Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabesz666
aktív tag
Suiasztok! Z87-plus alaplaphoz keresnék módosított biost, ami képes nvme ssd-ről bootolni ami pcie kártyába van beletéve. A segítséget előre is köszönöm!
-
peu407
senior tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Van egy Asus Z87 Pro-V alaplapom és az alábbi képen látható jelenséget kellene megszüntetni. A Win 10 leállítás után is áram alatt tartja a vga-t, és a lan ledje is világít (nem fényképeztem le). A gyors rendszerindítás windowsban kikapcsolva, hibernálás kikapcsolva.
-
Dr.Én
veterán
Hali!!
Szegény Asus Z87-Pro deszkámban reggelre meghalt az elem, így elszállt minden beállítás...
elem csere volt, de minden indításnál írja hogy F1 run setup...amire emlékeztem belőttem újra...
proci tuningal vagyok meglőve..azt feledtem el hogy is volt..fene kivan 3 éve nem nyúltam hozzá
4,2 ghz-re volt húzva és ha jól emlékszem csak feszt kellett neki adni, mást nagyon nem is kellett állítani...
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Van egy Asus H87I Plus alaplapom. Nem tudom megoldani rajta Fan Xpert alatt, hogy a ház ventilátor ne menjen fel 80% csak úgy random terhelés alatt. Hiába állítom be rajta, hogy maximum 70%-ig menjen fel a fordulat. A CPU 55 fokos, de a ház venti nem akarja követni az általam beállítottakat és 2-3 perc terhelés után felmegy 100%-ra. Mi okozhatja, hogy felmegy? A VGA is max 64 fokos.
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #2266 üzenetére
Bios frissítésre volt szükség! Mivel se kép se hang nem volt, így egy USB Flashback-et kellett létrehoznom, ahol át kellett írnom az asus oldaláról letöltött .CAP kiterjesztésű file-t M6F.CAP ra (csak így ismerte fel, a hosszú névvel nem). A megjelölt usb port-ba behelyezve a pendrive-ot és hosszan megnyomva a ROG Connect gombot felfrissült a bios, ezután már kezelte a 4790k-t!
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Adott egy Asus Maximus VI Formula Z87, most vettem használtan a ph-n. Egy másik asus konfigból lett átszerelve minden (hardverek a profilomban) és folyton 00-ás hibakódot kapok bekapcsoláskor, próbáltam kiszűrni, hogy mi lehet a baj, mindent kihúzogattam, de ram kivételével sincs sípolás csak a 00-ás hibakód, majd gondoltam egyet és a procit is kivéve beindítottam, de ugyan ez fogadott. CMOS-t az alaplap hátulján már többször reseteltem, de semmi látható változás, nincs kép, a gép zúg, a ventik (már ha be van dugva) 100%-on pörög, nem jut el a bios-ig (ahogy néztem a hibakód is ezt jelenti). Van valami lehetőség ennek kiküszöbölésére, vagy juttassam vissza előző gazdájához?
Előre is köszi a tippeket!
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
Asus B85M-G-ben cserélném a régi i5 4440 cpu-t, i7 4790k-ra. A management engine drivert felraktam és frissítettem a biost. Miután bekerül az i7-es a gép elindul de nincs kép.Miután visszatettem az i5-öt írta, hogy new cpu installed és menjek a biosba, viszont ott semmi más ráutaló információt vagy beállítást nem találok.
(VGA nincs a gépben)A procit teszteltem egy másik lapban és működik. Mi lehet a hiba?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv,
Csaba -
Ötlet#1: vedd ki az alaplapi elemet, hogy a bios beállítások menjenek vissza alapra
#2: próbáld ki egy másik procival, közben nézd meg, hogy a foglalat lábai nem sérültek-e. Ha sérültek, akkor HW-aprón keresni kell egy foglalatkovácsot, aki megjavítja.
#3: vakon flasheléshez (gugli: blind bios update) segítség1, segítség2.
Ha ezek nem mennek, akkor gari v kuka...
-
Zsetko
tag
Üdv. Segítséget szeretnék kérni.. Vettem egy Asus b85m-g deszkát. Ez a lap egyszer volt használva egy I5 4690-el. Nálam egy i3 4150 van benne. Ha bekapcsolom a gépet akkor ventilátorok elindulnak meg a hdd is olvasni kezd.. De nem ad képet. Ismerős azt mondta hogy BIOS frissítés. De ez sem biztos. Mi lenne a megoldás? Esetleg ha tényleg a bios azt hogy tudnám rávarázsolni? Mert ugye így biosig se jutok el.A lapon meg persze nincs flashback gomb....
Válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
Trailblazer #2258 üzenetére
Debéna... Linux alatt egy gombnyomás
Hmm, ez a system volume info mintha pendriveokon is lenne
-
-
Kérdés: windows alatt lehet teljesen áramtalanítani egy gryphon z87-es alaplap adott SATA portját? Lenne egy winyó, ami viszonylag melegedős, de ritkán használnám. Le föl csatlakoztatni nem szeretném állandóan, inkább szoftveresen lőném ki a SATA tápot, amennyiben lehet.
-
animatrix11
őstag
Üdv
Segítséget szeretnék kérni tuningal kapcsolatban
Asus Z87-A 4770K, corsair 2x4gb 1600mhz 8-8-8-24 1,5v, brutál noctua hűtő
cpu szorzó 43
bclk 102
cpu 1,2v
ram: 1,5v
így 4386 mhz, ram 1632mhzha a bclk-t még emelem akár 103ra fogyogat játékok alatt, a vga nincs húzva egyáltalán
Mi a legjobb beállítás erre konfigra? Mit kéne még beállítani, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle -
logitech25
tag
válasz
Trailblazer #2253 üzenetére
Köszi azért
Viszont a probléma továbbra is fenn áll.
Nem tudom mi lehet a probléma.
Processzor lehet nem működik?
i7 4790k 3-hete vettem ipontól. -
Trailblazer
veterán
válasz
logitech25 #2252 üzenetére
Csak egy tipp volt.
-
logitech25
tag
válasz
Trailblazer #2251 üzenetére
tüskék az eredeti állapotában vannak
-
Trailblazer
veterán
válasz
logitech25 #2250 üzenetére
A processzorfoglalatban nincs elgörbült lábacska? Nem nehéz eldeformálni, összekuszálni őket, ha kicsit is figyelmetlenül raktad be a procit.
-
logitech25
tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget.
Van egy Asus Sabertooth Z87 alaplapom egy ideig szét volt szedve, aztán összeraktam és nem ad képet az integrált Vga és a sajátom sem.Vga gtx 970 Xtreme
proci i7 4790kTudnátok segíteni??
Alaplap elindul, és minden felpörög, de nincs kép.
-
logitech25
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék.
Van egy ilyen lapom Asus sabertooth z87
Hol tudom ellenőrizni pontosan h meddig garanciás?Skybyte boltból származik, de papírom nincs hozzá.
-
egabi00
újonc
Sziasztok lenne problémám,Asus Z87 Plus alaplapba kompatibilis a ram,de csak a b1b2 foglalatba rakva indul a gép.Ha letiltom biosba az a1a2 akkor akkor a biosba látja a ramot de ha engedéjezem nem indul a gép
-
törölt tag
válasz
Winchester95 #2071 üzenetére
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
van egy kellemetlen problémám a ventivezérléssel egy B85M-Gamer lapnál, nem tudom indítani a gépet. itt összeszedtem, hogyan lehetne kiküszöbölni?
előre is köszönöm, ha tudtok segíteni
-
Csabesz666
aktív tag
Asus z87-plus alaplapnál valamiért nem tudom beállítani, a WOL funkciót Wake on lan. Windows 10 alatt. gyakorlatilag a gép leállítása után is villognia kellene, a lan csatlakozónál lévő lednek, nos nem világít..... win7 alatt, és 8.1 alatt működött.... valakinek van valami ötlete?
-
Trailblazer
veterán
válasz
pendre54 #2243 üzenetére
Nálam sincs gond, de lenne, ha Bitdefender antivirust terveznék használni. (Ami nem volna rossz, tekintve, hogy szinte állandóan van legális 6-9 hónapos giveaway belőle.) Sajnos ütik egymást, és ahogy írtam fentebb, bár ez egy régóta ismert probléma, egyik gyártó sem tett semmit a kiküszöbölése érdekében.
-
válasz
Trailblazer #2242 üzenetére
Jó kis progi szerintem, mert sikerült úgy beszabályozni a 4 db ventit, hogy hangjuk szinte semmi, és mégis szinte "sarkvidéki" állapot uralkodik a házban.
Ez simán csak az alaplapra bízva nem működött így, és szerencsére nálam sem a telepítésével, se a használatával nem volt gondom se Win 7 alatt, se most a Win 10 alatt.
-
Trailblazer
veterán
válasz
kristof123 #2241 üzenetére
Igen, én is a ventik miatt kényszerülök használni.
-
kristof123
őstag
válasz
Trailblazer #2240 üzenetére
Fel se tenném, ha nem kellene a ventilátor vezérlése... De a telepítése is "vicces", nekem még mindig csak így működik.
-
Trailblazer
veterán
válasz
kristof123 #2239 üzenetére
Egészségedre.
Sajnos más téren sem a legjobb ez az AI Suite III. Pl. nem tudom mennyire köztudott, hogy a (meglehetősen jó) Bitdefender virusirtóval összeakad, és egyik gyártó sem tett egy fél lépést sem ennek kiküszöbölésére...
-
kristof123
őstag
válasz
Trailblazer #2238 üzenetére
Többször is végignéztem a programban, hogy hol lehet kikapcsolni és nem találtam.
Köszi szépen így már frankón működik! : DÜdv,
K. -
Trailblazer
veterán
válasz
kristof123 #2237 üzenetére
A system tray-ben az ikonján nyomsz egy jobbost, és a megjelenő menüben "ASUS Mini Bar" mellől kiveszed a pipát. Nekem is így van.
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Aisuite III nevű segédprogrammal van gondom. Újraraktam a Windows-t és amikor feltelepítem a programot (csak a dual intelligent... telepítem) jobb oldalt alul megjelenik egy minibar (a képen kihúzva van) amin lehet a power savinget változtatni. Ez eddig nem volt nekem itt, hogy lehet eltüntetni? Nagyon idegesítő, hogy a böngészőnél is kilóg egy kicsit...
Üdv,
K. -
AGE-T
őstag
Sziasztok!
MAXIMUS VII GENE alaplapomon nemrég frissítettem BIOS-t. Volt vele egy kis problémám, fura dolgokat művelt a ház ventilátoraival. Mint utólag kiderült, csak rosszul konfiguráltam őket. Viszont a 2801-es biossal előjött egy sokkal bosszantóbb hiba, amire nem bírok rájönni, hogy mitől lehet. A gép pár óra után egyszerűen eldobja magát és újraindul. Elsőre hőmérsékleti problémára gondoltam, de több óra PRIME95 után sem jött elő a hiba, viszont filemzésnél , játékoknál már többször volt ez a hiba. Találkozott már ezzel valaki? POWERCFG /LASTWAKE parancs 0 bejegyzést tartalmaz. Tehát elvileg nem a Windows rosszalkodik. Restart után a rendszer teljesen újraindul, nem érzékeli, hogy hibás leállás lett volna.
Van ötletetek, mit lehetne megnézni?
Most azzal próbálkozom, hogy fix órajelet állítok be a procin, ne rángassa az órajelet a rendszer, fix áram értékek mellett. -
Köszi, akkor most már abban kéne tisztán látnom, hogy az Asus honlapján lévő LAN driver, amiről készítettem képet, az mi a fene ? Mi a különbség az Asus honlapján, és az Intel honlapján letölthető cuccok között? Estleg ez két, egymástól független driver, és mind a kettőt telepíteni kell, jó lenne már, ha valaki tisztába tenné nekem ezeket
.
-
Üdv!
Driver ügyileg kellene egy kis segítség. Alaplapom Asus Vanguard B85, 2014-es vásárlás. Két hónapja frissítettem 64 bites Win 7-ről a 10-esre, eddig úgy nagyjából minden rendben ment. Néha a netkapcsolattal vannak problémák, ehhez kérném a segítséget. A netkapcsolatért ez felel: Intel Ethernet Connection I217-V.
Na már most, az eszközkezelő szerint ennek drivere naprakész. Viszont az Intel oldalán ehhez én találtam egy ilyen pár napost:Az alaplap honlapján a LAN drivernél meg ez a legutolsó:
Akkor most első körben azt kérdezném, hogy melyiket is kellene felrakni?
A választól függően lenne még majd kérdésem, de egyszerre csak egyet. -
ÁDI
aktív tag
A B85M-gamer alaplapban van egy I5-4460 3,2@3,4.
Eddig úgy vettem észre, hogy csak 3,2-n megy (MSI afterburner alatt, játék közben).
Mit kell-esetleg- állítani BIOS-ban ill. mikor fut 3,4-en a proci? -
R3plica70
aktív tag
Komolyan nem, csak amatőr módra
Régen is most is manual tuningoltam, de most hogy jött az új procim meg (nekem) új lap hozzá, gondoltam kipróbálom a másik 2 módszert...hát valamiért nem úgy működnek ahogy annak kellene
De nem érdekel tovább, marad a manualis megoldás(#2226) hpeter10
-
R3plica70
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #2222 üzenetére
Ment a PÜ
-
R3plica70
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #2219 üzenetére
Sajnos nem jött be a dolog
Így hogy már beazonosítottam melyik opció is ez, rájöttem hogy ezt is próbáltam variálni, de semmi hatása az adaptiv módra, következetesen 1,28V-on megy a CPU terhelésre
Közben Haswell fórumon pont ezt tárgyalták, tehát nem egyedi
Thx még egyszer hogy reagáltál -
R3plica70
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #2219 üzenetére
Köszi, hazaérek melóból egyből kipróbálom
-
R3plica70
aktív tag
Üdv az Uraknak!
Segítséget szeretnék kérni mert nem sikerült rájönnöm a megoldásra.
Adva van egy ASUS Z87M-Plus alaplap amiben egy 4790K CPU-t szeretnék tuningolni.
Manuál fesz beállítással nincs gondom, de ha adaptiv vagy offset módot választok akkor következetesen 1,28V-ot ad a lap a processzornak. Tehát pl, adaptiv módban beállítom hogy 1,2V legyen a cél érték akkor terhelésre 1,28V lesz az eredmény. Ha Offset módban pl +0,01V-it állítok be akkor terhelésre 1,29V lesz az eredmény.
Miért csinálja és honnan veszi ezt az értéket ez a nyomoronc alaplap. Mit kell kikapcsolnom, hogy ne ezen az értéken járassa a processzort. Már egy csomó opciót végig próbáltam, átállítottam, kikapcsoltam de semmi eredménye. Kezd kiidegelni és ott tartok hogy kivágom az ablakon
Utolsó lehetőségként kérdeztem itt rá, szóval nagyon megköszönném ha valaki felvilágosítana -
hoffman_
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2214 üzenetére
a suprem fx még csak nem is csúnya, szépen szolidan átvilágítja a lapot hátulról, tetszik. nem lesz a favorit a led-es alaplap, de ez még rendben is lenne, ha nem lenne az a különálló, szemkiverő ssd. én nekem elég az, ha a power led megmondja, hogy megy-e a gép, más jelzésem úgy sincsen rá
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2212 üzenetére
mennymár
legalább megmaradt a pénzem...
-
hoffman_
nagyúr
igen, ebbe bele se gondoltam
majd kiagyalok valamit. vagy megszokom. végülis nem olyan rossz, jól áll a piros a vasnak. de ez már másik lapra tartozik
vagy jövőre megunom és megveszem ezt, mert ebbe szerelmes vagyok
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #2202 üzenetére
sajnos nem oldotta meg a dolgot. a suprem fx a bal oldali hátsó ledet kapcsolja. a jobb oldalit, ami kiveri az ember szemét, ahhoz nem nyúl hozzá sajna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 2042
- Milyen videókártyát?
- EA Sports WRC '23
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest