Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egér probléma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Monitorkalibráló eszközök
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
flatland8 #6525 üzenetére
Te egyszerűen nem, érted, hogy mit írok. A CPU hűtő a kupakkal van közvetlen érintkezésben, tehát a magok sokkal forróbbak annál, hiszen nincsen közvetlen hűtésük (lásd még hawk1979 megjegyzését a hőmérők elhelyezkedéséről). A másik, amiről beszéltem már, hogy a tjmaxtól távolodva egyre nagyobb az eltérés a pontos hőértéktől, és a tjmax-ot megközelítve csökken csak le. Direkt néztem meg stock cooler-rel 80°C felett, ahol 79°C kupaknál már csak 84°C-osak voltak a magok, hiszen a CPU-hűtőnek nincs akkor hatásfoka hidegen tartani a kupakot, mint 60°C-kal lejjebb. Ez az E8-asoknál így működik, hiába mondod, hogy lehetetlen ez meg az. Nem úgy van, ahogy te azt hinni szeretnéd.
Ha te nagy okosan beállítod, hogy azonos értéket mutassanak a mérőprogik, akkor szépen átvered magad, de mint mondtam, nyugodtan tedd ezt, ha ettől nyugodtabb vagy. Egy jó hűtővel úgysem lehet baj belőle, csak majd furcsán néznek rád, ha azt kezded el bizonygatni egy tuning-teszt során, hogy milyen hűvös nálad a proci, főleg, ha a téves tjmax miatt esetleg lehetetlen hőértékek jönnek ki (pl. hogy a kupak forróbb a magoknál).
Részemről lezárom ezt a párbeszédet, mert nem látom értelmét folytatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- 27% számlával! MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M2010 - i7 I 4GB I 500GB I 15,4 I Nvidia I OS X High Sierra I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest