- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-Improve ATAPI CD-ROM's compatibility with EZ-Flash.
-Support new CPUs
-Add [7 DRAM Clocks] in [CAS# Latency] option.
-Add some items for [REF Cycle Time].
-Enable better support for FSB1600/DDR-1200 combination.
-Enable CPR support for CPU Ratio control.
-Fix C1E, TM and EIST can't be disabled issue.
-Add option [60 DRAM Clocks] into [REF Cycle Time] setup item.
-Fix when using Conroe 3.0GHz CPU with FSB1333MHz the system may not resume from S3 -
westlake
félisten
ha senkinek nem kell a volmoddolt lap, akkor legaroztatom
-
westlake
félisten
kell valakinek egy full vmodded p5k premium?
-
westlake
félisten
válasz
copperhead #8264 üzenetére
nem hinnem, hogy o irta ezt a guide-ot... bar, nincs kizarva
-
westlake
félisten
erdekes dolgot vettem eszre, mikozben meregettem nehany feszt a lapon.. a lenyeg az, hogy vizsgaltam az egyik feszgen ic-t, hogyan is mukodik (mert meg szeretem mar vegre csinalni a vmodot a gigabyte p35-ds4-re) es probakeppen pont a pll feszgen ic-jet nezegettem.. 1.7 voltra volt belove a bios-ban, de a kivezetett meroponton csak 1.54 volt merheto.. na mondom, elkurtam a meropontot, a szoban forgo vezeteken nem is a pll feszultsege olvashato.. aztan megneztem a p5k premuim vmod guide-jat es ra kellett jonnom, hogy bizony a jo kabelen meregettem en a feszt.. a problema az, hogy akarmit alllitok be a bios-ban pll fesznek, mindig 1.54 voltot szabalyoz az ic..
(ja, a vpll mod nem aktiv!)
-
westlake
félisten
válasz
Hammon Serra #8154 üzenetére
arra lennek kivancsi, hogy 222 darabot is kaptal volna, vagy azert elotte rakerdeztek volna a rendeles helyessegere
egyebkent nagyon lol a "tortenet"
-
westlake
félisten
elmeselek nektek egy tanulsagosnak nevezheto tortenetet, amit tegnapelott ejjel esett meg velem.. leszogeznem, hogy nem ma kezdtem a szakmat, de ezzel a dologgal 3 orat szoptam..
adott egy p5k premium, amiben eppen egy e8200-at tuningoltam.. eppen fsb520-nal jartam es a prime mindig eldogbta magat 5 percen belul.. ez azert volt furcsa, mert ez a proci megy fsb530 felett is.. megneztem prime-al a memoriakat es valamiert mindig lehalt a teszt 5 percen belul.. megneztem windows-os memtest-el is, es az is dobott hibat (igaz, hogy minden egyes elinditasnal csak 2-t!).. en mar itt gondoltam, hogy valami nem gombolyu.. irany a memtest86+.. #3-as es #4-es tesztnel minden korben dobott 2-2 hibat.. az erdekes csak az volt, hogy kizarolag 0.0mb-nal (ez ugye fizikailag lehetetlen).. itt mar biztos voltam benne, hogy valamilyen masfajta nem problema van, nem pedig instabilitasi.. fsb333 -> hiba ; fsb266 -> hiba.. nyomtam egy cmos clear-t, de nem lepodtem meg nagyon, mikor ott is hibazott a memtest86+.. hmm mondom, ez erdekes.. egyik modul ki a gepbol (2 darab volt benne) -> hiba ; idozites vissza cl5-re -> hiba.. hehe.. ekkor cseretem ki a procit egy masik e82-re -> hiba.. kicsereltem a procit egy q6600-ra.. hiba megszunt!.. itt mondhattam volna, hogy a lap nem megy a wolfdale procikkal, de ez eleve hulyeseg lett volna.. e82-es proci vissza, osszes kartya, hdd kiszedve es egy sima pci-os vga berakva -> hiba.. masik tap -> hiba.. ekkor mar ugy voltam vele, hogy azert sem adom fel a dolgot es elkeztem kihuzgalni a lapra csatlakoztatott usb-s eszkozoket es a lan kabelt.. hopp, a hiba megszunt.. a gepben volt egy pendrive es egy usb hub (1 usb-bol csinal 4-et), amire egy radios eger + billentyu paros volt csak kotve.. halokabel vissza -> nincs hiba ; pendrive vissza -> nincs hiba ; usb hub vissza -> hiba.. ehh.. hub atdug barmelyik masik portba -> hiba.. eger + billentyuzet paros hub nelkul -> nincs hiba.. usb hub, rakotott eszkoz nelkul -> nincs hiba..szoval az egesznek az a lenyege, hogy az usb hub (rakotott eszkozzel) es wolfdale procival memoriahibat general (ez a hub mar tobb lapot "megjart", de meg egyikben sem csinalt ilyet).. ha ez a tortenetet mas meseli nekem, akkor nem hiszem el
-
westlake
félisten
válasz
Tibiajax #7978 üzenetére
es ki mondta, hogy rosszabbnak kell tartanod emiatt?? nekem aztan teljesen mindegy, hogy kinek mi szamit jobbnak, vagy rosszabbnak.. en tenyeket kozlok.. el lehet fogadni, es figyelmen kivul is lehet hagyni.. lassan eljutunk odaig is, hogy buntetendo lesz, ha valaki veszi a faradtsagot, hogy segiteni probaljon
-
westlake
félisten
sorry, figyelmetlen vagyok.. az nem a vfsb, hanem csak vsb.. magyarul a deli hid feszultsege.. azt nezem, hogy a vfsb-nek egyelore nem is tudom hol van a meropontja
szoval tudomasom szerint nincs baja a lapnak a feszultsegekkel.. -
westlake
félisten
eszrevettem egy hibat.. nem tudom, hogy mennyire hiheto az a meropont, amit az fsb termination kimeresere kaptam.. a lenyeg az, hogy akarmit allitok be a bios-ban (auto, 1.1v - 1.4v), a feszultseg mindig 1.202 volt.. tudom, hogy a bios mar korlatozza a maximalisan adhato fsb t. feszultseget (65nm - max. 1.5v), de ez akkor sem normalis.. esetleg valaki mas is kimerhetne a dolgot.. 0504-es a bios..
-
westlake
félisten
akarmilyen jo ez a premium (raadasul vmod-olva is van), nem tudja felulmulni alapfeszes (1.30v) tuningban a gigabyte x38-dq6-ot
mod: sot, inkabb ugy mondom, hogy azonos sebesseghez a p5k premiumban 0.01 volttal tobbre van szukseg, mint a dq6-ban (1.30v - 1.31v) -
westlake
félisten
p5k deluxe - 0809 beta bios
-
westlake
félisten
overpower vmod is done!
-
westlake
félisten
ez a lap nagyobb szar, mint a p5k deluxe
#5614: a premiumorol beszelek, es azertmondom, mert nekem et jon el azokbol a dolgokbol, amiket itt irkaltokneha olyan jokat mosolygok
-
westlake
félisten
nezegetem ezt a black pearl edition-t, de nem eleg egyertelmu szamomra, hogy a kaphato lapok kozul melyik is az.. lattam mar kb. 3 fele dobozt, felemas kiegeszitokkel.. ahogy valami vihuteses dolgot olvastam rola, de a lapon nem lattam semmi extrat..
-
westlake
félisten
akkor ezek biztosan a deluxe 2.0-as valtozatai
-
westlake
félisten
mindig kimegy a fejembol ez a "egyesitsunk minden topikot" vilagnezet a fejembol.. ugy ertettem, hogy a p5k premium lap reviziojara vagyok kivancsi..
-
westlake
félisten
ki tudja, hogy a mostani lapok milyen reviziosak?.. hatha valaki megnezte es meg emlekszik ra
-
westlake
félisten
válasz
subaruwrc #5528 üzenetére
build1241 beta
#5524: hwmonitor meg jobb, mint a core temp -
westlake
félisten
válasz
GumisPeter #5436 üzenetére
ha felismeri az audio processzort, akkor nincs szukseg erre a driverre.. nalad mas lehet a problema..
-
westlake
félisten
válasz
GumisPeter #5425 üzenetére
ugye tettel fel ilyet? (Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio).. ne torodj vele, hogy hp notikhoz valo..
mod: az eszkozkezelo minek ismeri fel a kerdojeles hardverelemet? (ugy ertem, mi a megnevezese) -
westlake
félisten
uuu bakker, hogy en anno hogy lehuztam a 800-as, cl4-es st kitet.. valami frenetikusan gagyi volt a bordak felragasztasa es szarabbul lehetett oket tuningolni, mint a masodosztalyu memoriakat.. mondjuk az is igaz, hogy pont abban az idoben volt arrol szo, hogy az st kolcseghatekonysagbol joval szarabb ic-ket hasznal a modulokhoz, mint pl. a micron d9-esek.. mindegy, azota herotom van ezekrol a memoriaktol
jajj, a draga, jo kis crucial kitjeim
-
westlake
félisten
válasz
Zoli329 #3125 üzenetére
a goldmemory neha teljesen jo gepre is hibat dob.. en azt a progit nem preferalom.. teny, hogy a memtest akar elemgy 10 kort is ugy, hogy nem jelez hibat, aztan meg elkezdi oket szorni.. en azt mondom, hogy minden tesztbol kell 50 kort hagyni es akkor biztos a "siker"..
azt meg nem hiszem el, hogy az #5-os, #6-os teszt nem hoz hibat, a windows meg megsem indul el.. eleg sokat futtattam mar a memtestet
egyebkent meg ha minden kotel szakad, akkor ott a prime95 idevago tesztje..
#3134: a "nyuszoges" valojaban magasfrekvencias sipolas, amit az olcso tekercs general.. sajnos meg mindig hasznalnak ilyen alkatreszeketek.. es nem csak videokartyakon.. -
westlake
félisten
dual channel, 1:1? (egyebkent windows alatt nem szokas memoriat tesztelni
(mondjuk a prime95 esetleg meg jo lehet).. memtest 86+ 1.70 #5-os es #6-os tesztje mindent elarul..
ha nem 1:1 az arany, vagy a cpu szorzo nem a gyari, akkor nem olyan nagy "szam" az altalad emlitett sebesseg.. futtass egy winrar benchet -
westlake
félisten
a bios-ba integralt flash nem engedi a downgrade-et.. ahhoz fel kell tenned a windows-os asusupdate-et.. (a progiban a settings resznel engedelyezni kell a downgrade opciot)
-
westlake
félisten
erdekes dolgokra lehet lelni az asus ftp site-jan.. uj biosok kozzot ilyet talaltam: striker 2 formula.. csak nem valami uj nvidia csippes ultimate lap?
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
bigdigit #2436 üzenetére
a meghibasodasi arany kevesebb mint 1%! (es ez nem vicc) itt egy kisker, ahol van raktaron.. kategoriajban a leggyorsabb, legolcsobb, leghalkabb es leghuvosebb.. egyebkent ph teszt mindent elmond rola.. en mar a harmadik darabot veszem..
#2438: jo, akkor nem mondtam semmit
-
westlake
félisten
erdekes ez a sata problema.. nekem 3 sata eszkozom van es altalaban az elso harom portot hasznalom.. nekem nem jelentkezett az altalatok emlitett hiba..
-
westlake
félisten
ha valakinek meg nem lenne meg:
p5k deluxe 0601 beta bios
p5k premium 0402 beta bios
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest