Új hozzászólás Aktív témák
-
Móci
addikt
Sikerült beszerezni a Silent Knight 2-t, végre csendes a gép...
Viszont probléma lenne. 1501-es bios van fent, s a q-fan silent, turbo, standard módban ugyanazt produkálja. Halk, leszabályoz, de amikor terhelést kap, nem ad rá kakaót. Semmit. Visszavettem a tuningot is, mivel állandóan újraindult.
Esetleg másik biossal próbáljam meg? Van valakinek hasonló problémája? -
Symbio
senior tag
válasz
sarkadifeca #6592 üzenetére
Ha beírod a keresőbe a P5Q-SE-t, azt találod, hogy NE! Annyival nem olcsóbb, mint amennyit kispóroltak belőle. Ajánlat ha nincsenek extra igényeid: sima P5Q
-
japy
őstag
válasz
sarkadifeca #6592 üzenetére
Szerintem P5Q vagy Pro nemsokkal több de sokkal jobb! C- az combó verzio azt nem nagyon ajánlja senki mert nem a legstabilabb!
-
sarkadifeca
tag
Sziasztok!
Én most akarok venni egy Asus alaplapot és mindenképpen ilyet szeretnék csak nem tudom melyiket éri megvenni a sok közül! Egy Core 2 Duo E7300-hoz lenne.
Ezeket találtam:
Asus P5Q
Asus P5Q-C
Asus P5Q-E
Asus P5Q-SE
Asus P5Q SE2
Asus P5Q SE2
Asus P5Q SE/R
Asus P5Q-Pro
Asus P5Q Deluxe
Asus P5Q3 Deluxe
Asus P5Q EM
Asus P5Q WM
Asus P5Q-WS
Asus P5Q-Premium (na mondjuk erre nincs keret)én a P5Q-SE-t néztem ki most 27e! (nem annyira drága de ami nekem kell van rajta, gondolom a kicsi tuningot is bírja)
Szerintetek ez jó lenne,megbízható, van valakinek ilyen lapja?
Előre is köszönöm a válaszokat!! -
japy
őstag
Szó mi szó engem inkább érdekel egy kevésbé széthúzott gép ami nem csak 1 teszt erejéig tudja amit tud hanem 24/7 be! Én ugyanis nem 5-10 percig használom a gépet! A kérdésedre annyit, ha tudok szívesen válaszolok , de szerintem mindenki aki olvassa és tud valamit segíteni megteszi!
-
fagy53
nagyúr
A giga -mega FSB-t a pillanatnyi maximumért kergetik, de a magasabb FSB a konfig teljesítményét növeli. Általában minden alkalmazásban látszik a hatása, mivel a memória kezelésbe is besegít, az Everest memória sávszél tesztjei is emelkednek, ennek egyenes következménye, hogy a különböző tömörítő és konvertáló progik is profitálnak az FSB emelésból.
Más:
Apropó, ez P5Q azaz P45 topik tisztán, vagy be lehet pofátlankodni P5QL azaz P43-as alaplappal is? Azért kérdem mert sehol nem találom az Asus P43-as lap topikját és a napokban szert tettem egy ilyenre, talán lesz/van egy-két problémám. -
plaszy
őstag
Meglett a P5Q Pro
Most egy gyors teszt 8x500-on, min. fesz.-el, aztán reggeltől majd kolyobban ránézek. -
japy
őstag
válasz
kaoszpapja #6585 üzenetére
Inkább hagyjuk! Részemről lezárva!
-
japy
őstag
válasz
kaoszpapja #6583 üzenetére
Semmi gond csak nem kell annyira isteníteni a gigát vannak ott még hiányosságok bőven! Benéztem a topicod-ba ahhoz meg csak annyit nekem kingmax 1066-os ram-om van simán megy 1200-öt és most essek hasra és mondjam egy másik ramra hogy az sz@r mert nálam nem megy ennyit pedig dicsérik piszkosul! CSX
-
kaoszpapja
aktív tag
csak az UD3P lett összehasonlítva a P5Q-val. nem tudom mért probléma ez. más topikban is vannak a topiktól eltérő hsz-ok pedig ott nem szólnak. szerintem ennyi kitérés még bőven belefér a topikba. remélem nem kötekedésnek szántad a hozzászólásod, mert én szerintem nem sértettelek meg téged, ha igen akkor bocsánatot kérek.
-
japy
őstag
válasz
kaoszpapja #6580 üzenetére
Ha a tied hűvösebb örülj neki! Ja ez a P5Q topic ha nem zavar és nem látnád!
És még annyit az én lapom is röhögve viszi az 500fsb-t! És akkor mi van?
-
kaoszpapja
aktív tag
csak tudom ha húzni kell a procit akkor tuti nem az alaplap lesz a ludas.
meg mondom nekem sokkal hűvösebb mint a p5q. a szolgáltatásai is jóval magasabb fokon mennek. de egyébként nem tudom mért vettél akkor tuning lapot ha nem érdekel a tuningmert akkor simán vehettél volna ds3r-t vagy valamit. meg milyen dolgok motiváltak hogy ezt a lapot vedd meg, ha nem a tuning?
-
japy
őstag
válasz
kaoszpapja #6578 üzenetére
Azt azért elárulhatnátok mire mentek ezzel a (giga mega) fsb-vel! Felszáll vele a számgép vagy mi a szösz! Mert azért az égig emelni az fsb-t hogy villogni tudjak a tesztekkel ennyi+annyi sok értelmét nem látom! Teljesítménybeli különbséget nem veszel észre ha megfeszülsz se! Csak az boldogítja a lelkedet hogy 1.000.000.pontot kapsz egy benchmark-ra ám legyen!
-
kaoszpapja
aktív tag
én is p5q-ról váltottam UD3P-re, de nagyon tetszik a lap, még egyszer nem vennék P5Q-t az biztos. nálam max 550fsb ment stabilan de szerintem nem csak én voltam így. a hőfokról meg annyi hogy nekem 1.6v-on és 620 fsb-n melegedett úgy a giga mint a p5q 333fsb-n. annyi szent hogy ez a giga nagyon érzékeny lap, a refekkel nagyon kell jáccani, de ha ráérzel akkor nagyon tud menni. szerintem neked vagy azért melegedik nagyon mert túlfeszeled vagy azért mert minden auto-n van.
egy pár eredmény az UD3P-vel:[link]
az eredmény szerintem magáért beszélés ez mindenféle hűtés nélkül
ha csinálsz a lapoddal egy 600-as fsb-t és még mindíg nem tetcik akkor majd mondhatod hogy nem jó.
uff -
NFree
addikt
Sziasztok hát igazam lett udr3 sokkal jobb mint a p5q [link]
Ja még nem stabil kb fél órája megy a prime, de ez szinte 15 perc alatt összejött. -
-
japy
őstag
válasz
mcintosh #6565 üzenetére
Volt már 1-2 lapom de gagyibájt még egyszer nem lesz az biztos! 1. Minek világít az egér a gép kikapcsolása után! 2. Mért nem lehet a ventiket szabályozni? 3. A hőfokokról nem is beszélve! Alapon az alaplap cm690-be 40 fok ! Pedig brutálisnak tűnő hűtője van! Mi lesz a nyáron?
-
Zsubi
őstag
Én is váltottam P5Q-ról UD3R-re és nem bántam meg, kellemeset csalódtam benne
Sokkal bonyolultabb beállítani mint a P5Q-t de cserébe olyan eredményeket lehet vele produkálni hogy az ember esze megállHétköznapi tuningra bőven elég a P5Q de extrém tuninghoz már nagyon kevés, a Quad prociról már nem is beszélve, lásd NFree példáját
Nem akarom fikázni a P5Q, mert nagyon jó kis lap és csukott szemmel is belehet állítani de akik egy kompromisszum mentes tuning deszkát akarnak azoknak érdemesebb a Giga UD3-as szériát választani -
vuk777
aktív tag
Sziasztok!
500FSBRAM1:1
[link] -
NFree
addikt
Én is nagyon bíztam benne-anno, de sajna nem megy
Esetleg ha valamire jutok, majd közlöm megérte-e a csere.Sajnálom mert szerintem eddig a legjob lap volt minden szempontból, csak a quad most kifogott rajtunkkatt777
Nos én 60k-ért vettem a q9550-et , sha sikerül akkor alapfesz környékén fog menni 3.6-3.7ghz-en remélem, 136v-on laránál ment 4.25ghz-et ud3r-ben. Ha pedig ez sem jön be akkor nagyon rákeféltem , s anno jobban jártam volna egy e8xxx procival mert azzal szépen szalad a lap. -
katt777
félisten
Lap is lehet (NB) a hunyó, mert az nagyon tud melegedni P5Q-kon. Nálam alapból 50°C-on indított (EP35-DS3 sokkal hűvösebb volt), aztán 2 db 12cm-es ventit a lap/VGA fölé szerelve már csak 40°C körül mozgott, aztán jött a HAF932, és azóta nincs gondom vele (30-33°C tuninggal is). Z600 hatásairól meg ott a cikkem a honlapomon és a logout-on, mind2re azt mondom, hogy megérte beleruházni. Persze ma már sokkal drágább a ház és a hűtő is.
NFree: Hát most, hogy Mo-on a nagy Inteles árcsökkentés után 60k helyett 80k-ba kerül egy Q9550, sztem nem sokan fogják bevállalni. Főleg, hogy játékokban meg egy 4870 kaliberű VGA alá nem árt a 3.3GHz...
(Kevésbé optimalizáltaknak, azaz a többségnek persze bőven elég egy E8400 alapjáraton.)
-
NFree
addikt
Nos hali mindenki, visszajött a quad Laraxior-tól tegnap próbálgattam még ezt azt, de sajna kevés sikerrel, Úgyhogy fájdalmas búcsút veszek a laptól s a topiktól.
Eből kifolyólag ha valakinek sikerülne valamit elérni Sima P5q+q9xxx-vel akkor értesítsen , mert kiváncsi vook csak nállam volt szar vagy esetleg tényleg nem boldogulnak a quaddal?
-
plaszy
őstag
Hát a háznak nem sok köze lehet a már kitesztelet eredményedhez.
Viszont a ramjaid nem változtak? (Esetleg a 4x1 GB-ot nem cserélted ki 2x2-re?)
Vagy netán 1-2 sor enabledet nem cseréltél fel disabledre, vagy hasonló?
Sőt még egy BIOS frissítés is betud kavarni a rendszernek, de a ház az nem hinném, ha csak valamelyik alkatrész nem klausztrofóbiás
Más ötlet hirtelen nem jut az eszembe, viszont az 1,875V kicsit nagyon sok a 3750-hez...valamit félreírtál, nem? -
JColee
őstag
srácok, azt meg tudjátok magyarázni mitől nem megy a 4g zárt házban?
két hónapot ment ház nélkül 4000en stabilan, berakodtam, északi hídra még egy ventit is raktam, hogy ne melegedjen túl de most sem viszi max 3750et (500as fsbnél)
a proc 20as ibt alatt max 65°C volt (4g-n) fesz 1,2625, ezen stabil volt ház nélkül
mondjuk eléggé mind1 mert a 3750et meg 1,875el viszi, annyit nem ér a 250mhz h ennyivel többet adjak neki, de kiváncsi vagyok
bocs a regényért -
katt777
félisten
válasz
flatland8 #6525 üzenetére
Te egyszerűen nem, érted, hogy mit írok. A CPU hűtő a kupakkal van közvetlen érintkezésben, tehát a magok sokkal forróbbak annál, hiszen nincsen közvetlen hűtésük (lásd még hawk1979 megjegyzését a hőmérők elhelyezkedéséről). A másik, amiről beszéltem már, hogy a tjmaxtól távolodva egyre nagyobb az eltérés a pontos hőértéktől, és a tjmax-ot megközelítve csökken csak le. Direkt néztem meg stock cooler-rel 80°C felett, ahol 79°C kupaknál már csak 84°C-osak voltak a magok, hiszen a CPU-hűtőnek nincs akkor hatásfoka hidegen tartani a kupakot, mint 60°C-kal lejjebb. Ez az E8-asoknál így működik, hiába mondod, hogy lehetetlen ez meg az. Nem úgy van, ahogy te azt hinni szeretnéd.
Ha te nagy okosan beállítod, hogy azonos értéket mutassanak a mérőprogik, akkor szépen átvered magad, de mint mondtam, nyugodtan tedd ezt, ha ettől nyugodtabb vagy. Egy jó hűtővel úgysem lehet baj belőle, csak majd furcsán néznek rád, ha azt kezded el bizonygatni egy tuning-teszt során, hogy milyen hűvös nálad a proci, főleg, ha a téves tjmax miatt esetleg lehetetlen hőértékek jönnek ki (pl. hogy a kupak forróbb a magoknál).
Részemről lezárom ezt a párbeszédet, mert nem látom értelmét folytatni. -
Hawk1979
őstag
válasz
flatland8 #6529 üzenetére
Picit szerintem el vagy tévedve.Ki mondta ezt neked hogy a magoknak meg kell egyezniük a "kupak" hőmérsékletével? Csúnya is lenne,hiszen a magokat közvetlenül méri a szenzor,még a CPU hőmérsékletét a nyákon elhelyezett bigyó méri.Terhelés alatt azért van,hogy a maghők azonnal változnak,még a CPU hőmérséklete csak lassabban a hőátadás miatt.
De,ez meg aztán már végképp nem érdekel,így csak olvasgatlak titeket.P5Q povaaa -
flatland8
csendes tag
válasz
katt777 #6518 üzenetére
csak azert hogy meggyozodjek a kijelenteseimrol csinaltam egy IBT testet. 93-mas Tjmaxal mértem a magokat és test kozben is megeggyeztek a magok és a kupak homerseklete 1-2fok elteressel. eppugy mint idleben!
ez neked is szolSymbio. probald ki te is a 93mas Tjmaxot. nekem ugy idleben is és terhelesnel is megeggyezik a kupakho és a magok!
-
Symbio
senior tag
válasz
flatland8 #6525 üzenetére
Akkor nálam hogy van?
Ez 30X IB teszt után készült. Idle.ben kupak 24, core0 25, core1 34, terheléskor kupak max 48, core0 50, core1 50. Mindez Tjmax 100-nál. Mint látszik Everestben is ua.
Idle-ben nagy különbség van a 2 mag között, de ez terhelésre eltűnik. Nem tudom, ez mitől van. Akkor most a 25 vagy a 34 a reális maghőmérsékletKb 20 fok a szobahőmérséklet, egy CM 690-es ház, 2X120-as befelé, 1X120 kifelé (mind kb 500-on), Hyper TX2 PWM-es ventivel.
-
flatland8
csendes tag
válasz
flatland8 #6522 üzenetére
és még irtad hogy neked terheles nelkul 19fokos a kupak és 37fokosak a magok. na ez az amit en elsoként furcsállottam az en procimnal is! meg nalam is hasonloka voltak az ertekek 100as Tjmaxon. terheles nelkul ugyebár nincsenek hirtelen hoingadozások, tehát a magoknak elvileg nagjabol egy bizonyos homersekleten kéne maradniuk(1-2fok ingadozás normális) namost ha fogsz egy aluminium rudat és az egyik végét elkezded melegitani(pár centis rudra gondolok) akkor az elobb utobb elkezd egyenletesen atmelegedni. nem lesz az egyik vege pl 50 a másik meg 100fokos hanem egyenletesen elvezeti a hot. a processzor magjairol a hőt a kupak vezeti át a hutőre(javits ki ha tevedek), ha a magjaid egyenletesen 30fokosak maradnak(nem terheled oket) akkor elobb utobb a kupakhovel kiegyenlitodnek. akkor hogy a fenebe lehet a kupakod 19 magok meg 37 fokosak? ott nem lehet annyira szar a hoelvezetés! ekkora kulonbségnél már hoszigetelésrol beszelunk! szerintem idleben a magoknak és a kupaknak nagyjabol eggyforma homersekletunek kell lenniuk. terhelésnél más a helyzet mert ott nem tud akkora hot olyan gyorsan átadni. másik dolog hogy hogy értél te el 19fokos kupakhőt? mert ha azt szobahomersekleten(22-23fok) on merted akkor az hulyeseg mert nem lehet kevesebb mint a levego amivel hutod! megint más a helyet ha 10fokos levegovel hutotted de ha nem akkor ott nalad problema van a méréssel. amugy a kupakhő mérésének pontositasara adtak ki uj biost ezekhez a lapokhoz amikrol ebben a forumban szo van.1805os biosverzio leirasaban legalabbis ez szerepel.
-
NUFAN
csendes tag
Hi all!
Épp most készülök P5Q deszkát venni, és nézegettem a termékoldalon a qualified vendor list-et (memory), és láttam hogy az 1150Mhz-es memóriák egyáltalán nincsenek rajta, na már most nekem egy OCZ Reaper HPC Edition 2x1GB 1150Mhz-es kit-em van. Kérdésem az lenne hogy esetleg próbálta-e már valaki közületek a lapot 1150-es memókkal? mik a tapasztalatok? Tudja kezelni a lap rendesen, vagy várható hogy lesznek vele gondok? Előre is thx a választ.
Üdv.
-
flatland8
csendes tag
válasz
katt777 #6518 üzenetére
látom nem lehet veled dűlőre jutni
mellesleg nem fogom megfozni a procit. eleg jo hutesem van ugyhogy én a te altalad emlitett 70-80fokig tuti nem fogok eljutni. max 50ig. és nálma terhelve 100as Tjmaxon a kupak és a magok kozti kulonbseg tobb mint 20fok volt! az rengeteg. szertem az nagy hulyeseg(de ha bebizonyitod hogy tevedek akkor igazat adok neked) ha egyszer magát a procit lent tartom pl 30fokon akkor hogy a fenebe lehetnenek a magok 52fokosak? nem ertem mitol lenne annyival melegebb. azt elismerem hogy valamivel melegebbek a magok terhelve mint a kupka de nem 20fokkal. most 93fokos Tjmax mellett terheltem a procit és kupak 30fokos még a magok 40fok kourl voltak. ez már szerintem reálisabb ertek! de továbbra is várom ha esetleg valami kész tényeket mutatsz nekem! mert csak fojton azt hajtogatod hogy hulyeseg de nem azt hogy miert! jah és hamár az érveknél tartunk akkor mit szolsz Hawk1979 6513-mas hozzaszolasaban levo linkhez? ott az illeto tenyekkel tamasztja alá a dolgokat. azokat probald meg esetleg megcáfolni! tulajdonkeppen arrol szol ez az egesz forumozás hogy megmagyarázzuk amit gondolunk nem csak azt mondjuk hogy jo vagy nemjo. azt bárki konnyen beirja. ezzel nem gyozol meg az igazadrol.
-
Hulk24
senior tag
válasz
SlaveDealer #6520 üzenetére
A sima is elvinné...vagy kell a CF?
-
SlaveDealer
tag
Ha egy E8400-et akarok 8*500fsb járatni 1:1-ben 24/7-re, akkor melyik P5Q lapot ajánljátok? P5Q Pro ill. P5Q-E néztem ki! Szerintetek?
-
katt777
félisten
válasz
flatland8 #6515 üzenetére
Hát, én abból indulok ki, hogy gyárilag 100°C a tjmax, bárki bármit ír (attól az még nem biztos, hogy igaz). Az, hogy sok E8-as procinak hibás a hőérzékelője, még nem lesz más a tjmax (a tjmax-tól távol főleg nem mérvadó egyetlen hőérték sem), és esetleg max terhelésen megfőzöd a procit nem kellő hűtéssel. De persze ez már nem az én bajom, működjön a procid sokáig egészségesen!
A magok egyébként látszólag 18-20°C-kal melegebbek alapból a kupaknál, de ha meghajtod a procit, akkor látni fogod, hogy 70-80°C fölött, ahol már pontosabb a mérés, mindössze pár °C lesz az eltérés. Tehát ha ilyen eltéréseket tapasztalsz, egyáltalán nem rossz a proci, és a különbség sem abnormális, hanem a mérés pontatlanságából fakad, ezért csökken le alaposan a különbség tjmax-hoz közeledve. De ha átírod a tjmaxot, akkor pont terhelés alatt kapsz majd fals adatokat, pedig éppen akkor kéne pontosan tudni a hőértékeket.
Hogy idle mennyiben térnek el a környezettől, az ház és CPU-hűtés kérdése. Nálam 19(37/37)°C a proci, a lap 31°C. Ez megfelel a PCProbe (vagy az ATT) által "mért" értékeknek, és ott nem tudsz tjmax-ot állítani, az pontosan felismeri a procit. -
Hulk24
senior tag
válasz
Overlocker #6510 üzenetére
Thx!
Az 1300mas Ram tényleg dúrva!
Az árára nagyon kiváncsi leszek!! -
flatland8
csendes tag
válasz
flatland8 #6515 üzenetére
meallitottam a Tjmaxot RealTemp-ben 93fokra és ez tenyleg jo! everestben nem lehet ilyen erteket megadni csak 90et vagy 95ot ugyhogy ott a magok pontatlanok maradtak. a lenyeg a kepen latszik.
láthato hogy a proci homerseklete 30fokos és emellett a RelaTemp-ben a magoké is pontosan annyi! everest meg 32 fokot irm mert ott a Tjmax 95 re van allitva. tehát a már elobb emlitett cikk jo! nalam is bevált!
de termeszetesen ezt a kepet idleben keszitettem. terhelve a magok melegebbek valamivel mint a kornyezet.
-
flatland8
csendes tag
válasz
katt777 #6512 üzenetére
miutan hozzaszoltal Hawk1979 irt be egy linket.azt olvasd el és abbol te is rajosz mirol van szo. és az az illeto aki a tesztet irta ő is 95re allitotta a Tj-t. idézet: A további mérésekből kiderült, hogy az új E8000-es széria TjMax értéke 95 fok. en ezt a cikket csak most olvastam de erre jutottam enis az otthoni méréseimmel. nekem is alapbol borzasztoan magasak voltak a magok hofokai a kornyezethez kepest(amit Everest CPU hufoknak ir) nekem az a kornyezet hofok idleben 26-27fok de emellett 100as Tjmax-al a magok 35fokosak voltak. terhelve a kornyezet kb 30-32fokos a magok pedig 50-52fokosak voltak! nálam is ott volt a 20fok kulonbseg(ne kelljen megint idéztem a cikkbol). az egyszeruen abnormális kulonbseg! ja és hogy igazoltjam hogy jol mérem programmal a kornyezet homersekeltet megmertem énis kivulrol egy "nevezzuk elektromos homeronek"-el. az is pont annyit mér mint a szoftverek. tehát nálam a 95 a jo. pont mint sok más embernek. de elismerem hogy sokaknak a 100fok Tjmax a jo. nemtudom pontosan miert de ez van... szerintem nem kell bizonygatnom semmit. Hawk1979 linkje tokeletesen elmagyaraz mindent! de tovabra is megjegyeznem hogy attol még neked lehet a 100Tjmax a jo!!! Koszi szepen Hawk1979!!!
jah majd el felejtettem! az illeto a cikkben azt is irta hogy a 95sem a tokeletes! a cikk szerint a helyes Tjmax érték a 8400as procinál 93fok
. ezt még nem probaltam de nemsokara megnezem milyen lesz ugy...aztan majd megiram hogy miylen eredmenyek letek
-
plaszy
őstag
válasz
Overlocker #6510 üzenetére
Köszke a linket.
Az újításokból a DDR2 1300MHz fogott meg legjobban. Csak kérdés, hogy melyik 1066-os bír el annyit. Mondjuk az 1200-as gyári OCZ Reaperben lehetnek még tartalékok. -
Hawk1979
őstag
-
katt777
félisten
válasz
flatland8 #6511 üzenetére
Hát, azt most nem magyaráztad meg, hogy miért lenne 95°C a tjmaxod, ráadásul az én procim is első kiadású (lassan már 1 éves). Mégis mitől lenne más a tjmaxuk az ugyanazon a gyártósoron, azonos tervek alapján készült prociknak?
Tedd föl a PC-Probe-ot, nálam az eleve rendben mutatta a hőmérsékleteket, és a többi program akkor mutatta ezeket, ha 100°C-ra volt állítva a tjmax (egyébként annyival is indultak alapból, amelyek már felismerték a CPU-t). Ha minden tesztprogramban 95°C-ra állítod a tjmaxot, akkor nyilván mindegyik ugyanazokat az eredményeket fogja mutatni. Persze meg is főzheted a procidat a valósnál alacsonyabb hőértékeket mutató tesztprogramokkal, a te dolgod, de attól, hogy neked jobban tetszik egy alacsonyabb (hamis) hőérték, még nem leszel nyerő.
Vagy ahogy te kifejezted magad: -
flatland8
csendes tag
válasz
katt777 #6507 üzenetére
ahogy már irtam azt olvastam hogy pl a E8000-es szériás prociknal eleinte a 95volt a jo de az ujabb modelleknél már a 100. én 2napja tudtam meg hogy mi is egyaltalan az a Tjmax Hawk1979 linkjének koszonhetoen. nekem volt problema a pupakő mutatásával is de erre adtak ki uj biost és ez megoldotta. ez utan allitottam a Tj-t 95re és most jo minden. minden progi egyformán mér aminél atallitottam. ugyhogy mostmár minden tokeletes. az meg hogy neked a Tjmaxod 100fok az a te dolgod mert te olyan procit fogtal ki.
minden proci más. nekem a 95fok a nyerő
-
Overlocker
veterán
-
Symbio
senior tag
EPU beállítás (ha már olvastad, bocs)
-
chege
aktív tag
EPU val szeretnék tuningolni, sima biosos beállításokkal belőttem már egy szettet.
No most az EPU csak auto Ai Overclock Tunerral működik
És ha a Biosban beállítok 1,23125Vot, a procinak akkor a CPUz 1,2Vot ír, és ha a procit terhelésnek vetem alá, akkor visszaesik olyan 1,176-ra.
Az lenne a problémám, hogy ha a BIOSban átállítom Manualra Ai Overclockert akkor nincs ekkora drop, akkor 1,23125 -> 1,216. Ez miért lehet? -
katt777
félisten
válasz
flatland8 #6506 üzenetére
Mitől lett jó a 95 v . a 105°C, ha nem vagyok indiszkrét, amikor 100 a pontos érték? Egyébként először én is hivatalos (Intel) 95°C-ról olvastam és utána jött a 100°C-os érték. Csupán annyi volt a különbség, hogy így 5°C-kal magasabb értékeket mutat az összes progi, de hát gyárilag ez az elfogadott. Egyébiránt ASUS progitól (amely gyárilag beállítva mér, és nem lehet tjmax-ot variálni, ezért is adják a laphoz) az Everest-en és az ATT-on át a RealTemp-ig minden progi ugyanazt mutatja nálam, és semmi gond a szenzorokkal, bár pl. egyik ismerősömnél az egyik mag hője a kupakhővel azonos, míg a másik mag rendben mér (E8500 a hunyó).
-
flatland8
csendes tag
válasz
Hawk1979 #6505 üzenetére
koszi szepen a linkeket! forumon olvastam végul hogy nem lehet tudni biztosan hogy kinek mennyi az ideális mert gyártás kozben is idonként változtatnak ezt-azt egy adott procitipuson belul igy a Tj-maxot is. nekem 95lett a jo de sokaknak 100. de olvastam olyat is hogy valakinek 105lett a helyes beallitas.
-
Hawk1979
őstag
-
flatland8
csendes tag
azthiszem megoldodott a problema...az a Tjmax nem volt jol beallitva bár még most sem vagyok biztos benne hogy tuti jol allitottam be. tudom hogy nem ide valo a téma de E8400asnak mennyi a jo Tjmax beallitas?
-
flatland8
csendes tag
kosz hogy te kegalabb gunyolodás helyett megprobaltal segiteni de nem erre gondoltam. nekem alaplapra egyaltalan nincs venti kotve és ebbol kifolyolag már le is tiltottam oket mert riasztott a bios hogy nincs cpu venti... nekem itt kizarolag a hofokok mérésével van a gond. rossz értékeket mutat.
-
Hawk1979
őstag
Igazából,flatland8 kollégának akartam válaszolni,de végül rájöttem felesleges,annyiszor le volt már írva,hogy a 45nm-es procik többségében érdekes a szenzor,meg a RealTemp progit használjunk,meg akartam még fejtegetni a Tjmaxot is,de nem tettem,mert ott a fórum keresője,csak rá kéne keresni,és nem smileykkal kifestőset játszani.
Így inkább Vuk777 oltás lett belőle,mert szerintem szövegértési gondok léptek fel nála....
Ő legalább színt visz az oldalba.Móóód: Kérem a számaid,én is meg szeretném játszani őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Ukrajnai háború
- Motoros topic
- DOOM: The Dark Ages - Már több mint 3 millióan kipróbálták
- Sorozatok
- Riasztó topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Eladó MSI K9N2 SLI platinum alaplap
- 27% számlával! MSI PRO B850-P WIFI Alaplap
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest