Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
Nekem sem. Szinte 0. Néha mutat 1-2 ezredet.
Látom szép szürke az ellenállás.
Dokar, majd kérnék tőled egy fullos bios beállítást, mert én is p5k+e4500-al közdök. Szó szerint.
Valami olyasmit, mint amit itt írtam. (Átírnád a saját értékeidre ezt a táblázatot).
Kössz!
Mondjuk egy olyat, ami 3,4-en stabil nálad, nem kell rekorddöntögetős beállítás. ;) -
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester #4797 üzenetére
Bár nekem sima p5k-m van, én is ma csináltam meg rajta a vdrop modot.
Előtte:
Bios: 1.5, Terheletlenül CPU-Z: 1.478, Terhelve: 1.42
Utána:
Bios: 1.5, Terheletlenül CPU-Z: 1.488, Terhelve: ~1.485Szóval szerintem a 1,392V és a 1,385V közti különbséget kell nézned. Ez nálad: 0,007V. Ez semmi, még mérési hiba is lehet.
Valszeg sikerült a mod. -
Zé_Mester
őstag
költöi kérdésem lenne.
most néztem meg neten hogy a P5K Deluxe lapnak hol kell megcsinálni a cerkás Vmod-ot.
szépen be is satíroztam egy 5B-s cerkával, és most ahogy nézem Orthos alatt a következőket kapom :E6750&3400MHz (8x425FSB, 1,4V BIOS-ban)
most hogy megnéztem a CPU-Z-t azt írja ki hogy a proci 1,392V-ot kap, amikor pedig elindítom az Orthos-t akkor néha leesik 1,385V-raakkor most ezek szerint nem sikerült jól besatírozni??? vagy az csak ennyis segít rajta ???
lécci valaki HELP MEEEE -
Zé_Mester
őstag
szia.
van 2 javaslatom.az első : menj vissza a boltba és b@szd pofán az eladót, mert ha ekkora marha állat, akkor menjen útcát sepregetni, nem számtech boltba hülyítse a szerencsétlen vásárlót ( de ezt akár meg is mondhatod neki, hogy egy kedves fórumtárs ezt üzeni
)
a második : BIOS beállítás
így állítsd be a bios-t. ramot tedd 5-5-5-15 CR2-be. 2.1 V elég neki, nekem is megy ennyivel 1100MHz-et, de a biztonság kedvéért adhatsz neki 2,15V-ot is akár.
mennie kell, amúgy nem erre a sebességre lenne hitelesítve.ha bios-t belövöd menni fog minden.
ui.: esetleg azt megmondod hogy melyik boltba mondták ezt ???? már nagyon kíváncsi vagyok
-
c41r0^
őstag
van egy gondom
2 db 150 GB-s ADFD WD Raptor került egy ASUS P5K lap mellé, az ICH9-en szeretném őket használni, de akármelyik portra dugom őket (SATA 1-2-3-4), akármilyen variációban, vagy akár csak az egyiket dugom rá a lapra, az Enhanced SATA módnál nem tudok AHCI-t kiválasztani, csak IDE módot. Nincs is ott egyáltalán, hogy AHCI. Az NCQ csak AHCI-vel menne és mivel szervergépről lenne majd szó (a 2 Raptor Linuxos soft-raid1-ben lenne) sok apró fájlművelettel (mailszerver), az NCQ itt előny lenne.
A jMicron chipen látom a BIOSban az IDE/AHCI/RAID opciókat, ez IDE módban van, mert a PATA portján figyel egy DVD-író de semmi más, de még azt is lehúztam (semmi köze nincs az ICH9-hez, de hátha...) de akkor sem akarja az igazságot.
BIOSt a legújabb stable-re frissítettem: 0704.
-
rittzo
tag
Szia Zé_Mester!
Nekem egy p5kc alaplapom van és Kinston KHX8500D2K2/2G HyperX 2X1Gb ram.
Alapból 800Mhz frekvenciára áll be. Ha be akarom állítani 1066Mhz-re és 5-5-5-15-re a feszt. emelem 2.2V-ra akkor el sem indul a gép. Valami mást is állítani kell? Proci feszt. ????
Nem nagyon csináltam még ilyet, azért érdeklődöm akinek már legaláb működik. Ja és a szervízben elhajtottak, hogy ez soha nem fog menni 1066-on ez csak "parasztvakítás"
Így szó szerint. De hát azért vettem ilyen alaplapot és memóriát, hogy azon a frekvencián dolgozon ami rá van írva. Bocs a hosszúra sikerült levélért, de sok pénzt adtam ki érte és szeretném ha jól müködne. -
Ryu77
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy kérdésem.
P5k és E4500 kombó tuning során egy olyan problémába ütköztem hogy
400x6 megy
400x7 nem megy
400x8 megy
ez vajon miért van?
Pedig pont a 400x7 lenne a jó nekem...
Ezt tudja alulfeszelve Orthos stabilan:
Csak sajna egy szorzóval feljebb nem tudom elindítani.
Bios-t cseréltem már a legújabbra.
Guruk, valaki megoldást tud erre? -
Myers
senior tag
Szakmai kérdés:
Idáig találtam itthon HB-s és 2B-s grafit rotringhegyet. Melyikkel csináljam a modot?
De van itthon folyékony ezüst is Conradból.
Tehát?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Dani Pécs #4784 üzenetére
hogyhogy nem ???? nekem 2,25V-tal mentek 1200MHz-et.
2,2V-tal 1152 teljesen stabil volt, még 1200 is elindult, de ott már volt 1-2 kékhalál játék közbe.
2,3V-ot akkor adtam neki amikor 1224 felett néztem, de az se segített már sokat, ennyi volt a vége, slussz.hogy nézted a ram végét ??? milyen proci sebességgel ?
-
FZsolt81
csendes tag
BIOS frissitésre ki milyen megoldást javasol? (legbiztonságosabb megoldás a lényeg) mert a hétvégén egy Windows-ból történt biosfrissitésemtől behalt a bios ergó a lap is :S
Tuninggal kapcsolatos kérdés: c2d 6550-nél meddíg lehet elmenni VCore-ban? (léghűtéssel) (az amíg nem füstöl poént már eltolta vki korábban
)
illetve A-Data ddr2 800-nál is ez a kérdésem (gyári értéke 1,85v)előre is köszönöm a válaszokat
-
RiddleR
aktív tag
Sziasztok!
P5K Premiumhoz, melyik most a legstabilabb BIOS?
Köszi
R. -
MorPet
csendes tag
Hali ugynézki sikerült a dolog,mostanában nem jönnek elö problémák (#4708)
Ha a biosban a következö modosittásokat használom akkor megy rendesen, de engem nyugtalanitt nem fog megsüni,
hogy enyit kell a memonak adni ??
Amit a memoria meléadtak kispapirt abban 1.85v van az oldalukon meg 2.0v-van akkor most mivan ez rossz?
Ki mire állitja?DRAM Voltage 2.2V
DRAM Static Read Control: Enabled
Memory Remap Feature: Enabled -
Zé_Mester
őstag
válasz
Dani Pécs #4779 üzenetére
ha nem akarsz rászánni olyan sokat, akkor a Kingmax is megteszi, nekem is ilyen 1066-os ramjaim vannak és szépen megy a 2x1GB dualban, sőt tuningban is szépet alakít 1224MHz is megy 5-5-5-15 CR2-be.
a többi is nagyon jó ram, de persze ott meg kell fizetni a márkát is.
én személy szerint a Kingmax-2x1GB 1066MHz-et javaslom.
ár/érték arányban a legjobbak, de ha akarod nézz be a DDR2 topicba. ott benne vannak a teszteredmények amiket feltettem. -
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
P5KE Wifi+E6750+HD3850-hez melyik ram az optimális?
2gb-t szeretnék összesen:
- 1 GB/1066 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 3 év garancia: 7900,-/db
- 2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4: 13.900,-/KIT
- 2 GB/800 MHz DDR2 A-DATA Vitesta Extreme hűtőb. 800+ CL4: 17.900,-/KIT
- 2 GB/1000 MHz CRUCIAL arany hűtőbordás KIT (CL5-5-5-15): 22.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ CL5: 29.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 1066+ CL5: 31.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 CRUCIAL arany hűtőbordás 1100+ CL5: 33.900,-/KIT
- 2 GB/800 MHz Kingston HyperX kék hűtőbordás 800+ CL4: 22.900,-/KIT
- 2 GB/1200 MHz Kingston HyperX kék hűtőbordás 1200+ CL5: 39.900,-/KIT
Előre is köszi! -
MoVieFaN
aktív tag
Hosszú AMD-s kitérő után a héten beléptem én is a P5K klubba.
C2D 6750 3200/800-on hajtva stabil a konfig.Amin viszont majd elsírtam magam azok a 3DMark eredmények.
3DMark 2k5:
AMD 4200+ + 7900GT - 9130 pötty - CPU 5807
C2D 6750@3200 + 7900GT - 8431 pötty - CPU - 120543DMark 2k6:
AMD 4200+ + 7900GT - 5114 pötty - CPU 1601 - SM3.0 2172
C2D 6750@3200 + 7900GT - 4801 pötty - CPU 2870 - SM3.0 1813Ezt nem akarom elhinni, hogy egy alapon járatott AMD leveri ezt a konfigot 3DMarkban mikor a CPU majdnem kétszeres pontot ér el a tesztek alatt.
Plz valaki segitsen!
A felső kék PCIE csatiban van a VGA. nvidia 163.75 driver.BIOS ver. 0704
BIOS-ban kell valamit állítani?
BIOS beállításaim, érdemes ezen finomítani valamit?:Advenced CPU Settings:
CPU Ratio Control [Manual]
CPU Ratio Settings [8]
C1E Support [Disabled]
CPU TM Function [Disabled]
Vanderpool Technology [Disabled]
Execute Disable Bit [Disabled]
Max CPUID Value Limit [Disabled]System performance Settings:
Ai Overclocking [Manual]
CPU Ratio Control [Manual]
CPU Ratio Setting [8]
FSB Strap to North Bridge [Auto]
FSB Frequency [400]
PCIE Frequency [100]
DRAM Frequency [DDR3-800Mhz]
DRAM Command Rate [Auto]
DRAM Timing Control [Auto]
DRAM Static Read Control [Auto]Transaction Booster [Enabled]
Boost Level [1]
Clock Over-Charging Mode [Auto]CPU Spread Spectrum [Disabled]
PCIE Spread Spectrum [Disabled]CPU Voltage [Auto]
CPU Voltage Reference [Auto]
CPU Voltage Damper [Auto]
CPU PLL Voltage [Auto]
DRAM Voltage [Auto]
FSB Termination Voltage [Auto]
North Bridge Voltage [1.40V]
North Bridge Voltage Reference [Auto]North Bridge Chipset Configuration:
Memory Remap Feature [Disabled]
Initiate Graphic Adapter [PEG/PCI]
PEG Port Control [Auto]
PEG Port Force x1 [Disabled]Elkezdtem végigolvasni a lap topicjait, de még csak kb 3500 hsz atolvasásáig jutottam.
Ha már írt valaki ilyen problémával kapcsolatban megoldást, akkor egy link is elég lenne.
Bocsi, kicsit hosszú lett. -
memmaker
csendes tag
Sziasztok,
tervezett új konfigom "alapját" valószínűleg a P5K széria valamely jeles képviselője fogja szolgáltatni. Ezen belül viszont egy kis segítségre lenne szükségem.
P5KC és P5K-E (WiFi) van egetverő különbség? Főként stabilitási, minőségi szempontból. WiFi igazából nem létszükséglet, ha a két "kritériumnak" egyébként is jobban megfelel az E, úgy gondolom, ennyit inkább áldozok rá. (Tuningot egyáltalán nem tervezek.)
Premium / Deluxe biztos jobban megfelelne, de már túl van egy bizonyos "lélektani" határon...
(Ha esetleg számítanának a további részek: Q6600 + 2x2GB Kingmax 800 + HD3850 + Chieftec 550W)
Üdv,
mm
-
Myers
senior tag
P5K-n ez a ceruzás vdrop mod?
Az ellenállás tetejét kell besatírozni, ugye? -
Myers
senior tag
válasz
Dani Pécs #4765 üzenetére
Mi a gond vele? Ja, hogy 2 gigát ír?
Valszeg be van kapcsolva a biosban a speedstep, vagy c1, ami kis terhelés esetén visszaveszi a szorzót 6-ra. 6*333 = 2000
Így energiát takarít meg. Szerintem érdemes ígyhagyni -> kisebb villanyszámla.
Terheld meg 100%-ra a gépet, pl orthossal, vagy 2 db superpi-vel, és máris 2,66-ot fog írni!
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
P5K-E Wifi AP lapom van, 6750 procival.
Minden auton van és ezt írja az Everest:
CPU tulajdonságai
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E6750
CPU alias Conroe
CPU stepping G0
Engineering Sample Nem
CPUID CPU név Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz
CPUID revíziószám 000006FBh
Magfeszültség 1.075 VCPU sebesség
CPU órajel 2003.7 MHz (eredeti: 2667 MHz)
CPU szorzó 6.0x
CPU FSB 333.9 MHz (eredeti: 333 MHz)
Memóriabusz 534.3 MHz
DRAMSB arány 16:10
Ennek így kell lennie, vagy valami rosszul van beállítva?
CPU gyorsítótár
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 4 MB (On-Die, ASC, Full-Speed)Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 65-0503-000001-00101111-062607-Bearlake$A0812001_BIOS DATE: 06/26/07 14:37:17 VER: 08.00.12
Alaplap neve Asus P5K-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) -
daala
csendes tag
Skacok!
Adott egy P5KC alaplap. Bekapcsoláskor felpörög az egész aztán 5mp múlva kikapcs és ez ismétlődikfolyamatosan...el sem jut a bios-ig!
Frissíteni akartam az ASUS update-vel, de hibával kiszállt.Aztán este bekapcsolnám a gépet és azóta ezt csinálja.
Tanácsok? -
Myers
senior tag
Nektek a déli hídon a borda milyen meleg? Nálam elég tüzes. Nem lehet, hogy ez tesz be a proci tuningnak?
-
Myers
senior tag
Lecseréltem a Bios-t 0603-ról 0805-re, de semmi. 300-on vége.
-
Muréna
őstag
-
dokar
addikt
van ez az ACPI cucc vagy mi a BIOSban. hogyan kell beállítani, hogy a power gombot egyszer megnyomva kikapcsoljon a gép (normáls win leállításnak feleljen meg)???
mert nálam lemegy alvásba, aztán onnan már csak a reset hozza ki. -
Myers
senior tag
Ti milyen biost használtok p5k-hoz? Melyiket ajánljátok?
Nálam gyárilag 0603-as van fent.
Pendrive-ról lehet valahogy bios-t frissíteni? Mert a másik gépből kéne kibányészni a floppit, ahhoz meg nincs kedvem.
-
Myers
senior tag
válasz
Superman #4748 üzenetére
De igazából itt még szó sincs ram tuningról.
Egyszerűen a proci nem megy 300-as FSB-n hibátlanul, és már ehhez is 1,5 volt kell. Vicc ez az egész! Már ott tartok, hogy kihajítom az ablakon.
De kipróbálom a ramot 2,2-vel.
Holnap lehet, hogy tudok venni kipróbált A-Data 800+EE -t. Próbáljam meg azzal?
Esetleg vegyek még 1 e2180-at, és azt is nézzem meg?Vagy kéne valaki, akinél már egy jól kipróbált rendszerben megnézhetném az e2180-at. Csak nincs ilyen ismerősöm.
-
Superman
nagyúr
Nekem is van itthon Geil Black Dragon, de kicserélterm GOODRAM PRO-ra, mert ez utóbbi jobban bírja a tuningot és jobb időzítésekkel tud menni.
Én 2.2Voltot javasolnék, ne ragaszkodj mindig a referncia adatokhoz, amelyek a csomagoláson találhatóak. Ha így lenne, nem tuningolnánk a processzorokat, mert ugye annak feszültség is kell...
-
Myers
senior tag
A ram-ot, ha 300-as FSB-n próbálom hajtani a procit, akkor DDR2-600-re állítottam. Elvileg így szinkronban van vele, ugye?
5-5-5-15-ös időzítésen (egyébként 4-4-4-12-es), 2 V-ot kap, ahogy a dobozára is rá van írva. Tehát bőven alul van hajtva. És még azt se mondhatnám, hogy a legalja minőség, mert Geil Black Dragon. -
szacsee
nagyúr
1066-on fognak menni, de nincs nagy jelentősége, hacsak nem renderelsz, vagy ilyesmi, de ott sem sok...(játéknál nem az a mérvadó, world meg elmegy egy P3-on is)
Jó géped lesz nyugi amd után meg a C2D, ill C2Quad olyan mintha trabiból Ferrariba ülnél, főleg ha tuning-olsz...(alapfesszel azzal a deszkával is lehet nyugi). -
need
addikt
válasz
szacsee #4743 üzenetére
mivel az utobbi pár ébben 4-5 csak AMD deszkám volt nekem újdonság lesz majd..!
amit még szeretnénk tudni ha 1066MHz DDR-II PC2-8500 rammok lesznek benne akkor ez lesz a sebessége??.. és nem 800 MHz valahol fentebb olvastam ezekröl..!
nézd el nekem de nagyon nem ismerem ezeket a deszkákat a fent leirtak miatt..!
-
need
addikt
-
szacsee
nagyúr
Nekem is lesz VBK-s gépem.
..csak én az öcsinek adom, mert vagyok olyan szerencsés, hogy az enyém már összeállt...de nálunk is kombo lapot osztanak, csak Gigabyte-t..
Vedd meg, alapon elketyeregsz vele, vagy alapfeszes tuning-nál nem lesz gond elvileg..idővel a tápot valami 500-asra lecseréled és a hőfokokat nézegesd, mert szerintem a ház is kicsi lesz hozzá (megmarad bent a meleg), ha pedig nem tudod kihozni belőle amit vársz tőle, akkor később (tavasszal) lemennek a P35-ös sokfázisú deszkák árai is...
Úgy látszik sok kombó lap van a nagykereknél elfekvőben.. -
need
addikt
válasz
szacsee #4736 üzenetére
sajonos vagy éppen olyan szerencsés helyzetben vagyok hogy nem válogathatok deszkák és procik között mivel csak kész konfigot választhatok
tehát van több komplett összeálítás és azok közül választhatok
ha érdekell a dolog itt a [link] és a felső a MOL csoportos dolog ott van xls abbol választatok!
-
Rusher
őstag
Szóval: sztem a combo lap helyett inkább vegyél P5K-E-t, mert sokkal stabilabb a 8 fázisú tápellátás főleg Q procihoz mint a C-n......
Sztem inkább 500+Wattos tápot vegyél valami minőségibbet
Raid 0,1-et tud mindegyik....
Annyi sata eszközt dugsz rá amennyit akarsz meg amennyi van....itt pl. az E lapnál van 6+2 db eSata, C 4+1 db eSata.mod.:ilyen lassan írtam
korán van még
-
szacsee
nagyúr
Alapon jó deszka a Quad mellé, de a tuning-ot felejtsd el mindenképp!
Miért C-t veszel? Sokak panaszkodnak a memóriakezelésére, még a ddr2-vel is gondjai vannak...
Inkább vegyél vagy sima P5K-t és no tuning (ez nem vicc) és no raid, vagy kicsit dobsz rá és P5K-E-t veszel, amivel már lehet húzni a Quadot és jóval több rajt a felszereltség.
A raid mellé tehetsz dvd írót is ha jól tudom, úgyhogy megoldható... -
bossvico
senior tag
Megkérdezném tőletek, ezek a voltage reference-k mit csinálnak?
Sose piszkáltam még. -
need
addikt
4702..??
senki nem tudja a választ...??
vagy keressek másik totyikot..inkább....???
-
Pecc
őstag
Ki lehet cserélni a lap boot képét másik képre?
-
-
Myers
senior tag
válasz
Superman #4725 üzenetére
Máris próbálom a javaslataidat!
De nézd csak, egy érdekesség: link Az orthos és a CoreTemp hülyeséget jelez ki.
Ha már max FSB-t nem tudok megállapítani, akkor az FSB wall kereséssel próbáltam elütni az időt. 350-re raktam, a szorzót pedig 6-ra. Ekkor csináltam ezt a képet. Most 375*6-on már egy kis ideig (5 perc) bírja az orthos. De 400*6-on OC crash-t jelzett a lap.
-
Superman
nagyúr
Akkor szerintem egyelőre:
CPU Voltage Reference: x0.63
North Bridge Voltage Reference: x0.67Ezeket az értékeket később lehet csökkenteni, de előbb le kell tesztelni.
Clock Over-Charging Mode: 0.7
DRAM Frequency: DDR2-600 Ez az, amit nem értek. Ez milyen memória és most tényleg 600MHz-en megy? Ha igen, próbáld a DRAM Timing Control - t egyelőre auto-n hagyni, én is úgy tettem eleinte, amíg ki nem tapasztaltam, meddig mehetek el.
Már látom, 800-as ramok....akkor is próbáld Auto- hagyni a beállításokat a ramnál.
-
Myers
senior tag
Na ezek a beállítások (P5K):
JumperFree Configuration:
AI Overclocking: Manual
CPU Ratio Control: Manual
- Ratio CMOS Setting: 10
FSB Strap to North Bridge: AUTO
FSB Frequency: 300
PCIE Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR2-600
DRAM Command Rate: Auto
DRAM Timing Control: Manual
- CAS# Latency: 5
- RAS# to CAS# Delay: 5
- RAS# Precharge: 5
- RAS# Activate Time: 15
- RAS# to RAS# Delay: 5
- TRFC: AUTO
- TWR: AUTO
- TWTR: AUTO
- TRTP: AUTO
DRAM Static Read Control: DisabledTransaction Booster: AUTO
Clock Over-Charging Mode: AUTOCPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: DisabledCPU Voltage: 1.5000V
CPU Voltage Reference: AUTO
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1.7V
DRAM Voltage: 2.0V
FSB Termination Voltage: 1.5V
North Bridge Voltage: 1.4V
North Bridge Voltage Reference: AUTO -
Superman
nagyúr
Igaz, hogy nekem más a processzorom, de beírom a beállításaimat, amelyek betonstabilok. Aztán, hogy kísérletezem-e majd tovább, meglátjuk.
CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS Setting: 8
FSB Strap to North Bridge: AUTO
FSB frequency: 465
PCIE Frequency: 100
DRAM Frequency: 1163
DRAM Timing Control: MANUAL
CAS# Latency: 5
RAS# to CAS# Delay: 5
RAS# Precharge: 5
RAS# Activate to Precharge: 11
TWR: 5
TRFC: 30
TWTR: 5
TRRD: 5
TRTP: 8
DRAM Static Read Control: ENABLED
Transaction Booster: AUTO
Clock Over-Charging Mode: 1.00V
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Voltage: 1.4875V
CPU Voltage Reference: 0.63x
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1.70
DRAM Voltage: 2.2V
FSB termination Voltage: 1.4V
North Bridge Voltage: 1.4V
North Bridge Voltage reference: 0.67x
South Bridge Voltage: 1.20V -
Myers
senior tag
Elkezdtem szórakozni az e2180-al. Asus P5K-ban van bent.
De sajnos hamar az arcomra fagyott a mosoly.Léghűtéssel, 10*300-on az orthos egy fél perc alatt elbukott. És újra is indult a gép.
A ramok valszeg nem ludasak, mert jóval 800 alatt hajtom őket, 5-5-5-15-ben, amúgy meg cas4-esek, tehár gyakorlatilag pihennek.Ja és már 1.45 voltot adok neki. Ez ürásjáratnál 1.42, terhelve meg 1.39. Terhelve sem volt még 50 fok sem.
Itt átolvastam már Achill3us tuning guide-ját, és jópár embernek a komplett jumperfree setup beállításait. Szerintem elég jól beállítgattam a dolgokat.
Ennyi lenne? Még a 3G-t sem bírja egy 2180-as?
-
Myers
senior tag
Hi!
Beüzemeltem a P5K lapot. Felraktam az XP-t. Ezek közül mit kell még felraknom? :
Driver:
Asus InstAll - Drivers Installation Wizard
Intel Chipset Inf Update Program
Realtek Audio Driver
Attasinc L1 Gigabit Ethernet Driver
JMicron JMB36X Raid Controller Driver
Usb 2.0 DriverUtils:
Asus Update
Asus Pc Probe II
Asus AI SuiteMakedisk:
Raid Driver -
szacsee
nagyúr
SATA Configuration: Enchanced
Hard Disk Write Protect DisabledFSB Frequency FSB 333MHz
PCIE Frequency 100
DRAM Frequency DDR2 - 1066mhz
DRAM Static Read Control Disabled
Transaction Booster Disabled (amíg nem jössz rá mit bír)
Clock over-Charging Mode Auto
CPU Spread Spectrum Disabled
PCIE Spread Spectrum Disabled
DRAM Voltage 2.1V (amit a gyártó ír az 1066Mhz-hez, asszem 2,1 vagy 2,2V nemtom)Ezek ha alapon használod a procit, akkor jó....:
CPU Ratio Control Auto
C1 Support Enabled
Max CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Enabled
CPU TM Function Enabled
Execute Disable Bit Enabled
PECI Enabled
Intel SpeedStep ™ Tech. EnabledVGA driver Nvidia oldaláról, esetleg még Intel Inf Update (de nézd meg, hogy támogatja-e a P35-öt, mert a Top10-ben nem az van benne)
-
MorPet
csendes tag
Valaki segijjen
Néha nem aztán van hogy egymás után töbször is, kékhalál a windows bootolásnál.Ponotosan akkor, amikor a logo jönne fel
Ezt irjaki " PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA "
Tecnikai informácio XXXSTOP
0x00000050(0xA6661EFF,0X00000000,0X8052AG98,0X0000000 )Ezek lennénk a beállitások s nem húzom csak annyi,hogy beállitóm a memoriát 1066 MHz-re
SATA Configuration: Enchanced
Hard Disk Write Protect DisabledFSB Frequency FSB 333MHz
PCIE Frequency 100
DRAM Frequency DDR2 - 1066mhz
DRAM Static Read Control Disabled
Transaction Booster Auto
Clock over-Charging Mode Auto
CPU Spread Spectrum Disabled
PCIE Spread Spectrum Disabled
DRAM Voltage 2.0VUSB Functions Enabled
USB 2.0 Conroller Enabled
USB 2.0 Conroller Mode HiSpeed
BIOS EHCI Hand-off Enabled
Port 64/60 Emulation Disabled
Legacy USB Support EnabledCPU Ratio Control Auto
C1 Support Enabled
Max CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Enabled
CPU TM Function Enabled
Execute Disable Bit Enabled
PECI Enabled
Intel SpeedStep ™ Tech. EnabledMemory Remap Feature Enabled
Initiate Graphic Adapter PEG-PCI
PEG Port Control Auto
PEG Force x1 DisabledHgh Definition Audion Disabled
Onboard 1394 Controller Disabled
Onboard PCIE Gbe LAN Enabled
J-Micron Esata/pata Controller Disabled
Serial Port1 Address Disabled
PCI PnP ONJa és még annyi,hogy az alaplap biosa 0704 32-bites Xp Professional, Ntsf ben van apartició.A videokarinak meg a legujjabb dreivere van az is az Asus oldalról.
Ui.: Elnézést, aki már olvasta, de szerintem nem mindenki lapoz vissza, foleg ebben a topicban.
Ezért reménykedem, hátha beesik valaki, aki tud segíteni -
noorm
csendes tag
Hatalmas nagy KÖSZÖNET raziel01-nek az ASUS-os link-ért. Mint ahogyan azt ott olvastam CMOS törlést kellett csinálni és máris jó az alaplap. Leáll minden nehézség nélkül.
KÖSZI!
-
raziel01
veterán
-
raziel01
veterán
-
noorm
csendes tag
A helyzet a következő: mégsem rakom újra az XP-t. Gondoltam kipróbálom mi van akkor ha még nem tölt be az XP. Tehát. Beléptem BIOS-ba, hogy ne induljon az XP. Ugye ha ilyenkor megnyomom a BE/KI-kapcsoló gombot a házon, akkor elvileg szépen le kellene állnia. Namost ez így nem áll le. Vagyis ugyan úgy újraindul. A hiba tehát hardveres. Vagy táp, vagy alaplap. Hétfőn próba lesz egy másik táppal, meg biztonság kedvéért kicserélem a Gigabyte 8500 GT is, ha úgy is ezt csinálja, akkor hibás a P5KR.
-
need
addikt
Üdv..
Pár hónap mulva lesz majd 1 ASUS P5K-C deszkám Intel Core 2 Quad Q6600 procival.
Asus EN8800 GTS/640 M....4*1G DDRII 10066Mhz..WD RE2 500 GB vinyó..!
Viszont elötte szeretném körbejárni a témát..!
Ennek a konfignak elég a 420 Táp vagy inkább legyen combosabb...?
Figyelembe véve hogy lesz még + 2 vinyó 4db 9cm venti..2 dvd iró!Nagyon érdekelne még az is hogy szeretnénk a meglévő vinyó melé 2 db 1forma Samu vinyót bekötni RAID 0-ba
lehetséges ezt ezzel megcsinálni...??Ha 4 sAta csati van rajta a 4.-re lehet kötni pl. sAta dvd irót...??
-
noorm
csendes tag
Hali!
Nincs gond az energiagazdálkodásnál sem. Alapból ki vannak kapcsolva a BIOS-ban ezek az extra dolgok. Mindjárt újra rakom az XP-t aztán írok hogy mi az ábra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- Yettel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest