Új hozzászólás Aktív témák
-
Én hasonlóval talákoztam a mostani beta biosba. Ha pl átálítottam azt hogy floppyról bootoljon, akkor volt ugy hogy nem volt kedve elindulni. Aztán volt hogy beléptem a biosba, és csak megnéztem valamit nem nyultam semmihez, de szintén kilépés után nem volt boot. Késöbb rájöttem hogy van mikor magától átálítja a 8x szórzót 9x-re. (400x8-on használom)
-
zso73
veterán
Volt időm gondolkodni rajta. A 6750et nem viszi alapon,a DDR 1066-os ramokkal 800-on sem stabil. Vindóz Start közben CTRL+ALT+DEL, és ezután nem áll fel a randszer.
Kikapcsolom az AI logót a bioszban, vagy az E-SATA funkciót, és nem áll fel a rendszer.
Na ez mi?
Az ECS lapom volt annó ilyen, de ahhoz kiadtak egy biosz frissítést egy hónapon belül, és utána nem volt gondom vele, soha./ K7S5A/ -
Mivan te valami beépitett Asus-os emberke vagy?
Már nem azért de utóbbi időben egyre többen panaszkodnak az emberek az Asus-ra, mert trehány módjára összecsapnak valamit aszt' jóvan a. De azért egy 40-50K lapot meg nem azért veszek meg hogy alapon járassam benne a procit ramot stb, arra akkor elég lenne egy asrcok lap is. És még abban is egyetértek veled, hogy béta bios, nem stabil, rizikós, de azért nehogy már ne lehessen visszaflashelni a régit, ha úgy támad kedvem. És mint mondtam nem csak a premiumnál jelentkezett a probláma hanem maximus és deluxe lapoknál is. -
zui
tag
Hali.
Most ti komolyan azert szidjatok az Asus-t mert beta biosal meg tuningolt lappal nem mukodik rendesen? Azert ti is tudtok valamit...
Nem hinnem, hogy barmiert is okotok lenne szidni ezeket az alaplapokat. Rendeltetesszeru hasznalat melett ugy mukodnek, ahogy nekik kell. (Igen, persze vannak hibas peldanyok mindig...) De azon ne csodalkozzatok mar, hogy beta biosal, ,meg tuningolva nem mukodnek rendesen...
Azert Beta, mert nem stabil. Ha stabil lenne nem lenne Beta, es igen valszinu tesztelik oket, csak nem biztos, hogy minden verzioju lappal... nem minden asus lapra ugyanaz a chip kerul.....
buek meg minden... es gondolkozzatok... :/
zui
-
zso73
veterán
Kipróbáltam újra a 08084-es bioszt. Shit az egész.
Vissza akartam rakni az Update progi által mentett régit,jót.Erre kiköpte az EZ Flash, hogy nincs boot block, vagy sérült .
Nagynehezen visszakínoztam a régit, de most már ez marad.
266/1066 helyett meg elindult alacsonyabb frekin a ram. 667-en ,vagy olyasmin. A bioszban az érték 1066.Gratula "Anusz"!
/ Ha szabad ellopnom a becenevet. /
-
Báá
csendes tag
A sima P5K bios-ával is ennyi a gond?
Vagy csak a premium ilyen bugos?
-
NOs biztosra mondhatom hogy ez volt az utolsó "ánusz" alaplapom. A p5b vel nem szoptam ennyit mint ezzel, pedig az sem volt piskóta néha. Kezdve azzal hogy default értékeken nem hajlandó bebootolni a crucial ramokkal, csak azután hogy egy 1.8v-os modulal elinditom a gépet, és beállítok 2.2v a biosba. Másik meg hogy este 11től, reggel 9ig próbáltam visszatenni a jó bevált 0404-et. Se Afudos se asusupdate, se EZflash nem tudja visszatenni mert azt irja: Warning! The bios image can't use in this motherboard. (The EEPROM Type incompatible.)
Felbasztam az agyamat, írtam is Asus-ékhoz hogy mennyenenk már a busba és csináljanak valamit. Mellesleg nem csak mi szopunk (akik feltették az uj biost) hanem a deluxe és maximus tulajok is. Elhiszem hogy beta meg minden, de nem értem hogy hogy tud kiadni így az Asus a kezei közül. Nem hiszem el hogy nem tesztelik ki az ilyet.
Most addig szopunk amíg nem lesz ebből a biosból hivatalos?
Ja és a poén hogy ez se javított a sata gnbdokon, mert a fórumán még mindig panaszkodnak. -
Kelvin
őstag
Nézegettem ám más forumokat is h ott mi a helyzet és egy rakat olyan hiba van ami szinte az osszesre jellemzo(ugyhogy nem csak mi szívunk
)Giga p35-osok,msi-k ugyhogy ez a romlo tendencia ugy néz ki globális
Mondjuk DFi-kről nem sokat tudok csak h nem egyszerű kiismerniJó lapok?
-
keIdor
titán
válasz
Superman #5179 üzenetére
Milyen hibái vannak a 0504-nek? Mert nálam még semmi sem jelentkezett...
olvasom, hogy no downgrade... ez szívásNekem már nyár óta megvan a Premium kisebb-nagyobb gondok kivételével bejött a lap, de viszont rájöttem, hogy az ASUS egyre inkább szarabb minőségű lapokat dob piacra mostanában. Egy "tömeggyártó" lett, akiknek most még nagy a nevük (hála a múltnak), de ha ezt így folytatják rábasznak még... nekem is ez az utolsó ASUS lapom, az biztos. Gondolkoztam, hogy talán vennék egy Blitz-et, de komolyan mondom, a Premium, Maximus és más lapok hülyeségei után nem merek... már várom a DFi P35-met, 2008 elejére itt lesz remélem.
-
Superman
nagyúr
Aki tud angolul olvassa el, tényleg nem lehet visszaflashelni a régebbi biosokat:
-
Kelvin
őstag
Azért dühítő,h az ember kiad ennyi pénzt és kap egy rakat .....t
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
Superman #5172 üzenetére
Nekem elegem van amugy is az Asusból, 2. asus lapom és ez is xar!
Talán szerdán megjön a Giga X38-DQ6-om aztán ez meg megy vissza garba.
Asus előtt mindig Abit lapjaim voltak igaz azok is mindig mentek vissza gariba, kivéve NF-7 azzal nem volt gondom!
Pedig azt hittem az asus megbizható de sajnos tévedtem -
Superman
nagyúr
válasz
Intruder A 6 #5165 üzenetére
Senkinek nem ajánlom, aki 0504-es biosra updatelt, a downgradet. Én most megpróbáltam, az egyik kolléga itt a fórumból belinkelt egy régebbi Asus Update programot, amivel vissza tudtam flashelni a 0302-es beta biost. Futott is kábé 10 percig. Aztán kékhalál, majd újraindításnál kérte a Support DVD-t, mert rossz a biosfájl és bootszektorhiba, stb. A poén az, hogy a SATA DVD írót nem ismerte fel, így nagy nehezen az Asus EZ Flash2-vel visszaflasheltem a 0504-es biost. Ezután kiírta, hogy cPU UCode wrong és kikapcsolt.
A hajamat téptem mérgemben. Kivettem a videokártyát, helyettesítettem egy régi Tseng PCI-os kártyával, majd kivettem az egyik ramot is (ezt is ki kellett kísérleteznem), CMOS Clear vagy ötödször és végül bekapcsolta a monitort az ősöreg kártya.
beállítottam mindent alapra, vissza az új kártya, ram minden és bekapcs. Minimális beállítások, minimális tuning, most 8x400-on fut 1.29 Volttal, nem is veszem feljebb.
ha így viszem vissza az alaplapot, egyik bolt sem cserélné vissza, mivel valójában nem rossz, csak éppen a bios valahogy nem sikerült éppen jóra, vagy a legjobbra. Legalábbis nálam...
-
zso73
veterán
Az Asus update nem találja a 0804-es bioszt. Rájöttek, hogy szar? Vagy készül az újabb?
P5KC
-
ocsesz
aktív tag
Szerintetek egy 6300-tól mennyi az elvárható tuning?
Most volt időm kicsit szórakozni 3,2GHz-en még szépen lefutott a 3dmark 2006. -
stigma
addikt
Hi.bocsi h nem olvasok visszafele, de érdekelne egy két dolog, a Bios on belül.Ezek azok
FSB Strap to Nb Auto (E6750 miatt állítanám 333ra????)
Trans Booster Disable (de ez autora kéne max fsb hez, ezt olvastam)
Clock Over charg. 1.0V (olvastam AUTO - ra kéne tenni)
CPU voltage ref. AUTO ( ajánlottál ezt 0.63x)
Cpu voltage Dramper DISabl(Vdroppolva vana lapom ezrét van ezen)
CPU PLL voltage Auto(Emelni kell kb mennyire?)
FSB term voltage Auto(Ez szerintem jó)
NB voltage Ref Auto(ez is jó szeirntem)ASusp P5K-m van, 0805 biossal vegyítve.Egetleg valami ötletet várok, vagy valami olyasmit hogy jók ezeka beállítások?E6750 em van eddig 3.8at ment benne, 3.92 a cél
, plz egy kis segítségt.Köszi szépen
-
Intruder A 6
aktív tag
Hali!
Énis feltettem az ujj biost a Prémiumra!
Minden bekapcsolásnál nem ismeri fel a IDE-s dvd-rw-t!
Ki töbször ki-be kell kapcsolni hogy elinduljon. -
doddy
tag
Sziasztok!!
Vettem egy ASUS P5K alaplapot, és nincs hangja az integrált hangkártyának.
Nem tudja feltenni a driver-t.Ha volt valakinek ilyen jelegű problémája, kérem írja le a megoldását priviben.(Nincs időm átnézni a ~6000 hozzászólást).
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Superman
nagyúr
Nem, semmivel. Ráadásul, mint mondtam minden nap el kell játszanom - éppen az előbb is - hogy kiveszem a GTX kártyámat, oldalra fektetem ezt a nagy ki...szott tornyot, mert a GTX alatt van az elem, meg a Jumper. De a Clear CMOS még nem elég, hanem be kell tennem egy PCI-os kártyát, hogy beinduljon a gép. Mert egyébként nincs Post Screen, semmi. Képzelheted, hogy ez milyen jót tesz a kártyának, meg az állandó pakolás a Thermalright hűtőnek.
És ez azóta datálható, hogy feltettem az új biost. Én marha.....de most újraflasheltem legalább az 504-est, hátha....Írok az Asusnak, mert ez nem állapot.
-
apro
senior tag
hali
sziasztok, kellene egy kis segítség,most váltottam P5B Delu.- ról P5 K P35-re
tuningolni szeretném ezt is ,
és itt elakadtam mert
EZ a PCI Feguency: és itt a manuális all.-nál csak ez van /147-148-149-150
a másik lapnál itt volt 100, ami itt nincs
miért, a?? bios verz 06.03
sürgöslenne!!!
ja aconfig ASUSP5K CPU 6750 ,DDR-2 Geil Ultra 2X1GB SAP.X1951 Pro.Ultim.
hali -
sz.j
nagyúr
-
Superman
nagyúr
Mivel teljesen átírták a biost, most már a dropot szabályzó Voltage Dampert sem így hívják, akinek nem működik stabilan a 0504-es bios, megszívta. De ezt az ökörséget az Asustól, komolyan mondom nem is értem, hogyan gondolták. Egyre nagyobb hülyeségeket csinál az (egykor) nívós és patinás cég....
Még a moddolt biosokat is le lehet cserélni, ezt meg sehogyan sem. Se Win, se Dos alól, sehogy.
-
-
Frisi
tag
Hali!
P5K-E lapnál emelem a ram feszt 2.1-re de az everest 1.8-at ír,ugyan ez a procinál 1.4-re teszem és 1.2-őn fut terhelésnél.És a bioszból hiányzik a Ratio cmos setting ????
Na ezek miért lehetnek?????? -
N_A_S
veterán
Ezt sikerült kihozni a 800as Kingmaxokból. Mivel nem egy órajelbajnok ram ezért hagytam alapon és inkább a késleltetésekkel babráltam. Szvsz nem rossz választás 9K-ért.
-
Shodan
őstag
Aha, köszi ilyet nem játszok többet, a mostani lapban is pont odalóg a vga ,ezért csak 2 portot tudok használni a 4-ből.
Vettem 90fokost is , de az meg pont a másik irányban törik meg,mert fordítva van a csatlakozó része, így azzal se tudom használni.Egyedül a p5k pro-nál van máshol, de arról meg nem találok semmi infot, csak a simáról vagy a deluxról.
-
Shodan
őstag
Jó már mindegy [link] az accelero s1 csodálatosan belelógna a felső sata portokba, bye-bye p5k, gratulálok a 100darabostermékpalettához , csak szomorú hogy 60e ft-os lapot kell ahhoz venni, hogy az ember egyátalán be tudja dugni a vinyóját.
-
Shodan
őstag
A p5k premium hogy lehet olcsóbb mint a deluxe? ez az asus kínálata teljesen átláthatatlan annyi fajta van már.Az első postba pedig az van hogy a premiumnak nagyobb a felszereltsége ,szóval nem értem.
-
Rusher
őstag
válasz
Kecuhun #5129 üzenetére
Figyu kicsomagolod lesz benne egy .ROM fájl azt kell majd flashelni, a leggyorsabb és legegyszerűbb ha azt rámásolod egy pendrive-ra és a bios-ban az EZFlash-be bemész magától beolvassa a fájlt, enter és már csinálja is.
Internetről ne frissíts!!! Win alól inkább úgy, hogy megadod az elérési utat....ja és előtte csinálj egy Set defaults-ot a biosban. -
Kecuhun
senior tag
Az új letöltött BIOS zip file-ban van. Ki kell csomagolni frissítés előtt?
-
Kecuhun
senior tag
Az Asus Update progival szeretném a P5KC lapom BIOS-át frissíteni. A következő lenne a kérdésem: hogy érdemes csinálni?
1. letölteni az új BIOS-t, és megadni a programnak az elérési utat, majd frissítés, vagy
2. Internetről töltse le maga és fissítseBiztonságosan meg lehet csinálni a frissítést? Nem szeretném a lapomat kidobni a kukába. Még sosem csináltam ilyet. Előre is köszi!
-
válasz
IRON STORM #5125 üzenetére
[link]
Elég szakmai de itt írnak róla. -
sz.j
nagyúr
-
Asus p5kc:
-----------------------------------------
-
sz.j
nagyúr
válasz
Superman #5115 üzenetére
Melyik Asus Update-t használtad, a 6.10.01-et???
Ha nem akkor ezzel próbáld meg.(Én a régebbi 6.10.01 verziójú Asus Update használatával tudtam a problémát megszüntetni!
Menete:
Asus Update - Options - Downgradable-t kipipálni - Next - Update BIOS from file - a fájl elérési útját megadni, megnyitni - Flash és kész.) -
zso73
veterán
válasz
oceanboby #5113 üzenetére
Nekem a 0804-es biosszal el sem indul a lap, vagy CMOS checksum bad.......
Már "eltemettem" a lapot egy párszor. Aztán visszaflash-eltem a bioszt 0701-re, és semmi gond.
Viszont az 1066-os beállításokat elkérném én is, ha lehet. Nekem is a ramjaim 1066-osak.
Az AI nem tudja beállítani 1066-ra nálam. 800-on indul el és kész. -
oceanboby
csendes tag
válasz
IRON STORM #5114 üzenetére
Köszi
. Nekem is 1.03g.
-
-
Superman
nagyúr
Ez igaz, de nálam fagy a Windows alóli program. Néhány éve én is használtam, még a P3-as Tualatinok korában (TUSL2-C, stb. alaplapoknál), de most fagy állandóan. Ha ez bios flashelés közben történik......
Más: én is beállok a káromkodók listájába, mivel szerettem volna a 302-es bétát visszatenni, ugyanis néha, mióta az 504-esre frissítettem a biost, nem indul a gép. Az ok egyszerű. Nyolcas szorzóról (460x8), átvált néha random 9-esre, ami már majdnem 4.2GHZ, jóhogy nem indul a cucc. És ekkor jöna tortúre: ki kell venni a GTX-es videokártyát, hogy hozzáférjek a jumperhez és az elemhez, merta kártya teste eltakarja. óriási.
próbálkoztam az alaplapi CD-ről Afudossal, az meg kiírja, hogy nem találja a ROM fájlt.
Várom az ötleteket....
-
zso73
veterán
válasz
oceanboby #5105 üzenetére
Melyik bioszod van ? És milyen rev számú a lapod?
Nekem 1.03g lapom van, és a 0701 biosszal mennek a dolgok. Persze az 1066-ot nem szereti ez a konfig sem. Állítólag szabványon kívüli freki............. Az 1200 már jobbnak tűnik, csak azt meg nem viszi a memóriám............
Az Asus AI-t nem is próbáltad? -
oceanboby
csendes tag
Hali!
Sajnos nem értek a tuningoláshoz, és ezért kérném a segítségeteket. Asus p5kc lapom van q6600 procival. Crucial ballistix tracer 1066Mhz 2x1gb ram-ot nem látja a bios csak 800Mhz-nek. Még az Everest is 800-nak ismeri fel. Próbáltam már sok variációt de, meg sem moccan . A procit nem nagyon akarom húzni max 2667-ig. A memóriát szeretném ha menne 1066-on, de ha kilehet hozni belőle az 1200-t, hát nem bánom .
Beállításaim: (reggel kaptam, de nem müxik)
Asus p5kc:
_________________________________________ -
Tails111
aktív tag
A 0705 ös sem rossz csak az eddig tökéletesen működő mushkin ramok nem szeretik.
4xGB van benne 1150MHZ en működtek tökéletesen. Most viszont már alapon is hibáznak ha kiveszek ketőt akkor is. Viszont az eddig polcon pihenő A-Data 1066 os 2x1GB párt ami 1150 en máskor elvérzett azok megtáltosodtak 1230MHZ és még úgylátom mennek még feljebb is.
Az eddig 3600stabil proci most3780 on is ment már 2óra orthos progival. Van öröm is meg üröm is. Amit sajnálok hogy a mushkin ból 4GB van az A-Data ból csak 2GB. És én vista64bit et használok. Volt fent a 0703 mas is de frissítettem a 0705 re. Bizonyos szinten előrelépés főként a procinak ,lehet veszek az A-Data mellé egy másik párat. -
Rusher
őstag
válasz
Tails111 #5100 üzenetére
De windows alól sem engedi? Nem lehet Downgrade opciót bekapcsolni az optionsban vagy mit csinál? Eddig ezzel a progival sikerült nekem régebbi biost visszatenni ahol ugyanez volt, hogy nem engedi az EZFlash sem és ezzel mégis működött...Én pont most akarom majd felrakni a 0705-öt szerencsére (kopp kopp kopp) eddig nem volt hátrányom egyik új biossal sem
a 0703-at ne rakd fel! Olvastam valahol, hogy az hibás nem ajánlott!
-
Superman
nagyúr
válasz
Tails111 #5100 üzenetére
Nekem a P5K Premiummal semmi gondom nem volt eddig, hála Istennek, hogy lekopogjam. Viszont megerősíteni tudom, hogy a 0504-es bios után az EZ Flash 2 Utility nem engedi visszatenni a régebbi biost. Kiírja, hogy ez régebbi, mint, ami most fennvan és kész, nincs semmi más opció, mint leokézni és kilépni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen monitort vegyek?
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest