Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egér probléma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Monitorkalibráló eszközök
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seci
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy lehet azt megoldani, hogy emailben küldjön log fájlt, hogy ki milyen honlapot nézett meg. Az előző TRENDNET routerben volt ilyen lehetőség.
Köszi előre is.
[Szerkesztve] -
batkamanó
csendes tag
Azt hiszem, megtaláltam a megoldást seaky SCTCS fórumán.
http://sctcs.seaky.hu/forum/
Itt a WL500GP GYIK-ben a Stupid-ftpd hiba címszó alatt vetették fel ezt a problémát, mely valószínűleg összefügg a stupid-ftpd automatikus elindulás és nemindulás problémával is.
Itt leírják, hogy kicsit át kell rendezni a post-boot sorait, előre kell tenni a swapon-t, dropbeart, majd utána kellenek umountok, pl. nálam így néz ki:
umount /tmp/harddisk/part3
umount /tmp/harddisk/part2
umount /tmp/harddisk/part1
umount /tmp/harddisk
Természetesen, ha nálad mások a partíciók, akkor annak megfelelően kell umountolni.
Ezek után jönnek a mount sorok, pl. a tiptrick.pdf-ben leírtaknak megfelelően.
És persze a módosítások után ne felejtsétek el a flashfs save, commit, eneble parancsokat kiadni.
Remélem ez megoldja az egy partíció két helyre mountolt problémát. Most nem akartam rebootolni, mivel épp letöltök torrentről, és reboot után elég lassan tér magához a chek után a letöltés.
A lefagyás azonban, amit korábban már írtam, még egyszer jelentkezett. Ilyen még nem volt senkinek?
Tehát a routeren enhanced-ctorrente-ben az SCTSS-el elindítottam a torrenteket, majd szépen magára hagytam. Másnap este néztem rá és feltűnt, hogy a merevlemez USB-s rackjén nem villog az aktivitását jelző piros LED.
Megnéztem a routert, és bár a dobozán villogó LED-ek alapján minden rendben volt, újraindításig sem WEB-en, sem SSH-n nem lehetett elérni a PC-ről.
Miért lehet ez, erre van-e valakinek megoldása?
[Szerkesztve] -
sirk
csendes tag
válasz
batkamanó #1297 üzenetére
''Nem tudom, másnál előfordult-e, de nálam már kétszer is volt, hogy újraindítás után a 3. partíciót felmountolta a helyére az /opt/etc/samba/Share könyvtárba, de egyidőben a /tmp/harddisk könyvtárban is mutatja felmountolva a df parancs. Lehet ilyen, hogy egyidőben két különböző helyre is fel van mountolva egy partíció?''
Ugyanezt már kérdeztem korábban, engem is érdekelne... -
batkamanó
csendes tag
válasz
Fanyuvo #1296 üzenetére
Köszi, segítettél. Most már kezdem érteni, miért indulnak el programok. Itt is több helyről futnak automatikusan, mint a win-ben.
Azt pedig jól értettem, hogy az
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 2686:2706 -j ACCEPT
sort a post-firewall-ba írjam be és utána mentsem le a flash-ba? Erre gondoltál a routerre vonatkozó portbeállításoknál? Ugyan is nem igazán tudom, mit csinál ez a sor pontosan (azon kívül hogy portot nyit). Jó lesz ez így, ha beírom a post-firewall-ba?
Amúgy közben rájöttem, hogy tegnap olyanokat kérdeztem az ftp-vel kapcsolatban, amik értelmetlenek. Végig tudtam, hogy linux alatt a partíciók könyvtárba vannak felmountolva, csak hát működik még a jó öreg dos és win beidegződés. Ugye nem meghajtóként kell keresnem a partíciót, hanem könyvtárként. Az ftp-n pedig bármelyik könyvtárat meg lehet nyitni, azt is, amelyikbe fel van mountolva a 3. partíció és már is látom a tartalmát. Tehát amiket kérdeztem ftp-vel kapcsolatban, tárgytalan.
Nem tudom, másnál előfordult-e, de nálam már kétszer is volt, hogy újraindítás után a 3. partíciót felmountolta a helyére az /opt/etc/samba/Share könyvtárba, de egyidőben a /tmp/harddisk könyvtárban is mutatja felmountolva a df parancs. Lehet ilyen, hogy egyidőben két különböző helyre is fel van mountolva egy partíció?
Egyébként így nem működik jól, a megosztáson keresztül nem érhető el a partíció.
Egy újabb újraindítás után azonban minden a helyére került, már csak a megfelelő helyre mountolta fel, ami a post-boot-ba van elmentve.
Ma pedig napközben itt hagytam magában torrentezni, és amikor este hazajöttem, meg volt fagyva a router. Sem a weben, sem SSH-n nem lehetett elérni, pedig a ledjei szerint működött, szépen villogtak, mintha minden rendben lenne.
Újraindítottam tápkihúzással, és azóta megint működik, csak mint ha lassabb lenne, mint eddig. Lehet ilyen?
A linuxhoz meg én sem értek, de ezért jó ez a fórum, mert azt a kevés ''nemértésünket'' összerakva majd csak sikerül valamit kiokoskodnunk.
[Szerkesztve] -
Fanyuvo
tag
válasz
batkamanó #1294 üzenetére
Csak azokra valaszolok amikre tudok.
Az SCTCS azert indul el, mert a post-boot-ban benne van, hogy figyel egy bizonyos konyvtarat (talan initd vagy ilyesmi) es ott bent van a script Sxx... ami miatt elindul.
A stupid-ftpd meg nagyon rapszodikus. Neha elindul automatikusan, neha nem. De teljesen kiloni nem lehet. Mivel nem ertek a tobbihez igy en azt hasznalom, mivel nagyon egyszeru beallitani.
Nekem a router-re vonatkozo port beallitasok a post-firewall-ba vannak elmentve ami pedig a gepemre vonatkozik az a web-en. Eddig nem volt vele gond.
Siman beirod egy file-ba egymas ala a parancsokat. Adsz a file-nak futtatasi jogot es akkor le fog futni. Vagy irhatod egymas melle a parancssorba is csak tegyel a parancsok koze & jelet
Pl: killall stupid-ftpd & cp /opt/ftp/stupid-ftpd-conf /tmp & stupid-ftpd
En is csak tanulmanyozom, Linuxhoz nem ertek, de remelem tudtam valamit segiteni. -
batkamanó
csendes tag
Köszi az eddigi segítséget.
Ezek szerint azt nem lehet, hogy két partíciót is elérhessek egyidőben az ftp-n? Mindig csak azt, amelyik a local_root? Ha jól értem, mindig át kell írni a konfigban a local_root-ot, majd a vsftpd-t le kell állítani és újraindítani a partíció váltáshoz? Estleg lehet két ftp szervert indítani egyidőben, de akkor honna veszik a két eltérő local_root-ot? Vagy parancssorból is meg lehet adni neki valahogy (pl. paraméterként), hogy hová mutasson a local_root?
Beállítottam 2706-tól lefelé 20 portot nyitottra a router webes felületén a virtual serverben és save&reboot, majd mivel nem sok változást láttam, beírtam ssh-n ezt a parancssort is:
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 2686:2706 -j ACCEPT
Eza parancs így jó? A web-es beállítás és ez nem ütik egymást?
A kettő dolog (webes beállítás és parancssor) ugyan azt csinálja?
Estleg majd már csak az újabb torrentek indításakor lesz meg a hatása és a futó torrentekre nem érvényesül?
Más. Érdekes észrevételt tettem. Volt egy 10 perces áramszünet és utána a router újra indult. Ekkor a ps parancsal megnéztem a processzeket, hogy mi fut.
Megdöbbenésemre futott a stupid-ftpd. próbálkoztam is vele, de most sem tudtam rácsatlakozni sehogy. A fene érti ezt. Így aztán a killall-al kilőttem a stupid-ot és kézzel elindítottam a vsftpd-t, mely most is működött.
Másik meglepetésem az volt, hogy a seaky77 féle SCTCS is futott, holott nincs benne a post-boot-ban. Cak azokat lépéseket csináltam meg az installálásakor, amelyek a leírásában voltak. Mitől van ez, hogyan vagy honnan fut reboot után?
Utána volt még egy save&reboot, és akkor (már a killall után) a stupid-ftpd megint nem futott magától, az SCTCS azonban igen.
Mitől lehet az, hogy stupid-ftpd áramszünet után elindult automatikusan, reboot után meg nem? Miért van az, hogy az SCTCS meg mindenképp újraindult?
És egy utolsó mára, hogyan lehet egy scriptet, mely több parancsot tartalmaz, lefuttatni egy paranccsal. Olyanra gondolok, mint a dos-os batch fájlok voltak. Tehát szövegszerkesztőben egymás alá beírom a parancsokat, elmentem egy néven és ezt írom be parancsként. Kell itt valami kiterjesztés? Miről tudja a linux, hogy ez ''batch'' fájl?
Ez az USB-s merevlemez leválasztásához és újra mountolásához kellene.
Elnézést a sok kérdésért, de ezek még nem világosak nekem. Az ember minél többet tud, annál többet tud kérdezni.
-
hbruce000
tag
Sziasztok!
Kb 1 hete én is beszereztem egy ilyen cuccot!
Eddig semmi baj vele, nagyon jól müködik, kivéve h a seed -elés nekem gyanús, mivel nem nagyon akar 5-10 kb/ sec nél magasabbra menni.Úgy tünik, hogy ''ledobálja'' a csatlakozni akarókat.Nem nagyon vágom ezeket a configos dolgokat, de lassan szájbarágósan elég sokmindent megértek. A gyári beállításokat nem változtattam, csak a wlan hálózatban a wpa-t, de az gondolom nem zavarhat be. A gyári fw an rajta ( 0 a vége).
Van valakinek jó gyógyszere ezzel kapcsolatban? Esetleg megoldható lenne fw frissítés nélkül, mert nincs idöm sokat szenvedni vele. Meg ahogyan visszaolvasgattam elég sok szívás van a custom fw ekkel.
Nagyon köszi a segítséget. -
Fisha
őstag
válasz
reasonfan039 #1287 üzenetére
Ujramountolast, rebootot probaltam mar, de nem segitett.
Megprobalom pc-n, hatha.
Ha nem is nyerem vissza az adataimat, mit kell tennem, hogy a helyet visszakpajam?
format vagy van esetleg kevesbe radikalis megoldas is?
koszi,
Fisha
u.i.: nektek milyen cache ertekkel fut stabilan az enahnced ctorrent? Kicsit feltem a vinyomat a -C 0 -tol, de nekem minden mas erteknel elszall a process egy ido utan... -
sirk
csendes tag
Ja, meg néha ezt látom a df-re (nem mindig)
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2944 2944 0 100% /
/dev/discs/disc0/part1 869620 34416 791028 4% /opt
/dev/discs/disc0/part3 114018696 29441500 78785364 27% /opt/etc/samba/Share
/dev/discs/disc0/part3 114018696 29441500 78785364 27% /tmp/harddisk
Úgy néz ki, minta a part3 2x szerepelne, ez mi miatt lehet? -
sirk
csendes tag
''.Igen, működik. Én Ubuntu 7.04-el próbáltam és gond nélkül elértem a routeren samba-val megosztott mappát viszont wlan-ról nincs infom, azt nem használom. Filmnézésre elég a sebességre, ugy 3000-3500KByte nálam.''
Pont ezzel próbálnám én is, csak nekem nem megy
Melyik sambát használod, és hogyan tudom frissíteni a routeromon? (én azt használom ami alapból van az olegben) -
reasonfan039
csendes tag
Szia,
nekem volt már többször is...Ahogy visszakövettem a dogokat, a vinyó volt a hibás, pontosabban a külső házam kábel-megbízhatatlansága. Nézd meg a vinyót, hogy biztosan felpörög-e...akkor indítsd újra a routert, nézd meg a mountolásokat, és várd a csodát. Ha máshogy nem megy, kösd rá a külső vinyót a PC-dre, aztán ott is van egy olyan progi, amivel XP alá olvasásra tudsz mountolni (Ext2Fsd-0.31a, vagy ext2ifs-0.3..., viszonylag egyszerű a használata, de reboot kell). Nekem úgy is sikerült már visszanyernem a cuccost.
Sok sikert! -
Addel
senior tag
Nos van más megoldás is elvileg, de én nem próbáltam mert nincs vistám.
A hibát az okozza, hogy a vista csak ugynevezett ''NTLMv2 authentication''-t használ amit a régebbi samba verziók nem támogatnak.
A megoldás amit találtam rá:
Run secpol.msc
Go to: Local Policies > Security Options
Find “Network Security: LAN Manager authentication level”
Change Setting from “Send NTLMv2 response only”
to
“Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated”
Not a lot of use in my case as I have Vista Home Premium that does not have secpol.msc which is only found in Business an Ultimate. A little more looking revealed:
If you’re running a version of Vista that cannot use secpol.msc, you can edit the registry instead. Just change the value of HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\
LMCompatibilityLevel from a 3 to a 1.
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Na, jó hogy betévedtem de
azt szeretném kérdezni, h valaki használja ezt a routert usb vinyóval úgy, hogy Linuxos kliensgép csatlakozik rá? Azért érdekelne a dolog, mert központi media-tárolóként akarom hazsnálni a routerre kötött usb-vinyómat, de az egyik gépem linuxos, és wlan-on kapcsolódik. Samba-t hogyan kezeli a cucc? Sebesség-viszonyok milyenek ebben az esetben? Filmnézésre elegendő?
thx! -
Fisha
őstag
Haliho!
Volt mar nektek olyan, hogy eltunt egy teljes konyvtar a vinyorol?
Torrentet toltottem le, le is jott rendesen, aztan mikor mar jopar napja seedeltem eltunt. A fura az, hogy a helyet meg mindig foglalja, de se ssh-n se ftp-n nem latszik.
Egyfelol jo lenne megis megmenteni a tartalmat, masreszt ha ez lehetetlen, legalabb vissza kene nyerni a helyet, amit foglal, mivel ez kozel 10 giga, ami a 40 gigas vinyom szamottevo resze..
Volt mar masnak ilyen?
Van valami otletetek?
Elore is koszi
Fisha -
DLDKox
aktív tag
válasz
batkamanó #1278 üzenetére
Hi !
Vsftpd nél írd be a konfig fileba a samba elérését és akkor látnod kéne ftp-n is.
pl: local_root=/opt/etc/samba/Share
Torrent pedig a 2706 os portal kezd és minden 1es újabb torrent file 1el alacsonyabb porton fog menni pl ha 10 db torrent file-t akarsz 1szerre tölteni akkor meg kell nyitni a 2696:2706 os portokat. -
batkamanó
csendes tag
Köszi a válaszokat Honkydoo és GFss
Nálam a stupid-ftpd alapból nem ment az Oleggel, de a fenti trükkel el tudtam indítani, azonban csatlakozni ekkor sem sikerült hozzá. Nem értem a dolgot, de a fórumot olvasgatva többeknek volt már olyan problémája, hogy nem indult el.
Közben - szintén egyik fórumozó korábbi hozzászólása alapján - telepítettem a vsftpd-t, ezzel most működik az ftp.
Most már csak annyi kérdésem van, hogy az 1-es partíción kívül mást hogyan lehet elérni az ftp-n? Jelenleg az 1-est látom, amelyiken fut az ftp szerver, a 3-ast, melyet tárolásra használok, azt ftp-n nem tudom elérni, vagy nem jöttem rá, hogyan kell.
A 3-ast most csak a samba-val érem el. Egyébként így is használható.
Így sikerült végre feltennem az SCTCS-t és működik is. Kipróbáltam a torrentezést, megyeget, de nem az igazi. Valószínűleg portokat kell még nyitni hozzá a routerben, de már nincs kedvem keresgélni, hogy milyen port kell az enhanced-ctorrent-nek.
Megnéztem az általad ajánlott HDD leállító progit, sajnos nálam nem működött. Egy Coolink rack-em van JMicron chip-el és Samsung SP2004 SATA HDD-vel.
Feltettem a tutorialban ajánlott scsi-stop fájlt a megadott könyvtárba, majd lefuttattam a próba utasítást, de sajnos nem állt meg a merevlemez. Egyébként a leírás alján a ''not working'' példák között is van egy JMicron vezérlős box, gondolom a chip-el lehet gond, azt nem kezeli. Ahogy látom, sajnos sokkal több a ''not work'' példa, mint a ''work''.
Bár ezt a mondatot nem egészen értettem, hiszen ha be vagyok jelentkezve SSH-n, akkor a saját shell-emben vagyok, vagy nem?
''Please, ensure your login shell is /bin/sh and you run scsi-stop in it. cat /etc/passwd will help you to find out.''
(Félreértések elkerülése végett, lefordítani még csak-csak sikerült, de értelmezni nem teljesen, ami betudható a hiányos linux tudásomnak)
Estleg más megoldás valakitől a merevlemez leállítására, ha egy ideig nem használja a rendszer?
[Szerkesztve] -
GFss
csendes tag
válasz
batkamanó #1275 üzenetére
batkamanó!
''Működik a samba server is, ezen keresztül a merevlemez samba alatt megosztott 3. partícióját látom a hálózatba kötött gépekről''
ha ide feltudod másoli a SCTCS, akkor a midnight commander (mc) -t kell installálnod ssh-val.
[link]
[link]
ez egy kétpaneles file kezelő, ezzel már át tudod másolni a megfelelő helyre.
[Szerkesztve] -
Honkydoo
őstag
válasz
batkamanó #1275 üzenetére
Hi.
Nálam stupid-ftpd alapból működött, ha bekapcsoltam a webes felületen.
Egy jó tanács ha el akarod érni böngésző-ben az ftp-t így add meg a címet:
ftp://felhasználónév@192.168.1.1
Ijenkor ha van jelszó, fog jelszót bekérni, és be tudsz ftp-zni böngészőn keresztül.
A HDD leállítására találtam egy kitűnő progit. Írd be SSH-n:
ipkg install scsi-idle
Ez egy HDD leállító programcsomag. Ha szerencséd van kompatibilis vele a HDD-d és a rack-ed.
Itt van hozzá bővebb leírás: [link]
Ja és hogy ne induljon be kb fél óránként a HDD, a samba logját helyezd át a /tmp könyvtárba, akkor nem a HDD-t használja. A link alatt található script-be pedíg írd bele a megfelelő sorába, amikor leállítja a HDD-t kapcsolja le a swap partíciót.
parancs hozzá: swapoff /dev/discs/disc0/part2
[Szerkesztve] -
batkamanó
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Belevágtam a router frissítésbe és az USB-s rack, valamint a szükséges csomagok telepítésébe, beállításába. Alapvetően mindent Az-X pdf leírása szerint csináltam (és még értettem is belőle valamit).
A firmware frissítést a fórumon leírtak szerint a firmware Restoration-nal csináltam és jól működött, simán beégette a routerba a legújabb Oleg féle szoftvert (1.9.2.7-7g).
Az új firmware beírása után minden korábbi beállításom megmaradt, a Wan, a Lan és Wlan is jól működik, semmi negítv változást nem vettem észre a gyári szoftverhez képest, cak pozitívat. Igazatok volt, tényleg kell ez a firmware a routernek.
Az-X pdf leírása szerint végigcsinálva nem minden működött egyből, de a fórum korábbi végigolvasása után már hamar rájöttem, mit kell másképp csinálni. Tulajdonképpen minden eltérést leírtatok már, csak össze kellett szedni őket egy csokorba. (pl. előbb swap partíció bekapcsolása és csak utána lehet formázni a 3. nagyméretű partíciót, vagy a samba beállításainak eltérései).
A telnet és az SSH rögtön működött a leírás szerint, ezekkel nem volt gond.
Működik a samba server is, ezen keresztül a merevlemez samba alatt megosztott 3. partícióját látom a hálózatba kötött gépekről.
Ami nem akar shogy sem működni, az az ftp, ezért a merevlemez 1. partícióját, mely a szoftverek telepítésére szolgál, nem tudom elérni.
Kezdődött ott, hogy a leírás elején unmountolni kellett volna a felismert merevlemezt, de ez nem ment. Akkor a leírás szerint kiadtam a killall stupid-ftpd parancsot, melyre azt válaszolta, hogy nem lehet leállítani, mivel nem fut.
Egyébként rájöttem, hogy azért nem lehetett unmountolni, mivel mountolva sem volt. Ez azért volt így, mivel én egy formázatlan merevlemezt kötöttem rá. Ez után már csak a leírás szerinti patícionálást és formázásokat kellett megtennem, és mountolta a partíciókat. Végül is az fdisk-et választottam partíció manager helyett.
A sok reboot során azonban stupid-ftpd soha nem indult el (lehet, ez új az Olegben, hogy alapértelmezetten nem fut?), a ps parancsal megnézve soha nem futott.
A webes felületen be volt állítva az ftp engedélyezés, usert is vettem fel ide, de hiába próbáltam elérni a TC-ből, azt írta, nem található a router IP címén ftp kapcsolat.
Ekkor szintén a fórum és egy angol oldal alapján csináltam egy supid-ftpd.conf fájlt, a post-boot-ba beírtam a supid-ftpd -f /stupid-ftpd.conf elérés -t, azóta elindul és le is állítható.
Nagyon örültem, hogy már fut, de sajnos most sem tudok kapcsolódni hozzá. Most már nem írja, hogy nincs ilyen ftp kapcsolat.
A TC ftp kapcsolódás ablaka kiírja, hogy kapcsolódni próbál, látja az routert az IP címen vagy a hostnevén is, de nem kapcsolódik, időtúllépésre hivatkozva 4 perc után leáll. Nem ír hibás nevet, vagy jelszót sem. Mi lehet a gond szerintetek, esetleg kell-e a stupid-ftpd-t paraméterezni még az indításánál, hogy működjön. (Tűzfalat, vírusirtót, spyware keresőt kilőttem, de akkor is ua. a helyzet, nem kapcsolódik időtúllépés miatt.
Sajnos most emiatt nem tudok továbblépni és az SCTCS-t telepíteni, mivel nem tudok másolni az 1. partícióra.
Másik gondom, hogy a routerra kötött merevlemez megállás nélkül pörög, soha nem áll le. Lehet valahol, valahogyan, vagy külső programot telepítve azt beállítani, hogy pl. 10 perc után kapcsoljon le, ha nem használom (mint pl. a laptopokban)?
Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen.
[Szerkesztve] -
-
Addel
senior tag
még annyi, hogy az ''ipkg list_installed'' parancsal lehet megnézni a telepített csomagokat.
-
Sharp.
csendes tag
Akkor senki sem tud valami megoldást arra, hogy Vista-ról miért nem enged be a Samba ugyanazzal a névvel és jelszóval, mint amivel XP-ről beenged?
-
Addel
senior tag
válasz
batkamanó #1268 üzenetére
Én file szervernek nem javaslom, főleg ha több gépet kell kiszolgálnia. Azért mert a max írás/olvasás sebesség amit sikerült kipréselnem belőle kb. 3000KByte és emellé 60-90% procihasználat tásrul a routeren, ami szinte teljesen lefogja ilyenkor azt.
A enhanced-ctorrentet asszem nem kell külön telepíteni ha Seaky féle sctcs-t telepítesz asszem az felteszi a ctorrentet is. -
batkamanó
csendes tag
Kezdő ASUS WL-500gp felhasználóként végigolvastam a fórumot, mivel nem akartam sokat kínlódni vele. Nem volt egyszerű, több napig tartott
.
Azt sem állítom, hogy mindent megértettem, de legalább már kérdezni tudok.
Az már nyilvánvaló számomra, hogy sokkal több linux tudás kellene a router jobb kihasználásához, de ezzel sajnos nem rendelkezem, csak felületes ismereteim vannak róla, bár már közel 30 éve foglalkozom számítástechnikával. Így hozta a sors, eddig még nem igazán volt szükségem rá.
Vezetéken 3 db asztali számítógép és egy soros portos printerszerver csatlakozik hozzá, Wlan-on pedig egy laptop, egy Wii és egy PDA. Ezek eddig a gyári firmware-el (1.9.7.0) jól működnek, mindent sikerült beállítanom. A Wlan-nál is működik a WPA-PSK az eszközökkel, ez a korábbi SMC routeremmel nem minden eszközzel jött össze.
A routert tehát alapvetően Wan, vezetékes Lan és Wlan háló kezelésére használom, de fontos lenne egy jól működő torrent kliens és egy minden gépről elérhető fileserver, amit a gyári firmware-el nem tud a router normálisan.
Tehát ha mindent jól értettem, nekem a következőkre lesz szükségem:
1.Firmware frissítés a legújabb Oleg félére (1.9.2.7-7g) lehetőleg a routerhez adott Firmware Restoration Tool segítségével. (Bár ettől egy kicsit tartok, miután a fórumot végiolvastam, mivel többeknek meghalt firmware frissítéstől a router.)
2.Csatlakoztatni kell egy USB rackot, majd ext2-re formázva létre kell hozni 3 partíciót.
3.Mivel az Olegben nincs benne az enhanced-ctorrent, ezt telepíteni kell a csomagkezelővel.
4.Telepítenem kell a seaky77 által fejlesztett és lelkes fórumozók által tesztelt webes kezelőfelületet (SCTCS) az enhanced-ctorrent-hez.
5.Kell a smba is a fileserverhez, tehát a pdf leírásnak megfelelően ezt is konfigurálni kell.
Kérdéseim:
1.A firmware frissítésnél mi okozhat végzetes hibát, mit kerüljek mindenképp? (Tűzfal és spyware progik kilövésén túl.)
2.Az Oleg féle firmware ugyan olyan jól kezeli a Wlan-os dolgokat mint a gyári?
3.Van egy Coolink USB2-SATA külső HDD rackom egy 200 GB-os SATA2 merevlemezzel. Ezt csak a seaky77 oldalán lévő pdf leírásban szereplő módon lehet partícionálni és formázni, hogy jól működjön a routeren, vagy ezt megtehetem a WinXp alól is. pl. valami ext2-őt is ismerő partition manager-rel (Paragon)?
4.Ha partition managerrel készítem, hogyan lehet swap-ra formázni az egyik partíciót, vagy ezt mindenkép a routeren keresttül kell-e megtenni a pdf leírásnak megfelelően?
5.Azt olvastam, hogy mit kell beírni parancssorba a ctorrent telepítéséhez, csak az nem világos, hogy az enhanced-ctorrent csomagját előbb valahonnan le kell-e töltenem és felmásolni a csatlakoztatott merevlemezre, majd ezt a helyet megadva telepíti? Vagy közvetlen letölti a netról a szükséges csomagot? Ha előbb le kell tölteni, akkor honnan lehet az ipkg csomagformátumban letölteni?
6.Ha ezt a parancssori utasítást beírom „ipkg install ctorrent”, ez az enhanced-ctorrent-et telepíti? És honnan szedi?
7.Honann lehet megtudni, hogy az enhanced-ctorrent települt-e fel és milyen verziószámú?
Végül köszönet mindenkinek a fórumra beírt segítségekért és seaky77-nek a ctorrent kezelőfelület megírásáért. Ezzel nagyban hozzájárultok, hogy a mezei linux felhasználók (és nem értők) tudják használni a routert arra, amire vették, valamint az ASUS minél több ilyen routert adhasson el félkészen.
-
bbaccsi
tag
Tett már fel valaki proxyt rá?
Élmények/tapasztalatok? -
pepe33
tag
Vettem egy Creative Live!Cam VISTA IM webcamerát , ami elvileg OV519-es chipset.
Itt vannak a paraméterei :
http://webcam-osx.sourceforge.net/cameras/camera.php?id=468
Namost a gond az hogy az oleg fw-el mindig a pwc driver töltődik be, hiába állitom OV51x re ujrainditás után ismét PWC van.
Hogy lehet OV51x chipes kamrákat beüzemelni ?
Probáltam mindkét utolsó oleg verzióval a helyzet ugyan az mindig PWC re visszaáll a router.
Valaki segitsen !
kösz !
[Szerkesztve] -
Zol77
aktív tag
Na sikerült!!! Azt persze senki se kérdezze, hogy hogyan de egyszer csak jó lett. Végül is reggel 8kor sikerült hazavágni, most meg 22:00-kor egyszer csak beindult
Nincs konkrét ötletem mitől lett jó , de már össze-vissze nyomkodtam,húzgáltam,töltöttem,reseteltem,restartoltam,régbbi progival,újabb progival, és egyszer csak elkezdett világítani a led! Na soha többet nem piszkálom! A franc essen bele.
-
atos30
aktív tag
Hát hallod, ilyenem nekem is volt.Azt csináltam ,hogy össze vissza kapcsolgattam ki-be a routert a reset gombbal-gomb nélkül, 3 másodpercig nyomva tartva a resetet, majd 10 másodpercig és a legvégén valamelyik ki-be kapcsolgatos resetelős nyomvatartás után fel sikerült tolnom a firmwaret.Azt ne kérdezd melyik variáció volt-probálkozni kell.Az biztos ,hogy a firmwareval csak akkor probálkoztam amikor végigpróbáltam az összes lehetséges resetelős variációt.Valamelyik működött.Már egy párszor végigjátszottam.Ne add fel.Ha villog a led és még pingelni is tudod ,akkor tuti életre lehet kelteni.
A ki-be kapcsoláson a tápkábel kihúzását értem.Tehát amikor visszadugod akkor közben nyomvatartod a resetet is, ekkor kb 8 mp mulva az összes led sorban felvillan egymás után(ha jól emlékszem).utána bedugva nyomsz egy resetet vagy 10 mp-ig .Ilyen meg ehez hasonló variáciokkal még próbálkozhatsz.Ha valaki csinált ilyet mostanában az nyugottan kijavíthat.
[Szerkesztve] -
Zol77
aktív tag
Nos , csak nem adtam még fel a dolgot, nekiugrottam megint a router felélesztésének,most tovább jutottam, mostmár elindul a firmware feltöltés a restoration tool-al, viszont a legvégén 99%-nál megáll, majd kidobja hibára, hogy ellenőrizzem a ledet,hogy recovery módban van e a router , mert elvesztette a kapcsolatot , nem találja a routert. Pedig ezt is ráengedtem már vagy 10x is, de ugyanúgy 99%-nál behal. Már próbáltam a recovery módot úgy is,hogy vagyfélpercig is nyomva tartottam a restore gombot ,de semmi. Viszont recovery módban vagyok, mert szépen ütemesen villog a power led. Na most itt tartok. Próbáltam két firmwaret is rátenni, a gyáriakból de mindkettővel ugyanez volt a helyzet. 1970-1972.
-
force001
csendes tag
válasz
hbruce000 #1257 üzenetére
Hi
Nekem a gyár fw tökéltesen működik, legalább is amire én használom: internetmegosztás, hub, AP, nyomtató szerver és file szerver.
A Download Masterrel van annyi gondom, hogy nem tudom korlátozni azt hány filet töltsön le egyszerre. Ezen problémámra nem sikerült eddig megoldást találnom sehol.
Üdv -
Zol77
aktív tag
Üdv!
Na asszem nekem is sikerült hazavágni a routert. Firmware frissítés volt , 1970-ről 1972 re.
Szépen fel is ment,de olyan lassú volt minden letöltés a halál idióta sebességmenedzselőtől,hogy inkább úgydöntöttem visszarakom a 1970-et. Na itt be is halt,még félóra múlva is a frissítésnél ált. kikapcs , majd be természetesen power led villog , mondom sebaj, firmware restoratin tool betölt, router ki,restore gomb be, bekapcs , majd firmware upload. De az üzenet mindig az, hogy nem találja az ezközt. Nem adtam fel,mert írta valaki hogy vagy tizedik alaklomra sikerült , hát harmincvalahány próba után feladtam. pingelni lehet, weben természetesen meg nem érem el. Valaki írta a tftp-t , amiről idáig azt se tudtam mi fán terem. irány a google, utána ezzel fel tudtam másolni a firmwaret , legalábbis kiírta hogy az átvitel sikerült, de ugyanúgy villog tovább, és nem engedi a restore toolt se. Valaki tud segíteni valami ötlettel még? meg leírom a tftp-t hogy hogyan használtam, hátha az a rossz, xp van a gépen, onnan indítottam parancssorból a következő képpen :
tftp -i 192.168.1.1 put c:\WL500gp_1.9.7.0_TW.trx
ezután átmásolta , de annyi történt,hogy nem villogot tovább,de ugyanúgy elérhetetlen maradt a router. Áramtalanítás után meg ugyanúgy villogott tovább a power led.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hbruce000
tag
Van egyáltalán valaki, akinek rendesen müködik a cucca a gyári fw rel?
A müködés alatt a gyártó által promotált funkciókat értem.
Esetleg az egész 1 nagy kamu?
Most szemezek a cuccal, de a fórumot olvasva, eléggé elbizonytalanodtam!
köszi -
Red99
csendes tag
Üdv!
Ma ruháztam be egy ilyen routerbe, első blikkre nagyon tetszik, már az alap firmware-el is csomó pluszt lehet beállítani, azonban van egy apró problémám. Chello-m van, MAC address klónozással hozom össze a modemet a routerrel, de így csak 6-7 Mbit a sávszélességem, ha nincs a router a modem és a gép között simán hozza a 10 Mbit-et. Mit kéne beállítanom hogy a routerrel is fullosan ki tudjam használni a sávszélességem? -
maci25
aktív tag
Meg regen valakitol kaptam egy linket ahol meg tudtam nezni meik routerben mennyi ram/mekkora proci van..........,de most nem talalom
Aki tudja a linket dobja be kerem -
sirk
csendes tag
A samba partíció biztos sikerült? Ha picit visszaolvasol, akkor én szívtam azzal, hogy 120G vinyón nem lehetett megcsinálni a 3db particionálást egyszerre, mert out of memory-val elszállt. Meg kellett csinálni az /opt-t és a swap-ot, reboot és csak utána tudtam a sambát. (itt már élt a létrehozott swap)
csak ötletelek
[Szerkesztve] -
sirk
csendes tag
Sziasztok!
VSFTPD user kérdés.
Segítsetek plíz, több helyen utánanéztem, de belezavarodtam, van ahol komplett script-et ajánlottak megoldásként, de ez nem kell nekem.
Mindössze annyit szeretnék, hogy legyen egy user-em, hívjuk ftp_user-nek, aki csakis egyetlen meghatározott mappát lát, abba tud írni, olvasni. Ez lehet a samba/Saher/ftp_pub/
Az FTP-t most egyetlen user-rel érem el, de ez a routerem admin felhasználója, ami jelenleg mindent elér. Ezt szeretném is megőrizni, mindössze e mellé szeretnék egy limitált ftp user-t...
Nagyon köszönöm előre is!!
2. problem:
Samba teljesen jól funkcionál XP alól. Felcsatolódik meg minden. (bár volt már hogy nem volt OK, Router reboot után megint OK lett)
De ugyanazzal a user/passw-el (router root) Linux (Ubuntu) alól már nem érem el a megosztott samba mappát (látni látom, csak nem enged be). Itt mit kellene másképp?
3. problem:
Szeretnék Seaky SCTCS fórumára regisztrálni, de nem sikerül, a security képet sosem látom. Akinek sikerült hogyan csinálta?
Köszi -
Sharp.
csendes tag
Használja-e valaki a wl-500gP-t Vista alatt?
Ugyanis az lenne a gondom, hogy XP-ről elfogadja a Samba-s belépési neve(ke)t és jelszó(ka)t, viszont Vista-ról nem fogadja el egyiket sem. Vistaról csak a dyndns-ről tudok belépni ftp-n (vsftpd), viszont így meg csak olvasni tudok a vinyóról. Talán rájött már valaki a titok nyitjára... -
GFss
csendes tag
Bekapcsoláskor tartsd nyomva a restore (fekete sülyesztett nyomógombot) addig míg a power led el nem kezd villogni. Ezután indísd a Firmware Restoration programot. Ezzel fel tudod tölteni akármelyik firmware-t. Én is igy tettem már többször.
-
simandr
csendes tag
No wireless device in recovery mode is found.. ez a pontos üzi..
-
simandr
csendes tag
Sziasztok!!
Vásároltam én is 1 ilyen csodának nem nevezhető WL500g Premiumot....
Toltam volna fel rá oleget! 30perc után ugyanazt irta a webes felület hogy várjak még... ekkor router táp kábel ki... Lehet ez volt a hiba....
Azóta router halott.... Power led villog... és 169.-el kezdödő ip-t kapok....Firmware restoration nem megynem tud kapcsolódni a szerkezethez...
Please segitsetek... Valami 5let? Invalid Ip-addres-t ir ki
Előre is thx a segitséget...
[Szerkesztve] -
GFss
csendes tag
Megcsináltam a particiókat leformáztam (ext3,swap,ext3) bemountoltam, telepítettem mindent.
Samba-t is, login passw megcsináltam (mindent leírás szerint), és nem tudtam csatlakozni.sctcs-t sem tudtam telepíteni. Most ott tartok, hogy 3-4 firmvaret is feltettem, utoljára az oleg xxxx.7g verzióját, reseteltem, Factory Default, vinyót újra formáztam.
És kezdem előről.Ha nem jutok vele dűlőre megy rá a dd-wrt.v23_asus_sp3.trx és beüzemelek eggy olcsó letöltő gépet.
OFF
Ezt láttátok már?
[link] -
GFss
csendes tag
Sziasztok!
Immár kb 36 órája sz*p*k vele, mindent úgy csináltam ahogy le van írva.
és még nem jutott el a végére,de lehet nem is fogok
Keresek egy vállalkozó szellemű fanatikust aki beállítaná, hogy tudnák torrentezni vele.
(a netmegosztás az megy) Azt hiszem most most jutottam el arra a pontra, ha tovább ülök a gép előtt akkor összetöröm ezt a berendezést. Lehet az álmosság beszél belőlem.
Végig olvastam a fórumot, betűről betűre csináltam mindent, de mégse.
(160-as vinyó, part1, part2, part3, oleg firmware.) -
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakinek nem működne a DM (Device not found-meg hasonlók)akkor javaslok egy formatálást a külső vinyón és nem árt ujratelepíteni az utility-t is.Kiprobáltam a dolgot ujjabb verziójú DM-el ,de a software addig nem találta az eszközt amíg ujra nem formatáltam a vincsit.Általában akkor fordul elő amikor nagy nehezen sikerül letöltenie valamit.
Továbbá várom azok jelentkezését akik válalkoznának egy szájbarágós leírással az Az-X-en kívűl, hogy egy winfos-os felhasználó hogyan tudná oleg bácsi vívmányával egy ext2-3 asra formázott vinyón beüzemelni seaky mester csodás webes felületű torrent kliensét.(nekem valahogy már az Az-X -es leírás sem jön össze) -
Parkerov
csendes tag
Nagy nyúzáskor (2 gépen torrent), néha elkezdi dobálni a kapcsolatot a router. Megnéztem a system logot, ilyenekkel volt tele:
Apr 29 21:40:51 kernel: NET: 17 messages suppressed.
Apr 29 21:40:51 kernel: ip_conntrack: table full, dropping packet.
A fenti 17-es szám helyett persze a többi sorban más számok vannak.
A fw az Oleg 1.9.7.2g .
Jól sejtem hogy a tűzfalban túl sok kapcsolat volt ellenörzés alatt, és attól nyekkent meg? Van egy ''number of connections to track'' opció a tűzfal beállításoknál, ez jelenleg 4096-on áll. Ha ezt feljebb állítom megszűnik a hiba? Meddig érdemes ezt feljebb állítani?
Ha nagy hülyeséget kérdeztem, vagy mondtam, akkor szóljatok.
[Szerkesztve] -
sirk
csendes tag
Elkezdtem inkább előlről, és most kiszúrtam, hogy a 3. partíciót amit a samba share-nek tartunk fent, nem tudta befejezni rendesen. Megnéztem a logot, out of memory-val elszállt... 120G vinyó, 900M opt, 500m swap a maradék menne a part3-nak.
Rebootoltam, csatolódott a part1 és part2 (az előző próbálkozás miatt gondolom)
de így már volt swap rásegítés, és lement a formatálás. Lehet hogy ez volt a baj az előbb...?? Pedig ki ellett volna szúrnom akkor is... -
sirk
csendes tag
Köszönöm a segítséget, megoldódott
Én biztos vagyok benne hogy nem rontottam el semmit, de ettől függetlenül még lehetReboot után újrakezdtem és minden ment.
De ma is bénázok valamit...
Samba beállítás.
nano /opt/etc/init.d/S97Samba:
#!/bin/sh
/usr/sbin/smbd -D -l /opt/var/log/smbd.log -s /opt/etc/samba/smb.conf
/usr/sbin/nmbd -D -n HOSTNAME -o -l /tmp -s /opt/etc/samba/smb.conf
HOSTNAME helyett myasus-t írok, ezt a host name a webes felület IP Config / WAN & LAN / LAN IP Setting-ben
reboot után ps |grep ''smb'' parancsra viszont sehogy sem azt látom, ami a wl500g_tiptrick.pdf-ben van.
mindössze ennyit:
[sirk@myasus root]$ ps |grep ''smb''
156 sirk 380 R grep smb
[sirk@myasus root]$ -
sirk
csendes tag
Sziasztok!
vettem USB házat is a vinyónak, így neki is álltam a magyar doksi által kijelölt ösvényen.
Ment is minden egy darabig. Ott akadtam el, amikor a felparticionált és formázott területeket moutolni kell.
Írom: mount /dev/discs/disc0/part1 /opt
(persze előtte reboot és umount is volt)
Ezt kapom:
mount: Mounting dev/discs/disc0/part1 on /opt failed: No such file or directory
Mit szúrok el? -
LordX
veterán
Az a Tomatos QoS az standard Linux feature. Az OpenWRT meg majdnem egy standard Linux... (btw mindegyik az, csak az a kérdés, mit fordítanak bele a kernelbe)
Nézd meg az X-WRT-t. Ez nulladik megközelítésben egy jobb webes config felület OpenWRT-hez, de sok csomagot is beleszerkesztenek.. Mondjuk ennyire finoman nem tudod hangolni a QoS-t felületből, de a www.lartc.org-on leírt minden megy benne, max kell parancssorban gépelni egy picit... -
maci25
aktív tag
Na ismet udv mindenkinek!
Hat felraktam ezt a tomattot
Velemenyem szerint egesz erdekes,van benne par dolog ami nincs az olegben.
Egy probat biztosan meger!
Viszont van egy kerdesem is hozzatok.
Ha beleteszem egy dobozba szepen leszigetelve akkor szerintetek birni foglya a kulteri klimat?/nem e fog megsulni a napon/
-
Munyi
csendes tag
Hát, az OpenWRT-t speciel nem ismerem.
De ami a Tomatoban van QoS, nos ahhoz hasonlót még nem láttam egyetlen routerben (fimware-ben) sem.
Többnyire vagy port vagy ip alapján lehet állitani a sávszélt v. prioritást esetleg mindkettöt egyszerre is, máshol. Itt szintén lehet ezeket, plussz alkalmazás(L7) szerint, mac cim szerint. Mindezeket kombinálva persze. (pl. ip+alkalmazás v. port, mac+alkalmazás v. port, és még plussz nem csak prioritást hanem sávszélt is lehet megadni ezekhez (fel/le), az alap dolgokat most nem irom.)
És ezeket akár egyszerre egyidöben is. (pl. Józsika gépe fixen 512Kb/128Kb (mac v. IP szerint) bármit csinál, a többieknek meg a prioritás meg ilyesmi érvényes alkalmazás vagy port ect. anyámkinja szerint. Grafikus QoS müködés mutatás (finombeállitáshoz, oltárira elcseszett qos beállitások kiderítéséhez nagyon hasznos), sávszés-sebesség-adatforgalom naplózás.
Lehet, hogy ez a spanyolviasz feltalálásának klasszikus esete részemröl, de ezeket igy együtt máshol nem láttam. -
LordX
veterán
Most megnéztem, mi ez a QoS, amiről szuperlativuszokban lehet beszélni
OpenWRT-ben ez egy az egyben benne van. Ha az X-WRT összeállítását használod, annak webes felülete is van hozzá. És van hozzá USB. (Persze szívás, mert ennél kevésbé dokumentált rendszer a világon nincs) -
Munyi
csendes tag
Csak annyit, hogy ez a Tomato firm Linksys-es körökben a legjobbnak számít.
Olyan QoS van benne, hogy arról csak szuperlativuszokban lehet beszélni.Ha nem kellene mindenképpen az USB azonnal feltenném.
Nálam ugy néz ki a dolog, hogy a Linksys a förouterem (Tomatoval) a QoS miatt, erre van dugva a wl500gp (Oleggel) bridge módban és intézi az FTP-t meg a torrentet. Ritka jó párosítás, de ha tudná az Asus a tomatóval az USB-t is akkor csak ö lenne. -
maci25
aktív tag
Udv mindenkinek!!
Van nekem is egy wl 500 gp/oleg van rajta/.
A kerdesem az ,hogy hasznal e valaki ilyen firmwaret? http://www.polarcloud.com/tomato
A kornyeken van egy kutyu amin ez fut./elg jonak tunik/
Aki hasznalja ezt a firmwaret az irlya le salyat tapasztalatat kerem!
Amennyit kivettem a leirasbol ez nem kezeli az USB./de ez engem nem is erdekel/
Varom a valaszokat!
[Szerkesztve] -
reasonfan039
csendes tag
válasz
ZPapp23 #1223 üzenetére
szia,
én feltettem a routerre egy 4-es USB hubot is, azon van a 3,5''es 160GB-os vinyóm, meg egy nyomtató. Ez így elfoglal egy USB-t a routeren, a másikon van egy 1GB-os Flash két partícióra szedve, egyikre vannak a programok telepítve, a másik a swap.
Kb, 3 hete megy egyfolytában, nincs semmi gond (igaz, én egy Thermaltake vinyóházat vettem, van benne egy 10cm-es venti -
ZPapp23
csendes tag
Sziasztok! Ti hogy használjátok a rákötött vinyót? Az lenne a kérdésem hogy nekem 2,5''-es van külső házba rajta, nem gáz a vinyónak ha folyamatosan rajta van? Bírják ezek? Csak azért mert még nem használtam így ilyet. Köszi előre is a segítséget.
-
reasonfan039
csendes tag
Szia,
tudsz ext3-at mountolni xp alá: ext2ifs-0.3.zip erre keress rá. Simán indítod, és betűjelet adsz a drive-nak, aztán reboot. Most volt egy pár napig, hogy a samba nem ment, kénytelen voltam így átszedni a vinyóról a dolgokat, teljesen megbízható (de csak olvasni tudja az ext-et!) -
come4
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném hogy a ext2 file rendszer 2GB határát sctcs-vel nem lehet kijátszani?
Vagy más filerendszert kellene használnom?
Ti mit használtok?
[Szerkesztve] -
Addel
senior tag
Én is kezdő vagyok linuxból, és remélem nem mondok nagy hülyeséget, de szerintem az a hiba hogy meg kell adni azt is, hogy mit hova routoljon.
pl.:
iptables -t nat -A PREROUTING -i $1 -p udp --dport 65444 -j DNAT --to-destination $4:65444
ahol:
$1 = WAN interface
$2 = WAN IP
$3 = LAN interface
$4 = LAN IP
$5 = DMZ interface
$6 = DMZ IP -
sirk
csendes tag
Jár még erre valaki, vagy csak az én kérdésem evidens?
-
sirk
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, hogy bagatelnek tűnő kérdéssel zaklatlak benneteket
Egyszerű az én bajom, torrenteznék, de nem tudok seed-elni, mert nem tudnak hozzám kapcsolódni.
A felállás: ASUS WL-500G Premium, Firmware: Oleg 1.9.2.7-7f, de nincs rajta még vincsi.
Ubuntu 6.10 rendszert használok, amit imádok, de kezdő vagyok linuxban.
Deluge torrent klienst használok, de Azureus-al is próbáltam, ott sem ment kifelé adat.
Webes felületen a Virtual Server részben elvileg megnyitottam a szükséges portokat:
http://sirk.hu/other/virtual_server.jpg
A net rendesen megy, a torrent is lefele. De hibaüzenetként ki is írja hogy nem tudnak hozzám kapcsolódni, biztos tűzfal vagy router mögött vagyok, FW-oljam a portokat.
Jók a webes beállításaim? Ha azok igen, akkor feleslegesek, és az olegben csak telnettel tudom? Ha így van akkor pontosan hogyan tudom beírni?
Már sok helyen megpróbáltam utánanézni, itt is. Találtam is itt iptables beállítást, ami alapján telneten keresztül próbálkoztam:
iptables -A INPUT -p tcp --dport 65444 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 65444 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i -p tcp --dport 65444 -j DNAT --to-destination :65444
iptables -t nat -A PREROUTING -i -p udp --dport 65444 -j DNAT --to-destination :65444
De a 3. sornál elvérzett (lehet az is gond feltételezem hogy a post-firewall scriptbe kellene beírni, de erről többet nem tudok)
Köszönöm előre is! -
LordX
veterán
4. New kernel features (incl. advanced router, new iptables targets)
Ezt bővebben is kifejthette volna.. Van már rá rendes TC, akár L7-filterrel? Ha igen, már le is gyaktam az OpenWRT-t. -
Addel
senior tag
Új firmware Olegtől :
Changes:
1. New Busybox applets (env, cmp, wc, md5sum sha-1)
2. IGMP proxy added (multicast routing [IPTV]) (IP Config | Route > Enable multicast routing?)
3. Added an option to specify 802.11 multicast rate (Wireless | Advanced > Multicast rate)
4. New kernel features (incl. advanced router, new iptables targets)
5. Fixed compile problems with newer Linux ditributions
6. Web interface should no longer show Cable Disconnected status
7. There is now an option to enable/disable DoS protection (Internet Firewall | Basic Config > Enable DoS protection?)
8. Built-in ftp server should now work fine in PASV mode
9. Updated Dropbear to 0.49
10. Updated WiFi to 3.90.38.00
11. Added support for the 128MB of onboard RAM
12. hiddev support
13. FPU emulator fixes
14. WL-HDD IDE fixes - SMART should work now
15. Onboard flash type diagnostic messages
16. Fixed flashfs to respect comment signs
17. flash command now has progress indicator
18. Station/Ethernet Brodge mode should now associate faster to AP after reboot
19. WL500g Deluxe/Premium/WL550gE now rescpect WAN port settings from the web
20. WL500g Premium/WL550gE now better handles OFDM transmitter power setting
21. Added support for /etc/fstab before automount
22. Fixed problems then upgradinf via WiFi using WPA/WPA-PSK
23. Disabled ''power off'' for all units except WL-HDD
24. Pressing EZ SETUP button for 3 seconds would cause /usr/local/sbin/ez-setup to be executed
WL500gp-1.9.2.7-7g -> [link]
[Szerkesztve] -
klambi
addikt
Szevasztok
éppen WIFI-s routert szeretnék venni és 1ik topikban javasolták ezt a routert és a Linksys WRT54GR-t
valaki eltudja mondani mi a különbség a kettő között és esetleg erről az asusról tudna a konfig felületéről képet küldeni?!
előre is köszönöm!
Linksysről [link]
[Szerkesztve] -
ZPapp23
csendes tag
Sziasztok! Gyári firmwarenál megoldható hogy rendesen tudjak mondjuk flashfxpvel letölteni? Csak 26 kb/s-el jön. Ha igen hogyan?
-
Addel
senior tag
válasz
kukodajanos #1208 üzenetére
Nálam volt hasonló de Oleg féle firmware-el. Az okozta, hogy egy olcsó sz@r rack-ben volt a hdd-m és túlmelegedés miatt időnként kikapcsolt. Állt. nagy mennyiségü irás-olvasáskor jelentkezett csak.
-
kukodajanos
csendes tag
Nekem is van egy ASUS WL 500-am. Open wrt firmware-vel. VSFTPD-t futtatok rajta. Azt nem ertem, miert van, hogy ha nagy anyagot akar valaki feltolteni ftp-n keresztul, akkor lemountolodik a winchester. Eltunik a hivatkozas a MOUNT-bol is meg a DF-sem jelzi, hogy latna az eszkozt.
Volt mar masnak is ilyen?
J -
ZPapp23
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy ilyen routert, de egyszerűen nem tudom működésre birni egyáltalán. Az EzSetup-os dolog ott nem működik hogy kiválasztom a hálókártyát, aztán elmegy 100%-ig és hibát ir avval, hogy nézzem meg hogy rendesen be van-e dugva a lan kábel. Manuálisan se megy, mert nem tudok belépni a setupjaba. Egyedül wifin keretsztül megy a net, a lanon nem találja egyszerűen. Tudnátok segiteni???
-
LordX
veterán
Van egy nobody user az OpenWRT-ben alapból, és arra van beállítva a megosztás. Nincs jelszava.. szamba konfigban hol állítok jelszót?
Vagy máshogy. Samba2, milyen dolgokat lehet írni a smb.conf-ba, mert sehol nem találtam normális dokumentációját... (BTW ez az egész OpenWRT-ről elmondható..) -
csabors
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne!
Csatlakoztattam egy usb hdd-t (fat32) helyi webes felületen elérem (ftp://192.168.3.1) itt látszódnak a mappák ftp_pub, ftp_pvt. Ezt a meghajtót hogyan érem el ''kintről'' ''webesen''? A win-ben hálózati helyként hozzáadtam, menteni lehet rá de hogyan kell hálózati meghajtóként csatlakoztatni? (Gyári firm-mel sikerült hálózati helyként csatlakoztatni
ill. total com.-ban csináltam egy ftp kapcsolatot ez hol fut, csináltam rá mappát, de az usb meghajtón nem látszik!
firm=oleg
Üdv:
remélem értitek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest