- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kitakat
aktív tag
válasz
BlackPlanet #14326 üzenetére
Szia
lehet én vagyok vak de ha ezek Hynix chippek akkor:
"A RAM típusától függően kellhet még egy 3-7pF kondenzátor az U4-es RAM chip 51-es lábára. Hynix-nál biztos (nekem csak úgy ment). "Nem látom képen a szürö kondit!!!
Kitekat
-
Laca 012
őstag
válasz
A nyák ahogy nézem tényleg nincs elégetve és a forrasztás is szép.
Az pl. tényleg bennem is felmerült, hogy a túloldalra beforrasztottad-e az ellenállást illetve amikor visszatetted a gyári chipeket akkor pedig kiforrasztottad-e. (Bár a forrasztás kinézete alapján elég precíz munkát végeztél, az enyém is kb. így néz ki, de tényleg csak azért kérdezem, hátha valami felett elsiklottál)
A chipeket nem tudom, mivel szedted ki, ezért nem tudom azt sem, hogy meghalhattak-e. Mindenesetre elég sokat kibírnak.
Az új chipek tuti so-dimm modulról való 32Mx16 szervezésűek? Mert az, hogy 64kB-osak és 333-400MHz-es DDR1, az még semmit nem jelent!
Én nem adnám fel, bár lehet keresnék egy pár tutira működő samsung chipet, mert a ki-beforrasztások száma valóban limitált.. -
mgrincs
tag
válasz
Ahogy mondtam, ha tudunk találkozni valahol, megnézem, vagy visszakeresel, és beszélsz Gyulával, Diósdról.
Amit még érdemes lehet megnézni, az első esetem ilyen volt, hogy nem-e túrtál le/el véletlenül egy-két ellenállást a memóriák mellől. Meg a túloldali ellenállást is újra ellenőrizhetnéd, hátha az mászott el.
Több ötletem nincs.
Sajnálom -
mgrincs
tag
válasz
BlackPlanet #14314 üzenetére
Ami még eléggé gyakori hiba volt, egyszerűen, hogy rövidzár maradt a chip lábai között.
Érdemes, én is eljátszottam párszor, szépen egyenként lépkedve végigmérni a szomszédos lábakat, sokszor szabad szemmel nem is láttam, mégis csippant a multiméter.
Illetve ha soros konzolon rá tudnál nézni, lehet oda is böfög valamit.
Ha nem berhelted nagyon szét, akkor szerintem mindenféleképpen menthető.
Ha budapesti, vagy környéki vagy, esetleg megbeszélhetünk valahol egy találkát, és ránézek én is. Több szem többet lát. Meg csipásabb is. -
mgrincs
tag
válasz
BlackPlanet #14311 üzenetére
Szia,
ne add fel ilyen könnyen.
Volt ilyen esetem, amikor egész egyszerűen nem ment. Pedig minden úgy csináltam mint a többi 8 alkalommal. Mégse ment. Egyszerűen visszaforrasztottam az eredeti chip-eket.
Másik dolog, hogy pl volt olyan is, amikor a pin9-es trükk kellett, és aztán elindult. Erről több info-t a kereső használatával szerezhetsz.
Vagy próbáld meg másik memóriákkal.
Nálam az első próba a chipek "leszerelése" után 2 hónapot állt, mert készültem a javításra, lélekben, technikailag. A végén csak elindult, és nálam működött még 2 hónapot. Persze aztán túladtam rajta, de csak mert volt lehetőségem cserélni. Ha nem lett volna, valószínű azóta is azt használnám.
Elrettentésként:Egyszóval ne add fel, ha nagyon nem megy, vagy elviszed a Laca12 által emlegetett érdi/diósdi?? emberkének, vagy én is szívesen ránézek.
-
Laca 012
őstag
válasz
BlackPlanet #14250 üzenetére
Igen, arra gondolok amit a képen látsz.
33Ω-os a a többi gyárilag beépített, 0402 tokozású és nem csere, mert gyárilag ott nincs ellenállás, tehát pótlás-beépítés.
22ohm nem tudom hosszú távon mennyire jó, mert nekem amíg nagyobb fizikai méretű volt benne (0603), az is 33Ω-os volt.A parancsokat igen így kell, bár az első sor az időzítés és az alapban is ez az érték, én azt nem is írtam be régebben, most meg ha véletlen nvram-ot törölnék, akkor meg muszáj, csak nem ezt, mert én 300MHz-en 2.0-s időzítéssel hajtom a routert minden hiba nélkül lassan 1éve.
Vargalex: Nekem egy pár Hynix-al is ment kondizás nélkül, de csak szerencsém volt. Ugyanis mint írják: "Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Hynix a legkevésbé preferált."
"A probléma az, hogy a nyomtatott áramkör vezetősávjai nem ideálisan vezethetőek és némi "zajt" okoz UDQS adatvezetéken érkező jelben , ami memória hibákat okoz."
Nyilván csak az erre érzékenyebb chipeknél..R-Go: Ha teheti az ember rakjon bele Samsung-ot...
Akkor nem kell szűrögetni...
-
vargalex
félisten
válasz
BlackPlanet #14246 üzenetére
A RAM típusától függően kellhet még egy 3-7pF kondenzátor az U4-es RAM chip 51-es lábára. Hynix-nál biztos (nekem csak úgy ment).
-
Laca 012
őstag
válasz
BlackPlanet #14246 üzenetére
RAM cserénél nyugodtan lehet egyszerre cserélni a kettő chipet. Kell egy ellenállás a túloldalra az alufólia alá. Ha jól emlékszem 33ohm-os, olyan kis fizikai méret, hogy nem kaptam sem lomex-ben, sem más általános helyen, csak nagykernél tudtam 1000db-os kiszerelésben, amit aztán Oyabunnal elfeleztünk. De nagyobb is elfér és funkcionál, ez csak a mi tudatunkat bántotta..
beállítás pl itt: #12539
De lehet vele még játszani: #8846, #8852
memtest: #9503 -
vargalex
félisten
válasz
BlackPlanet #10870 üzenetére
Hi!
A hibaüzenetet elnézve egy
ipkg install libtorrent
segíthet rajta. -
válasz
BlackPlanet #10863 üzenetére
Vagy esetleg meg lehet próbálni egy force reinstall-t, vagy remove, és ismét install... Van mikor ez is segít.
-
vargalex
félisten
válasz
Hi!
Akkor nézd meg a logokban, hátha kiderül, hogy mi a baj.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Nekem is a 0.8.5 van fenn és tökéletesen megy... szóval ott valami más hiba van...
-
vargalex
félisten
válasz
BlackPlanet #10856 üzenetére
Hi!
Próbáld meg letörölni a session mappából az rtorrent.lock file-t.
-
válasz
BlackPlanet #10856 üzenetére
Hogy abban hányas van pontosan azt nem tudom, de az image file-okból ki tudod szedni amit szeretnél...
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
BlackPlanet #10847 üzenetére
Hali!
Valószínűleg az lett a baj, hogy nem stoppoltad a le/fel töltéseket, és nem állítottad le az rtorrentet szépen... ilyenkor valamiért (gondolom) nem tudja lezárni a munkamenetet, és így legközelebbi indításnál betölteni sem... legalábbis én ezt vettem észre...menny bele a session mappába.. (te tudod, hova állítottad be, rtorrent.conf -ban benne van) és törölj ki belőle mindent... ezután restartold az rtorrentet és mennie kell...de nem lesznek benne a letöltéseid... ezeket ujra bele kell tenned.. ha be van állítva a hash-elés akkor elkezdi szépen ellenőrizni őket sorra...
50-100 gigáknál kicsit sokéig tarthat...
-
válasz
BlackPlanet #10776 üzenetére
És létrehoztad az ott beírt mappát?
/opt/share/torrent/dl/
-
válasz
BlackPlanet #10765 üzenetére
Mindenképpen ajánlatos az SSL (https) használata, megfelelő erősségű jelszóval, és így biztonságosnak mondható
Lighttpd és https, biztonságos wan felöli elérésrtorrent.conf-ban ezt keresd:
28 # Watch a directory for new torrents, and stop those that have been deleted.
29 schedule = watch_directory,5,5,load_start=/opt/share/torrent/dl/*.torrent
30 schedule = untied_directory,5,5,stop_untied= -
válasz
BlackPlanet #10760 üzenetére
Szia!
Ugyanúgy, ahogy közelről :-))
Viccet félretéve, ha nyitva van a megfelelő port a tűzfalon, akkor távolról is el tudod érni a WEBUI-t, és ugyanúgy csinálhatsz mindent, mintha ott ülnél a router mellett.
A másik megoldás, ha az rtorrent.conf file-ban a megfelelő rész engedélyezve van, akkor pl. ftp-n is felmásolhatod a torrent file-t a megadott mappába, amit az rtorrent "figyel", és ha ott torrent file-t talál, akkor azt hozzáadja a letöltésekhez.És, hogy hogyan találod meg a routert? Ha fix IP címed van, akkor lehet IP cím alapján is, ha pedig dinamkus, akkor nem árt egy dyndns címet kreálni, ami mindig a routeredre fog irányítani.
-
válasz
BlackPlanet #6663 üzenetére
próbld ki http://192.168.1.1/Main_AdmStatus_Content.asp
Itt írd be a teljes elérési utvonallal a script nevét pl.: /usr/local/sbin/pre-shutdown
aztán df -h val ellenőrizheted. -
ecaddict
senior tag
válasz
BlackPlanet #6659 üzenetére
Webes felületről (ez alatt a lighttpd-mögötti cuccokat értem) nem fogod tudni az összes partíciót leválasztani mert maga a webes felület is használja az egyik parrtíciót és ha valami használja a partíciót akkor az umount nem tudja azt lecsatolni.
Ez is megoldható lenne persze, de ahhoz az kellene, hogy a webes felület csak beállít valami fájlt amit meg a post-akármiből indított script (ami nem az USB diszkről indul hanem a flash-ből /bin/sh/-val) rendszeresen olvas és ha kell újraindítja a router-t.
Amikor a diszket lehúzod (és helyben vagy) ez ezért jóval zűrösebb mint ssh-ból lefuttatni a shutdown-t (távolról meg az újraindításhoz elég ha csak a progik nem használják a diszket).
-
ecaddict
senior tag
válasz
BlackPlanet #6657 üzenetére
Mielőtt lehúzod az USB-s diszket minden partícióját le kell csatolni ahhoz, hogy az Ext2IFS progi lássa.
Az ehhez szükséges shutdown script is megtalálható a #6649-es hsz-ban linkelt csomagban. -
Angelo_
csendes tag
válasz
BlackPlanet #4525 üzenetére
Az idle disconnect nálam 0-ra van állítva (soha nem szakítja meg a kapcsolatot, akkor se ha nincs forgalom), de ettől eltekintve tök ugyanaz a setup.
Azért érdekelne az a log amit az alatt az óra alatt írt, amíg nem kapcsolódott és amit akkor írt amikor sikerült neki, ha lesz még ilyen akkor próbáld meg post-olni vagy küldd el privátban. Esetleg ha szert tudsz tenni másik adsl modemre, akkor azzal is megérne egy próbát. Vagy lehetne érdeklődni a szolgáltatód technikai helpdesk-jénél, ha kifogsz valami hozzáértőbb csókát, akkor lehet hogy tud neked segíteni, mert szerintem nem a router-ben van a hiba.
-
Angelo_
csendes tag
válasz
BlackPlanet #4515 üzenetére
Igen, nekem ezzel a firmware-el megy. A log-omban azt látom, hogy naponta egyszer, kétszer dobja el a kapcsolatot, de azonnal újra is kapcsolódik. Meg kellene nézni, hogy mi van a ppp options file-odban:
cat /tmp/options.wan0
A user és password sorokat szedd ki mielőtt post-olod
-
Angelo_
csendes tag
válasz
BlackPlanet #4506 üzenetére
Milyen firmware-t használsz? Nekem is voltak hasonló problémáim bizonyos OLEG verziókkal.
-
tpeter
aktív tag
válasz
BlackPlanet #4506 üzenetére
Azért furcsa nekem ez a kérdés, mert nekem úgy működik hogyha megszakad a net, akkor egyből újracsatlakozik. Szerintem ezt nem én állítottam be neki.
-
PeterPH
senior tag
válasz
BlackPlanet #4485 üzenetére
Azt a beállítást ne használd, mert lehet hogy a szomszédok net-jét is hazavágod vele.
A vonatkozó log-ot esetleg be tudod másolni a PPPoE kapcsolódási kísérletől? -
PeterPH
senior tag
válasz
BlackPlanet #4483 üzenetére
Nekem is ilyen kombóm van.
A beállításaim a következők:
WAN Connectoion Type: PPPoE
WAN Connectoion Speed: Auto
Get DNS Server automatically? Yes
User Name: xxx
Password: ***
Idle Disconnect Time in seconds(option): 1800 (default)
MTU 1492 (default)
MRU 1492 (default)
Service Name(option): !!!hagyd üresen!!!
Enable PPPoE Relay? No (default)
Special Requirement from ISP: nem kell kitölteni (default)A gépeden pedig sima DHCP-s kapcsolatot állíts be, ne PPPoE-t.
szerk: az oleg fw verziót most hirtelen fogalmam sincs hol tudnám megnézni.
-
ecaddict
senior tag
válasz
BlackPlanet #3841 üzenetére
Nem tudom melyik tutorial alapján csináltad a config-od. Nézd meg Wengi félét:
[link]
Mások ajánlása alapján a /tmp/harddisk mountpoint helyett a /mnt-t logikusabb használni az adatokra.A lényeg: a /usr/local/sbin/post-mount az `/opt/etc/init.d/rc.unslung start`-on keresztül indítja servicek futtatását.
Az rc.unslung szépen elindít minden S... scriptet az /opt/etc/init.d/-ből.
A progikat meg gyorsan fel lehet tenni ipkg install <package neve>-al.Persze, ha csak adattárolásra szeretnéd használni a disk-et, akkor megértem jobb lenne a firmware cuccait használni. Ebben sajnos nem tudok segíteni, ez a router többet tud minthogy sima NAS-ként használjam. LAN-on vsz. nem is a leggyorsabb eszköz.
A firmware vsftpd-jét én sem teljesen értettem, gyorsan le is cseréltem egy /opt-ba installáltal. -
tpeter
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3844 üzenetére
kár hogy így csinálod amúgy is, mert ennek megoldás szaga volt ...
hát akkor passz, fogalmam sincs hogy hogy kéne megoldani.
-
r0by
addikt
válasz
BlackPlanet #3844 üzenetére
Megcsináltad azt a tutorialt amit belinkeltem? ezt
Egyébként most nincs előttem a router, de ha jól tévedek, akkor az /usr symlinkelve van a /tmp/local-ba, vagy fordítva. Szóval tök mindegy melyik útvonalat használod, ugyan oda mutat.
-
tpeter
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3842 üzenetére
tudtam!
nem csak save, hanem commit és enable is kell!
hagy a postboot szkriptet, ments rendesen -
tpeter
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3839 üzenetére
/tmp/local?
hm...
szerintem azoknak nem ott a helye hanem a /usr/local/sbin alatt. Miután editáltad ne felejtsd el rendesen menteni a flash-t, mert amúgy reboot után nem marad meg. -
tpeter
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3835 üzenetére
akkor a postboot szkriptben írd felül a jó fájlal az /etc alattit.
szerintem az megoldja.nem értem miért nem menti rendesen, de vannak ilyen rejtélyek néha...
-
ecaddict
senior tag
válasz
BlackPlanet #3832 üzenetére
Ha az /opt-ból szeretnéd elinditani a vsftpd-t akkor elöbb le kell állítani a firmware vsftpd-jét.
Én ezt az /opt/etc/init.d/S10xinetd-ben teszem meg:#!/bin/sh
OPTWARE_TARGET=oleg
#
# Startup script for xinetd
#
# Stop myself if running
killall vsftpd 2>/dev/null
killall xinetd 2>/dev/null
# Stop other inetd processes if running
if [ ${OPTWARE_TARGET} = "nslu2" ] ; then
killall inetd 2>/dev/null
fi
/opt/sbin/xinetdA vsftpd konfig pedig az /opt/etc/vsftpd.conf
-
tpeter
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3832 üzenetére
hogy szoktad menteni?
-
tpeter
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3824 üzenetére
ha az /etc alá raksz valamit, akkor a flash mentésekor elmenti azt is, nem?
szerintem igen. -
Addel
senior tag
válasz
ird bele a /usr/local/sbin/post-boot fájlba, akkor megcsinálja minden induláskor magától.
-
r0by
addikt
válasz
Nah, így már világos, ezesetben telepítened kell a vsftp-t
Itt találsz egy jó kis guide-ot:klikk -
r0by
addikt
válasz
BlackPlanet #3822 üzenetére
Milyen firmwaret használsz? A gyárit?
Mert azzal sok mindent nem lehet tenni.
Csak azért kérdezem, mert ha nem gyárid van és már kibővítetted a rendszert, akkor annak nem a /etc mappában a helye, hanem az /opt/etc -ben. -
tlac
nagyúr
válasz
BlackPlanet #3636 üzenetére
-
r0by
addikt
válasz
BlackPlanet #3608 üzenetére
Nem kell futnia a háttérben a screen-nek, majd az rtorrent scripted indítja, ha elindul
Megpróbálhatod újratenni vagy esetleg még azt is megpróbálhatod, hogy a scriptben a screen parancs helyére a teljes elérési úttal együtt írod be.
Talán így, de azért nézd meg előtte, hogy ott van-e:/opt/bin/screen
-
Bocsek
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3604 üzenetére
ipkg install screen
majd utána próbáld a szkriptet
-
Bocsek
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3600 üzenetére
Ez nekem is problémám volt, de megoldottam pár sor kikommentezésével az indítószkriptben:
# the full path to the filename where you store your rtorrent configuration
#if [ ${dirlayout} = RTORRENT_DEFAULT ] ; then
# config="${prefix}/home/${user}/.rtorrent.rc"
#else
config="/opt/etc/rtorrent.conf"
#fiés
# set of options to run with
#if [ ${dirlayout} = RTORRENT_DEFAULT ] ; then
# options=""
#else
options="-n -o import=${config}"
#fiÍgy már elvileg el kell indulnia!
-
Bocsek
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3588 üzenetére
Szerkeszd a /opt/etc/init.d/S99rtorrent fájlt!
[: RTORRENT_DEFAULT: unknown operand
A dirlayout=RTORRENT_DEFAULT elől a # jelet szedd ki.
Starting rtorrent: rtorrentsu: unknown id: p2p
su: unknown id: p2p
su: unknown id: p2pEz azért van mert nincs p2p nevű usered. Vagy adduser parancsal csinálsz egyet, vagy a /opt/etc/init.d/S99rtorrent újbóli szerkesztésével a user="p2p" sorban a p2p-t átírod létező usernévre, pl: admin.
-
r0by
addikt
válasz
BlackPlanet #3588 üzenetére
Látni kellene az S99rtorrent állomány tartalmát, anélkül szerintem nem fogja tudni megmondani, hogy hol akadt el az start.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3383 üzenetére
Hát ami nem kell azt ki lehet hagyni persze lighttpd az egy webserver ami esetleg ahhoz kellhet ha kell a webes elérés a torrenthez, nameg tudsz csinálni saját weblapot stb...
Az FTP azért csak helyi hálóról mert mert valszeg nem engedted ki az ftp portot
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
BlackPlanet #3381 üzenetére
BlackPlanet:
Igen úgy
192.168.1.1 (ha nem változtattad meg a portját)
Klambi:
Én már abszolút nem tudom kivenni a HSZ-ediből h mit is akarsz valójában
MrTms:
sztem rTorrentet érdemes felrakni, de van még transmission is vannak akik erre esküsznek... én semmiképp se... de ez csak az én vélemyényem...
rTorrent:
viszonylag könnyen beállítható van hozzá webes felület rTwi (wtorrent de ez tetves lassú), és akár winfos alol is el tudod érni az nTorrent nevezetű javás cuccal...
de ehhez kell még elég sok minden, úgyhogy sztem először az alapokat próbáld összehozni...
Samba, ftp, cron, LIGHTTPD és a szükséges kiegészítései (fcgi stb..).Ha valami nem megy akkor írj, de először olvass itt egy tutorial ez alapőján tökéletesen meg lehet csinálni az alapokat...
http://www.wl500g.info/showthread.php?t=10307
És ezt mindenkinek ajánlanám, mert ezzel a tutorial-al szinte mindent meg lehet csinálni nem kell hozzá sok és csak ismerni kell a ctrl +c és +v -t...
ha ezek alapján valakinek nem megy valami akkor írjon csak ide sztem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M2010 - i7 I 4GB I 500GB I 15,4 I Nvidia I OS X High Sierra I Cam I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest