- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tzsolesz
nagyúr
-
Olekgsxr
tag
Hali!
Most készülök összerakni egy új konfigot.
az új gép:
-ASUS P5K Premium/Wifi
-C2D 8200
- 2gb Ballistix 1066
a többi a régi gépből lesz átpakolva.
Kérdésem: Ha jól veszem ki a szavaidat(9001hsz), akkor lehetséges, hogy a gép ezzel a procival nem fog elindulni ameddig nem teszek fel új biost( 0504)?Bocs, a láma kérdésért.
Üdv: Olek -
szacsee
nagyúr
Én meg átállok Gigára...
A legjobb sztem benne, hogy pl normal fesz esetén a procinak a VID-et adja és ugyanúgy visszaveszi a feszt az energiatakarékos fícsörök bekapcsolásakor.
Ergo..pl:
VID : 1,2875 (nálam), ami 3300 mhz prájm stabil...
Belövöm az fsb-t és tolom neki, amikor visszaveszi a szorzót 6-ra, akkor pedig kb 2400-on ketyeg 1,1V-al...nálam 2600-on stabil a Quad 1,064V-al load alatt.. -
HIJ
őstag
Kiakartam én is próbálni a 0404et, de ez a rohadt afudos valamiért nem működik nekem. Beírom neki, hogy afudos /rom filenév és azt írja, hogy az afudost ugy kell használni, hogy afudos /rom file neve. Nemértem. Van itt gyakorlott afudosos?
Az EZ flash mint tudjuk nem egned régebbi bios feltenni, mint ami épp fent van.
HIJ
-
beteg
őstag
A P5W64 egyáltalán nincs fent a supportlistán, az új bios leírásánál csak a C1 szerepel, viszont nekem C0 van és megy!
ezért mondom, hogy asus kapja be, mert az egész arról szól, hogy vegyél új lapot! nem baj, ha fél éve megvetted a 60k-s csúcs lapját, dobd ki és vegyél másikat.. csak a marketing a lényeg, a hiteles és pontos tájékoztatás nem. -
diegho
nagyúr
nem enyém a lap. egy hangstudiós haver munkagépe. először vett egy p5k + e8200 kombót még február elején vagy január végén, az a kombó se kép se hang. mint kiderült a lapon gyárilag le volt törve egy tüske a proci foglalatból
majd még aznap egy másik p5k is jött (ez van most) ezzel elindult gyönyörűen a gép, belépett haver biosba, belőtt neki +10% tuningot az auto tuning izével, utána se kép se hang ventik pörögtek csak. másnap hozta hozzám hogy mi van. mondom figyu ez tuti bios gond. fogtam egy e2140-et beledobtam, befrissítettem a január végi bios-t és már ment is rendesen az e8200-vel. viszont 3-4 nap működés után elkezdte azt csinálni amit most. megkapta nemrég a 1005-ös biost, de a dolog változatlan. viszont észrevettem egy másik érdekes dolgot. áttettem bele az én 8600gt oc-met venti nélkül és hagytam erre az 5 percre és hideg maradt a kártya, mintha nem is kapott volna áramot, elképzelhető hogy a peg csatoló szar? másik peg megy rajta úgy hogy odateszem a kártyát? ezt még nem próbáltam.
-
diegho
nagyúr
igen a kingstonból és a kingmaxból is volt benne 1 db.jah gondoltam arra is, hogy hátha ramot szarul ismeri fel. mikor elindul belőttem 667 5-5-5-18 2T-re, adtam a procinak 1.15 feszt (1.05 alapfeszes) de ujraindítás után megint se kép se hang. ha megint szórakozok vele akkor 5 perc után megint elindul.
-
ImI87
őstag
Keldor, Gorneck
köszi
akkor én valszeg balfasz vagyok
én azt hittem, hogy a procinak mindegy, mennyi az fsb, mivel a szorzó vissza van véve
akkor ezek szerint hiába 6 a szrozó, ugyanbúgy számít a procinak is az fsb?Keldor kicsit dúrva feszeket írtál
szinte max lehetőségek
egy teszt erejéig gondolom nem lesz belőle gázImI
-
nemtudom, talán mert te tudsz valamit amit mi nem.
De nézd meg aki mostanában vett premiumot, nem panaszkodott arra hogy elöjött olna neki.
Mellesleg nekem az elsö premiumnal se volt semmi gond. nekem is valszeg azért jött elö mert haznalt lap volt egy korai szériából. Mindenesetre arra nekem sincs magyarázatom hogy az miért van hogy valakinél elöjön és valakinél nem. De szerintem még ASUS-éknál se tudják. -
bigdigit
addikt
én meg lekopogom úgy néz ki a 0504-es bios lehet rendbehozta.bár mostanában cod4 sűrűn úgy kifagy csak reset segít.igaz közben drivercserék is voltak illetve egy x-fi platinium is bekerült a gépbe.szóval még kísérletezek mi lehet a gond.most perpill visszavettem 400-ról 333 memory strapra.lehet azzal van a gond.mert ugye 0504 óta van 1600 is.
-
-
Kelvin
őstag
Nézegettem ám más forumokat is h ott mi a helyzet és egy rakat olyan hiba van ami szinte az osszesre jellemzo(ugyhogy nem csak mi szívunk
)Giga p35-osok,msi-k ugyhogy ez a romlo tendencia ugy néz ki globális
Mondjuk DFi-kről nem sokat tudok csak h nem egyszerű kiismerniJó lapok?
-
keIdor
titán
Kurva jó lett az új BIOS!!!
Változások:
-Support 1600FSB (nesze neked X48)
-Support 6,5 - 7,5 - 8,5 - 9,5 stb multipliers... (azaz ha lenne most Wolfdale vagy Yorkfield nálam mennének a feles szorzók is.)
-sok változás történt még, a BIOS már írja milyen időzítéseken járnak éppen a ramok.
-Megváltozott a Voltage Dampler neve is, mostmár valami Line-In akármi néven keressétek! -
szacsee
nagyúr
-
westlake
félisten
uuu bakker, hogy en anno hogy lehuztam a 800-as, cl4-es st kitet.. valami frenetikusan gagyi volt a bordak felragasztasa es szarabbul lehetett oket tuningolni, mint a masodosztalyu memoriakat.. mondjuk az is igaz, hogy pont abban az idoben volt arrol szo, hogy az st kolcseghatekonysagbol joval szarabb ic-ket hasznal a modulokhoz, mint pl. a micron d9-esek.. mindegy, azota herotom van ezekrol a memoriaktol
jajj, a draga, jo kis crucial kitjeim
-
Zoli329
addikt
Igen, ez segített, mikor 1 hónapja előjött ez a szitu. Viszont tegnap már ez se..
nemtudom hogy lap, vagy bios gond lehet. Kellene egy új bios már. Csak most nem merek kísérletezgetni semmit, mert ha alap biossal nem indul a lap, akkor megint kunyerálhatok vmi kölcsönramot
-
Mozso26
senior tag
Keldor nálam is ugyan ez a probléma nem sipol csak pörögnek a ventik, ami még plusz h ujrainditást végeztem vistabol és akkor is ugyan ez lett a monitor lekapcsolt nincs pity ...stb.A bios aszem 08.00.12 amugy nemrég lett frisitve a gép huzva van 8*333mhz-re és kingmax mars 800mhz 4-4-4-12 1,95 volt-on és eddig semmi probléma nem volt.
-
westlake
félisten
dual channel, 1:1? (egyebkent windows alatt nem szokas memoriat tesztelni
(mondjuk a prime95 esetleg meg jo lehet).. memtest 86+ 1.70 #5-os es #6-os tesztje mindent elarul..
ha nem 1:1 az arany, vagy a cpu szorzo nem a gyari, akkor nem olyan nagy "szam" az altalad emlitett sebesseg.. futtass egy winrar benchet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Reklámblokkolók topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest