Hiába optimalizáltabb a bios, ha a hardver a korlátozó tényező. 4.2GHz-et még nem volt időm tesztelni.
Min értéknek 4.1GHz-et megadni ostobaság, semmi energiatakarékosság, magas fogyasztás és hőtermelés, stb. Pár kör 4GB RAM-os IBT teszt ráadásul nem is biztosítja a stabilitást, különös tekintettel arra, hogy ezeknél a konfigoknál gyakrabban lép fel takarékos módban instabilitás, mint túlhajtással, legalábbis, ha nem egyetlen fix beállítást alkalmazunk.
-
alfiboy
aktív tag
válasz
katt777 #1766 üzenetére
A kereső és a visszaolvasás se segített, de lehet nem voltam elég figyelmes. Meg aztán nem az enyém a lap és a proci, csak segítek és nem szeretnék rossz instrukciót adni. Én képernyőolvasót használok így még ez is hátráltat a keresésben, mert a képeket mindig konvertálnom kell, hogy tudjam mit is tartalmaz.
Szóval, ha leírnád akkor megköszönném. -
katt777
félisten
Na, elsőre annyit, hogy valóban úgy tűnik, javult a cucc. A 4GHz - proci és cache fesszel (ergo alacsonyabb a min fogyasztás) megy, többi auto-n, semmin sem kellett most emelni, stabil. Az offsetes beállítás hátulütője persze megvan, hogy több min fesz kell neki, mint ami szükséges lenne, történetesen tv-nézés alatt fagyott pár perc után, de ez már Sandy óta ismert, és a max. legalább 1,241V-ra lement.
+1 jó pont: már nem kell 100.1MHz-et adni neki, hogy 100-on menjen, a 40x100MHz valóban 4000MHz, nem 3996.
Azt még megnézem, hogy a virtuális gép támogatásának engedélyezése most is leveszi-e a BCLK-t (az volt a gond, ezt rosszul jeleztem anno), illetve kérdéses még, hogy végre működik-e az offset adaptív 4200MHz NB órajellel, vagy még mindig fixre kell állítani, valamint hogy mennyivel kér kevesebb feszt a további túlhajtáshoz.
A végén majd küldök egy módosított beállítás-táblázatot.Fail3D!: You are the hero.
hpeter10: De a 00 nem hiba!
alfiboy? Kereső és visszaolvasás segít. Hogy mennyi fesz kell, csak te tudod kideríteni, de ha cache-t is akarod "turbózni", annak bizony kell a kakaó, nálam 4200MHz hirtelen már 1,27V-ot kért (de 4.1GHz még elvolt).
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Z87 Plus lapban szeretnénk uncore-t emelni, 4.1GHZ lenne a cél, de rögtön meg is akadtunk, ehez kérnék kis segítséget.
Min. és max. értéknek egyformán 41 szorzót kell beállítani?
Cache v. kezdésnek jó 1.1V?
4770K az alany 4.2GHZ 1.17V.Köszi!
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Van 1 nyomtatóm, illetve 2 is
Meg egy Asus Gryphon lapom.
Olyan problémám van hogy mostanában ha a nyomtatót a gépre kötöm usb kábellal, akkor a nyomtató meghülyül (Belassul még a nyomtató menüje is teljesen, majdhogynem lefagy). Ha kihúzom rögtön okés a nyomtató. Próbáltam rövidebb kábellel is, illetve 2 Canon nyomtatóval. A laptopra kötve a nyomtatót nincs probléma, illetve a PC-vel wireless módban. Ez lehet az alaplapi usb hibája? A gép újra is lett telepítve, de nem oldódott meg a gond. Egyszerűen már nincs jobb ötletem. Esetleg bios frissítés? Fél évig semmi gond nem volt.
Nem szeretném neten használni a nyomtatót, mert utántölthető tintát akarok venni, aztán nem akarok utána a szándékos elavulás áldozata lenni
Jelenleg az 1802-es bios van fent.
-
válasz
#Morcosmedve #1761 üzenetére
Hat mondjuk ugy, hogy annyira kovettem a dc vonalat, hogy multheten elolvastam a cikket, hogy rancfelvarras, de vegulis ugyan az jobb pasztaval...
es hogy z87 el mukodik... ami szerintem alap, mert semmi ujitas nincs benne ilyen szempontbol...
Utana talaltam joarasitott herot, cput es megvettem... 13k bol lecsereltem az extrem4 lapot egy garis herora, es 3670kbol lett egy 4690k. Gondoltam ennyit meger a garancia es a jobb hangkari. Szoval a tipikus hibakodokrol eddig nem olvasgattam, es amit talaltam aznap angol forumokon ott is azt irtak, hogy barmi lehet...
-
válasz
katt777 #1755 üzenetére
Hat, annyival elorebb lettem volna, hogy nem a lap xar... elosszor elkedztem arra gyanakodni, hogy esetleg a lap krepalt be... foleg azutan, hogy jol es rosszul is sok vvariacioval probaltam flashelni a biost, elinditani a lapot...
Szoval a 00 kod ebben az esetben nesze semmi fogd meg jol volt. Nem hittem el, hogy egy hero 6-al lehetnek problemaim...
-
katt777
félisten
Hát, én volt, hogy még az alaplapomat sem találtam a magyar oldalon, nemhogy supportot hozzá.
De nézd csak meg a választékot a globális és a magyar oldalon. Mindemellett a taiwani support némileg tájékozottabb.
A többit már tisztáztuk, de az a bios flashback érdekes, nem emléxem, hogy bárhol olvastam volna a korlátozásról. Majd utánanézek a kézikönyvben, hátha csak elfelejtettem. -
bluyoo
nagyúr
válasz
katt777 #1753 üzenetére
Nekem idáig semmi gondom nem volt vele. Ráadásul erre a gondra, ugyan annyi segítség van más nyelven is ...
(#1755) katt777
Nem is kellett írnia, hiszen az USB BIOS Flashback funkciót te is csak egy porton tudod elérni.
És ugye CPU nélkül (vagy ugye régi UEFI-vel rendelkező Z87-es deszkát, Devil's Canyon CPU-val) csak így tud frissíteni. Ami nálad, a te lapodnál sincs másképp. -
katt777
félisten
válasz
Fail3D! #1754 üzenetére
Nem emléxem, hogy írtad volna, hogy csak 1 portba dugható. Az én lapomban dughatom akármelyikbe (konkrétan a ház front paneljének USB3-csatijáról is frissítettem már, mert nem kicsit macerás lenne hátramásznom). Nálam csak a FAT-formátumra volt érzékeny.
Éppen azért írtam a 00 kód jelentését, hogy lásd: semmivel nem lettél volna előrébb, ha ismered.
Pontosan emléxem, mi volt a bajod (bár szerintem az alaplapodé), ezért jeleztem már akkor az F6-os frissítést, amelyet éppen ilyen esetekre találtak ki. Ha nem működik, az már más tészta.
-
válasz
katt777 #1753 üzenetére
Mivel csak 1 usb portba dughato flaselesnel, nem sok lehetosegem van valogatni, hogy akkor melyik usb3as..
igen not used.. es ebbol nekem mire kene kovetkeztetnem?
Ha nem jutok el a biosba mert nincs kepernyo mit allitgassak?
Szerintem elvesztetted a fonalat, mi volt a bajom
bisobol, winbol en is tudok biost frissiteni..
-
katt777
félisten
Az ASUS magyar oldala nem ér egy kalap sz.rt sem.
Fail3D!: USB3-ról is működnie kellene a bios frissítésnek FAT partícióval, viszont fontos, hogy bekapcsolva legyenek az USB portok biosban, illetve, hogy USB3 portban legyen.
A hibakódok leírésa mindegyik lap kézikönyvében ott van "Q-Code table" címszó alatt, nálam ez több mint 3 oldal. A 00 "not used". Vagy a kód nincs használva, vagy azt jelenti, hogy a lap nincs használva, ezt nem jelzik. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Fail3D! #1751 üzenetére
Most ne rám haragudj.
Igen minden egyes infó meg van adva. Abban viszont igazad van hogy a gyári lapon legalább azt a linket feltehették volna. Nem is értem hogy miért nem emelik ki.
Ehelyett kapjuk ezt a szöveget (bár alap esetben csak így lehet frissíteni a Z87-es deszkákat, hogy képes legyen kezelni):
"*Before using the new Intel 4th Gen Core processors, we suggest that you first download the BIOS updater for new Intel 4th Gen Core Processors and then update the BIOS using this tool."
Hogy USB3.0-as pendrive-al miért nem működött a megfelelő USB port-be helyezve azt nem tudom (nem is próbáltam).
De mint írtam a lapra nézve nem gáz, hogy lehet így frissíteni! Az összes lapgyártó esetében hasonló cipőben járnál ... Sőt, szerintem még mindig nem tudnád használni. Ugye ott ez érvényes, mint ahogy jó pár Asus deszkánál is:
"Ahhoz, hogy a „BIOS updater for New 4th Gen Intel Core Processors” eszközzel frissíteni tudja az UEFI BIOS-t, a rendszerben egy mostani 4. generációs Intel Core processzornak kell működnie. A frissítés végén az aktuális processzor kicserélhető egy új 4. generációs Intel Core processzorra."
Szóval nem vérzik ez több sebből, csak éppen nem szokványos megoldást kell alkalmazni.
De ha vigasztal mint ahogy írtam, nem te vagy az első aki így járt, és szerintem nem is az utolsó. -
Hat a 4 pontban levan irva, hoyg a kiirt biost felflesselem, a legujabbat felfleselm es nem mukodik? Levan irva, hogy kb mennyi ideig tart a folyamat? Levan irva, ha villagit a led meg nembiztos, hogy flessel is? Vagy talan az, hogy usb3-as pendrival ne probalkozzunk? Vagy, hogy elovigyaztosagbol vegyuk ki a procit memoriat? Az hogy van egy kep amin a tap csatlkaoztatva van nekem nem vilagos, hoyg gaz ha benne hagyom a memoriat vagy esetleg a 8 tust is dugjam be v az most akkor kihagyhato? Mert ami videot neztem ott pl a 8 tus bevolt dugva... Hidd el tobb sebbol verzik ez a frissites... Es nagy reklamokkal kirnak milyen jo kondi, milyen szep design... pedig azert ez a bios frissites fontosabb jo par ilyen szep csicsanal.. mar csak azert is mert pont nem indul el a lap enelkul. Amugy hol van kiirva, csinalj biost frissitest? pl mikor nezem a hero vi-t az asus honlapjan? Amugy nalam sokkal tudatlanabbak is vesznek "dragabb" lapot akiknek annyi kozuk sincs a bios frissiteshez mint nekem... Mind1 nem sirok tovabb, de ez a meglepetesen kivul, nem keves sok oras bosszusagot okozott. / gondolom nem csak az asusnal van igy, szoval most konkretan nem a markat szidom, hanem hogy egy atnevezeses, frissiteses proci milyen kellemes proceduraval tud jarni.. / Meg szerencse, hoyg mas komponensnel ez nem fordul elo..
-
válasz
#Morcosmedve #1747 üzenetére
Azert egy tiszteseges videot, illetve a 4 rovid ponton tul kicsit jobban is ossze szedhedtek volna ezt a bios frissitest... Illetve a honalpon a lapnal valahogy villoghatna valami figyelmeztetes es egy link, mi a megoldas.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Fail3D! #1743 üzenetére
Köszi szépen hogy leírtad a kálváriád!
Hát igen, ezért kellene az üzleteknek tájékoztatni a felhasználót, hogy a frissítés csak bizonyos módon megy.
Neked még szerencséd van, mert ha nem lenne az USB BIOS Flashback funkció, vadászhattál volna egy régebbi Haswell CPU-t. Szóval itt megvédeném az Asus-t, mert más márkánál még nagyobb ... lett volna. Az Intelt meg azért, mert ő ugye kiadott a Haswell Refresh, vagyis a Devil's Canyon processzorok alá egy új chipset-et.Ha a cég szemszögéből nézzük, még rendesek is, hogy a régi Z87-es chipset-el is működnek.
-
(Fat-ra volt formazva ezzel meg nem hibaztam
Hat elosszor is rossz volt az ertelmezes... a rename konyvtarat es a cap file-t szimplan felmasoltam a pendrivera es vartam a csodat... Hiba... amugy vicc csak atkell nevezni a cap filet.. amire kulon programot csinaltak.. mikor csak 1 click es atirom.. na mind1.. ezen nehezen tul tettem magam. Megcsinaltam helyesen, de az usb 3.0-as pendrive-al semmit nem csinalt... Csak ugye nem volt semmi olyan leiras, ami alapjan tudnam mikor mukodik a falsheles.. mert ugyan vilaigott 2 led is, de attol meg nem mukodott... az se tudtam mennyi kell ra varni.. amugy kb 1 perc alatt megvan a flash. Az volt a gyanus, hogy par mp-t villogot csak a pendrive utana semmi es csak a masik ket led vilagiott ami alapjan azthinne az ember mukodik a dolog. A vegen talatam masik pendrivot amire felraktam a legujabb biost. Ezzel mar mukodott a flasheles, dolgozott a pendrive, de ugyanugy nem indult el a lap csak a 00 kod vilagitott.. felrkatam az ajanalott biost, szinten flash es megint semmi... /Csak ugye minden egyes inditasnal a hutot felszereltem ,ami kb 10 perc, mert ez az ediggi legbenabb hutom felszereles szempontjabol/ Csinaltam clearmost semmi... Tobbszor megprobaltam egymas utan fel flashelni... rammal, procival.. ramokat slotokat cserelgetve probalkoztam, hoyg legabab valami ertelmes codot irjon ki, mert a 00 konkretan semmit nem jelent.. Szoval gyanakodtam a lapra, ramra, mar mindenre
A vegen gondoltam egyett megprobaltam a kb 10 uj biosbol, ami DC-re van kiadva 1 masikat es azzal mukodott. Szoval csak picit utalom most az intelt, asust. Talaltam videot hogy kell csinalni masik lappal.. ott meg a 8 tus tap csatit is bedugtak szoval meg azzal is elorrol kezdtem az egeszet... szoval 1 normalis leirast nem talaltam, hogy kell csinalni. Amugy valoszinuleg a proci, ram, minden maradhatott volna a gepben ugyis mukodott volna... Eleg sok fele leirast talaltam mar mindenrol.. viszont a tapcsatinal vannak ledek memoria, cpu... na az, hogy mit jelent meg a kezikonyvben sincs leirva... amugy a cpu vilagiott igy utolag arra gondolok, hogy egyertelmu cpu problemaja volt a lapnak amit jelzett. Csak hat mezei felhasznalokent nem akarok ennyi mindent tudni es csinalni...
-
Es a legvicessebb mire nagy nehezen rajottem, hogy kell jol flashelni a biost utan meg megszivatott azzal is, hogy se a legujabb se az ajanlott biossal nem mukodott... 3-4 orat szoptam mire jo lett.. Kezdtem azthinni, hogy a lap a rossz... eloszor az usb 3.0 pendriv szivattt meg.. flasheltem mar vele biost ez updaterrel nem volt gond.. most meg itt nem mukodott.. mind1 a lenyeg vegre jo es orom van.
-
-
alfiboy
aktív tag
Köszi megnézzük!
Ezzel nem az összes Kingstont szidnám, igenis vannak igen jók.
Srác itt próbált spórólni csak hát... ráadásul 3D tervrajzokkal dolgozik, inkább nem is folytatom ezt a fejetlenséget.
Valami cégen keresztül lett vásárolva igen jutányos áron ezért nem megy a csere. -
bluyoo
nagyúr
válasz
alfiboy #1734 üzenetére
Történetesen nekem is Kingston-om van, ráadásul CL9/1600MHz/1,65V, 4X2GB, és nincs annak semmi gondja az 1,5V-al sőt az alacsonyabb feszt is bírja.
De többek között ezért nem úgy kellene vásárolni hogy a legolcsóbb és jól van ...
Miért nem tudja visszacseréltetni a RAM-ot?
A felhasználói kézikönyvben a 101. oldal. -
alfiboy
aktív tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Fail3D! #1732 üzenetére
Egyszerűbb, vagyis jó lenne lenne ha ide (is) leírnád! Csak azért mert kíváncsi vagyok.
Mi volt a gond? Nem volt FAT32-re formázva ...? Amúgy 3másodpercig kell nyomni azt a gombot.(#1731) alfiboy
Egyszerűen állítsd 1.5V-ra a RAM feszültségét. Az esetek 90%-ban gond nélkül menni fog. -
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék!
Z87 Plus lapba, egy ismerősöm 1600MHZ 1.65V ram-ot vásárolt, sajnos nincs már lehetőség visszavinni/cserélni.
Mem. vezérlőn szeretnénk állítani, de nem találjuk/tudjuk előcsalni sehol, pedig manual tesz róla emlitést.
Hol keressük, hogyan tudnánk elővarázsolni?Köszi!
-
válasz
#Morcosmedve #1729 üzenetére
Erre nem is gondoltam, hogy megtortenhet... vicc. Varok 10 percet meg es megmezem,.. elovettem a kis konyvet elmeletileg ha vilagit az egyik led akkor eppen a biost irja... viszont a pendrive semmit nem dolgozik igy nem ertem most mivan.. Legalabb tenyleg egy uj proci lenne.. de semmi pluszt nem ad hozza, hogy ekkora szenvedest okozzon.. ha ezt tudom nem is veszem meg ezt a procit.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Fail3D! #1728 üzenetére
Én nem csináltam így, de, ha ami az oldalon le van írva felkerult egy usb re, akkor vlszg az lehet h a cpu ne legyen benne, csak az usb es egy tap legyen rajta, hiszen azzal "00"-kifagy- gondolom en. De ha macera a szetszedes nagyon, akkor varj vkit, ill a haswell/DC topicba irj, hamarabb irnak.
-
válasz
Fail3D! #1727 üzenetére
egyenlore ott tartok, hogy 4 lepes benyomva a bios gomb es varok de a leirasban nincs arrol szo meddig varjak... mitortenik, es biztosan tortenik e valami vagy van egy kisebb user error vajon... Es meg midnig nemtudom, jo e hogy a proci ilyenkor benne van e vagy sem... egy tapcsatlakozot mutat a kepen legyen bedugva.. Megoldodik hamarosan ez a kerdes.. Akinek van tapasztalata errol az irjon kerem privatban...
-
válasz
#Morcosmedve #1726 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a linket... Kerestem is, de nem talaltam keresovel a mobilon... Viszont jolertem win alol kene ezt csinalni? Letoltottem usbre raraktam megnyomtam a rog gombot, de nem tudom, hogy kell megcsinalni... es nincs sima haswell procim, hogy ezt megtudjam most oldani... Szoval roviden osszeszedve eltudnad mondnai, hogy vegyem e ki a procit vagy hogy mukodik ez? mert nyomhatom a rog gombot benne van fat formazasu pendrive az usb portban, lehuztam a vinyokat... de gozom nincs es csak azt tudom, hogy itt a gepem amit nemtudok hasznalni.
-
Udv, segitseget kernek,, adott egy hero vi es egy 4690k... nemtudom milyen bios van a lapon, de 00 kodot jelol es azon kivul, hogy minden felporog 0 kepet ad... Olvastam olyat, hogy lehet bios frissites kene... de ha nincs kep akkor hogyan toljam fel pendrivrol? Masik kerdes, hogyha ez a gond lehet a procit kikene venni hozza? Csak mert megszenvedtem az osszerakassal ahoz, hogy most mindent kiszereljek.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BlackDevil #1723 üzenetére
Hát nagy okosságot nem tudok írni. Írj az Asus-nak hátha tudnak neked segíteni [link].
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BlackDevil #1721 üzenetére
Az én lapomnál is felmerült hasonló gond. Ott "csak" bekapcsolás kellett volna a kérdezőnek.
Az Advanced / APM menürészben volt, a Power On By PS/2 Keyboard beállítás (ami csak akkor látszódott amikor a PS/2 port volt használva). De ugye nálad alapból nincs PS/2 port, és az APM menürész is kevesebb beállítást tartalmaz 105.oldal. -
katt777
félisten
válasz
BlackDevil #1706 üzenetére
Start from usb keyboard, v. valami hasonló. Ott van a netről, egérről, stb. mellett. Elméletileg. Kézikönyv?
Én mobilnettel nem keresgélem.
Más:
IGPU-beállítások még mindig érdekelnének, kinél hogy van. Aktiváltam, de csak szorzót és feszt tudok állítani neki. Alapból anno 1200/2133MHz-en ment (600/1067), de akár a 4GHz-es profilt aktiválva már fagy (szintén auto szorzó). Már külön extra fesz kell neki ennyire is? Ill. mennyin menne, mi a fenét szoroz fel, hiszen, ha a CPU-szorzót alkalmazom, akkor 4GHz-en kéne mennie, de 3800MHz-en is csak 600(1200)-at vitt. Ha a 600-at elosztom a 38X szorzóval, "értelmetlen" a végeredmény.
Hogy a fenében van ez? Neten semmi értelmes leírást nem találtam, miközben 2500K-val egészen másképp, és működött az IGPU. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BlackDevil #1704 üzenetére
Hi!
Soha nem használtam, de nem a Security menüben van amit keresel? -
BlackDevil
aktív tag
Esetleg valaki ebben tudna segíteni? Részletesen ha lehet. Én nem találtam BIOS-ban.
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
#73959936 #1707 üzenetére
Hi!
Ahhoz hogy teljes egészében leválaszd le kell húzni a tápról.
Viszont a
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése
Speciális energiaellátási beállítások módosítása\ Merevlemez \ Merevlemez kikapcsolása résznél be tudsz állítani egy időt, hogy mennyi tétlenség után kerüljön készenlétbe. Vagy a Hard Disk Sentinel-el kapcsolod be a fejlett energiagazdálkodást ha támogatja a HDD-d.
Egyes ASRock deszkák rendelkeznek a "HDD Saver Technology" nevű fícsörel, ami képes elektromosan leválasztani a HDD-t. -
törölt tag
Sziasztok, segítséget kérek.
Megpróbálok nem túl nagy butaságot kérdezni: asus h-87 pro lap. Most sata-s hdd-n van op rendszer, meg osztott egyéb partíciók...
Vettem ssd-t, rendszer megy rá, arról szeretném ha működne...A jelenlegi hdd meg benne maradna. A kérdés pedig: a hdd-t adattárolásra fogom ugye használni. Van-e rá mód és lehetőség, hogy teljes egészében leválasszam biosban/uefi-biosban h.ne működjön folyamatosan vagy mindenképp le kell húznom a lapról és ki kell húzni a tápját is ? (mert ugye csak akkor jó lenne, ha menne, ha szükség volna rá...)
Választ köszönöm
-
katt777
félisten
válasz
BlackDevil #1704 üzenetére
Bill-ről indítás engedélyezve van? (Boot settings)
-
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Asus Gryphon z87 lapom és azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet beállítani azt hogy billentyűzetről egy jelszó leírásával kapcsoljam be? Régi lapom engedte, ennél nem találtam hogy hol lehetne. -
-
katt777
félisten
válasz
Trailblazer #1701 üzenetére
Csak aztán óvatosan a következő bios-frissítéssel.
Nekem vsz. már laptop lesz, főleg, hogy már kapható az ASUS újdonsága 880M-mel, amely az asztali gépem teljesítményét tudja (grafikailag biztosan, a többiben meg nem olyan sok a lemaradás). Ameddig ez az elavult konfig kihúzza, talán össze is jön a rá való.bluyoo: Tegnap megint ment CPU-C-ral a Lost Alpha 4db 50%-os magon full GPU-kihasználtsággal, de előtte 1mag + 0-3magon is, szóval inkább a játék lesz a hunyó a problémában. Ez a 4. pálya volt, ma megint lesz pályaváltás, ott szokott elszaródni, 02-03 a gázos.
-
Trailblazer
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP szerverek áron alul
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest