- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egér probléma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Monitorkalibráló eszközök
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Addel
senior tag
ipkg -val felrakott pakkokat hogy lehet leszedni késöbb ?
Még kezdő vagyok linuxban és egy csomo olyat is feltettem a routeremre (kipróbálás céljából) amire nincs szükségem .
[Szerkesztve] -
Pelican
őstag
A PWC 9.0.2 driver az alábbi kamerákat tudja kezelni:
* Philips PCA645
* Philips PCA646
* Philips PCVC675
* Philips PCVC680
* Philips PCVC690
* Philips PCVC720/40
* Philips PCVC730
* Philips PCVC740
* Philips PCVC750
* Askey VC010
* Creative Labs Webcam 5
* Creative Labs Webcam Pro Ex
* Logitech QuickCam 3000 Pro
* Logitech QuickCam 4000 Pro
* Logitech QuickCam Notebook Pro
* Logitech QuickCam Zoom
* Logitech QuickCam Orbit
* Logitech QuickCam Sphere
* Samsung MPC-C10
* Samsung MPC-C30
* Sotec Afina Eye
* AME CU-001
* Visionite VCS-UM100
* Visionite VCS-UC300
Az OV51x 1.65-1.12 az alábbi chippel szerelt kamerákat kezeli:
OmniVision OV51x/OV51x+
OmniVision OV6620/OV7610/20/20AE/8610 -
TheCif
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, hátha valaki már találkozott hasonlóval. 1.9.7.2-es firmware-em van és a sávszélességemmel 177kb/s-el tudok letölteni router nélkül. Ahogy beteszem a routert ez leesik 26k-ra, ha bekapcsolom a bandwith managementbe hogy prioritása legyen az ftp servernek akkor leesik 22k-ra, aztán ha az ftp számára fentartott sávszélességet beállítom mondjuk 50 v. 80%-ra akkor fölmegy 47k-ra. Ha pedig 100%-ra teszem akkor fölmegy a maximális 177-re. De ekkor minden más nagyon lassú.
Van valami ötletetek?
ELőre is köszönöm.
Üdv. -
pepe33
tag
Senki nem tud ajánlani egy WEBCAMOT ehhez a routerhez ?
Amit persze még be lehet szerezni és müxik vele , meg nem kerül irreálisan sokba ??? -
tbs
addikt
válasz
tatarbifszte #1092 üzenetére
Tűzfalazni (openwrt iptables) NEM tud 100M-et. De a felét igen. Kevés szabály a barátod.
-
pepe33
tag
A támogatott WEBCAMERÁK listáját , meg tudná valaki mondani merre találom ?
Ma megyek a szomszéd városba bevásárolni , és vennék valami WEBCAMOT ami müxik az ASUS WL500GP vel.
OLEG FW van benne , már probáltam vagy 5 tipust , persze egyikkel sem ment eddig.
Szóval ha valaki tudna segiteni a müködö webcamok listájával az nagyon jó lenne.
Elöre is kösz mindenkinek ! -
macilaci78
nagyúr
Egy kérdés: a legújabb gyári FW-rel mi az, ami nem működik álatlában?
-
tatarbifszte
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem futotta az erombol hogy vegigolvassam a forumot, de rakerestem a savszelesseg temara s nem talaltam valaszt a kerdesemre:
Mit bir a kicsike? Ha tuzfalazok vele akkor is atenged 100Mbit-et?
A helyzet a kovetkezo: van egy 100-as halo, rajta kb 50 gep es erre kellene olcso es jo tuzfal nehany port, ip es MAC szuressel. Ezt a routert ajanlottak openwrt-vel. Tetszik a dolog hogy van egy linuxom es csinalok amit akarok, de van-e valakinek tapasztalata hogy tuzfallal valoban tud-e 100Mbit-et?
Koszi
Laci -
Munyi
csendes tag
válasz
Pelican #1086 üzenetére
Kisértetesen hasonló problémám volt mint neked.
A gondot az USB mobil rack okozta nálam. Nem szerette a router azt a chip-et amit a rack használt, és igy nyilvánult ez meg. Egy idö után egyszerüen lefagyott.
Lecseréltem egy normális rack-re és azóta is müködik gond nélkül és nonstop. Rémlik, hogy Cyprex chip-es racket kell venni mert az full compatibe a routerrel, a mostaniban legalábbis az van és megy mint az álom.
Próbáld ki szerintem másik rack-el. -
seaky77
tag
stupid-ftpd userek felvétele:
user=<username> <jelszo> <path> <flags>
path: relativ path tehát a serveroot alatt elérhető path
flags: D - download
U - upload + making directories
O - overwrite existing files
M - allows multiple logins
E - allows erase operations
A - allows EVERYTHING(!)
stupid-ftpd.conf példa
mode=daemon
serverroot=/tmp/harddisk
changeroottype=real
motd=/tmp/stupid-ftpd.motd
byemsg=/tmp/stupid-ftpd.bye
banmsg=You have no permission
log=/tmp/stupid-ftpd.log
port=21
maxusers=12
login-timeout=120
timeout=240
user=anonymous * // 0 A
user=bigrother bigrotherjelszava /ftp_pub/ 5 A
[Szerkesztve] -
brunoka
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy wl500gp-t.
Ha valakinek van tapasztalata, tanácsa légyszíves írjon!
Előre is köszönöm mindenkinek! -
Pelican
őstag
Sharp:
A webszerver lehalására mi volt a megoldás?
Már a cronos restarton kívül?
Más:
(Oleg legújab fw, WL-500gP)
Lehet hogy a webserver a 80-as porton figyeljen és a router config valami máson?
A Router config webes felületén javítanék egy aprót, de a www könyvtár read only filesystem, hogy tudnám mégis megváltoztatni?
Normális-e, hogy a routerre kötött (60MB/s) HDD-ről/re a PC-re/ről alig 1-2 MB/s-kel tudok másolni (samba)?
Normális-e, hogy ha bármit megcsinálok a routeren (webserver, samba, stb.) az néhány óra múlva már nem működik, újra kell indítani?
Van-e remény, hogy valaha is megbízhatóan fog működni?
[Szerkesztve] -
JoHn123
tag
Hali!
valami okból nem lehet jelenleg letölteni az olg firmware-t innen:
http://oleg.wl500g.info/1.9.2.7-7f/WL500gp-1.9.2.7-7f.zip
Valaki meg tudná osztani velem? -
Sharp.
csendes tag
Közben megoldottam a dolgot. A vsftp config fáljban nem írtam át az alapértelmezett felhasználó nevet (admin)...
Szóval most már működik. -
Sharp.
csendes tag
Tudja valaki hogyan kell beállítani a stupid-ftpd-t úgy, hogy ne engedjen be csak felhasználónévvel és jelszóval? A webes felületen beállítottam ezeket, de símán kérdés nélkül beenged bárkit bárhonnan...
A vsftp-t meg hiába rakom fel a leírás szerint, nem működik sajnos... Pedig korábban jó volt. -
seaky77
tag
Igen ezek megvannak de nem találtam meg hogyan kell belőni a netet...
Rögtön a legelején olvasható a következő:
When WhiteRussian RC5 was released, this router was not in the ''Supported'' category yet. The WAN interface for example won't work with the default settings. However, current release 0.9 fully supports the router so no NVRAM changes are required.
Also in WhiteRussian RC6, WAN does not work out of the box. You have to change vlan1ports:
# original value ''0 5u'' does not work
nvram set vlan1ports=''0 5''
This will make vlan1 working again.
Alternatively, you can live without working vlan1 interface:
# original value: ''vlan1''
nvram set wan_device=eth0
# original value: ''vlan1''
nvram set wan_ifnames=eth0
Save the settings with:
nvram commit
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Atesz
csendes tag
Sziasztok !
Most tettem szert egy wl-500gP-re és gyári 1.9.7.2-es fw-max 70k-s savszelt kaptam.
sebaj ugyis mas fw-el akarom hasznalni ezert fel is tettem ra az openwrt-t.
namost NO net....pls valaki segitsen ki mit hovy miért.....chellom van...
Nagyon köszi !
Atesz -
Scatty
csendes tag
Sziasztok!
Már régóta olvasom ezt a topicot, az itt leírt infók hatására vettem meg közel 2 hónapja a routert.
Eddig csak netmegosztásra szolgált, de mostantól szeretném hadra fogni.
Szeretnék venni hozzá egy külső USB-s racket és abba egy vinyót, a cél elsősorban torrentezés lenne, de fájlszerverként is üzemelne.
Feltettem a legújabb Oleg-féle firmware-t, most már csak a vásárlás a célom.
Tanácsokra lennék kíváncsi, hogy milyen rack+vinyó párost ajánlotok.
A racknél annyi szempontom van hogy csendes legyen, de jól hűtsön, a vinyó olyan 300-400 giga körüli lenne benne(egyelőre Samsungra gondoltam).
A válaszokat előre is köszönöm!
Scatty -
macilaci78
nagyúr
Nincs erre a routerre egy back-up rész, vagy ghostolni őket, image-telepítés, hogy ne kelljen szarozni?
Nagyon láma gyerek vagyok én a hálózatokhoz, nem tudom, merjek-e belevágni...
-
macilaci78
nagyúr
A milyen router vegyek totyikban irányítottak ide. Első sarkallatos pont ugye a hol, mennyiért kérdés. A hol: leginkább Szeged, de ez részletkérdés, a mennyiért lehet ezt a kütyüt beszerezni?
-
kisorosz
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...nekünk is van egy ilyen kis ''csodánk''...szóval, ha játszani akarok multin (COD 2 szervereken),és ha routeren keresztül megyek fel, akkor több másodperces reakció lép fel...ott arra gondolok, hogy egyet kattintok/lövök 3-4 sec telik el amig a lövések láthatók lesznek, és a mozgás is hasonló...(de az furcsa, hogy a többi embert egyáltalán nem szaggat, hanem csak az én lövéseim, mozgásaimmal van gond
A Virtual DMZ-ben beállitottam a belső IP-met, amit a router oszt ki (192.168.1.2), így elméletileg menni kéne, nem? Valmi tippetek van?
Gyári firmware 1.72-es, és persze win. alatt vagyok
[Szerkesztve] -
l_zoli
csendes tag
Sziasztok, péntek délután óta én is egy wl500gp - most éppen mosolygó - tulaja vagyok.
Egyenlőre próbálkozok az itt leírtak alapján
Oleg fw már fenn van, pár dolog működik (ftp server, samba, ftp kliens, ctorrent).
atos30: próbálkozz egy factory default-al, szombaton nekem is rendetlenkedett a hdd kezelés, amíg ezt meg nem tettem. Azóta stabil.
FTP kliens: az ncftp tud jelszavas helyről letöltést, akár az ''ncftpget'' paranccsal is.
Leírása: [link]
[Szerkesztve] -
atos30
aktív tag
ezt már megcsináltam és a tmp/harddisk/part1 végűt umountolta is, de a tmp/harddisk végűt már nem.És itt meg is állt a tudomány.Arouter menüjében az ftp beállításoknál nyomtam egy ejec-tet és akkor tényleg umountolta a másik partíciót is, viszont bármit csinálok ,így is csak no found üzenet jön vissza.
-
atos30
aktív tag
Üdv mindenkinek!
újra telepítettem a gépemet és azóta nem tudok ismét életet lehelni a DM-be.Pedig már egyszer sikerült és működött rendesen.Na mindegy......
úgy döntöttem csatlakozok a linux felhasználókhoz és megpróbálom Oleg bácsi vívmányával a dolgot.Oleg fent van, de a Az-X féle tutorial alapján elakadok az elején.Nem tudom umountolni a vincsit ,pedig a seaky 151-akárhányas hozzászólásában írt scriptet is használtam.A vinyót a partition magic-al formáztam meg ext3-as ,swap, és ext3-as-ra.így 3 partícióm van amiből a putty-ban látom is a kettő ext3-asat a df-re.Umount-oláskor azt írja nem találja (not found).
Ha formatálatlan vincsivel próbálkozom, akkor a putty ki sem írja DF-re ,holott arouter LOG-jában kiírja hogy van egy új usb mass storage stb, de a tutoriallal ellentétben a part1 után nálam még kiír egy csomó mindent PL.:
fat file can't find
ext3 file can't find meg hasonlók és látom hogy startolnak még a daemonok is.
Már fellöktem ujra az oleget hátha,de nem.
Amúgy a putty-al az alapparancsok működnek ,még a router parancssoros menüjében is, tehát könyvtárat létre tudok hozni és törölni, de umountolni nem tudja(not found)
Particionálni se tudom és újraformázni se ,erre is not found.
Valaki tudna egy kezdő lökést adni? (a kezdő linuxosoknak szóló alapbevezetéselet már átrágtam, de nem jöttem rá a megoldásra)Killall stupid-ftpd-re no process killed -
Sziasztok.
Ismerösnek vettem egy ilyen routert. Gyári fw van rajta, viszont nyomtatással van egy kis gáz. Beállítok mindent frankón megy is a nyomatatás, néha viszont fogja magát a gép elküldi a routernek a nyomtatni valót, a nyomtató viszont nem csinál semmit. Ilyenkor nyomtato kihuzás, router ujraindítás megoldja a gondot, de nem értem miért lehet ez. Tudtok valami megoldást? -
Dorel0
csendes tag
Sajnos nem jutok egyről a kettőre... átformáztam mindkét winchestert (az egyik usb-s, a másik egy tokban van, és úgy meg usb-n keresztül) és semmi... nem ismeri fel.
+a másik dolog amin már a fejemet verem a falba, az az, hogy a menut vmiért nem nyitja meg rendesen. mikor be akarok menni a router setupba, a bal oldali ikonok (tulajdonképpen az összes beállítási lehetőseg) nincs ott. A vicc az, hogy ha viszont a laptopról indítom el, ott megjelenik. Valamilyen böngésző beállítás lehet a gond, de már minden privacy controlt levettem, az osszes activex és társait engedélyeztem, és egyszerűen nem jön össze... találkoztatok hasonlóval? komolyan elkeserítő ez az egész.. -
DLDKox
aktív tag
-
Munyi
csendes tag
Seaky!
Köszönet a munkádért és az eredményért, tökéletesen müködik a programod!
Igy már teljes értékü lett ez a kütyü.
Még egyszer köszönet! -
JoHn123
tag
Esetleg a howto -k megvannak ami alapján csináltad?
Az USB támogatás megvan, látja is a pendriveot:
usb.c: registered new driver usb-storage
scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Vendor: memory Model: USB2.0 Rev: 1.00
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
Attached scsi removable disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
SCSI device sda: 3988736 512-byte hdwr sectors (2042 MB)
sda: Write Protect is off
Partition check:
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2 p3
csatolni viszont valamiért nem tudom.
Látszólag rendben lefut a mount, azonban mégsem csatolja fel,
Másik kínom hogy némelyik csomag nem települ:
http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/uclibc_0.9.27-9_mipsel.ipk ...
Connecting to downloads.openwrt.org [195.56.146.238:80]
uclibc_0.9.27-9_mips 100% |********************************************************************************************************************************| 192 KB 00:00:00 ETA
Done.
ipkg_install_file: ERROR unpacking control.tar.gz from /jffs/tmp/ipkg/uclibc_0.9.27-9_mipsel.ipk
ipkg_get_install: ERROR: Failed to install /jffs/tmp/ipkg/uclibc_0.9.27-9_mipsel.ipk
ipkg_get_install: I'll leave it there for you to try a manual installation
ipkg_get_install: ERROR: Cannot find package -force-defaults in //jffs/usr/lib/ipkg/lists
ipkg_get_install: Check the spelling and maybe run `ipkg update'.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
JoHn123
tag
válasz
seaky77 #1051 üzenetére
Nálam lanon 8-9 gép, wlanon egy AP /client/ mögött 3 gép.
Szükségem van Dyndnsre, és portforwardra,
Eddig helyette, mellette egy Linksys WRT 54G tette a dolgát atom stabilan /DD-WRT-vel./
Ez a gyári firmwareval működött leszámítva egy apró de annál idegesítőbb dologt: nem lehetett passzív ftpről se le se fel tölteni. Mondjuk ez a hiba megvan az oleg féle firmewarenál is de ott bele lehet nyúlni a tűzfalszabályokba.
Ezt a vackot azért vettem meg mert azt hittem hogy tudok rá akasztani egy webkamerát is amire valóban szülkség volna, + neadjisten éjszaka egy kis torrent+ezaz.
De mint kiderült semmi ilyesmire nem alkalmas,
Webkamerát lehet hozzá venni ugyan de majdnem annyiba kerül mint egy jobb IP kamera, a torrent + ftp felejtős, sosem jutottam el addig hogy működjön is. Mire belőttem volna addigra vagy lefagyott, vagy a wlan állt le ismeretlen okból, vagy csak áttette megát másik csatornára. Most egy kissé elegem lett belőle, talán majd egyszer valamikor neikugrok mégegyszer, hacsak rá nem verek egy fejszével
DD-WRT vel eddig ugy tűnik jól megy, megpróbálok erre faragni USB támogatást. -
Dorel0
csendes tag
válasz
landroo #1044 üzenetére
basszus igazad van. ntfs van rajta. akkor ezek szerint újra kell formáznom. ez az ext2 ez milyen file rendszer, még soha nem hallottam róla . xp tud ilyenre formázni? és főleg ha ''átállítom'' ilyenre, attól még tudom más gépen használni a vinyót? nem csak a routeren kellene működnie
-
JoHn123
tag
Hát én most feladom.
Háromszor ujraraktam, hátha én vagyok a buta, de hol lefagy, hol a beállításokat felejti el, hol pedig csak a wlant nem nyomja.
Igazán príma ez az oleg féle hekkelmény.
Ennél instabilabb vacakot a világ nem látott.
Mondom ezt 8 év linuxos és hardveres tapasztalattal.
Megy erre is egy DD-WRT max, nem webkamerázok, torrentelek, de legalább routernek lehet használni. -
DLDKox
aktív tag
Érdeklődnék, hogy sikerült valakinek a kódlapot beállítani a routeren, hogy az ékezeteket jól kezelje?
A neten keresgélve ezt találltam.
nvram set usb_vfat_options=codepage=852,iocharset=cp852
nvram set usb_smbcpage_x=852
nvram set usb_smbcset_x=852
nvram commit
FTP-n meg is jelennek a magyar ékezetek, de Samba-nál sajnos nem helyesen jelennek meg.
Minden ötletet szivesen várok. -
KeFe
tag
Beirom ide is:
Olyan gondom lenne hogy az sctcsd csak akkor hajlando elindulni hogy ha az /opt/var/-ban lévő sctcs.db filet törlöm. Ellenkező esetben egy ''Floating point exception'' hibaüzenettel leáll.
Még annyi hozzá hogy ha sctcs.db file megléte nélkül szeretnék módosítani a download upload sebességeken akkor is leáll a sctcsd.
Valami ötlet? -
landroo
csendes tag
Juteszembe, milyen partíció van az USB vinyón, mert csak FAT32vel és ext2vel boldogul.
Amúgy ha feldugsz egy FAT32es vinzós USB racket, meg kell jelenjen a gyári fw infó listájában AZ USB cuccos alatt. És ha utána feldugod a gépedre akkor látnod, kell, hogy létrehozozz rjata néhánz könyvtárat.
Megjegyzem nálam az Oleg csak minden második reboot esetén veszi észre az USB cuccosokat, de néha az is segít ha kikapcs/bekapcs az USB vinyón. -
scalpal
tag
Sziasztok!
Na, lassan mar azt hittem, hogy sikerult vegervenyesen belonom a routert, de tegnap megint megadta magat, wifi csatlakoztam, latta is a kapcsolatot, de adatmozgas nem tortent, hiaba inditottam ujra a gepet, vagy rebootoltam a routert, semmi. Ugyhogy kenytelen voltam visszaallitani kabelen keresztul a factory default-ot, majd visszaloni ra a lementett configot. Ez igy jo is lett, de a flashfs lementett cuccat hiaba toltottem fel, nem latta ujra a dolgokat, nem indult az mc, es nem maradtak meg a firewall beallitasai.
Ugyhogy majd ujra kell az egeszet csinalnom.
A gondom az, hogy miert nem kepes atloni ket kb 20 centis falat a router? Vagyis atlovi, csak eppen a sebesseg visszaesik neha 11mpbs-re, a jel marad jo, de a signal kb -73 a netstumbler szerint. Nincs ennek valami belso jumpere, mint a cisco eszkozoknek, ahol at tudod allitani az adoteljesitmenyt? Mert amcsiban ez a mi 100mw-unk helyett 4w, es nem gyart kulon cuccokat a cisco, csak jumperrel szabalyozza. Vagy tegyek ra egy masik antennat, hogy frankon menjen?
Seaky: regeltem a forumodra, de meg nem jott aktivalo mail.
[Szerkesztve] -
DLDKox
aktív tag
Annyi kérdésem lenne Seaky, hogy ha feltettem a progidat tűzfalon kell még valamit állítani vagy már így működőképes is a ctorrent?
Thx -
seaky77
tag
válasz
landroo #1037 üzenetére
1KB-os torrent esetén igen
Viccet félretéve egy igen nagy file-nál hosszú seednél is csak néhány százaléka a letöltött filenak viszont sokszor hasznos látni mi történik. De ezt dobd be a ''Kivánságlista'' topic-ba és ott megvitatjuk. Amúgy várom az építő javaslatokat/kritikákat ugyanott.
-
-
seaky77
tag
Kedves wl500g tulajok,
Szóval úgy tűnik használható állapotábakerült a torrentes web-felületem és szeretném megosztani veletek. Előre bocsátom még vannak kisebb hibák vele de használjátok egészséggel. Páran innen a forumról tesztelték már.
Elérhető a http://sctcs.seaky.hu/forum [link] oldalon. Regisztráció után az ''Általános'' topicban megtaláljátok a csomag és a dokumentáció elérhetőségét.
Jó töltögetést.
Seaky
[Szerkesztve] -
Dorel0
csendes tag
válasz
landroo #1032 üzenetére
de kettő kulonbozo gyártmánnyal is kipróbáltam, így szerintem ennek minimális az esélye. A kézikonyv meg sajnos egy nagy szar. Nem ott vannak, és nem olyan felirattal a gombok ahol írja. Az ftp mode engedélyezve van: login to 1st partition van beállítva. Mi lehet a gond? miért nem ismeri fel a download managere?
-
landroo
csendes tag
A listán olvashatod, hogy nem minden USB rackel megy a dolog, a kézikönzvben meg hogyan kell csatlakotatni ille leválasztani a kütyüt. Ha látja a router a vonzót akkor létrehozza rajta könyvtárstuktúrát. Persze engedélyezni kell az ftpt vagy a sambat a gyári fw esetén.
Oleg esetén ha engedélyezve van a az ftp akkor automatikusan a /tmp/harddisk-be teszi.
Ha nincs engedélyezve fel sem ismeri. -
landroo
csendes tag
A CTShez perl kell (#!/usr/bin/perl -Tw). Jó lenne tudni, hog melyik mert vann fenn a csomagok kött egy rakat.
De a itt keresgélsz soka hasonló bejegyzést taláslsz:
http://wl500g.info/showthread.php?t=7030&highlight=ctcs
1. Ha nem adsz meg portot akkor a defaultot fogja használni. (lásd fentebb)
2. Attól függ hogyan lépsz ki a terminálablakból. Ha csak bezárod akkor az éppen futó torrent törlődik a taskok közül. Ha háttérbe köldöd (ctrl+z) akkormeg nem férsz hozzá kimenethez, bár ezen segíthet hogy a kimenetet átirányítod egy fájba e-ctorrent > /etc/.../file.ext és cat /etc/.../file.ext-el megnézheted mi van épp benne. Ez működik akkor is ha a e-ctorrentet &-el a végén indítod.
3. Erről találasz egy részletes leírát a fenti link körnzékén keresgélve. De röviden:
terminál belép
screen indit (majd enter nyom)
e-ctorrent (első) indit
ctrl+a majd c gomb megnyom
e-ctorrent (második) indit
ctrl+a majd c bill megnyom
... és így tovább
terminál bézár
legközelebb terminál belép
screen -r indít
ctrl+a majd 1 bill megnyom előcsalja az első torrentet
ctrl+a majd 2 bill megnyom előcsalja a másodikat és így tovább
4. a seedelésre van opciója a e-ctorret-nek, ajánlom figyelmedbe a köv linket:
http://www.rahul.net/dholmes/ctorrent/userguide.html -
Dorel0
csendes tag
Sziasztok, kezdek nagyon elkeseredni, ezért kérlek segítsetek ha tudtok. Gyári firmware van fenn, és odáig eljutottam, hogy megy a net, a lan, és a wlan is. viszont bármit csinálok, az usb-s winchestert nem tudom használni. Ha bemegyek a router setup ba, ott csak könyvtárakat tudok hozzáadni (viszont eszerint legalább látja a router..), a teljes winchestert nem. Ez normális?
De ami nagyobb baj, hogy nem tudom hogy tudnám ezt elérni, mert nem látom új merevlemezként sehol. És így persze ebbe ''zseniális'' download master ba se tudom ''berakni'' mert nem találja megFirmwaret nem igazán cserélnék, mert tényleg egy mezei júzer vagyok.
-
tobias
csendes tag
Az alábbi oldalon van egy leírás arról, hogy hogyan lehet a routeren beállítani azt, hogy magától töltse le az előre definiált könyvtárba helyezett torrentfileokhoz tartozó anyagokat.
http://www.linkstationwiki.net/index.php?title=Enhanced_CTorrent_and_CTCS
Használ valaki ilyet? Elvileg ha ezt használja valaki, akkor kézzel már nem kell parancsot beadni. Ha elolvastátok kérdeznék...
A ctorrent-et át kell írni nyilván enhanced-ctorrent-re ha valakinek olyan van.
E helyett:
ctorrent -S localhost:$CTORRENT_PORT
ilyesmit kéne írnom?
enhanced-ctorrent -s /ideakarommajdletarolni
1. Ha enhanced-ctorrentet használsz akkor mi történik, ha nem adsz meg portszámot?
2. Ha kilépek az SSH ablakból amiből indítottam, majd visszalépek, hogyan tudom ismét előcsalni a részadatokat: most épp hány peernek milyen sebességgel tölt stb.
3. Screen-nél hogy lehet az egészet eltenni, hogy később ha újrakell elővegyem esetleg más gépen is...
4. ha már valami lejött és ÚJRA akarom seed-elni (nem úgyhagyni), hogy kell azt megadni?
Köszi
Tóbiás -
landroo
csendes tag
válasz
Fanyuvo #1024 üzenetére
Lehet, hogy nem is nagyon akadt aki tőled akar letölteni. Általában azt tapasztaltam a magyar torrentek esetén ha már 5 peer van az nagy szám
. Külföldi ingyen torrent esetén lesz peer bőségesen.
Egyébként a default port a CTorrent esetén :
By default, CTorrent starts at 2706 and searches for an available port in decreasing order until it finds one or exhausts all ports down through 2106. -
Fanyuvo
tag
Kozbe elkezdett feltolteni rendesen:
/ 0/1/0 [370/370/370] 358MB,14MB | 0,44K/s | 0,64K E:0,5
De ebbol latszik, hogy csak 1 embernek kuldi 44k-val. Ami nem all fent sokaig.
Van valami otlet? -
Fanyuvo
tag
1.) Mit kell tennem ahhoz, hogy putty alatt mukodjenek az F billentyuk mc-ben? Azaz, hogy mindegyik. Jelenleg az F6, F8 ill az F10-re reagal csak. Tudom, hogy a putty beallitasainal ezt be lehet allitani, kiprobaltam egy csomo mindent, de meg nem talaltam meg a megoldast. Igy ha valaki tudja azt szivesen fogadom.
2.) A torrent-es feltoltesre meg mindig nem sikerult rajonnom. Tudom, hogy mar leirtam egyszer, de hatha azota valaki talalt ra megoldast:
Ezt a parancsot adom ki:
enhanced-ctorrent -C 8 -U 50 -p 6881 dw.torrent &
post-firewall-om igy nez ki:
#!/bin/sh
iptables -A INPUT -p tcp --dport 6881:6999 -j ACCEPT
Es ezt irja ki az enhanced-ctorrent:
Already/Total: 11/370 (2%)
Listening on 0.0.0.0:6881
- 10/0/0 [369/370/370] 358MB,0MB | 490,0K/s | 192,0K E:0,1
Download complete.
Total time used: 12 minutes.
Seed for other 72 hours.
- 0/1/0 [370/370/370] 358MB,0MB | 0,0K/s | 0,0K E:0,2
Feltoltese kb 1 ora alatt 10 mega, vagy meg annyi sem. -
z67
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. WL500gP routert használok, 1972-es gyári firm-el, ezen ha nem muszáj nem is szeretnék változtatni. A mai napon emelt a TVnet a számomra 5 megára, viszont ebből rádiós kapcsolaton csak 3.100-3.200-at tudok kihozni, míg a routert kihagyva ill. routerbe kábelt helyezve megvan az 5-ös.
Megköszönném, ha segítenétek ötleteitekkel!
üdv: zoltán -
DLDKox
aktív tag
Nem tudom vsftpd mivel jobb mint stupidftpd de nekem eddig bevált.
Másolás olyan 3,5 Mega 4,5 Mega között mozog nálam FTP-n kívülröl meg amennyit a neted tud
FTP klienst még én is keresek és remélem hogy lassan ez a problémánk is meg fog oldódni.
Wgetel is lehet ftp-zni igaz még routeren nem próbáltam, de Debian alatt így használtam ha jól rémlik wget -m -np --ftp-user=user --ftp-password=pw -i konyvtarlista.txt (és ebbe a txt-be tettem amit le akartam tölteni).
Most úgy ftp-zek igazából hogy 1 szerveren futtatom screenbe az nftp-t és avval töltök a router ftp-jre. -
bbaccsi
tag
2-3. Seaky oldalán lévő wget bináris. Tud jelszavas letöltést, letöltés folytatást. Én ezt használom. Ftp célra még nem használtam, de azt is tud állítólag. A rekurzív letöltés (egy könyvtáron belül mindent szedjen le) sajna még nem sikerült.
4. enhanced-ctorrent. Seaky írt egy webfelületet hozzá ami szép és jó de csak nem akartam kiajánlani a webre, így ssh-ból screenben enhanced-ctorrentezek. eddig fullosan meg vagyok vele elégedve. -
tobias
csendes tag
válasz
-=Jam=- #1013 üzenetére
Ki milyen FTP-t használ?. Én beizzítottam a cuccban eleve benne levő stupid-ftp-t, ami a tippek-trükkök végigfutása után nem ment. Ehhez elhelyeztem egy stupid-ftpd.conf filet az /usr/local/sbin-ben, majd a post-boot file végére odatettem, hogy stupid-ftpd -f /tmp/local/sbin/stupid-ftpd.conf Ezek után flashfs save commit enable, majd reboot. Ezek után futott a stupid-ftpd.
Kérdés.
1. Mondja meg nekem valaki, hogy mitől jobb a vsftp mint a stupid.
2. Milyen FTP KLIENST használtok, mert FTP kliens program mint olyan úgy láttam nincs az Oleg-en. Próbáltam használni a WGET nevű progit, amivel le is tudtam tölteni NEM PASSWORDös HTTP és FTP oldalról. Jam te a passwordös töltéshez milyen programot használsz?
3. WGET-tel megfelelően paraméterezve lehet paswwordös oldalről tölteni? Ha igen hogyan?
Ha nem, akkor rendes FTP programot hogyan, honnan kell feltenni? Vagy van Olegen valami használható?
4. Torrentről is kérném a véleményeteket: ctorrentet vagy valami mást? Olvastam itt a fórumban valami enhanced torrentről is. Tudna valaki arról írni valamit? Tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
5. Ha ftp-zni akarsz a routeren futó ftp-szerverre az milyen sebességgel megy? Én a mhelyről ha ftp-zek, akkor a router szempontjából DL=720 kilobit/s UL=428 kilobit/s. Ti is hasonlókat tapasztaltok? Erre a kérdésre olyanok válaszát is várom, aki a gyári FW-t futtatják.
6. Nem lenne érdemes valami real time mediumot is használatba venni? IRC vagy DC++ hub vagy valami hasonló. Én a DC++ra szavaznék. Ha ti is így gondoljátok, jelöljünk ki egy kisebb forgalmú, 0 megosztási limites magyar hub-ot és ha valaki segítégre vágyik, vagy segíteni akar, akkor ott is megtehetné...
Várom a válaszaitokat
Köszönettel
Tóbiás -
togusa
csendes tag
jelentem sikerult egy siemens me45 adatkabelt belevarazsolni a routerbe, remekul mukodik.
2es szamu problema: bekapcsolasnal a rendszerido mindig 2000. akarmennyi. Ezert nem hajlando felmountolni a hdd-t, mert a particiot 2007ben hoztam letre.
megoldas: /etc/rcS.d/checkroot.sh -ba az elso utasitas beiktattam egy ezt:
/bin/date 0215020707
3as szamu problema: ps-re kernel oopsot hajigal, amit elmeletileg a premium nem volna szabad, hogy muveljen.
? egyenlore
4es szamu problema: init random number generator utan leall a boot... sajna a logfile-ig meg nem jutottam el, majd szombat este lesz ra idom. lehet ez a swap hianya miatt volt. Eredetileg a gyari firmwarehez formaztam a vinyot, ujraparticionaltam az ejszaka, de mar nem volt erom kiprobalni.
szoval folyt kov. meg varom az otleteket. -
DLDKox
aktív tag
Szép reggelt !
Valaki kipróbálná akinél fent van mc, hogy mit csináll ha jelszavas ftp-ről próbál másolni vele.
Nálam 1 file átmásolása után permission denied-el megáll.
Másnál is jelentkezik ez a probléma? -
GuGuru
csendes tag
Nos Hölgyeim, azóta sem sikerült firmware-t feltöltenem!! Most már vagy 3 órája próbálkozom, de semmi.
A hálózati kapcsolatok alatt látom, de a firmware restoration tool csak 31mp-ig számol és kész. Próbáltam mindegyik porton, semmi. Az IP címem be van állítva 192.168.1.2-re, de nem használ. Tűzfal le van kapcsolva, nem használ. PWR led szépen villog, mint ha restoration üzemmódban lenne, de 31mp után azt mondja, hogy nem talált restoration üzemmódban lévő cuccot.
Ha sima üzmmódban indítom el, PWR led szépen folyamatosan világít, de ping-re nem reagál (timeout), tftp-vel nem férek hozzá.
A kábel jó, mert ADSL modembe dugva működik.
Próbáltam safe módban is, de ott is ugyanez a jelenség ...
Több ötletem nincs, max visszaviszem garanciálisan, de Magyarországon nincsenek illuzióim ...
(Ba...a meg!)
GuGuru -
tobias
csendes tag
Sziasztok!
Hogy méltó legyek az 1000-edik beszóló címére felteszek nektek egy linket.
Ha már ismertétek, akkor bocs, ha még nem, akkor mostantól lehet bújni a linux könyveket.
Akik meg nem értenek annyira a linuxhoz meg figyelünk és hallgatjuk az okosok kommentárját. Minden komment very welcome.
http://wiki.wl500g.info/index.php/FlashfsBoot
Üdv
Tóbiás
[Szerkesztve] -
togusa
csendes tag
Sziasztok!
Valaki probalta az alabbi Debian HDDrol variaciot?
[link]
nekem ugy tunik, hogy elkezd bootolni, porgeti a vinyot, de utana se ping, logok uresek, 0. Viszont wrt-k rendben mennek, eredeti firmware rendben megy, ez nem akarodzik.
Soros kabelem sajna nincsen, de mar csinaltam volna, ha lenne egyertelmu leiras valahol.
otlet?
thnx -
tonizolnai
csendes tag
Szégyellem magam, de azért megírom, hátha más is belefut. Az volt a baj hogy nem kapcsoltam ki a Windows Firewall-t...
-
tonizolnai
csendes tag
Segítsen valaki!
Vettem tegnap egy WL-500Gp -t, tftp-vel feltettem rá az openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx -et, majd reboot után power led másodpercenként villog és nem tudom használni a routert. Pingelni lehet, telnetelni nem. A firmware restoration utility nem látja. (úgy sem, ha kikapcs-reset gomb nyomva tart-bekapcs-reset gomb még mindig nyomva tart)
tftp -vel feltettem a gyári CD-n talált WL500gp_1.9.7.0_TW.trx -t, (a tftp úgy tűnik rendesen lefutott) de a jelenség továbbra is pontosan ugyanaz. (villog, pingelődik, restoration tool nem látja.)
Van valakinek valami tippje? -
tobias
csendes tag
1. HA még friss a cuccod, akko rvedd elő a hozzá kapott használati útmutatót. A cucc nagyjából elég jó a tudja azt ami a leírásában szerepel, kivéve talán az upload sávszélesség vezérlést... Bár én azt nem próbáltam...
2. A Download Master windows-os program nem támogatja a Bittorrent Upload-ot. Ha ez neked nem gond, akkor lehet hogy érdemes maradnod a gyári firmware-nél. Nekem ez volt az ok, ami miatt lecseréltem a firm-öt, mert egyébként a gyári 1.9.6.9-essel eléggé meg voltam elégedve.
3. A routerben levő linux a hozzáértőknek a különféle egyéb programok telepítésének lehetőségét csillantja meg. Persze ehhez nem árt némi linux tudás.
Ha nem gyári firmware-t teszel fel, akkor arra számíts, hogy a cucchoz mellékelt Download master nem fog futni.
Egyébként meg olvasd el fórumot, amibe lehet, hogy
ÉN ÍROM AZ EZREDIK BEJEGYZÉST!!!!
Üdv
Tóbiás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest