- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
válasz
Dialovo #10093 üzenetére
Nem tudom, ti hogy vagytok veled, de nekem az a kep amit Dialovo belinkelt kicsi es nem nagyon latom rajta a szamokat, csak ha 2 mm-re vagyok a monitortol.
Ha esetleg tudsz, akkor belinkelhetnel egy nagyobb kepet, akkor meglatnam, hogy is mennek azok a mushkin ramok oxidalodva
-
sgteam
aktív tag
válasz
the dealer #10059 üzenetére
a 800mhz ramok nem bírták tovább így is 1010mhz mentek szegénykék
-
Locsi
senior tag
Itt is felteszem a kérdésem. Srácok. Mondja már meg nekem valaki, hogy tuningnál miért nem akar működni a sleep.
Van egy alap, meg egy tuningos beállítás elmentve a biosban. Ha az alapot állítom be akkor működik a sleep, ha meg ebből csinálok egy tuningoltat az már nem működik. Elmegy alvóba, de már visszajönni nem tud.Köszi, Locsi.
-
cyber86
őstag
Ok akkor nem telepítem fel megint, mert játék alatt turbo modba nem kapcsolt át.
-
cyber86
őstag
Helló. Szoktátok használni az epu vezrlő progit?
-
Dialovo
csendes tag
Na végre sikerült megoldani a problémát ráadásul happy end-el zárult (aszt hittem lapot kell cserélni) mindössze a memóriákat kellett megköszörülni már 3 évesek és oxidálodtak.
Meg lettek radlozva utána simán bootolt
De hogy ez miért proci cserénél jött ki na az rejtély -
samu74
addikt
válasz
Dialovo #10075 üzenetére
Elemet vedd ki,24 pines meg a 4 pines tápkábelt húzd ki,cmos jumpert 5 percre tedd át majd vissza mindent.Proci lábakat nem hajlítottad el?
nevo: fentébb írta hogy "Próbálom indítani, a ventil felpörögnek de aztán nem csipog nem tölt be."Szóval nem hiszem hogy zárlat lenne...
-
JanR
addikt
válasz
Dialovo #10072 üzenetére
A foglalat nem serult meg? Azert en atneznem a helyedbe! A tap, vga mukodik rendesen? Nincs esetleg egy hasonlo gep, amivel osszekombinalhatnad az alkatreszeket, hogy kiprobald?
Azt is teszteld, hogy csak 1 ram modult teszel a gepbe, nekem volt olyan, hogy neha meggajdult a lap es nem volt hajlando elindul 2x2GB rammal elsore. Utana megprobaltam 1 modullal elindult, utana masik ram is bekerult es kifogastalanul ment. Ezt a hibat altalaban aramszunet utan szokta produkalni
Nekem is ideje lenne mar egy szunetmentest beszereznem
-
Dialovo
csendes tag
Sziasztok
Olyan problemám lenne van 1 P5QD lapom procit cseréltem E6850 helyett E8400-et .
Próbálom indítani, a ventil felpörögnek de aztán nem csipog nem tölt be.Valami ötlet?
A cmos cleart már próbáltam az sem segített -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok! A konfigom: e8400@4ghz, ati 5850, chieftech 550w, asus pro turbo, ocz reaper 2x2gb 1066.
A kérdésem a következő, a procit felhúztam 4ghz-re, és stabil is a rendszer, csak kérdezném, hogy a linken látható képek alapján kell valamit beállítanom. Annyit csináltam, hogy 445X9 megy most a proci, a ramoknak adtam a gyári feszt 2.2v és a cpu feszt kicsit visszavettem, mert auton 1,33 volt, most megy 1.28-on.
Előre is köszi a válaszokat. -
Prosector
addikt
Sziasztok!
Probált vki 2201 és 2301 bios alól is tuningolni?
Nekem 2201 van.Érdemes tuning miatt váltani 2301-re?
Ja:még annyi,h az EFI bios miben különbözik a simától?
-
samu74
addikt
válasz
the dealer #10061 üzenetére
Majdnem olyan...
Óriási különbség nincs a biosban(semmi szerintem) meg a fázisok száma is stimmel,gondolom a plusz pci-e foglalat nagyon nem szól bele a tuningba.
Bár ahogy nézem nálad azért gyorsabb ramokat is bele lehet pakolni... -
the dealer
tag
válasz
the dealer #10061 üzenetére
amúgy meg mi előnye van fogyaszáson kivül a p45-nek, ha ha tuningban sokkal de sokkal jobb a p35?
-
samu74
addikt
válasz
the dealer #10059 üzenetére
Biztos hogy a p35-ös lappal többre lehet jutni.Nálam eddig 480 a plafon.
-
the dealer
tag
amúgy ti az ilyen p5q pro és pro turbo lapokkban milyen max fsb-ket értetek el?
lehetséges, hogy sokkal több fsb-t lehet kicsikarni egy gigabyte ep-35-ds4-bo"l?
( 530 nállam ) -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Ebbe a lapba használ valaki 1066-os 2x2 GB kingston HyperX Kit-et Szivesen vennék pár véleményt/tapasztalatot! Köszi mindenkinek!
-
vuk777
aktív tag
válasz
the dealer #10055 üzenetére
szia
hagyad auton a CPU GTL Voltage Reference-t -
the dealer
tag
válasz
the dealer #10054 üzenetére
tegnap este még arra jöttem rá, hogy már attól is fagy boot közben a 64bites win xp-m és a win 7-em is, hogy ha manuálisan állítom be a memoriának az órajelét az se segít ha hozzá állítom az ido"zítéseket és a feszt
másik dolog amit még észrevettem az éjszaka folyamán, hogy ha szintén minden auto-ra van állítva és például csak a déli híd ( sb ) és vmi pci/sata feszt. állítok manuálisan akkor sokkal több kell neki mint másoknál, ha jól emlékszem egyinek 1.4V másiknak pedig 1,7V különben szintén fagy kisebb fesszel bootoláskor a comó :S
lehet rossz az alaplapom?
vmi hozzáérto" segítsen vagy legalább írja be, hogy nem tudja mi lehet a baja!
-
the dealer
tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus P5Q PRO TURBO alaplapot és az vele a gondom, hogy tuningnál win bootoláskor megfagy :S pedig 500-as FSB fölött nem is póbálkoztam, elo"zo" giga ep35-ds4 lapom 530 FSB-t bármikor tudott fixen és kb 2 perc alatt jutottam el odáig, de ennél a lapnál két nap alatt sem jöttem rá mi lehet a gond. Valakinek vmi tippje van?
Másik dúrva dolog, hogy egy darab memoria modullal simán megy 520-as FSB-t is és még ki tudja mennyit. Próbáltam két féle ramot is. ( CSX cec fan kit-et és OCZ-t )
egy példa a sok közül amire nem indult:
Mem. OC Charger ENABLED
DRAM Static Read Training DISABLED
DRAM Read Training DISABLED
FSB Strap AUTO
DRAM Voltage 2.2V
NB voltage 1.36V
CPU 1.4V
FSB Term. 1.32V
CPU PLL 1.6V
CPU GTL Voltage Reference 0.67x
CPU Spread Spectrum DISABLED
PCIE Spread Spectrum DISABLED
LoadLine Calibration DISABLEDA segítséget elo"re is nagyon köszönöm!
szerk.: 8X500, az az 4GHz, E8500
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
P5Q Deluxe lapomba szeretnék venni ram kit-et. Csak az a gondom hogy nem tudom hogy fog-e menni dualba[link] erről lenne szó! A QVL lista szerint csak single channel-be menne ha jól értem! +még neheziti a dolgomat hogy a tipus szám végén van olyan C5 meg olyan is hogy C5D ezt abszolut nem értem
Segítsetek légyszi! -
JanR
addikt
válasz
pacskerbeg #10050 üzenetére
Uj lapot vettel? Mert en mar talalkoztam olyan P5Q szerias lappal, aminek a PCI-E foglalataval volt a gond. Ha nem uj a lap, akkor probalkozz meg azzal, hogy kitisztitod!
-
samu74
addikt
válasz
pacskerbeg #10050 üzenetére
Memóriákat vedd ki rakd vissza(fülek pattanjanak be),majd a cmos jumpert is keresd meg a lapon és használd is.
-
pacskerbeg
csendes tag
Üdv !
van némi gondom...asus P5QSE2 lapot cseréltem....
indul,de nem jön be a bios screen és az optikai meghajtot sem indítja...
persze minden kábel a helyén...probáltam másik procival is másik vkarival ..monitorral..semmi screen....HELP ! thx...
-
baloghlorand
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valakinek sikerült-e stabilizálni a lapot(p5q3) GeiL pc-12800 1600Mhz cl-7 memóriával, és ha igen, milyen beállításokkal, vagy ami mégjobb lenne, most jelen állás szerint milyen ramokkal hajlandó stabil lenni. 2*2 Gb 1600Mhz- esekre (vagy a-közeliekre) gondoltam.
Légyszíves segítsetek, mert lassan fel fogom gyújtani a francba!
pls..............
üdv.
-
-
-
sklopp
őstag
Üdv mindenkinek, kérdésem: P5Qse2 alaplapnál az normális dolog hogy első bekapcsoláskor kb. 1 mp-re bekapcsol, majd leáll, kb. 2 mp. múlva normálisan újra indul? Ezt minden első bekapcsoláskor csinálja, továbbiakban minden rendben működik, újraindításnál normálisan indul. Tapasztalt valaki ilyet?
-
potyi23
senior tag
hát igen,kikellene vinnem ,csak sajnos ott kint nehezkes volna az elinditasa.mar visszabb vettem.jelenleg 453 fsb n megy stabilan.meg a 460 at is kibirja,de az mar a vege fele van.ott mar sokat hibadzik.
-
samu74
addikt
válasz
potyi23 #10039 üzenetére
Melyik program lép ki?Mert nálam már elmentem 82 fokig is és ha nem lépek ki akkor elment volna még tovább is.
clippy
em akartalak megbántani,de látod tudsz te rendesen is írni.
Az a gond, hogy ha itt kérdezel,akkor "kockáúl" tedd fel a kérdést,mert ha azt akarod hogy valaki érdemben tudjon segíteni, akkor ne azt a célcsoportot célozd meg akinek kínai az FSB,NB,VID,stb. -
potyi23
senior tag
hi.Asus p5q3 as lapon hol lehet beallitani,h mennnyi proci homersekletnel kapcsoljon ki?Meghajtottam a procit,elmegy 70 fokig,es kilep a programbol,azzal az uzenettel,h vegyek vissza a hajtasbol mert nagyon meleg a proci.Nemtalallom sehol a biosban
-
clippy
tag
Sziasztok, én is most jutottam hozzá gariba 1 P5Q Deluxe alaplaphoz, a régi gépemből áttettem a ramokat oszt kiderült, h az 1ik L.szállt
Kérdés milyen ramot ajánlotok hozzá? 3 ramon gondolkodom, a Geil ultra 2×2G 1066 corsair 2×2G 1066 vagy az Apacher 2×2G 1066.. tanácstalan vagyok mivel össze-vissza írnak mindenfélét, h az 1ik sok áramot vesz fel a másik akkor megy normálisan ha a biosba könyékig túrkálok stb. Nem vagyok tuningos néha szoktam 1 kicsit húzni de nekem elég lenne az is amit L.vileg az asus "hírdet", h win alol lehet kicsit húzni oszt jónapot. Előre is köszi a segítséget.
-
twine
veterán
válasz
dangerzone #10005 üzenetére
Nekem tökéletesen teszi a dolgát már több mint egy éve....stabil,,,semi gondom vele...igaz én csak addig b@xtatom a deszkáimat,,amig meg nem találom a stabil végét a cuccnak,,aztán ugy is hagyom,,és használom....Viszont egyet kell hogy értsek a kollegával aki azt mondta ezzel sem tudsz tovább jutni valszeg az aláírásodban lévő alaplapnál... csak épp több és "bonyolultabb" beállítás áll majd rendlekezésedre....
Én is Ep35-DS3r-ről váltottam...egy szóval nem mondom hogy megbántam, de sokkal előréb sem jutottam....Persze ha erős "overclock huszár" vagy és arra használod a gépet hogy orba szájba álítgasd a biost,,akkor biztos tetszeni fog a sok lehetőség
szvsz!!! stabil jól használható deszka, yorkal tökéletes.....! -
samu74
addikt
válasz
potyi23 #10033 üzenetére
Tovább már nem mentem,hiszen ezért rekord(nálam).
Lehet hogy menne többet is,csak a ramok(4) miatt picit hamarabb bedöglik a tuning.Anno mikor csak 2 ram volt benne valahogy egyszerűbb volt a helyzet...
Mindenesetre,nem sokkal több mint a tiéd,szóval lehet hogy mondasz valamit,bár azért másnak megy ez szépen. -
potyi23
senior tag
hi.Mikor lesz uj bios a asus p5q3 as lapomhoz? 465 -os fsb felett behal a lapom.Ilyen kacat lapot meg nem láttam.Ettol nagyobb szemetet nemadtak ki soha biztosan.Ennek a lapnak 500-510 et biztosan kellene mennie.Remélem az uj biossal egy kicsit beljebb tudnam tornazni.A proci,es a ramom sem szol bele,mert visszavannak veve. Valakinek ilyen lapja ASUS PQ3 ??
-
Bulitt
addikt
-
DemonDani
addikt
Az én esetemre tudtok valamit javasolni? Legfisebb biossal kaptam a lapomat és jelenleg a CSXO CEC800as CL4 1,8V-os ramjaim 2,1V mellett legfeljebb 782Mhzen mennek, 831-en már Instabil (gondolom 2,2Val lenne jó ennyin)
Most kaptam a lapot, egy garanciális csere folytán került hozzám, mikor kivettem az Abit IP35-e-mből 938 CL4 2,2Von ment már több mint 1 éve folyamatosan.
Jah és P5Q SE Plus a lap -
lacos001
senior tag
hi mindenki
Friss,új,ropogós P5Q SE2 lap és benne E8400-1,E8400-2 proci.Csak betettem alapon mit látok.( kb 1 éve nem volt közelemben ilyen lap és proci sem )
Láttam itt pár bios ficsőrt,de pl a lap biosában nem látom a loadline calibratort sem,hogy disabledre nyomjam.....
Tudom csesztetni kell a biosban mindent,de vmi tuti,amire figyelni kell és állitani az mi is lenne?1 évet kihagytam
köszi
-
FoolProof
csendes tag
-
FoolProof
csendes tag
válasz
samu74 #10014 üzenetére
Ha szépen megkérlek egy pár képet tudnál nekem csinálni a biosodról? Ai tweaker és Advanced oldalairól. CPU beállításoknál mi legyen be és kikapcsolva?
Garancián énis gondolkodtam... szerintem elég sokáig tartana és nincs másik ramom amivel helyettesíteni tudnám addig. De azért utánajárok.Bulitt A feszültséget hiába állítgatom... lényegében semmit nem jelent, vagyis de, mert ha a ramon feltüntetett értékre állítom rosszabb
-
Bulitt
addikt
válasz
FoolProof #10013 üzenetére
Van kereső használd
samu74 ötletét én is támogatom, gariztasd a ramokat. Veszteni nem vesztesz
Nekem is P5Q-Pro lapom van, 2002-es bios-al tökéletesen megy benne a G.Skill ramom még 1100-at is. Az itt megtalálható beállítások és segítség alapján beállítottam a lapon a fezsültség értékeket- amiket már említettem - És tökéletesen stabil a gépem
-
FoolProof
csendes tag
válasz
Bulitt #10012 üzenetére
mert azok auto-n nem jók? mert a ramnak állítani kell az ok de a többit mért kéne? amúgy igen jólesne egy bios beállítás segédlet, csak a hozzászólások száma kicsit sok... kerestem sokat de érdemben semmire nem jutottam, mindent elolvasni meg kicsit sokáig tartana
Ezek korrekt értékek? [link] -
FoolProof
csendes tag
válasz
Bulitt #10010 üzenetére
Egyéb feszültség értékeken mit értessz? A modulokon 2,2 -2,4 van írva, amivel csoda ha elindul. 2102-es bios van fent.
időzítés jelenleg manuálisan van, de mind1 hogy auto vagy én állítgatom be, 1066-ban nem indul vagy win7 töltőképig eljut de ott le is fagy ... 1,9V-n emelt időzítéssel már betölt de nem stabil ráadásul memtest iszonyatos mennyiségű hibát talál.
Régi lapomban 800-on mentek a ramok csökkentett időzítéssel gond nélkül, és a feszültség értékekhez se kellett hozzányúlnom.
Mostmeg ha bármiben eltérek az alap beállításoktól azonnal fagy, instabil, hibázik. -
FoolProof
csendes tag
válasz
Hawk1979 #10008 üzenetére
Ezek mind megvoltak Végső próbálkozás hogy itt fórumon kérdezősködöm, a probléma sem mai, jóideje nemjutok semmire. A Geil oldala semmit nem ér... a ramon 2,4V van feltüntetve ... amivel a biosig se jut el a gép :S sokmindent próbáltam már, időzítések feszek órajelek különböző variációit. FSB állítással sem, számolgatás ide-oda csak 800-ban, alap időzítéssel megy stabilan, minden másban instabil ha egyáltalán elindul :S
-
Hawk1979
őstag
válasz
FoolProof #10007 üzenetére
Adjál neki plusz feszt..... Ha valami csoda folytán a gugli a te barátod is, akkor keress rá,mondjuk a Geil oldalán, mennyi fesz kell az 1066-hoz, de ha megvan a ram doboza, akkor azon is fel van tüntetve, de az már perverzitás, ha nem a neten turkálsz, hanem elolvasod a dobozt.
-
FoolProof
csendes tag
Hali!
Lenne kis gondom remélem tud valaki segíteni.
P5Q.Pro lapom van Geil Ultra 1066 rammal de nem mennek csak 800-ba.
Ha el is indul 1066-ban 5-10 perc után legtöbbször kifagy.
A ram lehet hibás? vagy valami más a gond? Hasonló vassal rendelkezőtől szívesen fogadok 1066-os bios beállításokat, lehet én bénázok el valamit. -
samu74
addikt
válasz
dangerzone #10005 üzenetére
Szia!
Hogy megbízható-e,nos lehet nem én vagyok a legjobb példa...
Tápellátó áramköre(szerintem) elszállt a nyáron a fél éves lapomon,garanciába kicserélték,tuning szempontjából elég jó és viszonylag sokrétű beállítási lehetőség van benne.
De,az aláírásodban szereplő lapnál nem jobb tuningban.
A wolf procimmal olyan 470 FSB-ig jutottam,bár én nem vagyok nagy mágus ezen a téren. -
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Tudna nekem valaki infót mondani a sima p5q alaplapról?
Mennyire megbízható, van-e vele valamilyen gubanc?
Illetve, ha valakinek van benne yorkfield procija, akkor az mennyire húzható benne. -
DemonDani
addikt
Hát megvolt a cirmos megfurdetése... SAJNOS!
Beigazolódni látszik miszerint semmit nem tud a Ramokkal kezdeni.
600 6-6-6-18on indult el a gép, sajnos a feszt nem tudom, mert azt sem írja ki semmilyen progi ami szintén elég kiábrándító (...), de gondolom 1,8V lehetett.10000 hsz... nice grat hozzá ez már a nagyfiúk klubja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Milyen autót vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest