Új hozzászólás Aktív témák
-
Roba
tag
Sziasztok!
Most akarok új gépet venni, de hogy milyen alaplapot vegyek azt nem tudom. Az Asus p5k 20.000, az Asus p5q pro meg 27.000 Ft környékén van. Megéri-e azt a 7.000 ft-os különbözetet, vagy milyet vegyek? Később szeretném a procit tuningolni, c2d 8400 v. 8500 menne bele.
-
Taurus-1047
csendes tag
Sziasztok!
Gép építés előtt állok és szeretnék kérni tőletek 1-2 tapasztalati tanácsot. Szerintetek melyik a jobb választás: ASUS P5Q Deluxe vagy egy Gigabyte EP45-DS5 ? Fontos a megbízhatóság, stabilitás és a teljesítmény. Melyik kezelhetőbb, melyikkel van kevesebb gond? Egyenlőre nem tuningolnék, majd csak később, először ismerkednék vele. Gondolom Ti az ASUS mellé álltok, de akkor érveljetek mellette, hogy mivel jobb, megbízhatóbb mint a másik!. Mennyit számít, miben jelentkezik az ASUS 16 fázisú feszültségellátása? Melyik jobb BIOS-ban, driverekben,szoftverekben (stabilitás, energiakezelés, tuning terén).
És mit ajánlotok hozzá, egy E8500-t vagy egy Q9450-et? A gép általános használatra, 3D modellezésre, videó-zeneszerkesztésre, konvertálásra és játékra lenne.
És még egy utolsó kérdés. Milyen 2X2 Gb 1066-os memóriákat ajánlotok a lapokhoz?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
Gorneck
legenda
válasz
ritkamadár #2090 üzenetére
Azé mondom, hogy megy az...
-
ritkamadár
tag
válasz
Gorneck #2061 üzenetére
Az XP-t (SP3) nekem sikerült ACHI módban felrakni, nLite-vel beleintegráltam a intel achi driverét plusz a marvell-es pata vezérlőt, hogy ne kelljen lemezelni.
Annyi gáz volt, hogy alapban az ide-s optikai meghajtót nem látta boot után így egy
ide usb konverterre csaptam rá a meghatjót így már tudtam róla bootolni és ment a
telepítés mint a szél. -
ritkamadár
tag
Nincs vele semmi gond, dual boot szindróma.
Mivel lekapcsolaskor lenyomod a tapot
nincs fesz alatt a deszka. Ha csak simán lenyomod és nem áramtalanítasz nem csinálja.
Most raktam össze egy hasonló konfigot mint a tiéd a 4300-as helyett egy E8500 került bele.
Tap, alaplap, vga ugyanaz volt. -
Martin2004
tag
Ööö..., most jut csak eszembe, hogy én könnyen pofázok!
Én kérek elnézést!
Nem telepítettem még oprendszert az új alaprapra!
Előtte P5E volt, két vinyóval RAID 0-ban. A szervizben alaplapot és procit cseréltek, amikor hazavittem, már rá volt dugva a két vinyó. Belépek a raid config részbe, hát látom ám, hogy megvan a régi raid tömb
na mondom, akkor botoljunk, bejött az oprendszerválasztó rész, a Windows-ok (x86 , x64) szépen felrakták az alaplapi cuccokat az SM-busz kivételével. Így csak lefuttatatam a 4-es széria Inf utility-jét, oszt készen is voltam!
-
Fori23
őstag
válasz
mich2004 #2081 üzenetére
Everesttel csinálj két ilyen [link] képet, hátha valakinek feltűnik valami.
1- tuning biosból amit stabilnak mondasz
2- amit epuval akarsz túlhúzni
Talán az időzítések/ pl-nél van a gond. Esetleg vNB-nél, mert mikor biosból tolod és autón van, akkor tudtommal emeli, EPU-nál viszont nem. -
Martin2004
tag
válasz
katt777 #2068 üzenetére
nyomtam neki CMOS resetet, és megjavult. az NB GTL reference-t standardra (0.63-ra)álllítottam vissza (azt hiszem előtte 0.67-en volt a 3.6 Ghz-es próbálkozás miatt, és előzőleg úgy hagytam) és most megy szépen az usb-sel. A ps2-essel még nem néztem. Köszi az östletet, aki mer, az nyer! És nálad mizújs?
-
goli11
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy amióta egy P5Q lap van a gépemben azóta furcsán indul bekapcsoláskor. Ez azt jelenti, hogy megnyomva a bekapcs gombot egy pillanatra elindul de azonnal le is áll, majd 1-2 mp. múlva elindul, és megy tökéletesen.
Táp baj nem valúszínű mert most cseréltem tápot egy Corsair 450VX-re.
Mi lehet a baj?A gép: C2D 4300, P5Q, HD4850, 2x1GB Geil, HDD, ODD
-
glaci
őstag
-
glaci
őstag
válasz
Martin2004 #2073 üzenetére
Nálam is USB a bill, és wireless, meg az egér is.
A BIOS -om gyári 0803.
És semmi baja. Az express gate is viszi mind a kettőt, szó nélkül, pedig az még a BIOS elött van. (Meg persze a bios is.) -
mich2004
csendes tag
válasz
Martin2004 #2074 üzenetére
nem az csak hogy áram alatt van nekem is világit
-
Larry303
addikt
válasz
Martin2004 #2073 üzenetére
nem az onboard fényeire gondolsz kollega?
amúgy nekem is usb ráadásul wireless bill van és gond nélkül megy a biosban is pl... -
Martin2004
tag
válasz
katt777 #2071 üzenetére
néztem másik ps2-essel is, azzal sem volt jó utána vettem az usb-st.
leég érdekes, hogya prime tesztjei lemmennek, a windows tökéletesen megy, az elején meg ott a gebasz.
az usb-st alapn nem tudom kirbálni, mert ugy ahhoz BIOS kéne.Egyelőre meg tudom oldani a a kettős bootolást windowsból.
Ja, és van még egy kisebb problémám: szintén az első bekapcsolástól fogva a zöld mellett egy piros lámpa is világít a lapon. túlfeszt jelezne az is?
803-as biossal kaptam a lapot.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #2069 üzenetére
Nem is sokkal gyorsabbak.
Most csináljak egy integrált SP2-t, aztán szívjak azzal is?De most beletetted a bugot a fülembe, vazze.
SP3-mal viszont miért nem jó?
Az lehet, hogy az iata_cd stb. IMSM driverek azért nem találják megfelelőnek az OS-t, mert SP3, vagy mert 4.5-ös Installer van fent?Martin2004: 'Válasz' gomb?
Alapon sem? Akkor vagy lap, vagy bill. hiba. Haverom lapja kapott egy kis túlfeszt (hálózatról), rögtön el is ment a PS/2 bill. portja.
-
Martin2004
tag
De amikor összedugtam a gépet, alapon volt minden, és akkor sem látta a ps2-est.
nem merem kivenni az elemet, mert raid-ban mennek a vinyóim, és mindenképpen be kellene menni a bios-ba.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #2061 üzenetére
Egyik Vista sem lassabb az XP-nél, már ha az ember beállítja. De megvan még az XP is.
De ha bios bekapcs, és ennyi, akkor nekem miért nem megy fel sem az eredeti SP1-ről, sem az integrált SP3-ról?Martin2004: Szerintem szimplán túlhúzás probléma.
mich2004: Ha a szaggatásra gondolsz, talán RAM kezelés. Kikapcsoltad a lapozófájlt?
-
Martin2004
tag
Nekem is p45 DXL-em, van 3 napig elégedett is voltam. de most nagy gázban vagyok.
feszemléssekkel 3520-on megy egy 9450-es.
amikor először öszedugtam a gépet, nemm érzékelte a ps2-es billentyűt, aztán kihúztam, bedugtam megjavult, szépen belőttem a gépet.
Most viszont a bekapcsoláskor megint nincs billentyű, azaz
-- nem tudok oprendszert választanai
-- nem tudok belépni a BIOS-ba
-- ps2-es billentyűnél a windowsba sem tudok belépni a jelszó miatt.vettem 1500-ért egy noname usb-s bill-t, most windows alatt műkszik, de a bekapcsoláskor tobábbra sem reagál DEL--re, a le-fel nyilakra, Enterre az oprendszrválasztáshnál.
A bisoban be ban állítva a ps2-es ébresztés, a régi billentyűzetet használva space-ra be is bootol a gép, de aztán nem reagál semmire, bejelentkezni meg nem tudok vele, csak az usbssel.
(Ráadásul standby üzemmódban reggel egyszercsak szirénázott a gép
, pedig be sem volt kapcsolva.).
Na szóval ez a egész billentyűzet-mizéria BIOS vagy alaplap probléma?
egyébként tényleg jó kis lap. :-)
-
mich2004
csendes tag
katt777 esetleg valami jó ötlet hogy vajon mi lehet??
-
djbahool
senior tag
Mért már vki soft-off ill. standby fogyasztást ezeknél a lapoknál?
Nekem 12-13 W körül van, pedig elvileg Energy Star 4.0 szabványú lapok, ami max 4W/2W ot enged meg.Más: SetFSB-t melyik Pll-el használjátok?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Habzsi-Dőzsi #2042 üzenetére
P5Q deluxnál jelenleg nem tudok jobb lapot ajánlani.
-
glaci
őstag
válasz
mich2004 #2031 üzenetére
Kifogytam az ötletekből.
Ha lesz időm majd tesztelek. Megmondom őszíntén, hogy ilyen mélyen, már nem mentem bele, ment, aztán kész.
Nekem annyi volt a lényeg, hogy alapban minnél kevésbé fűtsön, és minnél halkabb legyen, de ha kell bármihez a teljesítmény, akkor egyből automatikusan elérhető legyen, ne kelljen hozzá BIOS -t, vagy SoftFSB -t variálni. (Legtöbbet 1200 -on megy a gép, azért egyszer - egyszer feltolja 3600 -ra is, amikor valami olyan progi fut.)Esetleg kérd meg katt777 kolégát, hátha Ő elöbb tudja tesztelni a sajátját.
-
katt777
félisten
válasz
Habzsi-Dőzsi #2042 üzenetére
Ez a feltételezés a valóságtól kissé messzire rugaszkodott el...
Most cseréltem Gigát ASUS-ra.
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Tulajdonképpen hosszú távra tervezek, az lenne a fonos, hogy stabil legyen a lap és feszülség nélkül tudjam emelni a proci órajelei. Semmi komoly tuningra nem gondoltam. Azt hallottam, hogy a Gigabyte mos a nyerő és jobb az Asusnál
-
Pilot
tag
A P5Q-EM lappal van vlkinek tapasztalata?
Rá lehet kötni a TV-t, vagy nem? -
glaci
őstag
válasz
mich2004 #2035 üzenetére
Passz, én így nem teszteltem, töredelmesen bevallom.
Meg kellene hozzá nézni, ill. kiszámolni, hogy ugyanazokkal a sebességekkel megy-e, ill. ugyanazokkal az időzítésekkel.
Ha minden freki, és időzítés ugyanaz, akkor nem lehet külömbség.
Ergo, valami tuti külömbözik. Csak meg kell találni mi az. -
mich2004
csendes tag
Hy
kiprobáltam mindent amit leirtál a ramok beállítását a ram feszkot neki pl 2.2 kell gyári dobozán az van meg a ramon is rakétát is fiszre raktam. és a ramok olvasához mit szolsz?? EPU huzás kb 8300 körül a bios huzás 8800 körül. poci feszkonak meg 1.3 adtam ott jó volt le fel váltogatta a fesz everest ezt mutatta
-
glaci
őstag
válasz
mich2004 #2029 üzenetére
A játék szaggatást esetleg annak tudom elképzelni, hogy folyamatosan állogatja neked a sebességed. Próbáld meg úgy, hogy addig fixen rakétára rakod, és amikor kilépsz, akkor vissza autóra.
Igen, az enyém is Deluxe. 0803 -as BIOS volt rajta gyárilag, még nem frissítettem.
Szerintem nézd meg, hogy a BIOS -ban milyen feszültségeket állítottál, és hogy az EPU miket állít, lehet, hogy korrigálni kell.
Ill. nézz rá a RAM beállításra is, mert ha pl. 1066 -on hagyod, és úgy nyomja rá az EPU a +20% -ot, akkor az már 1280 lenne, amit nem bizti, hogy visz.
És nézd meg a RAM feszt is, mert azt szerintem nem emeli, így azt egyből fel kell tenned neked 1,9 - 2,1 V közé, amit igényel a magas frekihez, hiába nem lesz mindíg annyira kihajtva.Reemélem tudtam segyteni.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Habzsi-Dőzsi #2003 üzenetére
Ha hosszú távra veszed(2-3 év) akkor P5Q3 Deluxe valami fain vízhűtéssel( NB SB FET blokkok és RAM esetleg HDD hűtés menjen 1 körre )
-
mich2004
csendes tag
válasz
mich2004 #2029 üzenetére
söt észre vettem valamit ha biosba huzom akkor a Counter-Strike Source simán elvisz és ha EPU-val huzom ott érdekes de az emberkék szaggatnak és ezt egymás után 3 probáltam eljátszani bios-EPU játszással EPUnál eljátsza de a biosossal nem mer idö közbe sikeült eljátszadoznom vele
-
lumpi79
csendes tag
P5Q Premium mit kóstál mostanság? Sacc per kb?
-
glaci
őstag
-
mich2004
csendes tag
-
glaci
őstag
Nem tudom miért nem hozta fel a hozzászólásokat!
EPU 6 nekem jól működik.
Először BIOS -ban megnéztem, hogy megy-e a proci 3,6 -on (ez persze költői volt, mert mennie kellett), a feszkót beraktam hozzá 1,2 V -ra, meg a memót is beállítottam 1,9 V -ra 1066 -hoz.
Teszteltem fél órát prime95 -el, majd miután jó volt, mindent visszatettem a BIOS -ban autóra ami a pricival kapcsolatos, a memó sebességét pedig asszem 833 -ra, vagy 866 -ra, most nem emléxem, a kényeg, hogy 1,2 -vel megszorozva 1066 körül van, a feszt pedig biztos, ami biztos, 1,94 -re állítottam neki , az EPU -t meg belőttem +20%, -20%, -40% -ra.
Így most ha kell a kraft, feltolja addig, amit manuálban már kiteszteltem, ha nem, akkor meg az EIST -el együt brutál le tudja venni a teljesítményt. (De állítom, még ilyenkor is gyorsabbnak érzem, mint a régi 2,4 -es P4 -em volt.) Annyi, hogy megfigyeltem Ő (EPU6) egy picit más feszkókat ad neki, mint amivel én teszteltem, így ez még okozhat gondot, de ezt lehet még hangolni szerintem ha kell majd.Sebesség beragadást én is tapasztaltam már.
Ha készenlétbe kapcsol, vagy lehibernál, mindíg beáll repülőbe, és úgy marad, akkor is, ha esetleg emberkét mutat közben, mert akkor is csak 1% -ot vesz vissza.
Nálam szerintem az AI Nat, meg hasonló a Suite -ban levő, de nem rendesen működő dolgok is bezavarhatnak, mert ha lekapcsol a képernyőm, képernyőkímélés után pár percel, van, hogy megáll az alapsebességén.
De friss indításnál nagyon frankó. (Csak azt nem értem, néha mért tolja fel maxra a teljesítményt pár másodpercre, amikor csak böngészek. 1 - 2 mp, rakéta, aztán pislantok egyet, és már újra sétáló emberke.) -
mich2004
csendes tag
ugy néztem mintha az epu nem tudna több feszt adni a procinak 1.1 áll turbo alatt is és kiprobáltam adtam a biosba neki 1.25 feszt és akkor elinditotta a játékot de ahogy vissza tettem autora egyböl kifagy
-
mich2004
csendes tag
hy mindenki szeretnék egy ujat kérdezni mindenkitöl hogy EPU-val huzza e valaki a gépét?
mert én probálkoztam vele és ugyan azt az ereményt elértem amit manuálisan alaplapi huzzással sima 3.6Ghz 8400 proci minden mást láttok az aláirásomba de ha EPUval huztam a Counter-Strike Source kifagy egy alap játék és ujra indul a gépem amugy ha alaplapi huzással nem csinélja ezt valakinek valami ötlet??? Válaszokat elöre is köszi -
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #2016 üzenetére
A 3.8 tuti meglesz, a 3.9 is, vsz. TX2-vel is meglehet valahogy a 4.05 GHz, de addig még nem jutottam. Vízzel el szoktak vinni 4.3-4.4-et az E8400-asok, de efelett is láttam már eredményt. Screw-ot még nem babráltam. Remélem, nálad sem lesz gond a lappal.
Szerencsére még semmihez nem kell az a sebesség, viszont amikor minden drágul az is spórolás, amit az EPU6 nyújt.
Szednem kéne valami jutalékot az ASUS-tól. -
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #2006 üzenetére
Megint grat!
(a tápcsati szerintem is béna helyen van...)Már meg is van a lap!
Főleg az írásod hatására vettem meg a "mezei" P5Q verziót, remélem nem lesz gond vele.
Nekem is e8400-asom van és a léghűtés (referenciának) TX2 végzi majd.
Laza 3,8G-re számítok.
Aztán jön a H2C (1-2 hét, mert kinából jönnek a cuccok) és megcélzom a 4,2-4,4-et, bár az fpo-m nem ad okot nagy bizakodásra.Azért van itt ujdonság nekem.... ez screw izé csatornánként mit is csinál?
van valami jó tip, hogy kell ezt kezelni, vagy legyen uto?
(bocs, ha már ki lett tárgyalva..) -
Brezo
csendes tag
Szevasztok!
Segítsen valaki! P5Q Deluxe lapom van és sehoygsem bírom felrakni a hangkártya driverét
XP SP2, net 2.0... stb KB888111... mindent próbáltam már, kerestem googlben stb.. de nem találom a megoldást. A laptopomon is volt ilyen probléma, de azt hamar sikerült megoldani, itt sehoygsem megy. Tud ebben valaki segíteni? -
viktor82
őstag
-
katt777
félisten
válasz
djbahool #2011 üzenetére
Hát, nálam Orthos és Prime is felpörgette, viszont van egy olyan mellékhatásuk ezeknek a tesztelő progiknak, hogy esetleg még a monitorozó program elől is elfoglalják az erőforrásokat, Everest meg amúgy is alapból 5 mp-enként frissít. Szóval nálam is késve jelentek meg az emelt értékek.
-
katt777
félisten
válasz
Hawk1979 #2007 üzenetére
Hát, ilyen mérőm sajna nincs, de hogy nem forr a lap, az számomra megnyugtató. SB és NB is langymeleg, EP35-ben ehhez NB-re kellett egy 5cm-es venti. De nem itt írta valaki nemrég, hogy megmérte, hogy visszaveszi az NB feszt az EPU? Biztosan van konkrét értéke is.
Auto-ra viszont minden lap szereti agyonfeszelni a beállításokat, így pl. 3.8GHz-hez auto módban már 1.3V-ot adott, miközben 1.2V-on is stabil. -
Hawk1979
őstag
válasz
Habzsi-Dőzsi #2003 üzenetére
A kombós lapnál?
Lehet.De kell neked cf támogatás? Vagy Gigabyte fan vagy?
Sima Asus P5Q is megteszi neked szerintem.... -
Habzsi-Dőzsi
tag
Szia!
Igen köszönöm, már sokan mondták
Mondjuk egy Gigabyte EP45 DS4 el jobban járok? -
VinoRosso
veterán
válasz
Habzsi-Dőzsi #1998 üzenetére
a C tudtommal kombós lap olyat ne vegyél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honda topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest