- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Apple MacBook
- SSD kibeszélő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
-
Superman
nagyúr
Már megint probléma:
Elkezdett keményen droppolni a lapom, máshogyan nem tudom nevezni a jelenséget. A biosban beállítom, hogy a Vcore 1.4625Volt legyen, erre a Windows alatt 1.448Voltot látok (CPUZ) és az Everest is ennyit jelez. Olyan, mintha eggyel kisebb értéket állítottam volna be (1.45Volt). Korábban ez volt, sőt még nőtt is kicsit az érték terhelésre....Remélem kijön egy új bios hamarosan..
-
Balázs33
csendes tag
Azt hittem, hogy ez csak nálam gáz.
Nekem is rádiós egerem és billentyűzetem van.
Nekem a telepítéskor már gond volt az usb-vel mert az alaplapi intel csipszet drájver felrakása után megduplázott minden usb-t és automatikusan összeakadtak.
Egy ps2/usb átalakítóval kellett egy zsinóros (ja csak usb-s egerem volt itthon) egeret bedugnom, hogy le tudjam szedni az eszközkezelőből a felkiáltójeles szarokat.
Utána újra indítottam és jónak tűnt, de kb. 20 másodpercenként elvesztette a kapcsolatot és meg kellett nyomnom a vevőn a contact-ot, hogy egymásra találjanak.
1-es usb-ből kihúz, 5-ösbe bedug.
Újraindít.
Ugyanez. Elveszti a kapcsolatot.
5-ösből kihúz 3-asba bedug és azóta tökéletes minden.Nekem eddig elég szenvedős volt a váltás az ASUS P4P800-E deluxról, de mostmár hogy talán működnek végre a drájvok remélem élvezni is fogom tudni a vasat.
-
Balázs33
csendes tag
válasz
Balázs33 #5588 üzenetére
A legújabb fejlemények:
A szalagkábelen megcseréltem a két meghajtót. (minden maradt cable select jumperelésben)
A rack ami eddig slave volt most master, a WD 250Gb ami eddig master volt most slave.
Csiribííííí-csiribúúúúú pákkkkkk!!!!Működik.
Hogy mi a faxért??? Én nem értem.
Most akárhogy kapcsolgatom a rack-et egyelőre mindig minden tök gyors és a másolás kb. 40.000kbyte/sec bármelyik drájvról bármelyikre másolok.Remélem ez így is marad.
Csak gondoltam megosztom veletek.
Hátha egyszer más is bekap egy ilyet.
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,valaki tapasztalt már olyat,h játékoknál meg néha amugy is a hátsó usb csatik rosszalkodnak?Nekem rádiós usb-s az egerem és hátulra az alaplapra dugva nem igazán megy.De ha átteszem előre (a ház eljébe vezetett csatolóra9 akkor ok.Ez mi lehet?Ja p5k-sima
-
eisento
addikt
nah megvan a P5K-E Wifi lapom ^.^ 1.01g rev.
dobozza is nem a régi fekete hanem ilyen ujfajta kék mint a premium black pearl verziosnak asszem annak ilyen a szine.
Képek:doboz
doboz kinyitva
cuccok
a lapnemsoká nekikezdek kiszedni a p5b-e plus lapomat ez meg megy be majd jelentkezem. ősembernek köszönhetően holnap meglesz a crucial ballistix ramok is
-
Zé_Mester
őstag
válasz
halfgod #5586 üzenetére
ÉS a P5KC csak az atikat lehet sli-ben hajtani? nvidia-t nem?
az ATI kártyákat nem SLI-ben hajtják hanem CrossFire-ben.
az nVidia-t hajtják SLI-ben.és a P35 chipes lapok csak CrosFire-t támogatnak ("hivatalosan")
az SLI ezekben a lapokban nem fog menni (van néhány kivétel, mert van akinek sikerült aktiválni az SLI-t 2 nVidia karival, de ott mindenféle béta driver volt használva)lényeg a lényeg : P35-be CF van. NO SLI.
-
Balázs33
csendes tag
válasz
halfgod #5587 üzenetére
Hasonló a probléma, de nem ugyanaz szerintem.
Nekem ha csak a SATA van benne akkor minden okés és gyors.
Ha a sata mellé rakok egy ide (master) vinyót, akkor lassú!
És ha a sata mellé rakok kettő vinyót (két ide egy szalagkábelen) akkor megint minden gyors!Na erre mondjatok valamit!
Na persze általában úgy használnám, hogy a sata plusz EGY ide!
-
halfgod
tag
Sziasztok!
Asus P5KC laphoz kérnék füles bekötési segítséget!Ház kábelena következők vannak:
-LINE R
-LINE L
-EAR R
-EAR L
-GND
- Mic In, Mic Vcc egy kábelen 2 szálAz alaplapi könyben a következő áll(2fajta)37.OLDAL
Front Panel Audio connecter:HD Audio compliant pin definition:
SENSE2_RETUR-[][]- PORT2 L
[][]-SENSE_SEND
SEBSE1_RETUR-[][]-PORT2 R
PRESENCE#- [][]-PORT1 R
GND- [][]-PORT1 LLegacy AC '97 audio pin definition:
NC-[][]-LINE OUT_L
[][]-NC
NC-[][]-LINE OUT_R
NC-[][]-MIC PWR
AGND[][]-MIC2A megoldást előre is köszönöm és ha nem nagy kérés akkor priviben mert amire ezt visszakaresem
ÉS a P5KC csak az atikat lehet sli-ben hajtani? nvidia-t nem?
sorry hogy elcsúszik a sematizált ábra
-
Balázs33
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem gáz, hogy újra beírom, de mégsem oldódott meg a probléma.
Adott egy P5K PRO alaplap.
Rendszer vinyó: SATA seagate 160gb
ide kábelen master WD 250gb (slave egy rack-ben 120gb Maxtor de ez általában nincs bekapcsolva!!!)
Az alap felállásban ha csak a sata és az ide master van a gépben a másolás a két vinyó között csak 1700 kbytes/sec. Ez még két mega sincs!!! ?????DE!
Ha bekapcsolom a rackban levő vinyót is, akkor minden okés és a másolás minden vinyó között 40mega körüli.
A kérdés:
Ha csak egy satas és egy ide master vinyó van a gépben miért ilyen kib...ott lassú a másolás???
Felinstalláltam mindent amit kellett, (alaplapi cd-t is) frissítettem a vindózt is.Kipróbáltam, hogy a szalagkábelen levő vinyók masternek és szlévnek vannak jumperelve és azt is ha mind a kettő kábelszelekt.
És még mindig ott tartok, hogy ha csak egy sata és egy ide van a gépben akkor irgalmatlan lassú, de ahogy a szalagkábelen két vinyó van minden megjavul.
Nem tud valaki megoldást erre??? (tudom adjam el az idés drájvot és vegyek satásat, de nem hiszem el, hogy egy ASUS lapon ezt nem lehet megoldani)
Előre is köszi mindenkinek!
Balázs
-
Kelvin
őstag
-
szacsee
nagyúr
Asus Repair Kit! Köszönjük bim-nek a link-et!
-
keIdor
titán
Látom van itt vegyes is. Vörös kondi, YAGEO-s tekercsekkel...
-
keIdor
titán
Első különbség:
-sima R68 van ráírva a tekercsekre
-itt a kékdobozosnál már YAGEO R68, a dobokkal együttMégegy: - a kondik szinei mások, nálam pirosak, a másiknál kék.
-
keIdor
titán
válasz
westlake #5566 üzenetére
Designed for Water Cooling Platform vagy System valami ilyesmi... P5K Premium-ból csak ez a Black Pearl Edition létezik.
Milyen dobozokat láttál, nekem kék van, belűl pedig fekete.Egyébként én is "megfigyeltem" már, hogy a P5K Deluxe-kon 1.02G van írva, Premiumokra meg 2.00G.
Egy kérdés. Nálad a tekercsekre simán R68 van írva, vagy YAGEO R68?
-
westlake
félisten
nezegetem ezt a black pearl edition-t, de nem eleg egyertelmu szamomra, hogy a kaphato lapok kozul melyik is az.. lattam mar kb. 3 fele dobozt, felemas kiegeszitokkel.. ahogy valami vihuteses dolgot olvastam rola, de a lapon nem lattam semmi extrat..
-
westlake
félisten
akkor ezek biztosan a deluxe 2.0-as valtozatai
-
westlake
félisten
mindig kimegy a fejembol ez a "egyesitsunk minden topikot" vilagnezet a fejembol.. ugy ertettem, hogy a p5k premium lap reviziojara vagyok kivancsi..
-
westlake
félisten
ki tudja, hogy a mostani lapok milyen reviziosak?.. hatha valaki megnezte es meg emlekszik ra
-
-
N_A_S
veterán
válasz
b.ricsi #5552 üzenetére
Én rátettem pluszba egy 4cm-es cooler master ventit. Még anno a P5K-nál is ezt használtam, sztem sokat dob rajta.
-
b.ricsi
csendes tag
hello,
nekem 'sima' p5k-m van, és érdekelne hogy ti a lapotok hűtését hogyan oldjátok meg. A proci húzva van bár csak 1,4 voltot kap. Vajon a tápáramkört ll. a nb-t megfelelően lehűti a heatpipe? Veti nem fújja direktbe, a házban van egyébként 2 szellőztető (elöl-hátul)
üdv -
apro
senior tag
válasz
Superman #5540 üzenetére
hali
figyú már, mi ért van az hogy a mem kezelés gyorsabb pl 5:6 arányban mint 1:1 arányban,
a másik ennek a lapnak a mem kezelése nem mem szorzó hanem mem osztás,?( Még valahol azt olvastam a DDr2-es Ramok 1:1 ar. valo Dual hajtása a leg megfelelöbb igy a leg gyordabb
pl: 400X8-mem 1:1 = mem olv 3144
400X8 mem 5:6 = mem olv 3762, én ezt valahogy nem értem a( régi lapomnál P5B Del.)
ugyan ilyen beállitásoknál 1:1 a ram még lassab rammal( 667Mhz Geol ult) 78XX. pontot hozott
mi a fenét nem csinálok jól?? -
apro
senior tag
hali
manual 8X
475
100
DDR-2-1140
a tobbi AUTOA CPU config
CIE Disabled
Nax Disabled
Disabled
Disabled
útolsó Enablad
Chipset
Nort Br.....conf
MEM ramped Feat... Enabled
Initia... PEG/ PCI
amit nem irtam az minden eredeti beállitás
és csak igy hajlandó 400fsb felett elindúlni, még annyi hogy a Cpu voltot lehet tenni man ez 1.3V és ezen is megy de mást menenged manúál, állitani mert akkor nem indul A bios 0603-as
hali -
apro
senior tag
it van kép is[link]
-
apro
senior tag
válasz
szacsee #5542 üzenetére
hali
már minden féle képpen állítottam öket fsb strap-ot -ezt érthetöbben.
dram stati re.. disabled,
Transboo . Auto/ de voltmár Enabled is
sehogy nem jó akár mikre álítgatom ezeket is nem
valaki egy jó beállítást a Manuálra nem tud??
hát ha sikerülne
De az érdekesség hogy minden AUTON van és igy meg jó -
Superman
nagyúr
válasz
gazfickooo #5538 üzenetére
Válaszok:
-Jó tuninglap.
-A GTX eltakarja a SATA csatolók egy részét, ezért előbb érdemes beledugdosni a STA csatlakozókat, utána betennia kártyát, mert fordítva nehezebb.
-A SATA2 kezelése problémás rengeteg embernél. Bizonyos márkájú vinyók is problémásak, de jobb a neten utánanézni. -
gazfickooo
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani,hogy p5k prémium alaplapnál ha egy gtx kártyát rakok bele akkor a sata csatik használhatóak maradnak?vagy a gtx eltakarja bizonyos részüket?vinyókezelést javitották?samsung 250gb és wd400gb sata2 vinyóim vannak.mostani lapomnál többet tud tunningban?tesztKöszi -
apro
senior tag
válasz
szacsee #5483 üzenetére
hali
megtudnád mondani hogy a ram idözitését ha manuállisan állítom csak 400X8 as beállitás-ig megy a fölött akár milyen idözitést,vagy késleltetést állitok be sem butol,feszt is emeltem (már 2,40v)
de ha auton hagyom akkor semmi gond megy rendesen akár 498X8-as beállitáson is megy(IGY 1200mhz is megy)
de a ramokat csak AUTON!!! tudom üzemeltetni 400fsb felett
ez mitöl lehet?
köszi elöre is a választ -
westlake
félisten
válasz
subaruwrc #5528 üzenetére
build1241 beta
#5524: hwmonitor meg jobb, mint a core temp -
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
A-l-i-e-N #5525 üzenetére
Megnéztem BIOSban, 38fok körül volt..
Most a 0.95el nagyjábol azonosak a fokok.. 2-5 fok különbség.. de Everest rendszerstab tesztnél ua. voltszal marad az Everest
Olvastam lejebb h. a P5KCn ugyebár 2xPCIE16c van.. és h. az egyik csak 4x-es.. Az ASUS honlapján is az van irva h. mind2 16x-os.. Most akkor mi igaz??
-
dolsz
csendes tag
hello,
teljesen kezdő vagyok ebbe a témában az alaplapomat cseréltem le egy p5bről egy ujsima p5kra. Az a problémám mint már előttem jopár embernek, megy minden mégsincs semmi jel a képernyőn. Variáltam a memoriákat, egyet tettem csak bele végig cmos clear és semmi :\
Elvileg a kézi könyvben aztírja hogy elég 10mpig kicserélni jumpert és törli a régit, de egy ismerősöm mas p5kt vett ugyanezzel a gondal és neki 20perc(!) van. Mindenesetre megprobáltam ugyis és semmi...
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hááát ez elég LOL
Leszedtem a 0.96 CoreTemp-et az meg egy +10 fokokat ir az Everesthez képest!!! -
richwar
csendes tag
sziasztok!
van egy problémám nemrég kaptam egy asus p5k-se alaplapot és nem jáccik le hangot:S bios:06.04 nem működik semilyen audio driverrelvki segítsen plííííííííízzzz
-
Zé_Mester
őstag
válasz
A-l-i-e-N #5509 üzenetére
sztem Everest.
én mindig ezt használom, ez van kirakva oldalsávba is.mindent ki tud jelenzi, sztem abszolút korrekt.
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!
Melyik megbizhatobb?? Core Temp vs Everest Ult Ed ??
Proci: CoreTemp: 23-24 fok
Everest: 27-29 fok ... -
Wezo
csendes tag
válasz
szacsee #5505 üzenetére
Hát nem tudom egyenlőre úgy tűnik javult a dolog, egyenlőre egy nagyon pici laggot tapasztaltam egyszer sajnos még így is zavarba lehet hozni,de úgy tűnik akkor ez egy ismert probléma
De nem eléggé= megint belaggolt de pl a winfos betöltő csíkja már majdnem egyből elindul eddig nem tette
-
Wezo
csendes tag
Nem tudom mennyire tartozik ide, de új configom van es egy asus p5k alaplapra épül
Szóval összedobtam a gépet és felraktam windowst de néha elkezzd laggolni a gép
néha a cpu (E6750) elkezd dolgozni (használat felmegy 50-60%ra és közbe semmit nem csinálok vagy alig aminek nem kéne igy megdolgoztatnia és közben ha film megy a háttérben vagy zene akkor az belaggol
mi lehet a gond? Nem tudom de pl amikor installálok játékot akkoris ezt a hibajelenséget produkálja azaz a gép belaggol
lehet a winyo a hiba forrás de ötletem sincs. pls help
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- Politika
- Micro Four Thirds
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest