Új hozzászólás Aktív témák
-
KonzolKartel
őstag
Láttam már párszor felmerült a probléma, de hátha tud már rá valaki megoldást.
Van egy F5sl notim és borzalmas a hangja. Recseg, ropog. Ubuntu alatt teljesen jó, de Win 7 alatt iszonyat...Drivert sehol nem találok és már napok óta böngészek. Ha valaki tudja a megoldást, írja le legyenszíves.
-
COLORBAR
tag
válasz
revolver #9696 üzenetére
Igazság szerint nemigazán értek a gépekhez, tényleg max alapszinten.
2 fontos szempontom van:
Most egy 4 magos pc-t használok,ezt fogom lecserélni és szeretném,ha továbbra is ilyen gyors gépem lenne,megőrülök,ha sokat gondolkodik a gép pl egy video megnyitásánál stb.
A másik fontos szempontom,hogy szeretnék rajta videót vágni,amihez erős proci és minyima 2giga memória kell.
Játékra egyáltalán nem használnám!
A belinkelt dell vostro 1015-ről már írták páran,hogy használják videóvágásra és minden oké vele,nem gond a beépített videókártya,ami miatt húzom a szám
Árban max 150-et szántam rá,de filozofálgatok,hogy esetleg tegyek hozzá még kicsit és vegyek egy olyan gépet,ami 1-2 év múlva is gép lesz,ezért kacsintgatok ezek felé az új procik felé, bár nemtudom mennyivel jobb az
Intel Core i5-430M Calpella (2.27GHz,DDR3 1333MHz FSB,64bit,3 L2 Cache,32nm),mint
pl az emlitett Intel Core 2 Duo T6570 2.10GHz a Dell-ben.
Ha esetleg van ötleted azt szívesen veszem! -
pongyolapity
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy problémám amire szeretnék valami megoldást
Adott egy ASUS notebook k50ij
windows 7 oprendszerrel viszont egy kedves vásárló elvitte visszahozta és a jelszó benne maradt okos kollegák törölték a windowst van esetleg ezeknél valami billentyűzet kombináció amivel újratelepíti magát a windows? vagy mit lehet ilyenkor csinálni?
Shift f9 nem csinál semmit esetleg valakinek valami ötlete? -
F1r3b1rd
tag
A merevlemezt hány százalékos meghibásodás(vagy mennyi badsector) esetén cserélik ki garanciában?
-
revolver
aktív tag
válasz
COLORBAR #9694 üzenetére
Az asusnál a firewire mostanság már mondhatni egyik szériában sincs.
Az hogy mire akarod használni azt te tudod.Szerintem ez alapján a kört szűkitsd le 2-3 darab notira amelyik közt nem tudsz dönteni,és mindenképp megvennéd.
Majd ha ez megvan akkor tedd fel itt a kérdést,hogy a három közül melyik a legjobb.
A linkelt Dell-nél szerintem az Asus K50ab jobb választás lenne. -
Genci
csendes tag
hali
X59SL-AP31 típusú notival kapcsolatban kérem a segítségeteket. Az a gondom, hogy a hűtő ventillátora úgy tűnik minta folyamatosan max fordulaton pörögne Az az érzésem vmi chipset driver hiányzik. Viszont az asus illetve a SIS oldalán a letöltések közt semmi ilyen nincs.
Gugliban próbáltam utánanézni a problémának de a találatként kiadott öteletek mi szerint a biosban engedélyezi kell a speedstep opciót (nincs ilyen a biosban) illetve a win-ben a minimális energiagazdálkodást kiválasztva aktiválódik csak nem jártam sikerrel. win7 van a notin.
A frissebb bios-okra pedig nem irja, hogy ezt a problámát megoldaná.
Köszi előre is.
üdv -
revolver
aktív tag
válasz
COLORBAR #9689 üzenetére
Szia!
Elég új még a K52-es széria ,nem hinném ,hogy olyan sok embernek lehet.Elég érdekes az ,hogy a linkelt notinál ,az információknál " Intel Core i3 processzoral "szerepel ,még a jellemzőknél "Intel Core i5-430M Calpella"-t ír.
Az Asus oldalát megnéztam ott pedig a K52-es szériából még csak egy szerepel K52Jr.Persze mind két processzor új ,és biztos jobbak is mint pl. egy Intel Pentium Dual Core T4200-es.De erre is csak ezt az oldalt ajánlom,ahol megtudod nézni a processzorokat,gpukat...stb
üdv.
-
COLORBAR
tag
A 4magos laptopokról van valakinek tapasztalata?
Pl erről?
[link] -
pongyolapity
csendes tag
válasz
nemzavarsz #9687 üzenetére
Köszönöm a hasznos választ!!
-
nemzavarsz
csendes tag
válasz
pongyolapity #9686 üzenetére
Ha van rajta rejtett partíció, akkor vagy az F9, vagy valamelyik billentyűvel együtt nyomva az F9 (shift, alt, ctrl). De ha van hozzá recovery és driver lemez, akkor semmi gond, a recovery lemezről újra kell telepíteni. A telepítés végén bekéri a drivert lemezt, és több újraindítás után visszazárja magát és eljut a "Magyar a nyelvem"-ig, itt kikapcsolod, és az ügyfél a saját adatait beírva tudja majd befejezni a telepítést.
-
pongyolapity
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy problémám amire szeretnék valami megoldást
Adott egy ASUS notebook k50ij
windows 7 oprendszerrel viszont egy kedves vásárló elvitte visszahozta és a jelszó benne maradt okos kollegák törölték a windowst van esetleg ezeknél valami billentyűzet kombináció amivel újratelepíti magát a windows? vagy mit lehet ilyenkor csinálni? -
Imafett
aktív tag
és ha mindenképpen msi-t akarok venni 300ért akkor mit ajánlanátok a 17" nem fontos mert sokat cipelném ,csak annyi ahgy irtam feljebb is hogy nvidia vga intel proci
-
dzsozefo
aktív tag
Alap munkagépet szeretnék vásárolni, de grafikus kártyával alap játékokhoz.
Felhasználás, msn, net, film , office, stb stb
ASUS K51AC-SX037D
- Kijelző: 15.6"
- Processzor: AMD Athlon64 X2 QL-65 2.1 GHz
- Memória: 2 GB
- Merevlemez: 250 GB hdd
- VGA: Radeon HD3200
- Optikai meghajtó: DVD-RW
- Op. rendszer: FreeDOS
- Wlan: a/b/g/n
- Webcam: 1.3 MPixel
- Kimenet: VGA, HDMI
- Lan: 10/100/1000
- Akkumulator: 6 cellás
- Garancia: 24 hónap
- Ajándék: -vagy 1200ft különbséggel
ASUS K50IJ-SX072L
- Processzor: Intel Dual-Core T3000 1.8 GHz
- Memória: 3 GB
- Merevlemez: 320 GB hdd
- VGA: Intel GMA X4500M
- Optikai meghajtó: DVD-RW
- Op. rendszer: Linux
- Wlan: a/b/g/n
- Webcam: 1.3 MPixel
- Kimenet: VGA
- Lan: 10/100/1000
- Akkumulator: 6 cellás
- Garancia: 24 hónapVan valakinek rossz tapasztalata? Mennyit bírnak ezek a 6 cellás akksik? - Wifi és böngészés mellet? Illetve hátrány win7 miatt?
Köszönöm
-
COLORBAR
tag
Erről a laptopról van valakinek tapasztalata?
-
xrvman
őstag
Asus notebookban a card reader nem muxik windows 7 alatt, pedig feltettem a card reader drivert.
A lemezkezeloben sem jelenik meg hogy bedugtam egy 2Gb os mukodo SD kartyat.Mi a megoldas, tudja valaki?
Koszi elore is.Szerk:
Megvan: Leallitottam, es ugy inditottam el, akkor lett jo ÍMert ezek szerint az ujra inditas nem volt eleg neki.
Amikor irtam, akkor nyomtam neki egy leallitast, csak ugy.... mazlim volt. -
Imafett
aktív tag
hello az msi fórumba valaki azt mondta hogy 300e ért ne vegyek msi-t hanem ez jobb mi a véleményetek erről? [link]
-
válasz
B-L-A-C-K #9673 üzenetére
úgy sem fog többet látni/kezelni! teljesen mindegy, hogy mit hová pakolgatsz - ha tudsz, mert a vga is automatizáltan nyúl a rendszer memóriájához -, a 32 bit asztali windows verziók összesen 4 gb memória megcímzésére képesek, amiben a vga is benne van! ha a videókarit - és a többi szükséges memóriát - megcímezte a rendszer, akkor az addig megcímzett memóriák már levonódnak a 4 gb-os keretből, és ami marad, csak annyi címtartományt képes kiosztani a rendszerben lévő memóriának, és értelemszerűen az nem lehet már 4 gb, így a rendszerben lévő 4 gb memóriából már csak kevesebb lesz megcímezve, a többi kihasználatlanul a levegőben lóg majd!
-
válasz
B-L-A-C-K #9671 üzenetére
gyártói támogatás szempontjából minden rendben van 64 bit terén is, de azt csak te tudod, hogy milyen alkalmazásokat (programokat és játékokat) akarsz futtatni a rendszeren, és azok mennek majd 64 bit alatt, vagy sem!?!? igaz, mostanság már majdnem minden rávehető a 64 bit alatti működésre, de sok régebbbi alkalmazás esetében adódhat még probléma! utóbbi esetben inkább hagyd veszni azt a kihasználatlanul álló részt a memóriából!
-
válasz
B-L-A-C-K #9669 üzenetére
gratula a notihoz!
gariztatáshoz bőven elég a könyvecske, de akár még az sem kell, a noti gyári száma alapján látják, hogy garis, vagy sem!
asztali windows verzióból nem létezik olyan 32 bit képes változat, ami 4 gb memóriánál többet lenne képes megcímezni! ebben a 4 gb memóriában minden benne van; vga...stb, ezért a rendszer 4 gb memóriájából nem tudja már megcímezni mind a 4 gb-ot, ha az összes memóriát használtatni akarod, akkor win 7 esetén (is) 64 bit oprendszer kell!
bluetooth esetében az előkészítés adott, vehetsz majd bele mini pci-e csatolású modult, ami otthon is egyszerűen beszerelhető!banuszzs; sehol egy kérdőjel adott hozzászólásodban, csak egy megállapítás a végén a notiról, amivel nem értek egyet! ennyi...
-
B-L-A-C-K
titán
Na üdv csatlakozom a csapathoz egy Asus K50AB-SX101-es notival...
-Ha lenne valami baja gariztatáshoz elég csak az a garis kis könyv vagy számla is kell?
-Illetve Win7-ből létezik olyan 32bites változat ami kezeli a 4gb memóriát vagy csak a 64.es látja?Amugy teljesen megvagyok vele elégedve egyedül a bluetooth-t hiányolom belőle...De ennyi pénzért mondjuk igyis ajándék volt...
-
revolver
aktív tag
válasz
banuszzs #9627 üzenetére
Szia!
Nekem K70IO van.A videókártya nekem nvidia,neked ati.Még atim nem volt ,de egyet megnézhetsz.
Nekem mikor csatlakoztatom a tv-hez,akkor a kép tökéletes,de a hanghoz át kell állítanom,hogy működjön:Vezérlőpult/Hang és ott át kell váltani a Realtek high definition-ról,Nvidia high defitionra,és akkor már egyből lesz hang a tv-n.Mint említettem két különböző gyártó gpu-ról van szó,de hátha ott te is tudsz valamit állítani (esetleg ez-.ATI Radeon HDMI).
üdv.
-
revolver
aktív tag
válasz
jfehervari #9665 üzenetére
Nincs mit.
-
Zanik
addikt
válasz
revolver #9663 üzenetére
Oké, elismerem, hogy olykor egy régebbi BIOS jobb tud lenni, de valljuk be, azért ez nem túl gyakori. Lehet, hogy az ő gépénél is beválna, de én előbb inkább az alaplapi ATKACPI driverrel próbálkoznék, és csak végső esetben folyamodnék BIOS-frissítéshez, pláne az ő tudásával.
-
revolver
aktív tag
válasz
jfehervari #9659 üzenetére
Szia!
Ha telepítés közben megjelenik kék háttér,majd egy hiba üzenettel le áll,akkor a következőt állítsd át:
Lépj be a biosba(F2) ,majd ott válasz az Advenced/IDE Configuration/SATA operation mode -ot állítsd át compatible-re!
Elvileg.üdv.
-
Zanik
addikt
válasz
jfehervari #9659 üzenetére
Kifejtenéd kicsit részletesebben: pontos típus, hibajelenség, esetleg hibaüzenet?
-
jfehervari
tag
Üdv!
Asus laptopomon linux rendszer van le törőltem és nem engedi az xp telepíteni mi lehet a gond? -
revolver
aktív tag
Lehet ,hogy tökmindegy......de szeretem az ilyen okos hozzászólásokat.......
Nálam példáúl nagyon is sokat segített az,hogy felraktam egy másik biost.
Nem hittem én sem de végig zongoráztam az összeset az enyémhez....miért? Mert kicsit keveseltem azt a másfél órát amit a gép bír! Megfogsz lepődni de egy régebbi verziót vissza rakva most két és fél órát bír a kicsike.De ha máshol lesz a gond ,akkor pedig hajrá silabizáld te ki!
-
revolver
aktív tag
válasz
kovaripeti #9655 üzenetére
A BIOS a számítógépen "működésbe lépő" első program, amely a ROM memóriába van beégetve."Minden" számítógépen megtalálható.
Miután bekapcsoltad a gépet nyomd meg az F2 gombot,és megjelenik a Bios.Itt sok mindent lehet állítani.Nem sorolom,de mielött bármit is megváltoztatsz,nézz utána, hogy az valójában mit is takar.
A Bios is szokott frissítést kapni: pl. az én gépemnél az első bios ami megjelent ,még nem tartalmazta azt az opciót,hogy fusson a gépen a windows7,ezért frissítenem kellett a biost.Meg persze még ezeregy oka lehet annak, hogy miért kell újabb és újabb biost kiadni a gyártónak.Az ultilitis-ek pedig a windowson futtatható programokat jelzi.
-
Zanik
addikt
válasz
kovaripeti #9653 üzenetére
Tök mindegy, nincs szükséged BIOS frissítésre, a F3SG-hez a 306-os a legújabb. Akkor viszont máshol lesz a gond.
-
revolver
aktív tag
válasz
kovaripeti #9653 üzenetére
A Bios a számítógép szoftveres és hardveres része közötti interfész megvalósítására szolgál.
Az ultility pedig valami fjúcsőrt szokott jelenteniEz esetben a bios-ultility tartalmazza például a Winflash-t,ami arra szolgál,hogy windowson belül könnyen tudz biost frissíteni!
-
revolver
aktív tag
válasz
kovaripeti #9651 üzenetére
-
válasz
kovaripeti #9649 üzenetére
start, és simán csak alul a; keresés programokban és fájlokban részbe írd be, majd enter!
-
Zanik
addikt
válasz
kovaripeti #9647 üzenetére
Először is csekkold le a BIOS verziód (start menü futtatás ablakba írd be, hogy msinfo32)! Ha már ott vagy, nézd meg a proci típusát is (T2390,T3200,T5800 procikhoz van valami frissítés az újabb BIOS-okban, hátha az kell).
-
Zanik
addikt
Win7-et telepítőknek ajánlom az Asus support oldal download szekcióját, ahol nem csak egyes noti típusokhoz lehet Win7 és Vista drivereket találni, de vannak külön hardverelemekhez (kártyaolvasó, webkamera) is driverek, illetve a különböző hasznos utility progik (P4G Hybrid pl.). Előbbieket a Select Series választófülnél Driver, utóbbiakat Apps név alatt találjátok meg. Érdemes a Windows eszközkezelőjében megnézni a nem települt eszközök hardverazonosítóit, azzal be lehet azonosítani a hardvert, és kiválasztani a hozzáillő illesztőprogramot. Ha bárkinek problémája lenne régi Asus notira való Win7 telepítéssel, annak szívesen segítek, írjatok ide, vagy keressetek meg privátban!
-
revolver
aktív tag
válasz
kovaripeti #9641 üzenetére
A legújabb BIOS van rajta? Lehet egy frissítéssel megoldódik a probléma.
-
ultio
aktív tag
válasz
kovaripeti #9641 üzenetére
Igaz ugyan, hogy nekem F5V széria van, de gyakorlatilag állandóan meg a ventilátor :-(. És hangos is egy idő után. Bár nálam lehet a hibás vinyó miatt van.
-
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok.
Miért van az, hogy az én asus F3-as laotopomon állandóan hallom a ventilátor hangját hogy hűti magát, nem hangos, csak mindig teker, egy ismerősömnek is hasonló van, egy időben vettük, (fél éve) neki meg azt sem hallom, hogy be van-e kapcsolva.
A különbség, hogy az enyém intel, az övé AMD, nálam windows 7, nála wista. -
nemzavarsz
csendes tag
válasz
Lovasíjász #9637 üzenetére
szívesen!
-
Lovasíjász
tag
válasz
nemzavarsz #9626 üzenetére
Hálás köszönet, ez bejött, és most már minden szuper!!!
Köszönet neked, és mindenkinek aki hozzászólt!!! -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok.
Nincs kedvem végigolvasni a topikot, de végülis ezért van a forum hogy kérdezzünk...
ASUS K50AB RM75 noti szerintetek jó vétel?
-
Asifan
tag
Valaki nem tudja esetleg, hogy Asus X51R notiban gyárilag lévő ram milyennel kompatibilis? Mert az a helyzet, hogy jónéhány kingmaxot belepróbáltunk a boltban, és egyikkel sem ment, csak ha a gyárit kivettük. Esetleg másnak ilyen probléma, tapasztalatok?
-
Oli_Edex
csendes tag
KÖSZI!!!!!!!! MEGPRÓBÁLOM.
-
Oli_Edex
csendes tag
VALAKI? PLS?
-
válasz
Oli_Edex #9629 üzenetére
ezen szériához nincs hivatalos gyártói támogatás win 7 alá, de végszükség esetén a vista illesztők is jók win 7 alá! viszont ajánlott win 7 alatt engedélyezni, hogy ne csak a windows rendszerhez, hanem a windows update más termékeihez is keressen frisítést, így frissíti a hardverek illesztőit is - már amihez van frissítés/win 7 illesztő...
-
Oli_Edex
csendes tag
Hello - Bello !
ASUS A7C notebookhoz honnan lehet windows 7 drivereket tölteni, lehet hogy én vagyok béna, de az Asus hivatalos oldalán lófa... sincs!
SEGÍTSÉG!
-
banuszzs
csendes tag
Noti: k70AB win7 64bit
Probléma: hdmi kábelezés lcd tv-velMegvettem a tv-t kábelt minden össze dugom a kép még csak hagyján bár ott is vannak furcsaságok mert minden ujra inditásnál vagy leállitásnál máshogy kell vissza kapcsolni mintha folyton magától változna a win7-ben a beállitás...
Hang: na ott aztán vagy kutyulás már korábban a fülhallgató is bekavart hol van hol nincs hang ujra inditás után ha a fülhallgató be van dugva és csak akkor jön vissza ha leállitom a gépet nem is elég ujra inditani...Hdmi kábelnél egyszer csak müködött a hang lehetett kapcsolgatni váltogatni hogy most tv vagy noti szóljon aztán huss azóta se jó, csak a notin van hang...
Nálatok is ennyi a hiba a hangal win 7 alatt ja és még mindig ez a ciripelés mint ha a ventillátor vagy a winyó bele zavarn a hangba...elég ócska hangügyileg ez a noti meg kell mondjam...
-
nemzavarsz
csendes tag
válasz
Lovasíjász #9620 üzenetére
Töltsd le és telepítsd fel az Asus oldaláról az XP driverek közül, az Utilities alól, az ide vonatkozó XP frissítést: Microsoft KB909667 HotFix for Windows XP . Megoldja azt is amikor nem tud leállni az XP, de azt is amikor látszólag leáll, de a HDD led villog, és csak a Power gombbal tudod kikapcsolni a gépet. Ki van próbálva.
-
ultio
aktív tag
Sziasztok!
Újrahúztam a notebook-omat (Asus F5V AP074) és két probléma jött elő:
1. Nem tudom telepíteni a Microsoft .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 és a .NET-keretrendszer 3.5 termékcsalád frissítését. Stabilnak, jónak tűnik a gép, minden egyéb frissítés simán felment. Valóban fontos és sürgős frissítés ez? (A letöltött fájlokat se tudtam törölni, és azokból akar telepíteni, lehet ez is az ok.)
2. A hard disk sentinel és a BIOS szerint is haldoklik a merevlemez. Ezt a telepítés előtt még nem volt így szerintem. Egyébként a vinyó hőmérséklete állandóan nagyon magas, 60 fok közeli.
A BIOS nem frissítettem még, az javíthatna a helyzeten?
Mitől mehetett tönkre?
Mit lehet tenni? Cserélni, vagy várni míg végleg megadja magát?Köszönöm a válaszokat előre is!
u.
-
S*Tom*
aktív tag
A gép új, egy hónapos, szal a BIOS rajta a legfrissebb ami elérhető (218), a ram egyforma típus, méret és márka, nem szedtem szét everestben és Cpuz-ban néztem. Én nem is erre gondoltam, hanem inkább arra hogy ez a széria a dual channel memória kezelést nem tudja, a neten nem találtam semmi utalás arra, hogy ezt tudná vagy sem. (K70IO széria, de gondolom a K50-is)
-
vepe
őstag
sziasztok!
asus notiknál az 1,3mp webcamhoz tudtok a gyárin kívül (ez gyárilag valami xp-s kezelő) valami normálisabb progit ajánlani xp-hez?
-
S*Tom*
aktív tag
Nemrég vettem egy ASUS K70IO-TY073L notit és észrevettem botolás alatt hogy nem írja ki a dual channel memória kezelést, everestben és Cpu-z ban is csak single channel 4GB 2x2GB 800MHz-es CL5-ös ramot jelez. A kérdésem az volna, hogy az ASUS K70IO vagy K50 típusú notik egyáltalán tudják ezt és, ha nem akkor miért nem?
-
bexinho23
őstag
Értem. Köszönöm!
Még egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy a Realtek ALC660-as hangkártyám (elírtam a hozzászólásomban) HD 5.1-es ként van feltüntetve. Rengeteg külföldi és magyar fórumot bújtam, de nem találtam konkrétan semmit magáról a kártyáról. Vagyis arról, hogy ebből kilehet e hozni az 5.1-et. Kimenetként csak egy mikrofon meg egy fülhallgató áll rendelkezésre, és ugye legalább még 1 helynek kéne lennie. Nincs erre esetleg egy USB-s megoldás? Talán mintha hallottam volna egy ilyen dologról. -
Vinchi
tag
válasz
bexinho23 #9614 üzenetére
bexinho23: A jobb alsó sarokban, a wifi kártyád van, arra csatlakozika fehér és fekete kábel. (antennák)
Ha nem sérted meg a matricát ami a procin van akkor nem veszítesz garanciát. Illetve akkor veszíted el, ha pl megsérted a memóriafoglalatot, memcsere közben ill. ugyanez hdd cserénél.Ha valami tönkremegy, hang vagy vga, akkor bizony kompletten alaplapot cserélnek. Ami általában felszereltségtől függően drágul. átlagban: 40-90k között mozog.
Az expressz card slotba, bővítőkártyákat lehet dugni, pl: hangkártya, wifikártya, lankártya, stb..
A hőmérsékletet pedig úgy tudod csökkenteni, hogy mondjuk egy nagynyomású levegővel kifújod a ventijét, jóó alaposan!
-
Vinchi
tag
válasz
Lovasíjász #9615 üzenetére
cserélj webcam drivert, vagy frissítsd a biost a legújabbra. Egyből jó lesz
-
revolver
aktív tag
válasz
Lovasíjász #9615 üzenetére
Szia!
A probléma nem a driverekben ,illetve a programokban van ,hanem a windowsban.
Gondolom az XP van fent a gépeden.Nekem is volt ilyen problémám.Nekem is Xp volt fent,abból is az sp2-es verzió.
Megoldás:Ha ragaszkodsz az Xp-hez ,akkor tedd fel az sp3-as javító csomagot.De én javasolnám a Win 7-et!Nekem nagyon bejön!üdv.
-
Lovasíjász
tag
Üdv emberek!!!
Nagyon frankó a kis K50AB sx073D, és köszi a segítséget még egyszer !!! Fel is ment minden szépen, csak van egy apró, inkább kellemetlen mint életbevágó bibi. A windows nem áll le rendesen. Vagyis egészen addig elmegy, hogy kiírja a "windows leáll", de nem áll le hanem pont e kikapcsolás előtti pillanatban kifagy.
Arra gyanakszom, hogy a hírtelen egyszerre felrakott sok utility meg driver zavart be...talán
Szívesen várok bármilyen segítő hozzászólást, és előre is köszönöm!!! -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
2008 áprilisában vettem egy Asus X53L típusú notebook-ot. 2 év garancia van rá, lekopogom, eddig minden jól megy, probléma nem volt vele. 1 év elteltével az 1 GB ram-ot kibővítettem egy azonos 1GB ram-mal, mivel kevésnek bizonyult a WIN 7 gyors futtatásához. Igazából 4 kérdésem lenne.
1. Eddig már 3x szedtem szét (csavarokat nem feszegetve) a notit, hogy kitakarítsam. Megjegyzem, mindig jól tettem, mert elég sok por megült benne mindig. Általában everest hőmérséklet figyelőn keresztül nézem a procik és a winchester hőfokát. Szóval, ha a Winchester 38-43 fok között szokott lenni 720p-s film, vagy éppen képszerkesztés közben, az mennyire gond egy laptopnál? A maximum az 45 fok volt, azt sosem lépte túl. A kétmagos processzorom egyenként 50-60 fok között van, erősebb és folyamatosabb munka közben ez 65 fokig felpöröghet. Ez mennyire "megbocsájtható"? A laptopot amúgy egy sík felületen használom, így az alsó szellőző nyílások is szabadon vannak.
2. Mint említettem, párszor szétszedtem már a notit, és a kérdésem az, hogy sok helyen olvastam ez befolyásolja a garanciát. Igazából most április végén lejár a garancia, de kérdezem kíváncsiságból, hogy hogyan vizsgálják és bírálják el, hogy szét lett szedve, ha semmi matrica belül nem lett feltépve? (új RAM-ot kivenném amúgy garanciaút idejére)
3. Van egy expressz card foglalat. Sajnos nekem ez nem mond sok mindent. Megtudná valaki mondani, hogy röviden ez mire jó?
4. Készítettem egy képet pár órája a laptop belsejéről. A jobb alsó sarokban van téglalap alakú fém. Mellette egy üres hely egy ugyan ilyennek (gondolom én). Ez micsoda?
http://kepfeltoltes.hu/view/100123/SUC59266_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA laptop amúgy integrált videokártyával van felszerelve (intel), és ha jól emlékszem egy Realtek 6700-es hangkártyával. Ha valami történne pár év múlva valamelyikkel, akkor az egész alaplap cserét jelentene? És ez egy laptop esetében mennyit jelentene (költség)?
Üdvözlettel:
Bexui.: 2008-ban 180.000 ezerért vettem.
-
F1r3b1rd
tag
Lenne egy kérdésem: az everest és az asus oldala szerint Az Asus X51L-ben GL960-as chipset van. Az intel chipset azonosítója szerint viszont GM965. Most ebből melyik a valós??
Ezt azért lenne fontos tudnom, mert találtam egy bejegyzést az egyik fórumtárstól, miszerint a GL960-as támogatja a 800-as FSBvel rendelkező procikat is és tegnap találtam is kb olyan árakon mint amibe a kisebbeket hirdetik.
cikk illetve a hsz-ek között GL960 chipset által támogatott procik.
Perpill 800Mhz-es Kingmax ramokkal megy a gép dual channelben.
Ez valóban így van, vagy az egyes gyártók még belepiszkálhatnak külön a chipsetbe(ergo tovább butítva azt)?
Válaszod előre is köszönöm ! -
válasz
sambala #9609 üzenetére
először szoftveres hibára tippelnék, például; buherált/piszkál/tört oprendszer!
amúgy a memóriát és merevlemezt tudod tesztelni!Asifan; a bios az utolsó van a notin? amúgy csak próba után szabad/érdemes venni memóriát, látatlanban nem! a kingmax modulok mondjuk legtöbbször mennek az asus notikban, csak lehetőség szerint legyen megfelelő a mhz - és ha párnak szánod a gyári mellé, akkor az a biztos, ha az időzítés is stimmel!
-
Asifan
tag
Üdv! Asus X51R notim van gyárilag 1 giga rammal, és rakni akarok bele még 1-et. Meg is vettem kingmax márkájút, és nem kapcsol be vele a gép. Mi lehet a teendő? Akkor sem kapcsol be, ha mindkettő benne van, és akkor sem, ha csak az új. Köszi!
-
sambala
csendes tag
Sziasztok!
Asus K50AB sx073d sajnos valami nem stimmel nála!
Tegnap is ma is megfagyott, de annyira hogy semmit nem lehet vele csinálni!!!
Windows 7 van rajta!
Eddig kétszer állt meg a semmi közepén!
De most tegnap is ma is!
Látezik hogy még egy hónapos sincs és a ram vagy winchester vagy processor hibája van?
Mit lehet tenni?
Ja igen és kék háttér nem volt, de küldött rögtön egy hibajelenség: bluescreen ablakot! -
válasz
Lovasíjász #9605 üzenetére
xp alá minden szükséges illesztő adott; link
xp esetén a bios alatt a dgpu mód legyen kiválasztva a vga részben, mert az xp nem támogatja a power xpress módot!
ha régebbi bios verzió van fent mint 220, akkor érdemes frissíteni! -
Lovasíjász
tag
Üdv emberek!!!
Azokhoz fordulnék segítségért akik már túl vannak pár win xp telepítésen notebookra! Szóval meglett a kis aranyos( ASUS K50AB SX073D) és minden frankó volt, amíg fel nem raktam az Xp-t, és el nem olvastam az apróbetűs részt a driver lemezen: csak VISTA bármely verzióval kompatibilis!
Persze, fel a netre és driver töltögetés...eddig megvan pár de a vidkarival szívok rendesen. Az asuson csak egyfélét láttam eddig de azzal nem hogy frankóbb lett volna a kép, hanem egyszerűen nincs
Szóval nagyon szépen kérek bennetek, hogy ha tudtok kérlek csak egy picit is segítsetek, hogy honnan tudnék letölteni ehhez a típushoz drivereket!!! Hang már van, de Lan, wifi, vidkari még kéne!
Előre is köszönet mindenkinek, a legkisebb hozzászólásért is!! -
laci.k
csendes tag
válasz
Peti567 #9595 üzenetére
Köszi az infót! Én idáig azért nem nézegettem az Asus K sorozatát, mert mindenhol a kisebbel "hirdették", de mivel sokan írták hogy ők a nagyobb akkuval kapták, meggondoltam magam. Ma voltam notebook.hu boltban, kérdeztem a srácot, hogy most hogy is van ez. Azt mondta, hogy Asus kishazánkba a nagyobb aksikkal szállítja a notijait. Hogy miért vagyunk pozitívan diszkriminálva, nem tudta megmondani
A notiddal amúgy meg vagy elégedve, mert laptop vásárlás előtt állok, és elég sok jót olvastam róla. -
TitiRii
senior tag
Asus k51ac-hez van valakinek HASZNÁLHATÓ? drivere XP hez?
(amd rs-780m és sb700)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged