Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
vuk777
aktív tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem ,hogy szerintetek /valaki/ meg tudná -e mondanmi hogyan viselkedne a P5Q pro lap egy Intel E6600 2,4 procival mert én is ezt a lapot néztem ki! -
Adam333
tag
Hali!
ASUS P5Q3-ra szerintetek érdemes lenne befekteni?
Vagy inkább vmi jó Gigabyte lap esetleg ASROCKp45r2000?
Írjátok le a véleményeteket, előre is kösz. -
plaszy
őstag
válasz
A-l-i-e-N #4490 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy lényegében miben tér el a Pro a sima P5Q-tól, de érdemes elolvasni katt777 írását.
Egyébként, a 2,2V szerintem sok, bár mondjuk látom, hogy CL5-ben tolod neki.
Esetleg próbáld meg áttenni a másik 2 egyforma színűbe, hátha ott más lesz a helyzet.U.I.: Egyébként az én 2 GB-os Kingmaxaim dobozán rajta van, hogy elméletileg 1066-ot viheti CL5-ben is, de gyakorlatilag csak 6-6-6-18-on hajlandó korrekten működni.
Üdv.
-
tibyke
tag
válasz
Hawk1979 #4493 üzenetére
oke, kozben megoldottam
hardvekezeloben szimplan kicsereltem a drivert a sata-hoz intel ahci driver ich10r-re mindket sata vezerlon, biosban atraktam a cuccot ahci modba, rebootoltam, ujra megtalalta az eszkozoket, es minden mukodik most szepen AHCI-ben.
vagy ez igy hulyeseg?
nem ertek en annyira a windows-hoz sajnos
t
-
tibyke
tag
urak,
asus p5q-em, win xp sp3 magyar telepitve, minden frissites es driver font, kiveve egyet:
az intel matrix storage management driver nem megy fol egyedul, azt mondja:
"ez a szamitogep nem felel meg a szoftver telepitesehez eloirt minimalis kovetelmenyeknek. a telepito most kilep."
mezei enchanced ide modban lett telepitve, nem pocsoltem az ahci driverrel. lehet, h ez a baj? mi lehet a megoldas? valahogy tudok megis ahci-t varazsolni ra?
koszi
t
-
Arra tudna vki választ adni, hogy miért csak a PS2 átalakítóval működik az egér? USB-be dugva semmit nem reagál.
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hello!
ASUS P5Q PRO alaplapom van, olyan kérdésem lenne, hogy nekem nem megy 1066on a BallistiX-om, illetve (sárgában vannak) a jobboldali sokkal melegebb, már majdnem éget olyan forro! 2.2V CL5-ben, ahogy a gyár megadta!
Illetve, akármit állitok be auton kivül, hibázik a ram memtesztel! ha auton van akkor joValakinek valami ötlet??
BIOS-t frissitettem, legujabb van rajta!
Illetve hasznos BIOS beállításokat tudnátok tanácsolni?Köszönöm szépen!
Kellemes Ünnepeket!!
-
Oli G
csendes tag
valaki????
-
Martin2004
tag
majdnem ilyenem van 2*2 GB 1066-os 1100-on
-
Oli G
csendes tag
helosztok.Nekem van egy p5q3 deluxe alaplapom,gyári biossal,gyári 2x1gb os asus rammal és egy intel q9550es procival.A gondom az hogy xp betöltésekor megakad a jel és lefagy .vistánál is lefagy.Mit javasoltok,feszültséget emeljek,biost frissitsek esetleg mást?Küszi ódv Oli
-
katt777
félisten
Realtek HD audio driverből 2.10-esnél újabbat ne telepítsetek! Ma próbáltam, és felére csökkent minden hangerőm úgy, hogy minden beállítás maximumon volt. Kipróbáltam drivermentes partícióra feltelepíteni, ugyanaz. Alig jön ki hang.
SonicVersus: Mondtam, hogy jó az OCZ, csak az ára...
-
katt777
félisten
Valaki kérdezte, hogy stock cooler-rel mennyit bír az E8400. Jelzem: megnéztem.
CPU magok / Hyper TX2 1200RPM / stock cooler 1000-2000RPM
3.0 idle.......37°C..........39°C (CPU 20°C/22°C)
3.6 load......65°C..........71°C (CPU 54°C/64°C)
4.05 load......72°C..........80°C (CPU 65°C/74°C)Azért adok némi esélyt annak, hogy a fenti hőmérsékletek elérésében nagy segítségemre volt a HAF-932.
A gyári venti egyébként 2000-es fordulaton is halk, viszont a csapágyak istentelenül zajosak.
-
katt777
félisten
GEIL-ekkel próbálkozhatsz 800 MHz + 10% tuninggal is, bírják azok, legfeljebb kis +fesz kell nekik. Sajnos a biosban megadható lépcsőkben tudod csak állítani a RAM-ok sebességét a szorzók miatt, tehát olyan tuningot érdemes választani, amellyel a proci és a RAM-ok is gyorsak lesznek.
SonicVersus: Mondtam én... Lásd fent, én a topicban a GEIL-ekről olvastam jókat, no meg OCZ-ről, de az árban kissé húzós.
FetaAAH: ASUS update-tel, csak be kell állítani, hogy downgrade-eljen.
-
SonicVersus
tag
válasz
katt777 #4446 üzenetére
Megvan, hibás az egyik ram
, ez volt a gond... Januárban beszerzek újakat mindenképp! Milyet ajánlanál esetleg (kingmaxon kivül) ehhez a laphoz ? ozc,geil,csx,kingstone ?
Olvastam visszább valaki ajánlja egyiket, más ugyanazt nem .....
u.i.: Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
NFree
addikt
Bug mentes boldog kari ünnepeket mindenkinek
-
FetaAAH
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogy P5Q PRO esetén mivel lehet biztonsággal downgrade-eli ha nincs kisfloppy csak pendrive?
Esetlek pár szóba a menetét is leírnátok?Köszi.
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
katt777 #4364 üzenetére
Áttanulmányoztam az irásod Mester! és az ott leirtak szerint jártam el. Kösz a tippeket!
Nem vagyok egy guru, elsőre nem vágtam a beállitást, ezt jutalmazta a gép jó néhány reset-tel.
De nem adtam föl és fixáltam a ramokat(feszt+időzitést) és siker! Ez volt, ez lett. Az EPU is működik.
Egy kérdés azért felmerült bennem, ha 667-re állitom a ramokat akkor ügye a 20%-os tuningnál megy 800-on, ez szép és jó, de a 'kocsis' állapotban igen lassú lesz a memó sebesség. Azt meg lehet oldani, hogy 10%-os tuningnál legyen 800-os hajtva a ram?
Ehhez a ram frekit kéne 667 és 800 közé állitani valahogy, vagy ezt felejtsem el és cseréljem 1066-ra a ramokat?
-
twine
veterán
válasz
8800gts #4466 üzenetére
Segíteni nem tudok de ezek valóban elég elcseszett sebességek másolásnál....
Nállam 50-60MB/s a másolás,,,próbáltam apró MP3-al is, és DVD méretű file-okkal is...(csak azért irtam hogy ne az USB-s másolási képességekkel legyen hasonlítási alapod) Bár nekem plaszy számai is karcsúnak tünnek,,,de arra nem mernék mérget venni hogy igazam van! lehet hogy USB-n valóban ennyi az annyi!
Szerk: 30gigás Ipod-ot háttértárként használva, USB-n keresztül 15MB/s a másolás...és hát ugye azért a kis 1.8'-as HDD nem egy világbajnok sebességű -
katt777
félisten
Hát ez a gyári cooler "kapar" rendesen...
Gondolom, a csapágyak gurulnak ilyen búgó hangon, mert már a kezemben is éreztem a ventit megfogatva, hogy nem sima a járása. És mivel a megrendelésemre sem hoztak Z600-at, most már megmarad az ünnepekre. Viszont idle csak 1-2°C-kal melegebb a procim a TX2 alatt mértnél. Majd nézem terhelve is.
-
plaszy
őstag
válasz
8800gts #4466 üzenetére
Nekem Sata2-es 250GB-os Samsung USB2-es vincsiről az Sata2 beépített 320GB-os Hitachi vincsire tett át 30GB-ot 25 perc alatt, az ha jól számolom 20MB/sec.
A beépített egyébként IDE módban, és compatible módon van beállítva BIOS-ban.
Gondolom ha mind2 beípítve lett volna, akkor ez még gyorsabb is lehetett volna.
ASUS P5Q sima lappal.
Ha ez ad neked valami viszonyítási alapot. -
katt777
félisten
Boldog Karácsonyt minden kedves Fórumtársamnak!
-
-
8800gts
tag
Sziasztok
P5Q-pro deszka csak satás vinyól és a vinyóról vinyóra másolás 1*-űen vicc annyira lassú 5mega /sec
tudtok erre v.mi megoldást?
baromira sürgős lenne
-
plaszy
őstag
Kicsit off:
Nézegettem az Everest dolgait, és valamelyik menüpontban láttam olyat, hogy valami kék képernyőt is számol. Ez "hiteles" adatnak tekinthető? És ide számolja/rakja azokat a restartokat is, amikor IBT tesztek alatt újraindul a gép valami hiba miatt? -
Hawk1979
őstag
Ugye IDE módban használod a winyód? Mert csak úgy működik.
És csak az ICH10R csatik valamelyikére dugva,az első fehér,és kicsit narancsosabb színűn nem megy.Nekem pendrive-ra telepítve működik,eszem ágában sem volt winyóra telepíteni,mert akkor már valami életképesebb Linuxot illene használni.
-
Valaki help! Most raktam össze a gépet ASUS P5Q lappal és kéne egy ethernet driver...(ami a CD-n van alapból kuka kb). Letöltöttem egyet felraktam de semmi... Melyik kéne?
Illetve kell vmi BIOS-ban állítani a dátumon, boot-on kívül?
-
8800gts
tag
sziasztok
mennyi feszt lehet adni a procinak konfigom alul leírva
[CPU-Z]everest ezt írja:
Feszültség értékek:
CPU mag 1.30 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 5.06 V
+12 V 12.15 V
+5 V készenléti 5.16 V
GPU Vcc 3.27 V -
vagamo
őstag
A Express Gate, hogy tudom éltre kelteni? Már letöltöttem az ASUS oldalról ezt:
ASUS Express Gate V1.3.3.1 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista.
és telepítettem is a C:-re a Rendszerpartícióra, de nem működik! Külön partíciót kell neki csinálni? Nem akarom USB-vagy más külső adathordozóra tenni! -
Hunter2
addikt
P5q deluxera milyen viszonylag komolyabb hűtőt lehet felrakni? Z600? Ninja2? elférnek ezek a heatpipe-os hűtés mellett?
Ramot a memtest86+ -al lehet jól tesztelni.
-
katt777
félisten
válasz
SonicVersus #4445 üzenetére
Egy játék DVD-t, vagy bármit betömöríthetsz, ami nagyobb 3-4GB-nál. Minél nagyobb, annál jobb, csak persze több idő. Amikor a tömörítés végzett, kitömöríted az anyagot, és ha CRC Error-t kapsz, a RAM-ok hibáztak. Én is így vettem észre az AMD-s konfigom egyik RAM-jának hibáját, miután a winrar teszt, de még más tesztek is hibátlannak mutatták a gépet.
-
SonicVersus
tag
válasz
katt777 #4444 üzenetére
Én is arra gondoltam,h az egyik ram a hibás ,de viszont külön-külön mennek... most újraraktam a vistat ,eddig jó (kopp, kopp
) Ezt a tömöritést nemértem teljesen, tömöritsek ki egy dvd filmet ami bevan tömöritve több rar fileba ? Hogy látom ebből,hogy melyik ram a hibás? THX a segitséget!
-
katt777
félisten
válasz
SonicVersus #4443 üzenetére
Valamelyik RAM gázos. 1-esével kéne kipróbálnod mindet. Alapon egy DVD tömörítés winrarral, aztán kicsomagolás kidobja a hibát, RAM-teszt nem feltétlenül.
Egyébiránt a szükséges fesz, ahogy az elérhető tuning is eltérő lehet akár két látszólag egyforma gépben is, ezért csak hozzávetőlegeset mondhat bárkit, véglegesen kinek-kinek ki kell tesztelnie magának. -
SonicVersus
tag
válasz
katt777 #4441 üzenetére
Köszi! A RAM-ok 887mhzre állitva, 1.9V-al (ahogy irtad) . Viszont mostmár nem csak akkor van kék halál ha húzni akarom ,hanem ahogy bejön a windows (vista 64) és betölt minden elemet ,egyből kék halál ,de az is csak akkor ha mind a 4 kingmax benn van ,2vel stabil. Először az is gondom volt,h a 4 modullal else indult a gép csak akkor ha fixre állítottam a bios által megadott időzítéseket! Egy jó ideig stabil is volt ,de utánna folyton kék halál
, most kiszedtem 2 modult,h tudjak irni
! Mi lehet a gond ? mind a 4 ram ua:
KLED48F-A8KI5 1GB 64M*8 CL5 -
Zoza24
senior tag
hali!
melyik a legjobb bios szerintetek p5q deluxe deszkához?stabilitás,tuning,stb...
ma megjön a deszkám,ha minden jól megy,s ezért informálódom -
katt777
félisten
válasz
SonicVersus #4439 üzenetére
Vedd lejjebb a RAM-ok sebességét, így nem futnak ki az alap beállítások képességeiből. Esetleg adhatsz nekik fesz-t, de csak módjával.
-
Hunter2
addikt
válasz
katt777 #4432 üzenetére
most olvasom csak a cikked:
"EP35-DS3-as tapasztalataim okán, és hogy a P5Q-ban is láttam a különbséget, auto bios időzítés-beállításokkal nem is állok neki a tuningnak, mert nem látom értelmét. Kezdő tuningolóknak persze ajánlott először így próbálkozni."
Asszem én is így kezdetem.
-
SonicVersus
tag
Hi !
Katt777: először is sokat segitett az oldalad a beállításokban,tok jó lett ,köszi!
Viszont lenne egy olyan kérdésem,hogy nekem p5q pro lapom van Q6600 al , ha epu val állítom akkor maximum 2.6 ghzre húzza fel,viszont biosban 333x9 en megy 3ghz-et is, ha az epuban a csúszkát feljebb tolom( %) akkor kék halál. 4x1gb 1066 kingmaxok vannak a gépben az is csak úgy megy ha fixre állítom az időzítést. Hogy tudom az epuval feljebb tolni a cpu órajelét ? -
Hunter2
addikt
Csak teszt jelleggel ment volna, azért multidő mert az egyik notivinyóról eddig is tudtam hogy nem százas de hogy ennyire azt nem selytettem. Felment a Win7 felraktam a chipset drivert , újraindítom és a RAID vezérlő már mondja is hogy xar, a win meg nem indul.Majd ha lessz 2 db Samu F1-em vagy raptorom akkor majd kipróbálom.
-
twine
veterán
válasz
Hunter2 #4436 üzenetére
...én azt mondom vagy RAID0 kell, vagy sok HDD ahoz, hogy igazán multitask legyen a "windoooz",,,tömörítés mellet bármi sem akad meg,mehet az adatmozgatás+játék...stb...egy HDD-nél ezek azért nehezebben működnek...
Jó lesz azmo'nnyuk a kis noti vinyók biztos nem lesznek szupersztárok
de szvsz. sokkal rugalmasabb rendszered lesz...
-
plaszy
őstag
Kicsit sikerült finomítanom a szerkezeten: Kép
CPU 9x450=4050,
RAM: DDR2-1081MHz BIOS-ban kézzel, 6-6-6-18 szintén, többi auto-n,
CPU fesz. 1,28125V BIOS-ban kézzel, ami a CPU-Z-ben 1,256-1,264-1,272 terheltségtől függően, érdekes, hogy alulfeszeli,
RAM fesz. 1,96V BIOS-ban kézzel.IBT 10/10-ből hibátlan, max. hőfok 67.
-
Hunter2
addikt
Xp sp3 már felismeri a sata vezérlőt vagy barkácsolni kell hozzá telepítőt?
RAID-et hogy tudom üzembe helyezni? fehér-narancs satákon működik? -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Hogyan akarsz kötekedni, amikor azt állítod, amit én?
Szvsz, lol.
Annyiban tévedsz, hogy nem ugyanott, hanem pár sorral lejjebb.
Na, látod, ez a kötekedés.
Hunter2: Cooler Master GeminII a te hűtőd. Tapasztalat, hogy jót tesz a P5Q-nak, ha a NB és a RAM-ok is megfelelő légáramlatot kapnak. Nekem ezt a HAF-932 megoldja.
-
katt777
félisten
Nekem úgy rémlik, hogy a max. adható feszültség növekedik meg, de nem vagyok biztos benne. Én anno 1 hétig próbálgattam a lapot, beállítottam mindent, azóta nem nagyon vacakolok vele.
Hunter2: Plaszy téved, az említett beállítások ugyanis nem működnek 3 pines CPU-hűtővel, csak 4-essel. Legjobb egy Z600. A biosban megadott beállításokat viszont felül lehet vezérelni EPU-ban. Ha tehát azt akarod, hogy kussoljon a gép, de egy kemény tuningot renden be akarsz hűteni, akkor megteheted, hogy kikapcsolod a szabályozást biosban, viszont EPU-ban a két energiatakarékos módhoz megadod az alacsonyabbakat. Akkor csöndben lesz a gép, terhelés alatt meg nem akkor kapcsolnak csak feljebb a ventik, ha már minden felmelegedett, hanem rögtön behűtik a rendszert. Őersze használhatod uganígy a turbo, és a többi módot is. De a lényeg: CPU-hűtő legyen 4 pines, vagy pintelen.
-
plaszy
őstag
válasz
Hunter2 #4418 üzenetére
De lehet szabályozni, Bios-ban is akár: Silent, Standard, vagy a legerősebb.
Szerk.: Most kezdek el finomítani a feszeken, eddig az IBT 2x kilőtte az 1,25-ös és az 1,275-ös CPU feszt, 1,96V Ramok mellett 1080-on.
Most 1,28125-el rpóbálom, mert az új Bios-al 1,38-at ad Auton neki. -
katt777
félisten
válasz
Hunter2 #4412 üzenetére
Régebbi procik magasabb feszültséggel működnek. De a lényeg az, hogy ha auto-n hagyod, és használod az EPU-t, nem kell tartanod a túlfeszeléstől, ha meg nem használod az EPU-t, akkor extrém tuningnál az alacsony fesz-től (no de akkor idle-módban sincs sok megtakarítás). Megnézed, auto mennyit ad a lap a beállításaidnak, aztán visszaveszel ebből 0.05V-ot, és ha Prime/IBT rendben lefut, OK a tuning. Egyébként is inkább IBT-et használj, az jobban terhel, és hamarabb hibázik, ha gáz van.
Nem, az az elégtelen tuning-beállítások miatt van. tjmax-ig nem nagyon dobhat ki. Anno a rossz hűtésű házamban a kánikulában 85°C-os magokkal is tökéletesen rendben futott az Orthos.
Vdroop-ot (és nem drop-ot) lehet állítani biosban, de a mértéke bios-októl függően változhat. Jobb ezt is az EPU-ban beállítani (CPU+lap+RAM+VGA-t is kezel, ha utóbbi ASUS).Fori23: Én azt írtam anno, hogy extrém fesz.-hez kell jumper (de egyébként a RAM-oknál is), sztem félreértette.
-
Hunter2
addikt
válasz
katt777 #4411 üzenetére
45nm és E8400 teljesen más világ ez lehet a magyarázat.Ha az orthos ill prime95 15 perc után dob csak hibát akkor az jóeséllyel az elégtelen hűtés miatt van nem?
Úgy vettem észre hogy ez a lap is dropol csak nem lefelé ahogy a többi lapom eddig hanem felfelé. BIOsban 1,3V-ot adok a real fesz az meg cpu-z szerint 1,32V. -
katt777
félisten
válasz
Hunter2 #4410 üzenetére
Igen (erről is szól a bemutatóm), és 450MHz-es FSB-hez 1.325V-ot adott, ha jól emléxem, amikor ezt 1.275V-tal lehetett elérni, azaz +0.05V-ot adott szükségtelenül. Az új bios-szal most 1.25V is elég neki, de nem is néztem auton.
Mindenesetre most EPU-val használom, és így 3.6GHz-hez (FSB 400MHz) nem ad többet neki 1.13V-nál (auto!), valamint üresjáratban (azaz munka, netezés) közben beéri 0.84-0.86V-tal, amit szintén nem tudsz bios-ban megadni, mert 1.1V a minimum. Csak a RAM-oknak kellett kézzel némi + feszt beállítani.
Szóval csak ügyesen a beállításokkal, ennyi az egész. -
Hunter2
addikt
válasz
katt777 #4407 üzenetére
nekem bejön mindkettő de itt egy másik link a gigához:
[link]A lényeg az lenne hogy amit egy 15k-s lap tud 1.26V-al azt nehogy már 1,4V-al használjam egy 40k- lapban.
Közben feltünt hogy a biosban jobb oldalon ahol a min, max fesz értékeket írja ott megvan az is hogy mennyi a normál érték.
ASUS-nál nincs olyan funkció hogy a 3 pines procihűtőt fesz alapon szabályozza? -
katt777
félisten
válasz
8800gts #4404 üzenetére
Olvasom én, de sok van, mert sokan fordulnak hozzám sok ügyben pü. Mindemellett még a fejemet is keresnem kell néha.
Válasz ment.
Hunter2: Talán mert nem érzékeli. Láthatod, hogy az ASUS csak 1.4V-ot adott, nem 1.7-et, ráadásul az E2-esek alapfeszültsége tudtommal eleve magasabb. A másik kép nem jön be.
-
Hunter2
addikt
válasz
katt777 #4400 üzenetére
Gigabyte P31DS3L+E2140@2660Mhz Minden normalon a BIOSban
P5Q DLX+E2140@2660Mhz minden auton a BIOSban
A proci magfeszére érdemes oda figyelni, ezért mondtam hogy nem igazán jó ha a lap dönti el hogy mennyi fesz is kell.
Topikot nagyjából átnéztem, sőt a gépkönyvet is abban is benne van a hogy jumperrel lehet engedélyezni a fesz állítást.
Prociról, ramról tudom hogy mennyi fesz kell neki csak a lapról nem tudom hogy mik a default értékei, ehhez kellene segítség.A ram feszt valyon miért nem mutatja az everest?
-
vagamo
őstag
válasz
katt777 #4403 üzenetére
Köszi!
Bár a nyári hűtővel nem fogom 4 GHZ-ig feltolni
3,4-3,6-ra gondoltam de szerintem a 3,6 is sok a gyári hűtővel!
Alapon a procinak mi a normáli hőmérséklete?
Alapban és orthossal hajtva? Ezt sem szebad 70 fok fölé nagyon engedni?Memoria tesztnek melyik programot ajánlod?
-
8800gts
tag
Katt777 Plz olvasd el a privát üzeneteidet léci
-
katt777
félisten
Loadline (nem mindegy
), az EPU-nak segít. Az én beállításaimmal 4.05GHz megy semmit le nem kapcsolva, de a spread spectrumot lekapcsolhatod. Az oldalamon szereplőtől annyi az eltérés, hogy a 1611-es bios-szal elég a procinak 1.25V, a RAM-oknak 1.94V, más maradhat auto-n, és a RAM-ok 1080-on mennek az alap CL5 időzítéseket (ezeket kiírja a bios) fixen beállítva. Régebbiekkel 1128 is megvolt 1.98V-on, ez nem szereti.
A tuninghoz vedd figyelembe, hogy a fenti 4.05GHz-es beállításokkal TX2 alatt is 70°C köré melegednek a magok. Igaz, a TX2 nem megy fullon (1200RPM), viszont a ház küld a lapra hideg levegőt rendesen. Szóval ha tesztelsz is, figyeld a hőmérsékleteket.
Azért ment másodjára, mert elsőre gebasz volt a rendszerben. C1E-t fölösleges kikapcsolni, csökkenti a fogyasztást és így a hőtermelést.
Advanced CPU-ban limit nem kell, a többit hagyhatod, ill. az újabb biosokban legalul megjelenik egy C-State funkció, azt kapcsold ki.
A VGA kihajtásához mindenesetre szükségtelen a tuning.
-
vagamo
őstag
Most ismét megpróbáltam és simán felment érti ezt valaki
A lényeg az, hogy OK és pontosan ez mire is jó?
Tuti bios beállítása van valakinek (tuningolt!), erre a gépre?
P5Q
8400C2D (gyári hűtővel)
2*1GB 1066Mhz Kingmax CL5
4850 Ati giganem csak a AI tweaker-re vagyok kiváncsi, hanem a z Advanced-re is (cpu settings) !
Tweaker-nél load-live mi?
a spectrumok azok mehetnek disabled-re? Pll mennyin a legstabilabb....stb.,..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest