Új hozzászólás Aktív témák
-
F1r3b1rd
tag
1. Ha már szedtél szét notit akkor csinálhatod házilag, egyedül a vezetékekre kell figyelni, nehogy eltépd.
2. A tisztítás nem nagy kunszt, sűrített levegővel kifújatod a ventit, bordákat. Ha alaposabbra gondolsz, akkor esetleg meg lehet próbálkozni egydesztillált vizes öblítést a bordákon
-
F1r3b1rd
tag
válasz #76500480 #12644 üzenetére
Pontosan az ilyen estek elkerülése végett nem szabad vízzel szórakozni. Jó kis szemüvegtörlő(alkoholos) tökéletes takarításhoz: annyira alacsony az alkesztartalom h kárt nem okoz, hamar szárad.
Spec egy olcsó, 50 db kiszerelésű flink&sauber nevezetűt használok ilyen célra évek óta. -
F1r3b1rd
tag
válasz blaca83 #12612 üzenetére
Maradj az XP-nél, a win7-et már nem fogja bírni(min 1 GB ram kellene h elfusson úgy ahogy).
Mégvalami: szerintem a legjobb megoldás az újratelepítésre, ha valamilyen backup programmal lemented a frissen telepített oprendszert( ghost, acronis, stb), ezáltal órákat spórolsz meg egy esetleges összeomlás után.
-
F1r3b1rd
tag
válasz blaca83 #12608 üzenetére
Helló !
Ha jól láttam neten akkor Ati Radeon x200M vga van integrálva a gépedbe.
Namost ezek 2008-as driverek, ha újabb kell akkor keress rá az omegadrivers-re guglival, hátha van frissebb is(ezen az oldalon van progi is, amivel az asztali vgahoz valóból lehet notihoz valót faragni, de erről illetve h az egyes meghajtóprogik meddig kompatibilisek visszafelé az oldalon tudsz bővebb infót szerezni)
[ Szerkesztve ]
-
F1r3b1rd
tag
válasz wiggen123 #12497 üzenetére
Az összes alkalmazásban(zene, film, msn, skype,stb) egyformán halk?
Azt ugye tudod h win7 alatt az egyes alkalmazás hangerejét is külön lehet vezérelni?
Ha kattintasz a hangszóróra, akkor van egy Keverő nevezetű link, erre kell kattintatni és ott tudod még külön növelni. -
F1r3b1rd
tag
válasz Master94 #12464 üzenetére
Ha végigjártad a procedúrát(szervízzel balhé, mail az anyacégnek, stb) és kártérítést állapítottak meg, akkor levásárolhatod az eredeti összeget, vagy felajánlanak egy hasonló árban lévő notit, de ezeket már leírták pár hsz-el korábban. Ha jóval drágább gépet akarsz cserébe, akkor tuti h a különbözetet kifizettetik.
-
F1r3b1rd
tag
upsz rossz topicba ment
[ Szerkesztve ]
-
F1r3b1rd
tag
Lenne egy érdekes kérdésem. Van egy régi Dana nevezetű routerem, amiben szintén egy minipci wifi kari van, mint a notikban és levehetőek az antennák is.
A kérdésem a következő: ha a routerben lévő kártyáról lehúzom az antennakábel(ek)t és rákötöm a notiban lévőre, ezesetben várható valamilyen kellemetlen mellékhatás (ki üt-e vmit a notiban, rövidzárlat, stb)?
üdv
-
F1r3b1rd
tag
Ezt sose értettem, honnan számolják a 8 napot: konkrétan ha 8 napon belüli visszajelzést küldök akkor visszatérítik, vagy a 8 napba beletartozik az is mire visszaér a termék(vagyis a valóságban mondjuk a kézhezvételtől számított kb 5 napom van a tesztre és a visszajelzésre)
-
F1r3b1rd
tag
(#11758) Tikalin
Majd egy visszajelzést kérhetnék tőled h mit mondtak erre a fagyogatós hibára?
Nálam is hasonló jelenségeket produkál a gép néha de nem sikerült rájönnöm már hosszú ideje h mitől van ez. A gép már nem garis, új ramot, hdd-t és 2 magos procit kapott, több irtóprogramot lefuttatam eredmény nélkül.[ Szerkesztve ]
-
F1r3b1rd
tag
kali főleg tőled kérdezném: az asus notik hőcsövezése és a cpu/gpu-k között csak sima hűtőzsír van vagy vmi gap pad szerűség? Mire érdemes kicserélni majd a gyárit?
A héten jön meg az új procim az x51l-be és előre felkészülnék a megfelelő cuccal.szerk: winxp sp2-t használok bizonyos programok miatt, az újratelepítés alkalmával milyen driver lesz szükséges a core2höz?
[ Szerkesztve ]
-
F1r3b1rd
tag
Hm, milyen finoman közlik h használj újabb oprendszert.
Ha már úgyis irok: az XP pontosan hol tárolja az eddig feltelepített vezérlőket?
A korábban írt próblémára már megpróbáltam egy olyan megoldást is kivitelezni, hogy kompatibilis módban telepítettem az xp-t, majd utólag a sata drivert is feltettem(ezután biosban viszaállítottam a lemezkezelését sata-ra), de így nem tetszet a gépnek. Próbáltam vezérlőpultból letörölni, meg egy két mappából, de még mindíg megtalálja valahol és visszatelepíti a sata drivert.
-
F1r3b1rd
tag
Előre is bocs mindenkitől, kicsit hosszú lesz.
Nos elég érdekes helyzet állt elő és nem tudom melyik proginek lehet hinni:A notimban (Asus X51L) egy Seagate Momentus 5400-as teljesít szolgálatot másfél éve, és néha olyan dolgokat produkál a gép h fogja magát és lefagy, mindegy h éppen csinálok valamit csak üresjáratban megy. Kipróbáltam mindenféle wines oprendszer és driver kombóban, kb az összes szoftvert lecseréltem másikra v más verzióra, ramot cseréltem de probléma mégis fenn áll.
A lényeg: ez a tünet random jön elő és egy defrag után egy pár napra/hétre megszűnik.
Kínomban ráeresztettem egy HDsentinelt és egy HDDlife-ot is. A következőt mutatták:Kép.Ráadásul enyhén szólva eltér a 2 program kijelzése: a sentinel szerint 100%-os a teljesítmény és 99%os kondíció, de csak közepesre írja. Ezzel szemben a hddlife szerint ezek az értékek csak 77%osak.
A sentinellen ráeresztettem egy rövid és egy részletes öntesztet is, azok azt mutatják h minden oké, de mind2 tesz folyamán egy bizonyos szakaszon rendkívűl sok időt tököltek(hosszabbik teszt kapásból 3 órát gondolkozott azon a részén a hddnek).A seek error rate-t elég magasnak tartom, lehet h döglödik a hdd-m?
Mivel még garis a notim, jó lenne tudni h mitől van ez a hibajelenség és ha tényleg a hdd-nek van valami baja, akkor lehet-e gariztatni vagy csak nagyobb hibánál lehet. -
F1r3b1rd
tag
válasz kliszi #10050 üzenetére
Lehet rá xp-t telepíteni:Asus K61IC XP drivers
-
F1r3b1rd
tag
válasz novoszath #9818 üzenetére
Hello !
Nos vagy egy kisebb linuxot, vagy egy winxp sp2 esetleg sp3 "könnyített" verziót( ált. xp sp2 lite vagy hasonló néven találod).
Ha a noti képes usb-s eszközről bootolni akkor pendriveról vagy külső dvdíróval tudsz telepíteni rá másik oprendszert (google kismillió leírást talál pendriveról telepíthető oprendszer készítésére).Üdv
-
F1r3b1rd
tag
A merevlemezt hány százalékos meghibásodás(vagy mennyi badsector) esetén cserélik ki garanciában?
-
F1r3b1rd
tag
Lenne egy kérdésem: az everest és az asus oldala szerint Az Asus X51L-ben GL960-as chipset van. Az intel chipset azonosítója szerint viszont GM965. Most ebből melyik a valós??
Ezt azért lenne fontos tudnom, mert találtam egy bejegyzést az egyik fórumtárstól, miszerint a GL960-as támogatja a 800-as FSBvel rendelkező procikat is és tegnap találtam is kb olyan árakon mint amibe a kisebbeket hirdetik.
cikk illetve a hsz-ek között GL960 chipset által támogatott procik.
Perpill 800Mhz-es Kingmax ramokkal megy a gép dual channelben.
Ez valóban így van, vagy az egyes gyártók még belepiszkálhatnak külön a chipsetbe(ergo tovább butítva azt)?
Válaszod előre is köszönöm ! -
F1r3b1rd
tag
Egy Asus X51L-be bele lehet tenni egy Core 2 Duo T 7250 procit a Celeron M560 helyére?
Biosban nyomát sem láttam semmilyen Enhanced SpeedStep v hasonlónak. Nem tudom h az alaplap le tudná-e kezelni egyáltalán, és ha igen akkor a teljesítményhez mérten az órajelváltogatás is működne-e v sem.Illetve ha jól láttam akkor a TDP-je a c2d-nek 4Wal magasabb mint a cerkáé. A cerkához adott hűtő le tudná hűteni rendesen, vagyis biztonságosan tudnám használni a gépet max terhelésnél is?
[ Szerkesztve ]
-
F1r3b1rd
tag
-
F1r3b1rd
tag
válasz sonykor #8473 üzenetére
A másik dolog : ha intéző v TC v bármilyen fájlkezelővel használtad, mielőtt ezeket bezárod, át kell váltanod vmelyik lokális partícióra és úgy bezárni az adott progit. Ugyanez vonatkozik, mindenféle lejátszó, néző, szerkesztő stb progira is.
üdvrevolver: az Express Gate tudtommal egy mini linux disztribúció, amit külön partícióra kell telepíteni, szóval szerintem keress a te gépedhez való installert. Pár hsz-el korábban vki már belinkelte neked az ezzel foglalkozó topicot. Gondolom ott csak többet tudnak segíteni neked.
[ Szerkesztve ]
-
F1r3b1rd
tag
Hali !
Ha már kamera: asus x70l tipusú géphez melyik webcamera drivert kell feltennem xp alá h menjen? már vmi virtual webcam cuccot meg pár drivert próbáltam, de egyikkel sem akart életre kellni. Vista alatt ment.üdv
-
F1r3b1rd
tag
válasz (Darkwood) #7678 üzenetére
Üdv !
Nem tudom mennyire aktuális az alábbi oldalon irt szöveg(az oldal alján):
[link]E szerint ha a hdd van jelszavazva, az maga a hdd firmware-jébe kerül beírásra és nem lehet kitörölni, mert letilt mindenféle buherálási lehetőséget.
A bios jelszóhoz pedig azt irták h vmi speckó chip eltávolításával lehet kiiktatni( bár egy másik oldalon azt olvastam h vki egy szimpla átkötéssel megoldotta ugyanezt, , mert az elem kivétele 20-30 percre nem jött be).F1r3b1rd
-
F1r3b1rd
tag
Lenne egy kérdésem: a minap én is úgyjártam mint az egyik kolléga, este kinyomtam a gépet, reggel nem akart bekapcsolni(szinte állandóan töltőről üzemel, aksi a gépben). Akkuról sem volt semmi reakció. Kivettem majd 5 perc elteltével csak hálózatra dugva első pöccre beindult. Ez vmi Asus specialitás és jobb ha hozzászokom v vmi gubanc van a gépemmel?
Típus: Asus x51l-ap091, fél éves
-
F1r3b1rd
tag
válasz Bianconeri #7513 üzenetére
Első próbaként állítsd át a biosban a hdd-t kompatibilis módra és próbálkoz ismét a telepítéssel ( sata hdd-s gép, xp telepítő pedig nem ismeri)
Második körben, ha az első nem működne, nlite-al beleintegrálod a sata vezérlőt az xp telepítőbe
-
F1r3b1rd
tag
Egy számomra érdekes jelenséggel fordulok ismét hozzátok: hónapok óta nem tudtam rájönni h miért tart 2 perc 10 másodpercig szünetet a notim az asztal megjelenése és az induló programok elindítása között. Tegnap rászántam magam, és kiderítem mi okozza ezt : a windowsnak ! hiába van kikapcsolva a wifi, ő azért biztos ami tuti alapon hálózatokat keres !!! Amint letiltottam a kártyát, rögtön megszünt ez a hiba.
Hol lehetne kikapcsolni az automatikus hálózatkeresést winxp alól úgy, hogy a kártyát ne kelljen letiltani?
-
F1r3b1rd
tag
válasz PredatorNo1 #7497 üzenetére
Szerintem az is elég ha csak letiltod a power4gear futását a rendszerindításkor induló szolgáltatások közül( esetleg az msconfigban is) és úgy teszteled.
Nem tudom h kétmagos rendszereknél ez a progi a processzor teljesítményét is szabályozza-e vagy csak a többi alkatrészt(fényerő, wlan kikapcs, stb). Mivel az én gépemben csak cerka egyedül a fényerőt és a hdd kapcsolgatását állítgatta( erre a win is képes uh töröltem a fenébe).
Egyébként tudtok mondani vmi normális cpusebesség mérő progit? eddig 4et próbáltam(köztük everest, cpu-z) de a sebességre mind mást mutatott, ráadásul a cpu-z Conroe-L nek, az everest pedig Merom-L-nek ismeri fel a Celeron 560 @2,13Ghz-es procit. Melyik a helyes??
-
F1r3b1rd
tag
válasz PredatorNo1 #7479 üzenetére
Hiába tűnik csábítónak hogy erős cpu+vga van a gépben, szerintem nem éri meg, ez a sis chipset szépen visszafogja az egész gép teljesítményét, alig lesz erősebb mint a legalapabb felszereltségű celeronos noti.
Memóriaválogatása is egészen elképesztő: találkoztam már olyan esettel h 2 teljesen egyforma, ugyanattól a gyártótól származó ramból az egyikkel szépen ment, a másikat fel sem ismerte !
Mondok még egy érdekes példát a sok közül, igaz, ez nem noti hanem pc alaplap: az usb2-t az istennek sem lehet beüzemelni, usb billentyűzet, webcamera ilyesmi megy, de egy pendrive-ot v külső hdd-t már nem "lát"(teljesen mindegy h milyen oprendszer v usb driver volt eddig rajta, pedig elhiheted h win2000től vista sp1-ig mindent próbáltam).
Szerintem nem éri meg a kínlódást kockáztatni, inkább legyen egy kicsit drágább vagy gyengébb, de kevesebb is lesz az idegeskedés.
Ez az egyéni véleményem, bár ha azt nézzük sokan hasonlóan vélekednek, és sajnos ez nem az egy bolond 100at csinál elv miatt -
F1r3b1rd
tag
válasz PredatorNo1 #7452 üzenetére
winamp.ini fájlt töröld le. utána elindítva alapállapotban kell indulnia
-
F1r3b1rd
tag
válasz PredatorNo1 #7439 üzenetére
Milyen oprendszer? Próbáltál másik Winampot feltenni?
-
F1r3b1rd
tag
Aha, értem és köszönöm a választ, a dual sajnos nem támogatott ! Még annyit kérdeznék hogy az Asus notik a Kingmaxon kívűl mivel márkájú rammal megy biztosan( láttam h a Kingston nem 100%), esetleg Buffalo, Ncp? Az eredeti Quimonda mellett ha esetleg használ vki más típust, kérem irja meg hogy milyet !
Thx -
F1r3b1rd
tag
Helló !
Egy X51L-AP091-es notiban a Quimonda 667Mhz-es memória mellé be szabad tenni egy 800MHz-es modult? Vagy nem fogja bírni a cpu esetleg a lap a 2 eltérő MHz-et és nézzek inkább egy 667-est, esetleg 2-t?
Egyik ismerősömnek egy régebbi Dell gépébe beraktak az 533MHz-es ram helyett 800MHz-eset és szétégett az alaplap, ezért tartok egy kicsit tőle -
F1r3b1rd
tag
Nem baj ! Pont ez a lényeg: amikor kis erőforrás igényű dolgok mennek csak( net, msn, office, stb) akkor leveszi a géped teljesítményét, ezáltal csökken a hőtermelés és a fogyasztás, ergo tovább bírja aksiról.
Amint elindítasz egy komolyabb gényű alkalmazást pl: dvd írást, játékot, konvertálást, stb abban a pillanatban feltornássza a proci teljesítményét a kívánt szintre, majd ha végzett, újra lecsökkenti.
Egy saját kérdésem is lenne: van egy 2 hónapos X51L-AP091 típusú notim. gari lejártával majd tervezek bele egy erősebb procit a cerka helyett. Milyen core duo v core2duo-val lehet helyettesíteni, illetve milyen tokozású(ahány oldal annyi tokozást találtam)?
-
F1r3b1rd
tag
válasz Lindemann #6280 üzenetére
hogy miért teszi ki? vmelyik elborult elméjű programozó találta ki szerintem. megszabadulni 2 féle képpen is lehet:
1. szinte minden ati bejegyzést kilősz msconfig alól.
2. uninstallálod a catalyst centert és a honlapon nem a catalyst vezérlőpultosat szeded le hanem csak az alap drivert és azt telepíted.Én legalábbis csak ezt a 2 módszert ismerem az eltüntetéséhez
-
F1r3b1rd
tag
Úgylátom h ebben a notiban Ati vga duruzsol. Ezesetben az Ati Catalyst lesz az a kis fehér pötty
-
-
F1r3b1rd
tag
Sziasztok, lenne egy kis gondom. Most vettem meg az első laptopomat egy Asus X51L -t. A kapott lemezről felraktam az összes progit.
Az energiatakaréskosságot szabályzó power4gearnek a proci sebességét nem kéne állítania mikor pl a battery saving v quiet office módban van és nincs szükség a teljes kapacitásra? Úgy tudtam h C&Q szerűen működik, de nálam folyamatosan 2,1 Ghzen ketyeg a cpu.
Válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán